The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.06.2010, 15:48
0 22 napisał(a):Wyświetl post
P.S. Polityka tez jedzie dziadkiem z wermachtu. http://www.polityka.pl/wybory/150666...czynskich.read
"Rzadko wspominali natomiast o ojcu – Rajmundzie, który faktycznie walczył w Powstaniu i został ranny w pierwszej godzinie. Oberwany kciuk prawej ręki musiała mu wówczas amputować sanitariuszka Helena Wołłowicz, pseudonim Rena (ciotka Bronisława Komorowskiego!). Mimo obrażeń Kaczyński brał udział w walkach do końca. Został za to odznaczony Krzyżem Walecznych i orderem Virtuti Militari. Zmarł w 2005 roku."

Faktycznie wali dziadkiem z Wermachtu jak skur......

LoRd napisał(a):Wyświetl post
O romansach B.Komorowskiego z WSI od jakiegoś czasu się już mówiło i sygnały na ten temat dochodziły od najwyżych przedstawicieli władz państowych natomiast insynuacje wobec J.Kaczyńskiego niepoparte kompletnie żadnymi dokumentami to jednak nie ten sam kaliber. Dziś wystarczy tylko popatrzć który z nich przez jakie środowiska jest popierany żeby wiedzieć gdzie może być chociaż cień prawdy a gdzie tylko insynuacje. Z resztą mam wrażenie ze nasza rozmowa to właśnie sukces Palikota i sztabowców B.Komorowskiego. Wyprodukował coś co teraz sieje zamęt. I prosze nie stawiaj wspomnianego posła z Lublina w jednym szeregu z Gazetą Polską bo to zupelnie dwa inne światy.
To prawda, kiedy wchodzę na stronę główną owej gazety i widzę nagłówek TO NIE BYŁ WYPADEK to stwierdzam, że insynuacje Palikota są wobec tego co ukazuje się w tej gazecie niczym...
Oba te źródła informacji są równie wiarygodne. Mam jednak wrażenie, że Palikot to co robi, robi absolutnie celowo działając wyłącznie w celach PR, natomiast Gazeta Polska i jej redaktorzy są święcie przekonany, że to co piszą jest prawdą, na którą mają swoisty monopol.

Trochę mnie to przeraża szczerze mówiąc. Nie sam fakt pisania, bowiem mamy wolność słowa, ale właśnie ten fakt wiary i przekonania w 100% słuszności.
Ostatnio edytowane przez St@chu : 17.06.2010 o godz. 15:55.
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 17.06.2010, 15:54
Jezu.. Przecież nie chodzi o to, że Polityka wrzuci tekst, że Kaczor miał dziadka z Wermachtu. Chodzi o to, że wrzuca się jakies zarzuty przeciwko...rodzinie kandydata z sugestią, że kandydat kłamał na temat życia tego kogoś.

To samo robi Palikot tylko dwa razy mocniej, bo sugeruje również, że i ojciec Jarka był kryptokomuchem dzięki czemu miał bonusy w PRL.

A wszystko ma stworzyć obraz, że Jarosław jest generalnie człowiekiem małym, podłym, kłamliwym, mającym super w PRL (mimo, że został wywalony z UW o czym zapomina Palikot), a teraz stara się ten PRL 'obalać', bo taki jest target wyborców.

I w tym sensie jest to akcja w stylu dziadka z Wermachtu. Jak juz nie mamy czego wyciągnać to jedziemy po rodzicach, dziadkach, wujkach i szwagrach. A gorsze od dziadka z Wermachtu jest to dlatego, że wszyscy uznali dziadka z Wermachtu za wybitne chamstwo, obrzydliwosc i jeden wielki rzyg, natomiast to jest jedynie przemilczane. Wszak krytka i rozdmuchanie tego, tak jak tamtego kiedys, sie nie oplaca. Bo przeciez nie o standardy chodzi (i nigdy nie chodziło) tylko o to, zeby nasz wygrał..
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.06.2010, 15:55
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Szczerze?Jesteś ostatnią osobą mogącą oceniać moje pióro a już tekst o zaciśniętych zębach ..Całe Twoje myślenie - Kali ukraść - git Kalemu ukraść - żena
Nie, zupełnie nie. Raczej - dobrze napisany dowcip śmieszy, drętwo napisany - już niekoniecznie.

emj10 napisał(a):Wyświetl post
Nie ważne czy się ktoś ukrywał czy był internowany, bo Ci o których się teraz mówi jako o przywódcach dawnej opozycji to nic innego jak celebryci Okrągłego Stołu. Ludzie którzy naprawdę robili coś bezinteresownie w tamtym okresie, czy to robotnicy z Ursusa, czy protestujący studenci, czy osoby które trudniły się kolportażem ulotek i gazet zostały anonimowe, a to są prawdziwi bohaterowie.

Dlatego panowie Miller, Kwaśniewski, Miodowicz i Olechowski nie są wcale gorsi od Wałęsy, Michnika, Mazowieckiego, czy Jarosława Kaczyńskiego jeśli chodzi o grzechy przełomu lat 80/90.
Wybacz, ale akurat Kaczyńscy zrobili naprawdę wiele. W szczególności Jarosław był takim cichym działaczem, zajmował się m.in. zbiórką i przechowywaniem pieniędzy, brał udział w demonstracjach. Nie był raczej maskotką. Ludzie "Solidarności" to wiedzą.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.06.2010 o godz. 15:59.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
St@chu
Senior Member

Stary 17.06.2010, 16:19
Jezu.. Przecież nie chodzi o to, że Polityka wrzuci tekst, że Kaczor miał dziadka z Wermachtu. Chodzi o to, że wrzuca się jakies zarzuty przeciwko...rodzinie kandydata z sugestią, że kandydat kłamał na temat życia tego kogoś.

To samo robi Palikot tylko dwa razy mocniej, bo sugeruje również, że i ojciec Jarka był kryptokomuchem dzięki czemu miał bonusy w PRL.

A wszystko ma stworzyć obraz, że Jarosław jest generalnie człowiekiem małym, podłym, kłamliwym, mającym super w PRL (mimo, że został wywalony z UW o czym zapomina Palikot), a teraz stara się ten PRL 'obalać', bo taki jest target wyborców.

I w tym sensie jest to akcja w stylu dziadka z Wermachtu. Jak juz nie mamy czego wyciągnać to jedziemy po rodzicach, dziadkach, wujkach i szwagrach. A gorsze od dziadka z Wermachtu jest to dlatego, że wszyscy uznali dziadka z Wermachtu za wybitne chamstwo, obrzydliwosc i jeden wielki rzyg, natomiast to jest jedynie przemilczane. Wszak krytka i rozdmuchanie tego, tak jak tamtego kiedys, sie nie oplaca. Bo przeciez nie o standardy chodzi (i nigdy nie chodziło) tylko o to, zeby nasz wygrał..
Chodziło mi bardziej o kontekst...

Hasło Kurskiego miało wydźwięk zdecydowanie pejoratywny...

Tutaj natomiast jest tekst, który pokazuje rodzinę Kaczyńskiego w jak najbardziej pozytywnym świetle moim zdaniem. Jest napisane, że nie brała udziału w powstaniu, ale wymienia się inne jej zasługi, a później podkreśla rolę ojca.

Dlatego też moim zdaniem nie powinno się tych dwóch rodzinnych odniesień kampanijnych porównywać do siebie.
0 22
Senior Member

Stary 17.06.2010, 16:25
Przecież cały ter artykuł ma wymowę, że związek Kaczora z Powstaniem to mit. Dopiero na końcu poświecono jeden akapit ojcu, ale i tak z zaznaczeniem, że 'Komorowski też'. Natomiast reszta to cały ciąg akapitów obrazujących, ze Kaczory kłamały ('dorabianie karty Powstańca') we Wprost, w TVP, wszędzie (i w tym kontekscie ma to taką samą wymowę jak wpisy Palikota: Kaczyńscy to podli kłamcy, którzy tak naprawde nie wiele kiedykolwiek robili ale fałszywie uchodzą za patriotów). Plus wstępniak:

Cytat:
Powstańczy mit Kaczyńskich
Cytat:

Jednym z motywów kampanii kandydata PiS jest patriotyczna rodzina. Szczególne miejsce zajmuje w niej matka – uczestniczka Powstania Warszawskiego. Ale Jadwiga Kaczyńska nie brała w nim udziału.
Naprawde tego nie widzisz? Albo tego, że Polityka przypadkiem tuż przed wyborami dokonała takiego odkrycia?

Aczkowliek zgadzam się, że w porównaniu z działaniem Palikot to jest pikuś.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 17.06.2010, 16:25
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Wybacz, ale akurat Kaczyńscy zrobili naprawdę wiele. W szczególności Jarosław był takim cichym działaczem, zajmował się m.in. zbiórką i przechowywaniem pieniędzy, brał udział w demonstracjach. Nie był raczej maskotką. Ludzie "Solidarności" to wiedzą.
Wybacz, ale jakoś przez lata nie dotarły do mnie takie informacje. Wałęsa również brał udział w demonstracjach. Kasę otrzymaną od USA też podobno sobie przywłaszczył. Dla mnie nie ma różnicy między tymi ludźmi. A Tuski, Komorowskie i inne pomioty powstałe po "przemianach" w 89 r. są takie same jeśli nie gorsze.
wolfy
Senior Member

Stary 17.06.2010, 16:30
Wybacz, ale jakoś przez lata nie dotarły do mnie takie informacje. Wałęsa również brał udział w demonstracjach. Kasę otrzymaną od USA też podobno sobie przywłaszczył. Dla mnie nie ma różnicy między tymi ludźmi.
OK. Dla Ciebie. Pewnie dlatego, że "nie dotarły informacje".
Jasne.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.06.2010, 16:45
Wracając do dyskusji jaka miała miejsce kilka tygodni temu...

http://www.dziennik.pl/wydarzenia/po...za_powodz.html

Cytat:
To godne pożałowania - tak unijna komisarz Kristalina Georgieva komentuje fakt, że Polska wciąż nie wdrożyła obowiązującej we Wspólnocie dyrektywy powodziowej z 2006 roku.
i dalej

Cytat:
Jak podaje rmf24.pl, Komisja Europejska wszczęła przeciw Polsce postępowanie dotyczące naruszenia unijnego prawa. Rzecz idzie o unijną dyrektywę, przyjętą jeszcze w 2006 roku, a dotyczącą ochrony przeciwpowodziowej.
i jeszcze

Cytat:
Pierwszy termin wdrożenia przepisów upłynął w zeszłym roku. Dyrektywa mówiła o środkach prewencyjnych, które miałyby zapobiegać powodzi - podaje rmf24.pl.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
St@chu
Senior Member

Stary 17.06.2010, 17:03
Przecież cały ter artykuł ma wymowę, że związek Kaczora z Powstaniem to mit. Dopiero na końcu poświecono jeden akapit ojcu, ale i tak z zaznaczeniem, że 'Komorowski też'. Natomiast reszta to cały ciąg akapitów obrazujących, ze Kaczory kłamały ('dorabianie karty Powstańca') we Wprost, w TVP, wszędzie (i w tym kontekscie ma to taką samą wymowę jak wpisy Palikota: Kaczyńscy to podli kłamcy, którzy tak naprawde nie wiele kiedykolwiek robili ale fałszywie uchodzą za patriotów). Plus wstępniak:

Naprawde tego nie widzisz? Albo tego, że Polityka przypadkiem tuż przed wyborami dokonała takiego odkrycia?

Aczkolwiek zgadzam się, że w porównaniu z działaniem Palikot to jest pikuś.
Nie rozumiem w czym jest problem skoro faktycznie nie brała udziału w Powstaniu. Jest to tutaj wszystko jasno nakreślone. Pokazano, że nie brała i że kilka razy wobec tego bracia Kaczyńscy naciągnęli prawdę, ale zaraz jest dodane, że jest postacią pozytywną, podobnie jak ojciec.

Tymczasem kiedy PiS ustami bodaj Kurskiego mówił przed poprzednimi wyborami o dziadku z Wermachtu nic nie mówiono o tym, że został tam wcielony siłą. Było to podane przez PiS w taki sposób, że można wręcz było odnieść wrażenie, iż był on jakimś wielkim zbrodniarzem wojennym.

Cały czas wydaje mi się, że są to rzeczy absolutnie nieporównywalne.
0 22
Senior Member

Stary 17.06.2010, 17:19
St@chu napisał(a):Wyświetl post
Cały czas wydaje mi się, że są to rzeczy absolutnie nieporównywalne.
Hehe, ok
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

emj10
Senior Member

Stary 17.06.2010, 17:28
OK. Dla Ciebie. Pewnie dlatego, że "nie dotarły informacje".
Jasne.
Widocznie nie jestem człowiekiem "Solidarności"
Nigdy nie miałem dobrego zdania o całej tej szemranowej elicie "Solidarności" do której jak najbardziej zaliczam Kaczyńskich, gdyż swoją działalnościa po 89 r.te elity pokazały że wszystkie hasła które robotnicy nieśli na sztandarach są czystą fikcją i sami przejęli cechy swoich dawnych oprawców.
wolfy
Senior Member

Stary 17.06.2010, 17:53
Widocznie nie jestem człowiekiem "Solidarności"
Nigdy nie miałem dobrego zdania o całej tej szemranowej elicie "Solidarności" do której jak najbardziej zaliczam Kaczyńskich, gdyż swoją działalnościa po 89 r.te elity pokazały że wszystkie hasła które robotnicy nieśli na sztandarach są czystą fikcją i sami przejęli cechy swoich dawnych oprawców.
Trzeba rozróżnić "Solidarność" przed i po 89 roku. Przed - członkostwo ( zakładając, że nie było się kapusiem lub prowokatorem, jak Boni ) wiązało się z ryzykiem i de facto nie dawało żadnych korzyści. Wymagało odwagi i poświęcenia, ryzykowało się niekoniecznie zdrowiem czy życiem, ale złamaniem kariery i ostracyzmem - jak najbardziej.
Z punktu widzenia obecnej polityki - nie ma to aż tak wielkiego znaczenia ( a przynajmniej nie powinno - ważniejsze są kompetencje ) jak długo nie było się kapusiem. Bo to akurat IMHO dyskwalifikuje.

AYALA - z jednej strony to dobrze, że jest na tych pajaców jakaś kara, z drugiej - w jakim my kraju żyjemy?!
I niech mi nikt już więcej nie wyjeżdża z tekstami, że nie stać nas na ochronę przeciwpowodziową, a stać na regularne zalewanie ośrodków miejskich i związane z tym straty finansowe, zagrożenie dla życia ludzkiego i dewastację środowiska.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.06.2010 o godz. 17:57.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 17.06.2010, 18:26
Cytat:
Wracając do dyskusji jaka miała miejsce kilka tygodni temu...

http://www.dziennik.pl/wydarzenia/po...za_powodz.html
Jezeli chodzi o ta dyrektywe przeciwpowodziowa , to jest bardziej takie wykorzystywanie sytuacji przez KE.
Generalnie jednym z podstawowych celow KE jest dopilnowanie tego , aby panstwa czlonkowskie implementowaly prawo unijne . Jezeli w osiagnieciu tego celu mozna sie posluzyc chwytliwa publicznie(szczegolnie na kontekst wydarzenia) retoryka , to KE to robi.
Patrząc pod kątem kwestii merytorycznych , to implementacja w terminie nie miala by zadnego wpływu na ochronę przeciwpowodziową , bo terminy na wdrożenie realnych instrumentów , które daje ta dyrektywa znacznie przekraczają termin implemetancji.
Co nie oznacza oczywiscie , ze pochwalam nasz rząd a ganię panią komisarz.
Uwazam , że posługujac sie tego typu argumetancja działa w sposób bardzo prawidłowy.

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/...27:0034:PL:PDF Jakby kogoś interesowało , to może rzucić okiem czy i w jaki sposób dyrektywa przeciwpowodziowa może mieć w przyszłości wpływ na unikanie poważnych tragedii ludzko/materialnych związanych z tego typu katastrofami naturalnymi.

A tak na marginesie , pół żartem pół serio . Jakim cudem pani komisarz ( która jest pacynka w teatrze lalek sterowanym z Berlina ) ośmieliła się skrytykować pupilka Angeli(i całej zachodniej kilki)?
Kariera polityczna się jej znudziła , czy może Tusk przestał być pupilkiem ? To drugie było by jednak dziwne w kontekście tego , że dostał niedawno za dobra słuzbe ,,dworowi niemieckiemu'' nagrode Karola Wielkiego . Czy ktos zna odpowiedz ?

Cytat:
Dlatego drugi dzień czekam na wpis użytkownika Mareq, który przyzna mi, że faktycznie Palikot od kilku dni jedzie mocnym dziadkiem z Wermachtu bez żadnej żenady. W niego wierze, bo w TVN czy jakies mianstreamowe media wiadomo, ze nie. Jeszcze by Kaczor wygrał..

P.S. Polityka tez jedzie dziadkiem z wermachtu. http://www.polityka.pl/wybory/150666...czynskich.read

Mareq?
Nie wiem..
Już wiele razy pisałem , ze Palikot zaniża poziom debaty publicznej.
Nie bardzo wiec rozumiem , co mialbym napisac ponadto ?
Mimo wszystko ten artykuł z polityki to trochę inna działka.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 17.06.2010 o godz. 18:49.
St@chu
Senior Member

Stary 17.06.2010, 18:28
Cytat:
Ostatni dzień kampanii będzie bardzo pracowity również dla Kaczyńskiego, który w piątek obchodzi 61. urodziny. Najpierw będzie prywatnie w Krakowie, gdzie odwiedzi na Wawelu grób Marii i Lecha Kaczyńskich. - To będzie dla mnie dzień szczególny. Nie ma co ukrywać, że bardzo smutny. Więc na początek będę w Krakowie, ale to nie ma nic wspólnego z kampanią wyborczą - powiedział prezes PiS.
I niech mi ktoś powie, że to nie jest wykorzystywanie tej tragedii dla celów politycznych...

Skoro ma tam być niby prywatnie i niby nie ma to nic wspólnego dla celów kampanii to po co to tak publicznie rozpowiadać...

Doprawdy błazenada... Czy cała klasa polityczna ma wyborców za debili?
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.06.2010, 18:33
Cytat:
Marszałek Sejmu Bronisław Komorowski rano na Wawelu złożył kwiaty przy grobie pary prezydenckiej. Jutro to samo zrobi kandydat PiS na prezydenta Jarosław Kaczyński.

Hołd oddał także leżącemu w tej samej krypcie marszałkowi Józefowi Piłsudskiemu. Wcześniej jednak - z samego rana - spotkał się z kardynałem Stanisławem Dziwiszem -poinformował Krzysztof Luft, dyrektor biura prasowego Kancelarii Sejmu.
I niech mi ktoś powie, że to nie jest wykorzystywanie tej tragedii dla celów politycznych...

Skoro ma tam być niby prywatnie i niby nie ma to nic wspólnego dla celów kampanii to po co to tak publicznie rozpowiadać...

Doprawdy błazenada... Czy cała klasa polityczna ma wyborców za debili?
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
0 22
Senior Member

Stary 17.06.2010, 18:50
Mistrz

P.S. Mareq - Polityka jest tylko dodatkiem, bardziej chodziło mi o działanie WICEPRZEOWDNICZĄCEGO PO. Oczywiście bezkarne.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Jaroo1
Senior Member

Stary 17.06.2010, 18:55
A czy nie widzicie ze jedni sa drugich warci? Powinno sie robic tak ze ten kto juz byl przy wladzy i zrobil wiecej siary niz pozytku to sie dozywotnio zegna z polityka i wtedy bysmy tych klocacych sie, gwalcacych sexaferowcow nie musieli ogladac. powinno sie dawac szanse Ziętkom czy innym Mikke i moze kiedys bysmy trafili na czlowieka uczciwego i madre rzady
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
wolfy
Senior Member

Stary 17.06.2010, 19:02
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
A czy nie widzicie ze jedni sa drugich warci? Powinno sie robic tak ze ten kto juz byl przy wladzy i zrobil wiecej siary niz pozytku to sie dozywotnio zegna z polityka i wtedy bysmy tych klocacych sie, gwalcacych sexaferowcow nie musieli ogladac.
Przypomina mi się retoryka Andrzeja Leppera. "Oni już rządzili".

powinno sie dawac szanse Ziętkom czy innym Mikke i moze kiedys bysmy trafili na czlowieka uczciwego i madre rzady
Tak. Rotacyjne przekazywanie władzy to jedyna szansa dla Korwina.
Czy to szansa na mądre rządy?

A może by tak Korwin spróbował powalczyć na normalnych zasadach? Na początek mógłby spróbować nie robić z siebie pajaca przy każdej możliwej okazji. Czyli - żadnych rzymskich salutów, jakieś przyzwoite ubranie, odpuszczenie sobie co bardziej ekstrawaganckich wypowiedzi.

Bo jak czytam co chwilę, że wszyscy są siebie warci tylko jeden Korwin jest panaceum, to mnie śmiech ogarnia. Tak, wybierzmy jedynego gościa co do którego społeczeństwo nie ma pewności, czy się tylko zgrywa, czy faktycznie ma takie odchyły. Pal licho niewielką szansę, że na inaugurację przyjdzie z rewolwerem - atrapą w dłoni i ogłosi się monarchą.
Polityka to jednak nie happening, a polityk nie jest publicystą.

Fajnie, że Korwin ma poglądy, często nawet sensowne ( równie często - nie), ale polityka nie polega na posiadaniu pomysłów, to sztuka przekazania ich społeczeństwu i późniejszego ich wdrożenia. W obu przypadkach Korwin nie jest żadną alternatywą.

Myślę, że Korwina najlepiej podsumowują ostatnie wydarzenia - mianowicie przegrał proces z TVN-em o wykorzystanie materiału, w którym wykonuje gest sieg heil. Gest wykonał w studiu rzeczonej stacji podczas debaty o UE.
Który zdrowy psychicznie polityk zrobiłby coś takiego na wizji, w dodatku w stacji którą uważa za wrogą?

Nie, nie twierdzę że Korwin jest faszystą. Ten materiał też nie pokazuje go jako faszysty. Korwin został scharakteryzowany jako osoba niepoczytalna - łatka, na którą bardzo sumiennie zapracował.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.06.2010 o godz. 19:33.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Jaroo1
Senior Member

Stary 17.06.2010, 19:21
Cytat:
A może by tak Korwin spróbował powalczyć na normalnych zasadach? Na początek mógłby spróbować nie robić z siebie pajaca przy każdej możliwej okazji. Czyli - żadnych rzymskich salutów, jakieś przyzwoite ubranie, odpuszczenie sobie co bardziej ekstrawaganckich wypowiedzi.

Bo jak czytam co chwilę, że wszyscy są siebie warci tylko jeden Korwin jest panaceum, to mnie śmiech ogarnia. Tak, wybierzmy jedynego gościa co do którego społeczeństwo nie ma pewności, czy się tylko zgrywa, czy faktycznie ma takie odchyły.
Ja nie mowie ze to musi byc koniecznie Korwin aczkolwiek z obecnej 10 to on jedyny ma jaka wizje kraju i byc moze, mowie byc moze bo reki sobie nie dam uciac bo sie na tyle nie znam na tym, ten pomysl by wypalil. A te wszystkie klocace sie o wladze, sztucznie wystylizowani ludzie mowia tylko slogany a jedynie w kilku sprawach maja jakies zdanie, hmm a moze maja jakies zdanie we wszystkich sprawach ale boja sie tego powiedziec bo by im poparcie spadlo.
Adwokatem Mikkego nie jestem ale nie rozumiem Ciebie co sie tak czepiasz tego jego ubioru ktory rozni sie od innych tym ze gosc nosi muszke zamiast krawata- to juz Twoja obiektywnosc wobec niego pokazuje (nosi musze- ubiera sie jak debil, jest jakis inny- ciekawe ). Co do jego wypowiedzi i zachowania nie jest ono idealne ale chociaz gosciu jest soba a nie kreuje sie na postac ktora ma wygrac w wyborach bo porozdaje komus jablka, ugryzie sie tysiac pincset razy w jezyk bo lepiej glupim Polakom nie mowic swojego zdania i je zachowac dla siebie wtedy beda Cie popierac. Lubisz byc oszukiwany? Lubisz jak Ci mowia jedno a robia drugie? To dalej glosuj na tych pajacow a ja wole zaglosowac na troche oderwanego ale za to szczerego osobnika gdzie jest wieksza mozliwosc tego ze bedzie dzialal na korzysc panstwa, tak jak ma w programie wyborczym a nie po wyborach zmieni sie diametralnie. A jak wybierzesz Komorowskiego, Kaczynskiego, Napieralskiego to co bedzie? To bedzie to co jest i jeszcze gorzej i dopiero za rok bedzie slyszal ze sie nie udalo, ze jednak kasy na to i siamto nie ma, ze jednak szpitale sprywatyzowac musza a podatki znowu podniesc, a no i nadal bedzie oczernianie sie PO i PiSu na wzajem- chyba nie masz watpliwosci co do tego ze tak bedzie?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
wolfy
Senior Member

Stary 17.06.2010, 19:31
Adwokatem Mikkego nie jestem ale nie rozumiem Ciebie co sie tak czepiasz tego jego ubioru ktory rozni sie od innych tym ze gosc nosi muszke zamiast krawata- to juz Twoja obiektywnosc wobec niego pokazuje (nosi musze- ubiera sie jak debil, jest jakis inny- ciekawe ). Co do jego wypowiedzi i zachowania nie jest ono idealne ale chociaz gosciu jest soba a nie kreuje sie na postac ktora ma wygrac w wyborach bo porozdaje komus jablka, ugryzie sie tysiac pincset razy w jezyk bo lepiej glupim Polakom nie mowic swojego zdania i je zachowac dla siebie wtedy beda Cie popierac. Lubisz byc oszukiwany? Lubisz jak Ci mowia jedno a robia drugie? To dalej glosuj na tych pajacow a ja wole zaglosowac na troche oderwanego ale za to szczerego osobnika gdzie jest wieksza mozliwosc tego ze bedzie dzialal na korzysc panstwa, tak jak ma w programie wyborczym a nie po wyborach zmieni sie diametralnie. A jak wybierzesz Komorowskiego, Kaczynskiego, Napieralskiego to co bedzie? To bedzie to co jest i jeszcze gorzej i dopiero za rok bedzie slyszal ze sie nie udalo, ze jednak kasy na to i siamto nie ma, ze jednak szpitale sprywatyzowac musza a podatki znowu podniesc, a no i nadal bedzie oczernianie sie PO i PiSu na wzajem- chyba nie masz watpliwosci co do tego ze tak bedzie?
O nie - tu nie chodzi o to, że Korwin nie rozdaje jabłek, nie sadzi drzewek czy nie zbiera wibratorów.

Tu chodzi o zachowanie. Choćby jego ostatni plakat przed spotkaniem wyborczym w Krakowie - Korwin z charakterystyczną muszką (w której IMHO wygląda jak klaun) i rewolwerem w dłoni. Do tego te litery - osoba niezorientowana mogłaby dojść do wniosku, że to Cyrk przyjechał, ew. jakiś satyryk ma dziś występ. Ale nie - to JK-M, mąż stanu.

Fakt, jestem do Korwina uprzedzony. Nikt tak jak on nie zaszkodził w naszym kraju polityce prorynkowej - wystarczy skojarzyć liberalizm gospodarczy z Mikke, żeby go ośmieszyć.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
wolfy
Senior Member

Stary 17.06.2010, 21:18
PO nadal prowadzi merytoryczną kampanię. Czy tylko ja uważam wypowiedź Sikorskiego za wyjątkowo podłą i niską?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
St@chu
Senior Member

Stary 17.06.2010, 21:22
PO nadal prowadzi merytoryczną kampanię. Czy tylko ja uważam wypowiedź Sikorskiego za wyjątkowo podłą i niską?
Niby inteligentni ludzie...

Z całą pewnością narobi więcej szkody niż pożytku... Pytanie, czy można posądzać Sikorskiego o taką ignorancję, że nie zdawał sobie sprawy z tego...
wolfy
Senior Member

Stary 17.06.2010, 21:30
St@chu napisał(a):Wyświetl post
Pytanie, czy można posądzać Sikorskiego o taką ignorancję, że nie zdawał sobie sprawy z tego...
Pytanie otwarte biorąc pod uwagę, że twarzą PO w tych wyborach jest Palikot.

Myślę, że to próba mobilizacji twardego antykaczystowskiego elektoratu. Z drugiej strony - myślę że większość normalnych ludzi taka wypowiedź może razić.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 17.06.2010, 21:33
Można zarzucić Korwinowi wszystko ale nie rozumiem czepiania się ubioru tylko dlatego że nosi muchę. A jakby wszyscy nosili muchę a on krawat to i tak by był debilem.

Co do jego poczynań to on przynajmniej potrafi zebrać 100 tys podpisów. Szkodzi nie szkodzi ale nie ma dla niego alternatywy. Dlaczego UPR Kocik nie wystawiło swojego kandydata skoro JKM tak szkodzi? Popieranie Jarka przez tą część UPR jest po prostu śmieszne. Zobaczymy jak UPR rozwinie skrzydła jak JKM skończy karierę polityczną za rok (no chyba że się do sejmu dostanie czego mu życzę)
wolfy
Senior Member

Stary 17.06.2010, 21:35
UniaTarnówZKS1928 napisał(a):Wyświetl post
Można zarzucić Korwinowi wszystko ale nie rozumiem czepiania się ubioru tylko dlatego że nosi muchę. A jakby wszyscy nosili muchę a on krawat to i tak by był debilem.
Jesteś bardzo blisko prawdy.

Szkodzi nie szkodzi ale nie ma dla niego alternatywy.
I tu się mylisz.

Dlaczego UPR Kocik nie wystawiło swojego kandydata skoro JKM tak szkodzi? Popieranie Jarka przez tą część UPR jest po prostu śmieszne. Zobaczymy jak UPR rozwinie skrzydła jak JKM skończy karierę polityczną za rok (no chyba że się do sejmu dostanie czego mu życzę)
Myślę, że dużo pracy przed nimi, żeby odciąć się od piętna "ludzi Korwina". Ja bym na ich miejscu zmienił nazwę bądź założył zupełnie nową partię.
A mariaż polityczny z PiS nie jest taki głupi, jak się niektórym z Korwinistów wydaje - jest to szansa na zaistnienie w realnej polityce naszego kraju. Nie każdy chce być giermkiem Korwina...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.06.2010 o godz. 21:48.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 17.06.2010, 21:57
No cóż. Mi i wielu moim znajomym (nawet tym którzy go nie popierają) noszenie muchy w niczym nie przeszkadza. Oczywiście Tobie może przeszkadzać.

UPR raczej niewiele może teraz bo jest rozbite na UPR Żółta, UPR Kocik i WiP. Z jednej nie tak dużej partii zrobiły się 3 i co oni teraz mogą? UPR będzie miało wielki problem z osiągnięciem lepszych notowań niż WiP ze znienawidzonym Korwinem. Kogo w takim razie proponujesz na kandydata na prezydenta z rozłamu UPR? Chyba że sobie Cejrowskiego załatwią i on wystartuje

Tylko co ma PiS wspólnego z UPR skoro w sprawach gospodarczych jest na lewo od SLD? UPR oczywiście się może sprzedać i ciekawi mnie co by takiego wynegocjowali z PiSem. Ale jak chcą to niech sobie robią umizgi. Poczekam na efekty takiej współpracy i wtedy ocenię.
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 17.06.2010, 22:03
O nie - tu nie chodzi o to, że Korwin nie rozdaje jabłek, nie sadzi drzewek czy nie zbiera wibratorów.

Tu chodzi o zachowanie. Choćby jego ostatni plakat przed spotkaniem wyborczym w Krakowie - Korwin z charakterystyczną muszką (w której IMHO wygląda jak klaun) i rewolwerem w dłoni. Do tego te litery - osoba niezorientowana mogłaby dojść do wniosku, że to Cyrk przyjechał, ew. jakiś satyryk ma dziś występ. Ale nie - to JK-M, mąż stanu.

Fakt, jestem do Korwina uprzedzony. Nikt tak jak on nie zaszkodził w naszym kraju polityce prorynkowej - wystarczy skojarzyć liberalizm gospodarczy z Mikke, żeby go ośmieszyć.
Wolfy,
Czegoś u Ciebie nie rozumiem... Sugerujesz,że politycy powinni w fotoszopowych plakatach wyszczerzać zęby w uśmiechu,bądź też stylizować się na Stańczyka w obrazie Matejki ? Toć to właśnie demokracja medialna - tu ma być szokująco,bo poglądy niewiele ludzi obchodzą... Chcesz przykładów ?
Korwin pod tym względem - i wbrew pozorom - doskonale wykorzystuje nowoczesne kanały komunikacyjne i ich możliwości,chyba najlepiej w Polsce...Internet,happeningi etc.
Ale sugestia,jakoby Korwin przez swoje zachowania - fakt,momentami aroganckie i zwariowane,ale to domena inteligentów z prawdziwego zdarzenia,jak takowych znasz,to powinieneś wiedzieć,że robią to często nawet z chęci manipulacji - ośmieszył liberalizm gospodarczy,to takie twierdzenie,jak gdyby wygłupy Palikota tenże liberalizm ośmieszały... Możesz nie lubić Korwina,ale argumenty dobieraj trafniej...
Pozdrawiam
You'll never know...
wolfy
Senior Member

Stary 17.06.2010, 22:11
wyar napisał(a):Wyświetl post
Wolfy,
Czegoś u Ciebie nie rozumiem... Sugerujesz,że politycy powinni w fotoszopowych plakatach wyszczerzać zęby w uśmiechu,bądź też stylizować się na Stańczyka w obrazie Matejki ? Toć to właśnie demokracja medialna - tu ma być szokująco,bo poglądy niewiele ludzi obchodzą... Chcesz przykładów ?
Korwin pod tym względem - i wbrew pozorom - doskonale wykorzystuje nowoczesne kanały komunikacyjne i ich możliwości,chyba najlepiej w Polsce...Internet,happeningi etc.
Ale sugestia,jakoby Korwin przez swoje zachowania - fakt,momentami aroganckie i zwariowane,ale to domena inteligentów z prawdziwego zdarzenia,jak takowych znasz,to powinieneś wiedzieć,że robią to często nawet z chęci manipulacji - ośmieszył liberalizm gospodarczy,to takie twierdzenie,jak gdyby wygłupy Palikota tenże liberalizm ośmieszały... Możesz nie lubić Korwina,ale argumenty dobieraj trafniej...
Pozdrawiam
Tak, uważam że ośmieszył liberalizm gospodarczy.
Tak, uważam że swoimi zachowaniami zrobił więcej złego niż dobrego.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
emj10
Senior Member

Stary 17.06.2010, 22:30
Za kilka dnia będzie wiadomo w jakim miejscu jest Korwin, ale nie wróżę mu jakiegoś spektakularnego sukcesu, co najwyżej 4 miejsce.
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 17.06.2010, 22:41
http://www.youtube.com/watch?v=PMiRon0e-b4

Szyc jak Kamiński

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów