The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.06.2010, 23:02
Mam kilka przykrych przemyslen
Bardzo przykro patrzy sie na stan polskiej pilki obecnie. Nie chodzi o to ze czlowiek jest kibicem sukcesu, chcialby zeby Wisla wygywała LE czy LM ale po prostu golym okiem widac to jak sie staczamy z roku na rok. Kiedys pamietam marzylo sie zeby trafic na jakis Utrecht, Mettersburg czy inny Nijmegen (czy jak to sie w ogole pisze ) bo wiadomo kto byl w tym meczu faworytem. Teraz odnosze wrazenie ze boimy zespolow z Gruzji, Estonii itp
Wiadomo wpadki zawsze sie zdarzaly, a to jakies Tbilisi a to Valerenga ale o ile kiedys z wylosowania takich zespolow bysmy sie cieszyli to teraz obawiam sie ze obstawiali bysmy 50/50 nasze szanse :O Czytam tak o tych litwinach ktorych wylosowalismy i bardzo mi przykro. To sa jakies totalne leszcze o ktorych w ogole nie powinno sie pisac Ale nastaly takie czasy ze musimy sie podniecac tym meczem bo nie wiemy czy dojdziemy do nastepnej rundy ;/ Ja wiem ze nie wolno lekcewazyc rywala, wiem ze nalezy sie kazdemu szacunek ale jesli my ich nie objedziemy roznica minimum 4 bramek (wiadomo na wyjezdzie moze byc roznie, to u siebie wypadaloby ich sklepac jak psy) to naprawde bedzie mi z calego serca zal naszej narodowej pilki.
Na przykladzie Lecha to samo widac. Robi sie w Polsce z tej druzyny zajebiscie profesjonalny klub, pol bogow a losuja w el. LM klub z Azerbejdzanu i i tak nie mamy pewnosci ze ich przejda. Doszlismy do takiego stanu ze panicznie musimy sie bac kazdego wylosowanego rywala, wiadomo zawsze moze sie zdarzyc wpadka i odpasc nawet z zupelnym leszczem ale jesli w Polsce wpadki zdarzaja sie seryjnie od kilkunastu lat to juz naprawde tu nie ma czego ratowac, tu trzeba zaczac cos od nowa budowac. Polska U21 przegrywa z Luksemburgiem i co z tego ze gralismy 3 garniturem. U nas grali pilkarze zawodowi (?) a tam amatorzy (?) i dostalismy po lbie hehe Masakra to jest jakas, to jest jakis koszmar z ktorego musimy sie obudzic. Zeby nie byc az tak pesymistycznie nastawionym powiem ze mam nadzieje ze stadiony zmienia bardzo wiele. Wiadomo stadiony nie graja ale jak jest zaplecze to juz mozna budowac jakis produkt, i wlanie tym tropem podarza ITI ktora chce transferami zwabic kibicow na bardzo ladny stadion, to samo zaczal budowac Lech, tyle ze tam mozolnie budowany klub byc moze rozleci sie w tym sezonie po sprzedazy Lewego i Peszki, i to samo slychac ze chce robic u nas Basałaj. Niech cos sie zmieni bo naprawde wstyd jak **** przegrywac z druzynami z krajow gdzie sportem narodowym jest narciarstwo czy jakis inny krykiet, poza tym Polscy kibice zasluguja na powiedzmy mecze w fazach frupowych LM czy nawet az w fazie pucharowej LE -mowie o regularnych wystepach.
Ja wiem ze pozio sie wyrownal tylko czemu en poziom od dolu poszedl w gore a my zamiast doganiac Niemcow, Francuzow czy chociaz Holendrow i Belgow musimy sie bac Estonczykow i Azerow
Alez mnie naszlo na ylewanie zali, lecz naprawde jak czlowiek stanie w miejscu i sie zastanowi nad ta nasza pilka krajowa to jedynie pozostaje zaplakac.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 22.06.2010, 23:09
ha ha

brakuje mi tylko tekstu po tym meczu Szawle kogos od nas

"sa slabi i do przejscia"

wiem wiem ze to absurdy ale mnie juz nic nie jest w stanie zdziwic....
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 23.06.2010, 07:27
Pierwsze spostrzeżenia Ryszarda Czerwca..

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...sla_obserwuje/
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.06.2010, 08:54
A ja licze na to, że podejdziemy do tego maksymalnie zmobilizowani i kompletnie obojętni na to jak gra rywal.
To nie jest nawet poziom Piasta Gliwice panowie, jedna z najsłabszych Litewski drużyn! Levadia wygrała swoją ligę w cuglach, Szawle nigdy nie było na Litwie hegemonem.
Nawet bez wzmocnień, z kilkoma piłkarzami z MESY wygramy ten mecz 5 bramkami.
Wiem, że po tylu nieprzyjemnych doświadczeniach niektórzy z Was (może większość?) teraz sceptycznie podchodzi do każdego meczu na Europejskim szczeblu, ale panowie, zachowajcie jakiś umiar. Za niedługo będziecie się bać pojedynków z zespołem 4 ligi, tylko dlatego, że będziecie myśleli, że rywal w przeciwieństwie do nas zagra "na maxa".

Cuda się zdarzają, ale ja nie wierzę w to, by Wiślacy przy kilkunastotysięcznej widowni (oby) przeszli obok meczu i nie strzelili tym Litwinom kilku bramek.
Zobaczymy 15.07 kto miał rację.
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 23.06.2010, 09:23
Jeśli zagramy na R22 to o awans jestem raczej spokojny. Gdyby jednak przyszło nam grać na Suchych Stawach bądź w Sosnowcu, to niczego nie można być pewnym. Oczywiście wierzę w to, że sobie poradzimy, ale tak szczerze powiedziawszy, po kompromitacji z zeszłego roku, spodziewać się można wszystkiego.

Mam tylko nadzieję, że Kasperczak nie powieli błędu Skorży i porządnie przygotuje drużynę już na pierwszy mecz. Ubolewać można jedynie nad faktem, że wciąż nie udało się nam pozyskać żadnego zawodnika do gry w polu, a jednak czas na pewno nie gra na naszą korzyść. Zresztą Heniu też nie wygląda na zbyt optymistycznie nastawionego, jeśli chodzi o transfery do klubu - tak przynajmniej odbieram jego słowa po meczu z Garbarnią. Bardzo liczę na to, iż już podczas drugiego obozu kadra będzie liczniejsza, bo w przeciwnym wypadku możemy się obudzić z ręką w przysłowiowym nocniku...

P!
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 23.06.2010, 09:58
SeQ napisał(a):Wyświetl post

Bardzo liczę na to, iż już podczas drugiego obozu kadra będzie liczniejsza, bo w przeciwnym wypadku możemy się obudzić z ręką w przysłowiowym nocniku...

P!
Po Levadii bylismy w reką w nocniku,i co? Żadnych zmian organizacyjnych i wniosków nie wyciągnięto. Teraz kadrowo jestesmy słabsi. Odszedł Głowacki, Garguła nie wiadomo jak będzie grał, do tego Kirm będzie zmęczony po MŚ. Przed pierwszym meczem sami sobie piętrzymy trudności. Historia pokazała,że polec możemy z leszczami,tak więc i kłopotów z obecnym rywalem wykluczyć nie mozna patrząc na problemy jakie posiadamy. Bo niestety ale jesteśmy na takim poziomie,że musimy dac z siebie maksimum aby takich rywali przejść. Co będzie później czas pokaże,ale wobec braku wzmocnien w ataku i obronie należy podejrzewac,że jesli przejdziemy najbliższych rywali to w kolejnej rundzie czeka nas lekki oklep. Przykre jednak w tym wszytkim jest to,że nie będzie to niczym skutkowało pozytywnym w przysłżości. Uważam,że jak teraz odpadniemy z mało znanym rywalem to nikt konkretny do nas tak łatwo nie przyjdzie. Tak więc te mecze w eliminacjach do LE są bardzo ważne,ale widzę,że klub nic nie robi aby uniknąć wpadki. Kadra mała,zawodnicy na europę wysoce przeciętni.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
arti
Guest

Stary 23.06.2010, 10:02
[QUOTE=grogoriogreg;919080]A ja licze na to, że podejdziemy do tego maksymalnie zmobilizowani i kompletnie obojętni na to jak gra rywal.
To nie jest nawet poziom Piasta Gliwice panowie, jedna z najsłabszych Litewski drużyn! Levadia wygrała swoją ligę w cuglach, Szawle nigdy nie było na Litwie hegemonem.
Nawet bez wzmocnień, z kilkoma piłkarzami z MESY wygramy ten mecz 5 bramkami.
Wiem, że po tylu nieprzyjemnych doświadczeniach niektórzy z Was (może większość?) teraz sceptycznie podchodzi do każdego meczu na Europejskim szczeblu, ale panowie, zachowajcie jakiś umiar. Za niedługo będziecie się bać pojedynków z zespołem 4 ligi, tylko dlatego, że będziecie myśleli, że rywal w przeciwieństwie do nas zagra "na maxa".
QUOTE]
Inni sceptycznie za to Ty szczyt optymizmu. 5 bramek do przodu z grajkami z MESY w skladzie nono
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.06.2010, 13:23
Ludzie podchodzą ostrożnie po dotkliwej wpadce z Levadią. Ale Szwale (?) to całkowicie inna para kaloszy. Zdecydowanie słabszy przeciwnik. Także spokojnie Wisła wygra obydwa mecze. Jesli będzie chciała
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 23.06.2010, 14:10
Levadia nie dość że wtedy wygrała sezon w cuglach, to była w środku kolejnego zwycieskiego sezonu gdzie wygrywała z przeciwnikami 4-0 5-0, a w dodatku rok wcześniej całkiem nieźle radziła sobie z zachodnimi drużynami
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 23.06.2010, 15:11
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Levadia nie dość że wtedy wygrała sezon w cuglach, to była w środku kolejnego zwycieskiego sezonu gdzie wygrywała z przeciwnikami 4-0 5-0, a w dodatku rok wcześniej całkiem nieźle radziła sobie z zachodnimi drużynami
Pewnie, czym dalej od klęski tym bardziej będziemy tworzyć mity, jaka to Levadia potężna. Odpadnięcie z takimi nazwijmy sprawę po imieniu, kulosami cholera wie skąd pokazało profesjonalizm kopaczy. Teraz wcale bym się tak nie napalał, że Szawle ogra Wisła różnicą kilku bramek. Może uda się remis bramkowy wywieźć z Litwy i wygrać u siebie z 1-0.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 23.06.2010, 15:24
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
Pewnie, czym dalej od klęski tym bardziej będziemy tworzyć mity, jaka to Levadia potężna. Odpadnięcie z takimi nazwijmy sprawę po imieniu, kulosami cholera wie skąd pokazało profesjonalizm kopaczy. Teraz wcale bym się tak nie napalał, że Szawle ogra Wisła różnicą kilku bramek. Może uda się remis bramkowy wywieźć z Litwy i wygrać u siebie z 1-0.
A ty w drugą stronę. "Jaka to Wisła jest słaba, może uda się remis ugrać na wyjeździe a u siebie skromne 1-0"
Ravers
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 23.06.2010, 17:55
Ja was nie rozumiem totalnie.Jak można obawiać się ogórków z ogórkowej ligi?Gdyby każdy zespół z pierwszej ósemki tego sezonu grał w ich lidze to by ją spokojnie wygrał!Jak można obawiać się takiego rywala? 7 miejsce na 12 w amatorskiej lidze?Co to jest?Rywala to zaczniemy się obawiać w IV rundzie a nie w II!Grunt to przygotować drużynę na te Siauliai,nie ważne jak by były słabe.
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 23.06.2010, 20:04
czego nie rozumiesz że ludzie się obawiają że ktoś znowu zawalii przygotowanie albo naszym zawodnikom nie będzie się chciało grać za bardzo bo przecież to amatorzy, ogórki i ze na stojąco wygramy z nimi 5:0, gdzieś kiedyś już to słyszałem to są europejskie puchary na każdego powinno się wychodzić na 100 % w pełni koncentracji lepiej wygrać pewnie przygotowując się jak na Barce niż przypadkowo zfrajerzyć jak z amatorami z Talina
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 23.06.2010, 22:49

Ale jakie to mialo znaczenie///nawet jakby byla 100 krotnym mistrzem takiej potegi pilkarskiej jaka jest Estonia ,to obwowiazkiem pilkarzy majacych aspiracje na gre w LM bylo ich przjesc.

Zawalone zostalo pierwsze spotkanie w Sosnowcu .i myslenie typu" i tak z nimi wygramy"

teraz jestesmy "bogatsi" o to doswiadcznie zeby NIGDY nikogo nie lekcewazyc.

A co do ógorków ,slabeuszy itd...zapamietajcie ze na dzis dzien w Europie...to my nimi jestesmy....
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
DDP
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 24.06.2010, 00:46
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Racja, ale są ogórki mniej zielone, i te bardziej zielone - my na razie należymy do tych pierwszych
...chciałbyś
unnamed
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 24.06.2010, 07:51
Jestem z Litwy to moge powiedziec ze mozecie sie nie martwic, bo siauliai to nie rywal dla Wisly po dwoch meczach bedzie 8-0 dla Wisly. Jak Legia grala z vetra to litewska klubowa pilka byla na szczycie, za ostatnie dwa lata jest bardzo wielki spad powiazany s kryzysem i teraz w litwie jest moze jakie 3 druzyny ktore w europejskich pucharach moglyby strzelic bramke nie amatorskiej druzynie i siauliai do nich nienaleza. AWANS MACIE W KIESZENI 100%
unnamed
Junior Member

Stary 24.06.2010, 08:00
Jeszcze moze byc taki wariant ze siauliai poprosza o remisik w pierwszym meczu, bo ta druzyna lubi w bwin zagrac
it
Senior Member

Stary 24.06.2010, 08:07
unnamed napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze moze byc taki wariant ze siauliai poprosza o remisik w pierwszym meczu, bo ta druzyna lubi w bwin zagrac
To tak jak nasi. Rychu załatwi i wszyscy będą szczęśliwi :]
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 24.06.2010, 08:42
A ty w drugą stronę. "Jaka to Wisła jest słaba, może uda się remis ugrać na wyjeździe a u siebie skromne 1-0"
Sami się wkrótce przekonamy. 1-0 i to jeszcze jak Brożek będzie w formie.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

SkMk
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 24.06.2010, 10:28
Uważam, że jesteśmy w stanie powalczyć
W życiu ważne są tylko chwile...
moskit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 24.06.2010, 11:05
Dajcie spokój panowie z tą ironią, ja rozumiem wpadka z levadia boli do tej pory, ale skonczmy ten jazgot i zacznijmy wierzyc w chlopakow. Ja mam nadzieje, ze Henry powtorzy z Wisełką to co było już kiedyś naszym udziałem, czyli wspaniała, emocjonująca przygoda z Pucharem UEFA... ech gdyby nie to zmrożone boisko z Lazio to byśmy ich przeszli...
unnamed
Junior Member

Stary 24.06.2010, 11:38
Co do murawy to na stadione siauilai jes najlepsza murawa na litwie
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 24.06.2010, 17:53
Skrot meczu Siauliai 1-1 Atletas

http://www.youtube.com/watch?v=Sop7_jBBI6Q
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 24.06.2010 o godz. 18:09.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.06.2010, 18:01
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
Skrot meczu Siauliai 1-1 Atletas
http://www.youtube.com/watch?v=Sop7_jBBI6Q
jak dla mnie to ze skrótu to jest poziom środka naszej ekstraklasy.Coś między Polonią Warszawa a Polonią Bytom
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 24.06.2010, 18:20
Nie mozna oceniac sily druzyny po takim skrociku. Na mnie niektore skroty polskiej 2. ligi robia wieksze wrazenie. Napewno jest to przeciwnik o wiele slabszy od nas, ktorego powinnismy pojechac nawet tym skladem.
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 24.06.2010, 18:25
AYALA napisał(a):Wyświetl post
jak dla mnie to ze skrótu to jest poziom środka naszej ekstraklasy.Coś między Polonią Warszawa a Polonią Bytom
Jeśli Warszawa i Bytom to już bardziej Ursus vs Szombierki.
Trza też dodać że grali z najgorszym zespołem w lidze (2 pkt w 12 meczach i -23 w bramkach) a gdyby nie było podane to za cholerę nie można by się kapnąć który zespół miał 2 a który 18 punktów.
94 - Allah Akbar!!
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.06.2010, 18:51
po skrócie widać, że to nie są jakieś ogórki... potrafią rozegrać piłkę, dośrodkować... ich słabym punktem jest bramkarz... jak zresztą w Levadii. Nie można ich zlekceważyć bo się przejedziemy aż miło!
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 24.06.2010, 19:23
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
po skrócie widać, że to nie są jakieś ogórki... potrafią rozegrać piłkę, dośrodkować... ich słabym punktem jest bramkarz... jak zresztą w Levadii. Nie można ich zlekceważyć bo się przejedziemy aż miło!
Co musiałaby pokazac drużyna żeby stwierdzić że to ogórki?

Ja po tym skrócie widzę, że piłkarze sa zdrowi, nie mają nadwagi i każdy ma zestw piłkarski do gry (korki i strój meczowy) a w chwili obecej to wystarczy by powalczyć z Wisłą...
unnamed
Junior Member

Stary 24.06.2010, 19:29
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
jeszcze bys napisal, potrafia nie zabladzic i wyjsc na boisko
unnamed
Junior Member

Stary 24.06.2010, 19:35
Co musiałaby pokazac drużyna żeby stwierdzić że to ogórki?

Chyba, biegnal, biegnal i uderzyl sie w slupek

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów