The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
fan1906
Senior Member

Od: 07.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.06.2010, 19:26
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Stachu nie wiem czy ty sie zastanawiasz co ty wypisujesz, bo usilujesz na sile umniejszyc to co zrobil Edit: St@chu ja ci wyjasnie jakie sa motywacje glosowania w taki sposob. A wierz mi ze sporo ludzi w taki sposob podchodzi do polityki. Glosowano najpierw na Napieralskiego bo ladnie sie w garniturze prezentuje i dlatego bedzie godnie reprezentowal Polske na arenie miedyznarodowej, a na Kaczysnkiego dlatego ze mu brat zginal w Samolocie lecacym do Smolenska...
oj rany jaki to JaRUŚ BIEDNY stracił brata ,, nie ma żony oj biedny biedny,,,,, chyba na niego zagłosuje.....

o oj oj oj..j jaki on biedny,,,,,,,
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.06.2010, 19:34
Cytat:
Plosat to prowadzi propagande anty Kaczynski? Tak dzis nadawali na niego.
No "zaprzyjaźniona stacja" przecież
Cytat:
oj rany jaki to JaRUŚ BIEDNY stracił brata ,, nie ma żony oj biedny biedny,,,,, chyba na niego zagłosuje.....

Myślisz, że wyborcy innych opcji mają wyższe pobudki?
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 21.06.2010, 19:38
Jarosław Kaczyński, najbardziej postkomunistyczny prawicy przywódca świata Dobrze że jakiś czarny nie był 3 w wyborach bo JK zostałby by nigrem.

Czy polityka to miejsce gdzie można wszystko powiedzieć, zrobić i później obrócić się dupą w tą stronę? O co tu chodzi...

Jakubiak u Olejnik teraz, ****a jak ja tej kobiety nie mogę znieść to dramat, trochę Wernera Liczke mi przypomina nie wiem czemu.

Mam nadzieję że jak najszybciej zmieni się konstytucja i zrobią malowanego prezydenta, takiego niemieckiego. Jak ja o tym marze. Koniec tych igrzysk. Wybierany przez parlament albo nawet niech go koło gospodyń wiejskich wybiera.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 21.06.2010, 19:40
Stachu nie wiem czy ty sie zastanawiasz co ty wypisujesz, bo usilujesz na sile umniejszyc to co zrobil PiS(przypomne ze PO tez za ta ustawa glosowalo). Niewazne jest to, co zrobil PiS przeciw kryzysowi, wazne jaki mialo to skutek. A ze dzieki wlasnie PiS`owi zawdzieczamy to, ze jako tako nasz PKB dziala to tylko powinnismy sie cieszyc.

Dodatkowo to wlasnie za rzadow i dzieki ich ustawom polska Gospodarka przezywala najwiekszy boom. I teraz powiedzcie mi, kto tutaj nam robil z Polski "druga Irlandie" pod wzgledem gospodarczym?.
Wzrost za rządów PiS to raczej efekt działań rządów SLD. Programu reform prof. Hausnera, a potem działań Belki. Poza tym był to naturalny cykl koniunturalny. Powiedz mi co zrobił takiego PiS, że mieliśmy tak duży wzrost?

Jeśli chodzi o to co PiS zrobił przeciw kryzysowi to nie zrobił nic. Był w opozycji. Jedynie przeszkadzał. I populistycznie sugerował, że bez zadłużania skończymy bardzo marnie, co oczywiście się nie potwierdziło...

Więcej konkretów proszę, a nie puste slogany... "PiS zawdzięczamy, że nasze PKB działa jako tako..." Większej bzdury dawno nie słyszałem... Jakieś fakty empiryczne potwierdzające tą tezę. "dzieki ich ustawom polska Gospodarka przezywala najwiekszy boom" - także proszę o konkrety...

I co zrobi gospodarczo aby zmniejszyć deficyt i zrównoważyć całościowo finanse publiczne...? Bardzo prosze o konkrety, bo cierpię na ich ogromny brak ze strony JK
Jaroo1
Senior Member

Stary 21.06.2010, 19:40
Cytat:

ale sluchaj tu nie ma co ironizowac. Rozumiem ze tam jestes za Napieralskim czy innym Komorowkim ale to nie ma znaczenia. Poziom polityki w naszym kraju jest taki ze nie glosuje sie na tego wlasciwego tylko naszym zdaniem na tego najmniej glupiego, najmniej brzydkiego, najmniej przypalowego. I stad wiekszosc ludzi nie glosuje na Bronka czy Jarka bo ten ma dobry program, czy jest przyzwoitym czlowiekiem. Wiekszosc glosuje bo a) Komorowski jest przystojny, postawny- tak! taki powinien byc prezydent, a)` Jarek jest niski, mlaska, nie! on nie moze byc prezydentem, b) eeej jak Jarek wygra to znowu bedzie sie klocil o wszystko w tym rzadzie, glosuje na PO b)` no jak Komor wygra to w koncu PO bedzie mialo wladze calkowita i spokoj. A co tam zaglosuje na nich moze wtedy bedzie lepiej, c) ja nie glosuje na Bronka bo jest powodz a mi nie pomoglo PO wiec moze jak wybiore kandydata PiS to bedzie lepiej. Tym bardziej ze byl tutaj tydzien temu i nam naobiecywal ze jak wybierzemy go to bedzie zajebiscie itd itd
A wszyscy kandydaci to ten sam szajs, ludzie bez honoru, bez poczucia wstydu, oni chca tylko wladzy dla samej wladzy. Ot taka obsesja. Ja jak bylem maly to lubilem sobie budowac domki z klockow lego, oni poszli inna droga i sobie chca budowac kraj na swojej widzji. Szkoda tylko ze te wizje nie sa stale tylko zmieniaja sie w zaleznosci od miejsca i czasu! Nigdy nie bedzie dobrze w tym kraju jesli nie znajdzie sie ktos uczciwy i krystalicznie czysty. Wiec nie masz co tak z tym biednym Jarkiem wyjezdzac bo napewno tyle samo co glosuje naniego z powodu tragedii to tyle samo mowi "no to jest ****a smieszne. Umarl mu brat i nagle go pol Polski kocha. Jebac to, glosuje na PO). A po prostu ludzie glosuja w wiekszosci na Jarka bo to kandydat PiSu i ma poglady zwiazane z katolicyzmem, a na Komora glosuja bo Tusk tak kaze i Bronek jest z PO.
Ja czekam z niecierpliwoscia na debate(y) i mysle ze Jaro zgniecie Bronka bo co by nie mowic Komor to maly pikus jesli chodzi o wiedze i ogolnie prezencje. Jak ktos wyzej pisal Bronk to taka marionetka. Ciekawe jak ta marionetka wyjdzie w pojedynku z kontrkandydatem ale oczywiscie nie takim dennym pojedynku jak ostatnio w TVP gdzie nie bylo miejsca na polemike miedzy kandydatami, tylko byly suche pytania ;/
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
fan1906
Senior Member

Stary 21.06.2010, 19:43
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
No "zaprzyjaźniona stacja" przecież

Myślisz, że wyborcy innych opcji mają wyższe pobudki?

w duupie mam opcje polityczne.
Mnie chodzi o to abym sie za naszego prezydenta nie wstydził wśród znajomych za granicą.
Nie jest to i owszem konkurs pięknośći bo by tu odpadł w przedbiegach, ale trzeba coś Sobą reprezentować...
carpenter
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 21.06.2010, 19:44
@ Svartis
1 \. Mylisz sie. Nie odnosnie wszystkich, ale wobec wiekszosci - mylisz sie.
2 \.Tak jak w kazdym domu Rodzice oczywiscie mieli duzy wplyw na moj swiatopoglad, ale jeszcze wiekszy mial okres spedzony za granica, kiedy zrozumialem, ze tam nie ma raju. Tam jest po prostu normalnie, to
u nas jest dno. A co do Twojej teorii o odbieraniu komukolwiek pracy i miejsca na studiach?Pokaz mi prosze w ktorym miejscu tak napisalem.Uczelni mamy tyle ze studiowac mogloby w samym tylko Krakowie milion ludzi. Biora kazdego, kto tylko ma na czesne.Co do pracy to wiekszosc firm i tak juz nie patrzy w papiery, tylko na to co czlowiek naprawde potrafi, bo przez prywatne szkolnictwo mgr tak stracil na wartoci, ze nie jest juz zadna wykladnia przydatnosci pracownika. Tlukac tym ludziom do glowy, ze musza skonczyc studia - wtedy beda zarabiali lepiej, robi sie im krzywde, bo prawdopodobnie lepiej by zarobili uczac sie dobrze jakiegos fachu, niz zostajac kolejnym specem od marketingu czy kims takim. Tak wiec, konczac: nie jestem na nikogo zly, mi jest tych ludzi po prostu zal.Zly jestem na ludzi, ktorzy do takiego stanu doprowadzili. Acha, studia skonczylem dzienne, ale i tak byly spacerkiem w porownaniu do tego co mialem w liceum
koyoot
Senior Member

Stary 21.06.2010, 19:47
St@chu napisał(a):Wyświetl post
Wzrost za rządów PiS to raczej efekt działań rządów SLD. Programu reform prof. Hausnera, a potem działań Belki. Poza tym był to naturalny cykl koniunturalny. Powiedz mi co zrobił takiego PiS, że mieliśmy tak duży wzrost?

Jeśli chodzi o to co PiS zrobił przeciw kryzysowi to nie zrobił nic. Był w opozycji. Jedynie przeszkadzał. I populistycznie sugerował, że bez zadłużania skończymy bardzo marnie, co oczywiście się nie potwierdziło...

Więcej konkretów proszę, a nie puste slogany... "PiS zawdzięczamy, że nasze PKB działa jako tako..." Większej bzdury dawno nie słyszałem... Jakieś fakty empiryczne potwierdzające tą tezę. "dzieki ich ustawom polska Gospodarka przezywala najwiekszy boom" - także proszę o konkrety...

I co zrobi gospodarczo aby zmniejszyć deficyt i zrównoważyć całościowo finanse publiczne...? Bardzo prosze o konkrety, bo cierpię na ich ogromny brak ze strony JK
Pierwszy lepszy z brzegu. Wlasnie za ich kadencji mielismy najmniejszy odstek bezrobocia w Polsce. Drugim argumentem jest artykul w niezaleznej.pl cytowany juz tutaj na tym forum bodajze dzisiaj i bodajze strone wczesniej lub byc moze nawet na tej stronie. Ja chcialbym za to zobaczyc te argumenty i te ustawy ktore maja poprawic sytuacje w Polsce dzieki PO bo jakos ****a do tej proy tego nie moge zobaczyc. Poki co ja widze tylko robienie dobrej miny do zlej gry i zyskiwanie na czasie. Do czego? Tego juz nie jestem pewien...

fan1906 napisał(a):
Mnie chodzi o to abym sie za naszego prezydenta nie wstydził wśród znajomych za granicą.
Nie jest to i owszem konkurs pięknośći bo by tu odpadł w przedbiegach, ale trzeba coś Sobą reprezentować...
A z jakiego wzgledu przepraszam bardzo sie wstydzisz za SP bylego prezydenta?
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 21.06.2010, 19:51
http://www.youtube.com/watch?v=EDDKXIWlIEY

Wszystko.
martin_6
Senior Member

Cytat:
oj rany jaki to BIEDNY będzie się wstydzić przed znajomymi za granica,,,,, chyba specjalnie dla niego zagłosuje na Komorowskiego.....

Sorry, nie mogłem się powstrzymać, jesteś dokładnie taki sam, jak ci, którzy głosują na JarKacza z powodu katastrofy
Będą wisieć komuniści!

St@chu
Senior Member

Pierwszy lepszy z brzegu. Wlasnie za ich kadencji mielismy najmniejszy odstek bezrobocia w Polsce. Drugim argumentem jest artykul w niezaleznej.pl cytowany juz tutaj na tym forum bodajze dzisiaj i bodajze strone wczesniej lub byc moze nawet na tej stronie. Ja chcialbym za to zobaczyc te argumenty i te ustawy ktore maja poprawic sytuacje w Polsce dzieki PO bo jakos ****a do tej proy tego nie moge zobaczyc. Poki co ja widze tylko robienie dobrej miny do zlej gry i zyskiwanie na czasie. Do czego? Tego juz nie jestem pewien...

O ustawie podatkowej już mówiłem nieco wyżej... I stronę wcześniej także...

A to że było najmniejsze bezrobocie nie jest przykładem ustawy... Bardzo proszę czekam na przykłady... O podatkach nie chce mi się po raz kolejny mówić, jak to wygląda z punktu widzenia racjonalności ekonomicznej... Choć oczywiście nie przeczę, że dało pozytywny skutek, co jednak nie znaczy, że PiS jest zbawieniem dla gospodarki...

Posługujesz się sloganami lansowanymi przez partię i nie umiesz poprzeć tego faktami.
fan1906
Senior Member

Stary 21.06.2010, 19:53

daj spokój nie polemizuje z takimi hasłami.. weź różaniec i idź na Wawel...
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 21.06.2010, 19:57
Dodatkowo to wlasnie za rzadow i dzieki ich ustawom polska Gospodarka przezywala najwiekszy boom. I teraz powiedzcie mi, kto tutaj nam robil z Polski "druga Irlandie" pod wzgledem gospodarczym?.
Proszę Cię .. opanujmy się. Wymień jakie ustawy/posunięcia rządu PiS wpłynęły na wzrost gospodarczy w okresie ich rządów.

Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź, bo na myśl przychodzi mi parę innych czynników, które o tym decydowały i były to czynniki nie bardzo związane z konkretną polityką gospodarczą rządu. Ale pewnie jestem po prostu zaślepionym antypisowcem ... podobnie zresztą jak wielu ekonomistów.

Cytat:
JK komunista? A to dobre, ha...
Komunistą - jasne, że nie, ale dziś na własne uszy słyszałam jak Kaczyński mówił, że jeśli ktoś chce to może ich nazywać lewicą. Gdyby ktoś powiedział rok temu, że takie słowa padną z jego ust, to zostałby uznany za wariata, a dziś ma to być zupełnie naturalne, bo taka jest konieczność chwili by zdobyć władzę. Podobnie jak kiedyś koniecznością była koalicja z LPR i Samoobroną.

I jest to o tyle zrozumiałe, że Pan Kaczyński nie jest rycerzem na białym koniu, jedynym patriotą w tym kraju, który poprowadzi nas ku jasnej przyszłości, tylko jest politykiem, który walczy o władzę, podobnie jak jego konkurenci. A niektórzy o tym zapominają traktując go jako jedynego sprawiedliwego ...

Co do Napieralskiego, to moim zdaniem możliwe jest, że nie zdecyduje się poprzeć jednoznzacznie żadnego z kandydatów, a głosy lewicy rozłożą się po obu kandydatach. Po co teraz ma Napieralski cokolwiek deklarować skoro wybory parlamentarne są za rok i to wtedy trzeba będzie uzyskać taki wynik, bybyć partnerem do konkretnych targów polityvcznych z PiS i PO na temat koalicji. Opowiedzenie się za Komorowskim lub Kaczyńskim już teraz może czesć elektoratu rozczarować, a po co ryzykować utratę choć części pozyskanych wyborców?
Jaroo1
Senior Member

Stary 21.06.2010, 20:02
Cytat:
daj spokój nie polemizuje z takimi hasłami.. weź różaniec i idź na Wawel...
ale po co mu ten rozanic? Ze co tak jest za Kaczynskim to jest katolikiem. A ze jest katolikiem to dla ciebie powod do wstydu, do wysmiania go tak?
Jescze apropo tego zacofania SP Lecha. Genralnie wole jego niz swiatowego Kwasniewskiego ktory ma problemy z alkoholem...
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
koyoot
Senior Member

Stary 21.06.2010, 20:02
michu-k napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=EDDKXIWlIEY

Wszystko.
To ma byc powod? wybaczcie ale jesli dla was wazniejsze sa takie rzeczy jak to ze nie czlowiek nie umie zalozyc sobie sluchawki do ucha, lub wystajace sznorowki, to gratuluje. Szkoda tylko ze macie naprawde przysloniete oczy i nie potraficie ponad tym zobaczyc MERYTORYKI jego pogladow na pozycje POLSKI na swiecie. Jakos ci ktorych wy tak bardzo sie obawiacie - czyli opinia publiczna na zachodzie europy uwaza Kaczynskiego za dobrego polityka(nie bez powodu wygral Kaczor w Stanach obecne wybory - chce kontynuowac polityke brata, ktora jest bardzo ceniona na zachodzie).

Zachowujecie sie jak wiekszosc polakow, dla ktorych wazne sa szczegoliki i dla tych szczegolikow sa w stanie poswiecic wszystko, zamiast przymknac na takie rzeczy oko.

Dziekuje bez odbioru.

A teraz tak obiektywnie na boku, zanalizujcie, czy my sie teraz nie zachowujemy tak jak nasi politycy? Damy takie argumenty zeby tylko wyszlo na nasza racje, po to by zdobyc przewage nad innymi. Demagogia jakich nie widzial swiat.
P.S. Nie jestem katolikiem, choc w boga wierze.
Ostatnio edytowane przez koyoot : 21.06.2010 o godz. 20:05.
iq1000
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 21.06.2010, 20:04
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 21.06.2010, 20:09
Illargui napisał(a):Wyświetl post
Proszę Cię .. opanujmy się. Wymień jakie ustawy/posunięcia rządu PiS wpłynęły na wzrost gospodarczy w okresie ich rządów.

Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź, bo na myśl przychodzi mi parę innych czynników, które o tym decydowały i były to czynniki nie bardzo związane z konkretną polityką gospodarczą rządu. Ale pewnie jestem po prostu zaślepionym antypisowcem ... podobnie zresztą jak wielu ekonomistów.

Komunistą - jasne, że nie, ale dziś na własne uszy słyszałam jak Kaczyński mówił, że jeśli ktoś chce to może ich nazywać lewicą. Gdyby ktoś powiedział rok temu, że takie słowa padną z jego ust, to zostałby uznany za wariata, a dziś ma to być zupełnie naturalne, bo taka jest konieczność chwili by zdobyć władzę. Podobnie jak kiedyś koniecznością była koalicja z LPR i Samoobroną.

I jest to o tyle zrozumiałe, że Pan Kaczyński nie jest rycerzem na białym koniu, jedynym patriotą w tym kraju, który poprowadzi nas ku jasnej przyszłości, tylko jest politykiem, który walczy o władzę, podobnie jak jego konkurenci. A niektórzy o tym zapominają traktując go jako jedynego sprawiedliwego ...

Co do Napieralskiego, to moim zdaniem możliwe jest, że nie zdecyduje się poprzeć jednoznzacznie żadnego z kandydatów, a głosy lewicy rozłożą się po obu kandydatach. Po co teraz ma Napieralski cokolwiek deklarować skoro wybory parlamentarne są za rok i to wtedy trzeba będzie uzyskać taki wynik, bybyć partnerem do konkretnych targów polityvcznych z PiS i PO na temat koalicji. Opowiedzenie się za Komorowskim lub Kaczyńskim już teraz może czesć elektoratu rozczarować, a po co ryzykować utratę choć części pozyskanych wyborców?

Zgadzam się. Napieralski nie poprze nikogo jednoznacznie aby się usamodzielnić jako główny rozgrywający również w sejmie. Wypowiedź Jarka to PR oczywiście. Wojny nie da się wygrać generałami a baranami prowadzonymi na rzeź ( cytat z pamięci).
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !
michu-k
Senior Member

Stary 21.06.2010, 20:11
To ma byc powod? wybaczcie ale jesli dla was wazniejsze sa takie rzeczy jak to ze nie czlowiek nie umie zalozyc sobie sluchawki do ucha, lub wystajace sznorowki, to gratuluje. Szkoda tylko ze macie naprawde przysloniete oczy i nie potraficie ponad tym zobaczyc MERYTORYKI jego pogladow na pozycje POLSKI na swiecie. Jakos ci ktorych wy tak bardzo sie obawiacie - czyli opinia publiczna na zachodzie europy uwaza Kaczynskiego za dobrego polityka(nie bez powodu wygral Kaczor w Stanach obecne wybory - chce kontynuowac polityke brata, ktora jest bardzo ceniona na zachodzie).

Zachowujecie sie jak wiekszosc polakow, dla ktorych wazne sa szczegoliki i dla tych szczegolikow sa w stanie poswiecic wszystko, zamiast przymknac na takie rzeczy oko.

Dziekuje bez odbioru.

A teraz tak obiektywnie na boku, zanalizujcie, czy my sie teraz nie zachowujemy tak jak nasi politycy? Damy takie argumenty zeby tylko wyszlo na nasza racje, po to by zdobyc przewage nad innymi. Demagogia jakich nie widzial swiat.
P.S. Nie jestem katolikiem, choc w boga wierze.
Wiesz co? W większości tematów się z Tobą zgadzam bo piszesz ciekawie, ale w politycznym *******isz od rzeczy.

Pozdrawiam

Prezydent to funkcja jedynie REPREZENTATYWNA.

Komorowski > Kaczyński
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 21.06.2010, 20:14
Cytat:
Wojny nie da się wygrać generałami a baranami prowadzonymi na rzeź
Czy to ostrzejsza wersja ,,ciemny lud i tak wszystko kupi'' ?
Jaroo1
Senior Member

Stary 21.06.2010, 20:17
Cytat:
chyba nie do konca bo o ile sam prezydent wiele zmieniac nie moze to o tyle jesli prezydentem bedzie czlowiek z PO to wtedy PO bedzie robilo to co chce. Zadnych vet, zadnych problemow przy kreowaniu polski na ich korzysc. Oczywiscie prezydent to przede wszystkim funkcja reprezentatywna, pokazywanie sie tu i uwgdzie, pierdu, pierdu ale chyba troche Cie Tusk omamil ta swoja wypowiedzia ze prezydent to nic nie moze, tylko jest od siedzenia w palacu i pilnowaniu kloszy. U mnie Tusk stracil za ta wypowiedz caly szacunek. Jak moze tak mowic a za jakis czas robic mega kampanie dla swojego ziomka, wydawac kase z budzetu panstwa i sciskac kciuki oby tylko Bronek zostal prezydentem najlepiej w I turze. Tusk sie zeszmacil, powiedzial niepotrzebne zdanie ale widac po zachowaniu jego i PO ze prezydent to nie tylko funkcja w ktorej swieci sie oczami i nic nie mozna zrobic...
drozd:
Mareq
Senior Member

Stary 21.06.2010, 20:20
Cytat:
"Mądrzy ludzie. To 400 tys. osób, które wiedzą o co chodzi" - mówi o swoich wyborcach Janusz Korwin-Mikke i dodaje: "reszta to owce, które głosowały, bo tak im w telewizji powiedzieli". "Grupa moich wyborców wystarczy, żeby zbudować poparcie dla zbrojnego przejęcia władzy" - mówi w rozmowie z "DGP" Korwin-Mikke.
Pan Janusz już zwariował do reszty :(

http://www.dziennik.pl/polityka/wybo...przejecie.html
michu-k
Senior Member

Stary 21.06.2010, 20:23
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
chyba nie do konca bo o ile sam prezydent wiele zmieniac nie moze to o tyle jesli prezydentem bedzie czlowiek z PO to wtedy PO bedzie robilo to co chce. Zadnych vet, zadnych problemow przy kreowaniu polski na ich korzysc. Oczywiscie prezydent to przede wszystkim funkcja reprezentatywna, pokazywanie sie tu i uwgdzie, pierdu, pierdu ale chyba troche Cie Tusk omamil ta swoja wypowiedzia ze prezydent to nic nie moze, tylko jest od siedzenia w palacu i pilnowaniu kloszy. U mnie Tusk stracil za ta wypowiedz caly szacunek. Jak moze tak mowic a za jakis czas robic mega kampanie dla swojego ziomka, wydawac kase z budzetu panstwa i sciskac kciuki oby tylko Bronek zostal prezydentem najlepiej w I turze. Tusk sie zeszmacil, powiedzial niepotrzebne zdanie ale widac po zachowaniu jego i PO ze prezydent to nie tylko funkcja w ktorej swieci sie oczami i nic nie mozna zrobic...
Przyjacielu Drogi, pomimo przewagi PO w sejmie i pomimo osoby z PO w roli prezydenta, nie będzie żadnego monopolu na politykę w kraju.

Nikt mnie nie omamił- obiektywnie słucham, obiektywnie czytam, tylko po to aby dokonać właściwego wyboru raz na 5 lat. Nie słucham mediów, nie wierzę w media, mam własne zdanie.

I nie pisz mi o żadnych vatach i o żadnych problemach w kreowaniu polityki. Bo taka sytuacja jest prawnie wykluczona.

Chociaż prawda jest taka, że kto prezydentem nie będzie to w kraju i tak będzie burdel jaki jest.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 21.06.2010, 20:25
Cieszę się, że nie muszę się stresować przez kolejne 2 tyg. wyborem "mniejszego zła" bo nie zamierzam głosować w II turze. Przewiduję, że Kaczyński prawdopodobnie wygra i powtórzy się scenariusz z 2005 roku.

St@chu
Widzę że liznąłeś trochę ekonomii podobnie jak ja, więc musisz wiedzieć że nie zawsze podręcznikowe sposoby na osiągnięcie wysokich wskaźników, czy to PKB, czy PKB per capita sprawdzają się w realnej gospodarce. Niestety nikt nie wymyślił jeszcze na tyle uniwersnalnej doktryny ekonomicznej, żeby spradzała się ona w dowolnym miejscu na świecie i przy określonej sytacji gospodarczej.

Co do boomu gospodaczego za PiS-u to był on spowodowany wyłącznie dzięki wdrożeniu kilku reform za kadencji Belki i do tej pory ani PiS, ani PO nie zrobiły nic co mogłoby znowu nakręcić nie tylko konsumpcję, a także inwestycje. Słynne pomostówki na pewno trochę pomogły w uniknięciu katastrofy budżetowej ale 2 lata wcześniej przegłosowano obniżenie stawki rentowej, które obciąża budżet stałymi wydatkami ~20 mld rocznie. Dla mnie to jest niekonsekwencja, którą PO firmuje własną twarzą. Zamiast wyłącznie zmniejszać kolejne obciążenia budżetowe typu "mundurówki", KRUS, system emerytalny, a zaoszczędzone pieniądze wrzucać w inwestycje lokalne wyrównujące szanse między regionami Polski, inwestując w aktywizację zawodową bezrobotnych i biernych zawodowo, a także poprawę szkolnictwa i edukacji zawodowej w kraju to wciąż i wciąż szuka się kolejnych możliwych "cięć" które będą rujnowały budżety przez lata. Osobiście jestem przeciwny kombinowaniu przy stawkach podatkowych i lansowaniu kolejnych wyborczych obetnic gdyż tak naprawdę mamy obecnie podatek liniowy w wysokości 18%, pod który podlega 9x% społeczeństwa, a za każdym 1% w dół dojdzie kilka % w górę w formie parapodatków.

Nakładając reformy gospodarcze z ostatniego 10-lecia na poniższą tabelkę łatwo można zobaczyć że gospodarka zostałą pobudzona na początku 2004 roku, a wskaźniki PBK, inflacji i bezrobocia zaczęły iść w odpowiednim kierunku:
http://www.money.pl/gospodarka/wskazniki/pkb/

P.S. teraz po latach widze ze ta cala Unia Europejska nie jest wcale tak "piekna" jak ja sie swego czasu malowalo...
Jak przepowiadał ostatnio pewien jasnowidz w TVN-ie to w tym roku UE się podzieli na 2 frakcje
Ostatnio edytowane przez emj10 : 21.06.2010 o godz. 20:28.
Mareq
Senior Member

Stary 21.06.2010, 20:28
Cytat:
ak przepowiadał ostatnio pewien jasnowidz w TVN-ie to w tym roku UE się podzieli na 2 frakcje
Jaki jasnowidz , jakie frakcje i z jakiej przyczyny?
Jaroo1
Senior Member

Stary 21.06.2010, 20:29
Mareq nie jestem w temacie ale jesli kolega wyzej pisze serio to juz wiemy ze Super Euro (czy jak tam ma sie zwac ta nowa waluta dla chyba Niemiec Francji itd) juz wiemy ze nie wziela sie znikad :d
drozd:
fan1906
Senior Member

Stary 21.06.2010, 20:46
jak mówię w d..pie mam opcje polityczną.
Jeżeli wygra Kaczyński to w wyborach parlamentarnych zagłosuje na PiS..
Teraz zagłosuje przeciwnie....
Jeżeli wygra Komorowski pewnie popre PO..
dlaczego....
ponieważ nie bedzie żadnej ulgi taryfy ulgowej iż PREZYDENT nam... MI PRZESZKADZA .
Uważacie iz pełnia władzy zgubna.. przecież to nie średniowiecze..
Następne wybory ich rozliczą...
jak dla mnie funkcje predyzenta może nie istnieć... albo niech bedzie strikte reprezentatywna...wybierana przez parlament..
zero ingerencji w polityke rządu, zarówno wewnętrzną jak i wewnętrzną.
Nie bedzie zwalania iż prezydent blokuje,, przeszkadza,,,
Jestem za tym aby ktoś kto TERAZ RZĄDZI I BEDZIE RZĄDZŁ W PRZYSZŁOŚĆI NIE MÓGŁ ZWALIĆ IŻ NIE MÓGŁ ZROBIĆ TEGO I OWEGO BO.... NP. PREZYDENT BLOKUJE...

Wygra teraz KACZYŃSKI...... I CO ?
ZA ROK Tusk znowu bedzie łgał przed wyborami parlamentarnymi iż nic nie zrobił bo miał związane rece przez panującego prezydenta.......i tak w koło...
JESTEM ZA MOCNĄ WŁADZĄ KTÓRĄ MOŻNA BEDZIE W PEŁNI ROZLICZYĆ ZA ICH DOKONANIA !!!!

Jeżeli
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 21.06.2010, 20:48
michu-k napisał(a):Wyświetl post

Komorowski > Kaczyński
Bronisław "Wpadka" Komorowski przedstawia :d
http://www.youtube.com/watch?v=fTbVj9B6O1w
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 21.06.2010, 20:50
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Jaki jasnowidz , jakie frakcje i z jakiej przyczyny?
http://prawdaxlxpl.wordpress.com/201...aja-2010-roku/
http://www.przyszloscwprzeszlosci.in...dzie-dobry-tvn

Oczywiście należy to traktować z przymrużeniem oka, ale w ostatnich dniach pojawiły się informacje o tym że Niemcy i Francja chcą dwóch walut euro.
martin_6
Senior Member

Stary 21.06.2010, 20:52
Cytat:
ZA ROK Tusk znowu bedzie łgał przed wyborami parlamentarnymi iż nic nie zrobił bo miał związane rece przez panującego prezydenta......
No błagam. Trzeba być totalnym idiotą, by wierzyć w takie usprawiedliwienia własnego lenistwa i nieudolności.
Też mi się nie podoba obecna konstytucja i rola prezydenta (według mnie powinien być silniejszy i mieć w ręku pełną władzę wykonawczą), ale skoro jest jaka jest, no to głosujmy po prostu zgodnie z sumieniem...
Będą wisieć komuniści!

St@chu
Senior Member

Stary 21.06.2010, 20:55
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Cieszę się, że nie muszę się stresować przez kolejne 2 tyg. wyborem "mniejszego zła" bo nie zamierzam głosować w II turze. Przewiduję, że Kaczyński prawdopodobnie wygra i powtórzy się scenariusz z 2005 roku.

St@chu
Widzę że liznąłeś trochę ekonomii podobnie jak ja, więc musisz wiedzieć że nie zawsze podręcznikowe sposoby na osiągnięcie wysokich wskaźników, czy to PKB, czy PKB per capita sprawdzają się w realnej gospodarce. Niestety nikt nie wymyślił jeszcze na tyle uniwersnalnej doktryny ekonomicznej, żeby spradzała się ona w dowolnym miejscu na świecie i przy określonej sytacji gospodarczej.

Co do boomu gospodaczego za PiS-u to był on spowodowany wyłącznie dzięki wdrożeniu kilku reform za kadencji Belki i do tej pory ani PiS, ani PO nie zrobiły nic co mogłoby znowu nakręcić nie tylko konsumpcję, a także inwestycje. Słynne pomostówki na pewno trochę pomogły w uniknięciu katastrofy budżetowej ale 2 lata wcześniej przegłosowano obniżenie stawki rentowej, które obciąża budżet stałymi wydatkami ~20 mld rocznie. Dla mnie to jest niekonsekwencja, którą PO firmuje własną twarzą. Zamiast wyłącznie zmniejszać kolejne obciążenia budżetowe typu "mundurówki", KRUS, system emerytalny, a zaoszczędzone pieniądze wrzucać w inwestycje lokalne wyrównujące szanse między regionami Polski, inwestując w aktywizację zawodową bezrobotnych i biernych zawodowo, a także poprawę szkolnictwa i edukacji zawodowej w kraju to wciąż i wciąż szuka się kolejnych możliwych "cięć" które będą rujnowały budżety przez lata. Osobiście jestem przeciwny kombinowaniu przy stawkach podatkowych i lansowaniu kolejnych wyborczych obetnic gdyż tak naprawdę mamy obecnie podatek liniowy w wysokości 18%, pod który podlega 9x% społeczeństwa, a za każdym 1% w dół dojdzie kilka % w górę w formie parapodatków.

Nakładając reformy gospodarcze z ostatniego 10-lecia na poniższą tabelkę łatwo można zobaczyć że gospodarka zostałą pobudzona na początku 2004 roku, a wskaźniki PBK, inflacji i bezrobocia zaczęły iść w odpowiednim kierunku:
http://www.money.pl/gospodarka/wskazniki/pkb/

Jak przepowiadał ostatnio pewien jasnowidz w TVN-ie to w tym roku UE się podzieli na 2 frakcje
Jak najbardziej zgadzam się z cąłością... Zawłaszczanie przez PiS zasług za wzrost gospodarczy jest abstrakcyjne. Każdy przeciętnie zorientowany w ekonomii wie, że wszelkie działania makroekonomiczne dają skutek dopiero po pewnym czasie... Na ogół po kilku latach. Ciężko też wskazać te działania rządu PiS, które można by w ogóle posądzać o sprowokowanie tego wzrostu.

Szkoda, że większość wyborców opiera się na hasłach właśnie w stylu owego wzrostu, a nie jest na tyle wykształcona, żeby móc to zweryfikować.

Ja osobiście jestem przeciwko polityce solidarności w rozumieniu PiS. Gdzie chodzi o czystą niemal redystrybucję dochodów. Dużo lepiej zadbać o rozwój, a on sam da nam pozytywne skutki dla całego społeczeństwa. Także uboższej części.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów