The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bearex
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.06.2010, 21:13
I tak z niego, żadna rewelacja. Dużo bardziej wolę Sadloka czy chociaż Glika.
Odpowiedz cytując
zuko1234
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 17.06.2010, 21:16
kolejny prorok... podaj chociaż źródło..
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
someonewisp
Banita

Od: 09.2009

Stary 17.06.2010, 21:18
A ja sądzę, że interesujemy się Toni Kroosem. Tylko czekam na potwierdzenie w mediach
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 17.06.2010, 21:21
misiek007 napisał(a):Wyświetl post
jak nie wierzysz to nie zobaczymy kto będzie mial racje....
http://www.youtube.com/watch?v=EnV66y8s3y4

Uwielbiam to "podobno".
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 17.06.2010, 21:22
bearex napisał(a):Wyświetl post
I tak z niego, żadna rewelacja. Dużo bardziej wolę Sadloka czy chociaż Glika.

Mówiąc rewelacje miałem na myśli przekaz, a nie samego zawodnika. Jeżeli patrzeć na statystyki i na ligę w której występował na wypożyczeniu z Hajduka no to i ja nie jestem jakoś specjalnie zadowolony z takiego następcy Głowackiego. Chyba, że to sporty talent nieoszlifowany przez Hajduk i niedoceniony w co wątpię. Jedno jest pewne na pewno tańsza inwestycja niż Glik i Sadlok.

Jednak chyba nie ma nad czym się rozwodzić bo żądza transferów goni proroctwo za proroctwem.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.06.2010, 21:23
no dobra jak się już tak upierasz to nie zobaczymy
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 17.06.2010, 21:24
Jesli oceniacie pilkarza przez pryzmat suchych papierowych statystyk to gratuluje.

Tak abstrachujac od faktu czy to wymysl czy to fakt.
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Stary 17.06.2010, 21:26
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Jesli oceniacie pilkarza przez pryzmat suchych papierowych statystyk to gratuluje.

Tak abstrachujac od faktu czy to wymysl czy to fakt.

Tak jak pierwsze wrażenie u ludzi to wygląd, tak pierwsze wrażenie dotyczące potencjalnego nabytku to historia jego kariery oraz statystyki. Jak ty tego nie rozumiesz to również gratuluję.
Powód: pogrubienie
Ostatnio edytowane przez Reser : 17.06.2010 o godz. 21:29.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 17.06.2010, 21:31
a mnie się wydaje, że koyoot ma rację, bo statystyki nie grają, każdy wie jaką przeszłość miał Kuba przychodząc do nas i jak ważną postacią stał się dla naszego klubu... także również abstrahując od tego czy to prawda czy nie, że ma on do nas przyjść, tyczy się to każdego zawodnika. Przetestować, a nuż stanie się gwiazdą Wisły
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 17.06.2010, 21:33
Czy "źrodła" mogłyby wypowiedzieć się w kwestii transferu Marcelo?
Odpowiedz cytując
Edo
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 17.06.2010, 21:35
nie mam pytań
Odpowiedz cytując
WalkerLukeTS
Member

Od: 06.2010

Stary 17.06.2010, 21:37
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Naszego Marcelo? Coś jest na rzeczy? Jeśli tak to pogratulować Wiśle myślących ludzi, którzy rozpieprzają obrone w proch. Alvarez, Głowa, Marcelo odejdą...i kto zagra?
Odpowiedz cytując
bearex
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 17.06.2010, 21:39
Resser- ta rewelacja to nie była jakaś odnośnia do twojego postu tylko tak użyłem tego określenia.

Nawiązując do zawodnika to
1. Jest starszy chyba o 2 lub 3 lata od Sadloka
2. Chyba każdemu zależy żeby nie było aż tak bardzo widać braku Głowy, więc oczekujemy kogoś dobrego lub chociaż kogoś młodego a zdolnego, który może jeszcze nabrać doświadczenia.

A poza tym pasuje mieć jeszcze kilki Polaków w składzie.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 17.06.2010, 21:40
nie rób dymu żmijka... przecież odejście Głowy przesądziło pozostanie na R22 Marcepana...
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 17.06.2010, 21:41
Reser napisał(a):Wyświetl post
Tak jak pierwsze wrażenie u ludzi to wygląd, tak pierwsze wrażenie dotyczące potencjalnego nabytku to historia jego kariery oraz statystyki. Jak ty tego nie rozumiesz to również gratuluję.
Pierwsze wrazenie w przypadku pilkarzy...

Dobra zalozmy ze przyjezdza skaut Wisly do mojej miejscowosci. Jest mecz w ktorym ja gram w pierwszym skladzie na prawym skrzydle. Przez pierwszych 15 minut robie tyle wiatru na skrzydle, ba nawet zaliczam asyste. Skaut mowi o ten kolo jest zajebisty bierzemy go i po tych 15 minutach wyjezdza. Nie oglada do konca meczu a ja w przerwie schodze z boiska bo oddycham rekawami i nie mam sil podniesc chuja nawet do gory. Przychodzi co do czego, podpisuja ze mna kontrakt a ja nie zmieniam stylu gry. Mowiono o mnie "nowy Kosowski" a wychodzi ze mnie dupa. Wy wrzeszczycie: co wyscie za buraka z youtuba sciagneli?

Nadal uwazasz, ze pierwsze wrazenie sie liczy najbardziej?

Odnosnie relacji damsko meskich to inna bajka. Pierwsze wrazenie jest wazne na szybki numerek a nie na powazny zwiazek. Ale to tak off-topic.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 17.06.2010, 21:47
Wytrzymałość można bardzo łatwo wyrobić ;p

Zły przykład dałeś

Ale rozumiem Twój tok rozumowania.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 17.06.2010, 21:49
Sa ludzie, ktorzy nie moga...

EOT.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 17.06.2010, 21:49
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
nie rób dymu żmijka... przecież odejście Głowy przesądziło pozostanie na R22 Marcepana...
Taki pewny jesteś? W tym klubie nie ma zawodnika nie na sprzedaż.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 17.06.2010, 21:52
no tak ale wyobraź sobie, sprzedajemy całą defensywę i gramy juniorami w obronie ? tym ruchem pokazali by gdzie mają kibiców, a wierzę, że Wisła to po przyjściu Basałaja teraz nieco bardziej profesjonalny klub
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 17.06.2010, 21:59
Jak to szło?

Cytat:
Mogę obiecać, że Żuraw i Franek nie odejdą w jednym okienku transferowym
Chyba jakoś tak.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 17.06.2010, 22:03
@flamengista
Myślę, że casus Frankowskiego i Żurawskiego trzeba umieścić w jakimś kontekście. Frankowski by nie odszedł, gdyby nie pechowa porażka z PAO i jej następstwa. A odejście Żurawskiego było z góry przesądzone.
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 17.06.2010, 22:05
Wszystko jest kwestią ceny. Jeśli będzie oferta na co najmniej 3 mln E, to można usiąść do stołu. Gorszą sprawą jest okoliczność, iż nie sądzę, że nasz jednoosobowy scauting, czyli Ździsiek ma przygotowaną, sensowną listę ewentualnych zastępców.
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Stary 17.06.2010, 22:10
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Pierwsze wrazenie w przypadku pilkarzy...

Dobra zalozmy ze przyjezdza skaut Wisly do mojej miejscowosci. Jest mecz w ktorym ja gram w pierwszym skladzie na prawym skrzydle. Przez pierwszych 15 minut robie tyle wiatru na skrzydle, ba nawet zaliczam asyste. Skaut mowi o ten kolo jest zajebisty bierzemy go i po tych 15 minutach wyjezdza. Nie oglada do konca meczu a ja w przerwie schodze z boiska bo oddycham rekawami i nie mam sil podniesc chuja nawet do gory. Przychodzi co do czego, podpisuja ze mna kontrakt a ja nie zmieniam stylu gry. Mowiono o mnie "nowy Kosowski" a wychodzi ze mnie dupa. Wy wrzeszczycie: co wyscie za buraka z youtuba sciagneli?

Nadal uwazasz, ze pierwsze wrazenie sie liczy najbardziej?

Odnosnie relacji damsko meskich to inna bajka. Pierwsze wrazenie jest wazne na szybki numerek a nie na powazny zwiazek. Ale to tak off-topic.

A gdzie ja napisałem, że pierwsze wrażenie się liczy najbardziej? Ja Ci napisałem wyraźnie i pogrubiłem. Że w przypadku kandydatów do Wisły, czy też innego klubu ja jako kibic w pierwszej kolejności zwracam uwagę to STATYSTYKI i HISTORIE KARIERY danego zawodnika. Nie muszę być scoutem żeby stwierdzić, że Alemao nie będzie zbawieniem naszej defensywy, a jedynie uzupełnieniem. Spojrzę w jego statystyki i wiem, że gówno osiągnął i w wieku podchodzącym pod trzydziechę raczej nie zabłyśnie jak rozgwiazda.

Tyle.
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 17.06.2010, 22:11
W holenderskich mediach pojawiły się dzisiaj informacje, że Marcelo okazał się zbyt drogi dla PSV. No ale może zainteresowane nim są również kluby niemieckie?
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 17.06.2010, 22:14
Reser napisał(a):Wyświetl post
A gdzie ja napisałem, że pierwsze wrażenie się liczy najbardziej? Ja Ci napisałem wyraźnie i pogrubiłem. Że w przypadku kandydatów do Wisły, czy też innego klubu ja jako kibic w pierwszej kolejności zwracam uwagę to STATYSTYKI i HISTORIE KARIERY danego zawodnika. Nie muszę być scoutem żeby stwierdzić, że Alemao nie będzie zbawieniem naszej defensywy, a jedynie uzupełnieniem. Spojrzę w jego statystyki i wiem, że gówno osiągnął i w wieku podchodzącym pod trzydziechę raczej nie zabłyśnie jak rozgwiazda.

Tyle.
Argumentacja dotyczyla Toniego Pezo a nie Alemao.

Dziekuje, bez odbioru.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.06.2010, 22:54
WalkerLukeTS napisał(a):Wyświetl post
Naszego Marcelo? Coś jest na rzeczy? Jeśli tak to pogratulować Wiśle myślących ludzi, którzy rozpieprzają obrone w proch. Alvarez, Głowa, Marcelo odejdą...i kto zagra?
Ty jako libero, a moja stara za Alvareza.

Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi? Przecież wiadomo, że klub oszczędza, że transfery - jeśli będą - to nadal po długim namyśle i oglądaniu złotówki z każdej strony, że bida aż piszczy. Zapowiadane zmiany na lepsze miały dotyczyć tylko i wyłącznie nadejścia czasów normalnych, tj. zatrudnienia speca od marketingu, od przygotowania motorycznego, godziwego trenera bramkarzy i wreszcie pracy od podstaw - wybudowania bazy treningowej i org. akademii piłkarskiej. Na to drugie przyjdzie poczekać. A czy sztab szkoleniowy składa się z najwybitniejszych fachowców w kraju oceń sam i nie zadawaj głupich pytań.
Odpowiedz cytując
Szali
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 17.06.2010, 23:04
Miał na myśli to, że jeśli puścili by jeszcze Marcelo na zachód, to by była "bida" - jeśli chodzi o obronę.
Marian Machowski, po fatalnym starcie rundy wiosennej s. 2009/2010:
"Nam się takie rzeczy nie zdarzały, bo my nie graliśmy dla trenera tylko byliśmy Wiślakami i dla nas HONOR WISŁY stał najwyżej."
Odpowiedz cytując
szczebel
Banita

Od: 09.2009

Stary 17.06.2010, 23:14
Niech ja pomyślę , oj przepraszam to są fakty odeszli Juszczyk , Jop , Głowacki, Alvarez ,Ba , Hristov , Gołoś , a przyszedł tylko Jovanić . W dalszej kolejności , jak się nie mylę oczywiście powinny być transfery do klubu jeden lub dwóch stoperów , prawy obrońca , lewy pomocnik , środkowy pomocnik i przynajmniej jeden napastnik gwarantujący 10 bramek w ziemniaczanej lidze .Zapewne jak zwykle mój post zostanie usunięty, Nie podaje nazwisk tylko oceniam i mam nadzieję , że niektórzy piłkarze , którzy pojawiali się w prasie i na forum trafią do klubu .
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Stary 17.06.2010, 23:17
szczebel napisał(a):Wyświetl post
Niech ja pomyślę , oj przepraszam to są fakty odeszli Juszczyk , Jop , Głowacki, Alvarez ,Ba , Hristov , Gołoś , a przyszedł tylko Jovanić . W dalszej kolejności , jak się nie mylę oczywiście powinny być transfery do klubu jeden lub dwóch stoperów , prawy obrońca , lewy pomocnik , środkowy pomocnik i przynajmniej jeden napastnik gwarantujący 10 bramek w ziemniaczanej lidze .Zapewne jak zwykle mój post zostanie usunięty, Nie podaje nazwisk tylko oceniam i mam nadzieję , że niektórzy piłkarze , którzy pojawiali się w prasie i na forum trafią do klubu .

Kadra Wisły po tym czyszczeniu jest bardzo szczupła, dlatego o transfery możesz być spokojny. Będą na pewno tylko nie wiadomo jakie i kiedy.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.06.2010, 23:23
Szali napisał(a):Wyświetl post
Miał na myśli to, że jeśli puścili by jeszcze Marcelo na zachód, to by była "bida" - jeśli chodzi o obronę.

Ja to zrozumiałem. Po prostu nie zdziwiłbym się, gdyby sprzedali Marcelo, a wzięli jakiś odpad z Bełchatowa.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów