The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
arti
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.06.2010, 08:24
morgenes napisał(a):Wyświetl post
Jak Głowacki przychodził do Wisły z Lecha, był najlepszym stoperem w lidze. Czego o Sadloku na pewno nie można powiedzieć.

Nie oceniam Sadloka po jednym meczu, alel po tym, jak się rusza, jaki ma przegląd pola, jaką technikę, jak potrafi się zastawić czy blokować. Do Głowackiego lata świetlne. Nawet do młodego Głowackiego.

Głowie należał się ten transfer za zasługi. Cena również dobra, byle by została przeznaczona na kogoś równie wartościowego, co on.

P.S. Coś mi podpowiada, że z Głową będzie jak z Mirkiem
Troche popusciles wodze fantazji z tym najlepszym. Obiecujacy i rokujacy na przyszłosc - tak. Najlepszy... po Zielinskim, B.Zajacu, Wegrzynie, Lapinskim... dalej mi sie nie chce szukac w pamieci.
Mam nadzieje, ze bedzie Mu sie wiodlo gdziekolwiek bedzie gral. Za to zdrowie zostawione u nas...
Ostatnio edytowane przez arti : 15.06.2010 o godz. 08:28.
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 15.06.2010, 08:38
Osobiście bardziej mi szkoda Głowackiego niż rok temu Baszcza. Głowa był ostoją naszej defensywy, ZAWSZE grał RÓWNO, nie przypominam sobie aby ewidentnie zawalał jakieś bramy, czasem swojaka wbił, dużo pauzował za kartki, ale mimo wszystko był ikoną w obecnym składzie.

Bzdurne pisanie, że czas "odmłodzić" kadrę jest nie na miejscu, bo taki zawodnik jak Głowa mógłby grać spokojnie jeszcze przez 3 sezony i byłby wiodąca postacią w defensywie. Ileż mamy zawodników po 30 w 1 jedenastce? Głowa i Sobol to powód aby pisać o odmładzaniu? (takie komentarze wyczytałem pod newsem z TWSD)

Szkoda, ale taka kolej rzeczy, mam nadzieję, że ktoś kogo znajdziemy godnie zastąpi Głowackiego.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.06.2010, 08:46
ta drużyna w której gra Alemao jest na ostatnim miejscu w lidze Australijskiej ale tam i tak znacznie wyższy poziom jak w Polsce wiec pewnie okaże sie wzmocnienem.
W tymsezonie zdobył jedną bramke, 20 razy faulował (więc gra dośc czysto) nie dostał ani jednej żółtej kartki ani czerwonej
Ostatnio edytowane przez AYALA : 15.06.2010 o godz. 08:52.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 15.06.2010, 08:51
Sprzedając Głowackiego rozwalamy jedyną formacje, która trzymała u nas wysoki poziom. Żeby nam ten ~1mln€ nie wyszedł bokiem w pucharach... Mam nadzieje, że w jego miejsce przyjdzie ktoś naprawde solidny.

Dzięki za wszystko i powodzenia w Turcji.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 15.06.2010, 08:52
ten Alemao to jakieś nieporozumienie... niedługo go pewnie do domu odeślą...
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 15.06.2010, 08:54
AYALA napisał(a):Wyświetl post
ta drużyna w której gra Alemao jest na ostatnim miejscu w lidze Australijskiej ale tam i tak znacznie wyższy poziom jak w Polsce wiec pewnie okaże sie wzmocnienem.
W tymsezonie zdobył jedną bramke, 20 razy faulował (więc gra dośc czysto) nie dostał ani jednej żółtej kartki ani czerwonej
Bla bla bla.

Oglądałeś kiedyś mecz tej ligi?
Odpowiedz cytując
nt5
Member

Od: 06.2006

Stary 15.06.2010, 08:56
ja wiem, ze tylko krowa nie zmienia zdania, ale u Was to jest mega sinusoida. Jeszcze jakiś czas temu oddalibyście Głowę za grosze, żeby się pozbyć wiecznie korzystającego kolesia ze składek ZUSu. Głowacki grał u nas 10 lat, zrobił swoje, zgodził się na GODZIWY transfer i ciach bajera. Wszystko git.

Ceny za naszych ligowych grajków, którzy po jednym udanym sezonie rosną do miliona Euro, to zbójectwo. Wystarczy później takiego Matusiaka czy Rasiaka wysłać na zachód, żeby rynek ocenił ich prawdziwą wartość.

A co z Danielem Cyzio? Może by go wziąć na zgrupowanie i dać szansę? To na pewno mniejsza ruletka niż szukanie obrońców w FIFie 2010 i na youtubie.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 15.06.2010, 08:56
Pablooo napisał(a):Wyświetl post
Bla bla bla.

Oglądałeś kiedyś mecz tej ligi?
na mundial sie dostali a my nie więc i lige maja chyba silniejszą.Michael Thwaite i Jacob Burns raczje sie nie sprawdzili ale może Brazylijczykowi sie poszczęści.Trzeba próbowac
Ostatnio edytowane przez AYALA : 15.06.2010 o godz. 08:58.
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 15.06.2010, 08:57
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
No i najwyżej tak się właśnie stanie. I co z tego? Rozumiem, że lepiej nie próbować?
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 15.06.2010, 08:59
na mundial sie dostali a my nie więc i lige maja chyba silniejszą
Żelazna logika.

2 lata temu Polska grała na Euro, na którym zabrakło Anglików.

A co do samego piłkarza, to jak na ULTRAOFENSYWNEGO (bo tak go chyba nazwali w artykule na twsd), to ilością bramek raczej nie oszałamia. Inna sprawa, że w jego przypadku ważniejsze są asysty, a na ten temat pismaki milczą. Cóż, testować można- może akurat coś z niego będzie. Pytanie tylko, czy jest potrzebny kolejny prawy obrońca (Singlar i Burliga już przecież są).
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 15.06.2010, 08:59
na mundial sie dostali a my nie więc i lige maja chyba silniejszą
W australijskiej kadrze na mundial chyba dwóch piłkarzy gra w swoim kraju.

Zaskakujące jest to, jak wiele można stwierdzić, opierając się tylko na domysłach i przypuszczeniach. Warto wiedzieć, co się pisze.

Australijska liga jest po prostu kiepska. Grają w miarę szybko, ale jakby z zawiązanymi oczami.

P.S Głowacki podpisze trzyletni kontrakt i się nim Turki emocjonują, że "początek wielkich wzmocnień". Ciekawe czy będą go chcieli spalić po pierwszym samobóju/rykoszecie ;-)
http://s24.pl/glowacki_na_trzy_lata_...ji-s75244.html
Ostatnio edytowane przez Pablooo : 15.06.2010 o godz. 09:06.
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 15.06.2010, 09:05
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam bardzo - po czym to wywnioskowałeś? Byłeś na treningu? Obserwowałeś go, że w ten sposób się wypowiadasz?

Marcelo przychodził do Nas jako wolny zawodnik - a prezentuje teraz klasę światową.
Odpowiedz cytując
czera84
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 15.06.2010, 09:09
Tylko Marcelo przychodził do nas w wieku 21 lat.To trochę zmienia postać rzeczy,ponieważ młody zawodnik bardziej się rozwinie od bodajże 28-letniego grajka.Tak myślę.
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Stary 15.06.2010, 09:12
To proszę bardzo Sadlok jest.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 15.06.2010, 09:18
KacpiTSW napisał(a):Wyświetl post
To proszę bardzo Sadlok jest.
no ale Sadlok sporo kosztuje a Alemao jest za free
Odpowiedz cytując
czera84
Senior Member

Cleber zapowiedział,że po zakończeniu kariery w Wiśle czyli w połowie następnego sezonu będzie scautem Białej Gwiazdy i w Brazylii będzie wyszukiwał nam talenty na miarę Marcelo.
A z innej beczki,można Sadloka kupić,ale to jest zawodnik raczej na przyszłość a my potrzebujemy zawodnika na teraz.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

na mundial sie dostali a my nie więc i lige maja chyba silniejszą.Michael Thwaite i Jacob Burns raczje sie nie sprawdzili ale może Brazylijczykowi sie poszczęści.Trzeba próbowac
Turcja, Czechy czy Chorwacja tez sie nie dostaly i ich ligi tez sa slabsze od Australijskiej ?
kocham te porownania a to tylko 3 przyklady.. daje glowe uciac ze liga Estonska jest silniejsza od Australijskiej
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 15.06.2010 o godz. 09:21.
Odpowiedz cytując
czera84
Senior Member

Stary 15.06.2010, 09:20
no ale Sadlok sporo kosztuje a Alemao jest za free
Alemao przypominając jest chyba prawym obrońcą a nie środkowym....chyba,że ja czegoś nie wiem to mnie popraw
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Stary 15.06.2010, 09:23
Jarosz mówił, że jest bardzo ofensywnym zawodnikiem albo po prostu znowu po plątał swój jęzor.
Odpowiedz cytując
zordon
Senior Member

Stary 15.06.2010, 09:42
czera84 napisał(a):Wyświetl post
A co z tym Babą Diawara.Są to tylko takie plotki z palca wyciągniete?Bo jak już coś to Edgar bardziej pasuje do wymogów Wisły bo jest bardzo wysoki(190cm)w porównaniu to tej Baby.No i Baba jest wyceniany przez Transfermarkt na 3.1mln.
wymogi miał Skorża bo trzeba mu było wielkiego chłopa, żeby na niego wszystkie długie piły grać. Mam nadzieję, że Henio ma bardziej wyrafinowaną wizję i wreszcie zaczniemy grać piłką, bo od dłuższego czasu się na ten "system" patrzeć nie dało
zapraszam fanów trance ---> www.globaltrance.pl
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 15.06.2010, 10:20
Najbardziej brakowało w poprzednim sezonie kreatywności na skrzydłach i skuteczności w ataku. Jak Brożek nie ma formy to potrafi zmarnotrawić kazdą sytuację i mamy duuuże problemy ze strzelaniem bramek. O Boguskim nie wspominam, bo on to potrafi nawet w formie
Odpowiedz cytując
kolend
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 15.06.2010, 10:24
Galonek napisał(a):Wyświetl post
Na zdjęciu z koszulką "Głowa" na najszczęśliwszego nie wygląda. Chyba mu się łezka w oku zakręciła
ciekawe jakie miny mają prezesi Trabzonu... nic się na Szymkowiaku nie nauczyli? Kupują za solidną kasę kontuzjogennego, 31 letniego zawodnika, który w ważnych meczach (np reprezentacji) często robił klopsy. Z pkt widzenia Wisły - super transakcja (jeśli pieniądze zostaną wydane na kogoś, kto go zastąpi)
Odpowiedz cytując
zordon
Senior Member

Stary 15.06.2010, 10:40

Czy mi się zdaje, czy ten testowany Brazylijczyk na tym zdjęciu ma piwny (?) brzuchal, który nie przystoi nawet naszym ligowym kopaczom?
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 15.06.2010, 10:41
zordon, mialem to samo napisac

moze to takie ujecie, ale wyglada, ze ma niezly "bamboch".
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 15.06.2010, 10:46
watpie zeby w Australi zbytnio sie przemeczal, tam do nie dawna chyba byla amatorska liga, chociaz nie jestem pewien
znajac zycie to moga go szybko odeslac, napewno przejdzie z zawodnikami badania i sie okaze na jakim poziomie jest.

Odpowiedz cytując
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 15.06.2010, 11:05
tofik napisał(a):Wyświetl post
Najbardziej brakowało w poprzednim sezonie kreatywności na skrzydłach i skuteczności w ataku. Jak Brożek nie ma formy to potrafi zmarnotrawić kazdą sytuację i mamy duuuże problemy ze strzelaniem bramek. O Boguskim nie wspominam, bo on to potrafi nawet w formie
Dokładnie, skrzydła i atak najbardziej zawiódł w poprzednim sezonie. A my na razie to się tylko poważnie osłabiliśmy.
Nie ma Ba, nie ma Głowy, nie ma Alvareza.Mówi się o 5 transferach do klubu. Ale ta 5 to absolutne minimum aby zapchać jakoś dziury. Kadra będzie dalej kiepsko wyglądać. Przyszłość nie wygląda za fajnie nie ma się co podniecać ,że budujemy jakąś silną ekipę.
Przyjrzyjmy się kto ma być siłą tego zespołu.

-Garguła: który wraca po ciężkiej kontuzji i bardzooo długiej przerwie. Każdy tutaj pokłada w nim ogromne nadzieje ale czy mamy jakieś optymistyczne przesłanki ku temu aby twierdzić ,że chłop się od razu sprawdzi?
-Małecki - który przeplata bardzo dobre spotkania , wręcz fatalnymi. Popełnia dziecinne błędy. Chłopak jest utalentowany ale ja twierdzę ,że jeszcze dużo czasu minie aż się wyrobi.
- Łobodziński i Kirm , to są co najwyżej zapchajdziury, spoko na szeroką kadrę w lidze. Dla mnie to nie są skrzydła które pociągną ten zespół.Kirm jeszcze może się odnajdzie ale po Łobodzińskim nie spodziewam się niczego więcej.To nie jest zawodnik na miarę Wisły.
Jaką my mamy ławkę w obronie? Odchodzi kluczowy zawodnik. Trzeba ściągnąć kogoś równie dobrego jak Głowa a co dalej z obroną ?

Spójrzcie jaki roz**** w kadrze.Naprawdę obawiam się co to będzie.
Pozostaje tylko nadzieja ,ze kluczowi zawodnicy nie będą w przyszłym sezonie grac takiej ch.jni
Ostatnio edytowane przez MaG* : 15.06.2010 o godz. 11:14.
Odpowiedz cytując
zordon
Senior Member

Stary 15.06.2010, 11:17
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...dzil_Wislakow/

o co chodzi z tym Baszczyńskim na treningu Może ktoś coś więcej napisać? Żart jakiś czy ... ?
Odpowiedz cytując
Mrsnh
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 15.06.2010, 11:20
ja jestem na TAK
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 15.06.2010, 11:25
Nie ma co wyciągać pochopnych wniosków. Baszczu pewne ma jeszcze w Atromitosie urlop, więc postanowił odwiedzić stare śmieci.
Odpowiedz cytując
Tomgoo
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 15.06.2010, 11:26
zordon napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...dzil_Wislakow/

o co chodzi z tym Baszczyńskim na treningu Może ktoś coś więcej napisać? Żart jakiś czy ... ?
Cytat:
Baszczu trenuje z Wisłą

Data: 15-06-2010 10:03 Autor: ewcia

Od godz. 9.30 piłkarze Białej Gwiazdy trenują na boisku bocznym.

Na porannych zajęciach Wisły pojawił się Marcin Baszczyński, który przebywa w Krakowie i skorzystał z możliwości treningu z Białą Gwiazdą.

Frekwencja zawodników jest ciągle mizerna miejmy nadzieje, że już niebawem zrobi się tłoczniej w kadrze.

Na zajęciach zabrakło trenera bramkarzy, Artur Łaciak został zwolniony niebawem poznamy jego następcę.

Zródło: skw*.pl
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów