|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
nie dla transferów na siłe, nie dla makinwy ten grajek nic soba nie pokazal przez ostatnich kilka lat
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Witam do dłuższej nieobecności.
Co do Makinwy - początkowo myślałem, że nasz klub wziął na celownik niezłego napastnika z Serie A, który po prostu nie mieścił się w meczowej "18". Mina mi zrzedła, kiedy zacząłem bardziej wczytywać się w teksty serwisów i for włoskich. Jeden z kibiców Lazio, napisał na ich forum brutalnie szczerze: Cytat:
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Chyba przez kolor skóry chcą go się pozbyć (kibice) więc co mają pisać
Przynajmniej tak mi się wydaje. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
od kiedy to Matusiak rozegrał ponad 100 meczów w serie A? ;] anthony09 czy Ty wiesz co piszesz
Makinwa ma 109 meczów w serie A rozegranych ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Nikt się nie da? Na pewno? Jednak Makinwa jest dość znanym piłkarzem i takie nazwisko przyciąga ludzi nawet jak nie gra w 1 składzie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Tyle tylko drogi Fantomasie ze gdyby klub sprowadzal pilkarzy tylko zgodnych z oczekiwaniami kibicow to bysmy tutaj mieli bankruta a nie druzyne bijaca sie od lat o najwyzsze ligowe cele.
Anthony. Makinwa na pewno bedzie wzmocnienem tego zepsolu. On nadal przerasta ta lige umiejetnosciami mimo tego ze slabo spisuje sie w lidze Wloskiej. Dodajmy ze w calej swojej karierze strzelil tam 16 bramek. To i tak wiecej niz nie jeden polski pilkarz moglby strzelic w tej lidze.
Ostatnio edytowane przez koyoot : 11.06.2010 o godz. 21:58.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
heh....ludzie Wam to nigdy nikt nie dogodzi. Cisza z transferami...źle. Nagle coś zaczyna się dziać, to też źle, bo nie ten zawodnik. Po prostu komediodramat. Rozumiem, jakbyśmy się czepiali jakichś cieniasów , którzy niczego nie osiągnęli. A my możemy mieć napastnika, który pokazał naprawdę że w piłe grać potrafi!! Piszecie, że ostatnio mało grał, mało strzelał, kibice chcą się go pozbyć....Każdy piłkarz może znaleźć się na zakręcie kariery. Nie oznacza to że to jego koniec. Makinwa wart był całkiem niedawno ok. 7 mln Euro. Strzelał gole, grał w podstawowych składach w ekipach Serie A. Taki koleś na pewno byłby gwiazdą w naszej lidze. Przestańcie jęczeć,bo nawet jak klub stara sie dogodzić i zaskoczyć jakimś transferem to słychać niezadowolenie. Ja bym juz stracił zapał. Takiego zawodnika jeszcze nie było w Ekstraklasie i osobiśccie trzymam kciuki za powodzenie tej transakcji. Co z tego co pisza kibice lazio
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Wariantem oszczędnościowym to byłby jakiś Penksa z łapanki, a nie rozpoznawalny i wciąż młody kopacz z mocnej ligi.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
....Makinwa jest na pewno lepszy niz Boguski....TAK dla tego transferuI kto mówi że on jest stary
Ostatnio edytowane przez WalkerLukeTS : 11.06.2010 o godz. 22:16.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Przepraszam ale nie przemawia do mnie sprowadzanie piłkarzy, którzy kiedyś byli w formie z tym że ten Makinwa we Włoszech żadnej furory nie zrobił co z tego że był wyceniany na 7 mln euro obecnie jest do wyjęcia za pół darmo...
Hristov też był królem strzelców i do tego jest młodszy a jak wyglada jego gra obecnie każdy widział.... Znów władze klubu chcą opierać całą ofensywę na Brożku - to zawodnik, który w ostatnim czasie notuje systematyczny regres formy.... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zacznijmy od tego jaki cel ma menager zawodnika podajac do wiadomosci publicznej ze negocjuje z Wisla...
Kolejna rozgrywka taktyczno finansowa w ktorej nawet nie wiadomo czy bierzemy udzial. ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Przepraszam, ze sie wtrace, ale...nie ma transferow ZLE, potencjalnie na naszym celowniku jest gleboki rezerwowy Lazio, tez ZLE. Z naszej Wisły, zaden zawodnik nie rozegrałby tylu meczy w serie A co nasz potencjalny cel.
Makinwa zle-bo nie gra w lazio...ok, kupimy kogos z ich meczowej 18-stki. PS. Troche dystansu... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Wreszcie głos rozsądku. Koleś, który zarabia krocie we Włoszech raczej nie przyjdzie grać do Wisły za 150 tyś rocznie, więc dajcie sobie na wstrzymanie...
![]()
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle! A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie! Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę! Kasperczak trzymaj się!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Chesteroski - jest jeszcze jedna możliwość, choć na niej może bardzo zależeć klubowi, natomiast dla agenta może to być obojętne. Mówi o tym ostatnie zdanie artykułu włoskiego, którego nie tłumaczy polska strona Lazio:
Cytat:
EDIT: dragon - jak też uważam, że Micanski byłby dla Wisełki o wiele lepszym wyborem, niż np. Nowak, tylko czy Ilian nie podjął już decyzji o przeniesieniu się do Bundesligi? Powód: Aktualizacja
Ostatnio edytowane przez el Nuero : 11.06.2010 o godz. 23:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Co do Makinwy, to jestem za. Gośc biega sobie po boiskach Serie A co od czasów Koźmińskiegop nie mieliśmy tam gracza co by gral w pierwszym składzie. Ponad 100 meczów we Włoszech, jest równoznaczne z 500 meczy w naszej obecnej pseudoekstraklasie.
Taki Ba, z jeszcze gorszą opinią tzn. kontuzje, dwa lata nie grał, a tutaj potrafił coś zamieszać w naszej lidze... Dlatego uważam że MAkinwa bedzie wzmocnieniem. Chociaż wyskoczyli z tym newsem jak małpa z drzewa, nagle z czymś z czego zrezygnowano w poprzednim okienku. Nie napalam sie na niego, jak nie ma sensu sie napalać na jakikolwiek njus w polskiej prtasie.
Ostatnio edytowane przez Romy S. : 12.06.2010 o godz. 02:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Niektórzy uważają, że opinie fanów Lazio o Makinwie są tendencyjne, poszukałem więc opini nigeryjczyków na temat tego zawodnika no i niestety moją o nim podobne zdanie. Wypowiedzi pochodzą z przełomu 2007 i 2008 roku kiedy Makinwa grał jeszcze w reprezentacji Nigerii.
Cytat:
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ale o czym Wy w ogóle piszecie.. Wisła wszystkie transfery przeprowadza w 101% dyskretnie i dba o to by przed podpisaniem kontraktu o danym zawodinku media najlepiej w ogóle się nie dowiedziały zatem ta wypowiedź menadżera pilkarza jest albo wzieta z kosmosu, albo chca zrobic szum medialny by szybciej go gdzies upchnac.
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Po okresie banicji,aż nie chce się pisać takich postów.Ale niestety one same nasuwają się na usta,papier,forum...
Niestety ze strony klubu,ktoś cały czas robi nas w bambuko. Polujemy na piłkarskie kaleki(bez obrazy),podczas gdy np.taka Warszawa nie patrząc na to że okienko jeszcze jest closed robi transfery i podpisuje zawodników.Nie mówię o Polonii,tylko o tej drugiej.Nie gra w żadnym z pucharów,a podpisuje zawodników z ligową przeszłością,tak naprawdę takich o których my możemy pomarzyć. Piszecie tu ,że to nic nie znaczy ,że ktoś tam robi wielkie halo...Tymczasem jak donoszą media i wiedza ogólna każdego z kibiców Wisły,przygotowania do sezonu mają się zacząć w poniedziałek...Najbliższy dodam. ![]() Niektórzy pieją,że nie trzeba się śpieszyć itp,itd...Tylko zauważcie że skoro jeden z klubów z Wawy nie grający w żadnym z pucharów podpisuje umowy z 4 zawodnikami...to po co Otóż to .By chłopy miały czas by sie ze sobą rozegrac.Im więcej tego czasu,na wkomponowanie ogniw w zespół tym lepiej.U nas ktoś myśli odwrotnie.Po 1 lipca druzyna bedzie po jednym obozie.Szczęść Boże by ewentualne zakupy miały dostatecznie dużo czasu by wkomponować się w zespół ...dopiero po 2 obozie.A czekają nas mecze w LE...Gratuluje optymizmu.Jakoś przycichł temat Navasa,zaczął się kabaretu ciąg dalszy z innym pretendentem,do tego zaszczytnego miana.Może dla Was to norma.Ale ja mam dość robienia sobie jaj z pogrzebu.Pozdrawiam PS.nie chcę być złym prorokiem...ale zobaczymy wzmocnienia,jak świnia niebo.
Ostatnio edytowane przez Lombardino : 12.06.2010 o godz. 01:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Piłkarzom ściąganym do ataku, którzy mają bardzo wygórowane wymagania finansowe, można zaproponować specyficznego rodzaju kontrakty motywacyjnego. Dla takiego Makinwy np. 200 tys E podstawy + 4 tys E za każdy występ + 10 tys E za każdą strzeloną bramkę. Jeśli piłkarz potwierdzi status gwiazdy i będzie zdrowy, to drugie tyle zarobi premiemiami za bramki i występy w meczach. Takie premiowanie jest bardzo słuszne, gdyż piłkarze do ostatniej minuty walczą o kolejne bramki nawet, gdy prowadzą już różnicą kilku goli. A przecież nie ma lepszego sposobu na zapełnienie stadionu, aniżeli piękna, ofensywna gra.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Wis...567,1,727.html - podobno Jovanic już jest. Zobaczymy czy SE sobie coś uroił, czy to prawda
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle! A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie! Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę! Kasperczak trzymaj się!!! |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() No ale najważniejsze, że był pewnie najtańszy ze wszystkich potencjalnych kandydatów show must go on... ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Za każdą asystę tez można przewidzieć premię 3 - 5 tys E. Patrząc na liczbę goli Wisły w poprzednich sezonach, to nie byłoby znaczne obciążenie dla budżetu. Jak widzimy coraz mniej dla piłkarzyków znaczy fakt, iż wybiegają w koszulce Wisły na mecz, więc może taki sposób ich motywacji przyniósłby jakiś efekt.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|