The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.06.2010, 11:33
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Nie ukrywam że cieszy mnie 1 transfer do Wisły. Mam pytanie - czy Jovanić to jest poziom Isailovica z Zagłębia Lubin? Isailović to dobry bramkarz i miałbym jakieś porównanie.
chyba nie, skoro zawodnik z Lubina jest na MŚ, a "nasz" chłopak nie.
no ale jest "młody" bo dopiero 25 lat.

Liga zwerykifuke tak naprawde.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.06.2010, 11:34
cinekw napisał(a):Wyświetl post
A niby czemu?
Przemawia za nim fakt ze jest tanszy ale jest słabszy od Sadloka i nie może grać na tylu pozycjach co on.
Co lepszy napastnik robi go jak chce i nie mam na myśli tutaj tylko nawet ostatniego meczu z Hiszpanią. Glik jest bardziej waleczny, twardy i zdecydowany. Nie kalkuluje, rzuca się pod nogi rywala który biegnie z piłką jak pies na mięso.
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 12.06.2010, 11:34
400 tys Euro za takiego bramkarza to wydaję mi się trochę za dużo ;/ Można lepiej byłoby te pieniądze zainwestować w lepszych grajków, ale jak to mówią lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 12.06.2010, 11:37
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Z dwójki Sadlok - Glik zdecydowanie brałbym tego drugiego.

Chyba żartujesz, to ja już wole żeby nie było transferów, z jednej strony ruchy transferowe naszych działaczy martwią z drugiej naprawdę się cieszę że nie są one w rękach kibiców...
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

pawelwislak napisał(a):Wyświetl post
Chyba żartujesz, to ja już wole żeby nie było transferów, z jednej strony ruchy transferowe naszych działaczy martwią z drugiej naprawdę się cieszę że nie są one w rękach kibiców...
Glik ratował swój zespół przed spadkiem a Sadlok walczył o puchary. Poza tym, jeden woli rybki, drugi woli akwarium.

anthony09 napisał(a):Wyświetl post
400 tys Euro za takiego bramkarza to wydaję mi się trochę za dużo ;/ Można lepiej byłoby te pieniądze zainwestować w lepszych grajków, ale jak to mówią lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu.
Jeszcze nie wyszedł na boisko a już piszecie, że Wisła przepłaciła
Idź chłopie na spacer, ładna pogoda jest.
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

W światowej piłce 400 tysięcy Euro top jest NIC, w Polsce bramkarz podobnej klasy, albo inaczej. podobnej reputacji kosztuje ponad milion euro, Bufona czy nawet takiego Muche nie kupisz za tyle.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Gratuluje.... nie wiedzialem ze mamy tu rowniez osobe ze scoutingu ktora jezdzi i oglada graczy. Widac Basalaj szybo zorganizowal caly pion....
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 12.06.2010, 11:38
Oj anthony09 ależ głupoty piszesz. 400 tysięcy euro to jest dla Ciebie dużo? To za ile mamy kupować. Przestańcie pierdzielić głupoty. Powinniśmy wydawać i ponad 1 mln euro za gracza, żeby choć trochę zbliżyć się do Europy. Jak na takiego kolesia w tym wieku to i tak była "przecena".
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 12.06.2010, 11:39

No ****a, czekałem na taki komentarz.Powiedz, w ilu meczach go widziałeś, że go oceniasz? Bo ja też w żadnym.

Skoro chciał go Partizan i ma za sobą debiut w reprze, to chyba coś potrafi, tak? A skoro jakiś Wilczek z Piasta Gliwice kosztuje 300 000 €, to gdzie chciałeś znaleźć tańszego bramkarza? W Garbarni?

Edit: To się chłopu dostało
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 12.06.2010, 11:47
Bramkarz zapowiada się raczej na pozytywny transfer.
Przychodzi do nas z zespołu , który stracił w sezonie 27 bramek , co było 4 (a w zasadzie 2 , bo Partizana i Crveny nie powinno się wliczać do tej kompetencji ) wynikiem w lidze serbskiej. Zespół grając jako beniaminek zajął 4 miejsce w tabeli. Jovanic zagrał w 29 z 30 meczów w lidze , a w jedynym w którym nie zagrał , jego zespół przegrał 0-2 z drużyną z drugiej połówki tabeli. Nasz nowy bramkarz(?) na pewno nie będzie wspominał miło szczególnie jednego z meczów w tym sezonie w lidze serbskiej , kiedy to jego zespół został rozjechany przez Crvene Zvezdę 5-2 .

Jezeli chodzi o ten mecz z Crvena , to taka ilość straconych bramek jest ,,zasluga'' obrońców .
Pierwsza bramka byla z karnego , przy drugiej moze i czesc winy ponosił , ale obronca tez powinien inaczje zareagow , trzecia to ****a nie do obrony , czwarta tez moze podzielic sie odpowiedzialnoscia z obrońami , ale zdecydowanie przy ich wiekszej zasludze , piata to przegrany pojedynek 1 na 1 i potezny strzał , raczej nie do wygrania
Jeżeli obrona jego drużyny grała w każdym meczu tak jak w tym z drużyną z Belgradu , to wynik 27 straconych bramek jest niebywalym sukcesem.

http://www.youtube.com/user/kojovici...55/lxyzVrKrHZw

Tutaj filmik z bramkami z tego meczu ^ od 4 min i 50 s .
Ogólnie na tym profilu są skróty z wszystkich kolejek serbskiej ekstraklasy , więc jeżeli komuś bardzo się nudzi , to może sobie pooglądać czy dużo ,,farfocli'' wpuścił nasz nowy nabytek
Ostatnio edytowane przez Mareq : 12.06.2010 o godz. 12:11.
Odpowiedz cytując
marcinb88
Member

Od: 08.2008

Stary 12.06.2010, 11:47
Brać i Glika i Sadloka. Przecież Sadlok może grać jako defensywny pomocnik, a Sobol juz swoje lata ma... A co do Sobiecha to wogóle nie jestem do niego przekonany. Nowak jest tańszy, grał całą rundę bez kontuzji (wieśc chyba taki szklany nie jest) i w słabym Bełchatowie trochę bramek strzelił, a poza tym zna się z Gargułą.
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 12.06.2010, 11:48
Widzę, że w klubie nadal nie wyciągają wniosków z porażek. Łatamy jedną dziurę to tworzymy drugą. Z Levadią też nie mielismy obrony, teraz sytuacja się powtarza, odszedł Alvarez, odchodzi Głowa. W miejsce Arka widzę Sadloka, chociaż ten gra ostatnio na lewej obronie. A teraz kilka słów o waszym idolu Gliku; miał jedną (1!) dobrą rundę w karierze! Ponadto jest stosunkowo wolny i mało zwrotny. Jeszcze ta jego atletyczna budowa...
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.06.2010, 11:48
jestem ciekaw czy w poniedzialek bedzie koferencja prasowa
ciekawe czy Arek odejdzie, ja chcialbym widziec za niego kogos z zagranicy, mozna przy odrobinie szczescie sciagnac kogos dobrego z zagranicy za nie duze pieniadze np Marcelo, Cleber

Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.06.2010, 11:51
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
No ****a, czekałem na taki komentarz.Powiedz, w ilu meczach go widziałeś, że go oceniasz? Bo ja też w żadnym.

Skoro chciał go Partizan i ma za sobą debiut w reprze, to chyba coś potrafi, tak? A skoro jakiś Wilczek z Piasta Gliwice kosztuje 300 000 €, to gdzie chciałeś znaleźć tańszego bramkarza? W Garbarni?

Ogólnie się zgadzam, tylko ten argument o reprze jakiś taki z dupy. Bo Pawełek czy Przyrowski też mają za sobą występy w reprezentacji. Z całym szacunkiem dla uczestnika trwających właśnie MŚ, ale jakoś nie robi na mnie wrażenia to że ktoś był/jest reprezentantem Serbii.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 12.06.2010, 11:52
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post

Pawełek też zagrał w kadrze, nawet Cabaj był kiedys na konsultacji kadry. Takie porównania do niczego nie prowadzą, ale trzeba wziąc pod uwagę że 400 tyś euro które w naszych klubach jest kwotą wieeelką, na zachodzie jest kwotą wywołującą usmiech. Trzeba sie przyzwyczaic do takich kwot, szczególnie w kontekście przywołanego tu Wilczka. Wydaje się że nie przepłacilismy.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 12.06.2010, 11:56
gigant napisał(a):Wyświetl post
Pawełek też zagrał w kadrze, nawet Cabaj był kiedys na konsultacji kadry. Takie porównania do niczego nie prowadzą, ale trzeba wziąc pod uwagę że 400 tyś euro które w naszych klubach jest kwotą wieeelką, na zachodzie jest kwotą wywołującą usmiech. Trzeba sie przyzwyczaic do takich kwot, szczególnie w kontekście przywołanego tu Wilczka. Wydaje się że nie przepłacilismy.
A nie około 200 tysięcy Wilczek kosztuje Zagłębie Lubin? To tak żeby trzymać się faktów

A to czy przepłaciliśmy czy nie, pokaże sam Jovanić - najlepiej dzięki świetnej grze i zdobytemu przez to uznaniu u kibiców.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 12.06.2010 o godz. 12:02.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 12.06.2010, 12:03
Jezeli z Arkiem to prawda ,to wielka szkoda.

Szkoda tez ze w Polsce nie isttnieje neistety cos takiego jak ikona klubowa,czlowiek ktory potrafi spedzic cale zycie w jednym klubie tak jak to jest nieraz zagranica.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.06.2010, 12:06
ceny poszły w góre w ostatnich latach, dziś za Sobiecha z Sadlokiem co tak naprawde zaliczyli jeden dobry sezon trzeba dac razem 1,5 mln € i pewnie kontrakty min. 250 tyś € za rok grania.

Także cena (400 tyś € ) za Jovanica nie wydaje mi sie zbyt wygórowana
Ostatnio edytowane przez AYALA : 12.06.2010 o godz. 12:09.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 12.06.2010, 12:15
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
czlowiek ktory potrafi spedzic cale zycie w jednym klubie tak jak to jest nieraz zagranica.
za takie pieniądze to też bym został
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 12.06.2010 o godz. 12:18.
Odpowiedz cytując
Lombardino
Banita

Od: 05.2010

Stary 12.06.2010, 12:26
Za pozyskanie bramkarza (jeśli to prawda)...WIELKIE BRAWA!!!
Czekamy na pomocnika i napadziora z prawdziwego zdarzenia.Do roboty Panowie!
Widać że nowa/stara Wiślacka miotła zaczęła robić to,czego nie potrafiono od pewnego czasu.
Pozdro dla Prezesa!!!
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 12.06.2010, 13:03
A skąd ty to ku**a możesz wiedzieć?
Nawet jakbyśmy kupili Rooneya to na tym forum i tak znalazłby się ktoś kto by narzekał.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 12.06.2010, 13:08
Sprzedać Głowackiego a za te pieniądze sprowadzić Sobiecha, Sadloka.
Kiedyś tak Wisła robiła. Odchodził B. Zając przychodził Głowacki, Odchodził M.Zając przychodził Baszczyński, Odchodził Kaliciak przychodził Kosowski. Starszy zawodnik robił miejsce a przychodził młody i miał pewny plac do gry. Nic tylko trenować i się rozwijać.

Basałaj powinien wrócić do tego modelu
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
Szyman423
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 12.06.2010, 13:09
Ludzie nie narzekajcie ...
Jak nie było bramkarza to wszyscy narzekali
Jak jest (o ile to info jest prawda) wszyscy narzekaja ze przyszedl bramkarz.
A wgl skad wy mozecie wiedziec jak on broni po 1 filmiku na YT ?
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 12.06.2010, 13:19
Może Cissokho od razu w poniedziałek zaprezentują. Albo jakiegoś innego piłkarza.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 12.06.2010, 13:40
Cieszy ten ( ewentualny) transfer Milana , na pewno to lepszy wybór niż Navas , choćby z tego powodu że nasz pierwszy bramkarz nie będzie musiał jeździc co miesiac do Kostarykii i z powrotem , jak chociazby Diaz . Wydaje mi sie też że ma lepsze referencje .

Co do Głowackiego to wielka szkoda że odchodzi , ale trzeba się z tym pogodzić i żyć dalej . Musiał dostac naprawde dobrą ofertę finansową , że zgodził się na transfer , tym bardziej że Głowie odpowiadało życie w Krakowie .

Jeśli stan kadrowy w obronie się już nie uszczupli , to nawet bylibyśmy w stanie wytrzymać jedną runde bez nowego stopera ( Marcelo - Cleber - Kowalski ) , ale to nie zmienia faktu że Cleber sie starzeje , Kowalski to wielka niewiadoma , Marcelo cięzko będzie utrzymac u nas dłużej niż jeszcze rok .

Jeśli ktokolwiek by do nas przyszedł z dwójki Glik - Sadlok to będzie to dobre rozwiązanie , z tym że ja wolałbym jednak tego drugiego , bo i sam wspominał że chetnie przeniósłby się do Krakowa . Jednak na pewno łatwiej będzie wytransferować zawodnika Piasta , niż Ruchu ...
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Stary 12.06.2010, 13:47
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Jeśli stan kadrowy w obronie się już nie uszczupli , to nawet bylibyśmy w stanie wytrzymać jedną runde bez nowego stopera ( Marcelo - Cleber - Kowalski ) , ale to nie zmienia faktu że Cleber sie starzeje , Kowalski to wielka niewiadoma , Marcelo cięzko będzie utrzymac u nas dłużej niż jeszcze rok .
Tak, tylko, że Marcelo nie jest z żelaza i jeżeli (odpukać) przydarzyłaby mu się kontuzja, a my mielibyśmy bazować na staruszku Cleberze, świeżaku Kowalskim i niepewnym Diazie to naprawdę bałbym się o solidność defensywy.

No i pewnie ani Sadlok ani Glik do nas nie przyjdą, bo ceny dyktowane za Polaków są nieadekwatne do prezentowanego przez nich poziomu. Prędzej spodziewałbym się jakiegoś solidnego zawodnika zza granicy. W każdym razie za Głowackiego ktoś przyjść musi i nie ma co kombinować.
Odpowiedz cytując
Fantomas
Banita

Od: 06.2010

Stary 12.06.2010, 13:55
Sobiech, Glik czy Sadlok to zawodnicy za słabi na Wislę- w Polsce praktycznie nie ma zawodnika, który byłby dla nas wzmocnieniem pod puchary - Polska reprezentacja cierpi z powodu fatalnej postawy obrońców w głównej mierze - polscy obrońcy są fatalni i to jest fakt - Głowacki jeśli odejdzie a to jest raczej pewne zostanie zastąpiony przez zawodnika(ów) zagraniczny najpewniej przez kolejnego Brazylijczyka - Prowadzone są negocjacje z 3 obrońcami z kraju kawy w dwóch wypadkach mającymi na koncie występy w młodzieżowych reprezentacjach kraju - trzeci do Chilijczyk występujący w Brazylii - chodzi o stoperów i prawego obrońcę...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 12.06.2010, 14:10
MCX napisał(a):Wyświetl post
Tak, tylko, że Marcelo nie jest z żelaza i jeżeli (odpukać) przydarzyłaby mu się kontuzja, a my mielibyśmy bazować na staruszku Cleberze, świeżaku Kowalskim i niepewnym Diazie to naprawdę bałbym się o solidność defensywy.

No i pewnie ani Sadlok ani Glik do nas nie przyjdą, bo ceny dyktowane za Polaków są nieadekwatne do prezentowanego przez nich poziomu. Prędzej spodziewałbym się jakiegoś solidnego zawodnika zza granicy. W każdym razie za Głowackiego ktoś przyjść musi i nie ma co kombinować.
A jaka jest cena dyktowana za Glika że jest nieadekwatna? Bo o SobiechoSadloku można przeczytać że łącznie 1,5 mln euro? Ile sam Glik kosztuje? (Chce Piast za niego pieniędzy)

Wilczka za 200 tysięcy euro sprzedali. Tak pytam bo nie wiem jakie są fakty i czy czasem to też nie mity z cenami za Polaków. Może tylko ci co w kadrze grają kosztują.... miliony
Pomijam czy akurat jego bym chciał w Wiśle. Chodzi o cenę.

PS
Za ile Jagiellonia chciała sprzedać Sandomierskiego? To jest cena do porównania z Naszym nowym bramkarzem, a nie piłkarze z pola.

Fantomas napisał(a):Wyświetl post
Sobiech, Glik czy Sadlok to zawodnicy za słabi na Wislę- w Polsce praktycznie nie ma zawodnika, który byłby dla nas wzmocnieniem pod puchary - Polska reprezentacja cierpi z powodu fatalnej postawy obrońców w głównej mierze - polscy obrońcy są fatalni i to jest fakt - Głowacki jeśli odejdzie a to jest raczej pewne zostanie zastąpiony przez zawodnika(ów) zagraniczny najpewniej przez kolejnego Brazylijczyka - Prowadzone są negocjacje z 3 obrońcami z kraju kawy w dwóch wypadkach mającymi na koncie występy w młodzieżowych reprezentacjach kraju - trzeci do Chilijczyk występujący w Brazylii - chodzi o stoperów i prawego obrońcę...
Dość już tych bajek - Lech z Lewandowskim i Peszko na czele (piłkarzami z polskiej ligi) wszedł do grupy i wyszedł z grupy LE....
Jest kilku młodych "wilczków".... chyba że znowu pójdziemy w stronę (bez złośliwości) bałkańskich Zieńczuków...

(Bo tak jak kiedyś pisałem - dobry Bałkaniec to poniżej miliona nie kosztuje)
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 12.06.2010 o godz. 14:17.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.06.2010, 14:23
Fantomas napisał(a):Wyświetl post
Jakim wzmocnieniem może być napastnik, który od dłuższego czasu nie gra i nie jest młody.....
Kolejny raz wygląda to na wariant oszczędnościowy ze strony władz klubu....
Była mowa o naprawie działu marketingu - a to właśnie na tym polega, że chcąc przyciągnąć kibiców na stadion trzeba dokonywać transferów na miarę oczekiwań i celów stawianych przed zespołem - nie wyobrażam sobie sprawnie funkcjonującego marketingu bez dobrej polityki transferowej klubu.. W dzisiejszych czasach nikt nie da się uwieść tanimi zagrywkami w stylu kiełbaska na stadionie gratis etc...
Pełna zgoda. To nie Mankinwa powinien być głównym celem transferowym Wisły w ataku, niemniej, nie należy go pochopnie skreślać. Nie każdy piłkarz na zakręcie kariery już nie może sie podnieść i będzie drugim Hristowem, zawsze może okazać się również takim Kalu Uche. Trzeba też pamiętać, że nawet głeboki rezerwowy Lazio byłby w naszej lidze wielką gwiazdą, bijąc na głowę możliwościami i wyszkoleniem 99% polskich ligowców.

Przypomnę, że gdy Kalu Uche przechodził do nas z rezerw Espaniolu, niektórzy również wklejali wypowiedzi pt. "jaki to beznadziejny i już w ogole skończony zawodnik". Właśnie o to chodzi, aby podobnych piłkarzy odbudować i mieć przez to wybitnych zawodników, których w inny sposób pozyskać się nie da.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.06.2010, 14:29
MCX napisał(a):Wyświetl post
Świeżak? Koleś ma już 24 lata, a dwa ostatnie spędził grając w ekstraklasie. Żaden z niego świeżak.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów