The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.06.2010, 13:34
jak tak człowiek patrzy na układane dolne litery napisu 1906 to wychodzi, że dół ostatniej cyfry 6 będzie bardzo ładnie zakryty przez poręcz nad wyjazdem dla kosiarek

http://www.2012.org.pl/pl/miasta-gos...ow/kamera.html

Ostatnio edytowane przez harthausen : 27.06.2010 o godz. 13:37.

Odpowiedz cytując
troj88
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 27.06.2010, 14:04
ta "6" będzie przecież bliżej E, a nie tam gdzie wjazd kosiar
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 27.06.2010, 14:12
troj88 napisał(a):Wyświetl post
ta "6" będzie przecież bliżej E, a nie tam gdzie wjazd kosiar
Zapewniam, że będzie tam, gdzie "wjazd kosiar".

http://www.stadionwisly.info/files/n...ybrany_big.jpg

-------

Zastanawia mnie, po co jest ta przestrzeń nad literą S...
Ostatnio edytowane przez Simao1 : 27.06.2010 o godz. 14:24.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 27.06.2010, 14:12
Chyba nie bardzo bo wtedy 1 musialaby byc obok 9.. i jak by to wygladalo?
miedzy 9 a 0 ma byc pustostan w kolorze czerwonym, przynajmniej tak jest w projekcie, mam nadzieje ze bez zadnej gwiazdki,
i raczej musieli to dobrze obliczyc zeby 6 nie nachodzila na ta dziure, pewnie bedzie w sam raz, natomiast sam pomysl umiejscowienia tego wjazdu pozostawie bez komentarza
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 27.06.2010 o godz. 14:16.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 27.06.2010, 14:48
Ta przerwa jest forsowana na upartego. Zlikwidowaliby tą dziurę która jest tam na ..... i by wszystko ładnie się zmieściło i nic by nie było zasłonięte ale nie, projekt musi przejść przez 50 osób zanim podejmą jakąkolwiek decyzję

To "0" jest fajnie zrobione
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 27.06.2010, 15:09
Simao1 napisał(a):Wyświetl post

Zastanawia mnie, po co jest ta przestrzeń nad literą S...
To jest podest dla kamery.
Odpowiedz cytując
till
Member

Od: 05.2007

Stary 27.06.2010, 15:10
Widać, że będzie ciut inaczej niż w projekcie bo "1" z 1906 nie jest centralnie pod literką "W" tylko na lewo od niej, wygląda więc na to że rozciągną troche ten napis tak żeby wjazd nie przeszkadzał
Odpowiedz cytując
Island
Member

Od: 11.2002

Stary 27.06.2010, 15:12
Nie jest za pozno zeby to 0 przerobic na 6! Mam nadzieje ze zdaja sobie sprawe ze czasem warunki wymuszaja zmiany projektow.
Odpowiedz cytując
David.
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 27.06.2010, 15:12
Jedynki jeszcze nie ma, będzie na tle czerwonych krzesełek, to 'coś tam' to wejście na sektor ;>
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Stary 27.06.2010, 15:56
till napisał(a):Wyświetl post
Widać, że będzie ciut inaczej niż w projekcie bo "1" z 1906 nie jest centralnie pod literką "W" tylko na lewo od niej, wygląda więc na to że rozciągną troche ten napis tak żeby wjazd nie przeszkadzał
To irytujące, że niektórzy nie potrafią przejrzeć paru stron tematu i poczytać, że to nie jest jedynka. Zresztą nie trzeba być geniuszem żeby dostrzec, że to nie może być "1", bo jest niżej od pozostałych cyfr. Nie siejcie paniki. EOT

btw. tam po prawej stronie literki "A" się chyba niebieskie krzesełko wplątało..
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Stary 27.06.2010, 16:54
Sami napisał(a):Wyświetl post
btw. tam po prawej stronie literki "A" się chyba niebieskie krzesełko wplątało..
Też to zauważyłem Z drugiej strony, na wcześniejszych zdjęciach trybuny wschodniej tego nie ma, jak np. tu:

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...1094271691.jpg

Donki napisał(a):Wyświetl post
To jest podest dla kamery.
Trochę specyficzne miejsce, szczególnie, że telebim będzie zasłaniał widok na trybunę (choć wiadomo, że perspektywa boiska najważniejsza )
Ostatnio edytowane przez Simao1 : 27.06.2010 o godz. 17:22.
Odpowiedz cytując
wojti11795
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2010

Stary 27.06.2010, 17:15
Cytat:

to nie jest krzesełko. popatrzcie jakie to jest małe, a jakie są krzesełka
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 27.06.2010, 17:25
Simao1 napisał(a):Wyświetl post
Trochę specyficzne miejsce, szczególnie, że telebim będzie zasłaniał widok na trybunę (choć wiadomo, że perspektywa boiska najważniejsza )
Pewnie się zdziwisz, ale telewizje transmitują mecz piłkarski, a nie gęby kibiców.
Ddf
Odpowiedz cytując
HanysKce
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 27.06.2010, 17:45
mam pytanie:

myślicie, że jak dajmy na to kupię sobie bilet na sektor C3, na miejsce 10 w rzędzie 20 to gdy tam podejdę zając swoje miejsce to będzie ono na mnie czekało, czy jak do tej pory to bywało.. jakiś dresik będzie zajmował mi moje krzesełko?
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
Odpowiedz cytując
mIcHaL666
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 27.06.2010, 18:32
Dresiki będą na D . Na pozostałych trybunach pewnie będzie przestrzeganie konkretnych miejsc, tym bardziej, że powiedzmy bilet na środek C będzie kosztował sporo więcej niż np. na narożnik.
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Stary 27.06.2010, 18:33
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Pewnie się zdziwisz, ale telewizje transmitują mecz piłkarski, a nie gęby kibiców.
Pewnie się zdziwisz, ale to właśnie napisałem, choć w nawiasie
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 27.06.2010, 18:48
mIcHaL666 napisał(a):Wyświetl post
Dresiki będą na D . Na pozostałych trybunach pewnie będzie przestrzeganie konkretnych miejsc, tym bardziej, że powiedzmy bilet na środek C będzie kosztował sporo więcej niż np. na narożnik.
No raczej nie o tym mowa... Bo to osobne sektory, wiec bedac w narozniku nie dostaniesz sie na srodek trybuny, osobne wejscia beda... No mysle ze jedyna trybuna na ktorej nie powinno byc miejsc numerowanych to D, reszta jak pisze tak siadasz, plus zero stania na schodach..
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 27.06.2010, 18:56
HanysKce napisał(a):Wyświetl post
mam pytanie:

myślicie, że jak dajmy na to kupię sobie bilet na sektor C3, na miejsce 10 w rzędzie 20 to gdy tam podejdę zając swoje miejsce to będzie ono na mnie czekało, czy jak do tej pory to bywało.. jakiś dresik będzie zajmował mi moje krzesełko?
Idziemy w stronę Europy i akurat w tej kwestii wg mnie byłby to dobry krok. Chciałbym, żeby na stadionie można kupić bilet na konkretne miejsce (krzesełko). Kupując bilet w kasie, wybierasz dokładne miejsce jak w kinie. Przychodzisz na mecz kilkanaście minut przed początkiem spotkani i krzesełko na Ciebie czeka, a w razie czego skutecznie pomaga profesjonalny pracownik klubu - steward. No i oczywiście tak samo trzeba by kupować bilety przez internet. Jak na każdy koncert w dzisiejszych czasach.

Oczywiście ta zasada wg mnie powinna dotyczyć całego stadionu OPRÓCZ trybuny D. Dobrze, gdyby SKWK (jako jedyna zorganizowana grupa) miało decydujący wpływ na to jak ta trybuna wygląda i kto tam wchodzi i co na niej robi. Potrzebne byłoby kilka żelaznych zasad, bo inaczej najlepszego w Polsce dopingu nie zrobimy.

Czytałem dziś, że bilety na D mają być najtańsze. Bardzo mniej osób będzie miało barierę finansową z przyjściem na mecz. Ale nie chciałbym, żeby przypadkowy (jednorazowy) kibic idąc do kasy kupował bilet na X, bo znalazł w cenniku informację, że tam jest najtaniej. A jako że idzie pierwszy raz to woli najmniej w bilet zainwestować, bo nie wie czy mu się będzie podobało na prawdziwym meczu... Takie coś rozwali nam doping, nad którym G. pracuje z sukcesami od kilku lat.

No i bilety dla młodzieży. Do pewnego wieku powinien być wstęp za darmo, później zniżki dla młodzieży i studentów, którzy stanowić będą siłę Wisły w kolejnych latach. Ale niech darmowe bilety dla najmłodszych nie będą na trybunę D. Niech stworzony będzie prawdziwy sektor rodzinny, z większą liczbą stewardów, gdzie każda rodzina wejdzie i spokojnie (w miarę obejrzy spotkanie piłkarskie. No i oczywiście bilety rodzinne powinny zostać wprowadzone z prawdziwego zdarzenia. Bo mało którą rodzinę stać na wydatek 80 zł co dwa tygodnie

Mam nadzieję, że SKWK na spotkaniu z Basałejem rozpoczną dobrą współpracę i zapoczątkują zasady wspólnego działania dla dobra Wisły.

Ave, tyle ode mnie
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 27.06.2010, 19:24
I moze jeszcze SKWK bedzie robic za stewardow , czesto policyjnych konfidentow? ma chodzic po sektorze i upominac tych ktorzy nie zajeli swoich miejsc?
bo innego rozwiazania nie widze, zostaje wywieszenie karteczki z napisem "prosze zajmowac swoje miejsca" .. co oczywiscie mozna przyjac smiechem
to juz kwestia klubu jak tak bardzo chca pilnowac miejsc, tylko niech za bardzo do europy sie nie pchaja bo za wstanie czy odpalenie papierosa bedzie grozic 5 tys zl grzywny a co do kina to nigdy nie siadalem na swoim miejscu i nie bylo problemu
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 27.06.2010 o godz. 19:29.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 27.06.2010, 20:17
SpoXsteR, przeczytaj jeszcze raz drugi akapit mojego posta.

Sam chodzę i jeszcze przez sporo lat będę chodził na X. Później pewnie przesiądę się w inną część stadionu, taka kolej rzeczy. Chciałbym, żeby ta trybuna była diametralnie inna niż pozostała część stadionu. Jeśli udałoby nam ("fanatykom", SKWK) zapełnić całe D osobami dopingującymi i zrobić tam przysłowiowe "piekło", było by znakomicie. Przypominam, że jest to ponad 5 tysięcy miejsc... Bądźmy realistami, jeśli to się uda, będzie to mistrzostwo świata z naszej strony

Jeśli klub ma zarabiać na meczach, musi przychodzić na nie ŚREDNIO pewnie nie mniej niż 20-25 tysięcy. Ile dokładnie, trzeba dokładnie policzyć. Poza sektorem D, na stadion przyjdą kibice mniej fanatyczni, chcące często zobaczyć sportowe widowisko, pokazać się itd. Tak jest wszędzie i tego nie zmienimy. No chyba, że będziemy dumać w obłokach i mówić o 33 tysiącach fanatyków na każdym meczu przy Reymonta

Co do stewardów to chodzi o osoby porządkowe, bardzo szeroko rozumiane. Chodzi nie o "policyjnych konfidentów" jak ich nazywasz, ale o pracowników klubu, wyznaczonych przez SKWK? którzy pomagali by "pobyt" na stadionie kibicom, którzy nie koniecznie regularnie goszczą na Reymonta.

Innymi słowy, osoby (poza sektorem D) powinni być w większej mierze jako "klienci", zatem trzeba zrobić wszystko, by czuli się na stadionie komfortowo i przyciągali swoich znajomych na nasz obiekt.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.06.2010, 20:37
QBAS zgadzam się z tobą absolutnie.

Piekło i brak miejsc może być tylko na trybunie z młynem na całej reszcie wzorem Borussi musi być absolutny porządek jak w teatrze kupujesz miejscówkę płacisz za nią i siedzisz na tej które jest twoja a nie że ktoś zajmuje twoje miejsce tylko porządek i spokój da nam szanse na zapełnienie stadionu mieszanką pikników i normalnych kibiców którzy nie mają sił ochoty na taki doping jak na młynie!!
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 27.06.2010, 21:02
Ale to nawet nie chodzi o to że nie ma ochoty dopingować. Ten stadion powinien być dla każdego - czy piknik czy fanatyk, czy młody czy stary. Kiedyś jeszcze na dawnym C widziałem starszego pana, myślę że spokojnie koło 70 i on pewnie też chce chodzić na mecze i chce mieć odpowiedni warunki. Podobnie jak rodzic z dziećmi, chce mieć pewność że jak przyjdzie na stadion z dziećmi to będzie mieć swoje miejsce nawet 5 min przed meczem. A dla fanatyka to jest wszystko jedno bo i tak będzie stał cały mecz
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.06.2010, 21:09
Nie chodziło mi tu o pejoratywny wydźwięk nie chce dopingować, raczej chodziło mi o to co rozumieją osoby chodzące na młyn jako doping. Wiadomo że nie wszyscy kibice są bogaci żeby stać ich było na trybunę A/B. Mam znajomego który chodzi z rodzicami na mecz i dla niego oczywistym jest że kupuje bilet na piętro na tej trybunie. Ale też trzeba pamiętać właśnie o takich ludziach 50+ np którzy przychodzą chcą popatrzeć na ich Wisełkę pokrzyczeć pomachać szalikiem przy bramkach. To samo odnośnie sektora rodzinnego. Powiedzmy sobie szczerze że też wielu z nas za 10 lat będzie się musiał przenieść z D bo że się tak wyrażę będziemy za starzy bądź też iść ze swoją kobietą i dzieckiem na spokojniejszy sektor.

Osobiście ciekawią mnie ceny karnetów, mam nadzieję że się uda zmieścić w około 300zł
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 27.06.2010, 21:13
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
I moze jeszcze SKWK bedzie robic za stewardow , czesto policyjnych konfidentow? ma chodzic po sektorze i upominac tych ktorzy nie zajeli swoich miejsc?
bo innego rozwiazania nie widze, zostaje wywieszenie karteczki z napisem "prosze zajmowac swoje miejsca" .. co oczywiscie mozna przyjac smiechem
to juz kwestia klubu jak tak bardzo chca pilnowac miejsc, tylko niech za bardzo do europy sie nie pchaja bo za wstanie czy odpalenie papierosa bedzie grozic 5 tys zl grzywny a co do kina to nigdy nie siadalem na swoim miejscu i nie bylo problemu
nie rozumie twojej wypowiedzi tej o stewardach i dalej o konfidentach ,mógłbys rozwinąc czy tak *******.... bez namyslu
Odpowiedz cytując
Martinho
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 27.06.2010, 21:23
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
Stary weź ochłoń, przeczytaj cały post QBASa, użyj mózgu i potem pisz riposty.

Zeby nie było offtopu - Sektor D (czy tam H)
- wyjazd z pleksami
- może uda się tak jak na Zawiszy zapewniac żarcie (dodatkowa kasa - wiadomo)
- akcja sektor kibolski tutaj meczu nie obejrzysz.
- z postem QBASa się zgadzam w 100%
Jeden z "lepiej poinformowanych forumowczów" pisał tu o przekazaniu władania trybuną D SKWK. Ciekaw jestem ile będzie w tym prawdy ale perspektywa jest ciekawa.
"Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Stary 27.06.2010, 23:02
QBASa absolutnie ma racje.

idziemy w strone zachodu, nie mozemy myśleć tylko o ludziach ostro dopingujących, fanatykach jezeli chcemy zapełnić stadion 35tys co mecz.
D powinno się rządzić swoimi prawami, super że tam bedą najtańsze bilety, ale moim zdaniem na D powinny mieć wejście tylko osoby posiadające kartę kibica. Wtedy każdy kto wie że jego miejsce jest w młynie wcześniej wyrabia sobie karte i na D dążymy do zapełnienia trybuny fanatykami.
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.06.2010, 23:15
na E powinny byc w podobnej cenie, przypadkowi ludzie by przez to nie znajdywali sie na D a co do zajmowania swoich miejsc jak najbardziej ! poza D oczywiscie, myslicie ze zachecicie takiego przykladowego ojca z malymi dziecmi ktory pierwsze bedzie musiał sie uzerac i 'bic sie o swoje miejsce' juz nie raz widziałem taka sytulacje.. to nie zacheca

aha i jeszcze takie przymyslenie.. mam nadzieje ze wuwuzele sie nie przyjma..
Ostatnio edytowane przez medyk : 27.06.2010 o godz. 23:17.
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 27.06.2010, 23:21
Cytat:
D powinno się rządzić swoimi prawami, super że tam bedą najtańsze bilety, ale moim zdaniem na D powinny mieć wejście tylko osoby posiadające kartę kibica
Karty kibica przypadkiem nie będą obowiązkowe dla wszystkich od nowego sezonu? Zresztą każdy może sobie wyrobić KK. Biletami na D powinno zarządzać SKWK i sprzedawać tylko osobom, którzy realnie kibicują.

Co do reszty biletów - na trybunach wschodniej, zachodniej powinno się bezwzględnie pilnować kultury - zajmowania tylko własnego miejsca, lanie w mordę za szczanie na trybunie, wyrzucanie śmieci pod nogi itd. To będą trybuny dla osób, które chcą obejrzeć mecz w dobrych warunkach.
Odpowiedz cytując
DarekK_11
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 27.06.2010, 23:38
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
Biletami na D powinno zarządzać SKWK i sprzedawać tylko osobom, którzy realnie kibicują..
Jak sobie to wyobrażasz? Po czym będą rozpoznawać? Po wyglądzie, barwie głosu, ubiorze?
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II

http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 27.06.2010, 23:42
Słyszałem że od nowego sezonu będą karty kibica ze zdjęciem. Prawda to?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów