The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
oreł
Member

Od: 12.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.06.2010, 10:49
http://www.90minut.pl/news/126/news1...w-Gorniku.html

Mariusz Jop W Górniku. Niby jest się z czego cieszyć ale obrona którą mieliśmy naprawdę niezłą się sypie...
Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw, czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki.

twitter: bart_ozog
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 18.06.2010, 10:50
zordon napisał(a):Wyświetl post
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=23279

to nie z tej konferencji? Czyli póki co o wzmocnieniach cisza?
Tak to ta konferencja, która była tylko i wyłącznie poświęcona pożegnaniu Głowy
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 18.06.2010, 10:51
bravelukas napisał(a):Wyświetl post
Tak to ta konferencja, która była tylko i wyłącznie poświęcona pożegnaniu Głowy
Nie zorientowałeś się, że Wisła musi mieć kilka razy więcej czasu na załatwienie transferów niż inne kluby?
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 18.06.2010, 10:54
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Prosze Cie tego patalacha Krzynowka chcesz do Wisly wziasc, Smolarek zreszta tez nie lepszy zapatrzony w siebie narcyz do polskiej ligi grac nie przyjdzie.
gościu zważ co piszesz, sam jesteś patalachem

Krzynówek jest zasłużonym graczem reprezentacyjnym, 8 lat temu (jak umiałeś chodzić jeszcze oczywiście, pisać i czytać-zakładam że tak) piałeś z zachytu jak nas na MŚ wprowadzał.

To że Krzynówek ma swoje lata i mimo wszystko gra lepiej niż pół naszych gwiazd w lidze to nie oznacza, że musi być patałachem.

Chciałbym żeby obecna repra miała takich graczy jak Krzynówek (młodszy w formie) bo teraz już na emeryture odkłada

na Bońka też powiesz że jest patałachem bo nawet do Młodej E nie nadaje się?
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Stary 18.06.2010, 10:58
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Nie zorientowałeś się, że Wisła musi mieć kilka razy więcej czasu na załatwienie transferów niż inne kluby?
Ale o co Ci chodzi?ja dokładnie o tym wiem i jestem dobrze zorientowany, poinformowałem tylko kolegę, że ta konferencja dotyczyła pożegnania Głowy i nie było oczekiwanych przez niektórych niespodzianek....Więc nie strofuj mnie, bo mój post miał charakter czysto relacyjny, a nie wyrzucający brak transferów.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.06.2010, 11:07
oreł napisał(a):Wyświetl post
http://www.90minut.pl/news/126/news1...w-Gorniku.html

Mariusz Jop W Górniku. Niby jest się z czego cieszyć ale obrona którą mieliśmy naprawdę niezłą się sypie...
no na pewno nie wygląda to za dobrze... ale za Jopa jest Kowalski, który wcale nie jest gorszy od Jopa i mam nadzieje dostanie szanse od Kasperczaka, no i mam też cichą nadzieje, że przyjdzie jednak następca Głowy i prawy obrońca... wtedy znów wszystko wróci do normy.
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 18.06.2010, 11:27
a_r_e_n_a napisał(a):Wyświetl post
Byla mowa, ze trzeba za niego zaplacic? Czy tylko ja cos sobie ubzduralem? Skoro jest taki swietny to dlaczego nikt sie nim nie zainteresowal 6m temu?

Podobno tez napastnik z Lazio jest juz bardzo blisko, pozostaly tylko testy.
z tego co napisałeś to twój tok myślenia wskazuje na to że piłkarz który gra w słabszych ligach niż te ktore nazywamy "zachodnie", jest słabiutki.

ludzie....
Odpowiedz cytując
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 18.06.2010, 11:41
Cytat:
z tego co napisałeś to twój tok myślenia wskazuje na to że piłkarz który gra w słabszych ligach niż te ktore nazywamy "zachodnie", jest słabiutki
Nie wiem na jakiej podstawie tak to postrzegasz, ale twoje wolne prawo. Mi osobiscie chodzilo o to czemu zawdonik nie podpisal kontraktu np. w zimie? Przeciez lepsze kluby (nie tylko zachodnie) moglyby przebic obecnego pracodawce. Czy zawodnik ma moze wygorowane zadania finansowe badz bardzo wysokie cele wobec siebie. Nie oszukujmy sie, ze z pewnoscia znalazloby sie kilka klubow bardziej atrakcyjnych niz Wisla (nad czym ubolewam)
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 18.06.2010, 12:13
Makinwa to bardzo dobry napastnik, który na potencjał nieporównywalnie większy niż Christow czy Brożek. Kilka lat temu uchodził za jeden z największych talentów w Serie A. Nie zapomnę meczy Palermo - Inter i co ten gość wtedy robił. Głupotą było tylko przejście Makinwy do Lazio. Niejeden murzyn miał tam mocno pod górkę. Gość stracił przez to pewność siebie, wylądował na ławie i mu się kariera spartoliła. Przy dobrym trenerze i zaufaniu to może być zdecydowanie najlepszy napastnik ligi.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.06.2010, 12:16
blackluk napisał(a):Wyświetl post

Co do tego transferu to nie kumam jak ktoś może pisać ze ten zawodnik to porażka. Zadam pytanko iluż to polskich graczy w ostatnich 10 latach zagrało choćby polowe tego co Mikinwe w serie A? Ilu graczy z obecnych "gwiazd" polskiej ligi mogło by znaleźć sie w szerokiej kadrze Lazio czy nawet innej drużyny z serie A? Prosze was nie ośmieszjcie sie, bo każdy gracz z taim doświadczeniem jest realnym wzmocnieniem naszej drużyny, jak pisał kolega powyże macie przykłady Ba (koleś 2 lata nie grał ), Alvareza, nie były to gwiazdy jednak byli realnym wzmocnieniem, a żaden z nich nie rozegrał ponad 100 meczy w serie A.
Ten zawodnik to jest porażka, który idealnie wpisuje się w nasze poszukiwanie napastnika - czyli taki co goli nie strzela.

109 meczów?...w większości wchodził na końcówki więc załóżmy optymistycznie że średnio 30 minut na mecz.Wychodzi jakieś 30 pełnych spotkań z hakiem.Ile on tam siedzi w Włoszech? - 10 lat, to daje jakieś 270 minut gry w roku.Jeszcze statystyka goli.15 bramek przez 10 lat = całe 1.5 bramki na rok.

Tak więc zwykły dziad, ale może na naszą Premiership styknie.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 18.06.2010, 12:28
Druga strona medalu, jest taka, że być może jeżeli transfer wypali to chłop się odbuduje, statystyk powalających to on nie ma, ale teraz tak przychodził do nas król strzelców ligi indyjskiej miał być zbawieniem na brak skuteczności, przychodził Beto, następny wielki zbawiciel i teraz przyszedł Hristov żaden z tych zawodników nie zaistniał w Wiśle, choć za pewne statystyki mieli lepsze niż ten cały Makinkwa, więc może to jest właśnie ten zawodnik, którego szukamy.
Odpowiedz cytując
czera84
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 18.06.2010, 12:41
Ja to mam mieszane uczucia co do tego Makinwy.W końcu w Serie A nie zaistniał Matusiak,który u nas był gwiazdą a on grał trochę w Serie A więc kto wieAle mi się wydaje też,że my nie powinniśmy ściągać graczy,którzy mają się odbudować lecz takich,którzy strzelają bramki regularnie.
Ps.To jest śmieszne ale w PES'sie 2010 w Master League jak grałem Wisłą kupiłem go i strzelał jak głupi...hehe nie bierzcie tego do serca
Odpowiedz cytując
a_r_e_n_a
Senior Member

Stary 18.06.2010, 12:45
Cytat:
Ale mi się wydaje też,że my nie powinniśmy ściągać graczy,którzy mają się odbudować lecz takich,którzy strzelają bramki regularnie.
Na takich z silnych lig po prostu nas nie stac, natomiast z lig slabych juz probowalismy i jak widac nie wyszlo. Dodatkowo juz widze placz na forum, ze dziad z mistrza kasachstanu itd. . Musimy sobie zdawac sprawe w jakim miejscu teraz jestesmy i jakie sa nasze realne mozliwosci. Czym mamy zachecic np.krola strzelcow II sredniej ligi zachodniej?
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 18.06.2010, 13:03
a_r_e_n_a napisał(a):Wyświetl post
doskonale, ale mam wrazenie, ze ty odrobine gorzej? Moze moglbym jakos pomoc?
Jak tam, przyleciał?
Odpowiedz cytując
a_r_e_n_a
Senior Member

Stary 18.06.2010, 13:20
Cytat:
Jak tam, przyleciał?
Twoj rozum? Z tego co widze wciaz w drodze...a szkoda bo im szybciej tym lepiej.

A zeby bylo na temat to z tego co zrozumialem to na dniach do wyscigu po naszego PRAWIEgracza dolaczyla Osasuna.

Cytat:
L’ipotesi Wisla Cracovia resta sempre in piedi ma parlando con il mio socio Silvano Martina ho saputo che la Lazio sta trattando anche con altre società. Tutte le situazioni verranno comunque valutate”. Queste le parole di Paolo Fabbri, agente di Makinwa, riportate dal Corriere dello Sport. In questi giorni infatti la squadra polacca aveva dimostrato un certo interesse per l’attaccante nigeriano, confermato dal suo procuratore. Il nigeriano ha voglia di giocare e soprattutto di allontanarsi dalla Lazio, è un ambiente che ormai gli va stretto, quest’anno ha avuto poche possibilità di gioco se non sporadiche. Giocare a Cesena per lui sarebbe un sogno, ritroverebbe la fiducia in sé stesso, quella che aveva perso con Ballardini. Makinwa però non solo potrebbe rientrare nel’affare Schelotto ma nelle ultime ore si è fatto avanti anche l’Osasuna. Il team spagnolo è pronto a presentare un’offerta per acquisirlo in prestito. Italia, Polonia o Spagna per lui non fanno differenza, l’importante è ricominciare a giocare.
swoja droga pewnie to malo obiektywne, ale kibice sie maja z niego polewe.
Odpowiedz cytując
blackluk
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 18.06.2010, 13:59
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Ten zawodnik to jest porażka, który idealnie wpisuje się w nasze poszukiwanie napastnika - czyli taki co goli nie strzela.

109 meczów?...w większości wchodził na końcówki więc załóżmy optymistycznie że średnio 30 minut na mecz.Wychodzi jakieś 30 pełnych spotkań z hakiem.Ile on tam siedzi w Włoszech? - 10 lat, to daje jakieś 270 minut gry w roku.Jeszcze statystyka goli.15 bramek przez 10 lat = całe 1.5 bramki na rok.

Tak więc zwykły dziad, ale może na naszą Premiership styknie.
To może po pierwsze odpowiedz na pytania które zadałem. Po drugie bzdura jest że grał tylko końcówki. Po trzecie wskaż piłkarza który znajduje się w kadrze dużego klubu i mógłby do nas przyjść? Nie mówię ze to będzie zbawienie dla Wisły jednak jeśli gracz który trafia do Lazio jest za słaby dla Wisy to ja sie pytam kto jest odpowiedni.
Odpowiedz cytując
SĘDZIA ZGRED
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 18.06.2010, 14:29
Nom póki co transferujemy głównie trenerów...I jeden bramkarz...Ale poczekajmy już tradycyjnie do początku okna transferowego wkońcu co nam szkodzi poczekać znowu.
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
Odpowiedz cytując
lysy9055
Member

Od: 07.2008

Stary 18.06.2010, 14:43
Być może transfery mile nas zaskoczą. Wiemy natomiast jedno, że transfery będą, bo jednak środek obrony, lewa pomoc i ten nieszczęsny napastnik są potrzebne drużynie i nie ma co gadać. Zawodników do wisełki my nie wybieramy, musimy czekać.
Co do Makinkwy byłby wzmocnieniem dla Wisły, na pewno.Szkoda jednak, że nie zdecydowali się zostawić Ba, bo to był niedoceniony piłkarz.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 18.06.2010, 14:57
lysy9055 napisał(a):Wyświetl post
Być może transfery mile nas zaskoczą. Wiemy natomiast jedno, że transfery będą, bo jednak środek obrony, lewa pomoc i ten nieszczęsny napastnik są potrzebne drużynie i nie ma co gadać. Zawodników do wisełki my nie wybieramy, musimy czekać.
Co do Makinkwy byłby wzmocnieniem dla Wisły, na pewno.Szkoda jednak, że nie zdecydowali się zostawić Ba, bo to był niedoceniony piłkarz.
1. Być może transfery nas zaskoczą (Jop w Górniku - juz pierwsze zaskoczenie)
2.Wiemy że transfery będą (z tego co pamietam, Jarosz powiedział "Chcemy kupic")
3.Musimy czekać - ? (Czyli nie chcemy kupic, tylko podpisac za darmo - tak to rozumieć?)
4.Makinwa - byłby wzmocnieniem (W pro evo6 coś tam grał, ale teraz jest 2010 a nie 2006)
5.Ba - niedoceniony (Niedoceniony, mam rozumiec że przez tą piłke z 2 metrów w meczu z Cracovią, której nie trafił do pustej bramki. Gol który dałby 2-0 i mistrzostwo. No tak, nikt Ba niedocenił)
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.06.2010, 15:01
1q2 napisał(a):Wyświetl post
To, że nie strzelał ostatnio w Lazio i Serie A, absolutnie nie znaczy, że nie będzie strzelał też w Wiśle. Jak wiadomo, między tymi drużynami i ligami jest ogromna różnica .

Nie ma przeciwskazań, by Makinwa nie był dużym wzmocnieniem dla Wisły. Zawodnicy, którzy nie potrafią grać w piłkę nie rozgrywają ponad 100 spotkań w Serie A i nie trafiają do reprezentacji Nigerii. To są osiągnięcia i świadectwo możliwości takie, o jakich Brożek z Małeckim mogą tylko pomarzyć. Żaden z obecnych Wiślaków nie ma lepszej legitymacji do gry w piłkę na dobrym poziomie.

Problemy, jakie ewentualnie mogą wiązać się z tym transferem, to kwestie zdrowotne i motywacyjne. Mam nadzieję, że zostaną z odpowiednią "wrazliwością" rozwiązane i zabezpieczone przez nasz klub. Gra jest bowiem na pewno warta świeczki, a potencjalne korzyści z tego transferu znaczne (także marketingowe).

Oczywiście, Makinwa nie powinien być jedynym wzmocnieniem naszego ataku. Na wszelki wypadek. Ale to już kwestia woli Cupiała i możliwości finansowych.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
michal
Senior Member

Stary 18.06.2010, 16:01
ciekawy wywiad z naszym nowym nabytkiem Milanem Jovaniciem:
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Jov...050,1,727.html
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 18.06.2010, 16:26
panowie chyba nici z zakontraktowaniem tego Serba... szkoda
Odpowiedz cytując
PasiorWKS
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 18.06.2010, 16:29
Jakiego Serba ?
Odpowiedz cytując
volasTSW
Member

Od: 07.2009

Stary 18.06.2010, 16:39
to aż takie mieli wymagania finansowe? napisz więcej i może jak wiesz to coś o innych transferach
''...Ale każdy ma prawo wymagać od was ambitnej i nieustępliwej walki.." - Henryk Reyman

AVE WISŁA!
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Stary 18.06.2010, 16:42
nie oszukujmy się transferów nie ma a jak już będą to na ostatnią chwilę. Myślicie że wyłożą pieniądze. Im zależy aby gwiazdy były za darmo i najlepiej jakby grały charytatywnie. Na tylu pozycjach są luki a tu nic jeszcze nie wiadomo. Szlak mnie jasny trafia. ile można czekać. Codziennie sprawdzam sieć w celu uzyskania jakiś informacji i nic. Nie wiem może się zbytnio nastawiłem ale nie jestem zadowolony.
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Stary 18.06.2010, 16:45
Kiedyś przed ligą europejską czekaliśmy z euforią na najbliższe mecze a teraz aż strach pomyśleć kiedy odpadniemy. Smutne a jeśli chodzi o obronę mistrzostwa to ciężko to widzę
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.06.2010, 16:49
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
panowie chyba nici z zakontraktowaniem tego Serba... szkoda
Wiesz co się dawniej robiło z posłańcami przynoszącymi złe nowiny,he? Wieszało,ewentualnie rozstrzeliwało...no w łagodniejszej wersji,to się smazyło delikwenta na wolnym ogniu.Uważaj!
Ostatnio edytowane przez rozarian : 18.06.2010 o godz. 16:52.
Odpowiedz cytując
Szali
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 18.06.2010, 16:51
Kryniu, zamilcz proszę.
Przeczytaj ostatnie kilka stron tego tematu a dowiesz się wszystkiego nt. informacji o nowych zawodnikach/transferach i może zrozumiesz czy coś jest "na rzeczy", czy może tak jak twierdzisz nie.
Marian Machowski, po fatalnym starcie rundy wiosennej s. 2009/2010:
"Nam się takie rzeczy nie zdarzały, bo my nie graliśmy dla trenera tylko byliśmy Wiślakami i dla nas HONOR WISŁY stał najwyżej."
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Stary 18.06.2010, 16:53
może napisałem zbyt pochopnie ale musiałem się wyładować. Mam nadzieję że się mylę
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 18.06.2010, 17:00
Kryniu napisał(a):Wyświetl post
nie oszukujmy się transferów nie ma a jak już będą to na ostatnią chwilę. Myślicie że wyłożą pieniądze. Im zależy aby gwiazdy były za darmo i najlepiej jakby grały charytatywnie. Na tylu pozycjach są luki a tu nic jeszcze nie wiadomo. Szlak mnie jasny trafia. ile można czekać. Codziennie sprawdzam sieć w celu uzyskania jakiś informacji i nic. Nie wiem może się zbytnio nastawiłem ale nie jestem zadowolony.
Specjalnie dla Ciebie zrobia konferecje zebys sie lepiej poczol, wies wyluzuj bo Ci zylka peknie i trzeba bedzie po szpitalach jezdzic. Ja wiem ze bys chcial codziennie informacje z klubu o zawodnikach ktorymi sie interesujemy, jakie postepy w negocjacjach itp, tylko sie potem nie dziw ze nie ma nowych zawodnikow bo ci ich z przed nosa sepy typu Wojciechowski zgarnely a Ty latales po europie placiles za bilety i hotele jak frajer bo cie stac.

Jak nie masz nic lepszego do roboty tylko jonczenie w internecie to moze mamie okna umyj albo smieci wynies
,
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów