The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.06.2010, 15:25
Cytat:
"demokracja to coś obrzydliwego". Jak mówił, demokracja "to sytuacja, w której zamiast pracować opłaca się zmontować koalicję 51 proc. i już można obrabować bliźniego". - Po co pracować, skoro większością głosów możemy odebrać innemu?
dobrze gosc gada. Prawda jest taka ze wlasnie demokracja prowadzi do zlego jesli owa wiekszosc to szmaciarze, a tak wlasnie jest w Polsce, w rzadzie czy innych instytucjach. 2 nieuczciwych ma wieksza sile glosu niz jeden uczciwszy ktory chcialby cos zmienic i w sumie nie oplaca sie byc tym dobrym bo i tak nie zbierze sie 51% ludzi uczciwych i chcacych dobrze dla kraju. Ta demokracja nam wyjdzie niedlugo bokiem. Jest demokracja i co mamy w kraju? Niby wszystko fajnie i ok ale ludzie sie zadluzaja coraz bardziej i kiedys musi to wszystko srujnac, jestesmy kolosem na glinianych nogach. Z pozoru wiekszosc ludzi jest bogatsza, zaczyna sie powodzic ale co z tego jak to dzieki pozyczkom... teraz prawie kazdy zyje na kredyt. A rzad robi swoje, coraz wiecej podatkow, coraz wyzsze podatki, okradaja ludzi w bialy dzien oferujac darmowe leczenie czy nauczanie ale co z tego jak to darmowe to dzieki tym horrendalnym podatkom? Jak widze ze staremu zabieraja polowe pensji na podatki to mnie ogarnia smiech. Mamy taki system ktory sprawia ze jak dwoje rodzicow nie robi to 4 a nawet 3 osobowa rodzina zyje na skraju ubustwa czy w ubustwie. Gdzie matki ktore maja wychowac dzieci? W robocie bo ludzie gonia wciaz za kasa zeby zarobic na podatki...
Jeszcze niech wprowadza Euro to dopiero za kilka lat bedziemy druga Irlandia.
Ja uwazam ze jeszcze ciagniemy jako tako dzieki wejsciu do UE, ludzie obecnie zyja z kredytow a kraj rozwija sie dzieki dofinansowaniom z Unii (rozbudowac panstwa, dofinansowania do tworzenia wlasnych firm) ale to sie niedlugo skonczy i zaczniemy spadac w dol.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.06.2010, 17:29
Jarosław Kaczyński : Mężczyna nie płacze
http://www.gala.pl/gwiazdy/wywiady/z...ie-placze.html
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.06.2010, 17:33
Ponura rzeczywistość

http://wyborcza.biz/biznes/1,101716,...as=1&startsz=x

Świetny wywiad o polskich urzędnikach z Mirosławem Barszczem (wiceminister finansów w rządzie PiS)
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.06.2010, 18:12
Sędzia napisał(a):Wyświetl post
Ponura rzeczywistość

http://wyborcza.biz/biznes/1,101716,...as=1&startsz=x

Świetny wywiad o polskich urzędnikach z Mirosławem Barszczem (wiceminister finansów w rządzie PiS)
Szokujące, ale prawdziwe.
Nasza kochana, bananowa III RP.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 16.06.2010, 19:35
Jest trochę w tym artykule prawdy, ponieważ znam osoby z niektórych ministerstw, bądź np. KNF, które nie powinny tam w ogóle pracować, gdyż nie miały i nie mają kwalifikacji na dane stanowisko, a są tam wyłącznie przez "zasiedzenie". Z drugiej jednak strony wiem, że w skarbówce jest niezły zapierdziel i osoby ze sporym stażem i ogormnym doświadczeniem (vide moja matka) są niedoceniane.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 16.06.2010 o godz. 20:26.
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 16.06.2010, 20:56
Prawda jest taka, że politycy piastujące ważne funkcje najczęściej nie ogarniają w sposób szczegółowy tematu, którym się zajmują.

Urzędnicy mogą albo podpowiadać im złe rozwiązania, albo wywierać, może nie jawny, ale istotny nacisk na ich działania.

Tak było, jest i będzie póki politycy nie będą fachowcami w swoich dziedzinach.

Najlepszym tego przykładem jest to, że budżet państwa tworzony jest przez wyznaczoną do tego jednostkę, która mimo zmian partii rządzących nie zmienia w dużym stopniu swojego kształtu. Podczas gdy politycy spierają się o miliony na ten, czy inny projekt, oni decydują o miliardach złotych. Są to kwoty, których politycy nie ogarniają i nie są w stanie nimi skutecznie zarządzać i dokonywać racjonalnej alokacji.

Deficyt informacji zawsze prowadzi do możliwości nadużyć i nie inaczej jest w tym przypadku mimo, że teoretycznie urzędnicy działający w służbie publicznej powinni działać zgodnie z interesem państwa, a nie swoim.
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 16.06.2010, 21:07
Mishau napisał(a):Wyświetl post
W pierwszej turze Napieralski
Mikkego wałkuje się tu dosyć często i niektórzy się z nim zgadzają, inni nie ale jakaś tam dyskusja była. Ciekaw zaś jestem jak wyborca Napieralskiego może zachęcić kogoś do głosowania na Grzesia.

Darmowy internet dla wszystkich, przedszkola, żłobki a wczoraj nawet u was jabłka rozdawał w Krk ? Coś pominąłem?
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 16.06.2010, 21:15
UniaTarnówZKS1928 napisał(a):Wyświetl post
Mikkego wałkuje się tu dosyć często i niektórzy się z nim zgadzają, inni nie ale jakaś tam dyskusja była. Ciekaw zaś jestem jak wyborca Napieralskiego może zachęcić kogoś do głosowania na Grzesia.

Darmowy internet dla wszystkich, przedszkola, żłobki a wczoraj nawet u was jabłka rozdawał w Krk ? Coś pominąłem?
Większe uprawnienia dla homoseksualistów, legalizacja aborcji i eutanazji, sprzeciw wobec odbierania SBką emerytur, poparcie Jaruzelskiego i Urbana, wycofanie religii i krzyży z państwa albo podobała mu się piosenka wyborcza i postanowił chłopak zagłosować na niego
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !
Jaroo1
Senior Member

Stary 16.06.2010, 21:41
Cytat:
a nie chciałbys ZA DARMO dostac jabłka? Dla mnie Napieralski wyglada na najwiekszego oszusta i smieszka tej kampanii. Obiecuje wszystko wszystkim, rzuca prozne hasla, same hasła. To ja tez moge startowac, powiem ze tu trzeba dolozyc, tam trzeba poprawic i to trzeba zrobic tylko ze tyle to kazdy wie niech gosc powie jak to zrobi. Mi jest przykro ze zyjemy w takim glupim kraju ze wystarczy urwac sie z ksiezyca, naobiecywac, ladnie sie usmiechnac, pokazac sie w tv i juz czesc ludzi zmanipulowana ;/
W****ia mnie to niesamowicie bo o czym my rozmawiamy, o polityce czy o tym ze Napieralski jest przystojniejszy od Kaczynskiego wiec moj glos pojdzie na niego. W kampanii chodzi o to zeby dac komus jablko czy powiedziec ze "jest sie z calej Polski". Zero konkretow, 100% mamienia i drogie kampanie z kasy panstwa w tv= recepta na sukces w glupim spoleczenstwie zaklamanych politykow
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.06.2010, 22:06
Apropo Napieralskiego-populisty: http://www.youtube.com/watch?v=0WoFYG1nIWY
Może był tu ten link wcześniej podawany, jak tak to sorry . Ale myślę, że to pokazuje jego poziom polityki, bardzo marny poziom.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
emj10
Senior Member

Stary 16.06.2010, 22:19
harimata napisał(a):Wyświetl post
Większe uprawnienia dla homoseksualistów, legalizacja aborcji i eutanazji, sprzeciw wobec odbierania SBką emerytur, poparcie Jaruzelskiego i Urbana, wycofanie religii i krzyży z państwa albo podobała mu się piosenka wyborcza i postanowił chłopak zagłosować na niego
Wydaje mi się, że gdyby Grzesio jasno określił że ma takie poglądy to uzbierałby więcej głosów niż ma teraz. Pewnie 6-8 % nie przekroczy, bo widać że pocałunek śmierci od Cimoszewicza podciął mu skrzydła. A tak miałby szanse na 10% i więcej.

O to jak powinien wyglądać w punktach jego program:
1. Apostazja przez sms
2. Zakaz religii w szkołach
3. Zakaz używania symboli religijnych w miejscach publicznych
4. Zerwanie konkordatu z Watykanem
5. Opodatkowanie wszystkich księży podatkiem dochodowym
6. Aborcja refundowana przez państwo
7. Eutanazja na życzenie po skończeniu jakiegoś tam wieku
8. Legalizacja małżeństw homoseksualnych
9. Prawo do dziedziczenia i adopcji przez pary homoseksualne
10. Legalne posiadanie wszystkich narkotyków na własny użytek
11. Legalna hodowla marihuany oraz innych miękkich używek
Ostatnio edytowane przez emj10 : 16.06.2010 o godz. 22:25.
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.06.2010, 22:35
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Jarosław Kaczyński : Mężczyna nie płacze
http://www.gala.pl/gwiazdy/wywiady/z...ie-placze.html
Bardzo fajny wywiad.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 16.06.2010, 22:36
Cytat:
"demokracja to coś obrzydliwego". Jak mówił, demokracja "to sytuacja, w której zamiast pracować opłaca się zmontować koalicję 51 proc. i już można obrabować bliźniego". - Po co pracować, skoro większością głosów możemy odebrać innemu?
Kiedyś też mądrze mówił nt. Traktatu Lizbońskiego. Niby demokracja jest, i jak Irlandczycy(?) zagłosują na "NIE" to nie podpisuje się tego syfu i już. Ale UE tak wykorzystuje "demokrację" że było 2 referendum, a jakby wtedy też nie chcieli to pewnie byłoby 3 potem 4,5 itd...
UE robi jak jej pasuje i wali ją co kto myśli.

Cytat:
Wydaje mi się, że gdyby Grzesio jasno określił że ma takie poglądy to uzbierałby więcej głosów niż ma teraz
W piątek w Metrze było że Grześ jest "za" jeśli chodzi o homosiów.

Jeszcze coś o Komorowskim i wycofaniem pozwu z sądu przeciw Kaczyńskiemu - wg mnie celowa zagrywka, pokazali go jako człowieka który jest łaskawy i umie wybaczać. Żenada.

A tak na koniec znalazłem coś takiego:
http://test-wyborczy.pl/
Nie sądziłem że Leppera będę miał na 1 miejscu <lol2> Dobrze że JKM od razu za nim więc nie jest tak ze mną źle
Ostatnio edytowane przez Arkas : 16.06.2010 o godz. 22:39.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 16.06.2010, 22:58
harimata napisał(a):Wyświetl post
przepraszam za przeoczenie. Jeśli chodzi o krzyże to jak Olejnik go spytała czy usunął by krzyż stąd czy stąd to powiedział że "jak jest to niech będzie" bo się boi że straci poparcie katolików. Co za miękka faja.

Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
a nie chciałbys ZA DARMO dostac jabłka?
W sumie to i tak moje jabłko bo on te jabłka kupuje za kasę z budżetu... Co najwyżej bym mu pier*** tym jabłkiem w morde.

A co mnie szokuje w ostatnim sondażu ma 12%. Widać jedzie ostro na swojej kampanii obiecywania a jutro nawet imprezę robi ze swoimi aniołkami.

Arkas napisał(a):Wyświetl post
Nie sądziłem że Leppera będę miał na 1 miejscu <lol2> Dobrze że JKM od razu za nim więc nie jest tak ze mną źle
Lepper się po prostu dobrze wstrzelił w odpowiedzi ale i tak z JKM przegrywa http://www.test-wyborczy.pl/wyniki.php Ciekawe miejsca faworytów.

Wiele pytań jest bez sensu i powinny być jakieś pytania o sądownictwo, gospodarkę i więcej na temat stosunków zagranicznych a nie takie duperele że Lepper jest u wszystkich w czubie. Coś jeszcze może o religie/historię i coś sensowniej o wojsko a nie "czy ta misja to sukces...".
emj10
Senior Member

Stary 16.06.2010, 23:09
Mi się sprawdza. Głosuję na Pawlaka.
Waldemar Pawlak 76,92%
Kornel Morawiecki 73,08%
Andrzej Lepper 65,38%
Janusz Korwin-Mikke 65,38%
Andrzej Olechowski 61,54%
Jarosław Kaczyński 61,54%
Grzegorz Napieralski 61,54%
Bronisław Komorowski 57,69%
Jaroo1
Senior Member

Stary 16.06.2010, 23:32
Swoja droga jak oceniacie TVP... Jest to telewizja publiczna, ciagle slysze ze mam placic abonament a podczas najwazniejszych dni dla naszego kraju kampania prowadzona jest w sposob jaki jest prowadzona. Zamiast rzetelnego przedstawienia sylwetek 10 kandydatow, zamiast rownego rozdawania czasu na antenie kazdemu kandydatowi robi sie "wybory trzech". Za spoty w tv publicznej kandydaci musza placic, wiadomo ze najwiecej kasy maja Ci co juz sa przy wladzy z budzetu panstwa. Dla mnie to zakawa na kpine. Jak ma sie przebic mniej medialny kandydat, ubozszy kandydat skoro nawet telewizja publiczna go eliminuje wyludzajac kase za ukazywanie sylwetek kandydatow. Wkurza mnie to bo moze lepiej najpierw zrobic SONDE, zapytac Polakow kto ma startowac w wyborach i niech startuja CI ktorzy maja minimum 10% poparcie bo po co ci co maja mniej skoro na starcie telewizja publiczna ktora zyje z naszych oplat ich eliminuje. Jak ogladam tv to mysle ze juz jest 2 tura w ktorej wystawiono 3 kandydatow ;/
drozd:
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.06.2010, 01:37
Jeszcze coś o Komorowskim i wycofaniem pozwu z sądu przeciw Kaczyńskiemu - wg mnie celowa zagrywka, pokazali go jako człowieka który jest łaskawy i umie wybaczać. Żenada.
Nie wiem o co chodzi - przecież wydano wyrok ( i to jaki - Komorowski nie jest związany z programem swojej partii nawet jeśli sam mówił w Moskwie, że jest jego współtwórcą ).

Ten test jest głupi Przy każdym pytaniu mam jakieś "ale". Przykładowo: prywatyzacja szpitali. Zależy, jakby to miało wyglądać. Jeżeli tak, jak planuje to zrobić PO - czyli zwalenie odpowiedzialności na gminy, które w większości przypadków sobie zwyczajnie nie poradzą finansowo i będą musiały albo ogłosić upadłość jednostki, albo ją sprzedać - to ja dziękuję. Potem Tusk pójdzie do wściekłych ludzi i powie, że "trzeba sprawdzić kto co spieprzył". To jest zwykła spychologia, bo przekazanie szpitali samorządom niczego nie rozwiązuje!

I tak jest w połowie pytań. Dałem sobie spokój. Jak zauważył Sędzia - każdy głupi wie, że nasz system emerytalny jest niewydolny. Problem to znaleźć jakieś rozwiązanie, bo zwykłe postulowanie "rozwiążmy ZUS" jest po prostu głupie. OK, rozwiążmy. A co zrobić z jego zobowiązaniami? Powiedzieć emerytom, żeby zaczęli żreć trawę i korę, jak w Korei Północnej?

1q2 napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieje że nadal śmiejesz się do rozpuku...
Szczerze? Masz marne pióro i w każdym zdaniu widać niezwykłą zapiekłość, a bardzo rzadko śmieszy żart opowiedziany przez zaciśnięte zęby.
Cytat:
jak wiadomo moją jedyną miłością jest władza
itp.
Słaby jesteś.

Pomijam już te kwiatki z internowaniem ( Jarosław nie był prominentnym działaczem Solidarności, w odróżnieniu od brata; wszystkich nie zamykali z oczywistych powodów ) - Kaczyński nie ma w życiorysie tak "ciekawych" momentów jak Bronek ( zniszczenie Szeremietiewa w szczególności to obok FOZZ największy skandal z udziałem służb, jaki pamiętam ).
Tego człowieka, po tym co zrobił nie powinno w ogóle być w polityce.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.06.2010 o godz. 01:57.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 17.06.2010, 01:40
wolfy napisał(a):Wyświetl post
telefonicznymi).

Zapytam wprost - czemu się rzucasz?
Najlepsza na stronie jest oś czasu - może ona uzmysłowić niektórym, na jakiego polityka głosują.

Oś czasu Jarka Kaczyńskiego

1981 - kiedy wszyscy siedzieli w więzieniu,ja siedziałem u siebie na Żoliborzu.
Jak to zrobiłem? - przyszło UB ,pokazałem im mojego schorowanego kota i pozwolili
mi się nim opiekować.

1989 - jak wiadomo moją jedyną miłością jest władza, więc kiedy pojawiła się możliwość - od razu z niej skorzystałem.Po za tym dobre jedzenie i wykwintne trunki też zrobiły swoje - Tak wiec okrągły stół to też moja zasługa

1990 - postanowiłem pójść na własne i stworzyłem swoje własne ugrupowanie PC.
Zaczęło się nieźle, prawie 9 % w wyborach, ale im dalej w las, tym układ nas bardziej niszczył stąd tylko 4% w następnych.
Nie przeszkodził to nam nieźle się uwłaszczyć na państwowych pieniądzach.Kilkadziesiąt milionów złotych to i tak mniej niż nakradł ten żyd Michnik.

2001 - wracamy do gry , po chudych latach i nietrafnym mariażu z AWS-em, zaczynamy od nowa!

2005 - wygrywamy wybory pod hasłami solidarnej Polski, pustej lodówki PO i dziadka z wermachtu - przysięgam na mojego kota że jak Lechu wygra prezydenturę to nie będę premierem i żadnego rządu z warchołami z SO

2005 - tworzymy jednak rząd z SO.Tak chcieliśmy tej solidarnej polski(a nie liberalnej grabieży PO) że zaproponowaliśmy im wszystkie stanowiska w rządzie, oprócz siłowych - debile nie zgodziły się

2006 - premierem też miałem nie zostać ale zostałem - Wyzwania to to co lubię najbardziej, a jakieś przyrzeczenia?Kto o nich pamięta.
Powołaliśmy też CBA - budżet 100 milionów, w tym 30 na znalezienie sprzedawczyka w Po, 30 na skompromitowanie SO i 40 na dowalenie Kwachowi i jakiemuś celebrycie.Mamy agenta który lubi walnąć w palnik i na pewno da radę.
W rządzie jak to w rządzie - pełno komuchów,bandziorów, nawet sędzia oskarżający opozycję w prlu ale rozwiązałem i tą sprawę - Wszyscy oprócz nas to zomo więc on tak na prawdę skazywał bezpiekę w opozycyjnej skórze.
Miałem jeszcze taki plan wy wykopać Andrzejka i przejąć jego wspaniałych ludzi.Kasa była załatwiona, stanowiska, legitymacje Pisowskie...tylko ta suka zdradziła..no cóż , dzwonię do Mariusza i załatwimy Endrju inaczej

2007 - Walczyłem z układem do krwi ostatniej i go w końcu zwalczyłem.Co prawda przez przypadek bo układ rozwalił mi akcje wobec Endrju(a poszło na to grubych kilka milionów...naród zrozumie)Jak już powiedziałem znalazłem i zniszczyłem układ.Układ dokładnie taki jak w naszej reklamówce z przed 2 lat.Minister Spraw Wewnętrznych, szef policji, szef cbśu,szef pzu,biznesmen i minister sportu.Tak wiem że wszyscy to nasi ludzie ale to nie wazne.Ważne że układ został zniszczony!
Z Enndju nie wyszło ale odpaliliśmy jeszcze gwiazdę PO którą trzymaliśmy na ostatnią minutę - że nikt nie znał jej wcześniej.To właśnie wykształciuchy, 10 tytułów i zero wiedzy.
Przegraliśmy tez wybory no ale to kolejny układ na który zabrakło nam czasu - układ morderców Popiełuszki i Tuska.
2009 - nowe wyzwania nowe koalicje, te bandyty z PO w ostatniej chwili zrezygnowali ze współpracy z Urbanem , Kwiatkowskim i spółką.Hahah - nie czekaliśmy ani sekundy i proszę mi tu nic nie insynuować - o koalicji z post komuną się nie wypowiadałem.Tak więc kilka spotkań i podzieliliśmy TV..Gadzinowski nie jest taki zły jak go pokazują.Obiecał mi że wkręci mnie na urodziny do Urbana.

2010 - sztab mi powiedział że mam zostać świętym.Tak tez czynie - Kocham Rosję, kocham Niemców, uwielbiam UE - marzę o koalicji z PO.
Nawet jak pytają mnie o taką zbrodnie jak In-Vitro - nie ma szans bym powiedział że jestem przeciwko.Władza uber alles.A jak jakiś cieć na forum Wisły zapyta(oczywiście piszę tu o sobie, bo znów bana dostanę za obrazę majestatu) - no jak to - przecież to jest wbrew doktrynie kościoła i to tylko ekskomunika...Odpowiem - **** z doktryną - Przecież jest Komorowski i już nic nie muszę dodawać.

Ja nie muszę niczego bronić. Tam jest prawda ( wszystkie te wydarzenia miały miejsce ) podana w mocno ironicznym sosie.
Mam nadzieje że nadal śmiejesz się do rozpuku...

Szczerze? Masz marne pióro i w każdym zdaniu widać niezwykłą zapiekłość, a bardzo rzadko śmieszy żart opowiedziany przez zaciśnięte zęby.
Szczerze?Jesteś ostatnią osobą mogącą oceniać moje pióro a już tekst o zaciśniętych zębach ..Całe Twoje myślenie - Kali ukraść - git Kalemu ukraść - żena
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 17.06.2010 o godz. 02:45.
94 - Allah Akbar!!
Krystian14
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 17.06.2010, 05:36
Tak przy okazji skoro temat polityczny:

Znaleziono ciało dr Dariusza Ratajczaka !

W zeszły piątek na parkingu pod opolskim centrum handlowym Karolinka, policja dokonała makabrycznego odkrycia samochodu, w którym znajdowały się zwłoki mężczyzny. Granatowy Renualt Kangoo należał najprawdopodobniej do dr Dariusza Ratajczaka, w samochodzie znaleziono również jego dokumenty. Jednak aby potwierdzić tożsamość mężczyzny w stu procentach, niezbędne jest przeprowadzenie badań DNA.
Doktor Dariusz Ratajczak to niezależny publicysta i historyk, którego ze względu na wyrwane z kontekstu "cytaty" zawarte w publikacjach i pracach naukowych okrzyknięto „kłamcą oświęcimskim”. W latach 1998-2000 był wykładowcą Uniwersytetu Opolskiego na Wydziale Historyczno-Pedagogicznym, z którego został wydalony po nagonce mediów i lewicowych polityków, otrzymując jednocześnie zakaz wykonywania zawodu przez 3 lata. Przez wzgląd na brak środków do życia podjął pracę stróża nocnego w jednej z opolskich firm, jednocześnie stale utrzymując kontakt ze studentami, przez których był szanowany i którzy niejednokrotnie oferowali mu pomoc materialną. W między czasie dr Ratajczak dalej prowadził działalność publicystyczną; jego artykuły ukazywały się m.in. w wydawnictwach takich jak Opcja na prawo, Najwyższy CZAS!, Myśl Polska, jak również Kronika (Norwegia), Národní myšlenka (Czechy) czy Polonia (USA).

Co się tyczy „kontrowersyjnych” publikacji Ratajczaka, po których spotkał się z falą oszczerstw i gróźb, on sam wielokrotnie zaznaczał, że stanowiska i poglądy, które są przez niego opisywane zawsze były i są poglądami jedynie autorów, z których pracami starał się dyskutować. Jego oponentom nie przeszkodziło to jednak w wytoczeniu mu sprawy sądowej o złamanie 55 art. ustawy o IPN. Proces zakończył się umorzeniem sprawy.

Dariusz Ratajczak przez ponad 2 lata ubiegał się o przywrócenie go do zawodu wykładowcy. Cały czas był jednak atakowany w środkach masowego przekazu - dalej naznaczano go łatką „antysemity” i „kłamcy oświęcimskiego”, czego wynikiem było nieprzyjmowanie go na uniwersytety i uczelnie wyższe.
W niedługim czasie popadł w długi i stracił mieszkanie. Następstwem tej sytuacji i ciągłego zaszczucia był rozpad jego rodziny, oraz pogarszające się stany depresyjne. Mimo tego, w dalszym ciągu zajmował się publicystyką; do stycznia 2009 prowadził bloga internetowego - www.dariuszratajczak.blogspot.com, a jego felietony i artykuły ukazywały się w wyżej wymienionych wydawnictwach. Jak niejednokrotnie powtarzał, dzięki wsparciu finansowym od redakcji, z którymi współpracował, niejednokrotnie miał co włożyć do garnka. Wszystko wskazuje jednak na to, że ostatnie miesiące pozostawał bez dachu nad głową i był zmuszony mieszkać w samochodzie.

Jeżeli badania DNA potwierdzą, że mężczyzną znalezionym w aucie pod centrum handlowym jest dr Dariusz Ratajczak, jego historia będzie mieć tragiczny finał. Człowiek zaszczuty przez media, polityków i tzw. „autorytety moralne” utracił nie tylko rodzinę oraz mieszkanie, lecz również życie.
Sprawa Ratajczaka w pełni ukazuje machinę współczesnego systemu, który używając poszczególnych środków likwiduje z życia publicznego niewygodne dla niego osoby. Wszystko to dzieje się pod płaszczykiem haseł o „wolności słowa i poglądów”, a kończy zazwyczaj tragicznie.

http://autonom.pl/index.php?option=c...inf&Itemid=101

Aktualizacja: Sekcja zwłok i badania DNA potwierdziły, że mężczyzną znalezionym w samochodzie jest dr Dariusz Ratajczak.
TOLERANCJA JEST CNOTĄ LUDZI BEZ PRZEKONAŃ !BIAŁA WISŁA !
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 17.06.2010, 07:26
Tak się zastanawiam nad tym całym gadaniem o internowaniu itp. i z tego wszystkiego wynika mi, że kuźwa Bujak się powinien ze wstydu zapaść pod ziemię, że kupę czasu się ukrywał, bo w tej chwili wynika, że nie liczy się działalność w podziemnych strukturach "Solidarności" tylko i jedynie kto i ile czasu przesiedział w "internacie". To kuźwa wg. mnie jakieś kompletne odwrócenie kryteriów, k...a wówczas liczyło się to aby pozostać na wolności jak najdłużej i działać, a w tej chwili rozliczać się próbuje za to kto i dlaczego siedzieć nie poszedł. Jarek sam powinien się kuźwa zgłosić na Rakowiecką i nie wychodzić stamtąd dopóki go nie internują vel aresztują miałby w tej chwili alibi wobec ataków Paliknotów i jemu podobnych.
emj10
Senior Member

Stary 17.06.2010, 09:32
Nie ważne czy się ktoś ukrywał czy był internowany, bo Ci o których się teraz mówi jako o przywódcach dawnej opozycji to nic innego jak celebryci Okrągłego Stołu. Ludzie którzy naprawdę robili coś bezinteresownie w tamtym okresie, czy to robotnicy z Ursusa, czy protestujący studenci, czy osoby które trudniły się kolportażem ulotek i gazet zostały anonimowe, a to są prawdziwi bohaterowie.

Dlatego panowie Miller, Kwaśniewski, Miodowicz i Olechowski nie są wcale gorsi od Wałęsy, Michnika, Mazowieckiego, czy Jarosława Kaczyńskiego jeśli chodzi o grzechy przełomu lat 80/90.
LoRd
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 17.06.2010, 10:46
http://opinie-publicystyka.netbird.pl/a/45295 dla zwolenników JKM (szczególnie pierwsza strona)

http://niezalezna.pl/article/show/id.../articlePage/3 a tutaj słów kilka o jednym panu, który ma niejasną przeszłość i jest kandydatem na urząd Prezydenta RP
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
Jaroo1
Senior Member

Stary 17.06.2010, 11:39
Cytat:

ale o czym mowi ten artykuł Rozumiem ze koles jest za Kaczynskim ale takich artykulow anty Kaczynski, Komorowski, Napieralski ja tez moge splodzic dziesiatki. To ze Mikke tylko gada no to niestety tak jest skoro nigdy go nie dopuszczono do wladzy, a ze koles nie jest populista i nie wchodzi ludziom w dupe to mu sie ciezko przebic. Moim zdaniem Mikke to jedyny czlowiek ktory moze cos zmienic. Te wybory prezydenckie to jest jak zatrudnianie polskich trenerow w Wisle. Wiadomo czy Skorza, czy Kasperczak czy inny Janas to bedzie to samo- polska mysl szkoleniowa, a tutaj trzeba rewolucji, kogos z innymi pogladami bo wymiana dwoch zawodnikow czy ustawienia na 3-4-3 nic nie zmieni. Wybierzemy Kaczynskiego, Komorowskiego czy innego Napieralskiego to nadal bedzie to samo. Bedzie prywatna publiczna tv, ktora manipuluje ludzmi na rzadanie PiS czy PO, beda klotnie ciagle, bedzie "to" za darmo w zamian tego ze podatki lub ceny beda coraz wyzsze. Tu sie nic nie zmieni, wszedzie obiecanki cacanki a glupi to lykaja. CO z tego ze Kaczynski nie sprywatyzuje szpiatli? Co z tego ze Napieralski pieknie mowi ze trzeba poprawic sluzbe zdrowia? Jak to sa puste hasla, ja tez wiem co trzeba zrobic, problem w tym ze oni nie maja pomyslu jak to zrobic. Oni tylko mowia te piekne haselka a od kilkudziesieciu lat mamy to samo. Klotnie, prezydenta pijaka, prezydenta nadetego, rzady zlodzieji i oszustow, dla mnie Mikke to szansa aby cos zmienic, czlowiek z jakims planem a nie z mysla podniesiemy wiek emerytalny do 67 roku zycia (a **** tam z tym ze przez to wiecej mlodych nie bedzie mialo pracy, wazne zeby ludziom oczy zamydlic ze niby uda sie rozwiazac problem emerytur). Komorowski i Npieralski ktorzy glosza piekne hasla nie wiedzac jak je zrealizowac, głupi tchorz Komorowski ktory boi sie debat tematycznych bo ma za mało oleju w glowie (oczywiscie jest 100 razy madrzejszy ode mnie ale na prezydenta jest po prostu zbyt glupi), Kaczynski ktory niby sie zmienil w wieku 60 lat tylko szkoda ze zawsze wszystko tak pieknie jest przed wyborami. A po wyborach, a noo co wy chcecie gornicy i lekarze, no obiecalem podwyzki i przeciez bym wam dal ale spojrzalem w budzet i nie mam z czego dac. Mikke jaki jest taki jest ale tv go osmiesza albo wcale nie dopuszcza do glosu a on chociaz nie lize dupy ludziom, jest soba, ma swoje stale niezmienne poglady i ja glosuje na takiego czlowieka a nie na lizodupa ktory dzieki temu ze ma wladze nad tv robi sobie kampanie ze skarbu panstwa na jej antenie.

PS A co do tych smsow od Korwinistow. No coz jak mowie jedni maja kase ze skarbu panstwa i sie lansuja w tv publicznej a inny kasy nie ma i probuje jakos walczyc o glosy sila tych ktory go popieraja.
drozd:
St@chu
Senior Member

Stary 17.06.2010, 11:41
LoRd napisał(a):Wyświetl post
http://niezalezna.pl/article/show/id.../articlePage/3 a tutaj słów kilka o jednym panu, który ma niejasną przeszłość i jest kandydatem na urząd Prezydenta RP
Dla porównania o innym kandydacie http://palikot.blog.onet.pl/Cudowne-...,ID408275147,n
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 17.06.2010, 12:05
****a mac, przepraszam ze tak zaczynam tego posta, ale moim zdaniem Palikot za te brednie ktore tutaj wypisuje na tym blogu powinien pojsc siedziec.

Co go ****a obchodzi to co kto robi w swoim prywatnym domu?! A juz wogole co go ****a obchodzi kim byli, sa i jak zyja czyichs rodzice?!

Palikot won!!
Jaroo1
Senior Member

Stary 17.06.2010, 12:18
Cytat:
Co go ****a obchodzi to co kto robi w swoim prywatnym domu?! A juz wogole co go ****a obchodzi kim byli, sa i jak zyja czyichs rodzice?!
ciekawe czy w drugim tomie swoich opowiesci napisze o dziadku Tuska z Wermahtu. To jestpoprostu smieszne i zalosne. Palikot to taki pies ktory ma napisac i powiedziec to co nie wypada Tuskowi czy Komorowskiemu tylko ze wszystkie madre glowy tych politykow zapominaja ze tak samo rodzina Tuska jak i Jarka juz jest oczerniona (wiec to jest tak jak lysy by sie smial z lysego...), tak samo Kaczynski jak i Komorowski klamie, zmysla i sa siebie warci tylko ze co tam jedni obrzucaja blotem drugich i zycie toczy sie dalej. To jest wlasnie powazna polityka Panow z PiSu i PO ktorych wyborcy z Leppera czy innego Mikke robia debilow do kwadratu.
drozd:
LoRd
Senior Member

Stary 17.06.2010, 12:57
Stachu - z calym szacunkiem ale nawet nie otwieram tego linka. Co tu porównywać artykuł dziennikarza z gazety w której by się i każdemu oberwało (nie wyłączając J.Kaczyńskiego) jeśli mu się tylko należy a blog Palikota, który jest w PO maszynką do wrzucania do opinii publicznej wszelkich materiałów przeciwko JK w ramach szkalowania gdyż na razie merytorycznych argumetnów przeciwko niemu nie ma a już na pewno mało do kogo przemawiają.
St@chu
Senior Member

Stary 17.06.2010, 13:35
LoRd napisał(a):Wyświetl post
Stachu - z calym szacunkiem ale nawet nie otwieram tego linka. Co tu porównywać artykuł dziennikarza z gazety w której by się i każdemu oberwało (nie wyłączając J.Kaczyńskiego) jeśli mu się tylko należy a blog Palikota, który jest w PO maszynką do wrzucania do opinii publicznej wszelkich materiałów przeciwko JK w ramach szkalowania gdyż na razie merytorycznych argumetnów przeciwko niemu nie ma a już na pewno mało do kogo przemawiają.
Wrzuciłem dla porównania, gdyż oba są moim zdaniem na podobnym poziomie merytorycznym.

Połączenie pewnych faktów i wysnucie z nich wniosków, które są autorską interpretacją piszącego.

A najpewniej i jedną i drugą ś.p. ksiądz Tischner mógłby określić, jako ten trzeci rodzaj prawdy...
LoRd
Senior Member

Stary 17.06.2010, 14:02
St@chu napisał(a):Wyświetl post
...
O romansach B.Komorowskiego z WSI od jakiegoś czasu się już mówiło i sygnały na ten temat dochodziły od najwyżych przedstawicieli władz państowych natomiast insynuacje wobec J.Kaczyńskiego niepoparte kompletnie żadnymi dokumentami to jednak nie ten sam kaliber. Dziś wystarczy tylko popatrzć który z nich przez jakie środowiska jest popierany żeby wiedzieć gdzie może być chociaż cień prawdy a gdzie tylko insynuacje. Z resztą mam wrażenie ze nasza rozmowa to właśnie sukces Palikota i sztabowców B.Komorowskiego. Wyprodukował coś co teraz sieje zamęt. I prosze nie stawiaj wspomnianego posła z Lublina w jednym szeregu z Gazetą Polską bo to zupelnie dwa inne światy.
0 22
Senior Member

Stary 17.06.2010, 14:37
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
ciekawe czy w drugim tomie swoich opowiesci napisze o dziadku Tuska z Wermahtu. To jestpoprostu smieszne i zalosne. Palikot to taki pies ktory ma napisac i powiedziec to co nie wypada Tuskowi czy Komorowskiem.
Dlatego drugi dzień czekam na wpis użytkownika Mareq, który przyzna mi, że faktycznie Palikot od kilku dni jedzie mocnym dziadkiem z Wermachtu bez żadnej żenady. W niego wierze, bo w TVN czy jakies mianstreamowe media wiadomo, ze nie. Jeszcze by Kaczor wygrał..

P.S. Polityka tez jedzie dziadkiem z wermachtu. http://www.polityka.pl/wybory/150666...czynskich.read

Mareq?
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 17.06.2010 o godz. 15:36.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów