|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Звезда изнад свега
Od: 07.2005
Offline |
|
0 22 to widzę że do grupy tych zindoktrynowanych przez TVN dołączył Skiba... dobrze, dobrze... A to że Oleksy już nie jest postkomunistą to też przeinaczenie TVNu i GW? ![]()
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Wracając do wczorajszej dyskusji na temat podatków i gospodarki to szukając dzisiaj definicji na magisterską natrafiłem na ciekawy artykuł: http://podatki.gazetaprawna.pl/artyk...az_wiecej.html Cytat:
![]()
Ostatnio edytowane przez emj10 : 22.06.2010 o godz. 19:24.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Bastiony Komorowskiego to "miasteczko Wilanów" (budowane przez Krauzego, ekskluzywne osiedle dla bogaczy) - 80% poparcia [link]
...i Zakłady Karne, tak samo prawie 80% poparcia. [link] Najśmieszniejsze jest to, że grillowanie tej "sądowej" klęski (będzie odwołanie i pomijam wyrok i jego sensowność, chodzi o wydźwięk medialny) jest na rękę Kaczyńskiego, bo uspokaja elektorat PO, który może jechać na wakacje bez obaw, a mobilizuje elektorat PiS. Czekam na występy Niesioła,Palikota i Wojewódzkiego.
Ostatnio edytowane przez Boomcha : 22.06.2010 o godz. 19:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
To jakieś bzdury człowieka, którego wyborcą nigdy nie byłem.
Pudło, ojej. ![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Zmieniając trochę temat. Bardzo dobra akcja jest robiona:
http://www.mamaitata.org.pl/index.ph...d=36:petycja-1 Może będzie miała sukces i pokażemy UE że nie pozwolimy sobie wejść na głowę. A zatem, podpisywać się. Edit: Dla UE powinna być równość, bo żyjemy w demokracji i każdy powinien decydować z kim chce być w związku. http://fronda.pl/news/czytaj/obama_a...moseksualistow Cytat:
Ostatnio edytowane przez Arkas : 22.06.2010 o godz. 23:41.
![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Wszystko o.k , ale co ma UE do tego
? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Nie czuję się za nic złapany, gdyż uważam, że rozmaite insynuacje polityczne dot. pani Blidy itd to jednak nie to samo co powiedzenie, że kandydat ma inny program AKTUALNIE niż to ma miejsce w rzeczywistości... I pomiędzy tymi dwiema sytuacjami jest fundamentalna różnica. To tak jakby sugerować, że PiS popiera karę śmierci i będzie dążył do jej wprowadzenia po zwycięstwie JK (bo chyba był lata temu taki punkt w programie PiS) - czy jest to prawdą? Nie jest... Czy kiedyś było? Było. Jak widać bywa tak, że nie ma przełożenia wprost między tym co kiedyś było w programie, a tym co obecnie w nim jest... Niemniej jednak cała dyskusja jest bezsensowna... Moim zdaniem w pełni świadomie, z wyrachowaniem JK rzucił takie hasło mimo, że znał konsekwencje takiego działania. Mam nieodparte wrażenie, że jemu chodzi wyłącznie o samą władzę dla władzy, dlatego też gotów jest zmienić swoje wszystkie poglądy na najbliższe 2 tygodnie byle tylko uzyskać jak najwięcej głosów. Zobaczymy ile osób się nabierze na "polityków lewicowych" i inne ciekawe hasła. Skoro nabrali się już na zmianę wizerunku, porzucenie słowa układ na rzecz innych bliskoznacznych, acz mniej bijących po oczach i inne tego typu zagrywki to pewnie wielu łyknie i to... Jeśli tak będzie to w pełni zgodzę się ze słowami marszałka sprzed kilku lat... Szkoda Polski... --- Jeśli chodzi o służbę zdrowia to forma własności jest kwestią drugorzędną - taka a nie inna forma dobierana jest do celów jakie się przed nią stawia. W Polsce celem powinno być po pierwsze zmniejszenie liczby szpitali... (ponad 700 w całym kraju! - na jedną osobę przypada u nas dwa razy więcej szpitali niż np. na Słowacji) Jako że jest to działanie niepopularne ciężko się spodziewać podjęcia takich działań. Mamy ogromną ilość łóżek w szpitalach. Ich ilość w stosunku do liczby mieszkańców jest większa niż w krajach dużo bardziej rozwiniętych. W Polsce łóżek ostrych na 1000 mieszkańców jest 4,4 (2006r.) a w Szwecji 2,2 Irlandia 2,9, Norwegia 3,1... Dlatego też podczas gdy gdzie indziej stopień wykorzystania tych łóżek to około 85-90%, u nas wykorzystuje się je w 75%, co napędza mnóstwo zbędnych kosztów. Nie mówiąc o tym jakie koszty napędza funkcjonowanie zbędnych szpitali, ich wyposażenia i personelu. Nalezałoby też wprowadzić większą kontrolę realizowanych świadczeń i to wydaje się łatwiej byloby robić na jak najniższych szczeblach. Obecnie w dużej mierze popyt na usługi medyczne kreowany jest przez podaż. Jest to zjawisko chore i niezdrowe finansowo... Okazuje się bowiem, przynajmniej w mojej ocenie, że problemem nie jest wysokość środków na służbę zdrowia... Ta rośnie wraz ze wzrostem PKB i to jest wystarczające, gdyż wzrost ten jest siłą rzeczy niejako podwójny. Napędzany przez budżet i przez składki. Chodzi o to aby przestać marnotrawić środki publiczne. Być może wprowadzić właśnie w jakimś zakresie świadczenia oparte na ubezpieczeniach prywatnych, o czym mówi wielu dyrektorów szpitali. Generalna światowa tendencja idzie w stronę częściowej odpłatności za świadczenia, co o ile wydaje się być rozsądne o tyle zapewne u nas nie przejdzie... Przynajmniej póki co. Dlaczego dobre? Chociażby ze względu profilaktyki. Jeśli będzie trzeba obowiązkowo zapłacić za dentystę więcej osób zacznie codziennie dbać o zęby itd.
Ostatnio edytowane przez St@chu : 23.06.2010 o godz. 01:28.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
W przyszłym parlamencie najpewniej będą 3 partię z których żadna nie dostanie 50 procent.Mam autentycznie szczerą nadzieje że Wasz wódz z Waszą partią będzie rządził z LSD - nie jest to wielkim zaskoczeniem bo w TVP dogadali się bez najmniejszych problemów ale na skalę ogólnopolską to będzie większy śmiech niż wicepremier Lepper w rządzie Pisu. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wiesz co jest najlepsze? Że Tusk jest dokładnie taki sam. I wyborcy PO zachowują się dokładnie tak samo jak wyborcy PiS. Dziś sobie oglądałem fakty i widziałem jak ładnie TVN przypominał ostre teksty Jarosława do SLD. I taki motyw zapewne będzie się pojawiał do 4 lipca. Identyczne teksty można by wrzucić ze środowiska PO. Przez litość można pominąć Rokitę - chociaż w zasadzie czemu, skoro wyciąga się teksty Kaczyńskiego sprzed paru lat. Nie wymienię teraz wszystkiego, bo zwyczajnie nie pamiętam wszystkiego. Ale kiedyś PO szło ramię w ramię z PiS w tekstach o SLD. Kiedyś PO dopatrywało się w Belce agenta. Kiedyś PO uważało, że albo Nicea albo śmierć. Dekomunizacja. Cimoszewicz był wrogiem którego się rozwalało. PO wybierało Kurtykę, tworzyło CBA, eliminowało WSI. Ale tym się władzy nie wygrało. To teraz jest na maksa europejsko w głównym nurcie, jest Belka w NBP, koalicyjki z SLD w przeróżnych miastach, Palikot rzucający propozycje wicepremiera dla Napieralskiego, Komorowski gadający o potrzebie silnej lewicy. Cimoszewicz wg Nowaka jest 'takim autorytetem'. Kurtyka przedstawiał 'pisowską wersję historii', CBA było odpowiednikiem rumuńskiego Securitate (polecam treść nowelki do ustawy o CBA, i zabawę w wyobrażenie sobie co by było, gdyby PiS wrzucił taki pomysł - odrzucający 'rady' Trybunału Konstytucyjnego), a WSI nie jest takie złe - to dopiero Macierewicz z PiS był koszmarem. Mamy dokładnie to samo. Dosłownie lustrzane odbicie. Ale przeciętny wyborca PO widzi tylko wielką potrzebę władzy w oczach Jarosława. Dla mnie jest to co najmniej komiczne, chyba ze względu na to, że nie jestem lemingiem i mam dłuższą pamięć niż 'mroczne czasy' IV RP. A teraz? Cóż panika jest spora, cytując Tarasiewicza niektórym się w 'dupkach pali', tak więc będziemy mieli w mainstreamie sporo przypominek o tym jaki to PiS był kiedyś inny i jak się zmienił dla władzy. I całkowite pominięcie przemian PO. Dlaczego? Bo PO jest nam bliższe, nie będziemy przecież ich krytykować, bo mogą wrócić 'mroczne czasy'. I to jest właśnie najbardziej żenujące. Społeczeństwo pozbawione pamięci, beznadziejnie wykorzystywane przez media. P.S. A już najbardziej mnie bawi przypominanie PiSowi, że jest w koalicji z SLD (mam nadzieje, że moja odpowiedz na Twojego priva doszła) w sytuacji, gdy PO kilkakrotnie wchodziło (bądz wchodzi) w alianse z SLD. Z tym samym SLD dla podobnych korzyści.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 23.06.2010 o godz. 02:36.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
.W niedziele nie głosowałem, za prawie 2 tygodnie też najpewniej głosować nie pójdę choć meldunek już mam(dzięki Donkowi który zniósł przymus )Ale właśnie nie ma co odbijać piłeczki.Przecież jeśli jedni są uje i drudzy też to niech ja to usłyszę.Niech Ci wielcy wyborcy Jarka to powiedzą.To chodzi o to że jedzie się po tych którzy uważają PO jako mniejsze zło - bo jak można wybierać mniejsze zło - a to co oni wybierają to co najwyżej jest mniejsze zło a na pewno człowiek który w ogóle nie liczy się z ich poglądami. Ja zradykalizowałem swoje poglądy i doszedłem do wniosku że olać mniejsze zło - jeśli nie mam żadnego kandydata który choć w połowie myślał by podobnie jak ja, to ja się w to nie bawię - niech reszta zdecyduje.Mimo wszystko nie mam takiego ciśnienia na Jarka by wybrać Jarka2 tylko o bardziej ludzkiej twarzy a tym bardziej totalnie żałosną podróbkę Obamy. Ja mam pytanie, co ma koleś który jest w stanie zdradzić wszystko o co rozchodzi się jego wyborcą - by nadal agitowali za nim, by kupowali jego teksty, by w żadnym razie go nie krytykowali? Szczególnie że ponoć potencjalny wyborca PO jest zwykłą bez poglądową lamą, której wszystko można wmówić a elektorat Pisu to konkret - wierzący w coś więcej, mający zasady i idee..Tyle że Jaruś ma w dupie te idee a jedyną ideą którą ja widzę to to by trzymać z tym kto jest przeciwko PO(dziś bo wcześniej wrogiem było LSD)
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 23.06.2010 o godz. 03:36.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Zawsze można powiedzieć To nie mój prezydent, to nie mój rząd to nie mój kraj... bo przecież ani w połowie mnie nie reprezentuje...a wręcz się muszę za szanownego pana prezydenta wstydzić jak przemawia do Europy.... tak ktoś pisał QBAS ? Każdy człowiek chciałby mieć prezydenta który na pierwszym miejscu stawia swój kraj i ludzi których reprezentuje niż swój własny wizerunek za granicą ! i każdy człowiek chciałby aby obcokrajowiec mu dupe lizał i ohy ahy niż aby był twardy i nieugięty. PS, głosujemy na osobę anie na partię polityczną !! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
||
W SZ w obecnym ksztalcie i na obecnych zasadach mozna pompowac pieniadze bez konca a i tak bedzie malo.
Ja od paru lat jestem z pracy objety opieka grupy Lux-Med i bardzo to sobie chwale. Place za mnie i za zone okolo 80zl miesiecznie (dodatkowo czesc doplaca firma, w suimie chyba okolo 150 zl/miesiac) . Umawiam sie na konkretna godzine i nie zdarzylo sie bym ja albo zona czekal wiecej niz 20 minut. W razie potrzeby mam bezplatne wizyty domowe ( to praktykuja szczegolnie znajomi z dziecmi jak im sie pochoruja, zamawiaja lekarza do domu). Badania zlecane w ramach wykupionego pakietu, wszystko szybko i sprawnie. Kazdy z nas ma pewnie swoje doswiadczenia z kontaktu publiczna SZ, mnie zyla pekla jak poszedlem z podejrzeniem kamicy nerkowej keidys do lekarza, ten skierowal mnie na badania a proponowany termin na USG jamy brzusznej bylo mniej wiecej taki: "Czy odpowiada Panu za 2 miesiace we wtorek o 10:30?" No zesz k....
Pelna prywatyzacja, czy chocby taka na wzor amerykanski u nas nie przejdzie, zreszta nawet nie wiem czy to byloby dobre rozwiazanie, ale pierwszym krokiem w dobrym kierunku byloby wprowadzenie malych platnosci, chocby symbolicznych a dalej komercjalizowanie czesci uslug medycznych a jeszcze dalej przejecie przez prywatne podmioty medyczne tzw pierwszego kontaktu w ramach wykupionego (lub darmowego podstawowego) zakresu uslug. Kliniki specjalistyczne chyba powinny byc utrzymane pod parasolem panstwa, choc nie zamykalbym drogi specjalistycznym klinikom prywatnym i zostawialbym mozliwosc pacjentowi wyboru gdzie sie dalej chce leczyc. Czy np "bezplatnie" (tj w ramach placonego obowiazkowego ubezpieczenia) czy w prywatnej (doplacajac byc moze troche z wlasnej kieszeni ale nie pokrywajac calosci kosztow). Jednego jestem pewien: SZ mozna zrobic lepsza i to bez podnoszenia podatkow.
Ostatnio edytowane przez DysoN : 23.06.2010 o godz. 07:15.
![]()
DysoN
|
|||
|
|
Звезда изнад свега
Od: 07.2005
Offline |
|
|
To są opinie pierwszego bojownika o "wolne" media. A to czyim wyborcą jesteś to Twoja sprawa i nie mam zamiaru w to wnikać
![]() ![]()
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Racja.Tak więc NISZCZ SOCJALIZM!!!!!!!
![]() ![]() ![]() A tak poważnie.Jak już zniszczymy socjalliberalizm w postaci PO,PiSu,PSLu czy innego SLD to kogo dopuścimy do władzy? Korwinowców? Monarchistów? ONRowców? A może komunistów? czekam na propozycje... ![]() ![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
BŁAGAM Was tylko o jedno, jeśli macie 4 lipca załosowac z litości na Jara, to nie idźcie w ogóle do urn...
dziękuje |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Robi się. I tak nie planowałem głosować w II turze, a widząc jak społeczeństwo zawierzyło jednym i drugim (PO i PiSowi) umocniłem się w tym przekonaniu. Wybierzcie Polsce prezydenta! Ja płakać nie będę ale będę krytykował zarówno Jarka jak i Bronka, obojętnie którego wybiorą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Ja zagłosuję na Jarosława nie z litości tylko jest mi najbliższy ideologicznie. aczkolwiek nie w 100% ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
A jeśli chcę zagłosować na Jara nie z litości, to powiedz mi, co mam zrobić, Mistrzu?
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Wobec tego, co robi Kaczyński nowego wydźwięku nabiera "utwór" Wojewódzkiego i Figurskiego. "Po trupach do celu, po trupach do celu"... Nie był "zbyt przychylny" Lepperowi i Samoobronie, ale dla władzy koalicję zawiązać i ministerstwa oddać potrafił. Niestety najlepszego, co mógł wtedy zrobić tj. wprowadzić pakietu Kluski się nie udało, bo taki rząd skazany był na porażkę. SLD z post-komunistów, a wręcz organizacji przestępczej stało się fajnymi ziomkami, a Oleksy spoko, cool - lewicowcem. "Niech nam mówią, że jesteśmy lewicowi"
O takich jak on w Wiślackich środowiskach zwykło się mawiać chorągiewka lub przerzut. Zakompleksiony kurdupel i żyd (tak, tak - zobaczcie na córeczkę brata, a kuzyn żony Lecha był szefem jakiejś tam gminy żydowskiej) z zerową prezencją. Ch*j, a nie prezydent, z którym u władzy skończylibyśmy, jak Grecja. "Wszystkim obiecam, ale skąd na to wezmę, nie powiem". Ważne, że nie rządzą Ci z "frontu od Faktów i Mitów oraz zabójców księdza Popiełuszki" - tak, tak MLASK. No, ale pewnie, będzie walczył o produkcję Fiata Pandy w Tychach. Problem w tym, że oni produkować mogą na dnie Atlantyku albo na Księżycu, bo to prywatny koncern, który jeśli jest zależny lub liczy się z jakimś rządem lub prezydentem, to raczej tym włoskim.![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Od pięciu lat wszyscy mówią, że PiS to bolszewicy, a gdy Kaczyński mówi "niech nam mówią, że jesteśmy lewicowi" to nagle wielkie halo.
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 23.06.2010 o godz. 14:19.
![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie Sędzio. Dla osoby trzeciej - widza, jest to po prostu żałosne. Żałosne jest to, jak gość wbija pazurki, gdzie tylko może byle by utrzymać pozycję, po czym wspinać się. Poza tym do lewicy takiej jak właśnie SLD im baaardzo daleko.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Po drugie - całe szczęście, że do SLD im baaaardzo daleko. Gdyby było im blisko, to bym na niego nie głosował. Kaczyński robi to co powinien jako kandydat na prezydenta walczący o poparcie elektoratu SLD, wiedząc że wprost poparcia od polityków SLD nie dostanie - zwraca się do wyborców Napieralskiego ponad głowami polityków SLD. I to prawdę mówiąc, zwraca się z gestami, które nic nie kosztują i niewiele znaczą. Bo zmiana terminologii nic nie znaczy. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
A czy ktos doszedl do wniosku ze zarowno Kaczynski jak i Komorowski to sa pajace, nic nie warci ludzie? Po prostu wybieramy mniejsze zło, szkoda tylko ze obaj sa az tak zli. Ta kampania to bez sens, to robienie z Polakow glupich imbecyli.
Pierwszy zarzut stawiany PiSowi, ze oni sa tacy klotliwi i wybor Jarka na prezydenta to beda dalsze klotnie zamiast spokojnej pracy. Tymczasem prosze spojrzec na kampanie PO. Ciagle obsmarowuja Kaczora gownem hehe Z tego co wiem to to sie nazywa hipokryzja. Jedni mowia na drugich a sa dokladnie tacy sami. Przykladow jest wiecej. Dzis odbyla sie debata w sprawie szpitali, tak? A Bronek mowi ze nie bede gadał on woli dzialac i sobie przylecial do Plocka, odwiedzic szpital i wyglosic kilka slow. No zajebiste dzialanie. Naprawde takiego pracowitego i zaradnego prezydenta chcialbym miec. Nastepnie czemu on na debaty odnosnie lecznictwa ciagle wysyla Pania Kopacz? Co to sa wybory partii czy prezydenckie? Moze ja chce zobaczyc zdanie Komorowskiego na te tematy a nie jego wafla. Dalej. Ciagle niby Kaczynski i Komorowski chca debat a nie moga sie dogadac buhehe smiech na sali. To wreszcie chca tych debat czy sobie szukaja glupich wymowek w stylu "a ja nie bede dyskutowal z tymi co juz odadli z wyborow", "a ja chce o ogole rozmawiac a nie tylko o lecznictwie" Dalej. Jarek juz pokazal ze sie sprzedal. Teraz lize dupe SLD zeby ich glosy miec. A sprytniutkie PO wykorzystało sytuacje i zamiast mowic o swoim programie to mowi ze Jarek sie podlizuje SLD. Taki oto mamy poziom polityki. Po wielkiej tragedii 10 kwietnia gdzie kazdy udawal wielce przejetego wracaja na swoje tory. Zamiast merytorycznych dyskusji, pojednania sie w slusznej sprawie jest obrzucanie sie blotem, mamienie ludzi jakimis glupimi tekstami zamiast przedstawienia wizji kraju. Mnie to tak wkuria bo jak patrze na tych zlodzieji ktorzy maja parcie na wladze to mi sie noz w kieszeni otwiera. PiS i PO powinno wystrzelic sie w kosmos a do wladzy dopuscic jakies nowe partie. Jak tamte sie nie sprawdza to tez wyjebac na zbity pysk i dopuscic nowe, inaczej to czeka nas przez nastepne 20 lat to co mamy przez ostatnie 20 lat. I tak do usranej smierci. PS A na poprae humoru wpiszcie sobie w google 'jaroslawkaczynski.pl'. Jak klikniecie to wyskoczy strona o Bronku z przeslaniem na temat Jarka hehe Nie wiem czy to sprawka PO czy jakiegos fanatyka PO ale naprawde masakryczne to jest hehe ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
Skoro słuchasz tak infantylnych piosenek i powołujesz się na nie to już karze się zastanawiać, że z Twoim poziomem mądrości jest coś nie tak. Zgadzam się z Tobą odnośnie post komunistów ale to jest kampania wyborcza i czy tak trudno to zrozumieć ? Chyba nie muszę mówić jakie zasługi ma środowisko PiSowskie w szerzeniu patriotyzmu.Jeśli chodzi o środowiska pseudo żydowskie to popierają one Komorowskiego np. Wajda,Michnik,Bartoszewski. Ja nie mam nic przeciwko normalnym Żydom ale mam dużo do takich jak Bartoszewski czy Michnik bo Oni w perfidny sposób przywłaszczyli sobie Polskie mienie i naród. Nie wiem co to jeszcze mogę skomentować bo poziom tej wypowiedzi jest strasznie wulgarny,chaotyczny i kłamliwy nadziewany paszkwilami i obelgami. Szanuje wyborców PO i Komorowskiego czy Napieralskiego ale czuję się zażenowany poziomem niektórych wyborców. ![]() Kod:
W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem 9 października wywal Tuska do śmietnika !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Harimata: Wycieczki o wiedzy i inteligencji sobie wypraszam. Słuchać, a słyszeć, czy też interesować się wydarzeniami, to różne rzeczy. Odbijając piłeczkę mogę powiedzieć, że jaki kandydat - szerzenie, takiego patriotyzmu, slogany wyborcze "Polska jest najważniejsza" rusofobia, germanofobia, rozliczanie przeszłości, obiecanki o darmowych studiach (wyrównywanie szans, hehe) i darmowej służbie zdrowia, podnoszeniu świadczeń tym samym zwiększanie deficytu = kredytu. Moja wypowiedź jest subiektywna i ekspresyjna, jest też wynikiem frustracji. Patriotyzm nas nie wyżywi i nie dam nam pracy, szczególnie rozumiany jako wyżej wymienione oraz katolicyzm. Trudno zrozumieć, że można być takim - brak mi słowa.
"Nie jestem pedałem, ale lubię czasem obciągnąć" albo "Jestem kibicem Wisły, ale lubię czasem chodzić na Cracovię" I niby mam coś wspólnego z pedałami - jestem mężczyzną oraz kibicami Cracovii - jestem z Krakowa. To jednak pozostają zasadnicze różnice przez, które nie mogę powiedzieć "Niech mi mówią, że jestem pedałem", "Niech mi mówią, że jestem parchem". Sam przyznałeś, że im też bardzo daleko. A zmiana terminologii (hehe, pięknie to ująłeś) znaczy tyle, co obłuda. Swoją drogą zmiana dość radykalna, bo SLD już nie jest organizacją przestępczą. A tak w ogóle jak nazwać tych, co popierają przestępców i post-komunistów, czyli elektorat SLD? Tyle. Teraz możecie sobie po mnie jechać ![]() Serdecznie pozdrawiam ![]()
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 23.06.2010 o godz. 15:50.
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
![]() Przypomnij sobie zdjęcie które miałeś przez jakiś czas w podpisie czy też Twoje wycieczki w stosunku do Komorowskiego i porównywanie go z Hitlerem. To była prawdziwa elokwencj ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
P.S. Rozwijając wątek Skiby, który rozumiem Twoim zdaniem nie jest cudownym dzieckiem Wojewódzkiego i Waltera: http://www.youtube.com/watch?v=AnC8mB4i3j4 Bardzo fajny dowcip. Naprawdę na poziomie ![]() ![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Arturo Qr2nów,
A to wszystko dlatego, że Kaczyński powiedział, że nie będzie teraz mówił postkomuna lecz lewica. I przyznał to, o czym od dawna wszyscy na tym forum wiemy - że Kaczyński i PiS są w jakimś stopniu lewicowi. I to jeszcze w momencie walki o poparcie elektoratu SLD przed drugą turą. Więcej dystansu i zrozumienia kontekstu wypowiedzi. Dziwię się, że takie dwie neutralne wypowiedzi mogły wywołać aż taką reakcję. Są one oczywiste, chyba że ktoś miał oczekiwania wobec Kaczyńskiego, że podda drugą turę i nie będzie walczył o elektorat Napieralskiego. A przy tym są najmniejszą ceną jaką jakikolwiek polityk może zapłacić za poparcie tego elektoratu - PO będzie musiało płacić konkretnymi ustawami (już teraz wychodzi kwestia in vitro). ps. dodam jeszcze, że dosyć ciekawy komentarz (choć oczywiście zbyt euforyczny i kategoryczny w swej treści) można znaleźć tutaj: http://puszczyk.salon24.pl/198535,ja...grali-wszystko Wydaje mi się trafne spostrzeżenie autora, iż Kaczyński jako jedyny właśnie tym sformułowaniem o którym piszę (lewica zamiast postkomuna) natychmiast zareagował na to, co się stało w SLD.
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 23.06.2010 o godz. 16:18.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sędzio:
Jest to wyłącznie przefarbowanie na potrzeby kampanii przed drugą turą. To mi się nie podoba, w jakimś stopniu boli i wywołuje frustrację. Natomiast dogadanie się ustawami uważam za prawidłowe. PO chce poparcia lewicy - niech przepchnie kilka ich pomysłów. Nie zdobyli 50%, to mają pecha. Jest to bardziej eleganckie i mniej obłudne niż krzywe uśmieszki Kaczyńskiego w stronę elektoratu SLD, szczególnie po tym, co o nich mówił.
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 23.06.2010 o godz. 16:26.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Z góry wykluczam poparcie człowieka, który dla wyniku wyborczego chce jakąś istotną część tego programu zrealizować. Natomiast nie mam nic przeciwko człowiekowi, który "kokietuje" elektorat SLD mówiąc że to lewica, a nie postkomuna. Słowa nic nie kosztują, natomiast realizacja programu SLD jest w moim przekonaniu szkodliwa. I nadmienię tutaj, że nie chodzi nawet o ustawę o in vitro, bo sam nie mam przekonania, czy słuszna jest taka reakcja, jaką na in vitro ma prawica katolicka (M. Jurek & company). Mnie się w tej ustawie nie podoba przede wszystkim to, że to jest dodatkowe świadczenie, za które będzie budżet państwa musiał płacić, mimo że i tak służba zdrowia nie dostaje tyle kasy, ile jej potrzeba. To ja już wolałbym, żeby te pieniądze zamiast na refundację in vitro poszły na leczenie śmiertelnie chorych, którym NFZ nie chce płacić za alternatywne (droższe) kuracje czy leki. Znacznie gorsze w wykonaniu Bronka jest to, co zrobił z żołnierzami w Afganistanie. ![]()
|
|
|