|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Chłop jest bez formy bo wypieprza się o własne nogi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Zwróćcie uwagę na moment jak Torres kopie się sam po nogach i wywija kozła. W tym mniej więcej momencie Estrada jakby na chwilę traci równowagę, nienaturalnie opiera się na prawej nodze.
Może jednak kontakt był P.S. Estrada jakoś specjalnie nie oponował, raczej szybciutko zbiegał z boiska. P.S.' Na filmiku wklejonym przez Krissu w 8 sekundzie widać jak prawe kolano Estrady kopie w prawą kostkę Torresa. Kontakt ewidentnie był. Pozostaje kwestia czy Torres przyaktorzył czy rzeczywiści kopnięcie wyprowadziło go z równowagi.
Ostatnio edytowane przez iiYama : 26.06.2010 o godz. 14:31.
![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
obejrzyjcie dokładnie tą powtórkę - Torres biegnąć SAM uderza swoją prawą nogą w kolano Estrady (0:08), jego noga odbija się od kolana Estrady nienaturalnie i ląduje na lewej nodze Torresa co powoduje upadek. może rzeczywiście nie tyle aktorstwo, co wywrócenie się o własne nogi. co nie zmienia tego, że chłop powinien wstać i grać dalej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
A mi to wyglada jakby Torres dostal serie z kałacha, tak ladnie upadl.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Prawda jest taka, ze w momencie tego incydentu Estrady i tak nie powinno juz byc na boisku bo wczesniej brutalnie Inieste sfaulowal. Wiec i tak wyszlo na zero.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Ewidentny karny powinien być dla Urugwaju. Gdyby nie błędy sędziowskie już byłoby 3:0 i po meczu
![]() ![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Panowie, piłka nożna to sport KONTAKTOWY. Na filmiku, który zamieścił Krissu być może faktycznie widać trącenie kolanem stopy Torresa, które powoduje wybicie z rytmu biegu, a w konsekwencji upadek. Mimo wszystko kontakt jest minimalny i nie wygląda na celowy. Torres natomiast pada, jak gdyby został postrzelony z karabinu snajperskiego albo był trafiony piorunem. W ogóle sędziowanie na tym mundialu jest strasznie aptekarskie i wygląda jakby miało na celu chronienie gwiazdek, przez co zabija często ducha gry.
![]()
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
![]() Urugwaj przysnął w drugiej połowie. Bramka Suareza coś fantastycznego !
Ostatnio edytowane przez Ela : 26.06.2010 o godz. 16:54.
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W 1/8 finału mamy przedstawicieli:
6 drużyn z Europy, 5 Ameryki Południowej, 2 Azji, 2 Ameryki Północnej i 1 drużynę z Afryki. Dziś z MŚ może pożegnać się ostatnia drużyna z Afryki. ![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Ameryka razem awansowała w 7 na 8, kiedy Europa 6 na 13.
Szkoda, że nie doszło do dogrywki. Korea wyrobiła się jako zespół, podobnie Japonia, są już daleko przed nami. Myślę, że Japonia jednak bedzie górą. Liczę na godnego przeciwnika dla Urugwaju czyli USA, tym samym USA będzie miało szanse po raz pierwszy awansować do półfinału, oczywiście, jeżeli Ghana się nie przebudzi, albo sędziowie nie bedą jej ciągnąć za uszy. Też załowałem porażki Chile, ale teraz jestem optymistą, że mają szanse przejść Brazylię! To będzie przynajmniej niespodzianka, bo pojedynek Hiszpania - Brazylia byłby pół na pół i kto by nie wygrał, żadnej sensacji by to nie sprawiło. Portugalia - Hiszpania też ciekawie. Takie derby. Podobnie zresztą jak Anglia - Niemcy czy Argentyna - Meksyk. 1/8 w tym roku wyjątkowo ciekawa. ![]()
POLAK WĘGIER DWA BRATANKI!
DUMA DUMA NARODOWA DUMA |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Cytat:
Chyba dawno się nie zdarzyło, żeby dwie azjatyckie ekipy awansowały tak wysoko. Do tej pory tylko jednej Korei to się udało (u siebie), gdzie zajęli 4 miejsce na mundialu.![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że to nie ironia... Naprawdę są świetni technicznie, zwłaszcza Japonia.
Ten Honda pewnie pójdzie do jakiejś niezłej ligi. Piłkarze USA mocno podbudowani - widać było podczas hymnu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.06.2010 o godz. 19:27.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Brawooo Ghana!!! Ale może być fajny ćwierćfinał
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ghana - Urugwaj nie byłoby źle. Amerykańcom tyle sportów mistrzowsko idzie (boks, koszykówka czy hokej), że w zupełności mi ich sukcesy tam wystarczają.
Jakoś w kopanej nie przekonam się, że Stany to firma. Tej magii nie ma, przynajmniej dla mnie. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja jestem za USA. Kończymy z Afryką i wuwuzelami
![]() ![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=DpjpVy6lHeI Brama Boatenga
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Tydzień bez forum i netu (urlop) ale w głuszy leśnej było TV i mecze oglądałem.
Największe rozczarowanie Francja - dno dna, zespół całkowicie rozbity. Włochy - tak słabo fizycznie przygotowanych Włochów nie widziałem (mecz ze Słowacją). Wszyscy wyglądali bardzo słabo. Największe niespodzianki 1. Słowacja - czyli jest nadzieja dla Polskiej reprezentacji? Skoro Słowacy mogli to i My może wyjdziemy z grupy na Euro 2012 Moi faworyci do zdobycia MŚ Argentyna Brazylia Niemcy Hiszpania (jeśli nauczy się wygrywać nie grając swojej piłki jak z Chile) Kibicuję USA w dzisiejszym meczu
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 26.06.2010 o godz. 20:52.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Licze na Ghane w dogrywce(ewentualnie w karnych).Mam nadzieję,że te hamburgery odpadną
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Anty hamburgery ! Niech Donovan z tym wysokim, jak WTC czołem spada już. Murzyny do boju, po MŚ!
|
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Makumba Gyan być królem wioski
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
coś mi się obiło o uszy, że jeśli po dogrywce dalej remis to nie karne tylko losowanie.
Mam nadzieję , że to nieprawda. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Szacuneczek dla tego murzynka co wpakowal brame! Inny frajer typu Torres czy jakis pajac z Wloch gdyby im ktos tak wszedl cialem to by aktorzyli i szukali karnego a ten widac nie frajer i nie bawi sie na boisku w teatr tylko gra w pilke. Brawa dla ziomka i niech Ghana wygra a nawet zajdzie do strefy medalowej
![]() ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ten gościu po przyjęciu piłki dostał uderzenie z tyłu łeb w łeb od Amerykańca, przez moment mu chyba świeczki w oczach stanęły ale nie odpuścił. Naprawdę twardziel a nie panienka czy nędzny aktorzyna.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Super się zachował, opanować piłkę w biegu, gdy ktoś cię uderza z impetem w plecy. wow
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ghana w sławie, Ghana wygrała z USA, Ghana w 1/4. Jak tak zagraja z Urugwajem to nie sa bez szans. Cała Afryka kibicuje Ghanie, to moze dodac im skrzydeł. Oj zaczeły sie bardzo ciekawe mecze - mecze na ktore czekalismy. Jutro kolejna dawka emocji
PS: Przegrałem z kuzynem zakład :/ on stawiał na Ghane a ja na USA. No nic, trzeba kase szykowac ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Emocje do końca. Ogólnie MŚ i tak na plus dla USA.
![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Uff, powiem wam tak. Wreszcie zaczął się turniej
![]() Mecz przedni, walka, nieustępliwość, umiejętności. Gratulacje dla obu ekip. Ja czekam z wypiekami na jutrzejszy wieczór na pojedynek Argentyny z Meksykiem. Ale po właśnie zakończonych emocjach nawet europejski pojedynek widzi mi się jako najprzedniejsze widowisko. ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Piękna ta druga bramka dla Ghany...to, jak facet zdołał utrzymać się na nogach i oddać taki strzał lewą nogą, to była prawdziwa wirtuozeria. Przed nami arcyciekawy ćwierćfinał Ghana-Urugwaj. Pięknie się zapowiada.
A już jutro prawdziwe gwiezdne wojny ;-) ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|