The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.06.2010, 09:44
Ejdzbiol napisał(a):Wyświetl post
murray: ale np. mi chodzi o to, żeby głowa został, a Sadlok grał przez rok albo dwa na lewej obronie, przyzwyczai się do gry w pierwszym składzie, ogra się, zdobędzie doświadczenie, Marcelo albo Głowa odejdą i będzie miał kto wskoczyć w to miejsce!
To jest dobry pomysł, tym bardziej, że my potrzebujemy sukcesów od zaraz. Dlatego chciałbym, żeby Sadlok przyszedł. Sceptycznie podchodzę natomiast do ściągnięcia Sobiecha. Owszem, potrafi znaleźć się w polu karnym, ale mam takie wrażenie, jakby był nieskoordynowany, tak jakoś dziwnie biega. Coś jak Burkhardt, który nie umiał zrobić przewrotu w przód. Jeśli chodzi o Glika, to jawi mi się on jako Pawełek środka obrony. Potrafi zagrać solidnie, ale również można mu założyć dwie siatki w czasie jednej akcji.
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...rzejewski.html
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 09.06.2010, 10:21
Hiszpanie nie takich wkręcali,choć nie na takim luzie. Problem w mentalności i zbytniej różnicy w grze. Na zachodzie gra się w piłkę u nas się ją kopie. Jeśli chcemy w tym roku i następnych latach powalczyć cos w Europie, to musimy mieć piłkarzy którzy grają a nie kopią. Logiczne. Sadlok nigdy nie będzie grał na poziomie zbliżonym do tego jaki prezentuje choćby przeciętny obrońca z Bundesligi tudzież ligue 1. To jest inny świat. Sam Trzeciak zauważył,że Hiszpanie grają za szybko dla naszych ligowców. Nie nadążają. A tamci na luzie sobie kopią. Wystarczy wspomnieć jak wszyscy zachwycali się Ba. Miał przyjęcie,przegląd pola i lekkość w grze jakiej nie ma u polskich kopaczy. Facet nie miał z kim grać i do tego te kontuzje. Ale to pokazuje jak duża różnica dzieli naszych kopaczy od piłkarzy. Chcąc rywalizować z zespołami z zachodu,trzeba piłkarzy mieć mentalnie i rzemiosłem piłkarskim zblizonych do nich. Proste jak konstrukcja cepa. Rodzimi grajkowie tego nie mają. Tak więc proszę nie obrażajcie Cupiła,Basałaja i spółki,że nie wydają kasy na Sadloka,Sobiecha,Glika,Kiełba, i cholera wie kogo jeszcze.Że fajnie by było jakby do nas przyszli. Ńie, nie fajnie by było jakby przyszli,bo oni nic nie gwarantują a już na pewno nie gwarantują wzrostu poziomu sportowego zespołu. Tylko kasy chcą jak ci na zachodzie,i tylko tyle kopaczy z nad Wisły łączy z piłkarzami.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 09.06.2010, 10:31
Jak czytam niektóre wypowiedzi to nie czy mam się śmiać czy płakać...są tu osoby które wiedzą tyle i piszą tyle jakby byly na spotkaniach Zarzadu Klubu i do tego uczestniczyły w ważnych dla klubu rozmowach wprowadzając tym nie potrzebny zamęt wśród innych.Niestety trzeba spojrzeć prawdzie w oczy i stwierdzić kilka spraw:jeśli chodzi o transfery to przez kolejne 3 tygodnie będziemy się podniecac nowymi nazwiskami, klub dalej bedzie czekał z podpisywaniem umów a inne kluby będą je poprostu podpisywac. nastepnie jesli chodzi o stadion to znow władze miasta pokazały gdzie maja kibiców Wisły i samą Wisłe. Jesli naprawde dojdzie do spotkania Polska - Włochy na stadionie Wisły to wtedy bedziemy mogli mowic o blamażu Polski i Krakowa na arenie miedzynarowej. Jesli chodzi o transfery to brakuje mi rzetelnej informacji ze strony klubu- ilu zawodnów odejdzie, na jakie pozycje sa szykowane wzomcnienia, i najwazniejsze - jaka jest kwota przeznaczona na transfery i czy z ewentualnych sprzedaży zawodników pieniądze pojdą na kupno następnych...
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 09.06.2010, 10:53
murray napisał(a):Wyświetl post
To jest dobry pomysł, tym bardziej, że my potrzebujemy sukcesów od zaraz. Dlatego chciałbym, żeby Sadlok przyszedł. Sceptycznie podchodzę natomiast do ściągnięcia Sobiecha. Owszem, potrafi znaleźć się w polu karnym, ale mam takie wrażenie, jakby był nieskoordynowany, tak jakoś dziwnie biega. Coś jak Burkhardt, który nie umiał zrobić przewrotu w przód. Jeśli chodzi o Glika, to jawi mi się on jako Pawełek środka obrony. Potrafi zagrać solidnie, ale również można mu założyć dwie siatki w czasie jednej akcji.
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...rzejewski.html
Nie mam nic przeciwko temu żeby Sadlok do nas przeszedł ale zamiana Głowacki na Sadlok to będzie osłabienie bo na dzień dzisiejszy Sadlok jest młodym utalentowanym obrońcą którego media promują już jako gwiazdę. Wg mnie Glik jest lepszym środkowym obrońcom od obrońcy Ruchu. Sadlok źle się ustawia , gubi krycie , jest za słaby fizycznie co było widać w ostatnim meczu jak go Torres przepchnął ale jest utalentowany i może być w przyszłości solidnym piłkarzem . Jednak nie można dawać mu miejsca w pierwszej 11 za darmo tak jak już część z Was wystawia go w pierwszym składzie Wisły na następny sezon. Nawet jeśli przyjdzie to niech sam wywalczy sobie to miejsce a nie z miejsca dać mu pierwszy skład a lepszego piłkarza posadzić na ławce . Nie miałbym nic przeciwko jakby na początku Sadlok był zmiennikiem lepszych Głowy i Marcela a na lewej obronie to jakoś go nie widzę. I jeszcze jedno murray - najpierw zobacz jak wygląda prawidłowo założona siatka a później pisz !
Ostatnio edytowane przez fanfan : 09.06.2010 o godz. 10:55.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 09.06.2010, 11:14
Daj spokój z Glikiem bo jest strasznie przeklamowany
Nie dość. że Piast spadł z ligi to jeszcze stracił najwięcej bramek
a Glik zagrał w 28 meczach
Naprawde nie rozumiem fenomenu tego "piłkarza", wołania za niego milion euro itd
takich obronców to można przywozić z meczów dla bezrobotnych piłkarzy z Francji cieżarówkami
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Stary 09.06.2010, 11:33
fanfan napisał(a):Wyświetl post
I jeszcze jedno murray - najpierw zobacz jak wygląda prawidłowo założona siatka a później pisz !
Sorry, powinienem był napisać. Skrót myślowy.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.06.2010, 12:26
Widzew też chce Sadloka i Sobiecha.
http://www.90minut.pl/news/125/news1...-Sobiecha.html
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 09.06.2010, 12:29
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Myśle że jakbyśmy załatwili Sobiechowi koszulkę Fabregasa to by wybrał Wisłę
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 09.06.2010, 13:11
Cytat:
Będzie śmiech jak go kupi bieniaminek I ligi, a pozniej dzialacze Ruchu powiedzą, że przebili oferte Wisly...
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Stary 09.06.2010, 13:13
nie wiem jak Wam ale mi przestaje to podobac, od dnia zakonczenia rozgrywek mówi sie wiele ze trzeba odzyskac mistrzostwo juz w nastepnym sezonie. Ja tez tego chce ale.... jak narazie to u nas sie duzo mowi ale nic kompetnie nie robi. legia kupila za duza kase kilku piłkarzy i kupuje dalej budżet bedzie miala prawdopodobnie 15 mln wiekszy od Wisły.Mowimy ze chcemy dogonic zachod pod wzgledem marketingowym, organizacyjny ale najpiejw musimy dogonic lecha ktory jest daleko przed nami. w polowie lipca mamy zaczac grac w LE jesli teraz sie nic nie zmieni to moze byc zle bo transfery musza byc wkoncu za gotowke....
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 09.06.2010, 13:15
skeba napisał(a):Wyświetl post
Będzie śmiech jak go kupi bieniaminek I ligi, a pozniej dzialacze Ruchu powiedzą, że przebili oferte Wisly...
Ale po co CI tak na dobrą sprawę Panowie S... żeby sępili po meczu o koszulkę? Przecież widziałeś jak niemiłosiernie ogrywany i zagubiony był Sadlok... żal było patrzeć... a mina Sobiecha kiedy Fabregas odmówił mu koszulki... bezcenna... niech te cieniasy trzymają się zdala od Reymonta...
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 09.06.2010, 13:21
Cytat:
Ale po co CI tak na dobrą sprawę Panowie S... żeby sępili po meczu o koszulkę? Przecież widziałeś jak niemiłosiernie ogrywany i zagubiony był Sadlok... żal było patrzeć... a mina Sobiecha kiedy Fabregas odmówił mu koszulki... bezcenna... niech te cieniasy trzymają się zdala od Reymonta...
Zawodnicy Hiszpanscy prawdopodobnie robiliby to samo z Marcelo, czy Glowackim - nie ta klasa zawodnikow.
A Sobiech brameczke strzelil, tylko ze spalonego
Kto go mial ogrywac, jak on 5 minut na boisku byl he - Sobiech
Odpowiedz cytując
kondzio500
Member

Od: 01.2009

Stary 09.06.2010, 13:26
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post

o tym mowisz?

http://www.youtube.com/watch?v=KOTnYNvMVXU
Uwaga ogloszenie: Jeśli mieszkasz w okolicach Warszawy i regularnie jezdzisz na mecze Wisełki lub znasz osobę, która odpowiada tym kryteriom proszę napisz do mnie na priv. Szukam osób z tych okolic, z którymi mógłbym udawać się na mecze i wspierać ABG. Dziękuję za uwagę

Śląsk - Wisla - Lechia

Braci się nie traci!

edit by Jaroo1

Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 09.06.2010, 13:29
kondzio500 napisał(a):Wyświetl post
o tym mowisz?

http://www.youtube.com/watch?v=KOTnYNvMVXU
doookładnie... hohohoh co za głąb xD
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 09.06.2010, 13:32
nie no bez jaj proszę mi nie porównywać Głowy i Marcelo do Glika i Sadloka bo to nie ten poziom ani teraz ani nigdy... Nie wierzę żeby osiągneli taki poziom grania i nie mówcie że Sadlok jest świetny i w lidze gra świetnie jest po prostu grajkiem wyróżniającym się w Ruchu i tyle musiałby zrobić niesamowity skok do przodu żeby nagle być dla nas choćby uzupełnieniem. Już nie wspominając o Gliku. Tu nie chodzi o to że ich robili jak chcieli tylko oni w ogole wyszli na mecz jakby oglądać chcieli żadnego krycia, dyscypliny taktycznej krycie na radar.
Odpowiedz cytując
czolg
Member

Stary 09.06.2010, 13:36
nie wiem jakie to ma przelozenie na transfery ale wedlug PS Legia 65, Lech 60 i Wisla 50mln zl budzety.

EDIT

Cytat:
Wisła zainteresowana Jovaniciem?

W poszukiwaniach bramkarza pojawił się nowy trop. Tak przynajmniej piszą serbskie media informując, że Wisła interesuje się Milanem Jovaniciem.
24-letni bramkarz występuje obecnie w zespole serbskiej ekstraklasy FK Spartak Zlatibor Voda, ale zapowiada że latem na pewno zmieni pracodawcę. Bramkarz bardzo liczy na transfer do Partizana Belgrad, ale czołowy serbski klub ostatnio stracił zainteresowanie zawodnikiem i raczej zdecyduje się na innego kandydata.

Sam Jovanić mówi natomiast otwarcie, że interesują się nim inne kluby, przede wszystkim zagraniczne. Wśród nich pojawia się holenderskie Twente, kluby niemieckie i krakowska Wisła.

Nie wiadomo też na ile poważnie można traktować informacje, że Wisła złożyła już zawodnikowi propozycję, a ten wstępnie zaakceptował warunki kontraktu. Czas pokaże, czy Jovanić będzie faktycznie bramkarzem którego zatrudni Biała Gwiazda.
Ostatnio edytowane przez czolg : 09.06.2010 o godz. 13:59.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 09.06.2010, 13:39
przestancie porownywac Sadloka z obecnym Głowackim. Jak Głowacki do nas przychodził tez mial 21 lat, i poziom ktory wtedy prezentowal napewno nie był taki jak ten teraz. Nie wiem jaki sens mają takie porownania.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 09.06.2010, 13:40
Te różnice są raczej marginalne i wynikają głównie z kosmicznych pensji w Legii. Lech jak zacznie płacić podobne wynagrodzenie to od razu będzie miał kolejne +5 mln zł.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 09.06.2010, 14:14
Niech płacą. My tą lekcja przerabialiśmy już jakiś czas temu. W Amice są na etapie podbijania europy polskimi kopaczami. Skończyć to tylko się może kompromitacją,i zubożeniem budżetu. Chodź czy jest szansa aby polski zespół się skompromitował?

Nie płakać za żadnymi Sadlokami,Sobiechami. To są twory z naszej marnej ligi,nic nie potrafią ani niczego nie wniosą nowego do zespołu. Nie dla Polaków w klubie,z wyjątkeim wychowanków. Tak dla solidnych obcokrajowców.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 09.06.2010, 14:15
Milan Jovanic w Wiśle?
http://wislasoccer.com/news_item_11382.htm
Odpowiedz cytując
Edo
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 09.06.2010, 14:38
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Nie płakać za żadnymi Sadlokami,Sobiechami. To są twory z naszej marnej ligi,nic nie potrafią ani niczego nie wniosą nowego do zespołu. Nie dla Polaków w klubie,z wyjątkeim wychowanków. Tak dla solidnych obcokrajowców.
Otóż to...media nagłaśniają temat a Ci zawodnicy na obecną chwilę są dla mnie warci po 200 tys euro. Nie wiem czy dałbym za nich obu tyle.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Stary 09.06.2010, 15:43
Mam przeczucie, ze chociaz 1 z tej dwojki na dniach trafi do Wisly

Moze to banalne co teraz napisze, ale Sadlok juz wspomnial, ze za granice nie chce jechac poki co. I teraz do czego zmierzam, Sadlok jest z Oswiecimia, Sobiech z Rudy Slaskiej.. chyba nie musze pisac skad mieliby do domow najblizej.

Mam dosc robienia "Milanu" z Wisly naprawde. A kogo sciagnac, jak nie takich chlopakow z rocznika 89 czy 90 Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
andys
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 09.06.2010, 15:46
A ja znowu to co zawsze(chociaż może jestem naiwny)oczekajmy do końca okienka transferowego.Dopiero wtedy okaże się kto został królem polowania.I nie podniecajmy się niesprawdzonymi wiadomościami-z całym szacunkiem dla Maci0sa.
Odpowiedz cytując
jabadabaryba
Senior Member

Stary 09.06.2010, 22:32
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358...z_Austrii.html

nic nowego, jakieś pierdoły dotyczące kontraktu Navasa tylko.
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 09.06.2010, 22:36
Informacje bułgarkich mediów się sprawdziły, Hristov trenował dzisiaj w Levskim.

Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
patrykmak
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 09.06.2010, 23:17
Jeżeli Wisła chcę coś osiągnąć w Europie to tylko z piłkarzami spoza Polski. U nas dzieje się dramat tylko w PZPN nic nie widzą...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 09.06.2010, 23:27
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Niech płacą. My tą lekcja przerabialiśmy już jakiś czas temu. W Amice są na etapie podbijania europy polskimi kopaczami. Skończyć to tylko się może kompromitacją,i zubożeniem budżetu. Chodź czy jest szansa aby polski zespół się skompromitował?

Jestem tego samego zdania co Marszalek.

Polscy pilkarze sa wykreowani na niby to dobrych a za takich powszechnie uwaza sie Sadolka i Sobiecha....

mam jadnak co do tego spore watpilowosci ,bo wiemy ze w tej lidze krolem strzelcow zostal swego czasu gosc ze sklepu miesnego ,a w rankingach jestesmy za Burkina Faso.

Pozatym oni maja "polską mentalnosc" co moze nie wyklucza ich dalszego rozwoju ,ale znacznie go zawęza....
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
fazior2k
Junior Member

Stary 10.06.2010, 05:29
Cytat:
A kogo sciagnac, jak nie takich chlopakow z rocznika 89 czy 90
jezeli juz sciagac takich zawodnikow to majac pewnosc ze sa warci kasy za która ida (ceny za panow S za moim skromnym zdaniem jest wzieta z kosmosu) a jesli nie sa to lepiej poszukac doswiadczonych zawodnikow z zagranicy przy ktorych nasza mlodziez z MESy nabierze ogrania, a na przyszlosc miec nadzieje ze scouting osiagnie poziom ktory pozwoli na sciagniecie 2 / 3 wartosciowych zawodnikow co roku
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.06.2010, 07:39
jabadabaryba napisał(a):Wyświetl post
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358...z_Austrii.html

nic nowego, jakieś pierdoły dotyczące kontraktu Navasa tylko.
I to chyba nie jest o Wisle bo pisza, ze "Ostatni raz przedstawiciele mistrzów Polski oglądali Navasa ..." Chyba ze cos sie zmienilo

patrykmak napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli Wisła chcę coś osiągnąć w Europie to tylko z piłkarzami spoza Polski. U nas dzieje się dramat tylko w PZPN nic nie widzą...
A mozesz objasnic o co ci chodzi
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 10.06.2010, 10:12
Zapewne chodzi o to,że PZPN nic nie robi ze szkoleniem młodziezy. Zero nacisku na kluby,o ile tak owy jest mozliwy,bo w sumie interesie klubu powinno być wychowanie dobrych piłkarzy. Jest takie przysłowie,"biedny,bo glupi"i to mniej więcej w przypadku polskich klubów sprawdza się w 100 procentach. Zamiast stawiac na szkolenie,to oni chcą podbijać Europę zawodnikami,którzy na zachodzie nie mieliby żadnego brania. Odpadami zwyczajnymi. Prowadzi to tylko do pogłębiania dysproporcji między nami a zachodem. Nie wiem czy euro,ktore płacimy takiemu Juszczykowi,nie lepiej by było spozytkowane gdyby klub przeznaczył ta kase na szkolenie pod okiem dobrych fachowców. Jest szansa,że za kilk lat z grupy chłopców jakiś diamencik się ukaże. Wystaczy jeden, bo dobrych ligowców,na taką ligę jaka jest obecnie,tzn słaba, powinniśmy sami sobie szkolić zawodników. Doprawy ciężko mi sobie wyobrazić jak to wygląda,skoro najlepsi kopacze w tej lidze mają problemy z przyjęciem piłki prosto podanej. Wychodzi nato,że mlodzi nie potrafią biegać,bo w tych kategoriach należałoby to odczytywać.

Jak jesteśmy pod ścianą to dopiero będa jaja z tym kogo podpiszemy do bramki.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów