|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Oczywiście powyższym wyjaśnieniem nie opowiadam się za zburzeniem tzw. nowej hali ;-) Natomiast starą można by wyburzyć, ale po wzniesieniu nowej. Niezbyt wierzę w sensowne wykorzystanie starej, sypiącej się hali, gdyby obok stała nowa. Poza tym ciasno tam się zrobi jak cholera... Naturalnie mówiąc o starej hali mam na myśli tylko i wyłącznie część widowiskowo-sportową z parkietem i widownią, a nie budynek klubowy z basenem, hallem, salami do judo czy boksu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
Poza tym nie wiem jak ktoś może pisać ze po wyburzeniu hali nie będzie sali dla judoków czy basenu (a basen przydałoby się przebudować bo jak raz poszedłem to stwierdziłem że już więcej nie pójde)
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 08.06.2010 o godz. 21:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Jest jeden plus grania tylko przy wschodniej trybunie..młyn wróci znow na dziesiątke
bo chyba nie postawią nas w kącie..
Ostatnio edytowane przez Belzebub : 08.06.2010 o godz. 21:54.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Kontenery stoją tuż przed trybuną E, tarasują wejście do niej.
|
|
|
|
Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Dla mnie to jest skandal niestety :/, przecież dofinansowanie było w miare dawno a te osobniki z ZIKiTu bo ładniej tych kompetentnych nie lubdzi nie będę nazywał, jezdzili sobie na urlopy zamiast załatwiać przetargi bądz zlecać obecnemu wykonawcy... Bo przecież prace w północnej i przed południową i północną mogły się spokojnie toczyć równolegle do prac całego stadionu.
A teraz przez niekompetencje zamiast 3 trybun ma być otwarta jedna. To nie mogą tych kontenerów przestawić żeby chociaż 2 trybuny były dostępne?
Ostatnio edytowane przez Valdaer : 08.06.2010 o godz. 21:59.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Za opóźnienie w oddaniu trybun, wynikające w dużej mierze z winy władz miasta, Wisła powinna wystąpić o rekompensatę w postaci niepłacenia przez jakiś okres czasu opłaty za użytkowanie stadionu. W końcu takie opóźnienie to nawet wielomilionowe straty dla Wisły choćby z powodu mniejszej niż zakładano sprzedaży biletów czy karnetów.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Zostaje nam tylko wierzyć, że ta jedyna na początek zostanie dokończona na czas. Jeszcze sie okaże, że nawet wschodnia nie zostanie dokończona na czas. Obym nie był złym prorokiem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
A to przepraszam, Pod nazwą "Stara Hala" myślałem, że zawiera się cały budynek. Taki model jak zaprezentowała Żmijka (obrazek) jest jak najbardziej pożądany. Jest przy takim założeniu obawa o której pisał RAV. Ciężko stwierdzić, która opcja byłaby najlepsza.
Ostatnio edytowane przez Gordian : 08.06.2010 o godz. 22:34.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Niestety ale miasto już cos delikatnie sugeruje ,że może byc tak ,ze pierwszy (pierwsze? mecze zagramy na Hutniku .Brawo Majchrowski powiedz ludziom prosto w oczy ktory termin zostal przez ciebie dotrzymany ani jeden.Na D niema klatek na E sie nie da bo kontenery z biurami .Szkoda nerwów ide spac .Dobranoc wszystkim.Jutro wam napisze wiecej co wiem szkoda gadac
|
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
A gdzie ma być szatnia dla gości jak będziemy niby grali bez skończonego A/B? No to jak wszyscy wiedzą, pod E jest ino jedna ...
Coś była mowa o jakiś kontenerach (?!), ale jakoś nie widzę tego żeby a) ktoś nam dał na to zgodę (pzpn, uefa) b) zgodzą się na to nasi rywale ... Nie orientuję się, więc ktoś możę mi zdradzić "wizję"? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeszcze murawe ma robić Zielona "Budka" to znowu bedzie nie dorobka jak na wszystkich stadionach gdzie robia.Dziś jak Basalaj pojechal do UM na rozmowy i pokazał im liste niedoróbek to sie za głowe złapali .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Stało się jasne że to o czym pisaliśmy non stop od paru miesięcy stanie się faktem. Do października mecze tylko przy otwartej trybunie wschodniej http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=23238
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Kraków: burzyć, czy nie burzyć starą halę Wisły?
http://www.gazetakrakowska.pl/fakty2...isly,id,t.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
chyba nie tylko mnie biora nerwy... to jest cos nieprawdopodobnego co oni odpierdalaja..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 08.06.2010 o godz. 23:26.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
No poraz kolejny zostalismy opluci w twarz .....
naprawde to co sie dzieje przechodzi jakiekolwiek pojecie kłamstwo za klamstwem,wymiajace odpowiedzi,ze stadion bedzie gotowy itd coraz bardziej jestem za jakas akcja jak kolega wyzej ,bo mnie krew zalewa co sie dzieje w tym klubie ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
O ile po meczu reprezentacji byłem lekko rozbawiony, to informacje dot. stadionu mnie po prostu załamały, musiałem pojść na spacer... Na prawdę sądziłem, że nie mogą sobie na to pozwolić, żeby jakiś termin jeszcze zawalić i oddadzą wielką prowizorkę, ale... oddadzą.
Mecz LE odbędzie się 15 lub 22 lipca, czyli w czwartek w godzinach niezbyt póżnych/popołudniowych. Nie ja o tym zadecyduję, ale może lepiej zamiast "wjebać się na D" zrobić wielką manifestację pod UM 2 godz przed meczem (czyli w środku dnia). Ale to musiałoby być nagłośnione mocno i dużo wcześniej na wiślackich stronach internetowych (nie tylko na forach), tak żeby o tym było głośno jeszcze długo... Jeśli przyjdą takie "tłumy", jak ws. głosowania nad 30 mln dofinansowania budowy, ośmieszymy się. Nie możemy być tacy potulni i poprawni, bo jakie są tego efekty... widać :(
Ostatnio edytowane przez rav : 09.06.2010 o godz. 09:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Przegięli... Teraz to już się naprawdę miarka przebrała... Nie wyobrażam sobie teraz braku jakiegokolwiek protestu i pod taką inicjatywą podpisuję się obiema rękami. Tak jak piszą pozostali, to jest najzwyczajniej w świecie plucie nam w twarz i nie godzi się tak postępować miastu ze stuletnim klubem, poważną wizytówką tego miasta.
![]()
"Kiedyś to się na takiego Lecha śpiewało, Kolejorz, Kolejorz, wpier(...) dzisioj mosz"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Niestety wszystko idzie zgodnie z planem...z planem które sporo osób w tym temacie już nakreśliła wiele miesięcy temu - czyli 0 szans na połowę lipca.
Data ostała się z 1 trybuną a ja mam takie wrażenie że na tą połowę lipca i LE to już trzeba powoli rezerwować granie na Hutniku. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trzeba się zorganizować i W KOŃCU dać wyraz naszego niezadowolenia. UM na nas pluje, nie możemy udawać że deszcz pada!
Prośba tylko taka awansem do wszystkich środowisk wiślackich. Jeśli protest/manifestacja/czy inne działania mają przynieść zamierzany efekt, MUSIMY DZIAŁAĆ RAZEM. WISŁA JEST JEDNA! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
LE na Hutniku? ...żart
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Z ciekawości spytam czy ktoś liczył dokładnie ile będzie kosztować stadion Wisły?
Po informacji o kolejnej małej dotacji dla stadion w Poznaniu zacząłem wątpić w jakąkolwiek gospodarność samorządów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
505 mln zł to kwota, o której oficjalnie wiadomo (początkowe prawie 400 + przegłosowane przez radę 30 i 75 mln).
Nie potrafię Ci jednak powiedzieć, jak wygląda sprawa wnętrza trybuny D i telebimów i czegoś tam jeeszcze, co nie zostało ujęte w przetargach. Być może będzie to realizowane w ramach zlecenia zamiennego przez GW, a może na to jeszcze nie ma środków (ostatnie 75 mln to już z budżetu, który uchwali nowowybrana - w jesiennych wyborach - Rada Miasta), Prezes Polimexu mówił kiedyś, że są gotowi skredytować niektóre prace, najwyżej miasto zostałoby postawione pod ścianą - ale to już byłby problem (mam taką nadzieję) innego Prezydenta... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
co tu dużo gadać....jaja nie z tej ziemi
czekamy na to, co napisz dzis zbymak, bo ma podzielić się jakimś info |
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
No to nowy prezes ma nie lada problem. I jak tu myśleć o poważnie o promocji stadionu, sprzedaży karnetów itp. I jeszcze ten bezczelny Majchrowski będzie mówił o tym że Wisła nie kwapi się żeby zostać operatorem stadionu. Nie wiadomo czego, kiedy i na jakich warunkach. Teraz to można panu Majchrowskiemu przedstawić kalkulację ile dzięki tej wzorcowej inwestycji Wisła straciła i będzie tracić w najbliższym czasie. Jak się chce zarabiać to trzeba wcześniej dotrzymywać pewnych ustaleń i deklaracji. U tego Pana to niemożliwe.
A ja ponownie się zapytam bo wcześniej nie uzyskałem odpowiedzi. Jak przyjęli go kibice na dniu otwartym ? Jeb ... nas w tyłek na każdym etapie i my jeszcze się uśmiechamy przy tym. Brak słów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Majchrowski na dniu otwartym posiedział godzinke, coś zjadł coś poopowiadał i poszedł. Kibice z tego co wiem pozostali przy nie miłych spojrzeniach na niego.
I chyba dobrze bo jakby go zwyzywali na dniu otwartym to zaraz by był artykuł w GW ze nie ma sensu organizować takich akcji itd bo tylko "dzicz" przyszedł i zrobili awanture.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Poczytać moje posty z listopada i grudnia - nie wiem czemu teraz jest taki szok ze nie ma stadionu. Pisałem i prosiłem żeby zorganizowac grupe kibicowską działająca w tej sprawie i lobbujacą najpóżniej do lutego .Zglosiły się 2 osoby.
Teraz to sobie możemy protestować.....I tak juz nic nie zrobi Majchrowski ,ZiKiT ani UM. Za późno.Dużo za późno.Zostało czekać co nam podadza na tacy.Murawe od fuszerów z zielonej architektury, jakiś chiński no-name telebim (pewnie w październiku dopiero) itd. ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
No, to co mogło, zostało s*******one.Teraz została kwestia wymiany murawy i telebimu.
Bardzo ciekawi mnie aspekt tej drugiej rzeczy. Mam ogromną nadzieję, że po zakonczeniu budowy przedstawiony zostanie opini publicznej kosztorys- wkońcu stadion budowany jest pieniądzę mieszkanców Krakowa, więc chyba mają prawo wiedzieć co i jak. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Na wszystkich budowach są opóźnienia spowodowane zimą i ostatnimi ulewami. Jedyny problem polega na tym, że nie ma rzetelnej informacji. Ale podczas rządów Majchrowskiego w sprawie żadnej inwestycji nie były podawane potwierdzone informacje. Najwyższa kara powinna spotkać Obtułowicza, który jeszcze gmera przy projekcie. Jego biuro architektoniczne powinno płacić krocie za brak kompetencji od samego rozpoczęcia budowy.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|