|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
http://www.90minut.pl/news/126/news1...w-Gorniku.html
Mariusz Jop W Górniku. Niby jest się z czego cieszyć ale obrona którą mieliśmy naprawdę niezłą się sypie... ![]()
Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw, czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki.
twitter: bart_ozog |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale o co Ci chodzi?ja dokładnie o tym wiem i jestem dobrze zorientowany, poinformowałem tylko kolegę, że ta konferencja dotyczyła pożegnania Głowy i nie było oczekiwanych przez niektórych niespodzianek....Więc nie strofuj mnie, bo mój post miał charakter czysto relacyjny, a nie wyrzucający brak transferów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
ludzie.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Makinwa to bardzo dobry napastnik, który na potencjał nieporównywalnie większy niż Christow czy Brożek. Kilka lat temu uchodził za jeden z największych talentów w Serie A. Nie zapomnę meczy Palermo - Inter i co ten gość wtedy robił. Głupotą było tylko przejście Makinwy do Lazio. Niejeden murzyn miał tam mocno pod górkę. Gość stracił przez to pewność siebie, wylądował na ławie i mu się kariera spartoliła. Przy dobrym trenerze i zaufaniu to może być zdecydowanie najlepszy napastnik ligi.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
109 meczów?...w większości wchodził na końcówki więc załóżmy optymistycznie że średnio 30 minut na mecz.Wychodzi jakieś 30 pełnych spotkań z hakiem.Ile on tam siedzi w Włoszech? - 10 lat, to daje jakieś 270 minut gry w roku .Jeszcze statystyka goli.15 bramek przez 10 lat = całe 1.5 bramki na rok.Tak więc zwykły dziad, ale może na naszą Premiership styknie. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Druga strona medalu, jest taka, że być może jeżeli transfer wypali to chłop się odbuduje, statystyk powalających to on nie ma, ale teraz tak przychodził do nas król strzelców ligi indyjskiej miał być zbawieniem na brak skuteczności, przychodził Beto, następny wielki zbawiciel i teraz przyszedł Hristov żaden z tych zawodników nie zaistniał w Wiśle, choć za pewne statystyki mieli lepsze niż ten cały Makinkwa, więc może to jest właśnie ten zawodnik, którego szukamy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Ja to mam mieszane uczucia co do tego Makinwy.W końcu w Serie A nie zaistniał Matusiak,który u nas był gwiazdą a on grał trochę w Serie A więc kto wie
Ps.To jest śmieszne ale w PES'sie 2010 w Master League jak grałem Wisłą kupiłem go i strzelał jak głupi...hehe nie bierzcie tego do serca ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
Cytat:
A zeby bylo na temat to z tego co zrozumialem to na dniach do wyscigu po naszego PRAWIEgracza dolaczyla Osasuna. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nom póki co transferujemy głównie trenerów...I jeden bramkarz...Ale poczekajmy już tradycyjnie do początku okna transferowego wkońcu co nam szkodzi poczekać znowu.
![]()
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
|
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Być może transfery mile nas zaskoczą. Wiemy natomiast jedno, że transfery będą, bo jednak środek obrony, lewa pomoc i ten nieszczęsny napastnik są potrzebne drużynie i nie ma co gadać. Zawodników do wisełki my nie wybieramy, musimy czekać.
Co do Makinkwy byłby wzmocnieniem dla Wisły, na pewno.Szkoda jednak, że nie zdecydowali się zostawić Ba, bo to był niedoceniony piłkarz. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
2.Wiemy że transfery będą (z tego co pamietam, Jarosz powiedział "Chcemy kupic") 3.Musimy czekać - ? (Czyli nie chcemy kupic, tylko podpisac za darmo - tak to rozumieć?) 4.Makinwa - byłby wzmocnieniem (W pro evo6 coś tam grał, ale teraz jest 2010 a nie 2006) 5.Ba - niedoceniony (Niedoceniony, mam rozumiec że przez tą piłke z 2 metrów w meczu z Cracovią, której nie trafił do pustej bramki. Gol który dałby 2-0 i mistrzostwo. No tak, nikt Ba niedocenił) ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
. Nie ma przeciwskazań, by Makinwa nie był dużym wzmocnieniem dla Wisły. Zawodnicy, którzy nie potrafią grać w piłkę nie rozgrywają ponad 100 spotkań w Serie A i nie trafiają do reprezentacji Nigerii. To są osiągnięcia i świadectwo możliwości takie, o jakich Brożek z Małeckim mogą tylko pomarzyć. Żaden z obecnych Wiślaków nie ma lepszej legitymacji do gry w piłkę na dobrym poziomie. Problemy, jakie ewentualnie mogą wiązać się z tym transferem, to kwestie zdrowotne i motywacyjne. Mam nadzieję, że zostaną z odpowiednią "wrazliwością" rozwiązane i zabezpieczone przez nasz klub. Gra jest bowiem na pewno warta świeczki, a potencjalne korzyści z tego transferu znaczne (także marketingowe). Oczywiście, Makinwa nie powinien być jedynym wzmocnieniem naszego ataku. Na wszelki wypadek. Ale to już kwestia woli Cupiała i możliwości finansowych. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ciekawy wywiad z naszym nowym nabytkiem Milanem Jovaniciem:
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Jov...050,1,727.html |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
panowie chyba nici z zakontraktowaniem tego Serba... szkoda
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Jakiego Serba ?
|
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
to aż takie mieli wymagania finansowe? napisz więcej i może jak wiesz to coś o innych transferach
![]()
''...Ale każdy ma prawo wymagać od was ambitnej i nieustępliwej walki.." - Henryk Reyman
AVE WISŁA! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie oszukujmy się transferów nie ma a jak już będą to na ostatnią chwilę. Myślicie że wyłożą pieniądze. Im zależy aby gwiazdy były za darmo i najlepiej jakby grały charytatywnie. Na tylu pozycjach są luki a tu nic jeszcze nie wiadomo. Szlak mnie jasny trafia. ile można czekać. Codziennie sprawdzam sieć w celu uzyskania jakiś informacji i nic. Nie wiem może się zbytnio nastawiłem ale nie jestem zadowolony.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kiedyś przed ligą europejską czekaliśmy z euforią na najbliższe mecze a teraz aż strach pomyśleć kiedy odpadniemy. Smutne a jeśli chodzi o obronę mistrzostwa to ciężko to widzę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Wiesz co się dawniej robiło z posłańcami przynoszącymi złe nowiny,he? Wieszało,ewentualnie rozstrzeliwało...no w łagodniejszej wersji,to się smazyło delikwenta na wolnym ogniu.Uważaj!
Ostatnio edytowane przez rozarian : 18.06.2010 o godz. 16:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Kryniu, zamilcz proszę.
Przeczytaj ostatnie kilka stron tego tematu a dowiesz się wszystkiego nt. informacji o nowych zawodnikach/transferach i może zrozumiesz czy coś jest "na rzeczy", czy może tak jak twierdzisz nie. ![]()
Marian Machowski, po fatalnym starcie rundy wiosennej s. 2009/2010:
"Nam się takie rzeczy nie zdarzały, bo my nie graliśmy dla trenera tylko byliśmy Wiślakami i dla nas HONOR WISŁY stał najwyżej." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
może napisałem zbyt pochopnie ale musiałem się wyładować. Mam nadzieję że się mylę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Jak nie masz nic lepszego do roboty tylko jonczenie w internecie to moze mamie okna umyj albo smieci wynies ![]() ,
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|