|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku | |||
| Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) |
|
490 | 57,11% |
| Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% |
|
94 | 10,96% |
| Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem |
|
36 | 4,20% |
| Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia |
|
181 | 21,10% |
| Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej |
|
57 | 6,64% |
| Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
do usunięcia
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Jedyny mecz w I rundzie gdzie Kirm dostrzegł kolegów to mecz Ślask - Wisła. Zaliczył 2 asysty oraz mecz z Odrą gdzie udało mu się trafić. Inne mecze z rundy jesiennej można przemilczeć - masz 13 meczy jako przykład. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Ale to nie jest przykład. Równie dobrze można powiedzieć że Głowacki jest egoistą bo nie ma 10 asyst. Kirm po prostu unikał gry i nie miał okazji żeby "podać albo przysępić" i to jest powód słabych statystyk a nie jego "egoizm" PS. Podpowiem ci o co mi chodziło, chodziło mi o sytuację że szedł z kimś Kirm dwóch na jednego i zamiast podać (wystawić komuś do pustej bramki) to zabierał się za kiwanie. O taką sytuacje mi chodziło.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 03.06.2010 o godz. 20:27.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Żałuje że nie nagrywam meczy Wisły, wtedy pewnie poszukałbym kilka sytuacji "wstrzeliwania" się Andraża w bramke za czasów Skorży. PS Ja Małeckiego uważam za dobrego piłkarza, jednego z kilku (obok Marcelo) którego ktoś od nas kupi za rozsądne pieniądze a przeciwstawiłem mu przereklamowanego Słoweńca. Stąd uważam że Mały na kadrę zasługuje. Nie mówię że na pierwszą 11 ale na to żeby być powoływany. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Przereklamowany Słoweniec jedzie na mundial a naszym gwiazdkom daleko było żeby się otrzeć o taką wycieczkę więc może przestańmy jeździć tak po Kirmie który w meczach z Levadia pokazał że jest piłkarzem co najmniej jednym z najlepszych a przynajmniej profesjonalnych w naszej ekipie może jego kiepska dyspozycja wynika z czegoś innego ...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I co z tego że jedzie na MŚ? 1. Interesuje mnie to co w Wiśle 2. Widziałem 4 mecze Kirma w kadrze Słowenii i najlepiej zagrał przeciwko Polsce (żenujący mecz rewanżowy w wykonaniu naszych kopaczy). W innych meczach to tylko taki solidny wypełniacz składu 3. Reprezentacja Słowenii pomimo tego ze jedzie na MŚ nie jest silniejsza od naszej - ta sama półka. Łobo też mógł grac w kadrze i nawet grać w Austrii na ME. A czy to znaczy że to świetny kopacz? Łobo i Kirm to podobny poziom. 4. Na mecze z Levadią Kirm grał na świeżości, bo nie brał udziału w obozie naszych kopaczy. Nasze pozostałe gwiazdory miały nogi z ołowiu i na tle poruszających się jak muchy w smole kopaczy Andraz błyszczał. Sam dałem się na to nabrać (myślałem że gość jest ho ho i więcej) Jak mięśnie puściły naszym kopaczom - to Andraż już nie błyszczał. Nie było różnicy.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 03.06.2010 o godz. 21:00.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Można różnie mówić o Kirmie , ale podobno ma najlepsze wyniki wydolnościowe w Wiśle, a do tego najlepiej ułożoną nogę jeśli chodzi o strzał z dystansu. Uważam, że gdyby był dobrze prowadzony i w formie byłby jednym, z 2,3 najlepszych zawodników w lidze. A reprezentacja Słoweni na dzień dzisiejszy jest o klasę lepsza do polskiej miernoty.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Słowenia od czasu Zahovica nie ma też wielkich gwiazd jak Chorwacja czy Serbia. Ktoś kiedyś na forum zasugerował żeby przekwalifikować Kirma na prawą obronę. I ja się z tym zgadzam. Skoro ma taką świetną wydolność i jest tak wybiegany to może na tej pozycji by się nam przydał? Trzeba mieć kondycję żeby biegać od pola karnego do pola karnego. Skoro Piszczek z napastnika może być bocznym obrońcom? Co do strzału z dystansu. Tylko raz trafił w meczu z Odrą Wodzisław.... może ma ale czy gdzieś to jeszcze widać poza treningami? Podsumowując - pomocnik z niego tak dobry jak z Łobo. Pomimo (rzekomo) świetnie ułożonej nogi ani centry ani strzały nie wychodzą. Fakt - dużo biega. To niech pogra na boku obrony ![]() PS Natomiast Łobo o dziwo jest dużo lepszym dryblerem od Kirma. Smutne ale prawdziwe dla "wyznawców" Kirma
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 03.06.2010 o godz. 21:44.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ogryzek jak raz dziennie nie dojebie Kirmowi na forum to pewnie smutny chodzi.
Daj na luz, każdy kto czyta forum zna twoje zdanie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Ale ludzie, o co Wam chodzi
W drugiej połowie gra się wyrównała, bo Antic wpuścił zawodników dla których była to jedna z ostatnich szans na pokazanie swoich aspiracji do pierwszej jedenastki i zaczęli grać na zdecydowanie większym zaangażowaniu. Mimo to do 60 minuty dalej gra była równa, była sytuacja za sytuację, dopiero po kontuzji Piszczka i przeniesieniu Dudki na lewą obronę gra się trochę posypała i Serbowie zaczęli nas dominować, chociaż też oprócz niecelnego strzału Pantelicia z bliska drugiej klarownej sytuacji nie mieli. Ja nie rozumiem jak można być tak zaślepionym naszym narodowym krytykanctwem żeby tego nie dostrzec, wszyscy oczywiście widzą brak zaangażowania Serbów, "bo mundial, bo kontuzje" itd., a nikt nie silił się nawet na zwrócenie uwagi, że graliśmy totalnie eksperymentalnym składem jak równy z równym z drużyną z potencjałem jednym z największych w Europie. Wk**wia mnie po prostu taka typowa wiejskość (w sesie stan umysłu), moda krytyka dla krytyki, bez silenia się o jakikolwiek obiektywizm, gnojenie dla gnojenia, czy jeszcze inaczej mówiąc taplanie się w gów**e...Ale kij Wam w oko. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Tomasz Kuszczak - Grzegorz Wojtkowiak, Michał Żewłakow, Kamil Glik, Dariusz Dudka - Sławomir Peszko, Rafał Murawski, Adrian Mierzejewski - Jakub Błaszczykowski, Robert Lewandowski, Dawid Nowak.
Te Łorły będą dziś stawiać opór Hiszpanom. Ciekaw jestem ile przyjmą do siatki?2,3,4?Chyba wszytko zależy od tego czy Hiszpanom będzie się chciało grać,bo jak tak to i czwóreczka w siateczce może zagościć. I kto to jest ów Wojtkowiak,tudzież Mierzejewski. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Obrona wrecz "fantastyczna"...Glik spadl z Piastem z ligii, Dudka nigdy dobrze nie gral na lewej obronie i kto to jest Wojtkowiak
. |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Nie można zakładać że dostaniemy od Hiszpanów 5 czy 6 bramek. Oczywiście Hiszpania jest niepodważalnyn kandydatem do zwycięstwa w tym meczu i jednym z kandydatów do zwycięstwa w Mistrzostwach Świata ale nie możemy od razu zakładać że dostaniemy wysoki wynik.
Trzeba zagrać po prostu mecz i pokazać co się potrafi. Co do meczu z Finami czy Serbami to przyznam że mogliśmy spokojnie wygrać. Wystarczyło wykorzystać swoje sytułacje. Ale jak zwykle zawiodła nasza skuteczność. Z Hiszpanią tych sytułacji będzie mniej a wykorzystanie jednej było by i tak wyczynem. Ogólnie jestem za takimi meczami z silnymi przeciwnikami bo przy takich rywalach można naprawdę zyskać dużo informacji czego nam brakuje i nad czym trzeba pracować. I przestańmy wkońcu narzekać na nasz skład. Bo to dobrze że grają młodzi, z naszej "buraczanej ligi" i się ogrywają a nie na przykład "gwiazdy" ligi cypryjskiej. ![]()
"Najważniejsze w życiu to by nauczyć się,
które mosty przekraczać a które palić" "Silnym jest ten kto przezwycięża innych Wielkim jest ten kto przezwycięża sam siebie" Mam pomysł na grę przez przeglądarkę Chetnie go sprzedam w 65% Wszystko już opisane. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Tez jestem za tym, zeby grac z najlepszymi...ale w kadrze Polski niech graja najlepsi polscy pilkarze, a nie kopacze, ktorzy nawet w lidze sie nie wyrozniaja.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
O Boze jakie placze i narzekanie. Chyba polskie kompleksy wychodza na wierzch, bo co bo z zachodu, bo Hiszpania to musza nas ograc kilkoma bramkami, musza sie nami bawic... troche szacunku dla siebie i swojego kraju. Rozumim ze jestesmy slabsi na papierze, rozumiem ze stoi na przegranej pozycji ale jesli Wy nie macie wiary w swoj kraj to czemu mieliby ja miec pilkarze? I wyjda z takim nastawieniem jak Wy to bedzie 5:0 ale jak pokaza ze maja jaja i nie maja kompleksow takich jak Wy to moga powalczyc.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Hiszpania ma według mnie aktualnie najlepszą drużynę na świecie.
Fajnie ,że możemy zagrać sparing z nimi. Trzeba tutaj pochwalić działaczy ,ze się wykazali. Wydaje mi się ze 3-0 czy 4-0 to oni mogą z nami wygrać nawet specjalnie się nie męcząc.Taka gierka treningowa. Ciekaw jestem jak na tle mistrzów wyglądać będą te nasz bidulki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
sory za OT
Ogryzek co do Kirma to przypomnij sobie jego wole jak nie raz w meczu bił on ma dobrze ułożoną nogę tylko nikt u nas nie potrafi tego wykorzystać. Jego rzuty wolne są 100razy groźniejsze niż te balony Małeckiego. a co do meczu to racja nie ma się czym podniecać, czy też robić w portki grając z Hiszpania to jest 11 chłopa którzy nie są bogami po prostu mają o niebo lepsze rzemiosło piłkarskie ale to nie powód by przed wyjściem na boisko mówić że przegraliśmy.![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
A co do meczu z Hiszpanami to ja trzymam kciuki za naszych. Bo to nie musi skończyć się 5 czy 6 do 0 na naszą niekorzyść. Trzeba zawalczyć! Hiszpanie muszą my możemy wygrać! To nie my jedziemy na MŚ! My budujemy drużynę i takie mecze są na miejscu. Po wybudowaniu stadionów na Euro do Polski na mecze otwarcia mają ponoć przyjechać Francuzi , Anglicy , Holendrzy. Moim zdaniem nie tylko od wielkiego dzwonu powinniśmy grać z takimi państwami ale częściej bo wtedy coś to daje. ![]()
które mosty przekraczać a które palić" "Silnym jest ten kto przezwycięża innych Wielkim jest ten kto przezwycięża sam siebie" Mam pomysł na grę przez przeglądarkę Chetnie go sprzedam w 65% Wszystko już opisane. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Taktyka Smudy na Hiszpanię - skosić kilka razy ostro Hiszpanów, ażeby piłkarze bali się o swoje zdrowie i tym samym nie angażowali w grę. Nikt przecież nie będzie chciał przez uraz stracić mundialu, w którym jego drużyna obok Argentyny jest głównym faworytem do złota. Jeśli Hiszpania zagra na 80 % swoich możliwości, to skończy się 4:0, ewentualnie 5:1. W pierwszej 11 reprezentacji Polski jest tylko jeden piłkarz europejskiego formaty - Błaszczykowski. Reszta to piłkarzopodobne miernoty. Ciekaw jestem, czy znów Smuda da lekcję wychowawczą Małeckiemu nie wpuszczając go na boisko i czy znów da szansę temu cieniasowi z Legii, którego to bardzo Franz lobbuje,
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
gramy z mistrzami europy i.. naprawdę nie mamy lepszych obrońców w tym 40 milionowym kraju?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja rozumiem, że nie mamy w Polsce systemu szkolenia i ciężko jest nam ukształtować dobrego ofensywnego zawodnika, ale żeby nie znaleźć 4 silnych, dobrze zbudowanych, szybkich i zwrotnych chłopów do obrony, to jest skandal.
|
|
|
|
Voyage! Voyage!
Offline |
|
|
Z takim składem to nawet 50 000 wuwuzeli by nie pomogło...
![]()
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Del Bosque chce wystawić taki skład, jaki w pierwszym meczu MŚ ze Szwajcarami. Ponadto uważa Polskę za zespół grający w podobnym stylu do Helwetów. Ustawienie La Furia Roja ma podobno wyglądać tak:
Casillas - Arbeloa, Puyol, Pique, Capdevila - Xabi Alonso, Busquets, Xavi - Silva, Iniesta - Villa |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jedyna nasza nadzieja chyba w tym że Hiszpanie nie będą chcieli dołączyc swoich zawodników do zbioru ,,wielkich kontuzjowanych'' przed MŚ i nie zagrają na 100 procent swoich możliwości. Ale pewnie na pożegnanie z własnymi widzami i tak wygrają sobie 1 czy 2 do zera...
![]()
SAMO JEDAN KLUB...
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Fojut
Cywka Król Marciniak Danch - obrońcy z kadry z 2007 z Mistrzostw Świata do lat 20. Golański, Kokoszka, Dudka, Bronowicki, Bąk, Żewłakow, Wasilewski, Jop, Kiełbowicz, G. Bartczak, Radomski, Wawrzyniak - obrońcy z kadry Leo Beenhakkera w eliminacjach do Mistrzostw Europy Kuś, Lisowski, Pawelec - "testowani" przez Beenhakkera na miejsce Bąka, Żewłakowa i Wasyla a dziś ani jedni ani drudzy ( nie wszyscy) nie grają w kadrze. Jedni już z zbyt wielu lat na karku O "młodszych" testowanych wcześniej po prostu zapomniano. Faktycznie ciężko jest znaleść kogoś dobrego na pozycję obrońcy tak by był ograny, w formie, z doświadczeniem, młody, i grał w dobrym klubie najlepiej zagranicznym. Taka jest niestety smutna prawda. Więc trzeba szukać wśród tych młodych którzy grają w Polsce i pracować nad nimi bo w Polsce są piłkarze którzy mogą stanowić siłę w reprezentacji na lata. Trzeba tylko ich wyłuskać co nie będzie łatwe a na dodatek mamy jeszcze tylko albo aż(jak to woli) 2lata. ![]()
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
jeśli zagrają takim składem do napewno nie na 100% -jest to chyba jeden z silniejszych składów Hiszpanów więc napewno będą się oszczędzać. Zresztą polacy napewno nie zagrają tak by "połamać" przeciwnika bo gdyby tak było to nikt by się nie godził na takie sparingi na tydzień przed mundialem. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Już widzę posiadanie piłki 20% do 80%. Obstawiam że przekroczymy połowę trzy-cztery razy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Po tym, jak Hiszpanie stwierdzili, że tym meczem będą chcieli sobie poprawić humory przed Mistrzostwami mam naprawdę spore obawy o to co zobaczymy na boisku
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Marszałek Po sprzedaniu Alvareza nie obraziłbym się na Wojtkowiaka na prawej obronie w Wiśle. A Mierzejewskiego z miejsca wymieniam za Kirma albo Łobo. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Hiszpania wcale nie jest taka mocna. Pokazuja to wyniki z Arabia Saudyjska i Japonia. Wystraczy zablokowac najlepszych graczy jak zrobiły to wspomniane reprezentacje i Hiszpanie sie gubia. No ale pytanie czy Orły Smudy potrafia to zrobic. Na pewno nie moga tak grac z Hiszpanami jak z Serbami po 60 minucie
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|