The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jery
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.06.2010, 16:08
Żenada na całego... Ile będą jeszcze trzymać tych dyletantów w TV?! Nie ma kogoś młodego, niech się uczą od C+. A spalonego nie było, bo obrońca RPA cały czas stał na linii bramkowej... Oczywiście będą iść w zaparte przez cały mecz i po również, że spalony był ehh.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 11.06.2010, 16:10
Jery napisał(a):Wyświetl post
Żenada na całego... Ile będą jeszcze trzymać tych dyletantów w TV?! Nie ma kogoś młodego, niech się uczą od C+. A spalonego nie było, bo obrońca RPA cały czas stał na linii bramkowej... Oczywiście będą iść w zaparte przez cały mecz i po również, że spalony był ehh.
Przecież to był spalony!!!
Zawodnik Meksyku strzelił głową - w tym momencie dobijający potem piłke zawodnik stał między przedostatnim a ostatnim piłkarzem RPA.
Ostatnio edytowane przez Kamson : 11.06.2010 o godz. 16:15.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Jery
Senior Member

Stary 11.06.2010, 16:12
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Przecież to był spalony!!!
To, że realizator postawił kreskę przy drugim obrońcy, tym który skakał do główki, to nie znaczy, że spalony był. Nie wiem czy mam jakieś majaki, ale w bramce, na linii cały czas stał obrońca, więc jak mógł być spalony?
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 11.06.2010, 16:14
Jery napisał(a):Wyświetl post
To, że realizator postawił kreskę przy drugim obrońcy, tym który skakał do główki, to nie znaczy, że spalony był. Nie wiem czy mam jakieś majaki, ale w bramce, na linii cały czas stał obrońca, więc jak mógł być spalony?
Bramkarz wyszedł przed napastnika Meksyku - tym samym zastąpił stopera, a obrońca na linii robił za bramkarza - jako ostatni zawodnik RPA. Taki podali argument na TVP.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Jery
Senior Member

Stary 11.06.2010, 16:15
Hmmm jeśli tak to zwracam honor
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 11.06.2010, 16:17
Bramka dla RPA, nie dobrze

Śmiało można powiedzieć, że Polska reprezentacja jest 100 lat za murzynami na ten moment.
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 11.06.2010, 16:18
ale urwał!! fajnie jakby pierwsza bramka na MŚ okazała sie najładniejśzą na całych mistrzostwach, bo pieknie pajęczynke sciagnął
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.06.2010, 16:20
Te trabki maja dzwiek jak jakies stado os hehe Bez sensu, by cos zaczeli spiewac ale nie ma co liczyc skoro nawet swojego hymnu nie umieli glosno zaspiewac.
Od kiedy ten przepis obowiazuje ze bramkarz po wyjsciu za linie napastnika jest traktowany jako obronca a ostatni pilkarz nie wyznacza lini spalonego? -nie wiem czy to w ogole dobrze napisalem ale chodzi wlasnie o taka sytuacje jak przy tym spalonym przy golu dla Meksyku
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

Stary 11.06.2010, 16:26
Apropo trąbek...... RPA jest świetnie przygotowane kibicowsko na zorganizowanie Pucharu Świata w skokach narciarskich.
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Stary 11.06.2010, 16:28
Dokładnie, niedojrzeli do takich widowisk- ileż można dymać w te trąbki.
Oglądam a raczej słucham ten mecz plecami do telewizora siedząc na kompie bo mnie to stado os irytuje, chyba włączę muzyke......
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 11.06.2010, 16:30
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Spalony jest przy podaniu pilki do przodu. Przy rzucie roznym pilke dosrodkowuje sie do tylu badz w tej samej lini. Jezeli zawodnik uderza od razu po dosrodkowaniu z rogu to nie ma fizycznej mozliwosci zeby spalony byl. W tym przypadku ktorys Meksykaniec przedluzyl pilke i dlatego odgwizdali sedziowie.
Ja mówiłem a propos tego przedłużenia. Spalony był, bo pomiędzy zawodnikiem atakującym a bramką był tylko jeden piłkarz. Jeżeli byłby jeszcze jeden obrońca przy słupku, to wtedy spalonego nie ma.

Zasady mówią tak:
Zawodnik jest na pozycji spalonej, jeżeli w momencie podania do niego piłki, znajduje się bliżej linii końcowej boiska (połowy przeciwników) niż piłka i przedostatni zawodnik drużyny broniącej, o ile nie znajduje się na własnej połowie boiska. Samo przebywanie na pozycji spalonej nie jest jeszcze przekroczeniem przepisów.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 11.06.2010, 16:31
67' meczu i komentarz: niewiele ponad kwadrans do zakończenia spotkania
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 11.06.2010, 16:32
murray napisał(a):Wyświetl post
Ja mówiłem a propos tego przedłużenia. Spalony był, bo pomiędzy zawodnikiem atakującym a bramką był tylko jeden piłkarz. Jeżeli byłby jeszcze jeden obrońca przy słupku, to wtedy spalonego nie ma.

Zasady mówią tak:
Zawodnik jest na pozycji spalonej, jeżeli w momencie podania do niego piłki, znajduje się bliżej linii końcowej boiska (połowy przeciwników) niż piłka i przedostatni zawodnik drużyny broniącej, o ile nie znajduje się na własnej połowie boiska. Samo przebywanie na pozycji spalonej nie jest jeszcze przekroczeniem przepisów.
No OK, ja sie z tym zdadzam. Linie spalonego wyznacza ostatni zawodnik przeciwnika, niekoniecznie bramkarz. Tylko mowa była o bezposrednim dosrodkowaniu z rzutu roznego. W takim wypadku nie ma spalonego jesli uderzenie na bramke nastepuje od razu, bez przedluzenia.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 11.06.2010, 16:37
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
No OK, ja sie z tym zdadzam. Linie spalonego wyznacza ostatni zawodnik przeciwnika, niekoniecznie bramkarz. Tylko mowa była o bezposrednim dosrodkowaniu z rzutu roznego. W takim wypadku nie ma spalonego jesli uderzenie na bramke nastepuje od razu, bez przedluzenia.
Dokładnie, jeżeli ktoś inaczej zrozumiał, to przepraszam
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 11.06.2010, 17:03
Niespodzianka. Po pierwszej polowie Meksyk powinien prowadzic, ale jezeli Franco nie wykorzystuje 3 znakomitych sytuacji... Potem meksykanie zupelnie staneli(czyzby kontynent poraz kolejny odegra wazna role w wynikach?), a RPA sie rozkrecilo. Sedzia popelnil blad, bo przy stanie 1 : 0 byl faul na zawodniku RPA w polu karnym i niewiadomo jak potem potoczyloby sie to wszystko. Ogolnie calkiem ciekawe rozpoczecie.
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 11.06.2010, 17:04
Dobrze że Banana-Banana nie wygrali... Jaja będą jak jeszcze z grupy wyjdą...
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 11.06.2010, 17:05
Ten Kuhne do Wisły, tylko nie wiem czy nas na niego stać
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 11.06.2010, 17:05
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
Dobrze że Banana-Banana nie wygrali... Jaja będą jak jeszcze z grupy wyjdą...
Dlaczego jaja? Wcale gorzej od Meksyku się nie prezentowali.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 11.06.2010, 17:15
Pierwsze koty za płoty. Mecz całkiem, całkiem.
Te trąbki to powinni w kosmos wypierniczyć
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 11.06.2010, 17:35
Moim zdaniem RPA właśnie znacząco zredukowało szanse na wyjście z grupy. W drugiej połowie byli zdecydowanie lepsi, przy 1-1 mieli piłkę meczową (słupek). Głupio stracili prowadzenie, gdy wydawało się że kontrolowali mecz.

Ten wynik powinien cieszyć Urugwaj i Francję, dla mnie faworytów tej grupy.

PS. są już skargi na wuwuzele:

http://www.sport.pl/MS2010/1,105712,..._mundialu.html
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Luk_Biala_Gwiazda
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 11.06.2010, 17:37
Uff! Nie byloby takich emocji, gdyby nie kupon w bet-at-home na Meksyk z podporka
Swietny wynik, choc bardziej liczylem na Meksykanow.
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Stary 11.06.2010, 17:38
Nic dziwnego, każdego szanującego się kibica to irytuje jak nie wkur*ia.
Czekam na Francję, mogłem obstawić, że wygrają bo kurs na nich 2.15 w totomixie a liczę, że pojadą z Urugwajem z 2:0
Ostatnio edytowane przez jurukuru : 11.06.2010 o godz. 19:09.
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.06.2010, 17:39
Dobra czekam na mecz Urugwaj-Francja to była rozgrzewka przed wieczorem
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 11.06.2010, 17:50
Mecz był bardzo dobry i bardzo fajnie mi się go oglądało. Szkoda niewykorzystanych okazji RPA, zwłaszcza tego słupka pod koniec. Wkurzają te trąbki i to bardzo, jak im się tak chciało przez cały mecz dmuchać w te rury to nie wiem. Mam nadzieje, że na meczu Urugwaj - Francja już nie będzie tak bardzo tego słychać, niech to jakoś wyciszą bo słuchać tego przez cały mundial to bym w życiu nie zniósł.
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 11.06.2010, 18:24
Masakra z tymi trąbkami. Byłem kilka miesiecy temu na siatkarkach Wisły i tam politechnika chyba miała jakos 20 trąbek i się wytrzymać nie dało. było nas koło 30 a sami siebie nie słyszelismy :/ A tam jest pewnie z 20-30k takich trąbek. Współczuje tym ludziom na trybunach.

co to meczu to dobrze, że remis bo stawiałem na RPA z podpórką. Chociaż Meksyk miał przewage, to nie udało im się tego wykorzystać. Teraz czekamy na drugi mecz.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 11.06.2010, 18:26
dawno tak cicho telewizji nie słuchałem
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 11.06.2010, 18:28
To ja jakiś inny jestem, bo mi to aż tak bardzo nie przeszkadzało... Wkurzało co jakiś czas... Ale żeby mnie to w****... to musiałbym tam z nimi siedzieć...;p
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 11.06.2010, 18:34
Nie ma się co śmiać z czarnuchów bo jak sobie teraz pomyślę to jest wielce prawdopodobne że będziemy pierwszymi gospodarzami w historii którzy nie wygrają żadnego meczu

Ba, ani punktu nie zdobędziemy
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Wiślak-1990
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 11.06.2010, 18:34
jurukuru napisał(a):Wyświetl post
Nic dziwnego, każdego szanującego kibica to irytuje jak nie wkur*ia.
Czekam na Francję, mogłem obstawić, że wygrają bo kurs na nich 2.15 w totomixie a liczę, że pojadą z Urugwajem z 2:0
chyba Urugwaj pojedzie z Francja mam taka nadzieje przynajmniej
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 11.06.2010, 19:10
jurukuru napisał(a):Wyświetl post
Bramka dla RPA, nie dobrze

Śmiało można powiedzieć, że Polska reprezentacja jest 100 lat za murzynami na ten moment.

Lepiej tego nie mogłeś ująć, jak dobitnie to dobitnie

A ja zwrócę uwagę na arbitra pan Raszwan Irmatow moim zdaniem bardzo dobrze sędziował zawody.
Nic mu nie można zarzucić przynajmniej w moim odczuciu w odpowiednim momencie stosował przywilej korzyści, wstrzymywał akcję a powiem obawiałem się jego sędziowania nie wiedziałem jak sobie poradzi z presją, a tu dobre zawody.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów