The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Glova91
Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.06.2010, 20:34
Copacabana ma do wyboru...wygrac z Korea i narazic swoj kraj na torpedowanie, albo dac potanczyc sambe rodakom...mysle, jednak, upodobanie do tanca wezmie gore...a tak powaznie to Brazylia strasznie cienko gra, juz nie to pokolenie co kiedys
Odpowiedz cytując
maJew
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 15.06.2010, 20:34
Szczerze to nie spodziewałem się lepszej gry Brazylii, jak póki co jak każda reprezentacja w pierwszym meczu gra ostrożnie, może Brazylia nawet zbyt ostrożnie, gdyż rywal nie jest jakąs rewelacją w porównaniu z Brazylią . Mam jednak nadzieje, że mecz rozkręci się w drugiej połowie.

PS. http://babol.pl/kat,1025465,title,Po...3&ticaid=6a5a5
Odpowiedz cytując
MarecqiTSW
Member

Od: 03.2008

Stary 15.06.2010, 20:35
Cytat:
Lubański absolutnie rządzi z tekstami "pyta piłke z przodu" czy " Wreszcie Kaka spytał piłke". W ktorej czesci Polski sie tak w ogole mowi?

Pan Szpakowski przed chwilą wytłumaczył że to taki żargon piłkarski tak samo jak "po ptokach"

Cytat:
A skąd wy wszyscy wiecie, że oni z tym nożem na gardle grają ? Z onetu, czy gazety?

Nie łykajcie tej całej propagandy o Korei Płn Był tam ktoś ?

Owszem - komuna, cenzura itp. Ale nie we wszystko co nam opowiadają trzeba wierzyć.
http://www.youtube.com/watch?v=SuzWaSYXwEQ

polecam niedowiarkom
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 15.06.2010, 20:37
wisl@k_TS napisał(a):
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Ten Koreanczyk z 9 jest swietny, dobrze wyszkolony technicznie, szybki...widzialbym takiego pilkarza w Wisle .
Kim Dzong Il go nie puści
Jong Tae-se, gra w Japonii to ten co nA ochotnika przyjął koreańskie obywatelstwo. Nigdy nie mieszkał w Korei Pn

mecz spoko, tak myślałem, ze ta Korea będzie niezła w 4 meczach z południa w 3 było 0-0 i w jednym przegrali 1-0.

Jednak Brazylia zawodzi, przeciez oni bez względu na przeciwnika mogą wygrac z każdym 4-0
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 15.06.2010, 20:41
Brama, no w końcu.
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 15.06.2010, 20:44
Żal mi bramkarza Korei Północnej. Mimo sprytu Maicona, jego błąd ewidentny. Oby się to źle dla niego nie skończyło...
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 15.06.2010, 20:46
co ich czeka po powrocie do kraju, tego nikt nie wie na 100%, choć na pewno jak dadzą ciała, to miodu nie będą mieli.
Strach strachem, ale skośnoocy (obojętnie Japońce, Chińczycy czy Koreańczycy ) są bardziej zespołowi w każdej dziedzinie życia niż biali. No to w sporcie też. Do tego wyjście na boisko bez durnego luzactwa, plus na pewno jakieś tam umiejętności - to wystarczy by być trudnym orzechem do zgryzienia.
Słowacy pokazali dziś, jakby nasi zagrali - całkowite przeciwieństwo żółtych.

Ale brameczka Brazylijczyków efektowna

Odpowiedz cytując
Szyman423
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 15.06.2010, 20:49
Teraz Luis Fabiano miał okazje ;d
A BR Korei ... Pozdrawiam go ;d
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 15.06.2010, 20:51
Mam wrażenie czy od dzisiaj na stadionach zaczął się momentami rytmiczny i skoordynowany doping z wuwuzeli... Albo słuch mi już szwankuje...
Odpowiedz cytując
Szyman423
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 15.06.2010, 20:56
Maicon chyba płakał z wiadomego względu i nie na temat tak jak mówił Lubański tylko jakie konsekwencje bedą wyciągane w Korei...
Tak mi sie wydaje
2:0
Odpowiedz cytując
Junior_Battle
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 15.06.2010, 21:06
z historii
Odpowiedz cytując
rocco_1906
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.06.2010, 21:16
Korea Północna strzela brame Wielkiej Brazylii dla mnie to najpiękniejszy moment tych beznadziejnych mistrzostw
ALEXANDER
THE GREAT
OVECHKIN
Odpowiedz cytując
tomaso
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.06.2010, 21:17
no to jeśli brazylia nie wygra z WKŚ to moze miec problem jak sie beda liczyc bramki
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 15.06.2010, 21:19
Szyman423 napisał(a):Wyświetl post
Maicon chyba płakał z wiadomego względu i nie na temat tak jak mówił Lubański tylko jakie konsekwencje bedą wyciągane w Korei...
Tak mi sie wydaje
2:0
Plakał bo dedykował te MS dziadkowi dzięki ktoremu gra w pilke a nie wącha kwiatki od dolu po strzelaninie w faveli. Dla mnie taka Korea to kwintesencja mundialu.Nieznai, skazani na porazke, ale moga ytrzec nosa kazdemu. Albo nie dac dupska po całosci.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 15.06.2010, 21:20
Koreanczycy pokazali jaja i niech te nasze pseudo-gwiazdki(zarabiajace krocie patrzac na ich umiejetnosci) sie ucza, na czele z Franciszkiem Smuda...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 15.06.2010, 21:22
Polska - Korea PN na Mundialu 0-2. Zaskoczyli mnie. Mirkowy szacuneczek.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 15.06.2010, 21:22
Pokazał Koreańczyk Smudzie jaką taktykę się obiera, grając z dużo mocniejszym rywalem od siebie.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.06.2010, 21:24
święte słowa Korea Płn pokazała jak się psychicznie nie PĘKA! i to pokazuję ile daje nastawienie, ale taktycznie grali świetnie hehe to chyba póki co obozy pracy nie wiszą nad nimi ;P

Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 15.06.2010, 21:25
Z całym szacunkiem , ale uważam że taka Korea Płn. nie powinna w ogóle mieć prawu bytu w FIFA.Nie wysyłają dziennikarzy , brak kibiców ( no bo te przebierańce to widać na kilometr że dla picu) , brak transmisji , piłkarze pod presją jakiś chorych obozów...Więc po co to wszystkoPiłka powinna być zabawą i sprawiać radość a nie stresować.A tego Kim Dzonga to bym na słupie za jaja powiesił.Autentycznie szkoda mi tych ludzi bo żyją w piekle!Ale z drugiej strony patrzmy na to wszystko obiektywnie..
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
Maxior
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 15.06.2010, 21:26
Canarinhos dzisiaj słabo zagrała, oby Dunga zmotywował ich na następne spotkanie z WKS
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 15.06.2010, 21:32
Kibic_1906 napisał(a):Wyświetl post
Z całym szacunkiem , ale uważam że taka Korea Płn. nie powinna w ogóle mieć prawu bytu w FIFA.Nie wysyłają dziennikarzy , brak kibiców ( no bo te przebierańce to widać na kilometr że dla picu) , brak transmisji , piłkarze pod presją jakiś chorych obozów...Więc po co to wszystkoPiłka powinna być zabawą i sprawiać radość a nie stresować.A tego Kim Dzonga to bym na słupie za jaja powiesił.Autentycznie szkoda mi tych ludzi bo żyją w piekle!Ale z drugiej strony patrzmy na to wszystko obiektywnie..
To by oznaczalo jeszcze wieksza izolacje. Ja rozumiem FIFA, tak jak rozumialem MKOL, kiedy przyznawano organizacje igrzysk Chinom. Zwiazki, organizacje sportowe nie powinny mieszac sie w polityke...bylo odwrotnie calkiem niedawno i chyba nikt nie chce, zeby te czasy wrocily?
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 15.06.2010, 21:43
Korea Północna zagrała przeciwko jedenastu milionerom. To nie zabawa, to praca. Fakt, że to reprezentacja ale jedenastu ping - pongów, grało przeciwko rokefelerom. Już dawno piłka nożna nie jest zabawą, co nawet Brazylia pokazuje. Nie ma już samby tylko kunktatorstwo. Szkoda, że ich te kurduple nie ograły, bo na prawdę duży plus za ambicję i wolę walki.

A to się LEGEA wypromuje, hehe.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Stary 15.06.2010, 21:50
wychodząc z tego załozenia , Polska nie powinna była grac na MŚ w Hiszpanii w 1982 .. a nie wiem czy bysmy tak tego chcieli
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.06.2010, 21:56
Fuks napisał(a):Wyświetl post
wychodząc z tego załozenia , Polska nie powinna była grac na MŚ w Hiszpanii w 1982 .. a nie wiem czy bysmy tak tego chcieli
Dokladnie nie mieszajmy polityki do sportu. A propo sportu to te koreance by nasze rodzime gwiazdy zajechaly po 15 minutach.
,
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 15.06.2010, 22:06
Ale mi chodzi o to , że jaki sens ma branie udziału w MŚ skoro piłkarze grają pod groźbą pobytu w jakiś obozach a 95% ludzi w kraju o tym nie wie I nie wyjeżdżajcie z MŚ w 1982 bo one akurat były transmitowane i nie ma porównania z tym co się teraz dzieje w Korei Płn...
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
SV_
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 15.06.2010, 22:19
Poczytaj sobie trochę o Korei. Logiczne ze nie dla wszystkich ale dla wiekszości to jest sprawa honoru, reprezentować kraj a jak przegrają i zawiodą wodza to niektórzy z nim sami nie będą widzieć innego wyjścia jak "odpokutować". Inne realia. U nas wiele ludzi jest w stanie za wiarę w Boga zrobić "dziwne" rzeczy, a u nich za Kim Dzong Ila, bo dla nich to jest Bóg.
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 15.06.2010, 22:22
Straszliwie mi było żal tych Koreańczyków. Widać było na początku jak ważny to dla nich mecz, szczególnie ten płacz był bardzo wymowny. Bardzo podobała mi się ich gra i mam nadzieję, że wielki wódz ich nie zesle to ichniejszego obozu. Wydaje mi się, że Koreańczycy mogą urwać pkty WKS albo Portugalii.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Stary 15.06.2010, 22:30
O jakich obozach Wy mówicie?
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 15.06.2010, 22:36
Ale mi chodzi o to , że jaki sens ma branie udziału w MŚ skoro piłkarze grają pod groźbą pobytu w jakiś obozach a 95% ludzi w kraju o tym nie wie I nie wyjeżdżajcie z MŚ w 1982 bo one akurat były transmitowane i nie ma porównania z tym co się teraz dzieje w Korei Płn...
Ktos pier..na jakas bajke o zsylkach dla sportowcow i sie zrobila afera. Jak by to bylo prawda to w zyciu by jedenastki nie uzbierali bo nikt ze strachu by pilki nie umial kopnac. A i chetnych do trenowana jakich kolwiek sportow nie bylo by za wiele.

Po prostu u nich sa inne wartosci a przede wszystkim honor, po kompromitacji( a ten mecz na pewno nim nie by) moze spotkac ich kara w postaciu braku przywilejow itp a nasze gwiazdki dalej maja za dobrze.
I oprocz kibicow nik sie tym zbytnio nie przeja.
,
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 15.06.2010, 22:39
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Ktos pier..na jakas bajke o zsylkach dla sportowcow i sie zrobila afera. Jak by to bylo prawda to w zyciu by jedenastki nie uzbierali bo nikt ze strachu by pilki nie umial kopnac. A i chetnych do trenowana jakich kolwiek sportow nie bylo by za wiele.

Po prostu u nich sa inne wartosci a przede wszystkim honor, po kompromitacji( a ten mecz na pewno nim nie by) moze spotkac ich kara w postaciu braku przywilejow itp a nasze gwiazdki dalej maja za dobrze.
I oprocz kibicow nik sie tym zbytnio nie przeja.
Co zatem proponujesz, karę publicznej chłosty (jak w Iranie) czy roboty publiczne za blamaż z Hiszpanią?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów