The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.06.2010, 12:51
czemu się wszyscy dziwią że jest cisza? ktoś już napisał przecież że w tamtym tygodniu skończyli negocjować z potencjalnymi wzmocnieniami, nie doszli do porozumienia z nikim... poszło....wiadomo o co.... dopiero na drugim zgrupowaniu będą jakieś testy... testy darmowych, bez klubu zawodników....ot cała tajemnica tej ciszy
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 22.06.2010, 12:54
Tyle szumu o Sobiecha i Sadloka - jasne jest, że Ruch nie chce się ich pozbywać i dlatego dyktuje za nich taką cenę. To, że nie są tyle warci nie ma tu nic do rzeczy - ile rządają za swoich piłkarzy działacze niebieskich jest tylko i wyłącznie sprawą Ruchu i nic nam do tego. Widocznie nie są pod ścianą i nie muszą sprzedawać.

Odchodząc od tematu piłkarzy z Chorzowa - coraz bardziej niepokoi całkowity zastój i brak transferów do klubu. Ja wiem, że ostatnio furorę na forum robi "cierpliwość", jednak coraz bardziej przypomina to poprzedni rok i równie długotrwałe oczekiwania na - jak zwykle zresztą - szumnie zapowiadane wzmocnienia.

Sam dałem się złapać na optymistyczne posty maciosa czy zbymaka (widocznie nie zmądrzałem na stare lata), wygląda jednak na to, że po raz kolejny trzeba będzie przełknąć gorzką pigułę. Szkoda, że tak się dzieje, bo bez wzmocnień nawet najlepsze działania marketingowych geniuszy niewiele dadzą i nasz nowy stadion będzie świecił pustkami...
Odpowiedz cytując
Luk_Biala_Gwiazda
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 22.06.2010, 12:56
Cytat:
czemu się wszyscy dziwią że jest cisza? ktoś już napisał przecież że w tamtym tygodniu skończyli negocjować z potencjalnymi wzmocnieniami, nie doszli do porozumienia z nikim... poszło....wiadomo o co.... dopiero na drugim zgrupowaniu będą jakieś testy... testy darmowych, bez klubu zawodników....ot cała tajemnica tej ciszy
zacytuj post i wiarygodnego autora, ktory o tym pisal. Bo ja akurat czytalem post zbymaka, ktory napisal, ze jest teraz nagonka w klubie na tych, ktorzy wynoszą z Wisły informacje o transferach i nikt nie chce sie wychylać. Czyli brak plotek transferowych wskazuje na to, że w klubie naprawdę zaczęli się starać o to, by nic nie wyciekło i w spokoju dopinają wzmocnienia.
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 22.06.2010, 13:01
jesli maja byc transfery to tylko w nastepnym tygodniu! Ruch trzyma te swoje gwiazdkia pewnie na tym straci bo raczej Niebiescy nie beda mieli tak dobrego 2 sezonu! O Makinwie nic nie slychac pewnie koniec gadania na jego temat
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.06.2010, 13:13
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Co do Sadloka i Sobiecha, idę o zakład że za rok jak Ruch zajmie 10 miejsce w lidze będą do wzięcia obaj za max 500tys euro. Więc nie ma się co napalać na młode, nieopierzone drewna z naszej ligi.

Myślałem że to życie uczy pokory i cierpliwości, a to jednak nasza Wisełka jest w tym niezastąpiona. Kolejny dzień i dalej cierpliwie czekamy na przełamanie
Poczekaj niech odpadną z LE daleko nie zajdą,a jak odpadną będzie wyprzedaż bo mają długi.Więc będą "promocje" i taki Sadlok i Sobiech będą kosztować taniej.Z chęcią widział bym u nas Sadloka mniej bardziej Sobiecha
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 22.06.2010, 13:18
sam juz nie wiem co mam myslec o tym co sie dzieje w naszym klubie a raczej co sie nie dzieje. Po przyjsciu nowego prezesa, został szybko pozyskany nowy bramkarz, co moglo swiadczyc ze zaczyna sie myslec profesjonalnie o klubie, a kolejne transfery beda kwestia kolejnych dni. Chcialbym zwrocic uwage na 2 kwestie ktore sie wzajmnie wykluczaja - 1) transfery maja sie zaczac po 1 lipca - 2)sklad ma byc gotowy przed wyjazdem do niemiec czyli koniec czerwca. to ja sie pytam jak to wkoncu jest? czy ta cisza ze strony klubu oznacza iz naprawde pracuja nad powaznymi wzocnieniami w tajemnicy czy tez po pozyskaniu bramkarza stwierdzili ze juz nic wiecej nie trzeba robic?mysle ze niedlugo poznamy odpowiedzi na powyższe i nastepne pytania...
Odpowiedz cytując
KzG
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 22.06.2010, 14:06
Witam panowie a ja tak z innej beczki czy bo patrząc na transfermarket zauważyłem że Marko Milinkovic Ma kontrakt ważny do 30.06.2010 tak że może warto poczekać
Odpowiedz cytując
Marcinklon
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 22.06.2010, 14:26
szklane kule i wróżki milczą to będzie transfer
Ohghnom wasz jeśli wy przyjdziecie do Izraela byliście mordowane wy uważacie w aeroporcie my fiksujemy
Odpowiedz cytując
Hiroji Hanzo
Banita

Od: 01.2010

Stary 22.06.2010, 15:02
Panowie i Panie!
Tylko spokój nas uratuje!Co do tego że transfery będą...nie mam watpliwości.
One być muszą po prostu!
Z tak szczupła kadrą to my możemy pograc ale w lidze barów mlecznych...Także tu pełen spokój z mojej strony.
Nawet lepiej że nikt z Wisły pochopnie nie decyduje się na zatrudnienie byle Alemao...
Po wtóre.
Panie Basałaj wielkie dzięki!
Za decyzje o nie sprowadzeniu do Nas pary asów z chorzowskiego Ruchu.
To najlepsza decyzja odkąd objął Pan urząd!
Za pól roku chłopaczki będą się prosic by zagrac w lepszym klubie.
Sobiech-1,5 mln ojro? KPINA!!!
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 22.06.2010, 15:10
Hiroji Hanzo napisał(a):Wyświetl post
Sobiech-1,5 mln ojro? KPINA!!!
Nie kpina, po prostu nie chcą go sprzedawać, a jak już to za taką cenę, która by była dla nich rzeczywiście majątkiem. Nie rozumiem dlaczego dla niektórych jest to tak trudne do pojęcia...
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 22.06.2010, 15:21
Cytat:
Relax, take it easy. Napastnik i lewy pomocnik mają dołączyć (wg Jarosza) przed obozem w Niemczech. Czyli 28 czerwca, znając życie coś się spieprzy i pewnie któryś dopiero pod koniec tego obozu czyli 9 lipca
Patrząc na zawodnikow jakich nasi wpuszczaja na obozy - smiem stwierdzic, ze beda to amatorzy z lig brazylijskich, ktorzy zagraja w sparingu 15 minut i odjadą, a Kasperczak bedzie tlumaczyl: "jest za silny na ME, ale za slaby na I sklad" - dla mnie jest smieszne to, ze jakies testy sprowadzaja. Powazne kluby sprowadzaja zawodnikow od razu. Co takie testy moga pokazac ? NIC
Odpowiedz cytując
staho
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 22.06.2010, 15:41
tofik napisał(a):Wyświetl post
Relax, take it easy. Napastnik i lewy pomocnik mają dołączyć (wg Jarosza) przed obozem w Niemczech. Czyli 28 czerwca, znając życie coś się spieprzy i pewnie któryś dopiero pod koniec tego obozu czyli 9 lipca
Wg Jarosza środkowy obrońca (w miejsce Głowy) miał być do końca poprzedniego tygodnia, natomiast do obozu w Niemczech miała być skompletowana prawie cała ekipa.
Ehhh obiecanki jak co roku, tylko mówca inny.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 22.06.2010, 16:23
Jeszcze przydałoby się oficjalne dementi w sprawie Glika i spać spokojnie można. Chodź napisane jest,że nikogo z Polski nie pragną podpisywać. I dobrze. A ja coś jestem spokojny o to,ze kupią napastnika. Lepiej dłużej poszukać i dobrze wybrać niż mieć Beto i Christova do wyboru. I nie marudzcie tak.

A Sadlok i Sobiech to za pół roku za pół darmo będa do wzięcia. Tylko kto ich będzie chciał?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 22.06.2010, 16:48
Relax, take it easy. Napastnik i lewy pomocnik mają dołączyć (wg Jarosza) przed obozem w Niemczech. a
Wg tego samego Jarosza,srodkowy obrońca miał być w zeszłym tygodniu ....?
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 22.06.2010, 16:50
Proud napisał(a):Wyświetl post
Zwłaszcza taki jeden...

Mam nadzieję, że z tym Makinwą to jednak nie wypali. Nie widzą mi sie kominy płacowe w Wiśle.
Wybacz ale te kominy placowe beda nam potrzebne niedlugo by na stale wejsc do Europejskiej pilki i jako tako konkurowac z sredniakami pokroju Ajaksu, PSV, Fenerbahceitp itd. O ile oczywiscie jest taki plan by z nimi konkurowac...
Ostatnio edytowane przez rav : 22.06.2010 o godz. 20:17.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 22.06.2010, 18:26
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Wg tego samego Jarosza,srodkowy obrońca miał być w zeszłym tygodniu ....?
I teraz będziecie płakać, że nie ma. Nie dogadać się rzecz ludzka. Szczególnie, że Ruch chciał za Sadloka kosmiczne pieniądze. A gdzie on się sprawdził ? W lidze ?
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 22.06.2010, 18:30
Cytat:
Wybacz ale te kominy placowe beda nam potrzebne niedlugo by na stale wejsc do Europejskiej pilki i jako tako konkurowac z sredniakami pokroju Ajaksu, PSV, Fenerbahceitp itd. O ile oczywiscie jest taki plan by z nimi konkurowac...
Do tych sredniakow to my się nigdy nie zblizymy. Walczmy o to, by zblizyc poziomem do Omonii Nicozja i tego typu druzyn. W Polsce cos znaczymy, ale za granicą to juz nie mam czym postraszyc
Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 22.06.2010, 18:46
A ja nie popieram
Niech trzymają to dla siebie, a Ci którzy nie mogą wytrzymać będą mieli jeszcze większą uciechę po potwierdzonym transferze. Nie po to pozbywalismy się 7 zawodników, zeby nie zrobić miejsca dla nowych.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 22.06.2010, 19:26
Ja tylko chciałem przypomnieć, że na chwilę obecną kadra I drużyny liczy oficjalnie całe 19 osób. Wliczając w to Pawełka (kontuzja i pół roku do końca kontraktu), Kurto (obiecujący młodzian bez doświadczenia), Burligę (kontuzja) i Singlara oraz Gargułę (powrót po ciężkiej kontuzji).

W samej lini defensywnej mamy 5 zawodników, w tym po 1 bocznym obrońcy na prawą i lewą flankę. Na stoperze wiekowy Cleber, który z pewnością nie pociągnie sam gry przez cały sezon.

W pomocy z pozoru lepiej, ale tak naprawdę jesteśmy skazani na żelazną 4kę: Sobolewski, Diaz, Kirm i Łobodziński. Przynajmniej na początku, dopóki Garguła nie wróci do optymalnej dyspozycji (oby się udało!). Jirsak to zawodnik mogący dać dobrą zmianę na 20-30 minut w meczu, ale raczej nic ponadto. Podobnie Mączyński.

Natomiast w ataku "straszymy" aż trójką napastników: Pawłem Brożkiem, Małeckim i Boguskim. Strach pomyśleć, jak któryś złapie kontuzję lub kartki.

Reasumując: obecnie Kasperczak ma do dyspozycji zbyt szczupłą kadrę nawet na samą polską ligę, nie mówiąc o rywalizacji w europejskich pucharach. Przecież na pewno będą kontuzje, będzie pauzowanie za kartki, wyjazdy na zgrupowania kadry (Diaz, Kirm, Małecki)...

Dlatego każdy dzień, który mija bez doniesień o wzmocnieniach musi budzić niepokój. Mamy poważne luki kadrowe niemal w każdej formacji. Na wczoraj potrzebujemy: solidnego stopera, bocznego obrońcy (umiejącego grać na prawej i lewej stronie), skrzydłowego i wysokiego napastnika.

Należałoby też pomyśleć nad odnowieniem kontraktu z Juszczykiem - chyba że stawiamy na Kurto, jako drugiego bramkarza.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.06.2010, 19:28
Djurovski i Milinkovic załatwili by sprawę... ciekawe jak wygląda teraz sytuacja z tą dwójką, czy jest szansa żeby jednak do nas trafili?
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 22.06.2010, 19:43
flamengista - a czy nie jest tak, że 1. bramkarzem jest aktualnie nasz nowy nabytek, drugim - Pawełek (niech tylko się wykuruje), a trzecim - Kurto jako "inwestycja na przyszłość"?
Co do wzmocnień - w moim odczuciu po 1 zawodniku do każdej linii: obrona, pomoc i atak to "minimum minimorum" tego, co klub musi pozyskać przed pucharami. Wystarczy, że w zeszłym sezonie na początku Wisła miała "aż trzech" zdrowych stoperów i wiadomo, jak to się z Levadią skończyło....
Ostatnio edytowane przez rav : 22.06.2010 o godz. 20:16.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 22.06.2010, 20:18
Hiroji Hanzo napisał(a):Wyświetl post
Kończę dyskusje...
Pierwszy raz miał rację

Cieszy ta cisza w mediach. Pismaków chyba musi krew zalewać że nie mogą się upaść na Wiśle.
Martwi tylko, czy wystarczy czasu na wkomponowanie ewentualnych nabytków przed el. LE?
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
endriu133
Member

Stary 22.06.2010, 20:20
oj weście się i opanujcie co to wiślacy mają się wyzywać pogięło was w kocu dojdzie do tego co na legi bo z tego co wiem to kibice też miedzy sobą zaczęli kłótnie!! nie potrzebne to.... najlepiej by było jakby ktoś ten temat zawiesił na tydzień albo 2 i by wszyscy wzięli na wstrzymanie i emocje by opadły. Bo aż tego nie chce się czytać!!!!!

Wiślacka rodzina!!!!! Wisła&unia5Lechia&Śląsk
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 22.06.2010, 20:25
moze nie w temacie ale wlasnie druga brame na mundialu strzelil uche
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 22.06.2010, 20:35
19sebawro06 napisał(a):Wyświetl post
moze nie w temacie ale wlasnie druga brame na mundialu strzelil uche
Zawsze mozna sprowadzić piłkę.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 22.06.2010, 20:37
I teraz będziecie płakać, że nie ma. Nie dogadać się rzecz ludzka. Szczególnie, że Ruch chciał za Sadloka kosmiczne pieniądze. A gdzie on się sprawdził ? W lidze ?
A skąd Ty wiesz ,ze chodziło o Sadloka.Płakac nie będę ,ale tez nie bede mówił ,"ze deszcz pada jak ktos pluje "
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
m_staszek
Member

Od: 11.2006

Stary 22.06.2010, 20:53
skeba napisał(a):Wyświetl post
...Powazne kluby sprowadzaja zawodnikow od razu. Co takie testy moga pokazac ? NIC
Tak tak, żyj dalej w takiej nieświadomości...
Ludzie, mam wrażenie, że ten poziom wypowiedzi to kwestia wakacji (podejrzewam, że już się zaczęły/zaczynają...), bo inaczej nie jestem w stanie wyjaśnić tej jakże rzeczowej dyskusji.
Nie wiem, czy niektórzy tu sobie wyobrażają, że władze klubu poinformują wszem i wobec, że prowadzą rozmowy z zawodnikami A, B i C, a z D już są na etapie testów medycznych...
Aż szkoda komentować...
Wielki lament, że nowy prezes i pracownicy, a transferów jeszcze nie ma. Oczywiście, bo pan Basałaj zapomniał pstryknąć palcami, wtedy gwiazdy pojawiły by się momentalnie. Nie wiem, czy tak trudno zrozumieć, że kwestie transferowe nie wyglądają jak w FMie...
Ale co ja się będę produkował, jak za chwilę znowu pojawi się stado postów w stylu "miał być obrońca w zeszłym tygodniu, a nie ma", "co my zrobimy z taką kadrą" i 10 próśb o informacje dotyczące toczących się negocjacji.
Panie i Panowie, lato jest, fajna pogoda. Wyjdźcie na spacer, pograjcie w piłkę, porozmawiajcie z rodziną, znajomymi, mundial jest, cokolwiek. Dyskusja tak, ale rzeczowa, a nie "czemu jeszcze nie ma transferów".
Myślenie nie boli...

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.06.2010, 21:04
Cytat:
Nie widzą mi sie kominy płacowe w Wiśle.
Tak trudno zrozumieć, że bez tych "kominów płacowych" nigdy nie zbudujemy naprawdę silnej drużyny, z piłkarzami zdecydowanie wybijającymi się ponad ligowy poziom, a także nigdy nie zatrzymamy żadnego wyróżniającego się zawodnika, np: typu Błaszczykowskiego, gdy tylko błyśnie? Im większa będzie rozpiętość w zarobkach między Wisłą a nawet tylko II Bundesligą, tym chętniej wartościowi zawodnicy będą od nas uciekać.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 22.06.2010, 21:05
gigant napisał(a):Wyświetl post
Martwi tylko, czy wystarczy czasu na wkomponowanie ewentualnych nabytków przed el. LE?
Jak wyrobią się tak do 10 lipca to powinno starczyć.W tamtym roku czasu nie było w ogóle, w tym jest więcej, do tego los się uśmiechnął i dał nam drużynę z którą nawet ci co są teraz - powinni się uporać.

A co tych testów - patrząc na prawdę na to z dystansem to oczywiście niech testują ale jak ogarnąć te ostatnie lata, to te testy w zasadzie były taką sztuką dla sztuki - przewinęła się pewnie setka - z tego co pamiętam zakontraktowali Beto i Dudu którzy okazali się niewypałami a jedynie Diaz i Ba można powiedzieć że w jakimś tam stopniu się sprawdzili - tyle że to nonejmy nie były.
Tak więc matematyka mówi że najpewniej i w tym okienku wszyscy wrócą do domu a jeśli kogoś podpiszą to po pół roku i tak go pożegnamy.
Więc jeśli mają być wzmocnienia to albo za gotówkę albo z kartą w ręku ale z 'kominem płacowym', czyli na prawdę wysokim kontraktem bo Ci co mają swoją kartę i do tego mało chcą to zazwyczaj są już totalne odpady których nikt nie chce i na siłę chcą się gdzieś zaczepić.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 22.06.2010 o godz. 21:09.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
cisse1906
Member

Od: 05.2010

Stary 22.06.2010, 21:29
gdzieś przeczytałem, że w Interze Baku, rywalowi amiki, płacą najlepszemu około 400 tys euro, większości ponad 200 tys. Jeżeli jesteśmy na podobnym poziomie z mistrzem Azerbejdżanu...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów