|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Oby to była prawda z tym bramkarzem.
Patrząc na ten filmik przypomina mi się trochę Dolha. Z tym, że Emilian był o niebo wyższy. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak to już tutaj bywa...
Nie ma zawodników - jest płacz Są zawodnicy - też jest płacz, bo oni woleli by innego... ![]() |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
osiągneli porozumienie
http://wislasoccer.com/news_item_11384.htm |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przepraszam bardzo ale czy powiedziałem nie prawdę? Nie mówię, że całe forum ma jakieś ale... Ale już widzę tutaj niezadowolenie bo woli się Navasa... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
I tu tez jest, ze Glowa odchodzi
http://www.90minut.pl/news/125/news1...owackiego.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
W naturze musi być równowaga, ktoś przychodzi, ktoś musi odejść... szkoda, że to Głowa....
|
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
No to pewnie witamy Sadloka skoro Glowa odchodzi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Ja tylko z czystej ciekawości wkleje link do transfermarkt, bo na stronie nie ma wszytkich informacji dotyczących nowego bramkarza. Według tego portalu Jovanić, jest wart 700 000 Euro, ma 1,87 m. Myślę że bardzo ciekawy piłkarz, a tu obiecany link:
http://www.transfermarkt.de/de/milan...ler_36892.html
Ostatnio edytowane przez igortsw : 12.06.2010 o godz. 10:30.
![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Szkoda Głowy. Tracimy doświadczonego stopera, Wiślaka, a w jego miejsce przyjdzie jakiś Glik czy Sadlok. Szkoda.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
no to jesli prawda ze dogadali sie z Turkami, to pewnie w poniedzialek bedzie pozegnanie Arka i przywitanie bramkarza.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Tak jest już w piłce, jest czas powitań i pożegnań. Glik albo Sadlok też mogą stać się dobrymi obrońcami, przecież każdy transfer to niewiadoma, nie ma tak że zawodnik od razu się zaadaptuje albo zgra z zespołem. Kadrę też musimy odmładzać, chyba że chcemy być polskim Milanem.
GŁOWA do góry ![]() ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
z jednej strony radosc z bramkarza a z drugiej strony smutek bo pewnie Glowa odejdzie! Ale niech sobie dorobi i wroci do Wisly tak jak Cleber! Za to co zrobil dla Wiselki nalezy mu sie wszystko
![]()
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
Meczu z Hiszpanią nie ma co liczyć, bo z takim kosmicznym futbolem prawdopodobnie wiele razy już w swojej karierze się nie spotka, chociaż oczywiście życzę mu nawet grania co kolejkę z takimi przeciwnikami w jednej z najsilniejszych lig świata. Sadlok też jest ciekawą opcją, ale jest słabszy fizycznie od Glika, z tego powodu bardziej po prostu widzę Glika np. na poziomie europejskich pucharów niż piłkarza Ruchu. Ale zobaczymy, może ciało zarządzające Wisłą ma jeszcze lepszego kandydata w miejsce Głowy? No i w takim razie zostaje Marcelo, przynjamniej tak to widzę. |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
witajcie
Jeśli Głowacki odejdzie do Trabzonu to powinniśmy dojśc do porozumienia z Ruchem. 1,5 bańki za Głowackiego = 1,5 bańki za Sobiecha i Sadloka. Co prawda po tym co Sadlok pokazał w meczu z Hiszpanią odechciewa się transferó z polskiej ligi na długo, ale w patrząc na zeszły sezon jakaś inwestycja by to była. Co do Jovanicia - wiemy na jego temat mało, umiejętności możemy ocenic chyba tylko po tych filmikach, no chyba żę ktoś zna ligę serbską. Z filmików wnioski wyciągac trudno i zawsze będą naciągane ale rzuca się w oczy parę rzeczy: facet raczej się nie spala nawet w sytuacjach kiedy ktoś nieoczekiwanie strzela czy dochodzi do sytuacji na 4-5 metrach, nie reaguje nerwowo, podejmuje dobre decyzje (oczywiście na filmikach nie mamy sytuacji kiedy wybrał źle..). Nagrania sugerują że facet ma jedną cechę której taki Pawełek nigdy nie miał i raczej miec nie będzie - ZIMNĄ KREW. Nie spala się, jest pewny swoich umiejętności i to widac. Podobało mi się jak w kilku sytuacjach nie szedł na pałę na zawodnika kiedy ten go mógł minąc zwodem ale skracał kąt tylko do momentu kiedy to było potrzebne. Widac po nim szybką ocenę sytuacji - wie kiedy możę się rzucic pod nogi napastnika a kiedy wyczekac, kiedy stac do końca a kiedy wyjśc do dośrodkowania, etc. Myśmy nigdy nie mieli szczęścia do takich bramkarzy (może poza Dolhą, ale o nim szkoda gadac z innych powodów) a tu mamy szansę na gościa który nie będzie wprowadzał nerwowości między słupkami jak Majdan czy Pawełęk. Nie widac żeby sprawiały mu róznicę strzały górą, dołem, gra nogami czy wychodzenie do dośrodkowań - wszystkie elementy pokazane na wysokim, równym poziomie. Raczej nie gwiazdorzy facet. 20 minut i nie robił jakichś szaleńczych gestów , wrzasków, etc. Oj przydałby sięprofesjonalista w bramce który robi swoje a nie macha rękami.W porównaniu z Navasem chyba spokojniejszy, mniej efekciarski ale raczej nie gorszy piłkarsko. OCZYWIŚCIE, TO TYLKO 20 MINUTOWE NAGRANIE. To czy potwierdzi którąkolwiek z tych cech zależy tylko od niego. To czy tak gra w rzeczywistości czy to tylko dobra robota selekcjonera ujęc do filmu pokaże już liga i puchary. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Nie ukrywam że cieszy mnie 1 transfer do Wisły. Mam pytanie - czy Jovanić to jest poziom Isailovica z Zagłębia Lubin? Isailović to dobry bramkarz i miałbym jakieś porównanie.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Jeżeli już sprzedamy tego Głowackiego to mam nadzieję, że przyjdzie ktoś młody, dla którego Wisła będzie tylko przystankiem jak Sadlok czy David Braz chociażby. Ruch mam nadzieję, że puści duet S za 1,3 mln euro bo kontrakt Sadlokowi wygasa w 2011 i odejdzie wtedy za free, więc Ruch wyjdzie też na takiego frajera, że głowa opada... będzie tak jak z Górnikiem Zabrze. Nie chciał sprzedać Pazdana, Zahorskiego żeby zrobili krok w przód to zrobili ale w tył... byli warci miliony euro bo grali na Euro a ci dwa Panowski S-S grają co najwyżej w meczach towarzyskich. A tak pozatym to jeżeli oni nie odejdą do kogoś z trójki Legia-Lech-Wisła to ich kariera się zapadnie i stracimy kolejne talenty, bo Sobiech jest jak na razie słabiutki, ma potencjał ale trzeba go umieć wykorzystać a u nas przy Brożku, który już doświadczył że jeżeli nie robi się kroku do przodu to tym samym robi się krok ale w tył może nauczyłby coś Sobiech, a jeszcze gdyby przyszedł Makinwa to ciekawy atak byłby
Jeden super strzelec Broziu (jak jest zdrowy to 20 bramek na sezon) Makinwa doświadczony, dobrze wyszkolony technicznie skupiający na sobie obrońców, młody ogrywający się Sobiech i super rezerwowy Boguski ![]() aż się rozmarzyłem ;d ... |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Za Głowe Turcy maja zapłacić max 1 mil E , a nie 1,5
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Z dwójki Sadlok - Glik zdecydowanie brałbym tego drugiego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Bardzo dobrze, niech Głowa idzie, nalezy mu się. Kiedys była oferta za Sobola przed poprzednimi MŚ za 1,8 mln euro i została przegapiona, bo była szansa że po turnieju cena wzrosnie. Nie wzrosła. Nie mozemy się przywiązywac do nazwisk, bo z tego robi się stagnacja. Owszem 2 umowy, jedna na 3 druga na 2 lata i wolna droga. Mauro poszedł za free, Baszczu też, Zieniu również. Największą kasę trzepalismy na szybkich transferach takich jak Błaszczykowski, Dudka czy Gorawski. Każdy przeciągany ponad miarę kontrakt niestety nam nie dawał większej gotówki, prócz Żurawia, za którego wcześniej też mozna było łyknąc zdecydowanie więcej.. Za Brozka można było wyciągnąć piękną kasę i też okazja przeszła bokiem.
Trzeba umiec kupić, ale też trzeba mieć nosa kiedy sprzedać. ![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Polonia przebiła oferte Lecha i Sadlok z Sobiechem pewnie przeniosą sie do Warszawy.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,75916,t...wiadomosc.html |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|