The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.06.2010, 10:23
tofik napisał(a):Wyświetl post
Hehe niestety nieskażeni to tylko U-5
U-5 to nasza przyszłość ! heheheh
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 17.06.2010, 11:31
Cytat:
Oficjalnie konferencja jest zrobiona po to zeby godnie pozegnać Głowe.Nic nie wiadomo żeby ktoś nowy mial sie pojawić(może nas zaskoczą?).Jest za to nadzieja ,ze ktos nowy zagra w sobotnim sparingu a jak nie to niespodzianki troche sie opóznią.
Troche się zawiodłem. Bo oprócz szumnych deklaracji i transferów medialnych, na razie zdecydowanie się osłabiliśmy zamiast wzmocnić. No cóż, czekamy dalej, mam nadzieję że będzie dobrze
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 17.06.2010, 11:39
Jarosz mówił, że w tym tygodniu będziemy mieć następce Głowackiego... ja mu wierze... no chyba, że poszło jak zwykle o pieniądze...
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 17.06.2010, 12:02
człowieku wszyscy o tym trąbią od rana a Ty się dopiero obudziłeś? nie nikt nie może tego potwierdzić ani zaprzeczyć...
Odpowiedz cytując
WalkerLukeTS
Member

Od: 06.2010

Stary 17.06.2010, 12:05
tsw biała gwiazda: Może przeszedł, może nie...tego nikt tutaj raczej nie wie....
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.06.2010, 12:12
Cytat:
Jarosz mówił, że w tym tygodniu będziemy mieć następce Głowackiego... ja mu wierze... no chyba, że poszło jak zwykle o pieniądze...
Cytat:
człowieku wszyscy o tym trąbią od rana a Ty się dopiero obudziłeś? nie nikt nie może tego potwierdzić ani zaprzeczyć...
A co Ty sam ze soba gadasz?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Hiroji Hanzo
Banita

Od: 01.2010

Stary 17.06.2010, 12:17
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
PETARDA
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 17.06.2010, 12:21
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
a co TY się tak o mnie troszczysz? napisałem kolesiowi komentarz bo się obudził, że interesujemy się Milinkoviciem, widocznie usunęli jego posta i pozostały moje dwa
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.06.2010, 12:22
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
Troche się zawiodłem. Bo oprócz szumnych deklaracji i transferów medialnych
No wlasnie wymyslow medialnych, pismaki pisza co zobacza u nas na forum a potem karmia wymyslami. Ale przeczytac a uwierzyc to dwie inne kwestie.

Pewne zrodlo informacji to www.wisla.krakow.pl
,
Odpowiedz cytując
massoud
Banita

Od: 11.2009

Stary 17.06.2010, 14:45
Jong Tae-Se

Zawodnik Korei Północnej, 180 cm

2006 – Kawasaki Frontale 111 meczów (46 goli)
2006 – North Korea 23 meczów (15 goli)

Drogi, ale może się skusi na przygodę w Europie
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 17.06.2010, 14:48
massoud napisał(a):Wyświetl post
Jong Tae-Se

On może tak ale nie wiem co na to Kim Dzong Il

EDIT:

tofik- moim zdaniem Kim ma dużo do powiedzenia biorąc pod uwagę fakt, że kapitan tego zespołu, gra w Rosji( jedyny zawodnik KRLD W Europie), choć miał propozycję z Anglii, oficjele na czele z przywódcą, zadecydowali- NIE dla zachodu dlatego najpierw trafił bodaj do Serbii a potem do Rosji.
Mało tego w każdym wywiadzie udzielanym w Rosji, chwali reżim w KRLD a żeby nie myślał o ucieczce czuwa przy nim anioł stróż. Dodatkowo wyjeżdżając na zgrupowanie, puchary, itp potrzebuje wizy do każdego kraju, więc zdarza się że nie ma go ze 2 tygodnie.

Więc wyobraź sobie Jonga co chwilę kursującego między KRLD a Polską
Sorry za OT.

EDIT 2:

Czyli tym samym godząc się na grę dla Wielkiego Wodza stał się własnością państwową i duże mierze Kim to taki jego wujek, który wie gdzie lepiej będzie Jong'owi grać i kontynuować karierę.
A tak swoją drogą ale chłop robi furorę na Naszym forum
Powód: edit.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 17.06.2010 o godz. 15:36.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 17.06.2010, 14:57
Akurat w kwestii Jonga Kim Jong Il nie ma nic do gadania. Pewnie zobaczymy go w Europie, ale na pewno nie w Polsce
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 17.06.2010, 14:57
już jakaś niemiecka drużyna się pyta o niego ale właśnie przez reżim w ich kraju jest mało prawdopodobne że zagra gdzieś na zachodzie, żaden zawodnik Korei Płn. nie gra na zachodzie Europy...
A może Kim Dzong Il ma w pamięci że kiedyś u nas był PRL i pozwoli mu grać w naszej lidze hehe

ps sory za OT

Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.06.2010, 15:14
Akurat w kwestii Jonga Kim Jong Il nie ma nic do gadania. Pewnie zobaczymy go w Europie, ale na pewno nie w Polsce
Wodzu powie nie i koniec a jak spierdo.i to rodzina z gulagu do konca zycia nie wyjdzie.
No chyba ze polowa pensji w euro zasili konto parti to wtedy mysle ze wszyscy sa wstanie otrzymac paszporty i pozwolenie na gre w Europie.

Nawet taki przypadek chyba TVN uwaga rozkminila ze gdzies w Polsce na budowie robotnicy z Korei pracowali a kasa szla do wodza.
,
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 17.06.2010, 15:19
Rodzina nie mieszka w KRLD. Zawodnik od dziecka wychowany w Japonii. Wystąpił o obywatelstwo by grać w ich kadrze. Co mu odbiło nie wiem, ale przyjeżdża tylko na mecze rozgrywane w Phenianie.
Hong to inna sytuacja. Wychowany od dziecka w kulcie Kim Ir Sena. Dlatego trzymaja go gdzieś na Ruskim zadupiu. W końcu zetknięcie się z prawdziwą Europą mogłoby być szokiem. Trzeba człowieka chronić przed złymi kapitalistami, by w głowie nie mącili
Ostatnio edytowane przez tofik : 17.06.2010 o godz. 15:27.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 17.06.2010, 15:26
Rodzina nie mieszka w KRLD. Zawodnik od dziecka wychowany w Japonii. Wystąpił o obywatelstwo by grać w ich kadrze. Co mu odbiło nie wiem, ale przyjeżdża tylko na mecze rozgrywane w Phenianie.
Nie wiem dokładnie jak to wygląda, ale jego jeden rodzic jest z północy (chyba tato) a z południa bodajże mama.
Uczęszczał do szkoły sponsorowanej przez Pjongjang i tam uznali, że nadaje się na "swojego", więc zaproponowali mu obywatelstwo i grę w swojej reprezentacji.

Sorry za OT.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 17.06.2010, 15:35
Nie uznali, tylko sam chciał ze względu na matkę pochodzenia Północnokoreańskiego. W każdym razie nie trzymali go nigdzie w klatce i wie co się na świecie dzieje więc nie powinno być problemów z jego przejściem do klubów europejskich.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.06.2010, 15:43
Nic tu Wódz nie ma do gadania. Od widzimisię SKWK zależy czy zagrają u nas.
Włącznie z Djurovskim, Milinkovicem, Sadlokiem, Sobiechem czy Soriano. Jedno słowo do władz Wisły czy wodza i zasilają nasze szeregi. Cierpliwości bo na dziś dzień leczą kaca po wczorajszej libacji alkoholowej w Myślenicach po spuszczeniu Łaciaka do młodziaków, a już jutro z samego rana dopinają sprowadzenie byłego trenera między innymi Ajaksu i Evertonu FC na miejsce Kasperczaka.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
WalkerLukeTS
Member

Stary 17.06.2010, 16:03
element napisał(a):Wyświetl post
Nic tu Wódz nie ma do gadania. Od widzimisię SKWK zależy czy zagrają u nas.
Włącznie z Djurovskim, Milinkovicem, Sadlokiem, Sobiechem czy Soriano. Jedno słowo do władz Wisły czy wodza i zasilają nasze szeregi. Cierpliwości bo na dziś dzień leczą kaca po wczorajszej libacji alkoholowej w Myślenicach po spuszczeniu Łaciaka do młodziaków, a już jutro z samego rana dopinają sprowadzenie byłego trenera między innymi Ajaksu i Evertonu FC na miejsce Kasperczaka.
Co Ty chrzanisz? Chyba nie oni sa po libacji tylko TY....

sory za OT
Odpowiedz cytując
Szali
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 17.06.2010, 16:04
Element, co Twój szyderczy post nt. SKWK wnosi do tej rozmowy?
(pomijając fakt, że bredzisz jak Piekarski na mękach)
Marian Machowski, po fatalnym starcie rundy wiosennej s. 2009/2010:
"Nam się takie rzeczy nie zdarzały, bo my nie graliśmy dla trenera tylko byliśmy Wiślakami i dla nas HONOR WISŁY stał najwyżej."
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 17.06.2010, 17:26
massoud napisał(a):Wyświetl post
Jong Tae-Se

Teraz jak Korea pokonała w fianle Brazylie 1:0 http://www.youtube.com/watch?v=xR46I...layer_embedded... i jest mistrzem świata, to trudno będzie nam go wyciągnąć
Odpowiedz cytując
Hiroji Hanzo
Banita

Od: 01.2010

Stary 17.06.2010, 17:44
Kordel_Walker napisał(a):Wyświetl post
Teraz jak Korea pokonała w fianle Brazylie 1:0 http://www.youtube.com/watch?v=xR46I...layer_embedded... i jest mistrzem świata, to trudno będzie nam go wyciągnąć
No nie do wiary po prostu!?!..Takiej propagandy to u nas w czasach najgłębszego PRL-u nie było.
Odpowiedz cytując
3żyk
Member

Od: 07.2008

Stary 17.06.2010, 18:01
Hiroji Hanzo napisał(a):Wyświetl post
No nie do wiary po prostu!?!..Takiej propagandy to u nas w czasach najgłębszego PRL-u nie było.
Zbaczamy z tematu, ale żeby nie było:

Wykop.pl napisał(a):
Niestety, muszę zakopać jako informację nieprawdziwą. Autor filmiku starał się wpleść elementy, które mają udawać północnokoreańską telewizję - początek wziął z ich serwisu informacyjnego, końcową prezenterkę też (i wkleił dość kiepsko to "okienko" znane z naszych serwisów informacyjnych, którego o ile dobrze pamiętam nie spotka się w serwisie informacyjnym KRLD).

Jak rzeczywiście wyglądają wiadomości w KRLD, można zobaczyć tutaj. http://www.elufa.net/krt-tv/houdou.html

Nie przekłamano też wyniku, chociaż oczywiście ubrano w odpowiednie słowa. Angielska wersja ich oświadczenia prasowego jest tu - http://kcna.co.jp/item/2010/201006/n...0616-18ee.html . Swoją drogą, jeśli ktoś chce poczytać oszałamiającą propagandę i się pośmiać, to polecam ich agencję prasową

Mecz w ich telewizji rzeczywiście został zaprezentowany z opóźnieniem, ale w całości lub niemal w całości (jak wszystkie mecze z tych mistrzostw, musiał przejść najpierw przez cenzurę - dlatego mecz Południowej Korei zaprezentowali dopiero po 2 dniach).

A tu jeszcze screenshot ich relacji z bodajże pierwszego meczu mistrzostw - http://leonidpetrov.files.wordpress....oadcasting.jpg
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 17.06.2010, 21:51
Przeczytajcie najpierw to
Dobra panowie krótko i na temat.Mam nadzieje ,że ci kibice co czuli sie zawiedzeni ,że pisałem o niespodziance dla kibiców w tym tygodniu zrozumieja male przesunięcie w terminie.Tak więc jak już sie nic nie zmieni jutro o godz.15 jest konferencja prasowa na R22 i ma być zaprezentowany Jovanic .Dla tych co sie cieszą i wierzyli mam jeszcze jedna informacje.Nie jest to ostatnia niespodzianka w tym tygodniu a nie wykluczone ,że będą takie jeszcze 3 niespodzianki.Glowa niestety nas opuszcza a w jego miejsce jest rozważany wariant zastępczy Glik-Sadlok .To tyle co miałem i mogłem wam przekazać.
To jest moj post sprzed kilku dni i teraz przeczytajcie to:
Oficjalnie konferencja jest zrobiona po to zeby godnie pozegnać Głowe.Nic nie wiadomo żeby ktoś nowy mial sie pojawić(może nas zaskoczą?).Jest za to nadzieja ,ze ktos nowy zagra w sobotnim sparingu a jak nie to niespodzianki troche sie opóznią.
Czy ciezko jest zrozumieć ,że nieda sie wszystkiego zaplanować co do dnia z transferami.Jak pisałem wcześniej rozmowy trwaja z kilkoma zawodnikami i naprawde transfery beda tylko wystarczy troche cierpliwości.Wiem ,ze najlepiej jakby jutro na konferencji odbyła sie prezentacja 6 nowych zawodników to wtedy wszyscy byliby zadowoleni.Niestety niezawsze wszystko udaje sie tak jak sie zaplanowało.Z niektorymi zawodnikami jestesmy bliżej z innymi troche dalej w sprawie podpisania kontraktow na grę w naszym zespole.Czasami brakuje jakiejś pierdoły czy jakieś badania dodatkowe nalezy zrobić zeby można bylo podpisac kontrakt.Na dziś sprawa wygląda tak ,że jutro nikt nowy sie nie pojawi .Tylko do jutra jeszcze parę godzin zostaje i nie wykluczone ze cos sie zmieni.Generalnie bardziej mozna sie spodziewac kogoś nowego w sobotnim sparingu.Nawet jak w sparingu nikt nowy nie zagra to transfery tak i tak beda.Pomimo uszczelnienia wycieku informacji z klubu jeszcze innymi kanałami udaje sie cos dowiedziec ( nie jest to takie proste) uszanujcie to ,że ktoś chce sie z wami podzielić jakimis informacjami.Musze sie wam przyznać ,że mam dylemat co zrobić.Z moich informacji wiem ,ze jest straszne polowanie na czarownice w klubie skad wyciekaja personalia przyszłych zawodnikow Wisly na forum i do mediow.W jednym przypadku cena za zawodnika podskoczyla dwukrotnie jak media zaczely trabić ,że Wisła go chce.Więc zachowajmy troche spokoju i poczekajmy jeszcze cierpliwie parę dni bo niespodzianki będą.Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 17.06.2010, 22:00
Więc ja mam propozycję do zbymaka i jemu podobnych - żadnych nazwisk!!!!!!

Chcecie coś napisać, sprzedać jakiś cynk, ok. Dajcie info że będzie konferencja, że jest coś na rzeczy w temacie kupna sprzedaży, że Basałaj coś działa, ale bez konkretów. Żeby nie szkodzić.

A dla wszystkich rozgrzanych głów. Nie napalajcie się tak, co ma być to będzie. Lepiej studzić zapał by się zbytnio nie rozczarować.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Krystian168
Banita

Od: 07.2008

Stary 17.06.2010, 22:00
Podzielam twoje zdanie zbymak. Fakt fajnie jest wiedzieć na bieżąco, jakie transfery klub planuje, czy kim się interesuje. Ale należy sobie zadać pytanie, czy to nie przeszkadza klubowi w rozmowach z klubami, jak i samymi zawodnikami ? Każdy chyba zna odpowiedź... Pozostaje ufać informacją, że transfery będą. Trzeba poczekać kilka dni...
Odpowiedz cytując
WalkerLukeTS
Member

Stary 17.06.2010, 22:01
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Przeczytajcie najpierw to
Dobra panowie krótko i na temat.Mam nadzieje ,że ci kibice co czuli sie zawiedzeni ,że pisałem o niespodziance dla kibiców w tym tygodniu zrozumieja male przesunięcie w terminie.Tak więc jak już sie nic nie zmieni jutro o godz.15 jest konferencja prasowa na R22 i ma być zaprezentowany Jovanic .Dla tych co sie cieszą i wierzyli mam jeszcze jedna informacje.Nie jest to ostatnia niespodzianka w tym tygodniu a nie wykluczone ,że będą takie jeszcze 3 niespodzianki.Glowa niestety nas opuszcza a w jego miejsce jest rozważany wariant zastępczy Glik-Sadlok .To tyle co miałem i mogłem wam przekazać.
To jest moj post sprzed kilku dni i teraz przeczytajcie to:
Czy ciezko jest zrozumieć ,że nieda sie wszystkiego zaplanować co do dnia z transferami.Jak pisałem wcześniej rozmowy trwaja z kilkoma zawodnikami i naprawde transfery beda tylko wystarczy troche cierpliwości.Wiem ,ze najlepiej jakby jutro na konferencji odbyła sie prezentacja 6 nowych zawodników to wtedy wszyscy byliby zadowoleni.Niestety niezawsze wszystko udaje sie tak jak sie zaplanowało.Z niektorymi zawodnikami jestesmy bliżej z innymi troche dalej w sprawie podpisania kontraktow na grę w naszym zespole.Czasami brakuje jakiejś pierdoły czy jakieś badania dodatkowe nalezy zrobić zeby można bylo podpisac kontrakt.Na dziś sprawa wygląda tak ,że jutro nikt nowy sie nie pojawi .Tylko do jutra jeszcze parę godzin zostaje i nie wykluczone ze cos sie zmieni.Generalnie bardziej mozna sie spodziewac kogoś nowego w sobotnim sparingu.Nawet jak w sparingu nikt nowy nie zagra to transfery tak i tak beda.Pomimo uszczelnienia wycieku informacji z klubu jeszcze innymi kanałami udaje sie cos dowiedziec ( nie jest to takie proste) uszanujcie to ,że ktoś chce sie z wami podzielić jakimis informacjami.Musze sie wam przyznać ,że mam dylemat co zrobić.Z moich informacji wiem ,ze jest straszne polowanie na czarownice w klubie skad wyciekaja personalia przyszłych zawodnikow Wisly na forum i do mediow.W jednym przypadku cena za zawodnika podskoczyla dwukrotnie jak media zaczely trabić ,że Wisła go chce.Więc zachowajmy troche spokoju i poczekajmy jeszcze cierpliwie parę dni bo niespodzianki będą.Pozdrawiam
Zbymak, więc jeżeli tak przedstawia się sytuacja, to moim zdaniem (myśle, że innych kibiców też) nie powinieneś pisać o zadnych personaliach....Jakoś wytrzymamy Jeśli informowanie nas ma się odbywać kosztem klubu to ja wole nie mieć zadnej informacji do oficjalnego potwierdzenia. Myśle,że jest to dobre rozwiązanie, najwyżej lekko pokrązymy wokół tematu ale bez nazwisk. Sądzę ,że podobne jest zdanie wszystkich forumowiczów. Dzięki za informację i przestrogę.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 17.06.2010, 22:07
Ja to proponuję na jakiś czas skończyć z tymi przeciekami, bo rzeczywiście może mieć to zły wpływ na negocjacie. Nic się nie stanie drogim forumowiczom jak poczekają 2,3 dni na oficjalną prezentację.

Niektórzy chyba myślą, że to forum to jakiś zamknięty krąg wtajemniczonych osób. A tak naprawdę każdy może tu wejść i poczytać co i jak.

Dlatego dla dobra Wisły myślę że nie powinno być przecieków na temat transferów. Bo jeśli chodzi o sprawy choćby stadionowe, to myślę że jak najbardziej nie ma przeciwwskazań.W przeciwieństwie do transferów nie mamy w tym aspekcie konkurencji oraz dziennikarzy, którzy poprzez wpisy w prasie mogą nam zaszkodzić.

Oczywiście jest to moje prywatne zdanie. Zbymak i maci0s zrobią jak chcą.
Odpowiedz cytując
hawkins
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 17.06.2010, 22:08
Zbymak---> mozna wiedzieć, którego zawodnika cena podskoczyła dwukrotnie? Nie czasem Milinkovica, którego sam wywołałeś tu na forum?
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 17.06.2010, 22:15
I myślę, że podobną prośbę powinniśmy skierować w stronę wisła-online, jeśli ktoś z redaktorów ma konto na TWSD, bo też rzucają tymi nazwiskami(Jovanić, skrzydłowy z Serbii, napastnik z Senegalu o śmiesznym nazwisku, trener bramkarzy, itd. to chyba ich newsy) zupełnie niepotrzebnie.
Proszę, jeśli faktycznie coś wiecie, to traktujcie "obowiązek kibicowski" nad "obowiązek dziennikarski".

A zgraja podjaranych dzieciaków więcej dystansu, wyjść na pole, bo pogoda ładna, a tylko na szkodę klubu działacie.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów