The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.06.2010, 21:19
Panowie, poleci ktoś tani, dobry serwis LPG?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Above
Voyage! Voyage!

Stary 09.06.2010, 12:20
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
W Wieliczce obok Orlenu (tam też jest stacja diagnostyczna).
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 09.06.2010, 12:36
Panowie,
Mam pytanie w sprawie Volvo S40.

Orientuje sie ktos czy jest szansa zdobycia gdzie nawigacji z polskimi mapami?

Dodam ze rok 2005, jesli to ma jakies znaczenie...

Dzięki!!!

Odpowiedz cytując
palczi
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.06.2010, 13:09

to zalezy jakie LPG? brc?landi renzo?w jakich okolicach Krakowa?
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 09.06.2010, 15:21
Dobra gośc mi coś wyregulował, zobaczymy czy spalanie spadło. Ale powiedział, że za jakiś czas muszę wymienić reduktor. Ile taka przyjemność?
Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 09.06.2010, 18:11
Dobra gośc mi coś wyregulował, zobaczymy czy spalanie spadło. Ale powiedział, że za jakiś czas muszę wymienić reduktor. Ile taka przyjemność?
~ 300zl (10 znakow)
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Powodem były skargi młodych kibiców cracovii o prowokacje tych malowidel
cracovia 1906 krakow napisał(a):
Kogo obchodzi ile on chodzi jak mu sie nie podobaja bluzgi na wisłe to nam tacy nie sa potrzebni.
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.06.2010, 21:14
Może ktoś polecić jakiś dobry ( oczywiście też niedrogi) punkt naprawy alufelg.
Sprawa nie jest skomplikowana: dość szpecąca przycierka o krawężnik wymagająca oszlifowania i wypolerowania.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 09.06.2010, 22:13
Kumpel robił koło Selgrosa. Przy skręcie w ciepłowniczą bodajże. I był zadowolony.

A jak ktoś się zna na gazie... to do jednowtrysku mogę sobie kupić jaki chce reduktor, czy mam szukać konkretnego typu?
Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 11.06.2010, 13:32
Najlepiej szukac reduktora typowo pod instalacje. Masz instalke I generacji czy II na BLOSIE ? I jakiej forimy ona jest ?

Przykładowo dla instalacji BRC reduktor jest taki : http://moto.allegro.pl/item107193486..._kw_136km.html - 265zl
Musisz zwazac na to do ilu KW obsluguje dany reduktor.

spartan Z tego co mi wiadomo, to CZAJA w Wieliczce jest mistrzem w tej dziedzinie.
Ostatnio edytowane przez WiselkaMLP : 11.06.2010 o godz. 20:32.
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Powodem były skargi młodych kibiców cracovii o prowokacje tych malowidel
cracovia 1906 krakow napisał(a):
Kogo obchodzi ile on chodzi jak mu sie nie podobaja bluzgi na wisłe to nam tacy nie sa potrzebni.
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 16.06.2010, 09:00
polecicie gdzies jakies miejsce gdzie naprawia mi klime? dokladnie to mam do zrobienia lozysko w kompresorze w mercedesie
http://www.abbco.pl/ robil ktos cos w tym warsztacie? polecacie?
Ostatnio edytowane przez Kamil : 16.06.2010 o godz. 09:25.
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Stary 17.06.2010, 13:02
Panowie potrzebuję namiary na dobrego blacharza w Krakowie, ewentualnie w okolicach Krakowa.
Potrzebuję zrobić progi w mojej Kijance. Oba, od spodu tylko więc nie ma potrzeby lakierować połowy auta.

Sprawa pilna
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 17.06.2010, 13:14
Kamil napisał(a):Wyświetl post
polecicie gdzies jakies miejsce gdzie naprawia mi klime? dokladnie to mam do zrobienia lozysko w kompresorze w mercedesie
http://www.abbco.pl/ robil ktos cos w tym warsztacie? polecacie?
Ja polecam all happy na woli duchackiej
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 17.06.2010, 13:19
luke1906 napisał(a):Wyświetl post
Panowie potrzebuję namiary na dobrego blacharza w Krakowie, ewentualnie w okolicach Krakowa.
Potrzebuję zrobić progi w mojej Kijance. Oba, od spodu tylko więc nie ma potrzeby lakierować połowy auta.

Sprawa pilna
Firma nazywa się PRO-CAR, w hucie, a adres to ulica Blokowa 23. Z Placu Centralnego jedziesz Solidarności, dojeżdżasz do kombinatu, jedziesz ulicą Ujastek prosto, a potem skręcasz w prawo na skrzyżowaniu przy spalonym niedawno budynku w ulicę Łowińskiego. Potem cały czas prosto i za 500 metrów pierwsza w lewo. Mijasz małą stację benzynową i masz zajebistego blacharza i lakiernika. Z autami robią cuda.
Ostatnio edytowane przez tomo : 17.06.2010 o godz. 13:22.
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Stary 17.06.2010, 17:07
Dzięki za info, byłem u nich dziś. Za drodzy, za zrobienie 2 progów krzyknęli około 1200 zeta.
the future's uncertain
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 17.06.2010, 17:28
Jak wyjeżdżasz z Krakowa na Zielonki - od wiaduktu nad torami do centrum Zielonek jest po obu stronach drogi chyba z 5 zakładów blacharsko - lakierniczych - polecam tam posprawdzać.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 17.06.2010, 19:08
A powiedz mi tak orientacyjnie średnio może kosztować zrobienie progów, pytam bo ciekawy jestem o ile zawyżyli. Przyznam szczerze, że to dość duża cena, chociaż nie znam cen takiej roboty, ale jestem przekonany że fuszery by nie odstawili - uczciwi goście są.
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Stary 17.06.2010, 22:52
Tomo nie mam nic do ich uczciwości czy fachowości. Ot mają popyt na swoje usługi więc cena jest odpowiednia.
3 inne oferty w przedziale 600-700zł.

Dzięki Kocur, obadam te Zielonki jeszcze.

W każdym bądz razie dochodzę do wniosku, że auto to jebana studnia bez dna. Muszę znaleźć robotę bliżej domu i będę śmigać do niej na rowerku cały rok.
the future's uncertain
Odpowiedz cytując
Above
Voyage! Voyage!

Stary 21.06.2010, 16:09
Ma ktoś godny polecenia warsztat zajmujący się wydechami/tłumikami?
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 21.06.2010, 16:53
jest dobry zaklad na rondzie czyżynskim ...ale ponoć są drodzy ,ja polecam nie duzy zakładzik na ŻÓŁKIEWSKIEGO taka mała uliczka przy rondzie grzegórzeckim sprawdz na mapie
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 25.06.2010, 20:36
WiselkaMLP napisał(a):Wyświetl post
Najlepiej szukac reduktora typowo pod instalacje. Masz instalke I generacji czy II na BLOSIE ? I jakiej forimy ona jest ?

Przykładowo dla instalacji BRC reduktor jest taki : http://moto.allegro.pl/item107193486..._kw_136km.html - 265zl
Musisz zwazac na to do ilu KW obsluguje dany reduktor.

spartan Z tego co mi wiadomo, to CZAJA w Wieliczce jest mistrzem w tej dziedzinie.
Hmmm... z tego co wiem, to I gen. ale mogę się mylić. Jak to sprawdzić?
Na pewno Monotronic, jedenwtrysk. Większość części Tomasetto.
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 07.07.2010, 21:05
Panowie , jestem na kupnie samochodu takiego do 5500 zł. proszę o jakieś rady opinie które auta awaryjnie czy tanie części czy drogie co się psuje itp.. mam na oku cos z fiatów bravo , peugeot 406 , renault megane oraz rover 214 ? co polecacie ?czy opłaca się brać auto na gaz czy na benzynę?
Ostatnio edytowane przez maTyS. : 07.07.2010 o godz. 21:11.
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 07.07.2010, 21:43
maTyS. napisał(a):Wyświetl post
Panowie , jestem na kupnie samochodu takiego do 5500 zł. proszę o jakieś rady opinie które auta awaryjnie czy tanie części czy drogie co się psuje itp.. mam na oku cos z fiatów bravo , peugeot 406 , renault megane oraz rover 214 ? co polecacie ?czy opłaca się brać auto na gaz czy na benzynę?
Peugeot 406, zwłaszcza do 5500 zł. będzie raczej awaryjny. Części nie należą do wybitnie dostępnych, a przy okazji do dość drogich. Padać lubi też wszelka elektryka. Rover 214, to auto bardzo zbliżone konstrukcyjnie do Hondy Civic, jednak trochę części nie jest wspólnych i są dość trudno dostępne i dość drogie. Samo auto do wybitnie solidnych i bezawaryjnych też nie należy. Silnikowo zbliżone do Poloneza, albo Polonez do Rovera. Megane, ma dramtayczne wykończenie wnętrza i trapią ją typowe dla francuzów usterki. Zakup auta na benzynę, szczególnie w kontekście oszczędności w ogóle się nie opłaca. Co do gazu, to instalacja nowszej generacji, szczególnie w silnikach Opla jest niezłym rozwiązaniem. Jednak zwolennikiem zasilania innego, niż przewidział producent nie jestem. Ciężko polecić nie mając sprecyzowanych wymagań, ale ja tradycyjnie poleciłbym coś w dieslu.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 07.07.2010, 22:14
Polecasz mu diesla ze względu że jak padnie turbo to go to będzie kosztować 1/5 samochodu? czy może jak klękną wtryski, pompa lub cokolwiek innego to cena będzie wyższa?

Ja ci polecę Skodę Felicje znajdziesz jakąś w tych pieniądzach. Albo Lanosa. I jedno i drugie mnóstwo części, wszystko tanie, solidne. Może Civic by cię interesował?

Czego oczekujesz od samochodu? Ma byc do miasta? Na trasy? Mały? 3, 5 drzwi?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 07.07.2010, 22:21
Wywnioskowałem, że szuka samochodu z niezłym wyposażeniem i stosunkowo dynamicznego, a przy tym interesują go koszty utrzymania. Więc w takim wypadku Passat albo Vento nie są złym wyborem. A i nie są to diesle w Common Rail'u którym padają wtryski, szybko pompy czy turbiny. A i z częściami nie ma większego problemu.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 08.07.2010, 16:03
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Polecasz mu diesla ze względu że jak padnie turbo to go to będzie kosztować 1/5 samochodu? czy może jak klękną wtryski, pompa lub cokolwiek innego to cena będzie wyższa?

Ja ci polecę Skodę Felicje znajdziesz jakąś w tych pieniądzach. Albo Lanosa. I jedno i drugie mnóstwo części, wszystko tanie, solidne. Może Civic by cię interesował?

Czego oczekujesz od samochodu? Ma byc do miasta? Na trasy? Mały? 3, 5 drzwi?
zrobiliście mi mętlik w głowie i już zupełnie nie wiem nic obojętne jest czy 3 czy 5 drzwiowy. hmm od auta oczekuje ja wiem..? nie można mieć wielkich wymagań kupując auto za taką cenę.

Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
Wywnioskowałem, że szuka samochodu z niezłym wyposażeniem i stosunkowo dynamicznego, a przy tym interesują go koszty utrzymania. Więc w takim wypadku Passat albo Vento nie są złym wyborem. A i nie są to diesle w Common Rail'u którym padają wtryski, szybko pompy czy turbiny. A i z częściami nie ma większego problemu.
dynamiczny może być,ale nie potrzeba mi auta żeby się ścigać , gazować na światłach. oszczędność tanie części jakaś tam wygoda,wygląd .
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.07.2010, 16:06
Ja Ci mogę polecić Hondę civic V generacji najlepiej z silnikiem D13 czyli 1.3 . Ja odpukać w swojej nie mam żadnych problemów pomimo że mam 1,6 Vtec...
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 08.07.2010, 16:10
Lanos za tą kwotę to nie jest wcale głupi wybór.Silniki są dość dynamiczne,troszkę spore spalanie jest na samej benzynie,ale już Lanosik z gazem to samochód wart swojej ceny.Moja kuzynka takim od 3 lat jeździ na Chorwację w wakacje,codziennie do pracy dojeżdza około 100 km i jest bardzo zadowolona.Wcześniej miała właśnie Fiaty Bravo i Punto i to były studnienie bez dna.Jeżeli chodzi o Opla to chyba za taką kwotę zostaje Astra pierwszej generacji lub Corsa.Felicja też samochód całkiem ok.Co do Opli i Skody to mówię na przykładzie domowników.

Ivory1906 a Hondy dalej tak gniją?Bo sąsiad miał taką starszą niż na Twoim avatarze to progi były jak ser szwajcarski
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Stary 08.07.2010, 16:36
Może ja pomogę?
W tej cenie, gdybym to ja miał decydować:
jak piszę kolega wyżej - lanos to nie głupia opcja, auto dobrze "współżyje" z gazem a to przy obecnej cenie benzyny czy nawet ON ma spore znaczenie. Części dość łatwo dostępne i tanie.
Też miałem Astrę I i mimo, że miała sporo latek wyglądała i sprawowała się ok. Z "benzyniaków" jak najbardziej Astra czy Corsa godna polecenia.
Felicja? W tej cenie znajdziesz ale przypatrz się jej karoserii bo rdza bardzo ją lubi.
Wystrzegałbym się wszelkiej maści fiatów i wynalazków, które w razie problemów będziesz miał problemy żeby się złomu pozbyć
Podsumowując: przy takiej kwocie szału nie będzie, ale spokojnie możesz znaleźć autko które 2-3 latka bez wielkich inwestycji pojeździ. Z doświadczenia: szukałbym Astry I lub Corsy. Pełno tego i trafić można w miarę zadbany model.
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.07.2010, 17:00
Cytat:
Ivory1906 a Hondy dalej tak gniją?Bo sąsiad miał taką starszą niż na Twoim avatarze to progi były jak ser szwajcarski
Sąsiad miał "żelazko" a znaleść taką hondę jak Twój sąsiad miał w dobrym stanie to graniczy z cudem. Ja nie mam ani kawałka rdzy, tylko że moja nie widziała zimy Polskiej od 4 lat ;]. No niestety to jest największa wada tych Hanek. Progi oraz nadkola po zimie zawsze wywali rudą. Tak naprawdę to jest jedyna wada tych aut bo silniki są bardzo oszczędne i wytrzymałe. Moja " Hania " z silnikiem Vtec przy spokojnej jezdzie spali koło 9-10 l. Wiadomo że jak się jedzie " dynamicznie ;] " potrafi wypić nawet do 16 l .

ja_ka_ : Dobrze mówisz, oprócz hondy którą polecam ;] możesz popatrzeć też za Corsą albo Astra I.
Odpowiedz cytując
edek1906
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 08.07.2010, 17:08
Sprzedam Daewoo Matiz 1999r 90tyś na liczniku. Autko zadbane, żadnej rdzy ani usterek blacharskich.
Cena 5500zł (moge ponegocjować) dodaje opony zimowe, bagażnik na dach.
Fotki i wiecej info wyśle na pw jak by był ktoś zainteresowany.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów