|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
te ich zapewniena nie sa warte nawet funta kłaków.... ale z tego co ta baba tam duka ,to niby w Pucharach gramy z jedna trybuną,na lige maja byc juz 3....zobaczymy... ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Nowa kamerka lub jak kto woli nowe ujęcie budowy stadionu http://kamera2012.eu/krakow5/
A w temacie przetargi i eksperymentowanie z przebudową to jeden wielki skandal i obciach dla miasta , najlepszy dowód na to że rządzą nami partacze oraz urzędniczyny bez wyobraźni i potrzebnych kompetencji . ![]() Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment." |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Rafał Dutkiewicz prezydent Wrocławia napisał(a):
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Zaczeli już układać krzesełka na dolnej trybunie i na murawie praca wrze , szybko im to idzie.
http://kamery.2012.org.pl/images/kra...ualny_1024.jpg |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
![]() Czy oni tam montują krzesełka z barierkami |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
nie doszukuj się jakiejś sensacji....
jasne, że BEZ barierek |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Zaraz sie na forum zacznie burza , ze jednak z barierkami
Odrazu napiszmy, że na dole nie NIE BĘDZIE BARIEREK. KONIEC DYSKUSJI.![]()
|
|
|
|
Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Kolor krzeselek na dolnej trybunie rzeczywiscie jest zblizony do tych na trybunach D/E
Barierki jednak rozjasniaja gorne pietro...![]()
Jazda jazda jazda! BIALA GWIAZDA!!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Dajcie obraz z nowej kamerki
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
Kiedyś tu był syf, trawa na trybunach, kruszący się beton na A/B, ściana budynku klubowego wyglądająca jakby znalazły się na niej wszystkie fekalia świata, dalej są chaszcze, hałdy ziemi zalegające koło stadionu, zardzewiałe bramy i ogrodzenia. Ale czy to oznacza że jak za nasze pieniądze buduje się stadion za pół miliarda złotych to dalej tak ma zostać? Przecież każdy normalny człowiek który się z tym klubem bardziej czy mniej utożsamia chce żeby ten stadion jakoś wyglądał, podobnie jak jego okolice. Nie chodzi tu nawet już o to żeby nie było wstydu przed Europą, ale przed polską ligą! Byłem na paru stadionach i nawet jak obiekt jest kiepski i biednie wygląda, to przynajmniej widać że jest zadbany w miarę, otoczenie jakoś wygląda, trawka wykoszona, jakoś uporządkowane. Zaraz powiecie że po co dbać o okolice stadionu, jak nikt nie będzie chodził koło boisk treningowych i oglądał stadionu od zewnątrz... Czy nie sądzicie że jak wywala się tyle kasy na obiekt, to warto by zadbać o detale, które spowodowałyby że wyglądałoby to wszystko wreszcie tak jak ma być? Ja myślę że warto o takie rzeczy zadbać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Bronowianin - warto było zadbac o detale. To jest czas przeszły.Teraz daj Bóg SKWK i Basałaj wywalczą pomalowanie elewacji i zmianę sektora gości ale to tylko ułamek tego co można bylo poprawić i dograć zeby nawet przy tym projekcie było - jako tako.
Mi się juz nie chce nawet tu prowadzić dyskusji o tym bo jest musztarda po obiedzie,Ile można powtrzać że : wentylatory sterczą, kolor krzesełek nie taki, barierki byle jakie, stopnice za wysokie, elewacja betonowa z zaciekami, wjazd dla karatek nie tu gdzie trzeba, telebimu brak, wyjazd dla kosiarek ma najlepsze miejsce na stadionie , w narożnikach straszą dziury które maja ponoć wentylować,okrąglak pasuje jak pejsy murzynowi, trybuna zachodonia nie będzie w żaden sposób zamykac stadionu itd,itp.Ale suma sumarum większości nie będzie padało na głowę, 33 tyś wejdzie kiedys na stadion , media beda miały przyzwoite warunki pracy, a klub -jak dobrze pokombinuje-będzie pewnie bogatszy.Tylko tyle i aż tyle.Stały punkt wyciecek zagranicznych to to napewno nie będzie |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Bronowinianin brawo. albo jestem szpiegiem poznańskim albo jestem ciemnogród.
napisałem tylko, że jak dla kibica to że kolor krzesełek jest w innym odcieniu to dowód na to że klub ma kibica w d.. to żenada. miasto za również moje podatki wybudowało kibicom stadion i choć można by zrobić go lepiej to i tak mamy w porównaniu z tamtym stadionem super. odniosłem się do postu w którym ktoś twierdził, że na pewno klub nie wyda paru milionów na wymianę krzesełek na d i e i w związku z tym twierdził że klub ma nas w d. po za tym jak czytam Twoje posty to dochodzę do wniosku, że nie da się dogodzić wszystkim. każdy nawet w najlepszym projekcie cos znajdzie złego. słowem nie jest idealnie ale jest 500 razy lepiej niż było.. malkontenci i wiecznie sfrustrowani pesymiści będą biadolić a ja już nie mogę się doczekać pierwszego meczu na naszym nowym zaje... stadioniku i mam wyjebane na jego wady;P i to z uśmiechem mówie ![]() i nie jestem z Poznania a z królewskiej |
|
|
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
mam prośbę nich ktoś wrzuci foto z nowej kamerki nr 5 bo mi nie działa
z góry dzięki |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
Owszem, zgodzę sie z przedmówcami, że stadion jest lepszy niż był, że pomimo szeregu błędów i niedociagnięć może mieć swój klimat, ale...nie za te pieniądze. Analogiczna sytuacja. Załóżmy, że kupiliśmy np. Janka Muche za 5mln e. Niby zajebisty bramkarz, lepszy od Pawełka, powinniśmy się przecież cieszyć a nie biadolić... ale za te pieniądze można było kupić kogoś lepszego. I to jest ten bół. Porównując ceny, pojemności i wygląd innych stadionów słono przepłaciliśmy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
1. Stadion Wisły - 33 tys widzów, koszt ok. 510 mln zł. Budowany przez 6 lat, projekty między czasie się kilkukrotnie zmieniły ale wszystkie trybuny obudowane i stopnice nie wystają na widok publiczny. Projektant lubi beton więc mamy bunkier ale jak to bedzię wyglądać po wykończeniu zobaczymy 2 Stadion Legii - 32,5 tys widzów, koszt 460 mln zł. Zbudowany w 2-3 lata. Porojket spójny i nawet nagrodzony, ale konstrukcja i tak przypomina Kielce. Stadion w miarę zabudowany tylko z jednej strony, a z pozostałych wystają stopnice i będą parkingi więc zbyt kosztowne wykonczenie tych 3 trybun nie było, jak w przypadku biur na Wiśle. Kibicom na piętrze będzie wialo po plecach. Dużym plusem jest ładna, kolorowa iluminacja 3. Stadion w Poznaniu - stadion na 42-43 tys, którego koszt wynosi już ponad 710 mln zł. Projekt i budowa stadionu przypomina w swym charakterze to co na Wiśle czyli budowa się rozpoczęła a później projekt się zmienił i teraz wygląda jak składak. Membrana na stadionie póki jest biała to wygląda ładnie, zobaczymy jak się zakurzy, dodatkowo słońce nie będzie dostatecznie doświetlało trawy więc bedzie trzeba kupić system do oświetlania murawy. Projekt ma równie duzo błędów jak Wisła. 4 i 5 Stadion w Gdańsku i Wrocławiu - stadiony na 42 tys czyli o około 8 tys większe od Wisły a koszt ponad 800 mln zł czyli "jedyne" 300 mln ale ze te dodatkowe 300 mln oprócz większej liczby siedzeń będzie ładne wykończenie. Stadiony będą jednak zwykle puste bo jedynie reprezentacja będzie mogła przyciągnąc taką liczbę osób ale przynajmniej nie będzie się czego wstydzić. Wnętrza stadionu tak jak w przypadku Wisły zostaną prezznaczone na komercję Co ciekawe w Gdańsku te stopnice są jakieś dziwnie wąskie ale jak to będzie wyglądć w praktyce to zobaczymy. 6. Stadion Narodowy - 56 tys widzów, koszt 1,9 mld zł. Największy stadion w Polsce finansowany przez państwo więc nie ma co porównywać. Teraz patrząc na to porównanie można powiedzieć że stadion Wisły nie jest aż tak drogi jak to niektórzy wyolbrzymiaja. Oczywiście za tą cenę można było mieć ładniejszy projekt, ale to jest związane z projektantem, więc teraz nie ma już o czym mówić. (ceny ze stadionwisły.info nie wiem tylko czy się to zgadza z rzeczywistością) Remont hali http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...nowa,id,t.html
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 23.06.2010 o godz. 18:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
No dobra a nie wydaje sie Wam ze przez barierki na gornej czesci trybuny odcien niebieskich krzeselek wyglada tak jakby bladziej niz tych zamontowanych juz na dole...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Tak wydaje się że są jaśniejsze i wszyscy to widzą. Ale jak je odpowiednio pobrudzicie podczas meczów to się zgrają z odcieniem na dole
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
największa głupota to budowa Narodowego w Warszawie. Ponieważ będą na rozliczeniu kosztów jak każdy, to coś mi się wierzyć nie chce by tak oddawali mecze repry ( i pieniądze) do innych miast. O ile Wisełka i Legia jakoś sobie bez tego poradzą, Lech probably też , to dramatycznie będzie wyglądało utrzymanie najładniejszego stadionu w Gdańsku i też całkiem niezłego we Wrocku. Mogą się okazać za duże na kluby a reprę takiego wała zobaczą, bo Wawka meczy nie odda , bo niby Narodowy mają.
Jak już musiał być Narodowy to mogli spokojnie na Śląskim poprzestać (za ich geld) a nie wypieprzać majątek nas wszystkich na warszawskie fanaberie. A to repra nie mogła co jakiś czas na nowym Legii grać? Nic, mleko się rozlało , zobaczymy jak się teraz Narodowy , gdański i wrocławski utrzymają. Pewnie bez płaczu o dotacji w Wawce to się nie obejdzie, bo menedżerowie to z partyjnego klucza będą albo znajomki a nie fachowcy. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Jak juz wspomnialem wczesniej ponoc wzieli sie za nowa ulice za trybuna C.. jakby ktorys z fotoreporterow robil foty i mial chwilke czasu ..
PS. najwieksza porazka Narodowego (Narodowy - wizytowka kraju!) to jego pojemnosc.. smiesznie mala, co to jest 56 tys miejsc.. powinno byc ok 100.. moze i u nas z pilka nie jest za dobrze, ale fanow mamy jednych z najlepszych w europie, a na repre potrafimy konkretnie sie spiac, w Chorzowie ot tak sie zapelnia stadion nawet podczas jakiego towarzyskiego meczu z kims tam malo znanym, tej pojemnosci wlasnie nie moge przebolec, w tym aspekcie sprawe s*******ili, a szkoda.. bo na drugi taki stadion poczekamy z 30 lat
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 23.06.2010 o godz. 19:39.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
||
|
Cytat:
Cytat:
SN to wizytówka kraju, zapewni znacznie lepszy komfort oglądania meczu niż SŚ, oraz już zdobył renomę, a jeszcze nie jest wybudowany. Reprezentacja zagra tam najważniejsze mecze. We Wrocławiu do utrzymania stadionu nie będzie miasto dopłacać - stadion ma już operatora, więc oprócz meczy WKSu odbędą się tam też inne imprezy. Ma on też sporo powierzchni komercyjnych. Co do Gdańska - nie wiem jak ten "operator" Lecha& S5 sobie z tym stadionem poradzą, podobnie Poznań, gdzie nawet o operatorze jeszcze nie myślą. |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
56 tyś to może dobra pojemność dla poziomu dzisiejszego naszej repry. W latach 90-tych zdobycie biletu na Śląski który wówczas miał ok.50 tyś pojemności graniczyło z cudem.Zdecydowanie powinien byc na przynajmniej 65-70 tyś widzów
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jak tak dalej będą grali to nawet 40 tyś będzie za dużo... pojechaliście z tym narodowym na 100 tyś.... my nie Brazylia, czy Hiszpania.. zejdzcie na ziemie
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niestety u nas nikt nie myśli na parę lat do przodu , tylko na tu i teraz.Dlatego tez mamy w Polsce to co mamy. Jak nagle cos potrzeba to sie okazuje ze jestesmy w d....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
potwierdzam 56 tys to wystarczajaca pojemnosc, ale ta cena jak na taka pojemnosc jest zbyt wysoka :/
![]()
Wisła najlepszym klubem na świecie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut