The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.06.2010, 13:42
Jeśli prowadzone negocjacje zbliżają się do finiszu, to tym bardziej zalecany jest spokój. "Spalić" transfer na ostatniej prostej można bardzo łatwo - z dużą szkodą dla Wisły. Myślę, że wielu z nas "aż skręca" ciekawość, jednak chyba dla dobra Wisły NIE PODAWANIE konkretnych nazwisk i aktualnej sytuacji negocjacyjnej będzie najlepszym rozwiązaniem.

Sam chciałbym wiedzieć, czy klub tylko uzupełni luki, czy wzmocni się solidnie. Skoro jednak nie wiem, tym bardziej nie zamierzam siać plotek. Zbymak i macios w dobrej wierze chcieli podzielić się ciekawostkami na forum, kiedy jednak okazało się, że wiadomości wyciekają do różnych stron www i gazet - przystopowali. Ciągnięcie ich za język niewiele da.

Kibicowanie uczy też cierpliwości. I mnie, i wielu obecnych tu forumowiczów. Życzę wszystkim, aby dziennikarze nadal błądzili po omacku, a nasz klub - zakontraktował kilku (nawet dość drogich) ale solidnych graczy. Howgh i - jak by to powiedzieli futbolowi Indianie - do najbliższego transferu! Oby już niebawem.
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Stary 23.06.2010, 13:57
@wiślak1906forever
fajnie wypromowal swoja stronke

transfery beda pewnie za niedlugo! Moze jakis dobry reprezentant swojego kraju
Powód: edit
Ostatnio edytowane przez wislakrakow124 : 23.06.2010 o godz. 13:57.
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
wiślak1906forever
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 23.06.2010, 13:59
wislakrakow124 napisał(a):Wyświetl post
@wiślak1906forever
fajnie wypromowal swoja stronke
Ha rozgryzłeś mnie ! brawo xd
Dziwić się że codziennie kilka osób rezygnuje z pisania na forum...
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 23.06.2010, 14:01
Pozyskanie jednego środkowego obrońcy w kontekście gry zespołu w pucharach i lidze a także końcem kariery sportowej za pół roku Clebera i odejściu Marcelo w zimowym okienku transferowym to strzał w stopę - zważywszy na fakt że formacja defensywna to newralgiczny punkt każdej drużyny - a nam z podstawowego składu w obronie pozostało dwóch zawodników Piotrek Brożek i Marcelo - z tym że jedynym klasowym graczem w tej formacji jest wyżej wymieniony Brazylijczyk....

Bez jakości w obronie nie mamy czego szukać w europejskich pucharach - kto w razie kartek czy kontuzji Marcelo będzie go mógł zastąpić bez szkody dla jakości gry....

Także zapowiadane transfery przez Jarosza na wymienione pozycje muszą uwzględniać kilka aspektów - a zapowiedz sprowadzenia 5 zawodników tak jak nasz dyrektor wykonawczy podawał to minimum - nie mające nic wspólnego ze wzmocnieniem składu a łataniem dziur.....

Garguła,Singlar, Boguski to zawodnicy po wielomiesięcznych kontuzjach trzeba brać to także pod uwagę....

Środek pola to 34-letni zawodnik, nieobliczalny Diaz i Jirsak - jak dla mnie mało jakości, nie wspominając o skrzydłowych....
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Stary 23.06.2010, 14:06
kibicwisły1906 napisał(a):Wyświetl post
Pozyskanie jednego środkowego obrońcy w kontekście gry zespołu w pucharach i lidze a także końcem kariery sportowej za pół roku Clebera i odejściu Marcelo w zimowym okienku transferowym to strzał w stopę - zważywszy na fakt że formacja defensywna to newralgiczny punkt każdej drużyny - a nam z podstawowego składu w obronie pozostało dwóch zawodników Piotrek Brożek i Marcelo - z tym że jedynym klasowym graczem w tej formacji jest wyżej wymieniony Brazylijczyk....

Bez jakości w obronie nie mamy czego szukać w europejskich pucharach - kto w razie kartek czy kontuzji Marcelo będzie go mógł zastąpić bez szkody dla jakości gry....

Także zapowiadane transfery przez Jarosza na wymienione pozycje muszą uwzględniać kilka aspektów - a zapowiedz sprowadzenia 5 zawodników tak jak nasz dyrektor wykonawczy podawał to minimum - nie mające nic wspólnego ze wzmocnieniem składu a łataniem dziur.....

Garguła,Singlar, Boguski to zawodnicy po wielomiesięcznych kontuzjach trzeba brać to także pod uwagę....

Środek pola to 34-letni zawodnik, nieobliczalny Diaz i Jirsak - jak dla mnie mało jakości, nie wspominając o skrzydłowych....
Myślę,że trafnie to rozpracowałeś. Sama prawda. Nie dość, że nowi zawodnicy są niezbędni do fukcjonowania tego zespołu to musimy się martwić czy w ogóle ktoś przyjdzie. A jakości nie ma, oj nie ma...
Odpowiedz cytując
wiślak1906forever
Senior Member

Stary 23.06.2010, 14:11
jason wiślak napisał(a):Wyświetl post
Myślę,że trafnie to rozpracowałeś. Sama prawda. Nie dość, że nowi zawodnicy są niezbędni do fukcjonowania tego zespołu to musimy się martwić czy w ogóle ktoś przyjdzie. A jakości nie ma, oj nie ma...
Panowie spokojnie !!
Heniu ma czas wszystko poukładać i on wie najlepiej jak co i kiedy.Dostanie zawodników o odpowiedniej klasie którym specjalnie aklimatyzacja z zespołem potrzebna nie będzie.To nie jest Maciuś skorża który transfery robił 31 sierpnia bądź 28 lutego... Basałaj, Jarosz, Kasperczak - ludzie na odpowiednich stanowiskach
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 23.06.2010, 14:37
wiślak1906forever napisał(a):Wyświetl post
To nie jest Maciuś skorża który transfery robił 31 sierpnia bądź 28 lutego... Basałaj, Jarosz, Kasperczak - ludzie na odpowiednich stanowiskach

co Ty znow za dyrdymaly opowiadasz.. to nie Skorza decydowal o tym kiedy beda transfery i czy w ogole... co pare dni Kasperczak powiedzial? ze on nie wie co z transferami i ma nadzieje ze kogos mu kupia.. Kasperczak nie wie kiedy dolaczy stoper na miejsce Glowackiego i czy w ogole.. tylko czeka jak my
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 23.06.2010 o godz. 14:40.
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 23.06.2010, 14:41
Włoskie media podają, że transfer Makinwy jest dogadany i jego finalizacja to kwestia najbliższych godzin.

Tak więc najwiązując do posta kibicwisły1906 tym pierwszym jest Makinwa, oby tym drugim nie okazał się Aracic!
Ostatnio edytowane przez K4millo : 23.06.2010 o godz. 14:48.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 23.06.2010, 15:05
zbymak

Ja nie wątpię w to że coś tam być może wiesz nt transferów.. ale wydaje mi się że aż bardzo się lansujesz tym faktem.. bierz przykład z maci0sa.
Obecnie Twoje posty mają mniej więcej taki wydźwięk: "wiem coś ale nie powiem, ale chce żebyście wiedzieli że coś wiem"
Bez urazy ale tak to wygląda.

I żeby nie było ot.

Jak dla mnie Makinwa będzie znaczącym wzmocnieniem Wisły... ale chyba bardziej w kontekście grania w pomocy niż w ataku.
Chłop jest jeszcze kilka latek przed 30 więc jeszcze trochę może zdziałać w piłce kopanej. A doświadczenia z Seria A nikt mu nie odbierze.
A jesli już przyjdzie do Wisly to tylko na zasadzie wypożyczenia z opcja pierwokupu.. z której my nie skorzystamy zapewne gdyż Lazio ceni zawodnika na 1 mln euro.
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 23.06.2010 o godz. 15:12.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
volasTSW
Member

Od: 07.2009

Stary 23.06.2010, 15:12
a na jakich stronach?..daj linka
''...Ale każdy ma prawo wymagać od was ambitnej i nieustępliwej walki.." - Henryk Reyman

AVE WISŁA!
Odpowiedz cytując
czera84
Senior Member

Stary 23.06.2010, 15:15
K4millo napisał(a):Wyświetl post
Tak więc najwiązując do posta kibicwisły1906 tym pierwszym jest Makinwa, oby tym drugim nie okazał się Aracic!
O Araciu właśnie pomyślałem.Oby nie,oby nie!!Stary,zły.I można tak wymieniać.Już dużo bardziej bym wolał tego Glika bo przynajmniej młody.Zobaczymy co będzie,ja liczę,że transfery bedą konkretne.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 23.06.2010, 15:26
Wybaczcie, że nie na temat: Ale Kirm dziś w meczu z Anglią reprezentuje biedę!!!:/ Smutno się na niego patrzy...:/
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 23.06.2010, 15:48
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
Kirm dziś w meczu z Anglią reprezentuje biedę!!!:/
Chociaż dobrze, że nie JP.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 23.06.2010, 15:50
http://www.youtube.com/watch?v=F6obGJSFUPU

http://www.youtube.com/watch?v=QKUkH0SlFLg

czyli co w koncu?
pamietajcie o prawach autorskich..

a tak calkiem serio to nikt jakos specjalnie sie nie wybija w zespole Kirma.. cala druzyna gra bez polotu ..
wazne zeby sie ogrywal na tle takich rywali..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 23.06.2010 o godz. 15:52.
Odpowiedz cytując
TSW06
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.06.2010, 15:56
volasTSW napisał(a):Wyświetl post
a na jakich stronach?..daj linka
już nawet nie trzeba szukać po włoskich stronach
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...krok-od-wisly/
Pozdrowienia z Częstochowy!!
"Żyjesz w kraju w którym wszyscy chcą cię zrobić w chuja..
."
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 23.06.2010, 16:00
Czyli wedle tego newsa my kupujemy Makinwę, nie wypożyczamy..dobrze widzę?
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
TSW06
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.06.2010, 16:05
według newsa sf.pl nic nie wiadomo oni chyba strzelają bo usłyszeli o ofercie minimalnej Wisły i uwaliło im się że to musi być definitywny. zobaczymy
a teraz uwaga patrzcie i płaczcie (ze śmiechu)
http://legionisci.com/news/38101_Chc...reanczyka.html
Pozdrowienia z Częstochowy!!
"Żyjesz w kraju w którym wszyscy chcą cię zrobić w chuja..
."
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Stary 23.06.2010, 16:17
Co do Makinwy napiszę tylko tyle, że SF, czyli sportowe Science Fiction wie najczęściej tyle, ile "podprowadzi" z naszego forum. Dlaczego Włosi tak bardzo chcą się pozbyć Makinwy wiedząc, że Wisła nie zapłaci im milionów? Jednym z powodów jest tzw. limit graczy spoza UE. Lazio sprowadza kolejnych zawodników, m.in z Urugwaju, stąd "wolne" miejsce w pakiecie graczy spoza Unii Europejskiej jest im pilnie potrzebne.

Przepraszam, że nie przekaże więcej wieści z włoskich portali, ale nie chcę za darmo dokarmiać SF, a naszym działaczom utrudniać rozmów.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.06.2010, 16:44
nie wiem jak można się starać o zawodnika, który mało co grał, a jego skuteczność jest wielką niewiadomą... zamiast poszukać jakiegoś dobrego zawodnika z Bałkanów to oni starają się ściągnąć tu zawodnika, którego pensja 3krotnie przewyższa pensję najlepiej opłacanego piłkarza w Wiśle... to jest niezrozumiałe dla mnie... no chyba, że ma to być ruch marketingowy...
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 23.06.2010, 16:47
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
nie wiem jak można się starać o zawodnika, który mało co grał, a jego skuteczność jest wielką niewiadomą... zamiast poszukać jakiegoś dobrego zawodnika z Bałkanów to oni starają się ściągnąć tu zawodnika, którego pensja 3krotnie przewyższa pensję najlepiej opłacanego piłkarza w Wiśle... to jest niezrozumiałe dla mnie... no chyba, że ma to być ruch marketingowy...
Co bardziej dziwne Makinwa w ostatnich sezonach występował głównie w pomocy na prawym skrzydle.....
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 23.06.2010, 16:52
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post

wierzysz w to?
Wisla na pewno zaplacila przyslowiowe grosze jak za takiego zawodnika a kontrakt na pewno nie bedzie najwyzszy.. przeciez tez sobie zdaja sprawe kim on jest i jakie ma statystyki.. no ale to Serie A, u nas moze sie okazac duzym wzmocnieniem, to pewnie na takiej zasadzie ze poniekad jest to ryzyko, czy warte swieczki to sie okaze, i ze na pewno nie musieli duzo placic ani dawac mu pensji nie wiadomo jak wysokiej, musialo im sie to oplacac i tyle..
ale wpierw zaczekajmy na to potwierdzenie.. sam mam mieszane uczucia ale jak juz wspomnialem to Serie A.. dlatego trudno to zweryfikowac, zwykle ryzyko za dosc przyzwoite pieniadze, moze warto.. skreslac chlopa na starcie nie ma sensu.. ilu to juz takich pilkarzy przychodzilo i kazdy sie lapal za glowe.. a potem bilo w piers, ze jednak bylo warto!
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 23.06.2010 o godz. 16:56.
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 23.06.2010, 17:23
No widzę, że ledwo napisałem posta na forum, a już na polskich portalach pojawiają się informacje o Makinwie.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 23.06.2010, 17:25
info pojawilo sie tutaj http://www.calciomercato.com/lazio/m...mouth-incontro
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 23.06.2010, 18:20
No i co z tego ,że bedzie za darmo jak pensje zawoła nie na frytki.Po roku albo zaplacimy okolo 1 mln albo odejdzie wypromowany.
Ostatnio edytowane przez rav : 23.06.2010 o godz. 18:52.
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 24.06.2010, 09:23
K4millo napisał(a):Wyświetl post
wg TM Aracic leczyl ostatnio kontuzje przez prawie rok (zerwanie wiezadel krzyzowych)
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 24.06.2010, 09:42
Sancezz napisał(a):Wyświetl post
wg TM Aracic leczyl ostatnio kontuzje przez prawie rok (zerwanie wiezadel krzyzowych)
Więc się nada idealnie. Aktualnie mamy tam wakat. ( Co w ostatnich latach się nie zdarzało)
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.06.2010, 14:21
może z 2 ligi Rosyjskiej dałoby sie kogoś ciekawego pozyskac ? Poziom chyba wyższy niż w naszej ekstraklasie jak sie ogląda skróty.http://onedivision.ru/
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 24.06.2010, 16:30
AYALA napisał(a):Wyświetl post
może z 2 ligi Rosyjskiej dałoby sie kogoś ciekawego pozyskac ? Poziom chyba wyższy niż w naszej ekstraklasie jak sie ogląda skróty.http://onedivision.ru/
Poziom może i wyższy ale i pieniądze większe.
Więc wątpię lepiej testować brazyliany z ligi stanowej...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 25.06.2010, 12:02
AYALA napisał(a):Wyświetl post
z naszej ligi, też dałoby rade sklecić dobre skróty
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 26.06.2010, 07:42
Wisła wie, że przespała organizacyjnie wiele miesięcy. Zarówno Cupiał jak i Basałaj są świadomi opóźnień i tego, że za wiele spraw wzięto się po niewczasie. Dlatego ten sezon jest spisany na straty. Uda się kogoś pozyskać - to się uda. Nie uda - trudno, powalczymy o miejsca w pucharach. Wie o tym również Kasperczak. Oczywiście nikt oficjalnego komunikatu tej treści nie wyda, ale taka jest niestety prawda. Możecie mi wierzyć lub nie, ale nikt w klubie (poza kibicami) żadnymi transferami się nie emocjonuje. Wisła ma rok, żeby odzyskać blask.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów