The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.06.2010, 14:37
AS82 napisał(a):Wyświetl post
A ja mam nadzieje ,ze dożyje takich czasów ,że Polscy podatnicy nie będą realizowali misji państwa Watykan w Polsce . Narazie wielkich nadziei nie ma ,bo ogólnie obowiązuje pogląd niejakiego H.Goryszewskiego ,z zawodu ekonomisty ! ,że "Polska może być biedna ,ale musi być katolicka"

Co ma religia do gospodarki ? Trzeba laicyzować społeczeństwo aby się wzbogacać ? Nie patrz na Polskę pod pryzmatem Szwecji, Czech tylko popatrz pod pryzmatem Izraela, Brazylii czy Arabii Saudyjskiej.
Pewnie jesteś uprzedzony do czegoś lub kogoś. Polska to wolny kraj.

Najlepiej zabrać Kościołowi wszystkie dobra i przekazać państwu. Idź tam lepiej Napieralskiemu głosy zdobywać albo zacznij pisać felietony do NIE bo się marnujesz na forum z takim talentem.
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.06.2010, 16:14
harimata napisał(a):Wyświetl post
Co ma religia do gospodarki ? Trzeba laicyzować społeczeństwo aby się wzbogacać ? Nie patrz na Polskę pod pryzmatem Szwecji, Czech tylko popatrz pod pryzmatem Izraela, Brazylii czy Arabii Saudyjskiej.
Pewnie jesteś uprzedzony do czegoś lub kogoś. Polska to wolny kraj.
Ja bym Arabii Saudyjskiej tu nie mieszał, bo oni bazują jedynie na ropie naftowej.

Ale przykład, że rejony świata w których katolicyzm współgra z bogactwem są, zresztą niedawno mówił o tym Jarosław Kaczyński (miał na myśli Bawarię - najbogatszy niemiecki land).

W rozpadającej się Belgii to część katolicka jest bogatsza i dąży do rozpadu, żeby nie finansować pozostałej części kraju.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 15.06.2010, 17:09
Bronek w TVN24 odnosił się do hasła Jarka i powiedział ,, ponoć Polska jest najważniejsza'' . Nie powinien się tak obnosić ze swoją sympatią do Niemiec. Mówił coś jeszcze, że Jarek boi się debaty 1x1. Spokojnie Bronek będzie debata ale w 2 turze bo na razie nie jest to konieczne.
I jeszcze na koszulkach mieli napis ,, głosuję na Bronka'' skąd ja to znam

I co śmieszne dzisiaj po 4 dniach dostałem wreszcie odpowiedź ze sztabu Bronka, bo pytałem o program wyborczy Komorowskiego i wysłali mi zarys programu taki sam co na stronie czyli kilkanaście zdań poskładanych w jedną legendę.

Wiedziałem zawsze, że liberał to i na prawo i na lewo jak wygodnie ale żeby aż tak nie szanować swoich wyborców, którzy mają pojęcie o polityce i wrzucanie ich do jednego wora z wyborcami omamionymi przez media i modę na antyKAczora to się nie godzi panie Bronisławie. Szacunek musi być dla wszystkich.

By żyło się lepiej. Złodziejom, komunistom jednym słowem WSZYSTKIM

Najlepiej to podzielić Polskę na zachód (bogaty,mądry, europejski) i wschód (katolicki, zaściankowy, biedny). Sorry ale mając do wyboru wchód i zachód to poglądowo i ideowo jest mi zdecydowanie bliżej do wschodu. Bo im dalej na wschód tam są najbardziej zakorzenione wartości, które przeszkadzają pewnej grupie w tworzeniu Polski.
Oddając swój głos w wyborach wybierasz albo wschód albo zachód. I dobrze się zastanówcie zanim poprzecie kogoś kogo reprezentuje GW, TVN . Wybierając Komorowskiego wybierasz GW i ITI a nie muszę przypominać co te media robią z Nas kibiców Wisły. Pamiętajcie kogo popiera Solidarność gdzie walczyli Nasi ojcowie. Czyny a nie słowa się liczą. Nie wystarczy pokrzyczeć na stadionie czy przez internet trzeba też mądrze wybrać.
Ostatnio edytowane przez harimata : 15.06.2010 o godz. 17:26.
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 15.06.2010, 17:15
Cytat:
W rozpadającej się Belgii to część katolicka jest bogatsza i dąży do rozpadu, żeby nie finansować pozostałej części kraju.
Obie części są katolickie , tylko że we Flandrii mieszka więcej(chociaż ogólnie w obu częściach ta liczba jest drastycznie mała) wierzących i praktykujących
Jakby było inaczej , to raczej takiego państwa jak Belgia historia by nie doświadczyła.

Mongolia i Białoruś są dosyć zlaicyzowanymi krajami a gór złota tam nie dostrzegam
Jak dla mnie wymienianie regionów/państw z jednego czy drugiego ,,obozu'' , to czysta statystyka , a nie merytoryka.
Nie uważam by istniało wnioskowanie w którym z laicyzacji wynika bogacenie się . Ewentualnie można przyjąć implikacje w której z bogacenia się wynika laicyzacja , aczkolwiek to też nie jest tak oczywiste , bo są regiony(np. wymieniona już Bawaria) w których mimo wzrostu zamożności społeczeństwa , tradycja jest bardzo silna.

A tak poza tym , Ora et labora !

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...rowskiego.html

Cimoszewicz nawet do II tury nie czekał hehe
Ostatnio edytowane przez Mareq : 15.06.2010 o godz. 17:33.
MCDave
Звезда изнад свега

Od: 07.2005

Stary 15.06.2010, 17:40
Cytat:
Najważniejszym momentem dla PiS-u będzie z kolei piątek i 61. urodziny Jarosława Kaczyńskiego. Prezes Prawa i Sprawiedliwości wybiera się do Krakowa. Ma zamiar pojawić się na Wawelu przy grobie brata. Sztabowcy zapewniają, że nie będzie w tym żadnej manifestacji, choć nikt nie może dać gwarancji, że nie pojawią się jakieś zdjęcia z tego prywatnego wydarzenia na przykład na Twitterze, ani że przed Wawelem nie będzie kamer i fotoreporterów.
O! A jednak ja i parę innych osób mieliśmy rację jakieś dwa miesiące temu. A to ci dopiero niespodzianka!

Tymczasem drugi aparat (ten wąsaty gajowy z dwururką) montuje ponoć spoty "Best of Kaczyński" przed przemianą. I ja się teraz zastanawiam jak to jest, że to dwaj kandydaci z najwyższym poparciem... Choć z drugiej strony... po tym co odwalił dzisiaj Cimoszewicz wszystkich można wrzucić do jednego wora (nie przypuszczałem że kiedyś będę tak myślał).
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 15.06.2010, 18:14
MCDave napisał(a):Wyświetl post
O! A jednak ja i parę innych osób mieliśmy rację jakieś dwa miesiące temu. A to ci dopiero niespodzianka! .
No, pewnie. Odwiedzenie grobu brata w jego urodziny to obrzydliwość.

e viva Ciemnogród!
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

sorin320
Senior Member

Stary 15.06.2010, 18:29
POWIEM WAM TAK :
JEDYNY SENSOWNY WYBÓR - NAPIERALSKI - młody, pracowity gość który może wziołby sie za ten cały burdel.
JEDYNY MĄDRY WYBÓR - KOMOROWSKI - gorszy wariant niż Napieralski, ale Napieralski nie ma szans, miliony beretów pójdzie oddać głos na Jarka K. a oddając głos na Napieralskiego zmniejszamy szanse Komorowskiego-czyli mniejszego zła jeśli chodzii o Jarka vs Komorowskiego. Więc już lepszy Komorowski niż następny Kaczor...
klusek106
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.06.2010, 18:39
w takim razie mnie tez musisz nazwac beretem !!

nie ma to jak wybierac lewakow...

!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Na szczęście są tu też ludzie, którzy zachowali zdrowy rozsądek, część wróciła po rozum do głowy w odpowiednim momencie (rozczarowując się na cudach Tuska), i są jakieś szanse, że wrócimy do rządów PiSu...
Jest dokladnie tak jakpiszesz, znam to z autopsji..
Ludzie maja dosc juz cudow Pana BedzieDrugaIrlandia-Tuska

Smiem twierdzic ze J.Kaczynski wygra juz w pierwszej turze
Ostatnio edytowane przez klusek106 : 15.06.2010 o godz. 18:47.
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)

"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP !

!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 15.06.2010, 18:41
sorin320 napisał(a):Wyświetl post
POWIEM WAM TAK :
JEDYNY SENSOWNY WYBÓR - NAPIERALSKI - młody, pracowity gość który może wziołby sie za ten cały burdel.
JEDYNY MĄDRY WYBÓR - KOMOROWSKI - gorszy wariant niż Napieralski, ale Napieralski nie ma szans, miliony beretów pójdzie oddać głos na Jarka K. a oddając głos na Napieralskiego zmniejszamy szanse Komorowskiego-czyli mniejszego zła jeśli chodzii o Jarka vs Komorowskiego. Więc już lepszy Komorowski niż następny Kaczor...
Ta.. z tym Napieralskim to żeś dosypał do pieca. Pracowity i co z tego? Dopóki z lewej strony zasiadają w parlamencie osoby związane z komuną, żaden mój głos na ludzi typu Napieralski, czy Arłukowicz - choć są to ludzie nazwijmy to z "jakąś wizją" - nie pójdzie.
No i powiem Ci, że ja jakoś w berecie nie chodzę, mam 20 lat, a na Jarka zagłosuję i jest wiele więcej takich osób jak ja. Na szczęście zresztą.
Umotywuj mi, co jest gorszego w Kaczyńskim niż w Komorowskim...? Dlaczego uważasz Złotoustego Bronka za "mniejsze zło"? Co on sobą reprezentuje?

Jak zwykle na forum wpadli młodzi gniewni - tzw. "Korwiniści", choć akurat Korwin to i mniejsze zło w stosunku do Komorowskiego, przynajmniej MOŻE by wyczyścił z komuchów światek polityczny. No i po drugiej stronie są zwolennicy PełO, zwolennicy prywatyzacji i wysprzedania wszystkiego, co polskie. Taki oto program oferuje nam Wasza lyberalna partyjka.

Na szczęście są tu też ludzie, którzy zachowali zdrowy rozsądek, część wróciła po rozum do głowy w odpowiednim momencie (rozczarowując się na cudach Tuska), i są jakieś szanse, że wrócimy do rządów PiSu...

Warszawiaki - jakie nastroje u Was? 022 - powiedz, jak to wygląda z perspektywy zwykłego Kowalskiego? Kto w pogawędkach między znajomymi ma u Was największe poparcie? Ja z ludźmi swojego pokolenia zaprzestałem jakichkolwiek dyskusji na ten temat, z paroma jedynie da się rozmawiać, co mówią o głosach na Jurka, Kaczyńskiego czy nawet Korwina. Reszta oszołomów jednak jeszcze nie dorosła do tego, aby zmienić spojrzenie na PO. Natomiast ludzie po trzydziestce raczej w znacznej większości swoje głosy oddadzą na Kaczyńskiego.
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 15.06.2010 o godz. 18:44.
robin hood
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 15.06.2010, 18:47
0 22 napisał(a):Wyświetl post
No, pewnie. Odwiedzenie grobu brata w jego urodziny to obrzydliwość.

e viva Ciemnogród!
A powiedz mi co to ciemnogród

a teraz do rzeczy, nie jest to żadna obrzydliwość w zaistniałej sytuacji to nawet bardzo przyzwoite tylko ... wszystko zależy w jakich okolicznościach się to odbędzie. Kto będzie trzymał transparenty i w jakich TV bedzie informacja. Jeśli nikt i nie przyjdzie i w TV nie będzie informacji to ja nie mam nic przeciwko. W przeciwnym razie coś jednak nie jest w porządku.

A i jeszcze jedno przykro mi bo za moment będę zlinczowany ale niestety widzę że Wawel staje się powoli prywatnym folwarkiem.
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.06.2010, 18:48
A nie widzicie ze to wszystko to jest jedna klika? Kaczynski jedzie na grob brata i to ma byc agrument przeciw jego wyborowi? Kaczynski niby tam sie przemienil i to jest argument zeby nie glosowac na nego tylko na Komorowskiego? Ludzie ja mam dosc tego *******enia kto jest zly, ze Kaczynski jest za niski i mlaska a Komorowski nie wie ze Norwegia nie jest w UE i jest z calej Polski. To jest jedno wielkie szambko ktore zamiast przedstawic wizje kraju ich zdaniem to wola sie obrucac blotem, zamiast powiedziec cos nowego, madrego sensownego to skupijaja sie na wyciaganiu minusow kontraknadydata.
Jedyny jakis (dla mnie) sensowny wybor to JKM ktory nie mowi tego co reszta, ma jakias swoja wizje, swoje zdanie nie pod publiczke tylko zgodne ze swoimi pogladami i sumieniem. I choc tez czesto ubliza tym wszystkim "zlodziejom" to mysle ze on jedyny to moze czynic bo nie siedzi w tym ukladzie. A czym sie rozni PO od PiSu? Niczym, tacy sami zlodzieje, oszusci i kombinatorzy. Dlatego trzeba probowac czegos innego, czegos nowego co ma szanse zmienic cos w Polsce.
Ogolnie mysle ze sprawa jest prosta, zeby dobrze kierowac panstwem to trzebaby czlowieka czystego, ktory nie jest zlodziejem i pouklada to wszystko tak aby ukrucic tym wszystkim swiniom przy korycie zarcie. Taka jest prawda, polityka w Polsce to jeden wielki uklad, niby sie tam kloca o te swoje racje ale tak jak dla chuliganow wrog nr 1 t policja to dla nich rzecz nr jeden to jest nakradniecie kasy. Oni Panstwo maja w dupie, sa niegospodarni a wystarczyloby to ogarnac, chciec to ogarnac a byloby ok. Ale co tam lepiej 50% pensji pobierac na podatki a cene paliwa windowac w gore bo dzieki nim mamy "DARMOWE" szpitale i nauczanie ;/

EDIT.
Pisałem juz to wyzej. Po co PO chce miec prezydenta skoro Tusk mowil ze prezydent nic nie robi i tylko siedzi w palacu i pilnuje kloszy. Po co wiec te miliony na kampanie i ta zazarta walka. Politycy to klamcy! Nie glosujcie na klamcow bo klamca zawsze powie jedno a zrobi drugie, zaglosujcie na czlowieka moze bardziej kontrowersyjnego, moze troche oderwanego ale uczciwego! Takim wydaje sie byc Mikke aczkolwiek nikogo na sile nie namawiam, kazdy ma swoj rozum ale nikt chyba nie zaprzeczy ze Mikke to jedyny uczciwy (ciekawe czy jesli dostalby sie do wladzy to i taki by pozostal) kandydat.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 15.06.2010 o godz. 18:53.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
robin hood
Senior Member

Stary 15.06.2010, 18:54
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
A nie widzicie ze to wszystko to jest jedna klika? Kaczynski jedzie na grob brata i to ma byc agrument przeciw jego wyborowi? Kaczynski niby tam sie przemienil i to jest argument zeby nie glosowac na nego tylko na Komorowskiego? Ludzie ja mam dosc tego *******enia kto jest zly, ze Kaczynski jest za niski i mlaska a Komorowski nie wie ze Norwegia nie jest w UE i jest z calej Polski. To jest jedno wielkie szambko ktore zamiast przedstawic wizje kraju ich zdaniem to wola sie obrucac blotem, zamiast powiedziec cos nowego, madrego sensownego to skupijaja sie na wyciaganiu minusow kontraknadydata.
Jedyny jakis (dla mnie) sensowny wybor to JKM ktory nie mowi tego co reszta, ma jakias swoja wizje, swoje zdanie nie pod publiczke tylko zgodne ze swoimi pogladami i sumieniem. I choc tez czesto ubliza tym wszystkim "zlodziejom" to mysle ze on jedyny to moze czynic bo nie siedzi w tym ukladzie. A czym sie rozni PO od PiSu? Niczym, tacy sami zlodzieje, oszusci i kombinatorzy. Dlatego trzeba probowac czegos innego, czegos nowego co ma szanse zmienic cos w Polsce.
Ogolnie mysle ze sprawa jest prosta, zeby dobrze kierowac panstwem to trzebaby czlowieka czystego, ktory nie jest zlodziejem i pouklada to wszystko tak aby ukrucic tym wszystkim swiniom przy korycie zarcie. Taka jest prawda, polityka w Polsce to jeden wielki uklad, niby sie tam kloca o te swoje racje ale tak jak dla chuliganow wrog nr 1 t policja to dla nich rzecz nr jeden to jest nakradniecie kasy. Oni Panstwo maja w dupie, sa niegospodarni a wystarczyloby to ogarnac, chciec to ogarnac a byloby ok. Ale co tam lepiej 50% pensji pobierac na podatki a cene paliwa windowac w gore bo dzieki nim mamy "DARMOWE" szpitale i nauczanie ;/

EDIT.
Pisałem juz to wyzej. Po co PO chce miec prezydenta skoro Tusk mowil ze prezydent nic nie robi i tylko siedzi w palacu i pilnuje kloszy. Po co wiec te miliony na kampanie i ta zazarta walka. Politycy to klamcy! Nie glosujcie na klamcow bo klamca zawsze powie jedno a zrobi drugie, zaglosujcie na czlowieka moze bardziej kontrowersyjnego, moze troche oderwanego ale uczciwego! Takim wydaje sie byc Mikke aczkolwiek nikogo na sile nie namawiam, kazdy ma swoj rozum ale nikt chyba nie zaprzeczy ze Mikke to jedyny uczciwy (ciekawe czy jesli dostalby sie do wladzy to i taki by pozostal) kandydat.

Czy Janusz Korwin Mikke to polityk
MCDave
Звезда изнад свега

Od: 07.2005

Stary 15.06.2010, 19:10
W berecie nie chodzę, mam 20 lat...
Cytat:
...reszta oszołomów jednak jeszcze nie dorosła do tego, aby zmienić spojrzenie na PO
Dobre, dobre...

0 22 - zanim kogokolwiek zaczniesz nazywać ciemnogrodem przeczytaj jego post dwukrotnie, zrozum i dopiero komentuj.
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
Jaroo1
Senior Member

Stary 15.06.2010, 19:11
Z tego co wiem tak
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
sorin320
Senior Member

Stary 15.06.2010, 19:17
CO WY wogóle piszecie ?
jeśli Kaczyński zostanie prezydentem to brak słów.... on jedzie tylko na "pamięci o bracie", na tragedii, już wole Leppera.
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 15.06.2010, 19:21
Cytat:
już wole Leppera.
To ja Ci życzę prezydenta Leppera.
Ale temu krajowi tego nie życzę.
Różnie można oceniać czy to Kaczyńskiego , czy Komorowskiego , ale nobilitowanie ponad nich Leppera , to nie jest rozsądek .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 15.06.2010 o godz. 19:24.
robin hood
Senior Member

Stary 15.06.2010, 19:25
Z tego co wiem tak

No to ja już sam nie wiem piszesz żeby na polityków nie głosować bo kłamcy .... a na poważnie

Starałem się kiedyś zrozumieć o co chodzi Panu Januszowi.
I powiem tylko tak jeśli trochę złagodzi swoje poglądy to ma szanse przyciągnąć jakąś większą grupę elektoratu w obecnej sytuacji nawet nie spekuluje ile może dostać poparcie.
Niestety bez zaplecza politycznego na więcej nie może liczyć.

A na koniec głosujmy według uznania, wiedzy i sumienia, głosujmy po to żeby móc mieć własne zdanie przez najbliższe 4 lata

Pozdrawiam
sorin320
Senior Member

Stary 15.06.2010, 19:25
Mareq
To ja ci życzę Kaczki, temu zacofanemu krajowi także, ale tym którym zalezy na losie narodu i chcą "by żyło sie lepiej" zdecydowanie nie życzę.
Ostatnio edytowane przez sorin320 : 15.06.2010 o godz. 19:28.
LoRd
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 15.06.2010, 19:27
na niepoprawni.pl znalazłem kiedys wiersz. Jak włączyłem sobie dzisiaj tv (miałem nie czytać/oglądać już nic o polityce do wyborów ale nie wytrzymałem) i zobaczyłem tę histerię PO i postkomuny przed zwycięstwem Kaczyńskiego to sobie o owym wierszu przypomniem.

KOŁYSANKA

ZNÓW STARA ZGRAJA SZCZĘŚLIWYM TRAFEM,BEZ GŁÓW, BEZ PLANÓW, ZA TO Z ROZMACHEM
DO ŻŁOBU TOCZY SWE TŁUSTE CIELSKA - IDZIE PLATFORMA OBYWATELSKA !

DO SĄDU ZŁODZIEJ ŚMIAŁO UCIEKA, BO WSZAK KORUPCJA PRAWEM CZŁOWIEKA !
CZAR PRL-u WRACA DO FORMY, WDZIĘCZNI JESTEŚMY LUDZIOM Z PLATFORMY ?!

ZWROT W DYPLOMACJI TO ROZDZIAŁ DRUGI, OD DZIŚ BĘDZIEMY ŚWIADCZYĆ USŁUGI
DLA WŁADIMIRA I DLA ANGELI, CZAS NA KOLANACH IŚĆ DO BRUKSELI !

SZEF MSZ-u JUŻ MA KAGANIEC, ŚLĄSK I POMORZE WEŹMIE GERMANIEC !
TRZEBA WYWŁASZCZYĆ POLSKIEGO CHŁOPA, VIVAT PLATFORMA, VIVAT EUROPA !

ANGELA Z RITĄ RĘCE ZACIERA, BY NA WSCHÓD RUSZYĆ TROPEM HITLERA
A ZA NIĄ ZIOMKÓW PROCESJA TŁUMNA, VIVAT PLATFORMA, PIĄTA KOLUMNA.

"ZA TAWARISZCZA TUSKA ZDAROWIE" PIJĄ GAZPROMU OLIGARCHOWIE.
WŁADIMIR PUTIN Z RADOŚCI ŚPIEWA: "NU TIEPIER BUDIET KAK ZA BREŻNIEWA"

ODWRÓT Z IRAKU, Z AFGANISTANU, OSAMA ŚMIEJE SIĘ SPOD TURBANU.
TAKI SOJUSZNIK JAK TUSK SIĘ PRZYDA...VIVAT PLATFORMA I AL-KAIDA !

KONIEC Z LUSTRACJĄ ! KONIEC ROZLICZEŃ ! DLA KONFIDENTÓW TO KONCERT ŻYCZEŃ
"OD DZISIAJ WSZYSCY JESTEŚMY ŚWIĘCI" VIVAT PLATFORMA I KONFIDENCI !

NIECH ŻYJE WOLNOŚĆ ! ĆPUN NA WAGARACH, ŁBEM DURNYM KRĘCI W DYMU OPARACH
CAŁKIEM LEGALNIE ĆMIĄC PORCJĘ ZIELSKA. VIVAT PLATFORMA OBYWATELSKA !

NIECH ŻYJE MIŁOŚĆ ! RUSZA PARADA, SPROŚNYCH PEDAŁÓW CAŁA GROMADA
GZI SIĘ BEZWSTYDNIE WŚRÓD PUBLICZNOŚCI. TO DAR PLATFORMY, TRYUMF WOLNOŚCI !

ELEKTORACIE ! WYBORCO DURNY ! GDY BĘDZIESZ WRZUCAĆ GŁOS SWÓJ DO URNY,
A CHCESZ BYC SŁUGĄ NIEMCA I RUSKA - DALEJ POPIERAJ KOMOROWSKIEGO I TUSKA !
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
Jaroo1
Senior Member

Stary 15.06.2010, 19:33
Cytat:
Starałem się kiedyś zrozumieć o co chodzi Panu Januszowi.
I powiem tylko tak jeśli trochę złagodzi swoje poglądy to ma szanse przyciągnąć jakąś większą grupę elektoratu w obecnej sytuacji nawet nie spekuluje ile może dostać poparcie.
Niestety bez zaplecza politycznego na więcej nie może liczyć.
Własnie chodzi o to ze On ma poglady jakie ma, wiele dosc kontrowersyjnych, mocnych, stanowczych i to wielu nie przyciaga. Ludzie wola zeby im powiedziec bedzie dobrze, bedzie super kraj, kazdy bedzie zadowolony niz zeby ktos powiedzial ze nie bedzie super. Ja wlasnie w nim cenie to ze ma stanowcze poglady i nie boi sie glosno mowic o tych malo dyplomatycznych rozwiazaniach, cenie wlasnie w nim ta szczerosc i prawdomownosc ktorej wyrzecze sie "wielka czworka" aby tylko dorwac sie do koryta.
drozd:
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 15.06.2010, 19:48
Dopóki z lewej strony zasiadają w parlamencie osoby związane z komuną
A co ta komuna Ci tak przeszkadza? Przecież wszyscy kandydaci mają ścisły związek z tamtym okresem i to nie tylko po stronie opozycyjnej. Jakbyś dokładnie poczytał to dowiesz się, że wszyscy malowani opozycjoniści włącznie z Bronkiem, Jarkiem, Kornelem nie są wcale tak kryształowo czyści jak się wydaje. Zakładam, że Twoi rodzice zdobywali wykształcenie w tamtych czasach, więc zapewne wiesz na jakiej zasadzie można było robić karierę naukową na uczelniach. Moja matka jak postanowiła robić doktorat na SGPiS to dowiedziała się, że albo wstąpi do partii albo won. Tak samo było za zakładami pracy, fabrykami, czy innymi instytucjami. Dlatego dziś wypowiedzi niektórych autorytetów profesorów o tym jaki był ich wkład w przemiany zachodzące po 89 r. kwituję napadem śmiechu.

Warszawiaki - jakie nastroje u Was? 022 - powiedz, jak to wygląda z perspektywy zwykłego Kowalskiego? Kto w pogawędkach między znajomymi ma u Was największe poparcie? Ja z ludźmi swojego pokolenia zaprzestałem jakichkolwiek dyskusji na ten temat, z paroma jedynie da się rozmawiać, co mówią o głosach na Jurka, Kaczyńskiego czy nawet Korwina. Reszta oszołomów jednak jeszcze nie dorosła do tego, aby zmienić spojrzenie na PO. Natomiast ludzie po trzydziestce raczej w znacznej większości swoje głosy oddadzą na Kaczyńskiego.
U mnie sytuacja jest dość klarowna, gdyż na SGH partie liberalne miały zawsze ogromną przewagę dlatego na korytarzach praktycznie mówi się tylko o trójce: Komorowski, JKM, Olechowski. Na PW gdzie również studiuję jest już większe zróżnicowanie od Napieralskiego po Kaczyńskiego z przewagą JKM. Wśród znajomych polityków, radnych etc. Komorowski i Napieralski są najczęście wymieniani jako Ci na których będą głosować w I turze. Rodzina generalnie głosuje na Pawlaka (w tym ja), choć przez ostatnie kilka lat głosowali zwykle na PiS/PO. Część rodziny oczywiście głosuje na Kaczyńskiego i prowadzi już kampanię twierdząc, że nie będą się odzywali do tych którzy nie zagłosują na Jarka

Wg. najczęściej wymienianych
Studenci 23-25 lat - JKM, Komorowski, Olechowski, Kaczyński, Napieralski
Politycy ode mnie z gminy, a także młodzi politycy z PO i UPR - Komorowski, Napieralski, JKM, Pawlak
Rodzina - Komorowski, Pawlak, Kaczyński
Rodzina ze świętokrzyskiego - wszyscy na Kaczyńskiego
Powód: rodzina na wsi
Ostatnio edytowane przez emj10 : 15.06.2010 o godz. 19:56.
Jaroo1
Senior Member

Stary 15.06.2010, 20:14
Moze ja powiem jak u mnie sytuacja z glosowaniem wyglada. Zaznacze ze mieszkam na wsi. Spytalem sie tylko kilka osob z rodziny jak glosuja, czy glosuja.
Babka- PiS, Radio Maryja, Jarek!
Matka- no raczej Jarek ale w sumie czemu to nie wie..
Siostra i brat cioteczni- nie glosuja bo sie nie znaja na polityce
Wujek- tez nie glosuje bo co ma sobie glowe zaprzatac tym

Ogolnie bez sensem jest to ze kazdy ma prawo do glosowania. Ludzie nie znajacy sie na polityce nawet nie chca podjac wysilku i dowiedziec sie cos o kandydatach, cos rozkminic, pomyslec, zstanowic sie i chociaz sprobowac wybrac jakiegos kandydata. Czesc mysli sloganami, Radio Maryja, kosciol- PiS wiec musze glosowac na PiS bo oni sa jedyni sprawiedliwi. Czasami nawet slysze opinie a Jarek taki niski, czy ja wiem czy on sie nadaje na prezydenta, ten Komorowki taki chlop postawny pasowalby na prezydenta. Ludzie sa otumanieni przez tv. W poprzedniej kadencji gdzie zrobiono z Lecha Kaczynskiego karykature czlowieka teraz mysla o tym aby kandydat mial zone, wystarczajaco duzo cm wzrostu itp, ludzie narzekaja na podatki, na wszystko ale co tam glosuje na PiS bo mi tak Radio mowi. Dochodze do wniosku ze naprawde nieporozumieniem jest to ze kazdy Polak moze wziac udzial w wyborach, po prostu to nie sa wybory najlepszego kandydata tylko jakichs ogolnych upodoban ktore utrwalily sie w glowie. Nikt sie niepofatyguje sprawdzeniem jaki plan na Polske maja kandydaci tylko wybieraja bo Tusk jest spoko a Bronek wyoki to ja glosuje na PO, ja na PiS bo oni sa katolikami, ja na Pawlaka bo moj region a niego glosuje. Ludzie nie maja wlasnego zdania, w tych czsach za nich mysla inni ktorzy sa bardziej wtajemniczeni i ich przekonaja na kogo glosowac albo telewizja. Chyba tak nie powinno byc, chyba kazdy powinien miec swoje zdanie i przekonanie ze wie na kogo chce glosowac i miec na to argumenty a jak nie to niech nie glosuje lepiej wcale. A nie kieruje sie tym ze PiS katolicy to maja moj glos a PO chce prywatyzacji szpitali wiec nie zaglosuje ;/
Nie wiem czy takie rzeczy to tylko na wsi ale mysle ze niestety nie tylko i wiekszosc Polakow nie interesuje sie polityka a glosuje bo tak wypada i ten glos to taki w ciemno oddany.
drozd:
0 22
Senior Member

Stary 15.06.2010, 20:20
MCDave napisał(a):Wyświetl post
0 22 - zanim kogokolwiek zaczniesz nazywać ciemnogrodem przeczytaj jego post dwukrotnie, zrozum i dopiero komentuj.

Ja słowa o ciemnogrodzie napisałem w stosunku do siebie, bo uważam się własnie za ciemnogrodzianina. To było podsumowanie w stylu 'Forza Inter' albo 'jebac iti'.

"Przeczytaj jego post dwukrotnie, zrozum i dopiero komentuj" czego Ci życzę
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

P.e.c.h
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 15.06.2010, 20:34
Przeczytałem ostatnie strony tematu i widze, że straszny wysyp spanikowanych wykształconych z dużego miasta, też bym się bał na ich miejscu.

PO chce prywatyzacji szpitali wiec nie zaglosuje
To ja już nie wiem czym wg Ciebie się mam kierować skoro nie np prywatyzacja szpitali

W ogóle strasznie się motasz, raz mówisz że sie nie znasz innym, ze nie wszyscy powinni głosować, mówisz że ktoś sie sugeruje sondażami, a skąd się te sondaże biorą? Ano stąd, że maja np zbieżne poglądy w pewnych sprawach, czy z tego, że Tym ufają a innym nie.

Ty nie ufasz, a czemu ufasz JKMowi? Nie głosujesz na niego tylko dlatego, że jest inny? Bo mówi cos innego niż dwaj głowni kandydaci? Ileż już razy słyszeliśmy jego żale, że ktoś głosował i nie było tego głosu albo coś w tym stylu... Tak jest takim zagrożeniem, że w komisjach ludzie z różnych partii wspólnie zmawiająi się, zrobili głosy na niego nieważnymi i dlatego nie udaje mu się wygrać... biedaczek.

Część pomysłów JKM jest ok, część po sporym retuszu byłaby ok, a część jest tragikomiczna i np ja jako wyborca JK, miałbym cięzki orzech do zgryzienia jakby w drugiej turze spotkali się JKM i BK

Edit: czekam z niecierpliwością na wyrok sądu
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 15.06.2010, 23:40
Powiem wam ze ile razy widze złotoustego Bronka w TV tyle razy sie upewniam w stwierdzeniu ze on bardziej nadaje sie na jakiegos gajowego co czyta poezje niz na polityka a tymbardziej prezydenta.

jego sztucznosc jest wieksza niz biust Dody i usta Ibisza razem połaczone,niewiem co ma oznaczać tak samo sztuczny i zarazem powazny (grozny) ton głosu.Ma on nib wskazywac ze mamy doczynienia z "męzem" stanu ale jest to raczej jego mierna zreszta parodia.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 16.06.2010, 00:22
Cytat:
Będzie potrzebna wielka mobilizacja jasnej części Polski, żeby obronić Polskę przed recydywą Jarosława Kaczyńskiego – mówił wczoraj Nowak.
http://www.dziennik.pl/polityka/wybo...zynskiego.html

Gdybym tylko mógł, sam osobiście podałbym do sądu PO i szefa kampanii wyborczej Komorowskiego, za te słowa o jasnej i ciemnej części społeczeństwa i zażądałbym w trybie wyborczym, we wszystkich istniejących w Polsce mediach, przeproszenia społeczeństwa polskiego za swoje smykarstwo. Zastanawiam się czy prokurator nie byłby tutaj bardziej na miejscu, aby uzmysłowić bractwu z PO, że metody podjudzania i napuszczania na siebie społeczeństwa polskiego, podlegają pod kodeks karny w RP ? Sam kandydat Komorowski, jest wręcz idealnym przykładem "jaśnie oświeconych" władców z PO lub raczej pomroczności jasnej, jako schorzenia typowego dla narcyzów z manierą dyktatorów i to nie mody, tak nagminnie zrzeszonych w PO. Nie zdziwię się, jeśli kolejny prowokator z PO, dostanie od Tuska ochronę BOR-u, gdyż nie jednemu z "ciemnej strony" Polski, puścić mogą nerwy z powodu tak chamskiej prowokacji i znowu ktoś może rozkwasić, kolejny uśmiech Słońca Peru, nawet w ramach recydywy .

EDIT

Ps 1q2 - ja tam wole żyć, niż przechodzić do historii , zwłaszcza na Twoje życzenie
Ostatnio edytowane przez kot : 16.06.2010 o godz. 00:35.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 16.06.2010, 00:25
Kocur napisał(a):Wyświetl post
1q2 - patrzysz tylko z pozycji Izraela. To co Żydzi uprawiają od pewnego czasu na całym świecie musi zostać kiedyś przerwane bo czują się totalnie bezkarni. I życzę Ci żeby Mosad w Polsce lepiej nie poczuł się lepiej ...
Wiesz, ja wcale nie popieram polityki Izraela a wręcz przeciwnie.Jednak akurat tematem był akcja w Dubaju i to co Polska powinna zrobić.Sama akcja jak najbardziej na plus - takich ludzi trzeba likwidować a chirurgiczna wręcz precyzja musi się podobać, dlatego w tym akurat przypadku mam wątpliwość czy aby nie należy się dogadać z Żydami i w zamian za coś, oddać do im niż choćby niemiachom, wielkiemu nagle pokojowemu krajowi

Co do reszty działań się nie wypowiadam żeby ktoś mi nie wyjechał z np tym atakiem na statki wiozące pomoc.
Z tym panoszeniem się mossadu...też nie jestem do końca przekonany...Tam to jest inny świat - Żydzi są osaczeni przez kraje które chciałby by ich zaorać i posolić.
Nie przeczę też że mi imponuje wywiad który największych swoich wrogów, jest wstanie szukać po całym świecie i likwidować.

kot napisał(a):Wyświetl post
gdyż nie jednemu z "ciemnej strony" Polski, puścić mogą nerwy z powodu tak chamskiej obrazy i znowu ktoś może rozkwasić, kolejny uśmiech, nawet w ramach recydywy .
działaj i przejdź do historii!
94 - Allah Akbar!!
Mishau
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 16.06.2010, 01:14
Cytat:
Powiem wam ze ile razy widze złotoustego Bronka w TV tyle razy sie upewniam w stwierdzeniu ze on bardziej nadaje sie na jakiegos gajowego co czyta poezje niz na polityka a tymbardziej prezydenta.

jego sztucznosc jest wieksza niz biust Dody i usta Ibisza razem połaczone,niewiem co ma oznaczać tak samo sztuczny i zarazem powazny (grozny) ton głosu.Ma on nib wskazywac ze mamy doczynienia z "męzem" stanu ale jest to raczej jego mierna zreszta parodia.
W takim razie co sądzisz o równie złotoustym Jarku o nienagannej prezencji? Wiadomo Komor nie jest idealny ale wolę wybrac mniejsze zło. W pierwszej turze Napieralski, w drugiej Komor. Jakby wygrał Kaczyński to straciłbym zupełnie wiarę w ten kraj. Wyborcy "księżycowego" Jarka powiedzcie czym sie kierujecie? Jak to mozliwe ze tak nielubiana przed 10 kwietnia osoba, dzisiaj ma az 35% poparcia w sondażach? Tak jak ktoś juz wcześniej napisał, że jak ma wygrać Kaczor to ja juz wole Leppera. Pozdrawiam
0 22
Senior Member

Stary 16.06.2010, 01:30
Mishau napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo Komor nie jest idealny ale wolę wybrac mniejsze zło.
Oddałbyś żonę mniejszemu złu? Tu oddajesz Polskę.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 16.06.2010, 01:42
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Oddałbyś żonę mniejszemu złu? Tu oddajesz Polskę.
nie oddał bym nikomu ale jak bym miał 2 opcje - mniejsze i większe, to wybrał bym mniejsze.Gdzie to w ogóle jałowa gadanina bo dla jednego mniejsze będzie większe a dla drugiego odwrotnie.
Jest to chyba dziwne że pomijając małą grupę wyznawców, większość będzie głosowała nie za kimś ale przeciw komuś ale tak wygląda nasza klasa polityczna i pewnie szybko to się nie zmieni.
94 - Allah Akbar!!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów