The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.06.2010, 14:09
To nie Kirm przypadkiem asystowal?

Jakby ktos tylko sluchal "doping" z trybun, a nie ogladal to by pomyslal, ze to relacja ze zbierania miodu w pasiece. Masakrycznie sie oglada.
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 13.06.2010, 14:10
Ten spiker na stadionie ma głos jak z Mortal Kombat Na koniec powie pewnie Finish him! Fatality!

Dwie najsłabsze drużyny razem z Grecją jak na razie. Brakuje techniki. Kirm nawet pozytywnie. Jego problemem jest to, że zawsze chce grać finezyjnie. Przy tej swojej szansie bramkowej zamiast walnąć mocno to chciał delikatnie wkręcić i trafił wprost w bramkarza.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 13.06.2010, 14:12
Zanim będziecie wyzywać bramkarzy od najgorszych zastanówcie się, czy specyfika nowej piłki nie miała wpływu na bramki USA i Słowenii.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
LuKiTS89
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.06.2010, 14:15
W końcu słychac jakiś doping Kibiców Słoweńskich jednak te trąbki to jest katastrofa w ogole nie da sie tego oglądac:/
Co do meczu do kiepski liczę na to że Niemcy i Serbowie coś pokażą bo jak na razie te mecze wszystkie są słabe:(
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.06.2010, 14:28
Jakby nie ta sama Słowenia z eliminacji. Wymęczyli to zwycięstwo, ciekawe czy zagrają lepiej z USA.
Ten Zawadzki to jeszcze najlepszy komentator w TVP.

I ta pasieka... tęsknie za ekstraklasa.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 13.06.2010, 14:30
Mecz na remis. Popełnił błąd bramkarz Słowenii - niewykorzystali Algierczycy. Potem strzał Korena i błąd bramkarza Algierii. Mecz słaby ale czego się można było spodziewać po Słowenii która dobrze grała eliminacje dzięki obronie a z przodu "zawsze coś wpadło" oraz Algierii, zespołowi lepszemu technicznie ale słabemu taktycznie.

W Słowenii wg mnie Birsa i Koren (dzięki bramce) najlepsi. Kirm poprawnie.
W Algierii kilku naprawdę dobrych technicznie piłkarzy.

harthausen
Rosja miała naprawdę sporo sytuacji w meczach barażowych ze Słowenią, zawiodła ich skuteczność. Żaden kryzys.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 13.06.2010 o godz. 14:34.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.06.2010, 14:31
Słowenia na farcie
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 13.06.2010, 14:34
WislakWiDoK napisał(a):Wyświetl post
Bramkarze na tej imprezie to totalne dno.

Nie uogólniaj. To, co wczoraj wyprawiał w bramce Vincent Enyema w meczu z Argentyną było przykładem interwencji na najwyższym światowym poziomie. Gdyby nie on Argentyna wygrałaby swobodnie 4-0.

Poza tym bramkarz reprezentacji RPA w pierwszym meczu Mundialu również pokazał się z bardzo dobrej strony.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 13.06.2010, 14:37
Dokładnie. Poza tym słaby występ bramkarza Meksyku (nie mający wpływu na wynik spotkania), kiks Greena i dzisiaj bramkarza Algierii.
Ciekawe czy Isailovic będzie bronił?
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 13.06.2010, 14:40
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie. Poza tym słaby występ bramkarza Meksyku (nie mający wpływu na wynik spotkania), kiks Greena i dzisiaj bramkarza Algierii.
Ciekawe czy Isailovic będzie bronił?
W dzisiejszym meczu zobaczymy na bramce Stojovica na co dzień bramkarza Wigan.

Ciekawe, kiedy doczekamy się więcej niż 2 bramki w meczu bo na razie wyniki nie są za ciekawe z perspektywy zwykłego oglądacza.
Na razie średnia kiepska 6 meczy 9 bramek, przy najmniej dla mnie.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 13.06.2010 o godz. 14:42.
Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 13.06.2010, 14:40
Ufff... Ale ciężko się ten mecz oglądało. Tak jakbym oglądał naszą reprezentację.
Słowenia bez pomysłu, jakaś taka ociężała i pełno niedokładności.
Ale dobrze, że wygrali.
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 13.06.2010, 14:41
Mecz faktycznie kiepski, ale jakoś mi się fajnie oglądało i kibicoawało Słowenii i Kirmowi. Udało się, ale mam nadzieje, że w następnym meczu zagrają dużo lepiej bo to może być ich pierwsze i ostatnie zwycięstwo na tym mundialu.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 13.06.2010, 14:42
Awe napisał(a):Wyświetl post
Ten spiker na stadionie ma głos jak z Mortal Kombat Na koniec powie pewnie Finish him! Fatality!
Albo narrator ze słynnych gier FPP: Quake III Arena i Unreal:
"Killing spree!" - brutalny faul
"Unstoppable!" - drybling
"Excellent!" - świetne podanie
"Headshot!" - strzał głową
"Impressive!" - znakomita obrona bramkarza
"Rampage!" - gol
"Humiliation!" - 3:0
itd.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 13.06.2010, 14:43
ma ktoś linka do bramki Korena z meczu Algieria - Słowenia ?
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 13.06.2010, 14:46
Aż mi się usnęło... Tragedia , poziom jak na meczu Odra - Piast...Jak ten mecz nie będzie dobry to uwalam te średnie drużyny i oglądam potentatów
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.06.2010, 15:07
Mam nadzieję, że Ghana będzie grać ładą piłkę i zajdą dalej niż 1/8 w 2006 no ale, wtedy trafili na Brazylię kto wie z Serbią powinni sobie poradzić ale będzie ciężko.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 13.06.2010, 15:19
może i piłkarze Ghany skłóceni z trenerem. Na pewno osłabieni brakiem Essiena.
Ale Serbia mieć łatwo nie będzie, bo ci Murzyni (murzyni, Afrykanie, nie wiem jak napisać by nikt się nie przyczepił) wiedzą co z piłką zrobić i co najważniejsze - chce im się.

Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Stary 13.06.2010, 15:26
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że Ghana będzie grać ładą piłkę i zajdą dalej niż 1/8 w 2006 no ale, wtedy trafili na Brazylię kto wie z Serbią powinni sobie poradzić ale będzie ciężko.
Ghana nie gra pięknie, ale skutecznie.Bardziej po europejsku.Tez im zycze, zeby zaszli jeszcze dalej niz 4 lata temu.Z Brazylia dostali 3:0, ale grali bardzo odwaznie, nie przestraszyli sie ich.Nie bronili sie przez 90 minut, ale chcieli cos zdzialac.
Chcesz ogladac piekny futbol to ogladaj mecze WKS Ich gra moze sie podobac, ale w przeciwienstwie do Ghany nie maja wynikow.

Za 10 dni braterski pojedynek Boatengow
Odpowiedz cytując
LuKiTS89
Senior Member

Stary 13.06.2010, 15:36
"Mają byc zniesione wuwuzele na meczach" tak mówili podczas meczu
Czy marzenie się spełni
Odpowiedz cytując
LuKiTS89
Senior Member

Stary 13.06.2010, 16:32
Coś dziwnego sie dzieje na tym Mundialu.
Nie dosc ze są te dziwne wuwuzele to jeszcze kolejna czerwona kartka już 3 w tym turnieju:/ Co do meczu jeden z ciekawszych na Mundialu chociaż znowu bramek nie ma:/
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 13.06.2010, 16:43
Dramat Serbii!

Kibicowałem Serbom ale muszę napisać że to są idioci. Najpierw faul na środku boiska w niegroźnej sytuacji.... czerwień. Potem ręka i karny.

Idioci albo nerwowo nie wytrzymali....

Nie rozważam już czy ta czerwień powinna być.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 13.06.2010, 16:45
Strach pomyslec jaka pilke wymysla na EURO 2012... jakies propozycje ? Ewentualnie propozycje tlumaczenia przez zawodnikow czemu ta pilka jest do niczego ?

PS: Wuwuzele zle wplywaja na psychike zawodnikow Kolejny idiotyczny faul, kolejne idiotyczne kartki ;D

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 13.06.2010, 16:54
I dobrze, że Ghana wygrała, a Serbia? Już z Polską grała piach.

A teraz porównajcie sobie grę Kirma do tego lansowanego przez media Krasicia
Manchester United
Odpowiedz cytując
Q13SON
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 13.06.2010, 17:01
Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 13.06.2010, 17:23
I mamy pierwsze zwycięstwo zespołu afrykańskiego.
Nie rozumiem trochę płaczu Trzeciaka w studiu wielce zdziwionego, że Serbowie tak słabo grali.
Nie przypominam sobie meczu Mundialowego, w którym graliby piękną piłkę, zawodników zresztą też moim zdaniem mają przeciętnych (choć grają w dobrych klubach).

Ale żółtej kartki za drugi faul bym nie dał. Coś w ogóle Ci sędziowie nie z europy sędziują strasznie delikatnie, jakiś kontakt i od razu przewinienie.

Zobaczymy co dzisiaj jeszcze Niemcy pokarzą. Tak nadawali na Słowenię, a to na razie jedyny zespół z Europy, który zdobył trzy punkty (wiem, że Algieria też do potęg nie należy).
Odpowiedz cytując
JAR0
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 13.06.2010, 18:04
Ja z meczu najbardziej zapamiętam garnek na głowie u jednego z kibiców i lecący z niego jakiś tajemniczy dym
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Stary 13.06.2010, 18:09
Serbowie prezentują się podobnie do Polaków.W eliminacjach grają dobrze, a na turniejach zawodzą.Ostatni ich sukces to chyba ćwierćfinał EURO 2000 od tamtej pory w niczym lepsi od naszych orłów nie są.Chociaż piłkarzy mają znanych...
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 13.06.2010, 19:03
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Dramat Serbii!

Kibicowałem Serbom ale muszę napisać że to są idioci. Najpierw faul na środku boiska w niegroźnej sytuacji.... czerwień. Potem ręka i karny.

Idioci albo nerwowo nie wytrzymali....

Nie rozważam już czy ta czerwień powinna być
Wygrał ich bałkański charakter,porywczość, bezmyślność, głupota, nerwowość. Na własne życzenie stracili zawodnika, choć osobiście wydaje mi się, że grając w 10 większe zagrożenie stwarzali niż w 11, potem głupia ręka i 1-0.

Co do tej kartki, to chyba w wyniku 2 żółtych więc co tu rozważać, faul w środku zawodnik nie był zainteresowany piłką.

Jak napisałem wcześniej Ghana wyjdzie z grupy
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 13.06.2010, 19:07
Korea, Słowenia i Ghana to ciekawe ekipy, zwyciężając w pierwszym meczu zrobiły duży krok do awansu. Tacy np. Anglicy nawet pomimo remisu z USA są pewni wyjścia z grupy, co może się na nich zemścić, jeśli zlekceważą słabszych przeciwników.

rabi86 napisał(a):Wyświetl post
Zobaczymy co dzisiaj jeszcze Niemcy pokarzą.
Pokarać to ciebie powinni za niechlujną ortografię.

Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 13.06.2010, 19:40
Niemcy grają swoje. 1-0. Niestety bo Aussies to moji faworyci nr 2 do miana Czarnego Konia Mistrzostw , Zaraz po USA. Kibicuje Kangurom
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów