|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
A oglądałeś 3 ostatnie bramki jakie padły w pamiętnym meczu z Hiszpanią? Sadlok nie zachował się za dobrze w tych sytuacjach.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Obyście mieli racje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Żeby było jasne moje zdanie jest takie, Sadlok to chłopak z zadatkami na dobrego gracza, ale na miłość Boska nie za 1 mil euro ani nawet za 500 tyś. Max co można za niego dać to 300- 400 tyś nie róbmy i nie popierajmy patologi, jak można żądać tyle za chłopaka który dopiero wkracza w poważna piłkę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
Nazwiska, nazwiska noi co z tego ? a ty chcesz zeby Wisla grala dobrze w polsce czy w lidze mistrzow gdzie z takim torresem czy Villa mozemy zagrac mecz.A powiedz mi jakos singlar gral z barcelona i byl nie do przejscia w Krakowie i jakos sobie dal rade.Po tym co pokazal sadlok nie kupowal bym go do Wisly niech sobie siedzi dalej u smierdzieli . |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Przydałby się Wiśle ale jako defensywny pomocnik ewentualnie lewy obrońca.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Żeby nie było że piszę nie na temat, Sadlok jest obecnie najlepszym wyjściem, chyba że znajdzie się za granicą faktycznie piłkarz już z doświadczeniem i będzie grał przynajmniej tak dobrze jak Głowa. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W tym meczu Montella dostał plaster w postaci Nesty. Nie wiem może kojarzysz tego obrońce, swojego czasu był jednym z najlepszych na świecie.
Ostatnio edytowane przez cfa : 15.06.2010 o godz. 20:54.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Marko Milinkovic- widzieliście gościa, jest całkiem niezły i podobno nasi włodarze są nim zainteresowani. Chciałbym aby do nas trafił
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A co do tematu Sadloka to z wszystkich transferów które Wisła zamierza wykonać jakiś Polak powinien się znaleść a z tego co obserwuję to Sadlok mógłby być niezły. Dodam że jest młody i może się rozwinąć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Dla mnie Glik to jest jedna wielka zagadka. Pierwszy sezon w Piaście, bajka wręcz - drużyna traciła znikomą ilość bramek, a Glik wymiatał aż miło, grał jak na swój wiek i nasze realia po prostu fantastycznie. Następna runda (jesień 2009) już tylko przyzwoita, a za komentarz wiosenny niech posłuży ten filmik...
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...rzejewski.html ...kompletnie nie ten piłkarz, drewniak jakich mało, zero szybkości, zero zwrotności. Jednocześnie przyjeżdża na Bułgarię i Berbatow zostaje przez tego samego Glika kompletnie zneutralizowany, przychodzi mecz z Serbią i Glik wychodzi na Zigica, Lazovicia i Pantelicia i prezentuje się co najmniej bardzo dobrze - walecznie, na maksa skoncetnrowany, właściwie bezbłędny - wyróżnia się grając przy doświadczonym Żewłakowie. Dla mnie jednak wytłumaczeniem jego słabej wiosny jest fakt, że...cały Piast na wiosnę grał fatalnie - od Olszara, po Glika czy Wilczka. Dlatego też myślę, że warto chłopakowi dać szansę, bo potencjał ma naprawdę wielki, na rasowego środkowego obrońcę, potrzebuje po prostu dobrej drużyny, w której dostanie bodźca do rywalizacji, będzie miał trenera, który odpowiednio go fizycznie do sezonu przygotuje. Bo wszystko na to wskazuje, że po prostu dalsza gra w Piaście blokowała jego rozwój. Ale to już każdy widzi na swój sposób. Co do Sadloka, dla mnie jest to świetny materiał na defensywnego pomocnika - z konieczności przerobiono go na środkowego obrońcę, ale bardziej widze go jako ewentualnego następce Sobola. Widać po prostu, że grając na środku ma jeszcze pewne braki w ustawianiu się do przeciwnika i w grze w powietrzu, trafiając na silnego, wysokiego zawodnika dobrej klasy miewa spore problemy. Jednocześnie ma on zdolność wygrywania pojedynków 1 na 1 i w obronie, i w ataku, do tego bardzo dobrą technikę, celne podanie i przynajmniej w warunkach ligowych, duże opanowanie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
jako kibic Ruchu mogę wam tylko jeszcze powiedzieć, że Sadlok przychodził do Ruchu bardziej jako środkowy pomocnik, niż gracz defensywny
no i obecnie chyba najlepiej ułożona stopa ze wszystkich graczy Ruchu - strzał bardzo silny i celny z obydwu nóg, dobrze też rzuty wolne bił z tego, co na treningach swego czasu bywałem |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Jak napisał kolega rw88 jakby się Sadlovski nazywał i grał gdzieś w Macedonii albo Serbii od razu by go drugim Milijasem okrzyknięto i milion euro na niego byłby mało. Takie miałby na forum wzięcie Cieszę się że są na forum rozsądnie myślący jak rw88 i jova a nie sami siostrzeńcy* * * Mam siostrzeńca, 10 lat. Zna składy wszystkich zespołów na pamięć - fascynat Urusa Alvareza, Lecha i Barcelony Dzieci tak mają. Za mały (Dzięki Bogu) żeby być na forum, znajdować w FM czy na YT egzotycznych kandydatów do gry w Wiśle... ale dzięki Alvarezowi wie że stolicą Urugwaju jest Montewideo itd. Dla niego im więcej egzotycznych kopaczy, tym lepiej. Nowe państwa i nowe flagi... Tak jak niektórzy forumowicze.... (To tak żartem) Aaaaa jak Barcelona odpadła z Interem to się popłakał....
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 15.06.2010 o godz. 22:23.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
Ja nie jestem za sadlokiem ale jesli twierdzisz ze on jest takim wspanialym obroncom no to trzymam za niego kciuki w Wisle jesli oczywiscie go kupia nasi wlodarze. ps: Villa jest do zatrzymania nie rob z niego jakiegos boga ;] |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To wszystko to takie nasze gadanie które nie ma najmniejszego wpływu na decycję władz klubu. Gdybamy sobie jakby to było gdyby się zdarzyło. Musimy czekać. Mam nadzieję że w tym tygodniu coś się wyjaśni bo zaczynam się denerwować. Załóżmy że Wisła zrobi 6 nowych transferów to jak myślicie ile z nich będzie trafnych? Właśnie, budujemy nową drużynę i mam nadzieję że na pierwszą rundę jakoś to będzie wyglądać a w przerwie zimowej po korektach na poszczególnych pozycjach drużyna będzie miała ręce i nogi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]() Nie, grając na tym poziomie nie siedli by w CZ nawet na ławce. Bez względu na to, jakby się nazywali. Są po prostu drewniani. jova - my nie rozmawiamy o Lewandowskim, tylko o Sadloku i Gliku. Gracze ofensywni są zawsze w cenie, w szczególności napastnicy. Obrońcy - o wiele mniej. Więc o ile słaby polski napastnik czy pomocnik ma rację bytu (z uwagi na konkurencyjną cenę), o tyle obrońca już niekoniecznie. Ogryzek - ale zamulasz. Tu nie chodzi o narodowość i wiek, tylko umiejętności. Wolałbym Żewłakowa czy Bosackiego niż Glika i Sadloka. Po prostu potrzebujemy pewnego, twardo grającego stopera a nie drugiego Jopa, tylko młodszego. Takiego Clebera 2.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.06.2010 o godz. 01:33.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,35800,8018654.html ![]() |
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Jova dobrze w swoim tekście wykazał jak się rozkłada siła zespołów pomiędzy Polaków a cudzoziemców. To do nich ten tekst (siostrzeńców) co to są fanami Alvareza i Kirma po 1 sezonie a nie do Ciebie. Rozumiem chcociaż 2 (Marcelo) ale 1? Znasz moje poglądy w tej sprawie więc nie stosuj nadużyć - przypisując mi pewne rzeczy które nie są moje. 1.Nie dla Arsenalu (żenada) angielski klub bez Anglika (z 1) 2. Nie dla Athletic Bilbao - sami Baskowie. W ten sposób sami zamykają sobie szansę na coś więcej niż środek tabeli przez najbliższe lata Droga środka jak u Arystotelesa i .... Buddy ![]() (Buddystą nie jestem) Wiecej nie będę się w tej sprawie wypowiadał, są MŚ i szlkoda nerwów na przepychanki ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Według PS
Pawełkowi za 2 tygodnie konczy sie kontrakt z Wisła, a Alemao jeszcze w tym tygodniu ma podpisac umowę. Co do pierwszej informacji nei skomentuje tego, bio było juz miliard razy mówione ze ma kontrakt do konca roku, wiec mam nadzieje ze druga informacja nie jest równiez prawdziwa, gdyz po obserwacji tego zawodnika na 3 treningach nie sprawia on dobrego wrazenia, nie ma rowniez zadnych przeblyskow w grze co mogloby wskazywac na jakas poprawe. taki off ale czy tylko ja odnosze wrazenie ze Jovanic nie ma 1,88 tylko mniej? ![]()
-Ale panie Franku...
-****a won! Wypierdalaj!...Panie Franku.. Matoł XxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXx XxXxXxXxXx http://www.youtube.com/watch?v=IT86Y...elated&search= Banjo Boy is godlike >.<
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Spoko, sądzę, że wszystkim i tak by wystarczyło że są piłkarzami z mitycznego "zahudu", żeby stwierdzić, że są lepsi od Polaków. Poza tym techniką i zwrotnością dwudziestoletni Sadlok kilkukrotnie pobija Głowackiego - kto twierdzi inaczej, po prostu nie zna się na piłce.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Kupno Mourada Meghniego to jakiś poroniony pomysł wymyślony przez media. Wisła nie ma kasy żeby brać kolejnego kota w worku i to w dodatku za 2 mln ojro.
Sam piłkarz jest bardzo ciekawy, ale dawać 2 mln ojro za gracza, który na plac gry wróci za 4 miechy? Chyba, że nasi lekarze poczuli przypływ mocy i chcieliby powalczyć z kolejnym nadzwyczajnym przypadkiem. ![]() Powód: a
Ostatnio edytowane przez Reser : 16.06.2010 o godz. 08:19.
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Ja myślę, że Meghniego do Krakowa mogą przyciągnąć niesłychanie korzystne warunki rehabilitacji, tak jak tego bramkarza z Chorwacji kusi Legia Dowhaniem - a więc perspektywa rozwoju.
Faktycznie, atuty mamy spore: największa gwiazda zespołu została tak zajebiście zoperowana, że z kolana trzeba było wyciągać igłę zostawioną przez znachora. Inny napastnik przychodząc do nas był reprezentantem Polski, odchodząc po 3 latach miał na koncie 3 mecze ligowe, 0 goli i 4 operacje. Dwukrotny król strzelców od roku nie może dojść do siebie po kłopotach zdrowotnych. Na miejscu Meghniego po dotarciu do tych faktów o Wiśle zacząłbym krzyczeć, a następnie prewencyjnie wziąłbym pierwszy samolot do Algierii, tak na wszelki wypadek. Lazio potrzebuje gotówki i różnie głupie pomysły mogą się pojawić. A na poważnie: wkurza mnie kolejny "medialny" transfer, bo wydawało się że normalnieje w Wiśle. Tymczasem znowu ktoś robi niepoważne zagrywki transferowe, by sprawiać wrażenie że Wisła ma mocarstwowe ambicje. 2 mln € za kontuzjowanego piłkarza to piramidalna bzdura, ale media podchwyciły temat. I o to w tej sprawie chodziło. Tymczasem fakty są takie, że: - po blisko 2 latach testowania bramkarzy udało się kupić obiecującego golkipera za żywą gotówkę; - równocześnie jednak utraciliśmy najlepszego stopera i kapitana drużyny Entuzjazm spowodowany pozyskaniem bramkarza nie powinien przesłaniać podstawowych faktów. A te są następujące: Obecny bilans okienka transferowego należy oceniać negatywnie. Wisła jak na razie jest słabsza, nie silniejsza. Na razie mamy szumne zapowiedzi skompletowania kadry przed pierwszym zgrupowaniem. Tyle, że z konkretów to mamy 28-letniego, anonimowego Brazylijczyka z łapanki na prawą obronę (niech się okaże drugim Cafu, tylko czemu jeszcze nikt nie odkrył u niego tych umiejętności?) na testach. A czas nieubłaganie upływa. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
jeszcze przez dwa tygodnie ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
a co do graczy z zagranicy to dopiero teraz są warunki aby po takich zacząć sięgać w większym stopniu tylko że do tego trzeba mieć bardzo dobre rozeznanie , nie ma co patrzeć w paszporty ale chyba nikt nie wierzy ze stworzymy dobry zespół z naszych graczy. ![]()
alejasienieznam
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|