The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.06.2010, 15:19
Widzę że bramkarze na tych mistrzostwach pełnią rolę słupków - nie łapią nic a piłka się od nich odbija - patrz Australia właśnie
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 19.06.2010, 15:26
Słuszna czerwona? Bo wg mnie nie ... żółta i karny, ale nie czerwona jak dla mnie.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 19.06.2010, 15:35
Malo kto by taka pilke zlapal.. strzal z bliska, dziura w murze i niewygodne odbicie.. do tego z ta pilka na pewno cos jest nie tak jak byc powinno..
w powtorkach kiedy jest zwolnione tempo to moze sie wydawac ze pilka latwa do zlapania..
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 19.06.2010, 15:36
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Słuszna czerwona? Bo wg mnie nie ... żółta i karny, ale nie czerwona jak dla mnie.
Pytanie brzmi, czy za reke na lini bramkowej po ktorej jest karny, mozna dac cokolwiek innego niz czerwona ?
Bo jesli mozna, to tez bym mu zółtą wsadził...
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 19.06.2010, 15:37
Jak karny, to musi być czerwona w tej sytuacji.
Jak już dał karnego to musiał dać czerwoną, jak nie ma karnego nie ma i kartki.
Sytuacja ciężka do oceny, no ale też raczej bym karnego dał.
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 19.06.2010, 15:43
John1906 napisał(a):Wyświetl post
Jak karny, to musi być czerwona w tej sytuacji.
Jak już dał karnego to musiał dać czerwoną, jak nie ma karnego nie ma i kartki.
Sytuacja ciężka do oceny, no ale też raczej bym karnego dał.

Czemu? Nie ma nic takiego w przepisach. Ręka w polu karnym = karny. Nawet nie ma konieczności kartki dawać jeśli to nie było z premedytacją.

Z tą czerwoną to z dupy trochę wyskoczył ...
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
JAR0
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 19.06.2010, 15:47
Za wybicie piłki ręką z bramki, zawsze dają czerwone
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 19.06.2010, 15:53
JAR0 napisał(a):Wyświetl post
Za wybicie piłki ręką z bramki, zawsze dają czerwone
Nie inaczej. Co do interwencji bramkarzy to przy takich strzałach nie ma mowy by dobrze obronił. Dziwna jest ta pilka. Odbija sie od murawy i dostaje rozpedu co było widac przyinterwencji Kingsona.
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Stary 19.06.2010, 16:02
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Czemu? Nie ma nic takiego w przepisach. Ręka w polu karnym = karny. Nawet nie ma konieczności kartki dawać jeśli to nie było z premedytacją.

Z tą czerwoną to z dupy trochę wyskoczył ...
Dokładnie z bramki jak wybijesz zawsze dają czerwoną.

Czerwona Kartka następuje gdy zawodnik:
- z premedytacją zagrywa ręką i uniemożliwia zdobycie w ten sposób bramki przez przeciwnika.
Ostatnio edytowane przez John1906 : 19.06.2010 o godz. 16:08.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 19.06.2010, 16:15
Jak ktoś ma jeszcze wątpliwości, czy piłka jabulani jest trefna, to powinien zerknąć na bramkę Sneidera w dzisiejszym meczu z Japonią.

Bramkarz samurajów nie jest może klasy Buffona, ale przy normalnej piłce spokojnie by to wyciągnął. A w tym przypadku piłka dostała dziwnej rotacji.

To stawia także klopsy Greena i bramkarza Nigerii w troszkę innym świetle.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.06.2010, 16:28
To nie sa klopsy bramkarzy tylko klopsy pilki. Wiadomo czasami bramkarz sie pomyli bo to tez czlowiek ale jesli co 3 czy 4 mecz padaja takie dziwne bramki to cos jets nie tak z ta pilka. Dzisiaj ten gol dla Australii tez smieszny. Bramkarz chce zlapac pilke a ta nagle mu podkakuje za wysoko. Troche to bez sensu grac takimi pilkami. Skoro cale zycie gra sie normalna pilka, ktora odbija sie i lata jak normalna kula to co za sens jest zrobic pilke ktora jest nienaturalna. To tak jakby dojebac bramki na 4 metry wysokosci i macie grajcie sobie w taki futbol. Albo jakby pilkarzom kazali grac bez butow. No chyba nie po to sie czlowiek uczy schematow gry zeby mu nagle wymienili jeden z kluczowych elementow. Dla mnie w ogole jest glupie zmienianie pilek na takie imprezy, jakies pilki robione nowa technologia- na **** to komu? Pozniej tylko mamy co Mistrzostwa to narzekania na pilke, ze jakas szybsza ze to ze tamto, a ta co teraz to juz w ogole jest jakas pojebana. Zamiast ogladac ladna gre na Mundialu to sie wszyscy skupiaja na pilce, a my musimy delektowac sie klopsami bramkarzy.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.06.2010, 16:36
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Jak ktoś ma jeszcze wątpliwości, czy piłka jabulani jest trefna, to powinien zerknąć na bramkę Sneidera w dzisiejszym meczu z Japonią.

Bramkarz samurajów nie jest może klasy Buffona, ale przy normalnej piłce spokojnie by to wyciągnął. A w tym przypadku piłka dostała dziwnej rotacji.

To stawia także klopsy Greena i bramkarza Nigerii w troszkę innym świetle.
Piłka jest jaka jest, ale i tak po MŚ pewnie będzie się nią grało.Tak było po każdej dużej imprezie.Co 2 lata pojawia się nowy model i bramkarze muszą się przyzwyczaić, że najnowsze piłki będą preferewały ofensywny styl, w którym pada dużo bramek.Czyli mają poprostu maksymalnie utrudniać życie bramkarzom.
Ciekawe jaki wynalazek będzie na naszym EURO?

A ci, którzy mają już dosyć futbolu w męskim wykonaniu to zachęcam do obejrzenia meczu el.MŚ kobiet Polska-Węgry Nasze zawodniczki mają duże szanse na awans na mundial i dokonać tego, co nie udało się kopaczom.Transmisja w Orange Sport Info dziś o 18:00.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 19.06.2010, 16:40
Każdy dobry piłkarz zagra dobrze każdą piłką.
Odpowiedz cytując
Wiślak178
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 19.06.2010, 17:05
Co do tej ręki to niby nie z premedytacją, ale gdyby piłka leciała do bramki Ghany to gwarantuję że by go w rękę nie trafiła. Więc trochę zawinił bo nie uciekał z ręką, a powinien próbować obronić strzał inną częścią ciała.. A sędzia jak gwizdnął karnego to już musiał dać czerwoną.
Odpowiedz cytując
Żmijka

Stary 19.06.2010, 17:06
Dokładnie z bramki jak wybijesz zawsze dają czerwoną.

Czerwona Kartka następuje gdy zawodnik:
- z premedytacją zagrywa ręką i uniemożliwia zdobycie w ten sposób bramki przez przeciwnika.
Pytanie brzmi czy zagrał z premedytacją? Bo dla mnie zupełnie nie ... wręcz uciekał z ręką.
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Stary 19.06.2010, 17:20
Pytanie brzmi czy zagrał z premedytacją? Bo dla mnie zupełnie nie ... wręcz uciekał z ręką.
Wg mnie to raczej taki odruch bezwarunkowy zawodnika, żeby wybić tą piłkę jakoś.
Jak dla mnie karny, chociaż nie powiem, że nie mam wątpliwości.
Ale pomyśl jaka afera by była, jakby nie podyktował karnego
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.06.2010, 17:40
Mam nadzieję, że Wisła nie będzie grać tymi piłkami jabulani
Nie chcę być złośliwy, ale taki Pawełek to normalnej nie potrafi złapać, a co dopiero takiego gorącego kartofla. Pewnie co drugi strzał by sobie wrzucał do bramki.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.06.2010, 17:45
tofik napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że Wisła nie będzie grać tymi piłkami jabulani
Nie chcę być złośliwy, ale taki Pawełek to normalnej nie potrafi złapać, a co dopiero takiego gorącego kartofla. Pewnie co drugi strzał by sobie wrzucał do bramki.
Post roku
Odpowiedz cytując
Żmijka

Stary 19.06.2010, 17:53
Wg mnie to raczej taki odruch bezwarunkowy zawodnika, żeby wybić tą piłkę jakoś.
Jak dla mnie karny, chociaż nie powiem, że nie mam wątpliwości.
Ale pomyśl jaka afera by była, jakby nie podyktował karnego
Od początku przeczytaj moje posty. NIE MAM WĄTPLIWOŚCI co do słuszności podyktowania karnego, mam tylko wątpliwości czy należała się czerwona kartka.

Bo dla mnie zawodnik wrecz próbował chować rękę, strzał był z nie tak daleka. Nie dostrzegłam typowego ruchu w stronę piłki.
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Stary 19.06.2010, 18:11
No ok, ale wydaje mi się, że sędzia musi w takiej sytuacji pokazać czerwoną kartkę, skoro uznał, że jest karny to wybijał z premedytacją, czyli automatycznie czerwona. Nie ma czerwonej, czyli nie ma premedytacji, więc nie ma i karnego, bo sędzia uznaje, że było to przypadkowe zagranie.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 19.06.2010, 19:14
sessegnon napisał(a):Wyświetl post
Co 2 lata pojawia się nowy model i bramkarze muszą się przyzwyczaić, że najnowsze piłki będą preferewały ofensywny styl, w którym pada dużo bramek.Czyli mają poprostu maksymalnie utrudniać życie bramkarzom.
Ja się nawet zgodzę z taką filozofią, ale w przypadku jabulani nie ma efektów! Na razie goli jest mało, a na pewno nie znacząco więcej, dzięki piłce "wspomagającej ofensywny styl".

Piłka nie słucha piłkarzy i to nie kopaczy z naszej ligi, ale najlepszych specjalistów na świecie. Skoro Veron ma problem z czuciem piłki, to piłka jest wujowa, a nie Veron. Dla mnie to oczywiste.

Francuzi, Hiszpanie, ba - nawet Brazylijczycy i Argentyńczycy przyjmują piłkę na dwa kontakty, co znacząco spowalnia grę. To na pewno nie sprzyja ofensywnemu stylowi i większej ilości goli. Z rzutów wolnych bramek jak na lekarstwo - też dlatego, że specjalistów od stałych fragmentów ta piłka też nie słucha.

Owszem, dzięki temu dziwactwu mamy parę szmaciarskich goli, ale widowisko raczej na tym nie zyskuje.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 19.06.2010, 19:49
Kamerun 1-0 Dania

Szpakowski:"Dwaj Poulsenowie miedzy soba , mimo ze łaczy ich tylko nazwisko"
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 19.06.2010, 20:03
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Kamerun 1-0 Dania

Szpakowski:"Dwaj Poulsenowie miedzy soba , mimo ze łaczy ich tylko nazwisko"
Coś Ty się tak do Szpakowskiego dojebał?
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Stary 19.06.2010, 20:08
Dlaczego Szpaq nazwisko Gronkjear wymawia normalnie, a Simon Kjear to u niego jakiś "Siar".Chyba nigdy nie zrozumiem tego człowieka...
Odpowiedz cytując
LeQ
Member

Od: 05.2009

Stary 19.06.2010, 20:18
sessegnon nie przejmuj sie, nie tylko on nie umie wymawiac poprawnie nazwisk pilkarz .W tych MS to codziennosc. Za to mecz dobry pod koniec 1 polowy.
Chyba jeszcze nie ogladalem takiego meczu.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 19.06.2010, 20:23
Gra Danii w obronie to wstyd! Zprezentowali jedną bramkę Kamerunowi zabawą przed bramką, a gdyby nie pech, to Eto stzreliłby 2 w identycznych okolicznościach. Inteligentny człowiek uczy sie na swoich błędach a obrońcy Danii powielili swój błąd....

Ale mecz może się podobac, trochę strzałów itd. Ja kibicuje Danii
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 19.06.2010, 20:27
sessegnon napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego Szpaq nazwisko Gronkjear wymawia normalnie, a Simon Kjear to u niego jakiś "Siar".Chyba nigdy nie zrozumiem tego człowieka...
Kiedyś był taki norweski alpejczyk Lasse Kjus i jego nazwisko wymawiało się "Cius". Może w Skandynawii tak wymawia się głoskę "kj" na początku wyrazu.

Co do meczu, to osobiście jestem zaskoczony. Poziom nieporównywalnie lepszy od Australia - Ghana. Dania ma szansę ugrać coś w tym spotkaniu, o ile poradzą sobie z problemami w obronie.
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Stary 19.06.2010, 20:44
Rzeczywiście dobry mecz, ale ja już się nie mogę doczekać świetnie zapowiadającego się jutrzejszego, Brazylia-WKS.Kibicować będę oczywiście Słoniom, żeby utarły nosa faworytom.A z Brazylią w takiej formie jak w meczu z Koreą Płn. jest to bardzo prawdopodobne Poza tym chciałbym, żeby po ewentualnym awansie uninknęli spotkania z Hiszpanią.Niestety, drugi mundial pod rząd WKS ma pecha w losowaniu A, żeby coś osiągnąć to troche szczęścia trzeba mieć.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 19.06.2010, 20:53
Duńczycy zrobili 2-1 i teraz to się zrobi mecz. Kamerun musi się rzucić do ataku, bo jak przynajmniej nie zremisuje to z zerowym dorobkiem ma jako pierwsza drużyna w tych MŚ wypad do chałupy.

Nie powiem, komu życzę sukcesu, by nikt mnie od rasistów nie wyzwał

Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 19.06.2010, 20:58
Szykuje się wyśmienita końcówka meczu. Coś czuję, że zobaczymy jeszcze gola albo dwa.

Z innej beczki. Nie ma to jak dobra atmosfera w kadrze:
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...26/story.shtml
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów