The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.06.2010, 20:13
http://www.youtube.com/watch?v=s1we1Sksv1Q

Andres Iniesta vs Vuvuzela 0-1
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 14.06.2010, 20:25
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Nie tyle irytujące co wręcz przeszkadzające w oglądaniu. Oglądam na mono,bo godzina takiego bzyczenia to łeb sam odpada. Ale tak z drugiej strony pomyślcie,90 minut dmuchacie w jakąś rurę. Co trzeba miec w glowei aby takie coś robić. Mam nadziej,ze coś z tym zrobią.

Edit. Strefa czasowa niekoiecznie inna.
No to zrobili...:O :

http://www.sport.pl/pilka/1,65080,80..._wuwuzele.html
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 14.06.2010, 20:54
kurde, 1:1... Do boju Paragwaj!!!!
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 14.06.2010, 21:22
lepsi byli Włosi, ale liczy się tylko to , co w siatce. No i utwierdzili mnie w niechęci do siebie - bandyci i oszuści na boisku.
Niestety wysoko zajdą, rozkręcą się.

Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.06.2010, 21:33
Z taką grą to pokonają Nową Zelandię a już na Słowacja z Jankiem Muchą może im zabraknąć sił.
Nudny ten mundial jak flaki z olejem.
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 14.06.2010, 21:34
Alez mnie irytowali swoja gra dzisiaj Wlosi :/ Kibicuje Italii od zawsze a dzis sie wkurzalem prawie jak na niektorych meczach Wisly. Te glupie straty przy podaniach, jakies odbite przypadkowo pilki i niedokladnosc rujnujaca cale akcje doprowadzaly mnie do wrzenia. Dobre w tym meczu bylo tylko to ze zdolali wyrownac. Zaden z pilkarzy wloskich nie zagral bardzo dobrze. Najwyzej dobrze (Chiellini czy Pepe) ale wiekszosc nieporadni i NIEDOKLADNIE. Dlugimi chwilami byli po prostu zbyt wolni i nieruchawi. Paragwajowi trzeba oddac ze gral ambitnie i mimo ze bronil sie przez wiekszosc meczu to byla to rozsadna obrona a nie obrona Czestochowy. Paragwaj byl swietnie tatkycznie ustawiony i chwilami skakal do krotkiego pressingu siejac poploch u Wlochow. Ogolnie wynik raczej sprawiedliwy.
DysoN
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 14.06.2010, 21:36
A mnie dziś zdenerwował komentator - Iwański. Takim typowo polskim pełnym kompleksów podejściem do Paragwajczyków. Te wszystkie jego momenty zdziwienia ze Paragwajczycy grają do końca wymieniają napastników, grają do przodu, zamiast spocząć na laurach po jeden bramce strzelonej "mistrzom świata". Przecież Paragwaj to nie Polska, a klasowa drużyna która bardzo dobrze poradziła sobie w eliminacjach strefy południowoamerykańskiej wygrywając z Argentyną i Brazylią i na pewno swoją ambicje maja. A komentator traktował ich tak jakby to był jakiś straszy kopciuszek. W ogóle Ci komentatorzy są beznadziejni, ale jak ma być inaczej jak Jońca komentuje mecze raz na 4 lata.

A Włosi.. bez zmian: oszukać, przyaktorzyć, przy sędzi poklepywać po plecach by zaraz chamsko sfaulować, szczególnie w końcówce objawiło się im to boiskowe chamstwo

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 14.06.2010, 21:39
jak na razie nuda ten mundial.. i kibicowsko jak i pilkarsko.. juz mi brak Polskiej ligi
jak przelaczam podczas meczow na Tomaszow Lisow czy seriale wenezuelskie to juz jest na prawde zle
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 14.06.2010 o godz. 21:42.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 14.06.2010, 22:28
Mam nadzieje, ze Smuda ogladal to spotkanie i wezmie sobie do serca slowa trenera Paragwajczykow(nt. slabosci swoich zawodnikow i gry ofensywnej), a takze sama taktyke zespolu z Ameryki Pld. Wlasnie tak mamy grac, tzn. zdecydowanie, konkretnie, przede wszystkim dobrze z tylu i z opracowanymi stalymi fragmentami gry. W innym przypadku bedziemy konczyc, jak w meczu z Hiszpania. Franz, sluchaj madrzejszych!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.06.2010, 22:31
Cytat:

no to mozna powiedziec ze Iniesta w kwestii "grania" na wuwuzeli jest 100 lat za murzynami. Szkoda ze ten cywilizowany europejczyk nie potrafi w to trabic a te "zacofane" murzynki sie nauczyly i psuja caly nastroj kibicowski MS
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 14.06.2010, 22:47
Na razie to flaki z olejejm a nie mundial.

mecze przcietne,jakies tance ,trabki ,przebierance na trybunach ,kibicowsko jedna wielka kupa

pozostaje miec nadzieje ze zespoly beda sie rozkrecac no bo to miesieczny turnej przeciez,zabiorą trabki,wreszcie uslysze jakis doping,Engel z Gmochem przestana strugać madrali ,zastanawiam sie czy TVP nie ma innych eskpertow przeciez jest tyle innych trenerow,dzienniakrzy ...tylko zawsze widze Gmocha i tego suma z wąsami,
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 14.06.2010, 23:27
Im dluzej trwa mundial, tym wiekszy moj podziw dla tego co robil Polsat przy transmisji z Euro 2008. Ok, moze i gęba Hajty nie byla za ciekawa,ale komentatorzy + Boniek wymiatali... a w TVP to jest jedna wielka kpina. Jedyni ktorych da sie słuchac, to jak zwykle Szpakowski, z gosci komentujacych mecze to Lubański czasami cos powie, i ten Kołodziejczyk czy jak mu tam. Studio nie ogladam w ogole ./.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 14.06.2010, 23:41
Polsat nie musiał walczyć z wuwuzelami... ja *******ę tego się oglądać nie da przez te pieprzone trąbki.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 14.06.2010, 23:43
Kołodziejczyk jest beznadziejny... Odzywa się raz na 15 min i jeszcze gada ciagle i to samo. Dziś podczas meczu mówi, że ten Paragwaju co doznał kontuzji, a wcześniej wykorzystano limit zmian (nie pamiętam nazwiska) przeszedł do ataku, ponieważ tam ewentualny błąd, strata będzie mniej kosztować, tylko, że powiedział to gdy ta sytuacja trwała już 10 minut i już na samym jej początku powiedział o tym Iwański, używając nieco innych słów.
Ale racja wydaje mi się że Euro 08 było lepiej zrobione. Dobrzy eksperci to są w C+.
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 15.06.2010, 00:06
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
ja *******ę tego się oglądać nie da przez te pieprzone trąbki.
Jeszcze się nie przyzwyczaiłeś?

Tak ogólnie to same mistrzostwa od dawna tracą na znaczeniu.Większość zawodników przyjeżdża na nie zjebanych cholernie wyczerpującym sezonem i efekty tego widzimy już od lat.

A co do samej imprezy w RPA - Jeszcze niedawno miałem podobne zdanie co większość.Gdzie taką imprezę robić na 'tubylewie'...syf, strach i do tego jeszcze wszechobecne trabki które zabijają atmosferę.
Ale jak zobaczyłem te tłumy szalejące po ulicach, cieszące się jakby nie wiadomo co się działo - to zmieniłem zdanie o 180 stopni.
Afryka zasłużyła na to by te bidaki mogły się poczuć kimś przez ten miesiąc.**** z trąbkami - wiocha, jasne ale odebrać im to to było by to dopiero barbarzyństwo.Zresztą czy my biali cywilizowani Polacy jesteśmy lepsi? - Skoki to od lat ta sama żenada tak więc to nie trzeba murzinosów którzy jeszcze niedawno robili za niewolników

Tak więc z mojej strony zdecydowane TAK dla tych mistrzostw.Fifa oczywiście niechcący(bo to zwykła mafia i ma w dupie jakiś kitajców czy murzinosów a liczy się tylko kasa) - zrobiła dobry uczynek.

Jedyne co powinno się zrobić to wyciszyć trąbki względem komentatorów ale nie w naszej TV bo ja wole już tą szarańcze niż ten żałosny komentarz - i to nie chodzi by zawsze i wszędzie jechać po publicznej, tyle że tego nie da się po prostu słuchać.

ps in plus jak na razie praca sędziów no ale to dopiero początek więc oczywistym jest że grube wpadki się pojawią - duży plus że w meczu otwarcia sędzia w żadnym wypadku nie faworyzował RPA.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 15.06.2010 o godz. 00:08.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 15.06.2010, 02:23
Do tych trąbek nie da się przyzwyczaić , chociaż odniosłem wrażenie ,że dzisiaj mniej było słychać te całe wuwuzele. A jeżeli chodzi o poziom spotkań to jest narazie mizernie. Licze na to ze Portugalia lub Brazylia a w kolejnych dniach Hiszpanie pokażą cos fajnego.
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Stary 15.06.2010, 14:27
chyba pierwsza ciekawa rzecz, jaka się zdarzyła w tych mistrzostwach - bramka wyrównująca w 93min.
Mucha się też nie popisał, bo było widać, że odpuścił.
Odpowiedz cytując
rocco_1906
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.06.2010, 14:33
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
chyba pierwsza ciekawa rzecz, jaka się zdarzyła w tych mistrzostwach - bramka wyrównująca w 93min.
wg.mnie to szans na obrone nie miał.ogólnie,kolejny beznadziejny mecz a Słowacja póki co jest (w mojej ocenie) największym frajerem turnieju.
zobaczymy co sie wydarzy o 16.na fajerweki nie liczę...
ALEXANDER
THE GREAT
OVECHKIN
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 15.06.2010, 14:33
Absolutna sensacja. Chociaz z przekroju meczu chcialem by Nowozelandczycy wyrownali a moze i nawet strzelili zwycieska bramke. Slowakow lubie ale jednak w dzisiejszym meczu to w koncowce meczu za mocno sie cofneli i to ich pokaralo.

Ogolnie to ****a te mistrzostwa to DNO! Niewiele meczow ciekawych moze teraz chociaz cos sie bedzie ciekawego dzialo w meczach. Portugalia - WKS, Brazylia - Korea Polnocna. Moze pasc duzo bramek.
Odpowiedz cytując
Junior_Battle
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 15.06.2010, 14:34
ogladajac ten mecz, wrocilo do mnie uczucie, jakie towarzyszylo mi podczas ostatnich derbow...

masakra..
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Stary 15.06.2010, 14:42
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
Raczej nie do obrony Panie kolego

Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 15.06.2010, 16:46
Zaczynam wierzyc, że te piłki sa jakieś trefne. Portugalia, Wybrzeże Kości Słoniowej, Holandia...To nie sa techniczne surowiaki.A nie potrafia piłki podac dalszej. Jak zwykle przekombinowął ktoś. Ogólni te MŚ są jakieś bez emocji. I na boisk ui na trybunach. Ciekawe gdzie jeszcze zorganizują MŚ zamiast zrobic to tam gdzie byłoby fajnie.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 15.06.2010, 16:51
Fachowo wykonany rzut rożny.
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 15.06.2010, 16:55
Bezpłciowe te mistrzostwa. Zero efektownych bramek (oprócz tej RPA), dryblingów, ciekawych zagrań, strzałów. Cztery lata temu od samego początku wchodziły fajne bramki po strzałach z dystansu. Może to rzeczywiście wina tych piłek? Do tego wuwuzele, pustawe trybuny i ogólnie fatalna forma piłkarzy, żenujące TVP i mamy najgorsze MŚ jakie pamiętam (94,98,02,06). Oby się rozkręciły.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 15.06.2010, 17:09
Dokładnie, wiele czynników wpływa na fatalny poziom tego widowiska. Miejmy nadzieje, że się rozkręci.
Piłkarze bez formy, brak kilku wartościowych piłkarzy w reprezentacjach, którzy nie mogli przylecieć do RPA z różnych przyczyn- kontuzje i takie tam, te gówniane trąbki i rytualne tańce murzynów, komentatorzy usypiają i częstują nam co minutę statystyki....... ale poczekajmy
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 15.06.2010, 17:18
Awe napisał(a):Wyświetl post
Zero efektownych bramek (oprócz tej RPA),
Eee...
Jakoś niedokladnie oglądacie te Mistrzostwa.

Dla mnie bramka Heinze była wysokiej jakości.
Główka ze "szczupaka" - całkiem niezła ekwilibrystyka.

A turniej powoli mnie wciąga.
Podobały mi się mecze Argentyny,Włoch i Paragwaju czy właśnie zakończony WKS - Portugalia.
Nawet do lecącego cały czas Małysza zdążyłam się przyzwyczaić
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 15.06.2010, 17:19
Poczekajmy co najmniej do drugiej kolejki... 4 lata temu jakoś w pierwszej serii spotkań, może poza meczami WKS-Argentyna, Niemcy-Kostaryka i może Hiszpania-Ukraina (choć to akurat widowisko jednostronne) nie jestem sobie w stanie przypomnieć nic porywającego..
Dopiero później się trochę rozkręciło, choć też hity, takie jak Argentyna-Holandia, Portugalia-Meksyk wcale nie były jakieś niezwykłe.
Generalnie najlepszy Mundial jaki pamiętam to 98'.
Odpowiedz cytując
Mahamed_isin Sahad
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 15.06.2010, 17:39
Awe napisał(a):Wyświetl post
Bezpłciowe te mistrzostwa. Zero efektownych bramek (oprócz tej RPA), dryblingów, ciekawych zagrań, strzałów. Cztery lata temu od samego początku wchodziły fajne bramki po strzałach z dystansu. Może to rzeczywiście wina tych piłek? Do tego wuwuzele, pustawe trybuny i ogólnie fatalna forma piłkarzy, żenujące TVP i mamy najgorsze MŚ jakie pamiętam (94,98,02,06). Oby się rozkręciły.
Bez przesady drodzy koledzy....
Heinze czy Podolski czy też Klose też strzelili bramki dość ładne choć jeden hukął na siłę a drugi wykorzystał błąd bramkarza ale też ładnie wpadły
I to Argentyny bramka najładniejsza dotychczas

Co do piłek to faktycznie są specyficzne
Mamy repliki u mnie w drużynie i powiem szczerze że potrafią spłatać figla a i potrafią pięknie frunąc po uderzeniu : D

Tak więc nie bardzo widzę powodu by bardzo narzekać na piłkarzy.
"Najważniejsze w życiu to by nauczyć się,
które mosty przekraczać a które palić"

"Silnym jest ten kto przezwycięża innych
Wielkim jest ten kto przezwycięża sam siebie"

Mam pomysł na grę przez przeglądarkę
Chetnie go sprzedam w 65%
Wszystko już opisane.
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Stary 15.06.2010, 19:12
Widać że WKS posiada w przeciwieństwie do pozostałych afrykańskich drużyn dobrego trenera który to poukładał i nie biegają bez celu jak pozostałe drużyny z czarnego lądu. No i ten Gervinho, rocznik 87 - można wróżyć mu ciekawą karierę w przyszłości

co do wuwuzeli - jakby Polska grała na MŚ, to na pewno Polacy zrobili by porządek z trąbkami w naszych meczach
Ostatnio edytowane przez SZYMEK_TSW : 15.06.2010 o godz. 19:15.

Odpowiedz cytując
Blacha92
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 15.06.2010, 19:21
Ciekawie się zapowiada walka o drugie miejsce teraz między WKS a Portugalią, sprawa nadal otwarta, wszystko zależy od pojedynku z Canarinhos

p.sda się w miarę tanio kupić taką wuwuzele?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów