The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
maci0s
Banita

Od: 12.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.06.2010, 22:22
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
bo onet tak napisal ?

i o jaka im zmyle chodzi? a po co mieli mydlic komus oczy odnosnie Makinwy chcac sprowadzic tak na prawde Zurawskiego bo kompletnie tego nie rozumiem i calkowity brak logiki w rozumowaniu redaktora onet.pl

Pojechali do Rzymu Basałaj z Jaroszem zeby zmylić... onet.pl...
Cierpliwości panowie!!! Będą wzmocnienia na pozycjach o którzych juz wczesniej pisaliśmy
Odpowiedz cytując
wooojo
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 27.06.2010, 22:23
Wracam po niedzielnym piwku, a tu same pozytywne informacje jeszcze nie potwierdzone ale humor mi się znacząco poprawił.
Co do Żurawia to stanowczo popieram tak jak kolega wcześniej napisał na pewno poprawi atmosferę w szatni, może trochę przytemperuje nasz gwiazdki, a i kilka goli i asyst też na pewno dołoży
CZY CIEMNO CZY JASNO PŁYNIE WISŁA PRZEZ MIASTO

...... BO TO MIASTO JEST NASZE !!
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 27.06.2010, 22:24
Żurawski to nie tylko zwykły piłkarz ale ikona Wisły Dobry moment na przyjście Żurawia, jeszcze Makinwa i będziemy mieć atak jaki powinniśmy mieć od zawsze! Żurawski już bramek dwudziestu nie strzeli w sezonie ale chodzi tutaj o dobry przykład dla Małeckiego, Brożka żeby Kasperczak poczuł się jak trener bo Żurawski będzie go wspierał. Nie ma co ukrywać, że Żuraw przechodzi do nas ze względu na Henia i prezesa Basałaja, któremu trzeba podziękować, że wziął się ostro do pracy ale w klubie jest tyle do roboty, że mamy nadzieję wszystko da się odbudować jak najszybciej.
Odpowiedz cytując
moskit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 27.06.2010, 22:25
no to wraca Król Maciej...ależ się cieszę
Odpowiedz cytując
VrOOb3L
Junior Member

Od: 04.2006

Stary 27.06.2010, 22:28
Żurawski przeciążył serwer, kiepski powrót jak na razie...
Odpowiedz cytując
stanch99
Junior Member

Od: 12.2009

Stary 27.06.2010, 22:29
Popieram, Żuraw bardzo sie przyda w Wisle pod wzgledem sportowym i mentalnym. Na reszte wzmocnien pewnie poczekamy kilka dni. Mam nadzieje ze te odejscie Marcelo to zwykla kaczka dziennikarska, bo Marcelo wg mnie to najlepszy obrońca w ekstraklasie mimo młodego wieku.
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 27.06.2010, 22:32
tak odbiegajac lekko ma ktos najaktualniejsze foto Macka ?
dzollo raz sie udalo wyszukac takiego Marcelo to drugi raz tez sie da a to nie pierwszy taki dobry transfer a napewno za free nie odejdzie
kiedys juz to napisalem ale jeszczce raz to zrobie:jak burdel zle prosperuje to sie zmienia ****y a nie firanki ,
i widze ze dzialacze cos w tym kierunku robia
.....
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 27.06.2010, 22:34
http://www.fakt.pl/Szpanuje-fura-za-...y,73458,1.html tu masz zdjęcia z końca maja.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 28.06.2010 o godz. 08:59.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.06.2010, 22:40
Ajjj pięknie oby na tym nie poprzestać czyli wraca wielki Magic i numer 9 na koszulce Żuraw Żuraw władca muraw
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
cisse1906
Member

Od: 05.2010

Stary 27.06.2010, 22:56
Makinwa może grać na skrzydle, skoro podobno Jarosz z Basałajem byli w Rzymie, a Lazio jest na rękę go oddać nawet za marne grosze...
Nie ukrywam, że przygodę z Wisłą zacząłem głównie dzięki Żurawskiemu, kibicuję mu i wierzę, że jest gwarancją 20 bramek (gole + asysty) w sezonie (liga+puchar+Europa) mimo 34 lat.
Odpowiedz cytując
Wiślak178
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 27.06.2010, 22:58
Gra po powrotach do polskiej ligi Kosowskiego czy Frankowkiego pokazuje ze Żurawski pomimo wieku powinien byc dobrym transferem.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.06.2010, 23:07
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Ja bardzo lubię i szanuję Maćka Żurawskiego. Uważam, że był najlepszym piłkarzem Wisły od czasów Tele-foniki i Cupiała.

Ale mam teraz spore wątpliwości i obawy. Żuraw we wrześniu skończy 34 lata. Na Cyprze ostatni sezon nieudany. Owszem, na polską ligę może wystarczyć i pewnie strzeli z 10 goli w przyszłym sezonie. Ale musi być zdrowy...

No i podstawowa kwestia - ile jeszcze Żuraw jest w stanie pograć na solidnym poziomie. Ten sezon, czy może jeszcze następny?

Na pewno pozytywnie wpłynie to na atmosferę w zespole, choć Maciek to nie jest typ Kosowskiego-przywódcy, podrywającego zespół do walki.
No wlasnie.

Zurawski to nie snajper pokorju Frankowskiego ale pilkarz bazujacy duzo na szybkosci i dynamice, a te parametry
ma z kazdym sezonem co raz gorsze. Jesli przychodzi pelnic rolę doswiadczonego rezerwowego taką jak Raul w Realu to spoko ale na szał w jego wykonaniu nie powinnismy liczyc.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.06.2010, 23:08
Jestem w lekkim szoku. Nie przypuszczałem, że do nas wróci . Ale to dobrze. Jeżeli to co piszą na stronie o transferach wypali będę szczęśliwy. W końcu zamilkną te osobniki, które tylko potrafią narzekać.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 27.06.2010, 23:17
Zuraw dzisiejszy to juz nie ten Zuraw ktorego pamietamy.Nia napalajcie sie tak...

Ale.........

.mimo ostatniego sredniego seoznu na Cyprze ,i wieku mysle ze gwarantuje te 8-10 bramek .
Bedzie on podowojnym wzmocnieniem ,dla naszego ataku czyli odblokuje Brozka do ktorgo bedzie pewnie zagrywał,i co waznsjsze wprowadzi troche "porządku" do szatni,kazdy wie ocb.

ciekawe bo krakowska pisze o Milinkoviciu,i o Makiniwie jako o drugim napastniku+2 obroncow na koniec tyg haha brzmi to chyba zbyt pieknie

generalnie w ataku jest lepiej,gorzej natomiast z tyłu ,jesli Marcelo odejdzie to mamy calkwicie rozbitą obrone,i teraz jak jak nagle zbudować.....robi sie problem niestety.

wogole wchodzi czlowiek na wisclackie poratle ,gdzie od 2-3 tyg nic sie nie dzieje a tu takie newsy budujace to
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 27.06.2010 o godz. 23:22.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 27.06.2010, 23:19
Cytat:
Z końcem tygodnia natomiast powinniśmy się wreszcie doczekać zakontraktowania nowych obrońców - na środek i prawą stronę tej formacji. Będą to zawodnicy zagraniczni.
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=23356

Marcelo jest srodkowym obronca? no wiec mamy odpowiedz czy odchodzi... niestety
O Zurawia nie ma co sie martwic bo to wiadomym jest ze bedzie wzmocnieniem, problemem teraz jest odejscie Marcelo.. nie jest latwo go zastapic, w przeciagu ostatnich dziesieciu latach tylko na niego fartem natraflismy.. tak to z reguly Baszczu i Glowa trzymali za pysk obrone.. coz z 3 mln euro, nawet za tyle nie jest powiedziane ze bedzie gody nastepca, zreszta kwota co logiczne w calosci nie pojdzie na transfery
jak jeszcze Zmijka od siebie 3 grosze dodala to przyzwyczajam sie do mysli ze na dniach pozegnamy Marcysia
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 27.06.2010 o godz. 23:33.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 27.06.2010, 23:38
Żurawski może kilka bramek strzeli ale podpisanie go jest działaniem doraźnym. Bardziej niż na strzelanie bramek liczę na jego rozegranie. W reprezentacji pokazywał że nie jest mu to obce a przy dobrych napastnikach jest to siła ogromna. Do tego Makinva w ataku i byłoby solidnie przynajmniej.

Pozytyw taki,że widać iż ktoś nad transferami jednak czuwa.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 27.06.2010 o godz. 23:42.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
FooFighter
Member

Od: 09.2008

Stary 27.06.2010, 23:44
To jeszcze Kosa i jedziemy wszystkich jak za dawnych dobrych lat ;]
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 27.06.2010, 23:45
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Żurawski może kilka bramek strzeli ale podpisanie go jest działaniem doraźnym. Bardziej niż na strzelanie bramek liczę na jego rozegranie. W reprezentacji pokazywał że nie jest mu to obce.
Możę sprawdzi się w roli takiej że będzie dogrywał ostatnie podanie do Pawła, dysponuje niezłą techniką i myśle że może być z nich niezły duet zakładając oczywiście że Żurawiowi będzie się chciało jeszcze grać. W zeszłym sezonie Brożek często cofał się do pomocy i próbował rozgrywać bo nie miał mu kto zagrywac piłek przez co strzelał mniej bramek. Może się to zmieni i Paweł zacznie grać w ataku? ;]

@FooFighter
Na Kose już zapóźno bo podpisał kontrakt z klubem na Cyprze.. Może i by wrócił do Wisły ale kiedy on czekał na oferte w Wiśle nie było chyba odpowiednich osób które mogłyby się tym zająć.. ale może to i dobrze bo jest szansa na tego Serba.
Ostatnio edytowane przez cinekw : 27.06.2010 o godz. 23:47.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 27.06.2010, 23:45
Zgadza sie Marszalek ale skoro nie sciagnieto nikogo z mlodych (patrzac przyszlosciowo tak jak mowisz) to Zuraw jest jak dla mnie bardzo dobrym wyborem. Doswiadczenie, doswiadczenie i jeszcze raz doswiadczenie. Super sprawa by bylo sciagniecie Milinkovicia, ogladajac na youtubie (hehe) super zawodnik, mam nadzieje, ze to juz niedlugo!!!!! Dodatkowo fajna aklimatyzacja wraz z naszym nowym bramkarzem

I jeszcze takie pytanko co do Makinwy. Czy jest tutaj ktos kto autentycznie pamieta jakis jego mecz, ktory widzial? Czy wszystsko to opiera sie na tym, ze to gracz Serie A itd. Ja osobiscie przyznam, ze nie pamietam zadnego meczu z jego udzialem, ale tez jestem oczywiscie za tym transferem.

Pozdro
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.06.2010, 23:51
Jeśli Żuraw nie dostał jakiegoś gwiazdorskiego kontraktu, to uważam ten transfer za dobry. Sportowo na pewno wniesie trochę do drużyny, odciąży Brożka i pomoże mu w ataku. Będzie również posyłał mu niezłe piłki, bo technikę ma dobrą.

No i przede wszystkim Żuraw to doświadczony zawodnik i takiego kogoś po odejściu Baszcza i Głowackiego brakowało w szatni.

Oby tylko słowa optymistów się sprawdziły bo kolejne transfery są nam bardzo potrzebne, wręcz niezbędne.
Odpowiedz cytując
DarekK_11
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 27.06.2010, 23:53
Dokładnie, od jakiegoś czasu brakuje nam gościa, który cofnie się w razie potrzeby do linii pomocy i spróbuje rozegrać akcję Myślę, że taką rolę będzie spełniać Żuraw.
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II

http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 27.06.2010, 23:58
1q2 napisał(a):Wyświetl post

Jeśli odejdzie będziemy mieli totalnie rozmontowaną jedyną formacje, która dawała radę.

Żurawski oczywiście na tak - tanim kosztem spora promocja i miejmy nadzieje spore wzmocnienie, choć oczywiście lata lecą i Żuraw z najlepszych lat to nie będzie.

No wlasnie burzymy obrone ,ktora wobec ostatniego sredniego sezonu byla w sumie najlepsza.
Ciezko bedzie bez Glowy,natomiast bez Marcelo....z tym ze nastepca ma byc zagraniczny ,i zgranie moze potrwac...

z dobrych wiesci jesli ten transfr Milinkovica sie uda,to radze juz teraz obejrzec sobie jakies filmiki z nim
wiem ze to to tylko youtube ,ale gosc naprawde zapowiada sie bardziej niz dobrze

walczak,szybki ,mocny strzal ,niesamowicie duzo widzi na boisku, potrafi wrocic i odebrac pilke przeciwnikowi ,no i gra w reprezentacjii Serbii....
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 28.06.2010 o godz. 00:03.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 28.06.2010, 00:00
sportnh napisał(a):Wyświetl post
Zgadza sie Marszalek ale skoro nie sciagnieto nikogo z mlodych (patrzac przyszlosciowo tak jak mowisz) to Zuraw jest jak dla mnie bardzo dobrym wyborem. Doswiadczenie, doswiadczenie i jeszcze raz doswiadczenie. Super sprawa by bylo sciagniecie Milinkovicia, ogladajac na youtubie (hehe) super zawodnik, mam nadzieje, ze to juz niedlugo!!!!! Dodatkowo fajna aklimatyzacja wraz z naszym nowym bramkarzem

I jeszcze takie pytanko co do Makinwy. Czy jest tutaj ktos kto autentycznie pamieta jakis jego mecz, ktory widzial? Czy wszystsko to opiera sie na tym, ze to gracz Serie A itd. Ja osobiscie przyznam, ze nie pamietam zadnego meczu z jego udzialem, ale tez jestem oczywiscie za tym transferem.

Pozdro
Nie kojarzę go zupełnie ale na tubie widać, że efektownie okazuje radość po strzelonych bramkach
Odpowiedz cytując
Wisoman
Member

Od: 02.2008

Stary 28.06.2010, 00:13
fajnie ze Maciek wraca ale to zadne perspektywiczne wzmocnienie. Lepiej byłoby dolozyc i kupic takiego Sobiecha ktory jeszcze sie rozwinie niz liczyc na Macka ktoremu nie wiadomo czy bedzie sie chcialo zapi... jak za starych dobrych czasow.

Wszystko można co nie można byle z wolna i ostrożna
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.06.2010, 00:24
Wisoman napisał(a):Wyświetl post
fajnie ze Maciek wraca ale to zadne perspektywiczne wzmocnienie. Lepiej byłoby dolozyc i kupic takiego Sobiecha ktory jeszcze sie rozwinie niz liczyc na Macka ktoremu nie wiadomo czy bedzie sie chcialo zapi... jak za starych dobrych czasow.
Żurawski szybciej stoi niż Sobiech biega. W porównaniu do Sobiecha to Żurawski wszystko inne robiąc źle lub w ogóle i tak robi lepiej od Sobiecha.

Ja tam do Żurawskiego nic nie mam,i w sumie zadowolony jestem,że przyszedł,bo jest szansa,że utemperuje co niektórych wymachiwaczy. A,że nie kupiono nikogo młodszego?Skoro nie są pewni, to lepiej,że stawiają na sprawdzony produkt.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 28.06.2010, 00:28
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Żurawski szybciej stoi niż Sobiech biega. W porównaniu do Sobiecha to Żurawski wszystko inne robiąc źle lub w ogóle i tak robi lepiej od Sobiecha.

Ja tam do Żurawskiego nic nie mam,i w sumie zadowolony jestem,że przyszedł,bo jest szansa,że utemperuje co niektórych wymachiwaczy. A,że nie kupiono nikogo młodszego?Skoro nie są pewni, to lepiej,że stawiają na sprawdzony produkt.

Sto procent racji. Nie sposób zaopatrywać się w samych "perspektywistycznych" Sobiechów. Żurawski wiele dobrego wniesie zarówno do szatni jak i na boisko.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.06.2010, 00:35
może i u Żurawia szybkośc już nie taka jak kiedyś ale strzał ma napewno wciąż piekielnie mocny i precyzyjny.Licze bardzo na jego petardy z 16 metra i zerwane pajęczynki
Ostatnio edytowane przez AYALA : 28.06.2010 o godz. 00:46.
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 28.06.2010, 00:44
Perspektywiczny to mógłby być zawodnik taki jak Bojan Krkić (oczywiście zachowując proporcje między tym młodym graczem Barcelony a naszymi ligowcami), albo Stevan Jovetic z Fiorentiny. Na zachodzie 20-letni gracze potrafią brać na swe barki odpowiedzialne zadania nie tylko w lidze, ale też w pucharach. A my zastanawiamy się, czy ich rówieśnik Artur Sobiech byłby wzmocnieniem dla Wisły na puchary...

Co do Żurawia - jak najbardziej TAK. Będzie nowy kapitan, uspokoi co niektórych "wymachiwaczy", może nawet poduczy ich, jak strzelać do bramki, a nie w trybuny ;-) Jeśli jeszcze nasi działacze sprowadzą środkowego obrońcę i kogoś do pomocy, będzie naprawdę dobrze. O ile oczywiście ktoś nie wpadnie na pomysł, by Marcelo sprzedać już teraz (lepiej by było wypromować go w pucharach i sprzedać zimą)
Odpowiedz cytując
Mariusznh_92
Member

Od: 09.2006

Stary 28.06.2010, 00:49
Zobaczymy z jakim numerem będzie grać Żuraw czy Boguś odstąpi mu 9 ?
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 28.06.2010, 01:08
Narazie nie podpisal kontraktu, wiec sie nie napalam. Ale jesli podpisze, to bedzie to swietny ruch, patrzac na aspekt sportowy i marketingowy. Maciek to gwarant 15-20 goli w samej lidze, juz nie wspominam o jego asystach i tworzeniu gry .

P.S - Gdyby tak jeszcze Krzynowka...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów