The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wrona
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.06.2010, 06:17
wonski_eNHa napisał(a):Wyświetl post
Czemu, czemu... Cięcia kosztów. Brutalna prawda.
Cięcie kosztów na pewno. Ale jak to się dzieje: jest konkretna specyfikacja, przetarg i wynikające ze specyfikacji koszty. Na jakiej zasadzie potem wykonawca "obcina" koszty? Dogaduje się wcześniej w tej sprawie z inwestorem? Np. "Albo dopłacacie do inwestycji 10%, albo obcinamy koszty w tym i tym miejscu"?
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki
To się może skończyć źle

[*]
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 17.06.2010, 08:04. ka
Tak z innej beczki działa wam ta kamerka na stadion (bieżąca z okrąglaka czy też rogu dachu na E) ze stronki miasta, bo mi się pojawia panel WMP ładuję się, zostaje czarno tło z teoretyczną informacją ready i tak jakby działała a jeszcze w poniedziałek działała normalnie, więc nie wiem czy robili coś z nimi czy mi siadł jakiś sterownik.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 17.06.2010, 12:57
http://i46.tinypic.com/hsrvao.jpg , montuja barierki..
czyli jednak dziura bedzie.. mialem cicha nadzieje ze na czas meczow beda ja przykrywac taka zakladka z zamontowanymi krzeselkami (cos na wzor puzzli)
i teraz jak z ta "6" .. chyba o okienko wczesniej ja wstawia..
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.06.2010, 14:36
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...udowie//37625/

To zdiecie powinno zakonczyc dywagacje na temat barierek, przynajmniej co chodzi o widocznosc bo Gargula do wielkoludow nie nalezy.
,
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 17.06.2010, 15:27

Są wreszcie kołowroty, spodziewałem się (z racji iż będą wewnątrz trybuny) takich jak na Legii, ale cóż, ważne że są. Teraz czekam tylko na monitoring i wzmożone prace przy przebudowie ulicy Reymana.

Ciekaw jestem kiedy pojawi się kolejna galeria z trybuny zachodniej, jeśli chcą ją skoczyć na październik to pomieszczenia wewnątrz trybuny powinny być już w zaawansowanej budowie.
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 17.06.2010, 15:44
myślę, że pomieszczeń wewnątrz jeszcze nie ruszyli ^^
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 17.06.2010, 16:01
Cytat:
myślę, że pomieszczeń wewnątrz jeszcze nie ruszyli ^^
W którejś relacji były widoczne palety z betonem komórkowym, więc pewnie zaczęli budować pomieszczenia. Na wyższych kondygnacjach większość pomieszczeń jest budowanych z płyty gipsowej, więc jeszcze trochę na nie poczekamy. Jeśli Polimex zarzeka się, iż skończy trybunę do października to wnętrza powinny być budowane przy dużym nakładzie pracowników. Chociaż wiadomo, rozum podpowiada iż nie zdążą do października.
Odpowiedz cytując
evenement44
Junior Member

Od: 07.2005

Stary 17.06.2010, 16:29
Czy już wiadomo jak będą wyglądać ławki rezerwowych? Czy będzie to rozwiązanie nowoczesne rodem z najlepszych lig europejskich, czy też będzie to po prostu wiata z ławką.
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 17.06.2010, 20:41
Podobno na prośbe Majchrowskiego chcą wstawić podobne ławki do tych drewnianych w parku Jordana tak aby bardziej komponowały się z otoczeniem. Nic narazie nie wiadomo o ich zadaszeniu ponieważ Pan Obtułowicz chciał aby trenerzy i zawodnicy mieli lepszą cyrkulację powietrza.
Odpowiedz cytując
Czarny
Member

Od: 12.2005

Stary 17.06.2010, 20:58
Kuba napisał(a):Wyświetl post
Podobno na prośbe Majchrowskiego chcą wstawić podobne ławki do tych drewnianych w parku Jordana tak aby bardziej komponowały się z otoczeniem. Nic narazie nie wiadomo o ich zadaszeniu ponieważ Pan Obtułowicz chciał aby trenerzy i zawodnicy mieli lepszą cyrkulację powietrza.
Tak, ale na szczęście tylko co druga ławka będzie żółta, bo jak wiadomo bez żółtego koloru ewakuacja byłaby niemożliwa.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 17.06.2010, 21:00
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post

To zdiecie powinno zakonczyc dywagacje na temat barierek, przynajmniej co chodzi o widocznosc bo Gargula do wielkoludow nie nalezy.
Barierki zostały tak zaprojektowane, aby uzyskać optymalną wysokość tacki z kiełbaską. Na starym stadionie były zbyt wysokie koszty związane ze sprzątaniem musztardy z krzesełek.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 17.06.2010, 21:07
Cytat:
KUBA napisał(a):
Czarny napisał(a):Wyświetl post
Tak, ale na szczęście tylko co druga ławka będzie żółta, bo jak wiadomo bez żółtego koloru ewakuacja byłaby niemożliwa.
Wspomniał też o dziurach w ławkach. Tak żeby karetki mogły przejechać.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 17.06.2010, 21:24
Do kiedy mają być ułożone wszystkie krzesełka na C?
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.06.2010, 21:37
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Do pierwszego spotkania przy Reymonta, co jest uzależnione od innych prac na budowie stadionu.
Ludzie! Nie zadawajcie co pięć minut tych samych pytań o krzesełka - zdążą.
Skierujcie swój wzrok gdzie indziej, bo problemów i obaw nie brakuje.
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 17.06.2010, 21:54
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Krzesełka to akurat najmniejszy problem, jak będzie potrzeba to firma która to montuje na pewno przyspieszy. Nie dziwię się że takie 'halo' tutaj z układaniem tych krzesełek, bo wizualnie to jedno z ciekawszych prac. Ale zgadzam się z tym że powinniśmy dokładnie wiedzieć kiedy jaki etap prac się skończy, włącznie z takimi rzeczami jak zakończenie układania krzesełek. Powinniśmy być 'bombardowani' informacjami o budowie bo to nie jest czyjaś prywatna inwestycja, tylko na koszt podatnika. W związku z tym powinni zasypywać wszelkiego rodzaju newsami o postępach prac, kosztach itp. Dziwi mnie jak ktoś na forum się dopytuje o jakiś szczegół, a inna osoba takiego delikwenta opieprza i mówi 'po co mu to wiedzieć', 'zrobią to zobaczysz', 'to nie istotne - ważne że będzie lepiej jak 10 lat temu', 'i tak się będzie stało więc co się krzesełkami interesujesz' itd. Każdy ma prawo wiedzieć o najmniejszej pierdółce związanej z budową tego stadionu i tak jak nie raz już mówiłem, paranoją jest to że nie powstała jakakolwiek oficjalna strona obiektu, aktualizowana na bieżąco i dostarczająca wszystkim zainteresowanym informacji o stadionie Wisły.
Odpowiedz cytując
blackluk
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 17.06.2010, 21:58
Bronowianin napisał(a):Wyświetl post
Krzesełka to akurat najmniejszy problem, jak będzie potrzeba to firma która to montuje na pewno przyspieszy. Nie dziwię się że takie 'halo' tutaj z układaniem tych krzesełek, bo wizualnie to jedno z ciekawszych prac. Ale zgadzam się z tym że powinniśmy dokładnie wiedzieć kiedy jaki etap prac się skończy, włącznie z takimi rzeczami jak zakończenie układania krzesełek. Powinniśmy być 'bombardowani' informacjami o budowie bo to nie jest czyjaś prywatna inwestycja, tylko na koszt podatnika. W związku z tym powinni zasypywać wszelkiego rodzaju newsami o postępach prac, kosztach itp. Dziwi mnie jak ktoś na forum się dopytuje o jakiś szczegół, a inna osoba takiego delikwenta opieprza i mówi 'po co mu to wiedzieć', 'zrobią to zobaczysz', 'to nie istotne - ważne że będzie lepiej jak 10 lat temu', 'i tak się będzie stało więc co się krzesełkami interesujesz' itd. Każdy ma prawo wiedzieć o najmniejszej pierdółce związanej z budową tego stadionu i tak jak nie raz już mówiłem, paranoją jest to że nie powstała jakakolwiek oficjalna strona obiektu, aktualizowana na bieżąco i dostarczająca wszystkim zainteresowanym informacji o stadionie Wisły.
Pewnie ze ma prawo wiedzieć, ale o krzesełkach było 100 razy pisane kiedy maja być gotowe. Nagle delikwent wchodzi na forum zadaje pytanie i irytuje ludzi.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 17.06.2010, 22:12
Właśnie takie pytanie do naszego eksperta od krzesełek. Nie wiesz dlaczego odcień nowych siedzisk nie został dobrany do siedzisk już zamontowanych na D i E? Nie żebym narzekał ale ciekaw jestem dlaczego tak się stało.
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 17.06.2010, 22:51
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Właśnie takie pytanie do naszego eksperta od krzesełek. Nie wiesz dlaczego odcień nowych siedzisk nie został dobrany do siedzisk już zamontowanych na D i E? Nie żebym narzekał ale ciekaw jestem dlaczego tak się stało.
Ano dla tego bo:
1.krzesełka na D i E są innego producenta
2.krzesełka na D i E nie dość że są innego producenta to są produkowane z innych mieszanek
3.Krzesełka na D I E są zainstalowane od paru dobrych miesięcy/lat-tak więc barwa krzesełek ulega utlenianiu..................
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 17.06.2010, 22:52
Z czasem krzeselka na D i E ciut wyblakly.. to samo bedzie na C i A/B .. zreszta jak juz wiekszosc zauwazyla krzeselka to najmniejszy problem, o dziwo fajnie sie ten napis prezentuje, a tak przy okazji to La Furia Dell' Est jutro jedziecie z czerwonym / bialym czy do konca naroznika ciagniecie z niebieskim?

apropo takich wzorow.. zawsze mnie dziwilo jak to ktos uklada zeby wyszedl z tego jakis wzor z dokladnoscia co do jednego krzeselka.. jak ja patrze na to W-S-A to pelen podziw , moze i to wbrew pozorom banalne bo nie znam systemu ukladania, ale pierwsze wrazenie jest niesamowite..

Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 17.06.2010 o godz. 22:57.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 17.06.2010, 23:52
La Furia Dell' Est napisał(a):Wyświetl post
Ano dla tego bo:
1.krzesełka na D i E są innego producenta
2.krzesełka na D i E nie dość że są innego producenta to są produkowane z innych mieszanek
3.Krzesełka na D I E są zainstalowane od paru dobrych miesięcy/lat-tak więc barwa krzesełek ulega utlenianiu..................
Nie przeceniałbym procesu blaknięcia krzesełek bo mimo że wyblakły a przede wszystkim są zapylone i brudne to i tak są ciemniejsze od tych nowych. Poza tym czy nie da się w takim procesie produkcji dobrać odpowiedniego koloru. Kolor jest taki jak ten granulat użyty do produkcji i w żaden sposób nie da się manipulować kolorem za pomocą pigmentów?

SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
apropo takich wzorow.. zawsze mnie dziwilo jak to ktos uklada zeby wyszedl z tego jakis wzor z dokladnoscia co do jednego krzeselka.. jak ja patrze na to W-S-A to pelen podziw , moze i to wbrew pozorom banalne bo nie znam systemu ukladania, ale pierwsze wrazenie jest niesamowite..

Jak się tak patrzę na to zdjęcie to zastanawiam się czy ktoś kto to tworzył to się wzorował na jakiejś czcionce czy to taki zlepek liter z różnych czcionek? Bo jak się patrze na tą litere S to jej środek jest taki... "prostokątny". Ta pozioma krecha na środku nie pasuję do łuków na dole i gory... oj ciezko to ubrać w słowa więc się nie czepiac
W sumie to do każdej litery można się przyczepić, ale to tylko moja prywatna opinia
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 17.06.2010 o godz. 23:59.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 17.06.2010, 23:55
heh, no to grubo masz(pomijam fakt ze nie wiem o co Ci chodzi z tymi kreskami i poziomami ), dla mnie wszystko elegancko.. przeciez to nie jest marker i kartka tylko ukladanie liter z kilkunastu tysiecy krzeselek.. poza tym poczekalbym na koncowy efekt, nie ma siedzisk, a same oparcia, acha.. zapomnialbym o najwazniejszym; przeciez bialych krzeselek w tych pustych miejscach jeszcze nie ma i moze dlatego ktos moze odczuwac inne wrazenie wizualne, zreszta trzeba wziac pod uwage ze kazde zdjecie, z roznych miejsc inaczej odbiera obraz.. skoncza to na zywo zobaczymy, ale juz teraz wiem ze bedzie sie to prezentowac znakomicie
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 18.06.2010 o godz. 00:00.
Odpowiedz cytując
Pioneer
Member

Od: 07.2005

Stary 18.06.2010, 00:31
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post

On jest pochylony do przodu więc wygląda ok. A co będzie jak oprze się plecami o oparcie siedzenia i będzie rozluźniony? Wydaje mi się, że wtedy barierka będzie zasłaniała mu widok.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.06.2010, 01:06
Pioneer napisał(a):Wyświetl post
On jest pochylony do przodu więc wygląda ok. A co będzie jak oprze się plecami o oparcie siedzenia i będzie rozluźniony? Wydaje mi się, że wtedy barierka będzie zasłaniała mu widok.
Zasłaniać najpewniej nie będzie.Jedyny problem barierek oprócz tego że są, to to że wyglądają koszmarnie.To już nawet nie made in China a made in Północna Korea.Jak mi ktoś pokaże taki badziew na budowanym stadionie w cywilizowanym świecie to stawiam flachę.
Ale to już nie do zmiany więc trudno - trzymam kciuki za SKWK w innych kwestiach bo choćby takie niby pierdoły jak pomalowanie obu trybun z zewnątrz, jest bardzo ważne.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 18.06.2010, 01:29

A ten dasz, zarowno ta czesc co wystaje, jak i rowniez ta czesc w glebi, bedzie malowana czy cos? Czy cos takiego zostanie? jest kilka takich miejsc w trybunie gdzie niektore czesci elewacji sa nietkeniete, np tam w naroznikach gdzie kasy maja byc.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 18.06.2010, 07:57
^^^ Jak ten daszek zostawia nie wytynkowany/pomalowany to przynajmniej sie będę czul jak u tescia na działce.U niego pod balkonem jest identycznie
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 18.06.2010, 08:56
Pioneer napisał(a):Wyświetl post
No to będzie, barierek już nie zmienią ani nie zdemontują..
Odpowiedz cytując
silver1906ts
Junior Member

Od: 09.2009

Stary 18.06.2010, 14:48
Bardzo prosze o wklejenie obrazu z kamery na okrąglaku bo u mnie nie działa.Dzieki.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 18.06.2010, 14:55
Proszę:

P.S. Dostałem odpowiedź od wisla.krakow.pl, że pomieszczenia wewnątrz trybuny zachodniej jeszcze nie są budowane.
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 18.06.2010, 15:28
Na tym zdjęciu dość dobrze widać jak tandetne będą te barierki:

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...zeselek/37436/

Nie trzeba widzieć ich 'na żywo' żeby to stwierdzić. To zdjęcie też pokazuje że są po prostu zbyt delikatne:

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...zeselek/37442/

To zdjęcie pokazuje jakie barierki zamontowano na obiekcie Legii:

http://stadion.legia.com/budowa/inde...a&img=1015.JPG

Są masywne, a przy tym wcale nie rzucają się w oczy bardziej niż te na naszym stadionie. Przede wszystkim nie wygląda to jak jakaś prowizorka. To kolejny dowód na to, że stadion w Warszawie choć tak jak wcześniej mówiłem nie powalający niczym szczególnym na kolana, dzięki takim detalom i solidnemu dopracowaniu w szczegółach będzie sprawiał lepsze wrażenie niż nasz.

Jeśli chodzi o krzesełka to model, który będzie u nas osobiście mi się nie podoba. Ale największym problem jest to że na trybunach za bramkami są inne, a na wschodniej i zachodniej inne... Mniejsza o ich odcień, bo szczerze mówiąc to mniej rzuca się w oczy. Przez to że na dwóch trybunach jest inny model, a na dwóch pozostałych inny stadion sprawia wrażenie jeszcze bardziej niespójnego. Jeżeli o coś jeszcze powinniśmy walczyć w związku z budową tego stadionu, to o wymianę krzesełek na trybunach D i E na takie same jakie będą na wschodniej i na zachodniej. Jak ktoś ma jakiekolwiek poczucie estetyki to podzieli moje zdanie że jeśli się tego nie zrobi to będzie to wyglądać okropnie...
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.06.2010, 15:39
Dajcie sobie już siana z tymi barierkami. Pójdziecie na mecz, złapiecie się ich połamią się i każdy z Was będzie szczęśliwy.
A najlepiej wszyscy jedźcie do Warszawy
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów