|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Bramka dla USA czemu nie uznana?
Mecz na remis. Brawo USA za ambicje i grę do końca. Słowenia była zbyt pewna siebie. Myśleli że już mają wygraną. A co do Kirma. Cóż grał tak jak grał, jak kolega Jaroo1 napisał. Walczył, biegał i tyle tego było, nic więcej. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Taki wynik Słowencow to i tak jezeli chodzi o reprezentacje polski super wynik. Nasi zawodnicy to juz by do domu sie pakowali
a Ci przynajmniej powalczyli z Amerykanami.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 18.06.2010 o godz. 17:05.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Kilka celnych podań, kilka strat, według mnie nie błyszczał.
Ciężko było tej bramki nie uznać. PS. Mam nadzieje, że u nas przy telebimach nie będzie takiej podniety |
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Zaczynają się mecze z sędziami w roli głownej.
Obym była złym prorokiem ale przewiduję takich pomyłek i sędziowania pod daną drużynę dużo więcej. Ci egzotyczni arbitrzy bywają na "srednim" poziomie. Dość wspomnieć MŚ w Korei... Kirm zagrał jak... w Wiśle ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Kirm w Wiśle=Kirm w reprezentacji. Niby biega, ale procent celnych podań to on ma chyba na poziomie 20... Oby walnał jakąś mega bramkę z Anglią i za 2 mln funtów do Wolverhampton czy czegoś w tym stylu
Mecze robią się coraz lepsze. Oby tak dalej |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
Ten co niby był na spalonym był na pozycji spalonej nie brał udziału w akcji więc gwizdać to sobie mógł przez wuwuzelę ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Czy mi się wydaje, czy te brzydsze stadiony to mają takie zadaszenie, że te ledwo w połowie zakrywają trybuny?
![]() Cytat:
WISŁA! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Kirm powinien grać na prawej obronie albo na pozycji DM. Potrafi przebiec 12 KM w meczu, jest szybki, waleczny, am dobry strzał z prawej nogi. Niestety brakuje mu kiwki, dośrodkowania i przebojowości, dlatego jego akcje nie są ani efektowne ani efektywne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
PSIA KREW
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Dobra. A teraz Lwy wpierdalać Kebaby, a ludność do lodówek.
Spoko i tak będzie jak zawsze - może jeszcze zyje ktoś kto pamięta 66`? http://www.youtube.com/watch?v=9USMfcN_zBU ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Buce z tvp znowu reklamy dają zamist hymnu Anglii, jakośhymn Algierii mam w du...
|
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
Co nie zmienia faktu, że decyzja raczej mało trafna. Chociaż nie płacze, bo kibicuję Słowenii. Tzn z grupy niech wyjdzie Anglia i Słowenia i git! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
O matko. Ale Algieria by z nami pojechała
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
bez względu na końcowy wynik Anglii z Algierią jedno można powiedzieć : niby "maluczcy" uwierzyli widać , że jak powalczą to coś osiągną. I grają jak jak równy z równym bez żadnego obciążenia w gaciach.
Prawdopodobnie doświadczenie turniejowe zacznie brać górę i faworyci zaczną wykruszać aspirantów ale doświadczenie zdobywane dziś zaprocentuje, zresztą już procentuje. To żadni chłopcy do bicia, nawet takie Koree czy Japonia. A Afrykanie już grają z Europejczykami jak równy z równym. Co zrobić w tej naszej piłce, by ktokolwiek nas tak poważnie traktował, no choćby tak jak takie WKS czy Paragwaj? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Anglicy natomiast graja zenujaco... Ja nie widze druzyny tylko pojednyczych zawodnikow, gra sie nie klei jakby pierwszy raz ze soba grali.
![]()
DysoN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Co ciekawe Algieria w 1 meczu ze Słowenią zaprezentowała się żenująco. Grali w stylu Polsku na mundialu czyli zero pomysłu, składnych akcji, tylko jakaś wyjebywanka do nikogo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Cisna, cisna.. ale pewnie Anglia bedzie miala jakas akcje przypadku i cos strzeli.. Algeria zasluzyla chocby na remis.. ogolnie to mam nadzieje ze wszyscy faworyci odpadna juz w tej fazie.. nie kibicuje nikomu, bo jak mozna kibicowac obcemu kraju.. Polska ponad wszystko, mimo ze sa poza MS
ale fajnie by bylo jakby jakies Algerie, Slowency i cos tam jeszcze awansowaly, a Hiszpania, Francja, Wlosi, Niemcy, Anglia, Holandia, Portugalia i reszta pozegnala sie z mundialem juz teraz ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co w tym dziwnego, Algieria (29) jest o ponad 20 pozycji wyżej od nas w rankingu FIFA (Polska 57). To oni powinni mieć obciach gdyby z nami zgubili punkty
![]() Nie można patrzeć europocentrycznie. Gdyby nie kiks ich bramkarza to nie przegraliby ze Słowenią. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ja teź nie. Myślę, że jako kibice powinniśmy wiedzieć co znaczy hymn.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Dwa słowa odnośnie aktualnie trwającego meczu.
Algieria gra w piłkę. Mimo że brakuje im zdecydowania i zgrania pod bramką wyspiarzy. Anglicy kopią piłkę. Jak bym widział polskich piłkarzy z zachowaniem proporcji. P.S. Capello kasuje 9 baniek euro za rok ![]() ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
nosz kurva mac..a ja głupi miałem nadzieje ze Angole mogą nawet zdobyć MŚ a tu kurva będą mieli wałek z wyjsciem z grupy nawet ! argggg
Jedno jest pewne,przez te MŚ zakłady bukmacherskie nieźle narypią sobie kasy.. ![]()
TYLKO CW3L3 NOSZA ZELE !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Dramatycznie to wyglądało...
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Najlepszy był Iwański w pierwszej połowie, jak to przeżywał jak Gerard stracił piłkę, filar reprezentacji Anglii, dał sobie odebrać piłkę zawodnikowi Algierii, tylko co w tym dziwnego, w Algierii grają tacy sami ludzi jak a Anglii, więc nie wiem skąd to zdziwienie komentatora TVP.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Anglicy to pały jak zwykle gówno wygrają haha
) Słowenia i team USA do następnej rundy!Kurde wierzyłem przed mundialem, że Francja i Anglia nie wyjdzie z grupy. Że Francja to byłem praktycznie pewny, ale że Anglia to nie spodziewałem się, chociaż ich nei lubię i chciałem tego ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
hahahahahahahahahahahahahahaahah
miny angoli bezcenne, z grupy nie wyjda i tyle ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Poki co kandydatami do MIstrzostwa Swiata sa pilkarze Argentyny, Chile i Urugwaju... cala reszta totalnie zawodzi.
Czyzby afrykanscy szamani odprawili jakies czary...? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Spoko to pierwsze mecze kandydaci do mistrzostwa będa w finale
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Anglia przezornie nie przegrała - tj nie odkryła się i nie atakowała za wszelką cenę. Remis nie jest zły. Tak, bo ostatni mecz wystarczy wygrać. A jak to się mówi - nie możesz wygrać, przynajmniej nie przegraj. Dlatego ostrożnie z ocenami. Widać przemęczenie i brak dynamiki, ale czas będzie działał na ich korzyść.
Przypominam naiwnym - bardzo rzadko ten kto gra pięknie w grupie osiąga coś więcej w fazie pucharowej. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Zewlakow ładnie pocisnął Angolą ,powiedział ze Angole przypominają Kaszpirowskiego.."Oni nie grali,oni usypiali " hahahah
do tego pana niżej ..po prostu Zewlakow mnie zaskoczył swoją błyskotliwością..to taki sarkazm z mojej strony..
Ostatnio edytowane przez dawidTS : 18.06.2010 o godz. 21:32.
![]()
TYLKO CW3L3 NOSZA ZELE !
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|