The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.06.2010, 19:23
Moge tylko powiedzieć ,że Lato dzwonił z RPA do kogoś w kraju i żeby nie wierzył w doniesienia mediow o 4 ukrainskich miastach bo niema ludzkiej siły zeby Ukraincy sie wyrobili.Dlatego nasi po cichu zeby nie draznić ukraincow jednak próbuja przeforsowac wariant 6+2 czyli dolaczyć Kraków i Chorzów.Tutaj macie link do stadionu w Lwowie.http://kamera2012.eu/lwow1/. Ja tak dalej nie wierze
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 09.06.2010, 19:29
Umowy mają swoje warunki. Z tego co pamiętam to te warunki w tych umowach mówiły o tym że stadiony miały być gotowe za... chociaż nie, w tym miesiącu

A co do wynajmnowania stadionu to się całkiem ciekawie zapowiada i dobrze że Wisła będzie miała całośc i ona będzie o wszystkim decydowała.
A przykładowo w Gdańsku licytacja za wynajem stadionu zaczyna się od 2 mln zł ale miasto liczy na 5 mln czyli tyle co u nas. Pytanie tylko jak u nas będzie wyglądała sprawa sponsora tytularnego stadionu
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 09.06.2010, 19:41
zbymak napisał(a):Wyświetl post
http://kamera2012.eu/lwow1/.
Tam się nic nie dzieje ... To w porównaniu z nimi to i nas to pracują jak mrówki. Nie takie rzeczy się widziało więc ...
Odpowiedz cytując
Darson1986
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 09.06.2010, 19:58
Moge tylko powiedzieć ,że Lato dzwonił z RPA do kogoś w kraju i żeby nie wierzył w doniesienia mediow o 4 ukrainskich miastach bo niema ludzkiej siły zeby Ukraincy sie wyrobili.Dlatego nasi po cichu zeby nie draznić ukraincow jednak próbuja przeforsowac wariant 6+2 czyli dolaczyć Kraków i Chorzów.Tutaj macie link do stadionu w Lwowie.http://kamera2012.eu/lwow1/. Ja tak dalej nie wierze
Ja też nie wierze , żeby Kraków miał jakiekolwiek szanse na Euro , po tym jak słabo ocenili nasze przygotowanie ( to jakiś przekręt albo decyzja strikte polityczna ) straciłem wszelkie nadzieje. Co do budowy stadionu w Lwowie to rzeczywiście wygląda na to , że nie zdążą na Euro , chociaż porównując do budowy stadionu we Wrocławiu ( uwzględniając różnice w poziomie skomplikowania stadionów ) to Wrocław nie jest wcale dalej z budową :/ , wystarczy porównać ze stanem prac w Gdańsku. Trzeba też pamiętać , że wszystkie te stadiony powinny być gotowe już w 2011r bo muszą sie na na nich odbyć oficjalne mecze z udziałem publiczności , nie mówiąc już o wszelkich dopuszczeniach od policji , straży pożarnej , nadzoru budowlanego etc. a to trwa, więc nie jest tak kolorowo jakby sie wydawało.
Odpowiedz cytując
Sinoos
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 09.06.2010, 20:07
Z tego co się orientuję, to stadiony muszą być oddane najpóźniej na rok przed rozpoczęciem finałów, więc w przypadku EURO 2012 mówimy o 09.06.2011. Na pewno tak było przed finałami w Niemczech i wydaje mi się, że w naszym przypadku też była taka informacja podana.
Życie bym dał za krakowską Wisłę....
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 09.06.2010, 20:09
ja tam cały czas lubię gadki o jeszcze nie zaprzepaszczonych szansach Krakowa. Prawdopodobne to mało, ale zawsze mam nadzieję, że to taka marchewka/bacik na Majchra, by coś u nas z budową przyspieszyć.

Jak to się uda, i trybuny szybciej oddadzą to więcej nie chcę

Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 09.06.2010, 20:58
No to teraz już nikt nie będzie stal na krzesełkach....teraz będą stać na barierkach
Odpowiedz cytując
Darson1986
Junior Member

Stary 09.06.2010, 21:48
licoo napisał(a):Wyświetl post
No to teraz już nikt nie będzie stal na krzesełkach....teraz będą stać na barierkach
na krzesełku też da sie stać , wystarczy rozłożyć a tak na poważnie to mam nadzieje , że nie znajdzie się zbyt wielu idiotów , którzy bedą niszczyć NASZ nowy stadion sojąc na krzesełku czy barierce , przylepiając wlepki gdzie sie da i na co sie da , o szczaniu na trybunie już nie wspomne... szanujmy siebie i stadion , na który czekamy przecież już taaaak długo.
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.06.2010, 23:17
jesli chodzi o szczanie na sekorze to słowo daje, że nie zważając na jakiekolwiek konsekwencje będe walił po pysku każdego kto będzie się tak zachowywał
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 09.06.2010, 23:33
Popieram całkowicie Kuba, zresztą chyba nie znajdzie się osoba, która powie że szczanie na stadionie jest normalne

Natomiast też zwróciłbym od samego początku użytkowania stadionu uwagę, żeby nie wklejać vlepek na krzesełkach, barierkach, na tych pięknych czerwonych ścianach, w toaletach i innych NOWYCH miejscach
Odpowiedz cytując
nt5
Member

Od: 06.2006

Stary 10.06.2010, 08:35
Prosta sprawa, zero znieczulicy. Niech się nikt nie boi zwrócić drugiemu uwagę, bo wszyscy jesteśmy u siebie i mamy prawo od siebie wymagać zachowania na poziomie. Tym bardziej, że jak jeden zwróci słusznie uwagę, to na pewno znajdzie się ktoś, kto go poprze.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 10.06.2010, 08:40
No i radził bym potraktować poważnie słowa Kuby, bo jest go kawałek

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 10.06.2010, 08:55
Gdzie jest odpowiedź na interpelację? Termin minął wczoraj...
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 10.06.2010, 09:47
bardziej na luzie

znajdź 2 róznice

Odpowiedz cytując
zibikraw
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 10.06.2010, 09:48
Kuba ma rację w tej sprawie.Każdy kibic Wisły powinien dbać o swój kochany stadion.Kto niszczy ,leje i wkleja powinien być postawiony do pionu.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 10.06.2010, 09:51
1. różnica: Napis
2. różnica .... więcej nie widzę

A przy okazji napisu to dlaczego na naszym stadionie jest napisane Stadion Miejski.... a na tym kurniku jest napis taki jaki jest? Ja też chce zamiast Stadionu Miejskiego napis WISŁA albo stadion Wisły im. Reymana
Odpowiedz cytując
Darson1986
Junior Member

Stary 10.06.2010, 10:16
darek olszówka napisał(a):Wyświetl post
Odnośnie hali jest nowy przewidywany harmonogram konkursu:
- ogłoszenie konkursu – czerwiec 2010 r.
- składanie prac konkursowych – do 31.08.2010 r.
- rozstrzygnięcie konkursu 15.09.2010 r.

Ciekawe czy te terminy również się nie sprawdzą, jak w przypadku stadionu?!
oby biuro projektowe pana O. nie brało udziału w tym konkursie bo wiadomo kto by wygrał ( wiadomo dlaczego ) nie trudno sobie wyobrazić konsekwencje takiej decyzji
Odpowiedz cytując
Sinoos
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 10.06.2010, 10:30
@crazykaro Jak sam słusznie zauważyłeś, u Nas jest STADION i zasadniczo prędzej u nas będą się odbywały duże imprezy miejskie. A ich hipermarket będzie służył jako boisko dla tych kopaczy.
Życie bym dał za krakowską Wisłę....
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 10.06.2010, 11:41
Nie jest żle jest tragicznie 3 trybuny maja byc dostepne od polowy sierpnia.Puchary gramy przy jednej.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 10.06.2010, 11:51
Nie jest żle jest tragicznie 3 trybuny maja byc dostepne od polowy sierpnia.Puchary gramy przy jednej.
Nie piszcie proszę, mają być dostępne tylko 'miasto twierdzi że maja być dostępne'!!
W połowie sierpnia a więc jeszcze 2 miesiące a z D nic sie nie dzieje! Wykończenie tej trybuny to przynajmniej 2 miesiące. A więc dwulicowi łgarze odpowiedzialni za stadion twierdzą, że będą 3 trybuny w sierpniu.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.06.2010, 11:54
To jest żenujace... Ta budowa jest tak prowadzona jakbysmy zyli na jakims stepie w Mongolii a nie w srodku europy...
Chcialbym zobaczyc od srodka jak dzialal komitet ktory przygotowywal oferte Krakowa do euro2012... jakos nie dziwi mnie ze wydymaly nas 3 duzo mniejsze mista....
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 10.06.2010, 11:59
Widzę że w Poznaniu problemy dokładnie takie same jak u nas http://poznan.gazeta.pl/poznan/1,360...i_wlasny_.html
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 10.06.2010, 12:00
gooro33 napisał(a):Wyświetl post
To jest żenujace... Ta budowa jest tak prowadzona jakbysmy zyli na jakims stepie w Mongolii a nie w srodku europy...
Chcialbym zobaczyc od srodka jak dzialal komitet ktory przygotowywal oferte Krakowa do euro2012... jakos nie dziwi mnie ze wydymaly nas 3 duzo mniejsze mista....
Komitet to pewnie działał jak PZPR no ale w koncu jak mamy Towarzysza Majchrowskiego to co sie dziwić
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 10.06.2010, 12:02
darek olszówka napisał(a):Wyświetl post
Czekałem wczoraj do północy (09.06.2010), kiedy upłynał termin odpowiedzi na interpelacje. Nic nie otrzymałem na piśmie ani mailem... nawet żadnej informacji, czy będzie później lub kiedy będzie przygotowana i podpisana. Skandal! Tak właśnie przestrzega się przepisy i terminy. Jak mamy wierzyć w kolejne terminy oddania poszczególnych trybun, jeśli nas cały czas kłamią oraz nad niczym nie panują i nic nie wiedzą...

Odnośnie hali jest nowy przewidywany harmonogram konkursu:
- ogłoszenie konkursu – czerwiec 2010 r.
- składanie prac konkursowych – do 31.08.2010 r.
- rozstrzygnięcie konkursu 15.09.2010 r.

Ciekawe czy te terminy również się nie sprawdzą, jak w przypadku stadionu?!
A wiadomo czy konkurs jest miedzynarodowy ?
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 10.06.2010, 12:03
Jaki cel ma 'jacykow' majchrowski w ciągłym krytykowaniu i obśmiewaniu budowy stadionu Wisły Kur*a nie moge tego zrozumieć, przecież on za ten burdel odpowiada, on zlecił budowę tego obiektu i wybrał projektanta. Mam nadzieję że chociaż murawa nie ucierpi przez głupotę wszechwładnego miasta Kraków i będzie taka jak należy. (Równa jak na Barcelonie, zielona jak w telewizorze ).
Odpowiedz cytując
PL
Member

Od: 08.2003

Stary 10.06.2010, 12:05
gooro33 napisał(a):Wyświetl post
Otóż to. Coraz bardziej się przekonuje, że to nie wina PO, nie wina PiS, ale kiepska oferta stworzona przez miejskich urzędników sprawiła, że nie mamy EURO w Krakowie. Wystarczy spojrzeć na jakość odpowiedzi jakiej udzielają w interpelacjach radnego Olszówki. Po każdej takiej interpelacji trzeba zadawać dziesiątki nowych pytań bo nie potrafią konkretnie i precyzyjnie udzielić odpowiedzi.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 10.06.2010, 12:07
wonski_eNHa napisał(a):Wyświetl post
Jaki cel ma 'jacykow' majchrowski w ciągłym krytykowaniu i obśmiewaniu budowy stadionu Wisły Kur*a nie moge tego zrozumieć, przecież on za ten burdel odpowiada, on zlecił budowę tego obiektu i wybrał projektanta. Mam nadzieję że chociaż murawa nie ucierpi przez głupotę wszechwładnego miasta Kraków i będzie taka jak należy. (Równa jak na Barcelonie, zielona jak w telewizorze ).
projektanta wybrała Wisła, a nie Majchrowski.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 10.06.2010, 12:11
Fuks napisał(a):Wyświetl post
projektanta wybrała Wisła, a nie Majchrowski.
Wybrała Wisła dla stadionu na 22 tys bez zabudowanych trybun, coś ala trybuny Legii. Po przejęciu przebudowy przez miasto nic nie stało na przeszkodzie ogłosić przetarg i zmienić projektanta
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 10.06.2010, 12:20
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Wybrała Wisła dla stadionu na 22 tys bez zabudowanych trybun, coś ala trybuny Legii. Po przejęciu przebudowy przez miasto nic nie stało na przeszkodzie ogłosić przetarg i zmienić projektanta
Dokładnie Miasto poszło po najmniejszej lini oporu i dali Obtułowiczowi stadion do projektowania a wystarczyło go wtedy wystrzelić w kosmos i rozpisać przetarg na projekt
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 10.06.2010, 12:21
Niech chociaz projektu hali nie s*******a.. trzeba tego przypilnowac
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów