|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Mam takie nietypowe pytanie, kim jest Nikol?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jest chyba lepiej niż to wyglądało. Noga w gipsie, sporo potłuczeń. Mamy nadzieję, że to wszystko.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
flamengisto, wróciłem właśnie z NT i zasadniczo zgadzam się z Toną co do oceny piłkarzy, oprócz Łobodzińskiego. Jak dla mnie zagrał fatalnie, zresztą podobnie jak z Garbarnią. Nie wiem, na czym opierasz stwierdzenie "jest w gazie"? Bo dużo biega? Niestety, to wszystko, co robi na boisku. Dzisiaj raził niedokładnością podań i fatalnym przeglądem boiska, nie czytał gry, nie widział kolegów. Również technicznie masakra. Jak dla mnie, Łobo nie zmieścił by się w podstawowej 11 tego Tatrana.
Nieco łagodniej ocenię Heltona natomiast. Zauważyłem niezłą technikę i dokładne podania z klepy. Ale to i tak nie zawodnik dla nas. Etame - nic nie powiem o nim, bo nie dostał ani jednej piłki. Szkoda, że nie zagrał w I połowie. Zasadniczo w II połowie Wisła grała piach, ale zwalam to na karb okresu przygotowawczego i wyjątkowo ciężkiej, grząskiej murawy. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Nie ma co oceniać tego sparingu, przede wszystkim miała to być forma odreagowania po cięższym tygodniu i zebranie pieniędzy dla powodzian. Jakieś wnioski będzie można wyciągać po sparingach za granicami RP.
Ten kto wierzy że Łobo to jeszcze 'piłkarz' to gratuluje poczucia humoru. Ten zawodnik skończył uprawianie tego zawodu wraz z przyjściem do Wisły. pss. Mam nadzieję że Nasza mobilna reporterka szybko wróci do siebie. Trzymaj się Nikol.
Ostatnio edytowane przez wonski_eNHa : 26.06.2010 o godz. 17:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Nikol szybko się pozbiera
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Racja, że zawinił przy bramkach ale wole patrzeć jak młody 19 latek popełnia błędy i wyciąga z nich wnioski, niż oglądać to co czasami wyprawia nasza mam nadzieje "dwójka" Mariusz P. pseudonim "Mario"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
A o moją ortografię i edukacje nie musisz się martwić. |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
ile było ludzi na meczu ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Galeria z meczu
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...an_Presov_3_2/ ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Trochę przesadziłem, ale odnosiłem się do tych gorszych sezonów Marka. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Zawsze są nowe granice do przekroczenia!
Widać było że to mecz na zakończenie pierwszego obozu, chłopaki pograli 45 minut w normalnym tempie i "klapnęli". Wnioski można będzie wyciągać po drugim zgrupowaniu ![]() |
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Klapneli to przede wszystkim ze wzgledu na boisko. Bo było masakryczne. Grząsko, długa trawa. Wchodzi od razu " nogi".
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Co do meczu , to oglądałem transmisje na malopolska.tv i nasza gra w 1 połowie wyglądała nieźle , drugą trzeba przemilczeć bo Wisła stworzyła sobie w niej może pół sytuacji , a Tatran nas całkowicie zdominował .
Trzeba przyznać że po 3 gościach imo widać że są w formie , mowa tutaj o Pawle Brożku , Jirsaku i Mączyńskim . Nasi skrzydłow zaśi straszie irytują nieporadnością , zaś obrone ciężko ocenić .
Ostatnio edytowane przez rav : 27.06.2010 o godz. 07:33.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
To jest temat o przygotowaniach a nie stadionie czy oficjalnej stronie !!
Budowa stadionu: http://www.wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=94 Chwalenie bądź narzekanie na wiślacki PR i marketing: http://www.wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=7417 |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Chyba coś mnie ominęło... przeglądam skład Wisły z wczorajszego sparingu i tak sie zastanawiam kto to jest ten Helton?
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jakiś turysta, akurat był w Zakopanem i trochę sobie truchtał żeby schudnąć, nasi go wypatrzyli i zaproponowali żeby się przyłączył, bo akurat jednego brakowało do składu na treningowej gierce. I tak już został.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Kiedy beda jakies filmiki ze sparingu
![]()
Uwaga ogloszenie: Jeśli mieszkasz w okolicach Warszawy i regularnie jezdzisz na mecze Wisełki lub znasz osobę, która odpowiada tym kryteriom proszę napisz do mnie na priv. Szukam osób z tych okolic, z którymi mógłbym udawać się na mecze i wspierać ABG. Dziękuję za uwagę
Śląsk - Wisla - Lechia Braci się nie traci! edit by Jaroo1 |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Helton to wczoraj lepiej zagrał niż Łobo :/
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Co do Łobo to zargał słabo żeby nie powiedzieć bardzo słabo, próbował kiwać ale mu nie wychodziło, miejmy nadzieję że się poprawi Widzów ok 1200 dochód z meczu 15000
Ostatnio edytowane przez farciarz : 27.06.2010 o godz. 11:08.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Moje podsumowanie po 2 sparingach:
1. Ogólnie o drużynie. Zauważalna wyraźna zmiana stylu gry w porównaniu do Skorży. Zmiana oczywiście na "+". Gramy po ziemi, szybko i w miarę precyzyjnie. Dużo prób gry kombinacyjnej w trójkącie, z klepki. Duży nacisk na grę skrzydłami. Zauważalna poprawa w ruchliwości zawodników i pokazywaniu się na pozycjach. Nacisk na podłączanie się bocznych obrońców w akcjach ofensywnych. Mniej grania piłki przez środkowych pomocników. Blok defensywny w miarę solidny, nawet po odejściu Głowy. Najsłabsze ogniwo tego bloku to lewy obrońca. Najlepszy wg mnie: Marcelo i Singlar. Blok ofensywny słabo. Brak skrzydłowych. Marna dyspozycja środkowych pomocników, w tym przede wszystkim Guły i Sobola. Atak: tylko Paweł. reszta nie istnieje. 2. O pojedynczych zawodnikach. Jak na razie największe rozczarowanie to Guła. Słabszy od niego tylko Łobo, ale w jego przypadku trudno pisać o rozczarowaniu, po prostu gra na swoim normalnym, mizernym poziomie. Pietia ruchliwy, podłącza się w ofensywnie, niestety razi niecelnymi podaniami i brakiem zrozumienia intencji partnerów. Słabo. Paweł odzyskuje chyba dawny blask. Jirsak pokazuje się z lepszej strony niż w minionym sezonie. Wygląda, jakby nabrał pewności siebie, co ma odzwierciedlenie w udanych próbach strzałów z dystansu i celnych podaniach do przodu. Marcelo klasa sama w sobie, Cleber solidnie i pewnie, świetny Singlar. Mączyński lepiej zagrał z Garbarnią niż z Tatranem, ale trzeba konsekwentnie na niego stawiać. Siłą rzeczy nie mogłem ocenić Małego, Bogusia i Kirma. Podsumowując: najpilniejsze transfery to według mnie dwóch szybkich i dobrych technicznie skrzydłowych oraz dwóch klasowych napastników. Ocena została dokonana na podstawie osobiście obejrzanych meczów sparingowych z Garbarnią i Tatranem i jest, co zrozumiałe, subiektywna. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Być może tak słaba dyspozycja Łobodzińskiego była spowodowana przede wszystkim dramatycznym stanem murawy, na co kilka osób zwróciło już uwagę. Bo przecież nie od dziś wiadomo, że Wojtek demonem szybkości jednak nigdy nie był, zaś na takim boisku ciężko o sensowną kontrolę piłki i wykonywanie udanych zwodów... Inna sprawa, że skrzydłowy z prawdziwego zdarzenia powinien być zawodnikiem dynamicznym, który w pełnym biegu potrafi ograć obrońcę i dokładnie dośrodkować piłkę w pole karne do wbiegającego napastnika. Łobodziński natomiast zaczyna dryblować przeważnie w momencie, gdy piłka stoi w miejscu, więc kompletnie nie nadaje się on niestety do gry z kontry - a podejrzewam, iż właśnie taki sposób gry będzie forsowany przez Kasperczaka w nadchodzącym sezonie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie widziałem meczu, ale w tym skrócie Łobodziński był chyba najaktywniejszym Wiślakiem. Zaliczył wkońcu asystę. Więc nie wiem jak to jest? Może znów jest tendencja na forum aby krytykować wszystko co związane z Wojtkiem niezależnie jak gra.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
W tym skrocie to chyba najlepiej prezentowal sie Jirsak.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Proud- dokładnie, też to zauważyłem... Może dużo rzeczy mu nie wychodziło, ale kilka razy zrobił zamieszanie, był aktywny, trzeba przypomnieć, że boisko było beznadziejne do gry. Teraz wszyscy wychwalają Pawła bo strzelił bramkę, ale tak naprawdę poza tym to żaden jego wielki mecz. Mączyńskiego wszyscy chcą do 1 składu, wychwalają, a on tez wczoraj nic nie pokazał. Owszem Krzysiek jest młody i bardzo zdolny, sam wolał bym, żeby więcej grał, bo już niejenokrotnie pokazał, że możliwości ma, ale ludzie opanujcie się i dajcie spokój Łobo! Czy wam się to nigdy nie znudzi? To się zaczyna już robić żenujące...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|