The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.06.2010, 18:55
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Ale też jest taka opinia o Higuainie w tej samej Hiszpanii że gość strzela dużo bramek słabym zespołom a w ważnych meczach się spala.

W meczu z Lyonem zmarnował jak dziś z 5 setek i Real odpadł. W meczu z Barcą nie było lepiej...

To opinia dziennikarzy hiszpańskich

Dokłądnie może i strzelił 27 bramek, ale z mocniejszymi zespołami marnował sytuację za sytuacją ot taki zawodnik.

Dla mnie było do zmiany po 45 minutach, choć powiem, że Maradona ma trochę ból głowy przy ustalaniu składu w szczególności linii ataku:
Carlos Tevez - podstawowy zawodnik MC
Sergio Aguero - zdobywca LE
Lionel Messi - klasa sam w sobie
Gonzago Higuain - podstawowy snajper Realu Madryt
Diego Milito - LM, PW, Mistrzostwo Włoch

Konkurencja naprawdę duża,jest w czym wybierać wystarczy spojrzeć że na ławce siedzą zdobywca LM I LE. Dziwię się jednak trochę że stawia na Higuaina ja osobiście wolałbym zobaczyć Milito lub Aguero. Jak dla mnie pierwszą bramkę to Higuain strzeli dopiero z Grecją.

Podoba mi się postawa Maradony, widać że żyje z drużyną, ciągle lata koło linii boiska, dyskutuje przypomina trochę Mourinho, zdejmuje presję z piłkarzy, większą uwagę media poświęcają ''Boskiemu Diego".

Nigeria może mówić o dużym szczęściu, bo dzięki niesamowitemu Enyeam'ie( długo miejsca w Hapoelu nie zagrzeje) nie przegrywała wyżej co pozwoliło jej trochę w końcówce postraszyć Argentynę. Po pierwszych fragmentach spodziewałem się pogromu Nigerii, a tu tylko 1-0.

Liczę, że w meczu Anglia- USA padnie więcej bramek
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.06.2010, 18:56
ja myslalem ze zamiast Heskey zagra Defoe, mial bardzo dobry sezon w Tottenhamie,
Heskey nie zawsze gral w Aston Villi

Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 12.06.2010, 19:22
MCX napisał(a):Wyświetl post
Green - Johnson, Terry, King, A. Cole - Lennon, Gerrard, Lampard, Milner - Heskey, Rooney

Niespodzianka w bramce Anglików.

Czemu niespodzianka
Robert Green i David James bronili w el. MŚ widać Green lepiej się prezentuje, zresztą w skarbie kibica Green też jest typowany do pierwszej 11.

Niespodzianką przynajmniej dla mnie nie jest też wystawienie w 11 , Heskey wysoki napastnik 188 cm, przy wysokich stoperach USA - będzie miał za zadanie zgrywania piłek do Rooney'a. Za pewne Crouch jest w gorszej formie niż Heskey i dlatego Capello postawił na niego.

edit: James - lekki uraz już wiem czemu nie zagra
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 12.06.2010 o godz. 19:30.
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 12.06.2010, 19:35
Jeeeeeest Gerrard
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 12.06.2010, 19:42
Angole jednak harpagany są, zwróciliście uwagę na powtórki bramki Gerrarda? Po oddaniu strzału dostał korkami w kostkę/stopę, potem kolano mu wślizgiem kość zablokował a ten nic sobie z tego nie zrobił.

Robocop
Powód: Nie było pytania o Howarda ;)
Ostatnio edytowane przez iiYama : 12.06.2010 o godz. 19:50.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.06.2010, 20:12
no i wyszlo ze Anglicy to bramkarza nie maja ;/

Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.06.2010, 20:12
Bez bramkarza nie da się wygrać mistrzostw...
Odpowiedz cytując
3żyk
Member

Od: 07.2008

Stary 12.06.2010, 20:26
Nie potrafię zrozumieć czemu, zamiast znakomitego ostatnio Joe Harta, Capello stawia na Greena, który dobry sezon to owszem miał, ale 2008/2009, a ten ostatni był właśnie dla niego pełen wpadek pokroju tej dzisiejszej.
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 12.06.2010, 20:28
w0lno. napisał(a):Wyświetl post
Bez bramkarza nie da się wygrać mistrzostw...
Ligi również Jak dla mnie powinien zejść Lennon - słaby coś jest dzisiaj.Wpuściłbym Defoe. Szkoda że nie pokazują rezerwowych na planaszach przed meczem :/
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 12.06.2010, 20:35
I jest Radio TVP1

Żeby tego było mało, to jeszcze w pierwszej połowie przez te trąbkach( orkiestra jakaś czy jak) czułem się jakbym oglądał Groclin, do tego melodyjka bodaj z piosenki Watch out
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 12.06.2010 o godz. 20:40.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 12.06.2010, 21:09
Anglicy biją głową w mur i jeszcze te przerwy w transmisji masakra. Nie ciekawie śmierdzi remisem.

P.S link powyżej SPAM nie wchodzić
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 12.06.2010, 21:13
ależ Anglicy piach grają. No bez jaj, kto jak kto.
Musi być jakiś porządek na świecie, Anglicy tłuką resztę, my tłuczemy Polskę, chłop tłucze babę. Bez tego anarchia i chaos.

Cała nadzieja w Crouchu

Odpowiedz cytując
Kris54
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 12.06.2010, 21:20
no to pooglądane ....
PSIA KREW

"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma...

ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 12.06.2010, 21:29
Bardzo fajny wynik.
Ciesze sie z te cieniasy nie wygraly ...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 12.06.2010, 21:31
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Bardzo fajny wynik.
Ciesze sie z te cieniasy nie wygraly ...
Mówisz o USA?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.06.2010, 21:31
harthausen napisał(a):Wyświetl post
ależ Anglicy piach grają. No bez jaj, kto jak kto.
Musi być jakiś porządek na świecie, Anglicy tłuką resztę, my tłuczemy Polskę, chłop tłucze babę. Bez tego anarchia i chaos.

Cała nadzieja w Crouchu
To bylo do przewidzenia, maja gwiazdy ale nie majka teamu. Runey nie istnial tak jak mowilem. Prezd meczem na mojej ulicy byly spiewy i rados a jest bloga cisza i mi to pasuje, im sie wydawalo ze sa najlepsi na swiecie a tak nie jest.
,
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 12.06.2010, 21:32
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Mówisz o USA?
Nie ,mowie o Anglikach ,bo widze ze na forum powstal kult tych cieniasow
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 12.06.2010, 21:33
W moim odczuciu słaby mecz, w szczególności w 2 połowie Anglicy bili głową w mur i nic z tego więcej się spodziewałem po tym zespole a tu takie nie miłe zaskoczenie.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.06.2010, 21:36
Ja mam nadzieje ze Mundial wygra ktos z trojki Hiszpania, Argentyna, Brazylia oraz trzymam kciuki za WKS. To sa druzyny ktore graja piekna pilke dla oka, ktore nie graja w pilke bo to ich praca tylko graja w nia bo to ich milosc i pasja.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Kosa93
Senior Member

Stary 12.06.2010, 21:44
Greena do Wisły! Następca Pawełka
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 12.06.2010, 21:45
ja bym powiedział tak: (kolejność dowolna) - Anglia, Brazylia, Argentyna, Hiszpania, Szwaby, Holandia, no, jeszcze Portugalia.
Byle nie żabojady i makaroniarze

Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 12.06.2010, 21:47
A ja obstawiałbym finał Niemcy- Hiszpania lub Brazylia- Hiszpania
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.06.2010, 21:49
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
I jest Radio TVP1

Żeby tego było mało, to jeszcze w pierwszej połowie przez te trąbkach( orkiestra jakaś czy jak) czułem się jakbym oglądał Groclin, do tego melodyjka bodaj z piosenki Watch out
Pierwszy raz Anglię oglądasz? Odkąd sięgam pamięcią wstecz zawsze grali na trybunach i akurat w tym jedynym wyjątku mi się to podoba.
A bramkarza to już zostawcie w spokoju, owszem błąd fatalny ale każdemu się może zdarzyć. Niektórzy pewnie pierwszy raz go widzieli w życiu a już porównują do Pawełka. Żałosne.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 12.06.2010, 21:49
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Ja mam nadzieje ze Mundial wygra ktos z trojki Hiszpania, Argentyna, Brazylia oraz trzymam kciuki za WKS. To sa druzyny ktore graja piekna pilke dla oka, ktore nie graja w pilke bo to ich praca tylko graja w nia bo to ich milosc i pasja.
Co za bełkot....

To że ktoś "brzydko" gra nie znaczy że nie jest pasjonatem futbolu... po prostu jest może mniej utalentowany?
I odwrotnie, może Argentynę nie cieszy futbol bardziej od Anglii czy USA tylko mają więcej talentu do piłki? (A łasi na kasę są pewnie tak samo jak inni)

I taki "leszcz" jak Ty myśli - tak Messi i Higuain to pewnie gra za darmo bo to ich miłość i pasja a Rooney myśli tyko o kasie a Terry żeby puknąć kolejną żonę kolegi
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
JAR0
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 12.06.2010, 21:50
Nie wiem czy tylko mi się zdawało ale w studiu młody Szczęsny mówił więcej mądrych rzeczy niż expert Jurek.
Odpowiedz cytując
Kosa93
Senior Member

Stary 12.06.2010, 21:55
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Pierwszy raz Anglię oglądasz? Odkąd sięgam pamięcią wstecz zawsze grali na trybunach i akurat w tym jedynym wyjątku mi się to podoba.
A bramkarza to już zostawcie w spokoju, owszem błąd fatalny ale każdemu się może zdarzyć. Niektórzy pewnie pierwszy raz go widzieli w życiu a już porównują do Pawełka. Żałosne.
Poczucia humoru to Ty nie masz żadnego ;]
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.06.2010, 22:05
Cytat:
To że ktoś "brzydko" gra nie znaczy że nie jest pasjonatem futbolu... po prostu jest może mniej utalentowany?
I odwrotnie, może Argentynę nie cieszy futbol bardziej od Anglii czy USA tylko mają więcej talentu do piłki? (A łasi na kasę są pewnie tak samo jak inni)

I taki "leszcz" jak Ty myśli - tak Messi i Higuain to pewnie gra za darmo bo to ich miłość i pasja a Rooney myśli tyko o kasie a Terry żeby puknąć kolejną żonę kolegi
Co za bełkot :O
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 12.06.2010, 22:18
Póki co te mistrzostwa stoją na strasznie słabym poziomie. Wiele drużyn bardziej skupia się na defensywie niż na ofensywie, a potentaci nie potrafią znaleźć na to recepty. W efekcie mamy mało sytuacji podbramkowych, mało strzałów i mało bramek. W ogóle akcje śa prowadzone w żółwim tempie, gdyby nie fakt, że wszystkie drużyny prezentują się kiepsko motorycznie, myślałbym, że to wina przygotowań. Takto myślę, że wiele ekip jeszcze się nie zaaklimatyzowało, a biorąc pod uwagę, że będą grali mecze na różnych wysokościach w różnych miejscach o bardzo różnych porach, większość ekip pewnie nie zdąży złapać rytmu. Do tego gwiazdy minionego sezonu wyraźnie wyglądają na przemęczone. To mogą być mistrzostwa niespodzianek, choć nie dlatego, że ktoś okaże się zaskakująco dobry, tylko dlatego, że faworyci mogą zawieść.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.06.2010, 06:32
Kosa93 napisał(a):Wyświetl post
Poczucia humoru to Ty nie masz żadnego ;]
Już mi się znudziła ta "Pawełkomania".
O 13:30 Kirm

Korea świętuje.
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 13.06.2010 o godz. 06:36.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 13.06.2010, 06:39
Jak narazie MŚ nie maja zadnego klimatu, zbyt duzo jest przypadkowych druzyn ktore graja antyfutbol, az strach pomyslec co bedzie w 2016 kiedy UEFA rozszerzy liczbe uczestnikow ME do 24.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów