The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.06.2010, 09:07
W Polsce nie ma piłkarzy - są tylko kopaczo - biegacze, za których ich macierzyste kluby żądają kosmicznych pieniędzy. Można zrobić z klubu drużynę, w której będzie większość obcokrajowców, ale trzeba to robić z głową. Nie jest dobrze, jeśli każdy zawodnik jest z innego regionu świata i włada innym językiem. Można pomyśleć, aby w drużynie była grupka z Ameryki Południowej, ekipa z byłej Jugosławii + Polacy.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.06.2010, 09:07
Kordel_Walker napisał(a):Wyświetl post
Kilku troli znalazło sobie problem życiowy i nie podoba im się to..ale za to odnaleźli sens życia Będą narzekać, że pocałował herb
dyskusja o tym że najemnik pocałował herb rozbawiła mnie do łez

to jest szczyt absurdu
Mrożek wymięka i to zdecydowanie

ps. ten Milinković to jakiś żart czy prawda tak tylko pytam
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 14.06.2010, 10:06
Jak widać nasz klub pracuje po cichu i sprawnie, jest w końcu bramkarz, bez zbędnego pier.nia kogo byśmy chcieli sprowadzić, kim się interesujemy.
Spokojnie czekam na rozwój wypadków, bo coś mi mówi, że bramkarz to nie ostatni transfer w tym okienku.

Jeżeli to prawda z tym Marko Milinkovic'em to chyba jakiś znak że inwestujemy w młodych zawodników, przyda się w Wiśle na pewno.
Poczekajmy na konkrety
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 14.06.2010, 10:16
Milinkowic jest bardzo fajnym graczem, przynajmniej lewe skrzydło obsadzone: Milinkowic i Kirm, a na prawym Mały z Łobo
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 14.06.2010, 10:23
Co z Navasem ? Chciał o 100 zł za dużo ?
Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 14.06.2010, 10:35
Skrzydła Milinkovic - Małecki Ajjj rozmarzyłem się
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 14.06.2010, 10:39
kolarz90 napisał(a):Wyświetl post
Wiem że Fakt to nie jest najlepsze żródło informacji ale podobno Djurovski ma się już stawić dzisiaj na treningu...
Mnie się bardzo podoba to załatwiane transferów przez Wisłę. Po cichu, dowaidujemy się dopiero jak już piłkarz podpisze kontrakt (albo napisze zbymak lub macios. Widać że coś się ruszyło a w sumie wolę piłkarzy z bałkanów, Brazylii, itp. niż przepłacane polskie gwiazdki, lansowane przez media za które trzeba płacić krocie.
Czy mógłby ktoś coś więcej napisać na temat tej notki z jakże uwielbianego Faktu?
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 14.06.2010, 11:05
Można psioczyć ostatnimi czasy na politykę transferową Wisły, ale uważam, że to, co robią teraz, ma głębszy sens.
Dość już sytuacji, kiedy polskie kluby życzą sobie za miernych zawodników pokroju Sadloka czy Glika kosmiczne, nieprzystające do rzeczywistości kwoty (o wartości Sadloka w konfrontacji z dobrym futbolem mieliśmy okazję się przekonać).

Kluby spoza czołówki zostały rozpieszczone (niestety swego czasu również przez Wisłę, która co rundę kupowała pół ligi) i kroją teraz niemiłosierne pieniądze za niczym nie wyróżniający się towar. I póki znajdzie się frajer pokroju Wojciechowskiego, na normalizację cen nie ma co liczyć.

A wystarczyłoby, żeby kilka najbogatszych klubów doszło do porozumienia, że nie będą akceptować takiego poziomu cen i byłoby po sprawie. Wszak to popyt reguluje ceny.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 14.06.2010, 11:27
morgenes napisał(a):Wyświetl post
Wszak to popyt reguluje ceny.
i podaż bo skoro mało jest dobrego towaru to i ceny "chore" a aby kupić kogoś z zewnątrz trzeba mieć dobre rozeznanie wszak żaden dobry gracz nie wybierze Wisły/Legii/Amiki ponad Niemcy Francję Włochy , proste. nie widzę aby Wisła miała jakieś problemy kontraktowe z Singlarem chciano testów ,przyjechał , kontrakt na rok z opcja przedłużenia podpisał podobnie Jirsak wiec w Czechach przy większej ilości dobrych graczy ceny sa mniejsze
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 14.06.2010, 11:30
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
i podaż bo skoro mało jest dobrego towaru to i ceny "chore" a aby kupić kogoś z zewnątrz trzeba mieć dobre rozeznanie wszak żaden dobry gracz nie wybierze Wisły/Legii/Amiki ponad Niemcy Francję Włochy , proste. nie widzę aby Wisła miała jakieś problemy kontraktowe z Singlarem chciano testów ,przyjechał , kontrakt na rok z opcja przedłużenia podpisał podobnie Jirsak wiec w Czechach przy większej ilości dobrych graczy ceny sa mniejsze
Masz racje, podaż również, pod warunkiem, że towar faktycznie jest dobry.
Zastrzel mnie, ale jak dobrego polskiego towaru na chwilę obecną nie widzę. Nie w naszym kraju. Gliki, Sadloki i inne Kiełby są jak dla mnie mocno przewartościowane. Nie za taką kasę.
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 14.06.2010, 11:38
Można psioczyć ostatnimi czasy na politykę transferową Wisły, ale uważam, że to, co robią teraz, ma głębszy sens.
Dość już sytuacji, kiedy polskie kluby życzą sobie za miernych zawodników pokroju Sadloka czy Glika kosmiczne, nieprzystające do rzeczywistości kwoty (o wartości Sadloka w konfrontacji z dobrym futbolem mieliśmy okazję się przekonać).

Kluby spoza czołówki zostały rozpieszczone (niestety swego czasu również przez Wisłę, która co rundę kupowała pół ligi) i kroją teraz niemiłosierne pieniądze za niczym nie wyróżniający się towar. I póki znajdzie się frajer pokroju Wojciechowskiego, na normalizację cen nie ma co liczyć.

A wystarczyłoby, żeby kilka najbogatszych klubów doszło do porozumienia, że nie będą akceptować takiego poziomu cen i byłoby po sprawie. Wszak to popyt reguluje ceny.
Taaaaaaaa, a Wisła jakby chciała Pawełka sprzedać to by zażądała 150 tys zł, tak? Bramkarz przez niemal wszystkich uznawany za tragicznego wyceniony byłby pewnie przez Wisłę na jakieś 1,5mln euro. Kluby żądają tyle ile chcą. Czemu niby mają nam sprzedać gościa za tyle ile my chcemy? Na tym polegają negocjacje. Znajdzie się ktoś chętny to zapłaci. Piłkarzy mamy słabych ale na Ukrainie robią między sobą transfery po kilka, kilkanaście mln euro. A jedyne kluby co tam coś graja to Szachtar i Dynamo Kijów.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 14.06.2010, 11:42
Przeciez zbymak o tym Milinkoviciu napisal w formie zartu. Zeby udowodnic, ze jego informacje sa powielane w roznych mediach i innych zrodlach. Nie ekscytujcie sie tak, bo ten zawodnik napewno do nas nie przyjdzie.

edit. A to wybacz, myslalem, ze w takim tonie utrzymywales swoj poprzedni post. Mam nadzieje, ze znowu bedziesz mial racje.
Ostatnio edytowane przez Wasiu : 14.06.2010 o godz. 11:55.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 14.06.2010, 11:44
Kto żartuje to zobaczymy do końca tygodnia.Bedzie dobrze zobaczycie
Odpowiedz cytując
KaRaSTSW
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 14.06.2010, 11:54
Ten Milianković to normalnie bajka Bardzo bym chciał żyby grał u Nas
Zbymak trzymam za słowo i też mam nadzieje ze bedzie dobrze.
Odpowiedz cytując
tomek9
Member

Od: 06.2010

Stary 14.06.2010, 11:57
Wasiu no ja nie wiem czy żartuje Wątpię w to.
A Kirmowi przyda się rywalizacja na skrzydle i myślę, że wtedy oboje będą mocni, o ile Marko podpisze z nami.
Na prawy skrzydle Mały.

i będziemy potrzebować jeszcze napastnika+środkowego obrońce za Głowę.

napastnika można poszukać, a myślę że Glik się już nadaje, tylko potrzebny by był jeszcze jeden..
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 14.06.2010, 12:01
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Taaaaaaaa, a Wisła jakby chciała Pawełka sprzedać to by zażądała 150 tys zł, tak? Bramkarz przez niemal wszystkich uznawany za tragicznego wyceniony byłby pewnie przez Wisłę na jakieś 1,5mln euro. Kluby żądają tyle ile chcą. Czemu niby mają nam sprzedać gościa za tyle ile my chcemy? Na tym polegają negocjacje. Znajdzie się ktoś chętny to zapłaci. Piłkarzy mamy słabych ale na Ukrainie robią między sobą transfery po kilka, kilkanaście mln euro. A jedyne kluby co tam coś graja to Szachtar i Dynamo Kijów.
No właśnie o tym piszę, że niestety zawsze się znajdzie jakiś przypał pokroju Wojciechowskiego. Gdyby czołowe kluby gremialnie zlały takie chore oferty, to ceny by spadły. Czytać dokładnie i ze zrozumieniem!
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 14.06.2010, 12:04
Masz racje, podaż również, pod warunkiem, że towar faktycznie jest dobry.
Zastrzel mnie, ale jak dobrego polskiego towaru na chwilę obecną nie widzę. Nie w naszym kraju. Gliki, Sadloki i inne Kiełby są jak dla mnie mocno przewartościowane. Nie za taką kasę.
dokładnie masz racje a co gorsza liga coraz słabsza a kluby coraz bogatsze mam nadzieje że najlepsze kluby zaczną wkoncu sciągac dobrych zawodników z zagranicy bo to wszystkim wyjdzie na dobre i klubom i kibicom i najlepszym naszym piłkarzom
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 14.06.2010, 12:25
PS napisal, ze nastepca Glowy ma byc stoper Hajduka Split - Ante Aracic..
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 14.06.2010, 12:27
Res napisał(a):Wyświetl post
Czy mógłby ktoś coś więcej napisać na temat tej notki z jakże uwielbianego Faktu?
Z ciekawosci bym to poczytal ale nie chce mi sie do sklepu isc

Podbijam.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 14.06.2010, 12:28
No właśnie o tym piszę, że niestety zawsze się znajdzie jakiś przypał pokroju Wojciechowskiego. Gdyby czołowe kluby gremialnie zlały takie chore oferty, to ceny by spadły. Czytać dokładnie i ze zrozumieniem!
Nie mam problemu ze zrozumieniem. Narzekasz, że ceny za wysokie a sam pewnie chciałbyś sprzedac Pawełka za jak najwiekszą kasę. Nie widzisz w tym sprzeczności? Nawołujesz inne kluby by zrezygnowały z takich sum z kosmosu a jakby nie było Wisła sama się do tego przyczynia. I zawsze znajdzie się jakiś przypał co kupi od nas jakiś niechciany szrot za niezłą kasę...
Odpowiedz cytując
tomek9
Member

Od: 06.2010

Stary 14.06.2010, 12:29
on był na tej liście.

28 lat, nie jest źle, doświadczony stoper.
ale mało grał chyba..
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 14.06.2010, 12:33
Co do notki w fakcie to pisze tylko tyle że Głowa odchodzi, a Jovanic i macedoński pomocnik Djurovski uzgodnili kontrakty i dzisiaj zjawią się na treningu. Oprócz tego o Makinwie że go chcemy ale jest daleko do finalizacji
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Stary 14.06.2010, 12:39
kolarz90 napisał(a):Wyświetl post
Co do notki w fakcie to pisze tylko tyle że Głowa odchodzi, a Jovanic i macedoński pomocnik Djurovski uzgodnili kontrakty i dzisiaj zjawią się na treningu. Oprócz tego o Makinwie że go chcemy ale jest daleko do finalizacji

Okej dzięki. Podejrzewam, że redaktorek który to napisał nie chciał skupiać się tylko na relacjonowaniu tego o czym już wiadomo, więc musiał jakąś sensacje dorzucić. Nie miałbym jednak nic przeciwko gdybym musiał odszczekać to co powiedziałem
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Stary 14.06.2010, 12:45
Ma ktoś jakąś informację na temat transmisji konferencji prasowej ?
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Od: 12.2006

Stary 14.06.2010, 12:45
Wracam po banicji... :] Pozdrowienia dla Wolfy...

Co do dzisiejszych ciekawostek, to kolo 12 godziny do klubu przyjechał pan Turzański, znany wam jako pzewodniczący rady nadzorczej Wisły...
Niby nic ciekawego, ale kto bliżej sie orientuje w Wiśle to wie, że on w klubie jest tylko na... konferencjach... a i wtedy przyjeżdża góra 20 minut przed... a nie 3 godziny..
Albo więc był potrzebny zeby potwierdzić transfer Głowackiego, albo... ;>
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Stary 14.06.2010, 12:47
Chyba raczej to pierwsze.... Ale obym się mylił
Odpowiedz cytując
Karlos
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 14.06.2010, 12:52
No no Macio0s narobiles mi smaka, może jakaś niespodzianka szykuje sie dla naszego Wislackiego Towarzystwa
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 14.06.2010, 12:52
Fakt przy masie bredni mial kilka trafnych informacji wiec nie zdziwilbym sie jakbysmy obok bramkarza na konferencji zobaczyli pana D.

Byloby milo. Choc nie ukrywam ze wolalbym zobaczyc Milinkovica
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Stary 14.06.2010, 12:55
sqallpl napisał(a):Wyświetl post
Fakt przy masie bredni mial kilka trafnych informacji wiec nie zdziwilbym sie jakbysmy obok bramkarza na konferencji zobaczyli pana D.

Byloby milo. Choc nie ukrywam ze wolalbym zobaczyc Milinkovica
Sory jeżeli było wałkowane. Kogo masz na myśli pisząc "Pana D "
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Stary 14.06.2010, 12:55
sovinho_02 napisał(a):Wyświetl post
Ma ktoś jakąś informację na temat transmisji konferencji prasowej ?
Konferencja prasowa ma być o godzinie 15:00 a jeżeli chodzi o transmisję to jedyna stacja, w której jest ona możliwa to Orange Sport Info. Z tym, że ostatnia konferencja z Prezesem nie była transmitowana to i tej może nie być.

sovinho_02 napisał(a):Wyświetl post
Sory jeżeli było wałkowane. Kogo masz na myśli pisząc "Pana D "
Djurovski

Powód: a
Ostatnio edytowane przez Reser : 14.06.2010 o godz. 12:56.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów