The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.06.2010, 08:22
Najlepsze MŚ były chyba w Niemczech z tych które pamiętam , tam było czuć tą atmosferę , doping , pełne trybuny i silny gospodarz. A tutaj ? - łeb pęka od tych vuvuzeli , stadiony nie są wypelniane i w ogóle dziwnie jest jak tu jest 35 stopni a tam w kurtkach siedzą
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 13.06.2010, 09:55
Dzisiaj mecz Słowenia Algieria

Liczę że nasz skrzydłowy Kirm pokaże się z dobrej strony (nie ma tu hipokryzji w moich słowach)
Dzięki dobrej grze ma szansę albo:

1. odbudować się psychicznie i jest szansa że zacznie grać w Wiśle lepiej (dużo lepiej)
2. albo przynajmniej jego wartość wzrośnie (lub choćby nie spadnie) gdybyśmy go chcieli jednak sprzedać

Obie wersje korzystne dla Wisły ale lepsza 1 bo jak wiadomo wielkich wzmocnień nie będzie. Tak więc niech chłopak pogra jak najlepiej.... na chwałę Wisły

PS
Ocenę sezonu w wykonaniu Andraża nie zmienię nawet gdyby strzelił 5 bramek w tych MŚ. Ale może w przyszłym sezonie dzięki meczom w RPA nie będę miał powodu żeby go kąsać (jak niektórzy mi zarzucają). A ja nie robię to z niechęci do jego osoby.... ale po wnikliwej ocenie jego dokonań na bosiku.

Tak czy owak nawet ja będę trzymał kciuki za Andraża na MŚ
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 13.06.2010, 09:59
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Ja również
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 13.06.2010, 10:01
Kibic_1906 napisał(a):Wyświetl post
Najlepsze MŚ były chyba w Niemczech z tych które pamiętam , tam było czuć tą atmosferę , doping , pełne trybuny i silny gospodarz. A tutaj ? - łeb pęka od tych vuvuzeli , stadiony nie są wypelniane i w ogóle dziwnie jest jak tu jest 35 stopni a tam w kurtkach siedzą
nie ma takich temperatur jak piszesz ,wczoraj na ostatnim meczu bylo 19, póżnym wieczorem spada do 2 a nawet niżej
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 13.06.2010, 10:24
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Jak narazie MŚ nie maja zadnego klimatu, zbyt duzo jest przypadkowych druzyn ktore graja antyfutbol, az strach pomyslec co bedzie w 2016 kiedy UEFA rozszerzy liczbe uczestnikow ME do 24.
Mam cichą nadzieję, że nie awansujemy, bo poziom swiatowy nie dla nas. Z drużyn do tej p[ory kopiących mielibyśmy szansę na remis jedynie z Grekami.Reszta to jakis inny poziom futbolu w porównaniu do Polski. Nawet słaba Francja skopała by nam tyłki.
Odpowiedz cytując
Mahamed_isin Sahad
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 13.06.2010, 10:28
Fakt jak narazie to mistrzostwa na średnim poziomie. Dobrze że Argentyna troche je rozruszała. Choć liczyłem na więcej bramek ale i tak miło oglądało się mecz.
Dużo akcji było i parady bramkarskie były więc pozytywnie.
Zawiedziony jestem postawą Anglików. Ale jeszcze nic straconego.
Cieszę się że Korea wygrała i antyfootbal greków został utęperowany. Bo jeśli myślą o strzelaniu bramek to muszą grać a nie kopać piłki w przód i czekać na Charisteasa czy Samarasa że strzelą. Zresztą i tak mogą tylko marzyć że uda im się nawiązać równorzędną walkę z Argentyną czy Nigerią
Co do Słoweni to trzymam mocno kciuki bo chetnie bym ich zobaczył w w dalszej fazie MŚ. Maja szansę wyjść z grupy za Anglikami i tak im życzę!
"Najważniejsze w życiu to by nauczyć się,
które mosty przekraczać a które palić"

"Silnym jest ten kto przezwycięża innych
Wielkim jest ten kto przezwycięża sam siebie"

Mam pomysł na grę przez przeglądarkę
Chetnie go sprzedam w 65%
Wszystko już opisane.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 13.06.2010, 10:59
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post

Liczę że nasz skrzydłowy Kirm pokaże się z dobrej strony (nie ma tu hipokryzji w moich słowach)
Dzięki dobrej grze ma szansę albo:

1. odbudować się psychicznie i jest szansa że zacznie grać w Wiśle lepiej (dużo lepiej)
2. albo przynajmniej jego wartość wzrośnie (lub choćby nie spadnie) gdybyśmy go chcieli jednak sprzedać

Obie wersje korzystne dla Wisły ale lepsza 1 bo jak wiadomo wielkich wzmocnień nie będzie. Tak więc niech chłopak pogra jak najlepiej.... na chwałę Wisły

PS
Ocenę sezonu w wykonaniu Andraża nie zmienię nawet gdyby strzelił 5 bramek w tych MŚ. Ale może w przyszłym sezonie dzięki meczom w RPA nie będę miał powodu żeby go kąsać (jak niektórzy mi zarzucają). A ja nie robię to z niechęci do jego osoby.... ale po wnikliwej ocenie jego dokonań na bosiku.

Różne wersję już słyszałem na temat Andraża Kirma, m.in taką, że w Wiśle się oszczędzał aby nie załapać kontuzji przed MŚ2010.
Następnie taką, że nawet grając piach w Wiśle i tak na MŚ pojedzie bo jest w dobrych stosunkach z trenerem, choć wydaje się to chore w jakimś stopniu możemy to sprawdzić na mundialu
Myślę , że po mistrzostwach Kirm będzie w Wiśle ważnym ogniwem- przynajmniej mam taką nadzieję.

Oczywiście, życzę mu jak najlepiej dziś trzymam kciuki za Słoweńców, liczę nawet że wyjdą z grupy i powalczą w dalszej fazie turnieju.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.06.2010, 11:20
Oj wydaje mi się że kto jak kto ale Korea w tej grupie może trochę zamieszać i wydaje mi się że mają taktycznie najlepiej ustawiony zespół Argentynie może rady nie dadzą choć w sumie jak ich przycisną to Argentyna ma taką obronę że wszystko jest możliwe a z Nigerią czuje bardzo wyrównaną batalię póki co najbardziej mi się podobała Korea i Meksyk, ekipa Diego mnie zawiodła, USA i Anglii po prostu nie lubię... A dziś liczę że coś fajnego zagra Słowenia, Australia i Ghana. Choć w sumie obawiam się że Ghana bez Essiena może stać się chłopcem do bicia.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.06.2010, 11:27
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Myślę , że po mistrzostwach Kirm będzie w Wiśle ważnym ogniwem- przynajmniej mam taką nadzieję.
Ja również, mam nadzieje, że na nowym stadionie poziom kilku piłkarzy wystrzeli w górę.

http://teledyski.info/teledysk-hd-6529.html

Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.06.2010, 11:28
Jesli ktos tak jak ja nie ma w zwyczaju przelaczania TV kanal po kanale to mogl nie zauwazyc,
ze w UPC w koncu pojawilo sie TVP Sport (kanal 551)
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 13.06.2010, 11:32
Dokładnie, tak jak pisze dynek.pl w upc wrzucili kilka kanałów: TVP HD, TVP SPORT, TVN WARSZAWA('Nasza Legia'). Także w końcu można oglądać mecze w jakości HD.

Coś dzisiaj czuję że Słowenia rozwiąże worek z bramkami na tych mistrzostwach.
Odpowiedz cytując
Sylwek1906
Senior Member

Stary 13.06.2010, 11:45
Siedzą w kurtkach bo tam jest teraz zima! Wczoraj dzień bez zachwytu, dzis może być podobnie, ciekaw jestem Ghany bez Essiena, no i jak zagrają międzynarodowe Niemcy, w kadrze mają 11 piłkarzy innego pochodzenia Wiadomo czy Kirm wyjdzie w 1 składzie
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 13.06.2010, 11:56
Za TVP 1 telegazeta:
Kirm w pierwszym składzie.

Dokładnie:
Handanovic- Brecko, Cesar, Suler, Jokic - Birsa, Koren, Radoslajevic, Kirm - Dedic, Novakovic
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 13.06.2010, 12:07
za dużo narzekacie

wczoraj nie oglądałem ostatniego meczu, ale pierwszy był fajny
Korea pokazała dobry futbol, bardzo jestem ciekawy ich meczu z Argentyną, ale niestety na żywo go nie obejrzę :/
NIgeria zagrała na stojąco, dla mnei była to żenada, ale szczerze niczego wiecej, sie po nich nie spodziewałem.
Meli kupe szczęścia bo jakby było 5-0 to nie mogliby nic powiedzieć.

dzis uwaga na NIemców i Serbów, dwie niewiadome, które mogą napsuć krwi faworytom w tych mistrzostwach

Liczę że Słowenia dziś wygra i Angole będą sie musieli napocić
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.06.2010, 12:25
Jazda Jazda Andraž

1-3 dla Słowenii mam nadzieję, że Andraž coś ustrzeli i mecz nie będzie nudny
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 13.06.2010, 12:35
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Mam cichą nadzieję, że nie awansujemy, bo poziom swiatowy nie dla nas. Z drużyn do tej p[ory kopiących mielibyśmy szansę na remis jedynie z Grekami.Reszta to jakis inny poziom futbolu w porównaniu do Polski. Nawet słaba Francja skopała by nam tyłki.
To rzeczywiście jest przerażające, że nawet drużyny które do tej pory prezentowały się najsłabiej na tych mistrzostwach grają o niebo lepiej od Polski. Z tego wniosek- lepiej, że nas tam nie ma, bo by tylko była kupa nerwów, kompromitacja i zepsute mistrzostwa. I wniosek nr 2- wynikający z obserwacji gry Korei Płd- jak się nie ma piłkarskich wirtuozów, a zwykłych kopaczy ( z małymi wyjątkami), to żeby z nimi osiągnąc sukces trzeba ich nauczyć utrzymywania dyscypliny taktycznej i zapieprzania cały mecz. No ale my przecież nie będziemy grać jak wyrobnicy- my mamy Gwiazdy...
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 13.06.2010, 12:40
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Nawet słaba Francja skopała by nam tyłki.
Jak już Francja by z nami wygrała to naprawdę źle z tą naszą reprezentacją
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 13.06.2010, 13:08
Anglikow mi szkoda... autentycznie.
David James,David Seaman,Paul Robinson,Scott Carson, Robert Green... Wszyscy zawalili w bardzo waznych meczach, a niektorzy ciagle wypominaja Kuszczaka i Boruca

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 13.06.2010, 13:26
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Jak narazie MŚ nie maja zadnego klimatu,
Tak, oczywiscie nie maja ZADNEGO klimatu.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 13.06.2010, 13:34
Tego sie nie da ogladac...ci "pilkarze" kopia sie po czolach. Przypomina, to mecz polskiej ligi, gdzie sa trudnosci z wymienieniem 4-5 celnych podan. Braki w technice, w taktyce i przygotowaniu fizycznym. Anglicy i Amerykanie beda mieli ostre strzelanie. Zal patrzec. Zupelni outsiderzy tych mistrzostw, jak do tej pory.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.06.2010, 13:38
Mecz na poziomie polskiej ligi, tylko nie jestem pewien czy ekstraklasy. Może tylko szybciej biegają.
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 13.06.2010, 13:40
Najbardziej wkurza te bzyczenie na każdym meczu. Powinni dać jakiś podkład z normalnego europejskiego stadionu + komentator
Odpowiedz cytując
Sylwek1906
Senior Member

Stary 13.06.2010, 13:44
Mecz słabiutki, Kirm jeden z lepszych, obie drużyny nie maja pomysłu na grę.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 13.06.2010, 13:48
Ruscy muszą mieć jakiś cholerny kryzys z reprą, jeśli tak słaba (mimo całej sympatii choćby ze względu na Kirma) Słowenia wykopała ich w barażach.

Jak słyszę te trąby to przypomina mi się scena z Misia, jak kot przebrany za zająca uciekł na drzewo przed prześladowcami z pańskiego dworu i reżyser po wygłoszeniu swoich przemyśleń poprosił :
- niech on już nie miauczy.

Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 13.06.2010, 13:51
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Anglikow mi szkoda... autentycznie.
David James,David Seaman,Paul Robinson,Scott Carson, Robert Green... Wszyscy zawalili w bardzo waznych meczach
Ja tam doskonale wiem co czują Anglicy... Ivan Trabalík, Angelo Hugues, Radosław Majdan, Mariusz Pawełek...
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
elomike
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 13.06.2010, 14:04
Masakra te mistrzostwa do tej pory. Mogliśmy grać w nich, bo poziom nie jest za wysoki. Abte vuvuzele to powinni zakazać.
Odpowiedz cytując
Wojtator
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 13.06.2010, 14:05
ale Algieria miała szanse..
Zaiste ogromny błąd bramkarza

GOOOOL!
Powód: gol ;d
Ostatnio edytowane przez Wojtator : 13.06.2010 o godz. 14:07.
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 13.06.2010, 14:06
"słuchajcie, jest prośba! mam info telefoniczne, że świetnie nas słychać w TV, ale wiem, że potraficie trąbić głośniej ! teraz wszyscy, na pełnej ****ie ! jedziemy, bawimy sie ! TRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR"

GOL
Odpowiedz cytując
WislakWiDoK
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 13.06.2010, 14:07
Bramkarze na tej imprezie to totalne dno.
ɐɪʌoɔɐɹɔ
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 13.06.2010, 14:08
Poziom tego meczu żenujący, czego podsumowaniem jest ta bramka "z dupy". Bramkarz Algierii "do Wisły go!". Eh... bida z nędzą, a my jeszcze gorzej.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów