The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Fred#69
Junior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.06.2010, 19:58
Panowie co to tego testowanego grajka... nie wiem czy dobrze wyczytałem ale w Brazylii grał w dosyć dobrych klubach ale jeśli się mylę to przepraszam no i jeszcze jedna sprawa grał tam czy tylko był w kadrze...
Odpowiedz cytując
lysy9055
Member

Od: 07.2008

Stary 23.06.2010, 20:07
Z byle kim nie podpiszą kontaktu. Ten testowany brazylijczyk długo już u nas jest, trenuje z drużyną, pewnie spełnia oczekiwania i najprawdopodobniej zostanie. To są tylko moje przypuszczenia.
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 23.06.2010, 20:08
lysy9055 napisał(a):Wyświetl post
Z byle kim nie podpiszą kontaktu. Ten testowany brazylijczyk długo już u nas jest, trenuje z drużyną, pewnie spełnia oczekiwania i najprawdopodobniej zostanie. To są tylko moje przypuszczenia.
Hahaha, ale się ubawiłem. Alemao jest kontuzjowany...

Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 23.06.2010, 20:20
Markus napisał(a):Wyświetl post
Może ta kwota przemówi niektórym krytykującym ten transfer do wyobraźni. Makinwa ma mocną legitymację do bycia dużym wzmocnieniem Wisły.
Raczej trzeba by było się zastanować, dlaczego tak obniżył loty i teraz nie jest wart nawet 10 razy mniej. Krytykują jego grę kibice Lazio ale również kibice reprezentacji Nigerii. Coś jest nie tak? Wydaje mi się niestety, że może mieć to związek z popularnym w Nigerii procederem obniżania wieku zawodników. Moim zdaniem nie powinni go brać do Wisły w ciemno, tylko porządnie go przetestować wcześniej.

Fred#69 napisał(a):Wyświetl post
Panowie co to tego testowanego grajka... nie wiem czy dobrze wyczytałem ale w Brazylii grał w dosyć dobrych klubach ale jeśli się mylę to przepraszam no i jeszcze jedna sprawa grał tam czy tylko był w kadrze...
Z tego co pamiętam jak sprawdzałem jego dokonrania, to w Cruzeiro z Serie A w cztery lata zagrał gdzieś w 7 meczach. W 2005 grał Serie B w Guarani około 10 meczów na 38. W 2007 nie grał w żadnym klubie. W 2008 podpisał kontrakt z Juventusem, ale nie zagrał żadnego meczu w lidze stanowej.
Ostatnio edytowane przez K4millo : 23.06.2010 o godz. 21:28.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 23.06.2010, 20:21
Myślę że wszyscy zdajemy sobie sprawę, że Wisły nie stać na graczy o zdolnościach porównywalnych choćby w połowie do tego co potrafi Lampard, Villa czy inny de Rossi. Dlatego możliwe, że przyjdą do nas gracze typu: na zachód za słabi, na Polskę - w sam raz na lokalna gwiazdę. Zawodnicy "po przejściach" (kłopotliwy charakter, dawne kontuzje, problemy pozaboiskowe) - gdyby tych problemów nie mieli, graliby w Premiership czy choćby Bundeslidze. Jak się nie ma co się lubi... to się ma takich piłkarzy, którzy zechcą u nas grać. GRAĆ a nie stać na boisku.

Czy ucieszyłbym się z przyjścia wspominanego tu Makinwy jako wzmocnienia linii ataku? Hmm, Włosi czasem nazywają go "Il centravanti nigeriano", ale czy de facto grywa(ł) on jako środkowy (ofensywny) pomocnik - nie mam pojęcia, bo w Lazio b. mało grywał. Wypożyczano go lub lądował na ławie. Mam jednak nadzieję, że nasi działacze wiedzą, co robią. A jeśli uda się go wypożyczyć z opcją transferu definitywnego, byłoby to najlepsze rozwiązanie. Sprawdzi się - kupujemy, nie sprawdzi - podziękujemy. Polska liga + europejskie puchary będą wystarczającym miernikiem, byśmy wszyscy (klub, trener, no i my kibice) mogli określić, co 27-letni (a więc jeszcze nie za "stary") zawodnik potrafi.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.06.2010, 20:27
Ludzie k..wa nie popadajmy w paranoje, do zakontraktowania zawodnika nie potrzeba super szpiegow i tajnej bazy na Alasce.
A sprytny menago i tak pusci plotke zeby tylko podbic stawke i zadne milczenie naszych informatorow tego nie zmieni.
Po prostu jest wola podpisania kontraktu przez obie strony i dla tego jest cicho, negocjowane sa warunki kontraktu pewnie zadowalajace obie strony i jest cicho inaczej od tygodnia gazety trabily by ze Lech, Legia sa zainteresowane pozyskaniem zawodnika zeby podbic stawke.

Bramkarza udalo sie zakontraktowac a wszyscy wiedzieli ze z nim rozmawiamy, ale ze chlop chcial u nas grac to sie dogadal szybko i nie szukal pretekstu do przeciagnieca kontraktu.

Jest wola obu stron to idzie gladko i tyle.

Poziom dziennikarstwa jest tak zenujacy ze napisza wszystko co im na mysl przyjdzie a noz widelec trafi sie new a jak nie to kto otym bedzie pamietal licza sie tylko wejscia na strone i kasa za reklame.

Po prostu prezes sie wk..il ze z dziecmi pracuje ktore wszytko paplaja nawet o tym ze komus kawa nie smakowala i dla tego nie podpisal kontraktu i pewnie powiedzial ze jeszcze cos wycieknie na forum to wypierdo.i w kosmos wiec dla tego jest cisza.

el Nuero napisał(a):
Myślę że wszyscy zdajemy sobie sprawę, że Wisły nie stać na graczy o zdolnościach porównywalnych choćby w połowie do tego co potrafi Lampard, Villa czy inny de Rossi. Dlatego możliwe, że przyjdą do nas gracze typu: na zachód za słabi, na Polskę - w sam raz na lokalna gwiazdę. Zawodnicy "po przejściach" (kłopotliwy charakter, dawne kontuzje, problemy pozaboiskowe) - gdyby tych problemów nie mieli, graliby w Premiership czy choćby Bundeslidze. Jak się nie ma co się lubi... to się ma takich piłkarzy, którzy zechcą u nas grać. GRAĆ a nie stać na boisku.

Amen.
,
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 23.06.2010, 20:28
centravanti to środkowy napastnik
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 23.06.2010, 21:09
Tu dwa linki odnosnie Makinwy.
Uwaga!!!! Moga zdradzic ewentualne koszty transferu
http://www.sslazio.pl/index.php?s=news&id=1057
http://www.sslazio.pl/index.php?s=news&id=1058
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 23.06.2010 o godz. 21:12.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 23.06.2010, 21:14
Bierzmy wszystkich wymienionych tam w pakiecie
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 23.06.2010, 21:56
Griszka30KR - teksty polski i włoski odnośnie Makinwy "trochę" się od siebie różnią. Polska strona Lazio wspomina:

Cytat:
Biancocelesti chętnie rozstaną się również ze Stephenem Makinwą.(...) Wątpliwości budzi również zawartość umowy przedstawionej przez Białą Gwiazdę – propozycja bezpłatnego wypożyczenia nie rzuca działaczy Lazio na kolana.
Tymczasem włoska strona klubu rzymskiego mówi:

Cytat:
La Lazio sarebbe disposta anche a cederlo per un anno in prestito gratuito, ma giustamente pretenderebbe di inserire un opzione sul diritto di riscatto nella prossima stagione.
czyli w wolnym tłumaczeniu: Lazio byłoby gotowe wypożyczyć go (nawet) za darmo na rok, ale oczywiście chciałoby włączyć [do umowy o wypożyczeniu] opcji o prawie do wykupu/sprzedaży w przyszłym sezonie.

Ja to zrozumiałem, że ostatecznie są gotowi nam go wypożyczyć żeby "zejść z kontraktu" a dodatkowo móc sprowadzić w to miejsce innego gracza spoza UE (limit graczy tzw. extracommunitari dośc mocno "dusi" nawet kluby o wiele bogatsze od nas). Po upływie roku: albo my go kupujemy, albo ktoś inny. Pytanie tylko - w jakiej formie jest Makinwa i jakiej pensji by sobie zażyczył...?

PS - K4millo: myślałem, że "centravanti" to bardziej cofnięty/"fałszywy" napastnik, taki gracz operujący między pomocą i atakiem (zdrowsza forma Boguskiego?)
Powód: Aktualizacja
Ostatnio edytowane przez el Nuero : 23.06.2010 o godz. 22:00.
Odpowiedz cytując
blackluk
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 23.06.2010, 22:01
Fascynujące jest to że puki się mistrzostwa nie zaczęły to info o transferach do różnych polskich klubów były praktycznie non stop, teraz maja o czy pisać to już bzdur nie publikują. Jednak jest to dowód ile prawdy jest w tych artykułach, sa one tylko podyktowane chęcią zapełnienia kolumny.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Stary 23.06.2010, 22:08
No więc właśnie z Lazio nie powinno być problemu a wszystko zależy od tego jakiego kontraktu indywidualnego oczekuje Makinwa.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 23.06.2010, 22:09
el Nuero napisał(a):Wyświetl post
Pytanie tylko - w jakiej formie jest Makinwa i jakiej pensji by sobie zażyczył...?
W formie najpewniej fatalnej jak przez 3 lata zdobył 1 gola.W ogóle on mi wygląda na taki za przeproszeniem wrzód na dupie Lazio.Wydali na niego sporo kasy, nie sprawdził się.Starali się go gdzieś wypożyczyć, był w Regginie, był w Chievo - tam oczywiście też dno , wrócił i kombinują gdzie go upchnąć.

Natomiast jak to się wszystko ma do poziomu naszej ligi...Ciężko powiedzieć - na pewno byłby to jakiś dosyć tani chwyt marketingowy - oto zawodnik ponad 100 meczów w Serie A.
Ogólnie gość słabo rokuje ale nie można w 100% wykluczyć że na ligę to będzie wzmocnienie.
ps jest też pytanie ile on ma faktycznie lat
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.06.2010, 22:09
Wiślak88 napisał(a):Wyświetl post
Porównaj mi tutaj skład Polonii i Wisły, i wykaż, że w tej chwili bez żadnych wzmocnień są od nas silniejsi. Jak ci się nie uda to za przeproszeniem skończ pier*****
Zauważ że napisałem, "może" dojść kolejna drużyna, a nie że już doszła. Sic! Jest róznica, no ale nie każdego uczyli czytać ze zrozumiemiem, co to forum pokazało już nie raz.
Czemu mi nie piszesz, bym Ci porównał (?) składy Legii czy Lecha tylko tej Polonii która tutaj podałem jako PRZYKŁAD

tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
skoro wg Ciebie liczy się Lech i Legia to może lepiej im kibicuj i nie marnuj tu swojego jak podejrzewam cennego czasu i nie pisz tych głupot... to że Legia nakupowała obcokrajowców to odbije się im czkawką zobaczysz... już teraz można przeczytać, że każdy z nowych ma swojego tłumacza! sic! nawet angielskiego nie znają... widzisz w tej zbieraninie drużynę? bo ja nie... a Lech pozbył się swojego największego asa, teraz ich siła ofensywna spadła o jakieś 40 % a to dużo... wątpię,że ściągną kogoś równie dobrego...a u nas transfery i tak będą bo muszą być, straciliśmy 2 ważne ogniwa w obronie i musimy ich kimś zastąpić no i ściągnąć wreszcie klasowego napastnika... wierzę, że tak będzie...
I teraz kolejny.

Tak wg. mnie w tej marnej buraczanej lidze liczą sie z reguły 3 drużyny, no moze czasem zdarzały sie 2 ale to wtedy Wisła nie była mocna bo był Widzew i Legia. (i zdarzały sie dzikusy typu mistrz dla ŁKS i dla Polonii)
Tak samo teraz, czasem zdarzy sie jakis wybryk typu Gks Bełchatów (w sezonie co zdobyli v-ce) ale zawsze 3 druzyny walczą o puchary a reszta o utrzymanie.
ale żeby nie rozmywać -> Nie traktuj każdego swoją miarką. To że mi sie coś nie podoba w klubie, to nie znaczy że chce kibicować komuś innemu. Może Ty sie tak zachowujesz, ale ja mam klub który kocham, a że nie podoba mi sie w nim pewna rzecz, to jasne, bede na to narzekał, moze w końcu ktoś coś zrobi.
1. Czkawka Legii - tutaj stwierdziłes ze cos napewno sie stanie i jestes tego pewien (dziwne by nie mieli tłumacz, bo u nas obcokrajowcy to od razu po polsku perfekto mówią)
2. Wątpisz w Lecha na jakiej podstawie? Znasz kogokolwiek kto tam kur** pracuje by wiedziec o kim mysla i kogo chcą sciagnac? Czy wiesz cokolwiek wiecej niz wyczytasz w internecie?
3.A u nas transfery i tak będa bo muszą być - ? Nostradamus? Czy jak inaczej moge Cie nazwac? Skoro ty to wiesz i jesteś tak pewny to dlaczego ja sie martwię?

Już nie takie okienka transferowe mijały, nie takich zawodników mieliśmy ściągać, oj nie tacy mieli przyjezdzac na testy.
I kończy sie na tym, ze mamy 1 napastnika i straciliśmy bardzo doświadczonego stopera.
I wg. Was my sie wzmocniliśmy co? Bo wg. mnie nie, i by grać o cokolwiek w przyszłym sezonie, by ugrywac te zasrane pieniadze, by Cupiał tej druzyny nie rozsprzedał i rozmienił na drobne, potrzeba nam kilku zawodnikow.
Ja wiem, ze wiara jest mocna instytucja, ale wielokroć przekonałem sie że nie zawsze stoi po naszej stronie.
Nie chce wierzyc, tylko zobaczyć.
Polityka transferowa ,to nie jest tylko kupno 3 zawodnikow w okienku transferowym!
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Stary 23.06.2010, 22:12
Gdyby był w dobrej formie nigdy nie byłoby tematu "Makinwa w Wiśle" a naszą ligę wciągnąłby nosem.Jestem jednak niemalże przekonany że nawet będąc w kiepskiej dyspozycji będzie dla nas bardzo dużym wzmocnieniem.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.06.2010, 22:16
Ale niektórym się wydaje że przyjdzie do nas podstawowy zawodnik Lazio i reprezentant Nigerii.
Ogółem dziwny koleś. Trudno cokolwiek napisać, ale zaryzykować można.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 23.06.2010, 22:22
element napisał(a):Wyświetl post
. Trudno cokolwiek napisać, ale zaryzykować można.
Jeśli tylko regularnie trenował z tym Lazio i nie było z nim kłopotów wychowawczych to pewnie w formie kondycyjnej jest niezłej i faktycznie być może jest niewiele w sumie do stracenia.
Zresztą to czy on tu przyjdzie czy nie , powinno nam choć trochę powiedzieć co on zamierza robić.Bo może grzać ławę(a w zasadzie trybuny) w Lazio jeszcze rok, może grać u nas za na pewno mniejsze pieniądze,bo 500, 700 czy ile on tam tych tyś zarabia to Wisła w życiu mu nie zagwarantuje.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
cisse1906
Member

Od: 05.2010

Stary 23.06.2010, 22:35
W Lazio jest problem taki jak już był tu wspomniany - nietolerancja ze strony kibiców. Jest czarny, więc trzeba wygwizdać, zwyzywać. 7mln na drzewie nie rośnie , za byle leszcza średni klub Serie A tyle nie daje. Jak dla mnie gość ma papiery na bycie gwiazdą tutaj, byleby się zaaklimatyzował, szybko strzelił bramkę i nie robił konkursów na gwiazdora Wisły z szanownymi panami graczami Małeckim i Brożkiem.
Tak nawet w formie rozluźnienia - Makinwa miał i ma w FIFA, FM statystyki przewyższające o wiele naszą ligę
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 23.06.2010, 22:56
element napisał(a):Wyświetl post
Ale niektórym się wydaje że przyjdzie do nas podstawowy zawodnik Lazio i reprezentant Nigerii.
Ogółem dziwny koleś. Trudno cokolwiek napisać, ale zaryzykować można.
Dokładnie. Jak na nasze możliwości to ciekawe rozwiązanie. Kwestia na ile jest ono realne.

+wpisać możliwość odesłania go po pół roku do Rzymu i wio!
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 23.06.2010, 22:58
DDP napisał(a):Wyświetl post
moim zdaniem aktywność na forum oraz przecieki serwowane przez zbymaka i maci0sa świadczą tylko o braku profesjonalizmu w klubie. Jeżeli zatrudnia się w nim nieodpowiedzialne osoby, które dzielą się niepożądanymi informacjami na OGÓLNODOSTĘPNYM forum to jak możemy wymagać profesjonalizmu w innych obszarach funkcjonowania klubu? Przecież to jest krecia robota. Nie dziwię się, że w klubie rozpoczęło się polowanie na czarownice. Z całym szacunkiem Panowie, ale gdybym to ja był prezesem i Was zdemaskował wylecieli byście z hukiem mając dodatkowo grubo nas$%ne w papierach.Chcieli byście mieć takich pracowników jakimi Wy jesteście?

PS. Pomijam fakt, że sporo osób na forum traktuje Wasze słowa niczym wyrocznię i niesprawdzenie się ich może w ekstremalnych przypadkach doprowadzić do fali zbiorowych samobójstw.
Okej, chłopaki niepotrzebnie wypisywali nazwiska, ale już tego nie robią, zluzujcie. Chcieli dobrze, wyszło jak zwykle... Choć osobiście uważam, że więcej w tym winy użytkowników forum, którzy nie potrafili skorzystać z informacji i zadowolić się tym co dostawali, tylko jak głupi naciskali na "informatorów". Pomijam fakt, że nikt nigdzie nie napisał, że Maci0s i Zbymak pracują u nas w klubie, informacje mogą przecież mieć od kogoś, kto pracuje w klubie.

szprotson napisał(a):Wyświetl post
Z całym szacunkiem.

Jest 23 czerwca, wszyscy sie wzmacniają tylko nie my.

Chciałbym widzieć Wisłe grająca o najwyższe trofea, a nie o "utrzymanie"
No cholera, mówić i mówić, a mity rosną dalej. Póki co wzmocniła się Legia- teoretycznie, zobaczymy jak to wyjdzie w praniu.
Napiszę to wołami, żeby dotarło:
LECH PÓKI CO SIĘ OSŁABIŁ
Zimą odszedł Rengifo, latem Lewandowski- w ataku będą grali Chrapkiem i Mikołajczakiem, czyli z grubsza graczami Ćwielongo i Janoszkopodobnymi, jeśli nie gorszymi.

Ponadto my potrzebujemy przede wszystkim pozbyć się starego badziewia, ale jednocześnie musimy poszerzyć kadrę. Wzmocnienia, tak fajnie, ale na dzień dzisiejszy zamiast jednego supersnajpera wolę trzech perspektywicznych graczy do każdej formacji, bo na dziś to dwie kontuzje, jeden kartkowicz i na ławce mamy młodą ekstraklasę. Oczywiście można naściągać badziewia na chwilę, tylko popatrzmy jak to się skończyło w Legii. Gizy, Komorowskie, Ostrowskie, a sportowo i finansowo katastrofa- Legia miała najwyższy współczynnik pensje piłkarzy/budżet w całej lidze i znacznie wyprzedzała w tym względzie Wisłę. Przy czym nie jest to dowód na to, że Legia działa skuteczniej, czy, że jst zamożniejsza. To dowód na to, że Legia fatalnie gospodaruje pieniędzmi i straszliwie przepłaca piłkarzy. Ich współczynnik pensje/osiągane przychody z gry jest na jakimś kosmicznym poziomie, o jakim nikomu nie śniło się w Europie, no może w jakimś Azerbejdżanie. Transfery trzeba bardzo uważnie przemyśleć a potem doprowadzić do finalizacji, co wbrew pozorom nie wygląda jak kupowanie bułek w piekarni. Legia przygotowywała te transfery jeszcze przed meczem z nami( w trakcie meczu był już pewny news, że skorża przejmuje Legię).

My prezesa mamy od kilku tygodni. Piłkarzy można było oglądać, dobierać, ale co z tego skoro nie miał kto rozmawiać. A i teraz basałaj musi przecież doglądać przede wszystkim spraw stadionu, ewentualnego wynajęcia obiektu zastępczego, zbliżają się mecze, więc trzeba będzie dogadać się z policją i ochroną. Trzeba było zaklepać sparingi, przygotowania, z trenerem się dogadać. To zajmuje czas, a gdzie czas żeby zebrać sztab ludzi, który będzie dopiero pracował nad transferami? Ja naprawdę wolę poczekać nawet do 31. sierpnia, niż znowu nakupić Łobodzińskich. Żeby wykupić Łobodzińskiego za zapisaną kwotę w kontrakcie i dowalić mu kontrakt trzy razy wyższy od tego, co powinien maksymalnie zarabiać, to szczególnych umiejętności nie trzeba.

szprotson napisał(a):Wyświetl post
nie okłamujmy się.
na dziś liczy sie Lech, Legia, my i moze ktos szalony jakas Polonia np.
Jeżeli do tej grupy zaliczyć także Polonię, to mówimy o drużynie, która chyba do ostatniej kolejki broniła się przed spadkiem. O drużynie którą trenuje, póki co, Hiszpan na wakacjach, który próbuje wyciągnąć od pracodawcy-narwańca kasę na budowę willi( nie mówię tu o drużynie na miarę Aston Villi, tylko o takim dużym budynku mieszkalnym). O drużynie, która nie ma napastnika, po odejściu Ivanovskiego ich najbardziej znanym żądłem( bo chyba jedynym) będzie Daniel Gołębiewski. O klubie, który wzmacnia się(?) polskimi piłkarskimi półproduktami i to nawet nie tymi z najwyższej półki. Czy ta ekipa może urwać punkty czołówce- TAK, czy ta ekipa może z nami wygrać- przy odrobinie farta tak, czy ta drużyna może walczyć o puchary- przy pomyślnych wiatrach w PP tak, czy ta drużyna jest w stanie walczyć o mistrza- NIE. ŁKS też ponoć już trzech zakontraktował, ale niewiele dla nas z tego wynika.

tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
skoro wg Ciebie liczy się Lech i Legia to może lepiej im kibicuj i nie marnuj tu swojego jak podejrzewam cennego czasu i nie pisz tych głupot... to że Legia nakupowała obcokrajowców to odbije się im czkawką zobaczysz... już teraz można przeczytać, że każdy z nowych ma swojego tłumacza! sic! nawet angielskiego nie znają... widzisz w tej zbieraninie drużynę? bo ja nie... a Lech pozbył się swojego największego asa, teraz ich siła ofensywna spadła o jakieś 40 % a to dużo... wątpię,że ściągną kogoś równie dobrego...a u nas transfery i tak będą bo muszą być, straciliśmy 2 ważne ogniwa w obronie i musimy ich kimś zastąpić no i ściągnąć wreszcie klasowego napastnika... wierzę, że tak będzie...
Dodajmy do tego trenera sceptycznie nastawionego do obcokrajowców... Zobaczycie, opieprzający się Rybus będzie sadzał na ławie Manu, bo Skorża nie będzie potrafił/chciał porozmawiać z Portugalczykiem.

rozarian napisał(a):Wyświetl post
maci0s lub zbymak,to takie "Głębokie gardło"-jak w filmie Wszyscy ludzie prezydenta,heh.Zabawne są te wasze obawy,że jakiś cynk na forum coś tam zepsuje.Jakby tak było,to znaczyłoby to,że taki transfer(y)są na bardzo nędznych podstawach.Spekulacje transferowe to element gry,otoczka futbolu,którą wszędzie się praktykuje,i która w krajach lepiej piłkarsko rozwiniętych,przyciąga zainteresowanie do tej dyscypliny.Milczenie jest dobre,ale w klasztorze.Mnie tam osobiście przecieki na forum nie są do niczego potrzebne.
A dlaczego nie jak "Głębokie gardło" w filmie "Głębokie gardło"

Markus napisał(a):Wyświetl post
Może ta kwota przemówi niektórym krytykującym ten transfer do wyobraźni. Makinwa ma mocną legitymację do bycia dużym wzmocnieniem Wisły.
Spokojnie, nie twierdzę, że Makinwa się u nas nie sprawdzi, ale szacowanie jego wartości po kwocie transferowej, z ligi włoskiej, sprzed paru lat jakoś szczególnie do mnie nie przemawia. Tym bardziej jeśli ppopatrzymy na jego statystyki. Po pierwsze liga włoska ma swoje dziwactwa, a pierwszym naczelnym jest to, że służy do prania brudnych pieniędzy. Dlatego we Włoszech płaci się bardzo dziwne kwoty za przeróżne transfery wewnętrzne, głównie mało/średnio znanych obcokrajowców, o których po dwóch sezonach nikt nie pamięta. Po drugie, wszędzie na świecie zdarzają się pomyłki transferowe. W naszej skali 400 tyś. euro za Łobo to dużo. W skali Crystal Palace 3 miliony euro za Łotysza, który teraz kopie się po czole w Interze baku to porównywalna kwota. Może 7 milionów zapłacone przez Lazio za Makinwę to nieco bardziej epicka wtopa, ale niemniej wtopa jaka zdarza się wszędzie na świecie( a Huntelaary, Benzemy i inne obieżyświaty- zdarza się nawet największym). Oczywiście nie przekreśla to jego szans na korzystne zaprezentowanie się w Wiśle, ale równiez nie powinniśmy tym nibyargumentem dowodzić jego wartości. Dla nas info o kwocie transferowej powinno być ciekawostką, względnie sygnałem, że darmo nam go nie puszczą lub jeśli puszczą, to powinna zapalić nam się lampka ostrzegawcza.

Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Z calym szacunkiem dla Kaspra, ale jednak w kwestii testow sportowych nie powinien miec decydujacego glosu.
Ouadja, Temple Omeonu, Bellote to pilkarze, ktorzy przeszli u niego podobne testy. W tych kwesriach Kasperczak nieomylny nie jest.
Kasper i transfery nieodmiennie przywodzą mi na myśl cytat z Asa "Nóż, to jak zapałka w rękach dziecka- tym się bawić nie wolno."
Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 23.06.2010, 23:44
Ja się zastanawiam nad jednym: ściągnęliśmy na testy zawodnika. Kto ma teraz decydować, czy zostanie z nim podpisany kontrakt? Kasper się zarzeka, że nie ma nic wspólnego z transferami, ale to on jest osobą, która ma go codziennie na treningu (ok, ten ma teraz kontuzję, ale piszę ogólnie). Jeśli Kasper nie ma nic do gadania, to w takim razie po co te testy? Po 2 tygodniach podejdzie Jarosz do Brożka i zapyta się go, jak mu się grało z testowanym zawodnikiem?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 23.06.2010, 23:44
Widze ze czesc osób z forum dalej piszczy z radosci jak panienka złapana za cycka na dyskotece ze ten Makinwa to drugi Rooney.

gosc ostatino caly czas byl wypozyczany ,w ostatnim czasie nie gral wogole,kto wie w jakiej jest fomie i czy jest wogole przygotowany kondycyjnie.Co z tego ze kiedys tam byl wart kupe kasy i rokowano mu wspaniala przyszloscLiczy sie to co on teraz soba reprezentuje a fakty sa raczej dla niego marne.

Rozumiem ze jest powszechienie znany itd ,ot przychodzi do nas gosc z nazwiskiem itd.Super...

tylko trzeba wziasc pod uwage jego aktulane mozliwosci a te moga byc mniejsze niz Beto czy Hristova..
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 23.06.2010, 23:48
Coolpick napisał(a):Wyświetl post
Ja się zastanawiam nad jednym: ściągnęliśmy na testy zawodnika. Kto ma teraz decydować, czy zostanie z nim podpisany kontrakt? Kasper się zarzeka, że nie ma nic wspólnego z transferami, ale to on jest osobą, która ma go codziennie na treningu (ok, ten ma teraz kontuzję, ale piszę ogólnie). Jeśli Kasper nie ma nic do gadania, to w takim razie po co te testy? Po 2 tygodniach podejdzie Jarosz do Brożka i zapyta się go, jak mu się grało z testowanym zawodnikiem?
teraz juz zapewne Kasper decyduje.. oni mu go sciagneli, sluchaj, mamy typa, sprawdz go i ocen, jak ci sie spodoba to podpisujemy.. (wielce prawdopodobne ze nawet to nie Kasperczak zabiegal o niego zeby przyjechal, pewnie o nim nie wiedzial w ogole tak jak to bylo za czasow Skorzy i testowanych bramkarzy i reszty zawodnikow z pola)
wtedy musieli sie zamknac w jakiejs cenie i nie do konca weryfilowali tego ze Skorza czy teraz beda z Kasperczakiem.. przeciez to nie trener bedzie sobie decydowal kogo chce, tzn moze, ale co logiczne nikogo drogiego i nie zawsze pilkarzy jakich widzialby w skladzie ( juz mi nie chodzi o kogos wartego chocby milion euro), a czesto takich ktorych musial z koniecznosci wybrac z powodu braku funduszy itp. mowic kogo chce to sobie moze trener Interu, Manchesteru czy Chelsea bez patrzenia na to kto ile kosztuje... dlatego tak jak Skorza mial utrudnione zadanie tak pewnie Kasper teraz bedzie mial..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 23.06.2010 o godz. 23:58.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 24.06.2010, 00:09
Jeśli chodzi o testy to chyba musi Kasperczak bo kto inny miałby to robić jak nawet dyr. sportowego jeszcze nie udało na się dorobić, a jeśli chodzi o transfery to wygląda na to że nagania Zdzisek vel Bełkot a ostateczną decyzję podejmuje Basałaj(oczywiście pod warunkiem że RN akceptuje warunki finansowe).Natomiast głównym rozgrywającym wydaje się być Zdzich
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 24.06.2010, 07:10
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Wygląda na 163 powtórkę z rozrywki. Odgrzewanie starych numerów: sprzedamy X, to zrobimy taką transferową ofensywę, że ho ho! Szejkowie z City pozielenieją z zazdrości..

Tak miało być już po superkorzystnym transferze Głowackiego, filara naszej obrony i kapitana drużyny. Na wzmocnienia ze środków za Głowę nadal czekamy.

Teraz dowiadujemy się, że możliwa jest sprzedaż Marcelo, oczywiście za kosmiczne jak na nasze warunki pieniądze. Jak go sprzedamy, to dopiero ruszymy na zakupy!

Kiedyś wydawało się nie do pomyślenia, by Cupiał w jednym okienku mógł sprzedaż Żurawskiego i Frankowskiego. Teraz w jednym okienku gotów puścić Głowackiego i Marcelo, zostawiając drużynę z dwoma zdrowymi stoperami - solidnym, ale przeciętnym Kowalskim oraz weteranem Cleberem.

Jeśli Marcelo odejdzie, to już zrobi się totalny cyrk.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
kipers
Member

Od: 08.2007

Stary 24.06.2010, 07:14
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Widze ze czesc osób z forum dalej piszczy z radosci jak panienka złapana za cycka na dyskotece ze ten Makinwa to drugi Rooney.

gosc ostatino caly czas byl wypozyczany ,w ostatnim czasie nie gral wogole,kto wie w jakiej jest fomie i czy jest wogole przygotowany kondycyjnie.Co z tego ze kiedys tam byl wart kupe kasy i rokowano mu wspaniala przyszloscLiczy sie to co on teraz soba reprezentuje a fakty sa raczej dla niego marne.

Rozumiem ze jest powszechienie znany itd ,ot przychodzi do nas gosc z nazwiskiem itd.Super...

tylko trzeba wziasc pod uwage jego aktulane mozliwosci a te moga byc mniejsze niz Beto czy Hristova..
Kiedy miał przychodzić Issa Ba też wszyscy mówili że nie gra, że słaby kondycyjnie ale prawda jest taka że jak wyszedł na mecz to od razu gołym okiem było widać jego wyszkolenie techniczne zupełnie inne od polskich "rzemieślników kopactwa"
(w tym sensie że nie męczył sie z podaniem jakby grał piłka lekarską).

Makinwa wydaje mi się jest też transferem marketingowym czyli nazwiskiem które mogłoby przyciągnąć ludzi na nowy stadion.
Ale narazie to są niepotrzebne dyskusje bo gość wcale do nas nei musi przyjść a wszystko rozejdzie się po kościach.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.06.2010, 08:07
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...to_na_testach/ testy testy testy, czyli z pozyskania wartościowych zawodników nici... przykro się robi...
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 24.06.2010 o godz. 08:09.
Odpowiedz cytując
Ofsajd
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 24.06.2010, 08:08
Helton Pereira Pinto na testach

kolejny brazylijczyk
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 24.06.2010, 08:16
Informacje ze sprzedażą Marcelo traktowałbym z przymrużeniem oka. Ile już szmatławców rozpisywało się o tym że Marcelo odejdzie i piszą tak od kiedy Marcelo do nas przyszedł więc nie ma się co przejmować że odejdzie zwłaszcza że Głowa już odszedł a w klubie chyba nikt nie byłby taki głupi by pozbywać się 3 podstawowych obrońców z poprzedniego sezonu. Chyba że przyszł by kosmiczna oferta znacznie wyższa niż 3 mln euro a na to nie ma co liczyć na razie więc ja jestem spokojny o to że Marcelo zostanie u nas jeszcze na pół roku może rok.
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 24.06.2010, 08:18
no ten Pereira tez nie wyglada na takiego co to malo je. Ale poczekajmy co pokaze na boisku

Co do Marcelo, to jakby odszedl to faktycznie byly by jaja. Od tak sprzedali by cala nasza obrone praktycznie.

ps. mialo by jak nigdy, bedzie jak zawsze, czyli szukanie po utuczonych pilkarzach z karta na reku. ;-P
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów