The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.06.2010, 09:19
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam, ale czy "Złotousty" bierze jutro udział w debacie na TVP1?
Dziś rano w Trójce mowili, że go nie będzie.
Przecież bojkotuje pisowską telewizję.
Proponuje Kaczyńskiemu "solówkę".
Ciekawe gdzie. Czyżby na "neutralnym" gruncie w TVN ?
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.06.2010, 10:42
Komorowski sie boi debaty bo jest za glupi Raczej duzo mu brakuje do wiedzy jaka maja inni kandydaci i zwyczajnie chlop boi sie osmieszyc. Kaczysnki z kolei udaje wielka zmiane aby tylko zostac prezydentem. Ogolnie smieszne jest to popracie dla niego. Za co to? Za to ze mu brat zmarl :O Moge mu zlozyc kondolencje ale nie rozumie ludzie go popieraja z litosci? Wlasnie przez brata Lech Kaczysnki mial taka zla opinie. Zawsze Jaro jatrzył, wszystko psol i robil zla marke Kaczynskim. O innych kandydatach ciezko sie wypowiadac bo malo ich w tv. Pierwszy raz w zyciu mam prawo isc na wybory prezydenckie i nie wiem na kogo glosowac. Wszyscy tacy sztuczni i obludni, najpierw kiełbasa przedwyborcza a pozniej w dupe mnie pocalujcie. Ehh jak patrze na tych ... politykow to mi sie niedobrze robi, jak mozna ludziom smiac sie w oczy. Mowic o jakiejs zmianie kultury politycznej po tragedii w Smolensku a za miesiac sie znowu gryzc i opluwac jak psy, na pokaz dla dobra kampanii wspolczuc powodzianom a na drugi dzien miec ich w dupie, smiac sie i robic sobie jaja w tv. Oni sie zajmuja wszystkim oprocz tym co trzeba.
Czy ktos moze cos napisac o Januszu Korwinie-Mikke? Jakos najbardziej on mnie przkonuje aczkolwiek nie siedze tak w temacie aby miec o nim szersza wiedze.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 13.06.2010, 11:10
Sędzia napisał(a):Wyświetl post
[...]Po trzecie, o wiele lepszy pomysł to jest armia zawodowa plus profesjonalna obrona narodowa. Np. Szwajcaria jest w stanie zmobilizować 400 tys. cywilów w kilka dni.

A przy tym wszystkim, gdyby nie robił tego Klich i PO, to by ta armia zawodowa była tworzona o wiele bardziej profesjonalnie[...]
Więc właśnie, gdyby likwidacja poboru została przeprowadzona z głową sądzę, że nikt nie mógłby mieć pretensji. Niestety tutaj tego zabrakło. Z dnia na dzień obowiązkowy pobór został zlikwidowany, natomiast nie wprowadzono nic w zamian. Dopiero w tej chwili rządzący pracują nad koncepcją Narodowych Sił Rezerwowych, kiedy zmiana taka z poboru na NSR powinna zostać przeprowadzona płynnie, bo a nuż widelec zdarzy się jakaś klęska w postaci np. powodzi.
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.06.2010, 11:21
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Więc właśnie, gdyby likwidacja poboru została przeprowadzona z głową sądzę, że nikt nie mógłby mieć pretensji. Niestety tutaj tego zabrakło. Z dnia na dzień obowiązkowy pobór został zlikwidowany, natomiast nie wprowadzono nic w zamian. Dopiero w tej chwili rządzący pracują nad koncepcją Narodowych Sił Rezerwowych, kiedy zmiana taka z poboru na NSR powinna zostać przeprowadzona płynnie, bo a nuż widelec zdarzy się jakaś klęska w postaci np. powodzi.
Ok, ale argument, że coś zostało zrobione źle nie jest argumentem przeciwko konkretnemu rozwiązaniu, tylko przeciwko wykonawcom. I tutaj moja pełna zgoda, "co by tu jeszcze spieprzyć panowie".

@kacpergawlo

Likwidacja ZUS i KRUS w żaden sposób nie może dotknąć obecnych emerytów, co więcej - także osób, które już zaczęły odkładać jakieś składki. Likwidując ZUS dochodzi do takiej sytuacji, że każdy nowo wchodzący nie doprowadza składek ZUSowskich (czyli kasy nowej nie ma), a jednocześnie nadal państwo (bo już nie ZUS, który nie istnieje) musi płacić emerytom dotychczasowym i tym kolejnym emerytury.

http://emerytury.wp.pl/kat,9231,titl...l?ticaid=1a56c

Cytat:
64,7 mld zł przeznaczy w tym roku budżet na emerytury i renty. Już co piątą złotówkę z budżetu pochłania wypłata tych świadczeń.
A to jest i tak tylko to, co budżet dopłaca do ZUSu, a nie wszystko co ZUS wypłaca. Bez nowych składek budżet nie jest w stanie wypłacać całości emerytur.

Już pomijam że jednocześnie Korwin chciałby obniżenia podatków, co jeszcze obniży wpływy do budżetu i tym samym czyni niemożliwym likwidację ZUS.

Dalej:

1) wbrew pozorom powszechną prywatyzację już niedługo będziemy mieli. Naprawdę niewiele zostało jeszcze państwowych firm, które można sprywatyzować. To jest postulat z połowy lat 90tych.

2) Kara śmierci to jest akurat najmniej istotny problem, to jest kwestia doktrynalna, nie mająca w praktyce żadnego znaczenia na wymiar sprawiedliwości w Polsce. Liczba zabójstw jest w Polsce stosunkowo niewielka, znacząco maleje ich ilość w dłuższej perspektywie, zaś wykrywalność sprawców jest olbrzymia.

http://www.dziennikwschodni.pl/apps/...WIAT/403458477

Kara śmierci jest sprawiedliwa, ale nie jest to w istocie ważny problem społeczny czy państwowy.

O wiele istotniejsza niż kara śmierci jest kwestia rosnącej przestępczości wśród młodzieży, ale o wiele łatwiej jest rzucić hasło "kara śmierci" niż zaproponować sensowne i rzeczywiście potrzebne rozwiązania w tych istotnych problemach.

itp. itd.

Korwin jest takim samym populistą jak Lepper czy Tusk - obiecuje ludziom rzeczy, których nie da rady zrobić. Może są one zdecydowanie bardziej sensowne, ale takich rzeczy nie da się robić rewolucyjnie (zlikwidować ZUS), a jedynie drogą długotrwałych procesów (na kilkadziesiąt lat).
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 13.06.2010 o godz. 12:06.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 13.06.2010, 11:35
O JKM? Moim zdaniem jedyny sensowny kandydat na prezydenta. Niestety media cenzurują jego osobę, ponieważ chce prywatyzacji. A jak już go pokazują to tylko w negatywnym świetle. Śmieszne jest to że nikt z nim nie chce debaty bo każdy się go boi. Chce wprowadzić karę śmierci, przeciwny jest wprowadzeniu euro oraz jest przeciwnikiem ue, chce znieść podatki, wycofać wojsko z Afganistanu, ulepszyć wojsko.
Warto głosować ponieważ jest szansa aby jego partia weszła potem do sejmu.
Jestem bardzo ciekawy co by było jakby wszedł do drugiej tury. Albo jakby jakaś debata odbyła się z nim.

Polecam obejrzeć :

http://www.youtube.com/watch?v=dcKdUzWG33E
Ostatnio edytowane przez Arkas : 13.06.2010 o godz. 11:50.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Jaroo1
Senior Member

Stary 13.06.2010, 12:10
Wlasnie Korwin-Mikke mi sie najbardziej "podoba. Tyle ze w Polsce jak ktos jest soba to sie z niego robi debila. Ja sie na polityce nie znam ale mysle ze widze kto jakim jest czlowiekiem. I np Polacy wola takiego sztucznego Kaczynskiego czy Komorowskiego, takich och, eh nie powiem "****a ani ****" na wizji bo mi punkty poparcia spadna, takich ktorzy gadaja duzo pod publiczke niz czlowieka ktory wydaje sie (pisze wydaje bo ciezko zweryfikowac poglady Mikke skoro nie ma szansu na ch realizacje) byc szczerym i normalnym Polakiem, ktory nie powie powodzianie przykro mi ze Was spotkala krzywda tylko dlatego zeby zyskac poparcie. Mam nadzieje ze duzo osob na niego zaglosuje bo przydalby sie ktos swiezy a nie ta sama kilka ktora walczy o stolki juz od kilku lat (PO, PiS, SLD)
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.06.2010, 12:59
uschły dęby które Jarek zasadził.Może trzeba było posadzic kaktusy bo ich z tego co sie orientuje nie trzeba podlewac.
http://www.wprost.pl/ar/198596/Uschl...?K=1&KI=283498
Ostatnio edytowane przez AYALA : 13.06.2010 o godz. 13:33.
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 13.06.2010, 13:31
Oczywiście że Janusz Korwin-Mikke. Już nie raz o nim pisałem i ma swoje odchyły ale ma jaja i głosi takie poglądy jakie on uważa za słuszne i nikomu nie obiecuje kokosów. Ma czasem jazdy i plecie bzdury (a raczej trochę się mota bo kobietom praw odbierać nie chce o czym można się dowiedzieć tu: http://www.youtube.com/watch?v=18Rd90r8Muo ) w każdym razie nie potrzebnie wdaje się w taki tematy mimo że często ma rację.Jest z niego słaby polityk a dobry publicysta jednak mam to gdzieś i mój głos oczywiście na JKM.

A co do tego że jest monarchistą to ja w tym nic dziwnego. Choć wydaje mi się że lepszym jest republika no ale odpowiednia monarchia na pewno nie była by zła. To jest tylko jego pogląd a nie część programu. Tak jak mówił startuje w wyborach demokratycznych bo takie są zasady gry a to że jest monarchistą to nie ma znaczenia.
Ostatnio edytowane przez UniaTarnówZKS1928 : 13.06.2010 o godz. 13:40.
Boomcha
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 13.06.2010, 14:55
AYALA napisał(a):Wyświetl post
uschły dęby które Jarek zasadził.Może trzeba było posadzic kaktusy bo ich z tego co sie orientuje nie trzeba podlewac.
http://www.wprost.pl/ar/198596/Uschl...?K=1&KI=283498
Gdyby sadził je Komorowski, to była by afera że PiS drzewka zniszczył.
Arkas napisał(a):Wyświetl post
O JKM? Moim zdaniem jedyny sensowny kandydat na prezydenta. (...)
Konwencja tego filmu jest zerżnięta z sławnego przemówienia Martina Lutera Kinga I have a dream".

A tu przykład jak JKM strasznie nienawidzi tych parszywych świń co są od 20 lat przy korycie.

Ostatnio edytowane przez Boomcha : 13.06.2010 o godz. 14:59.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.06.2010, 16:41
A to klops. Znowu jacyś nierozgarnięci funkcjonariusze zatrzymali niechcący zbrodniarza i będzie afera.
Cytat:
Izrael żąda od Polski wydania swego obywatela
Zatrzymany agent Mosadu jest podejrzany o udział w przygotowaniach zamachu na lidera Hamasu Mahmuda al-Mabhuha w Dubaju

Dwaj izraelscy ministrowie zażądali od Polski przekazania ich krajowi obywatela izraelskiego, zatrzymanego w Warszawie na prośbę Niemiec, a podejrzanego o udział w styczniowym zamachu na lidera Hamasu w Dubaju.

- Izrael powinien sprzeciwić się ekstradycji do kraju trzeciego każdego swojego obywatela i zrobić wszystko, aby go ściągnąć do kraju - powiedział minister transportu Israel Kac. Ten bliski współpracownik izraelskiego premiera Benjamina Netanjahu wypowiedział się do dziennikarzy przed posiedzeniem rządu.

Z kolei minister turystyki Stan Miseżnikow dodał, że "Polska powinna powiadomić Niemcy, że odeśle mężczyznę do Izraela i jeśli są jakieś zarzuty wobec niego, mamy system prawny, który udowodnił swoją wiarygodność wobec prawa międzynarodowego".

Izraelskie ministerstwo spraw zagranicznych ograniczyło się do potwierdzenia informacji o "aresztowaniu obywatela Izraela w Polsce", podkreślając, że "izraelski konsulat zajmuje się tą sprawą".

O zatrzymaniu poinformował niemiecki tygodnik "Der Spiegel". Jak podał, polska policja zatrzymała poszukiwanego w Niemczech domniemanego agenta izraelskiego Mosadu, podejrzanego o udział w przygotowaniach styczniowego zamachu na lidera Hamasu Mahmuda al-Mabhuha w Dubaju.

Według tygodnika, pod koniec ubiegłego tygodnia polska służba graniczna na warszawskim lotnisku zatrzymała mężczyznę, który chciał wjechać do Polski z paszportem na nazwisko Uri Brodsky.

Wczoraj rzeczniczka Prokuratury Okręgowej w Warszawie prokurator Monika Lewandowska potwierdziła fakt zatrzymania w Polsce osoby związanej z zabójstwem jednego z liderów Hamasu w Dubaju.

Lewandowska poinformowała, że podejrzany został zatrzymany w Polsce 4 czerwca na podstawie wydanego za nim europejskiego nakazu aresztowania (ENA). Dodała, że 6 czerwca Sąd Okręgowy w Warszawie zadecydował o zastosowaniu wobec zatrzymanego tymczasowego aresztu na okres 40 dni.

- Prokurator postawił mu zarzut poświadczenia nieprawdy i pomocnictwa do sfałszowania dokumentów niemieckich - powiedziała Lewandowska.

Z kolei Niemiecka Prokuratura Federalna potwierdziła wczoraj, że w Warszawie doszło do zatrzymania na podstawie ENA. Zatrzymany mężczyzna jest oficjalnie poszukiwany w Niemczech za pomoc w zdobyciu niemieckiego paszportu nieuprawnionej do tego osobie, która - według "Spiegla" - brała udział w zamachu na lidera Hamasu.

Według "Spiegla" Brodsky miał pracować dla Mosadu w Niemczech, dlatego poszukiwany jest przez niemieckich śledczych, którzy zwrócili się do Interpolu. Prokuratura federalna wydała nakaz aresztowania. Według ustaleń niemieckich władz wiosną 2009 r. Brodsky miał też towarzyszyć drugiemu domniemanemu agentowi Mosadu, który składał wniosek o paszport w urzędzie meldunkowym w Kolonii.

19 stycznia 2010 r. Mabhuh, jeden z założycieli Brygad Ezedina al-Kasama, wojskowego skrzydła Hamasu, został zamordowany w hotelu w Dubaju. O dokonanie zabójstwa policja emiratu oskarża izraelskie służby wywiadowcze Mosad. Zabójcy posługiwali się paszportami państw Zachodu. Interpol poszukuje w związku z zamachem 27 osób.
Niebawem na tajnym posiedzeniu zbierze się Rada Mędrców Syjonu Michnik, Bartoszewski, Wayda, która kategorycznie zażąda wydania Izreaelowi bandyty, chociaż oba kraje nie mają podpisanej umowy o ekstradycji ( na co powoływał sie Izrael np. w sprawie Gąsiorowskiego i Morela). Tusk, Bronek i reszta kolesiów zadecyduje o wyjściu z tej sytuacji w sposób tradycyjny dla tej partii czyli po drabinie. Bandyta zniknie z więzienia, rzecznik rządu Graś stwierdzi, że właśnie uciekł i jest już w Izraelu. Tusk przeprosi za to zatrzymanie ambasadora Izraela w Polsce, a następnie ukarze za antysemityzm funkcjonariuszy, którzy dopuścili się tego bezprawnego zatrzymania.
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 13.06.2010, 16:57
Z jakiej okazji to zdjęcie JKM z Komorowskim?
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 13.06.2010, 17:09
Reksio33 napisał(a):Wyświetl post
Z jakiej okazji to zdjęcie JKM z Komorowskim?
z debaty na UW linki na youtube

pierwszy link z 10

http://www.youtube.com/watch?v=TtY17...eature=related
alejasienieznam
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.06.2010, 17:16
Wracając do Komora i jego planu wyjścia z NATO - czy to nie on podpisał przedłużenie naszego pobytu w Afganistanie wraz ze zwiększeniem kontyngentu?

A akcja z drzewkami brzydko pachnie, zważywszy na to, że stała się głównym punktem kampanii PO ("Kaczyński nie umie drzewa zasadzić")
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 13.06.2010, 17:55
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Wracając do Komora i jego planu wyjścia z NATO - czy to nie on podpisał przedłużenie naszego pobytu w Afganistanie wraz ze zwiększeniem kontyngentu?

A akcja z drzewkami brzydko pachnie, zważywszy na to, że stała się głównym punktem kampanii PO ("Kaczyński nie umie drzewa zasadzić")
Znaczy sugerujesz, ze w dzisiejszych czasach wybory prezydenta sprowadzaja sie wytlumaczenia ludziom ze: "chcecie miec pieknie zasadzone drzewka? Wybierz mnie..."?
Kogo ci kandydaci maja w swych sztabach wyborczych...
hunter
Senior Member

Stary 13.06.2010, 19:22
Do długiej listy wielkich "atutów" Komorowskiego należy też dodać twardą niezmienność zdania.

Oto Bronek, który cały tydzień mówił że na debacie nie będzie, zdecydował się wziąć w niej udział tuż przed programem
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 13.06.2010, 19:29
Można gdzieś tą debatę przez neta oglądnąć?
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 13.06.2010, 19:32
Boomcha napisał(a):Wyświetl post
A tu przykład jak JKM strasznie nienawidzi tych parszywych świń co są od 20 lat przy korycie.
Rozumiem że ma udawać że go nie zna? Mówił bardzo ostre słowa kiedy Bronek koło niego siedział i nie lizał mu dupska także to że się znają (a widać było że się dobrze znają) nie robi na mnie wrażenia.Zresztą PO wygrało wybory jadąc na liberalizmie także teoretycznie poglądy mają wspólne jednak PO zauważyło że nie opłaca się być liberałem i stonowali pewne sprawy.
wolfy
Senior Member

Stary 13.06.2010, 19:43
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Znaczy sugerujesz, ze w dzisiejszych czasach wybory prezydenta sprowadzaja sie wytlumaczenia ludziom ze: "chcecie miec pieknie zasadzone drzewka? Wybierz mnie..."?
Kogo ci kandydaci maja w swych sztabach wyborczych...
Ja myślę, że to była własna inicjatywa Komorowskiego. Chociaż głowy nie dam...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Jaroo1
Senior Member

Stary 13.06.2010, 20:21
A co tam Pis nie umie sadzic drzewek, Komorowski nie wie ze Norwegia nie jest w UE, Kaczynski nie zna hymnu- trzeba to wypomniec bo to jest "czysta" walka naszych tegich glow. Juz zapomnieli jak pod publiczke po 10 kwietnia mowili o kulturze dyskusji, o zmianach. Minelo 2 miesiace i juz jedni probuja drwic z drugich, nie mowic o sobie, nie mowic o swoich planach tylko mowic "patrzcie, tamci to cioty, nie umieja tego, nie robia tak, ich chcecie ybrac?". Mnie to smiech ogarnia jak widze te mendy ktore walcza za wszelka cene o stolki, co tam honor, co tam ludzkie wartosci. Liczy sie zamydlenie oczu ludziom dorwanie sie do wladzy. Dlatego mysle ze najrozsadniejsza kandydatura jest ta Korwina-Mikke. Czlowiek majacy swoje poglady, nie grajacy pod publiczke. Takiego czlowieka bym chcial widziec przy wladzy, nie obiecujacego gruszki na wierzbie tylko szczerego i prawdziwego
drozd:
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 13.06.2010, 20:37
Ja pier**** co za debata. Kluczowe pytanie jakie się pojawia to "znajdź różnicę pomiędzy kandydatami"... ehhh. Lider w obiecywaniu - Napieralski! Ciekawe czy mi obieca że Unia będzie grała za kilka lat w finale LM. Pewnie tak bo co mu szkodzi.
Sędzia
Senior Member

Stary 13.06.2010, 20:45
Właśnie obejrzałem większą część debaty.

Pierwsza kwestia - wszyscy są fatalni pod względem zdolności retorycznych.

Ale już ad rem - faktycznie, nie było zbyt wiele sporów, bo dzisiaj chyba każdy z polityków czuje, że przez większą część wyborców nie będzie to dobrze odebrane.

Ciekawe jest duża zbieżność (już na poziomie nieco bardziej szczegółowym) Pawlaka i Kaczyńskiego.

Napieralski też nie głupi, wie gdzie ma przeciwnika, a gdzie konkurenta, stąd atakował głownie Komorowskiego. Trochę ten końcowy apel jednak zepsuł, bo zbyt wiele razy prosił wyborców o rozważenie głosowania na niego. Zbyt błagalnie to wyszło.

Kaczyński najlepszą wypowiedź zanotował w końcowym podsumowaniu, zaś Komorowski końcówkę zepsuł całkowicie, wdając się w dyskusję z Napieralskim.

O ile przez cały czas debaty miałem wrażenie, że nikomu nic od niej nie przybędzie i nikt nie straci, to końcówka zdecydowanie na korzyść Kaczyńskiego.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
wolfy
Senior Member

Stary 13.06.2010, 20:46
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
A co tam Pis nie umie sadzic drzewek, Komorowski nie wie ze Norwegia nie jest w UE, Kaczynski nie zna hymnu- trzeba to wypomniec bo to jest "czysta" walka naszych tegich glow.
Wybacz, ale tego typu lapsusy Komorowskiego wskazują na jego brak kompetencji.
Odróżniajmy wpadki językowe od merytorycznych.

JK-M zawsze wolał strugać błazna niż spróbować podjąć realną walkę z kontrkandydatami, przez co jest całkowicie niewybieralny dla społeczeństwa. Nikt nie powierzy funkcji reprezentacyjnej komuś ubierającemu się jak klaun i rzucającemu regularnie teksty kontrowersyjne lub wręcz głupie. W pewnym momencie Korwin musiał wybrać między karierą felietonisty a polityka - chwytliwe, kontrowersyjne teksty, które się sprawdzają w jednej, dyskwalifikują w drugiej. Wyboru dokonał - dlatego też jego kandydatura to tylko polityczny happening, na zasadzie "Polskiej Partii Przyjaciół Piwa" lub Kononowicza.

Z UPR-em i Korwinem jest tak, że większość z czasem z nich wyrasta. Niewielu ma ochotę wiecznie firmować jego wyskoki.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 13.06.2010, 20:50
Podsumowanie końcowe kandydatów było dobre. W debacie najlepiej merytorycznie i jakościowo zachował się Kaczyński i Pawlak. Komorowski i Napieralski co chwilę sobie dogadywali i czasami mówili nie na temat. Napieralski wypadł najgorzej i nawet się sam śmiał ze swoich wypowiedzi a ostatnie zdania najważniejszych celów prezydentury wymienia walka z 4 RP której nie ma i z PO to było żenujące.

EDIT

Kamyk napisał(a):Wyświetl post
Podsumowanie debaty:
Kaczyński - nie odpowiedział konkretnie na żadne pytanie. Dno (zawsze było)
Komorowski - Rozważny, porządny kandydat (pieprzyć poglądy idiotów vel PiSiorków)
Pawlak - Nieźle, ale czy zawsze musi być taki wystraszony?
Napieralski - Pomimo lewicowych poglądów bardzo dobrze wypadł, mądre spostrzeżenia.

P.S. Z mlaskania Kaczyńskiego nie można było nic wywnioskować

Jak już chcesz koniecznie zaniżać poziom dyskusji i intelektualny tego tematu to swoją wypowiedzią przyczyniasz się do tego. Widzę, że nie wszyscy jeszcze doszli do siebie po happeningu Palikota. Proszę Cię o kulturalne wypowiadanie się w temacie bez ubliżania i naigrywania się z innych osób albo chodźby o merytoryczne uzasadnienie swoich poglądów bo inaczej nic nie wnosisz do tematu.
Ostatnio edytowane przez harimata : 13.06.2010 o godz. 21:07.
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !
Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Stary 13.06.2010, 20:54
Podsumowanie debaty:
Kaczyński - nie odpowiedział konkretnie na żadne pytanie. Dno (zawsze było)
Komorowski - Rozważny, porządny kandydat (pieprzyć poglądy idiotów vel PiSiorków)
Pawlak - Nieźle, ale czy zawsze musi być taki wystraszony?
Napieralski - Pomimo lewicowych poglądów bardzo dobrze wypadł, mądre spostrzeżenia.

P.S. Z mlaskania Kaczyńskiego nie można było nic wywnioskować
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 13.06.2010, 20:55
Paaaasjonująca debata.
Jeżeli by miał wybrać kandydata , który najbardziej poukładanie/czytelnie przedstawiał swoje poglądy , to wskazał bym na Jarosława Kaczyńskiego . Za nim uplasował się Napieralski , ale on jest tak przesłodzony w tej kampanii , że aż ciężko się go słucha/ogląda.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 13.06.2010 o godz. 20:59.
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 13.06.2010, 20:56
Merytorycznie to sie nikt nie zachował ,bo jedynym konkretnym pytaniem ,było pytanie o in vitro , i tylko Napieralski konkretnie sie wypowiedział ,że jest za , Kaczyński nieśmiało dukał ,że jest katolikiem ale nie bedzie sie sprzeciwiał czyli odpowiedz wilk syty i owca cala . Reszta pytan to byly pytania otwarte i mozna bylo mowic ogolnikami .Podsumowanie Napieralskiego nie bylo dobre , ale w sumie jak jest 3ci w sondazach to musi atakowac swoich rywali . Komorowski dobrze wypadl w kilku momentach ,mimo to ze go skazywali na porazke.

Musimy pamiętać o nowej szansie. To jest wielka szansa dla Polski, że Polska stanie się drugą Norwegią - mówił kandydat PiS na prezydenta podczas debaty

jeden obiecywał Irlandie ,drugi obiecuje Norwegie
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 13.06.2010, 21:01
Problem w tym że Korwin nie jest w UPR a od kilku lat nie był tez prezesem UPR. Zobaczymy jak się rozwinie gdyż wiele osób mówiło że przez Korwina maja niskie notowania a prawda jest taka że bez niego to by nie mieli szans się wybić a on kontrowersyjnie bo kontrowersyjnie ale swoją partie wybił. Ciekaw jestem jak to będzie za rok. Może jakoś się z WiPem dogadają bo rozbijanie idei wolnościowych nie przyniesie niczego dobrego. Jak się jakoś nie połączą to nie ma żadnych szans na wejście do sejmu. Do wyborów parlamentarnych jednak trochę czasu.

Jeśli mówisz że ktoś ubiera się jak klaun bo nosi muszkę to szkoda to nawet komentować. Możesz uważać że zachowuje się jak klaun ale grubo że muszka świadczy o tym że ktoś ubiera się jak klaun.
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.06.2010, 21:03
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Dlatego mysle ze najrozsadniejsza kandydatura jest ta Korwina-Mikke. Czlowiek majacy swoje poglady, nie grajacy pod publiczke. Takiego czlowieka bym chcial widziec przy wladzy, nie obiecujacego gruszki na wierzbie tylko szczerego i prawdziwego

fakt, że JKM ma swoje poglądy.
Poglądy te są wyraziste, oryginalne - (nie do zrealizowania), i zupełnie odmienne od poglądów wszystkich innych kandydatów i partii, przedstawiane w logiczny sposób, stąd imponują ludziom młodym buntującym się przeciw status quo.
Jednak własnie to jest graniem pod publiczkę.
W debacie 4 kandydatów, gdzie średnio myślący Polak nie wychwyci różnicy między ich poglądami JKM nie biorący w tym udzialu jawi się jako ktoś z innej planety.
Dlatego młodzież bedzie na niego głosowała (przeciw PO i przeciw PiS)
Ja też prawie 20 lat temu głosowałem na UPR, ale sama "szczerość i prawdziwość" nie wystarcza.
Potrzebne jest zaplecze poliltyczne.
Glos na JKM to głos romantyzmu przeciw rozsądkowi.
No chyba, że odbierze (choc trochę) głosy sołtysowi z Komorowic
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

robin hood
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 13.06.2010, 21:08
Boomcha napisał(a):Wyświetl post
Gdyby sadził je Komorowski, to była by afera że PiS drzewka zniszczył.
Spoko spoko już Pan Poncyliusz powiedział że pewnie ktoś specjalnie te dęby wykopał i czymś żrącym podlał i dlatego uschły tak więc nie musiał Komorowski Tych dębów sadzić
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 13.06.2010, 21:09
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Paaaasjonująca debata.
Jeżeli by miał wybrać kandydata , który najbardziej poukładanie/czytelnie przedstawiał swoje poglądy , to wskazał bym na Jarosława Kaczyńskiego . Za nim uplasował się Napieralski , ale on jest tak przesłodzony w tej kampanii , że aż ciężko się go słucha/ogląda.
no widzisz kolego, ja odebrałem to w inny sposób, a ogladalismy chyba ta sama debatę. Moim zdaniem każdy z kandydatów mówił całkiem do rzeczy, powtarzając znane nam regułki jednen za drugim, mimo wszystko liderem był Komorowski, najbardziej szczery, wyluzowany.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów