The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.06.2010, 22:07
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Symulowanie owszem było jeśli chodzi o to że dostał w twarz. Nie zmienia to jednak faktu że Kaka umyślnie przyj**** mu z łokcia w sytuacji gdy gość sobie szedł za nim. Nie dość że faul to jeszcze niesportowe zachowanie - czerwoną od kopa mógłby dostać.

Sędziowanie słabiutkie, ale nie rób z Kaki ofiary.
Żmijko,

Keita nie szedł za nim - wpada na truchtającego Kakę, podczas gdy piłka była 20 metrów dalej. Rozumiem, że przez "przypadek".

Kaka nie walnął go w twarz, tylko odepchnął ręką, Keita zachował się jak Rivaldo w meczu z Turcją. Został pchnięty w bark, a trzymał się za twarz.

Natomiast Kaka mógł wylecieć za pierwszą sytuację, co już pisałem wcześniej.

W tym jednak przede wszystkim wina sędziego - symulowanie brutalnych fauli zaczęło się po wycięciu Elano i Bastosa. To, że Tiote dograł mecz do końca to pańskie jaja. Cud, że Elano nie skończył jak Wasilewski, sytuacja bardzo podobna.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Jurand
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2003

Stary 20.06.2010, 22:08
Nie wiem gdzie wy widzieliście słuszne kartki dla Kaki. Jak miałem sentyment do WKS to po tym meczu go kompletnie straciłem. Błąd przy bramce Fabiano ok, być może i wypaczył wynik, ale to co robili potem gracze z Afryki to czyste chamstwo. Wchodzenie prosto w nogi, prowokacje, jawna symulacja przy drugiej kartce dla Kaki. WKS straciło wszystko w moich oczach po tym meczu.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 20.06.2010, 22:14
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Żmijko,

Keita nie szedł za nim - wpada na truchtającego Kakę, podczas gdy piłka była 20 metrów dalej. Rozumiem, że przez "przypadek".

Kaka nie walnął go w twarz, tylko odepchnął ręką, Keita zachował się jak Rivaldo w meczu z Turcją. Został pchnięty w bark, a trzymał się za twarz.
No to chyba zupełnie inną sytuację widzieliśmy Obaj szli, Keita doszedł za plecy Kaki, ten mu przywalił łokciem (nie odpchnał!), nie w bark a w klatkę piersiową ...
O aktorzeniu w kwestii walnięcia w twarz pisałam.

Pojawią się jakieś video to sobie obejrzymy

Zdania nie zmienię, Kaka wyleciał słusznie.
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.06.2010, 22:15
Sędzia zmiażdżył rozmową z Fabiano jak pokazywał ze zagrał ręką
A cała wojna zaczęła się od tego ze nie dał czerwonej za faul na Elano. Natomiast kartki dla Kaki uważam za słuszne, wiadome gość z Wybrzeża "trochę przyaktorzył ale uderzenie było"
Brazylia się rozkręca tak poza tym, bo tym jak z Koreą zagrali na 50% dziś widać było dobrą grę na początku super odbiory, ataki w pierwszej części I połowy, bo po golu WKS przestał grać w piłkę, w ogóle przestał cokolwiek robić

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 20.06.2010, 22:17
Nie wiem gdzie niektórzy widzą czerwoną kartkę dla Kaki, chyba inny mecz oglądaliście.
To nie są szachy.
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
Donson
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 20.06.2010, 22:18
Uważam że wszystkie "czarne" reprezentacje powinny odpaść - Francja już się podporzadkowuje
JESTEM LAMUSEM
Odpowiedz cytując
delukas96
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 20.06.2010, 22:19
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
No to chyba zupełnie inną sytuację widzieliśmy Obaj szli, Keita doszedł za plecy Kaki, ten mu przywalił łokciem (nie odpchnał!), nie w bark a w klatkę piersiową ...
O aktorzeniu w kwestii walnięcia w twarz pisałam.

Pojawią się jakieś video to sobie obejrzymy

Zdania nie zmienię, Kaka wyleciał słusznie.
Kaka zasłużył na tą czerwoną kartkę. Powinien wylecieć po tej przepychance - nie ma dwóch zdań. Sędzia, jak już wspominałem to istny żart ze strony FIFA. Nie widzieć dwóch czy trzech bardzo brutalnych fauli to rzecz niepojęta przeze mnie. A to czemu uznał drugą bramkę Fabiano to kompromitacja. Trochę wypaczony mecz...
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 20.06.2010, 22:29
To na zakończenie dnia się pytam kiedy się k..wa końcu wezmą za Włochów.

Bo to przechodzi ludzkie pojęcie - krzywdzą masowo większość drużyn, które grają przeciwko nim. Dzisiejszy karny to już w ogóle woła o pomstę do nieba.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.06.2010, 22:32
Donson napisał(a):Wyświetl post
Uważam że wszystkie "czarne" reprezentacje powinny odpaść - Francja już się podporzadkowuje
white power czy jakieś głebsze przemyślenia w kwestii piłkarskiej ?
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Stary 20.06.2010, 22:36
Kocur napisał(a):Wyświetl post

Bo to przechodzi ludzkie pojęcie - krzywdzą masowo większość drużyn, które grają przeciwko nim. Dzisiejszy karny to już w ogóle woła o pomstę do nieba.
Bramka dla Nowej Zelandii też bardzo problemowa
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 20.06.2010, 22:37
to ja mam takie pytanie. po jakiego grzyba Keita biegł na Kake ? mysłał że go przeniknie czy co ? Dla mnie Keita chciał sprowokować ten faul i tyle.
Odpowiedz cytując
rocco_1906
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.06.2010, 22:42
atak na Elano - http://www.youtube.com/watch?v=z39TO...layer_embedded

Kaka - http://www.youtube.com/watch?v=iOOXwSPXDjU

siatkówka Fabiano - http://rutube.ru/tracks/3345431.html...&bmstart=22454
ALEXANDER
THE GREAT
OVECHKIN
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 20.06.2010, 22:51
Ok zmieniam zdanie w jednej kwestii - Keita biegł reszta mojej opinii pozostaje niezmieniona.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 20.06.2010, 23:08
Co do Kaki. Nie wiemy za co ta zolta kartka. Czy za kontakt z zawodnikiem czy jakies pozniejsze uwage do sedziego/ przepychanki, a te byly dosc intensywne. Poza tym zawodnik WKS nie patrzy gdzie biegnie, patrzy do tylu, nie widzi Kaki, a Brazylijczyk jego tak i wystawia lokiec. Afrykaniec w twarz lokciem nie dostal, ale sila rozpedu wpadl na bark i musnelo go w twarz. Kartka zasluzona moim zdaniem za sam faul, juz nawet nie biorac pod uwage ewentualnych nastepnych przypychanek/ pyskowek.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.06.2010, 23:09
Tak sobie mysle ze jakby druzyny z Afryki bardziej stanowily "całosć" a nie tylko znane nazwiska to juz dawno osiagnely by duzy sukces.Na razie nikt nie potrafi jakos poskladac ich tak zeby ta maszynka wygrywała ,bo oni potencjał maja niesamowity.

Dlaczego np taki Egipt wygrywa w ostatnim czasie Puchar Narodow AfrykiBo oni maja zespol a nie gwiazdy,a w przypdaku Nigerii,Kameruny,Ghany,czy WKS jest odwrotnie.Dlatego Egipt mam wrazenie ze na takim turnieju pokazal by sie duuzo lepiej .-z druzn z tego kontynetu(na dzis )
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 20.06.2010, 23:23
Kocur napisał(a):Wyświetl post

Załóż okulary i spójrz uważnie:

http://www.worldcupblog.org/world-cu...-deserved.html

Ta ręka trzymająca za niebieską koszulkę naprawdę należy do piłkarza Nowej Zelandii.

Co do płaczliwości i draństwa Włochów masz rację.
Myślenie nie boli !
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 20.06.2010, 23:29
Manson33 napisał(a):Wyświetl post
Załóż okulary i spójrz uważnie:

http://www.worldcupblog.org/world-cu...-deserved.html

Ta ręka trzymająca za niebieską koszulkę naprawdę należy do piłkarza Nowej Zelandii.
W takim razie kolejny błąd sędziego z Francji. Powinien być karny dla WKS za ciągnięcie za koszulkę Drogbę przez Lucio.
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Stary 21.06.2010, 06:17
murray napisał(a):Wyświetl post
W takim razie kolejny błąd sędziego z Francji. Powinien być karny dla WKS za ciągnięcie za koszulkę Drogbę przez Lucio.
i dwie czerwone kartki dla WKS
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 21.06.2010, 09:04
tofik napisał(a):Wyświetl post
white power czy jakieś głebsze przemyślenia w kwestii piłkarskiej ?
Tofik, bo są słabi i nie myślą na boisku. Głupie faule jak Nigeryjczycy, czy wczoraj brutalna wręcz gra WKS. Oni są dobrzy w europejskich klubach, gdzie obok nich biegają goście z głową na karku. Czarne drużyny jeszcze prędko nic nie osiągną i to nie jest rasizm czy inne pieprzenie głupot. Nie myślą i tyle. Wczoraj za te ataki na Elano czy Maicona to powinny być kary nawet po meczu, jeżeli ten ślepowron nie zauważył podczas gry.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.06.2010, 14:19
a tak ładnie w pierwszej połowie szło Koreańczykom z Północy, a teraz przegrywaja już 7-0 ałaaa, jeszcze ich wielki wódz poraz pierwszy puścil mieszkanocom transmisje na zywo

w pierwszej połowie w ofensywie dosyc pokazali sie , w drugiej cos sie pogubili
Ostatnio edytowane przez qchar90 : 21.06.2010 o godz. 14:28.

Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 21.06.2010, 14:19
Szkoda Korei, z Brazylią zagrali dobry football.
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 21.06.2010, 14:26
Ja włączyłem TV dopiero 2 minuty przed drugą bramką, miałem tylko zobaczyć na wynik, ale coś mnie przyciągnęło, zostałem i zobaczyłem....6 bramek

No to raczej Wybrzeże odpadło, wątpię żeby strzelili Korei multum bramek...
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
Maxior
Senior Member

Stary 21.06.2010, 15:22
i tak pewnie portugalia odpadnia w 1/8, to że z korea wygrała aż tak wysoko nic nie znaczy, są na 105 miejscu haha
Odpowiedz cytując
piotrek chicago
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 21.06.2010, 15:39
szkoda mi pilkarzy Korei mam nadzieje ze uciekna z mistrzostw i wybiora wolnosc bo po powrocie do "domu" raczej czeka ich oboz pracy niestety!
1948..2007..2066 RAZ NA 59 LAT RADOSC OGARNIA CRACOVII SWIAT !!!!
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 21.06.2010, 15:48
Maxior napisał(a):Wyświetl post
i tak pewnie portugalia odpadnia w 1/8, to że z korea wygrała aż tak wysoko nic nie znaczy, są na 105 miejscu haha
105 to raczej efekt izolacji, braku ogrania z dobrymi ekipami światowymi. Pozycja przekłamana.

Ich poziom (co pokazują świetnie te mistrzostwa) jest z pewnością dużo większy. Maja pecha, że trafili do grupy śmierci. W rywalizacji np z USA, Anglią (zwłaszcza przy ich formie na mundialu) i Słowenią myślę, że mogliby pokusić się o awans. A w to, że obecnie klepneliby Polskę jestem niemal pewien
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 21.06.2010, 16:30
felipe napisał(a):Wyświetl post
105 to raczej efekt izolacji, braku ogrania z dobrymi ekipami światowymi. Pozycja przekłamana.

Ich poziom (co pokazują świetnie te mistrzostwa) jest z pewnością dużo większy. Maja pecha, że trafili do grupy śmierci. W rywalizacji np z USA, Anglią (zwłaszcza przy ich formie na mundialu) i Słowenią myślę, że mogliby pokusić się o awans. A w to, że obecnie klepneliby Polskę jestem niemal pewien
Patrząc przez pryzmat do tej pory rozegranych meczy, czy jest jakaś drużyna, którą nasze orły by spokojnie pokonały?
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 21.06.2010, 16:39
Eternit napisał(a):Wyświetl post
Patrząc przez pryzmat do tej pory rozegranych meczy, czy jest jakaś drużyna, którą nasze orły by spokojnie pokonały?
Niestety nie, wszyscy by nas zlali jak chcieli bez wiekszego wysliku

piotrek chicago napisał(a):
szkoda mi pilkarzy Korei mam nadzieje ze uciekna z mistrzostw i wybiora wolnosc bo po powrocie do "domu" raczej czeka ich oboz pracy niestety!
A Ty myslisz ze Wodzu jest glupi? zostaly ich rodziny i lepiej zeby wrocili
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 21.06.2010 o godz. 16:54.
,
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 21.06.2010, 17:01
piotrek chicago napisał(a):Wyświetl post
niech przyjada na testy do Wisły
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Stary 21.06.2010, 17:02
Strzel się w łeb.
Odpowiedz cytując
Oxydrene
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 21.06.2010, 17:17
Jest to dosyć ciężkie zadanie do wykonania bo mundial jest w wybitnie niekorzystnym miejscu do takich akcji. Na północnym zachodzie pustynie Kalahari i Namib stworzone przez obecność przy zachodnim brzegu zimnych prądów morskich a z kolei na wschodzie gęsta dżungla do tego dochodzi obecność Oceanów. Czyli w przypadku decyzji o ucieczce drogą morską musieli by sobie sklepać jakiś okręt a info telefoniczne mówi, że złodzieje w RPA wykupili wszystkie siekiery.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów