|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 11.2009
Offline |
|
|
czuję, że rozbiorą nam ten okrąglak
nawet dobrze, wjazd dla karetek, może dodatkowe brakujące szatnie, zabudowany narożnik, ekran po zbóju. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
11 VI 2010
Dzisiejszy program Krakowskie Stadiony oczywiście z naszego stadionu. http://www.tvp.pl/krakow/sport/krako...i-2010/1917226 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Z tego co słyszałem będzie oświetlenie na czas. Najpierw oświetlenie potem dach, jak się chce to się da ![]() ![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
1)Cenisz Obtułowicza za jego wczesniejsze dokonania jak wynika z forum to powiedz czy Obtułowicz jest zadowolony z tego co zaprojektował (stadion Wisły) i czuje sie dumny z tego projektu(pracujesz tam to chyba znasz jego opinie?) ? 2)Dlaczego słynne już na tym forum klmatyzatory na dachu trybuny Wsch. nie zostały zabudowane dla uzyskania lepszej estetyki stadionu? Tylko nie pisz ,że w projekcie były zasłoniete tylko inwestor z wykonawcą zmienili bo Majchrowski w odpowiedzi na interpelacje D.Olszowki odpowiedział ,ze nie można zmienic projektu bez zgody architekta wiec rozumie ,ze ten bubel to też nie wasze dzieło? 3)Jeszce takie proste pytanko.Jakby od ciebie to zalezało i bylbyś prywatnym inwestorem znajacym stadion Wisly poleciłbyś zaprojektowanie jakiegoś stadionu Obtulowiczowi? Nie będę sie bardziej znecal już nad tobą bo wiem ,że te wszystkie bledy to nie za twojej kadencji i nie będę więcej podawał przykładow gdzie biuro popełniło błędy bo to juz tak nic nie zmieni.Mam tylko nadzieje ze jak po skończeniu stadionu odbedzie sie kolejna edycja konkursu ArchiSzopa to nie bedzie problemu z znalezieniem osoby do ktorej powinna ona trafić Mam nadzieje ,ze osobiście odbierze ją Pan Obtułowicz i to bedzie najlepszy prezent dla kibicow Wisły.Pozdrawiam |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
To samo tyczy się wykończeniówki pod wschodnią. "Powinnismy zdążyć na połowę lipca". ****a, przecież został miesiąc. Wszystkie prace przebiają nie zależnie od warunków pogodowych... Naprawdę nie umie podać dokładnej daty zakończenia robót? ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
||
A teraz taka ciekawostka nie wiem na ile prawdziwa: Cytat:
Aha i czy te 505 mln to jest z VATem czy bez bo nie znam sie?
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 11.06.2010 o godz. 23:10.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
jedyny plus tej fosy to taki ze zniknie ten deptak na dole trybuny D i E jak przed jakims blokiem.. to doprowadzi do wiekszego scisku a co za tym idzie lepszej atmosfery.. oby tylko za fosa jakiegos nowego chodniczka i schodkow nie ukadali.. mam nadzieje ze wejscie na trybuny bedzie tylko wewnatrz niej.. bez zbednych deptakow na 5 metrow szerokosci.. beznadziejnie to wygladalo! i ten je.. plot na 10 metrow wysokosci.. teraz bedzie fosa.. to niech juz poprzestana na niej i nie wpychaja jakichs plotkach chocby 1,5 metrowych.. za fosa reklamy i wystarczy. tylko niech mi znow ktos nie pisze ze jakies przepisy sa.. w Poznaniu nikt nie przestrzega tych przepisow i na wielu innych stadionach.. co sie dowiaduje o jakiejs perelce to "przepisy wymagaja" , chyba jako jedyni ich przestrzegamy.. tak przy okazji to zerknalem na odleglosc od trybun za bramkami do murawy na Legii i praktycznie to jest taka sama odleglosc jak u nas (przynajmniej wizualnie tak to wyglada) , prawdopodobnie wlasnie przez ten deptak i wysoki plot moglo sie wydawac ze to spora odleglosc.. jak to oczyszcza, bedzie tylko fosa i ow otoczenie znormalnieje to bedzie wygladac 5 razy lepiej a ten filmik co wkleil filip to chyba jakas powtorka, mam wrazenie ze juz go ogladalem (co wielce prawdopodobne sadzac po ujeciu krzeselek , jest ich tam kilkanascie..) tak ze ten reportaz musial byc montowany z tydzien temu.. moze wiecej..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 11.06.2010 o godz. 23:29.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
w jaki sposob ulewne deszcze mogą cokolwiek pokrzyzowac w wykanczaniu wnętrza C ? Co takiego moze w ogole w tym przeszkodzic, chyba tylko, odpukac, zawalenie trybuny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
odpowiedź jest logiczna i banalna ulewne deszcze powodują przesiąkanie betonu, a co za tym idzie.. kałuże w środku.. mokre ściany.. i jak Ty chcesz na to cokolwiek kłaść? malowałeś kiedyś ściany w mieszkaniu/domu gdy one były mokre? lub czy kładłeś posadzkę, gdy miałeś kałuże na podłodze? ![]()
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
||
Publiczne inwestycje za setki milionów, są podpisywane co do dnia. Oprócz ostatecznego terminu zakończenia wszelkich prac, ustalane są też pośrednie punkty aby na bieżąco mozna było kontrolować postępy/opóźnienia. Na tej zasadzie GDDKiA wypowiedziała umowę na odcinek A1, gdy wykonawca parokrotnie spóźnił się z terminami " pośrednimi" (tj miał skończyć do danego dnia, budowe konretnego obiektu). Podobnie było ze stadionem we Wrocławiu. Teraz gdy stadion dla Śląska budują niemcy, co jakiś podawane jest do publicznej wiadomości co zostało zrobione i o ile wyprzedza to założony harmonogram. U nas nie ma żadnych konkretów. Słysze tylko "w przyszłym tygodniu to, w połowie sierpnia tamto". A co to jest połowa sierpnia? Bo jeśli np. 19 sierpnia stadion nie będzie gotowy w całości, a będziemy grać u siebie z Liverpoolem w IV rundzie LE to stracimy grube miliony...Dlatego dzień w tą czy w tamtą robi różnicę. Pod drugie, deszcz może przeszkodzić jedynie w pracach ziemnych, czy przy wylewaniu betonu/asfaltu. Na trybunie wschodniej trwa tylko i wyłącznie wykończeniówka i fliziarza gówno obchodzi czy za oknem świeci słońce czy leje deszcz...
Przesiąkanie betonu? Czyli po oddaniu trybuny po ulewnym deszczu będą kafelki ze ścian odpadać?Chyba, że to sarkazm z twojej strony i nie wyczułem...
Ostatnio edytowane przez Konrad. : 12.06.2010 o godz. 00:04.
![]()
Ddf
|
||
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
Jak beton teraz przesiąka w czasie deszczu, to za miesiąc czy dwa też będzie przesiąkał, co się mogło by zmienić w tym czasie? ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Sa juz barierki dla białych krzeselek tworzacych litere "A" w napisie na trybunie. Bardzo ciekawi mnie jak wyjdzie ten napis.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Pewnie z kamerki
już dobrze widać że są dwa górne rzędy litery ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Mam pytanie czy ktoś mi może podać linka do aktualnego wzoru ustawienia krzesełek na "C" bo wydawało mi się że ten sektor z literką a powinien być czerwony a nie jest więc wzór który wydawał mi się obowiązujący nie jest to w takim razie który ?
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Kłania się technikum budowlane bądź drugi rok studiów budownictwa i przedmioty: Budownictwo ogólne Materialy budowlane Slyszał Kolega o czymś takim jak przesiąkliwość materiałów/ przegród budowlanych? Podczas długich okresów o b. dużej wilgotności powietrza nie powinno się wykonywać robót wykończeniowych (MOŻNA - nikt tego nie zabroni ale NIE POWINNO SIĘ). Jeżeli ściana jest wilgotna a ty położysz gładź/tynk itp na ścianę zamkniesz tą wilgoć w przegrodzie - wówczas masz grzyba, pleśń itp gwarantowaną. Owszem można prowadzić takie prace pod jednym warunkiem - zapewnisz osuszenie przegród od wewnątrz a dotego przydanta będzie wydajna klimatyzacja, wentylacja, ogrzewanie.
Ostatnio edytowane przez leszcz : 12.06.2010 o godz. 11:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
leszcz - niestety bardzo często tak jest, że ludzie wypowiadają się na tematy o których nie mają zielonego pojęcia i są świecie przekonani że mają rację
|
|
|
|
Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Upłynął pierwszy tydzien pracy przy R22. Montowanie drzwi idzie sprawnie, hehe w skyboxach chłopaki połozyły złe płytki, musieli zrywac i kłaść od nowa ciemniejsze (na 1 poziomie).Zaczyna sie już malowanie pomieszczen. Ogolnie rzecz biorąć powinni sie wszyscy wyrobic w wyznaczonym terminie (jesli chodzi o wnetrze)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak sobie patrze na kamerke jak ukladaja pierwsza litere i porownuje to z projektem.
Wydaje mi sie ze literki beda troszke mniejsze... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
projekt masz narysowany w paincie czy jakims innym photoshopie. Masz poprostu białe litery na niebieskim tle.To chyba jasne, ze na krzesełkach bedzie to inaczej wygladac, bo miedzy kazdym jest przerwa itd
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wlasnie o tym napisalem.
Do tej pory nie wiedzielismy jak duze beda litery tak naprawde. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Wygląda na to że projekt od stworzenia nie został podrasowany bo ta literka A jest taka jak w w pierwotnie "wybranym" projekcie. I na czarny cień pod literami nie ma co liczyć
|
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
DO mav23
mam pytanie czy biuro pracuje nad projektem zaszklenia ostatniego pietra na wschodniej ( pod balkonikiem) i czy bedzie to wykonane. poprawi sie estetyka od padku Jordana i wiatr nie bedzi po plecach wial oraz nikt nie bedzie wyrzucał petów papierosowych na ludzi którzy bedą wchodzic do trybuny. Dzieki |
|
|
|
Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Aha chciałem dodać ze na dniu otwartym Inżynier budowy ( Kuba- ten sam co opowiada w ostatnim odcinku TVP Kraków o stadionie) ze wasze biuro nad tym pracuje i będzie zaszklone.
Przy okazji nikt z inżynierów nie potrafił mi odpowiedzieć jaki jest cel tych dziur na łączeniach pomiędzy nowymi i starymi trybunami górnymi. mav23. dzięki za odpowiedz |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|