The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.06.2010, 14:39
Dla mnie to jest chore. Kupuje się zawodnika płaci się pieniążki podpisuje się kontrakt niby od 1 lipca, ale zawsze zawodnicy byli dopuszczani do przygotowań z nową drużyną. Dlaczego teraz miałoby być inaczej?

Coś mi tutaj nie pasuje w tych wszystkich doniesieniach.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 07.06.2010, 14:40
900 tys euro.. hehe.. czy oni wiedza co robia?
Odpowiedz cytując
klubus
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.06.2010, 14:46
żeby nie było podobnie jak z jirsakiem bo 900tys euro to już nie jest tak mało!
WISŁA WCIĄŻ WYGRYWA,
ZWYCIĘSTW NIKT NIE LICZY.
PUCHARÓW TEŻ WIELE,
LECZ Z POLSKIEJ MENNICY.
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Stary 07.06.2010, 14:48
klubus napisał(a):Wyświetl post
żeby nie było podobnie jak z jirsakiem bo 900tys euro to już nie jest tak mało!

Zawsze jest ryzyko, albo się je podejmuje i kupuje piłkarzy, albo się go nie podejmuje i bierze piłkarzy z kartą w ręku. Ale wam forumowym malkontentom ani taka opcja się nie podoba, ani taka.
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Od: 12.2006

Stary 07.06.2010, 14:48
kurde i tak wam cos napisac...

przede wszystkim to Basałaj powiedział iż znacznie się podniesie budzet Wisły, głownei za sprawą stadionu, czyli karnetów, dnia meczowego itd... Wspomniał tez o skyboxaxh które mają być naprawde istotną pozycją w punkcie dochodów...
Odpowiedz cytując
klubus
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.06.2010, 14:53
Thar napisał(a):Wyświetl post
Zawsze jest ryzyko, albo się je podejmuje i kupuje piłkarzy, albo się go nie podejmuje i bierze piłkarzy z kartą w ręku. Ale wam forumowym malkontentom ani taka opcja się nie podoba, ani taka.
ok zgadzam się ryzyko trzeba podjąć! ale czy nie lepiej kupić za 900tys euro jakiegoś napastnika który strzelił by nam ok.25 bramek w sezonie, no bo moim zdaniem taka kasa za środkowego pomocnika to jak na nasze warunki trochę dużo. Ale jak jest naprawde dobry to możemy i za taką kasę go brać bo to właśnie on może zamiast 25 bramek może mieć np. 15 asyst. Jeżeli udałoby się kupić jego jakiegoś napstnika bardzo podoba mi się ten z barcy b, bo przecież dawanie za Sobiecha 1mln euro to jest porażka. Jeżeli z Głowackim to prawda i odejdzie to może by kupić Glika lub Sadloka najlepiej obu No i dotego jakiegoś bramkarza np. Navasa

No nic zobaczymy co będzie oby było dobrze

maci0s

a na temat jakiegoś napastnika coś ci wiadomo?
Ostatnio edytowane przez klubus : 07.06.2010 o godz. 14:55.
WISŁA WCIĄŻ WYGRYWA,
ZWYCIĘSTW NIKT NIE LICZY.
PUCHARÓW TEŻ WIELE,
LECZ Z POLSKIEJ MENNICY.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 07.06.2010, 14:56
Panowie. Modlcie sie o ten transfer bo 900 tysiecy Euro to niemalze promocja za tego pilkarza. On pojdzie za o wiele wieksze pieniadze z Polskiej ligi. O ile go nasza szatnia nie przystopuje...

Teraz troche ode mnie o*******u w kierunku maci0s`ia. Jak masz cos pisac to do ****a bez kwot transferowych, OK? Bo pozniej jak sie okaze ze byl wyciek moze **** strzelic cala transakcje.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 07.06.2010, 14:59
ok zgadzam się ryzyko trzeba podjąć! ale czy nie lepiej kupić za 900tys euro jakiegoś napastnika który strzelił by nam ok.25 bramek w sezonie, no bo moim zdaniem taka kasa za środkowego pomocnika to jak na nasze warunki trochę dużo. Ale jak jest naprawde dobry to możemy i za taką kasę go brać bo to właśnie on może zamiast 25 bramek może mieć np. 15 asyst. Jeżeli udałoby się kupić jego jakiegoś napstnika bardzo podoba mi się ten z barcy b, bo przecież dawanie za Sobiecha 1mln euro to jest porażka. Jeżeli z Głowackim to prawda i odejdzie to może by kupić Glika lub Sadloka najlepiej obu

Uważasz że lepiej? No to podaj tu takiego zawodnika, gwarantujacego 25 bramek w sezonie. Ja poza Messim, Rooneyem mało takich widze.

Podoba Ci sie? No i to juz wystarczy. Mi sie podoba Angelina Jolie, ale nie chciałbym jej widziec w składzie.
Btw, w Widzewie jest chłopak z Barcy B, Glik,Matuszek to Real C.
A niejaki Descarga czy Arrubarena, byli znacznie wyzej niz Barca B.

Glik i Sadlok w parze...hmm...a moze Polczak i Wasiluk ?
n/c
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Stary 07.06.2010, 14:59
ok zgadzam się ryzyko trzeba podjąć! ale czy nie lepiej kupić za 900tys euro jakiegoś napastnika który strzelił by nam ok.25 bramek w sezonie, no bo moim zdaniem taka kasa za środkowego pomocnika to jak na nasze warunki trochę dużo. Ale jak jest naprawde dobry to możemy i za taką kasę go brać bo to właśnie on może zamiast 25 bramek może mieć np. 15 asyst. Jeżeli udałoby się kupić jego jakiegoś napstnika bardzo podoba mi się ten z barcy b, bo przecież dawanie za Sobiecha 1mln euro to jest porażka. Jeżeli z Głowackim to prawda i odejdzie to może by kupić Glika lub Sadloka najlepiej obu

Z tym kupowaniem zawodników jest różnie. Wydaje mi się, że wielu z was nie zdaje sobie z tego do końca sprawy. Kupno zawodnika to nie tylko kwota odstępnego i jego kontrakt, ale przede wszystkim jego chęć do przejścia do zaścianka europejskiej piłki jakim póki co jest Polska.

Jeżeli znajdziesz napastnika za 900tyś euro, który będzie w zasięgu finansowym Wisły (chodzi o kontrakt), który "strzeliłby nam ok. 25 bramek w sezonie", a przede wszystkim który wyraziłby chęć gry w polskiej lidze - wtedy śmiało byś mógł nosić miano jednego z najlepszych scoutów w Polsce.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 07.06.2010, 15:03
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Uważasz że lepiej? No to podaj tu takiego zawodnika, gwarantujacego 25 bramek w sezonie. Ja poza Messim, Rooneyem mało takich widze.

Brozek 07/08 - 23 bramki

A Zurawiu i wielu innych nie wspomne bo oni juz dawno przescigneli Messiego czy Rooneya..

mam nadzieje ze to byla ironia.. takich zawodnikow gwarantujacych nawet 30 bramek jest na peczki.. i to w cale nie za duze sumy
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Stary 07.06.2010, 15:04
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Panowie. Modlcie sie o ten transfer bo 900 tysiecy Euro to niemalze promocja za tego pilkarza. On pojdzie za o wiele wieksze pieniadze z Polskiej ligi. O ile go nasza szatnia nie przystopuje...

Teraz troche ode mnie o*******u w kierunku maci0s`ia. Jak masz cos pisac to do ****a bez kwot transferowych, OK? Bo pozniej jak sie okaze ze byl wyciek moze **** strzelic cala transakcje.

masz racje to pownineinem był przemilczec...
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 07.06.2010, 15:06
Panowie. Modlcie sie o ten transfer bo 900 tysiecy Euro to niemalze promocja za tego pilkarza. On pojdzie za o wiele wieksze pieniadze z Polskiej ligi. O ile go nasza szatnia nie przystopuje....
patrz - Kirm

nie chcialem tego pisac ale generalnie to w.g. mnie umieszczanie tu, badz co badz, wiarygodnych przeciekow, dziala na szkode polityki transferowej klubu (jaka by ona nie byla). Jedynymi osobami ktore czerpia z tego korzysc jestesmy my kibice natomiast mysle ze nie ulatwia to negocjacji Wisle z potencjalnymi kandydatami.

Owszem, ja chlone te informacje jak gąbka wode i ostatnio to juz tylko przewijam scrolla az sie nie natkne na nicka zbymak lub maci0s. Poprostu lubie wiedziec co sie naprawde dzieje z moim klubem
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 07.06.2010, 15:08
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post

Brozek 07/08 - 23 bramki

A Zurawiu i wielu innych nie wspomne bo oni juz dawno przescigneli Messiego czy Rooneya..

mam nadzieje ze to byla ironia.. takich zawodnikow gwarantujacych nawet 30 bramek jest na peczki.. i to w cale nie za duze sumy
Ale jak pokazuje miniony sezon, Brożek nie gwarantuje 25 bramek.

Co innego taki Żurawski, czy Frankowski. Oni rzeczywiście prawie w każdym sezonie siekali ponad 20 goli we wszystkich rozgrywkach. Ale mieli też innych partnerów na boisku.
Odpowiedz cytując
Adrian_Suvalkai
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 07.06.2010, 15:10
Brozek 07/08 - 23 bramki
No a Brożek kosztował wtedy na rynku transferowym 900 tys ojro czy 2,5mln?
Powód: lit
Ostatnio edytowane przez Adrian_Suvalkai : 07.06.2010 o godz. 15:12.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 07.06.2010, 15:11

Brozek 07/08 - 23 bramki

to pokaz mi, goscia który gwarantuje 25 bramek w sezonie, wartego razem bańke euro.

za gwarancje 25 bramek, rozumiem conajmniej 2 lub 3 sezony a taką liczbą goli.
23=25 ? czy brakuje 2 bramek?

Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Stary 07.06.2010, 15:11
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
patrz - Kirm

nie chcialem tego pisac ale generalnie to w.g. mnie umieszczanie tu, badz co badz, wiarygodnych przeciekow, dziala na szkode polityki transferowej klubu (jaka by ona nie byla). Jedynymi osobami ktore czerpia z tego korzysc jestesmy my kibice natomiast mysle ze nie ulatwia to negocjacji Wisle z potencjalnymi kandydatami.

Owszem, ja chlone te informacje jak gąbka wode i ostatnio to juz tylko przewijam scrolla az sie nie natkne na nicka zbymak lub maci0s. Poprostu lubie wiedziec co sie naprawde dzieje z moim klubem

Nie zgodzę się z Tobą w ogóle. Jeżeli zbymak i maci0s mają informację to jestem pewien, że pozostałe kluby ekstraklasy mają je tym bardziej. Podejrzewam, że siatka wywiadowcza jest doskonale rozbudowana. Wystarczy tylko spojrzeć na wszystkie doniesienia transferowe, polskie kluby nawet piłkarzy z zagranicy obserwują niejednokrotnie tych samych
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Stary 07.06.2010, 15:12
chłopaki ale jak nie podam cyfr/ liczby to mam za chwile 30 pw... :/

dlatego z rozpędu wpisałem kwotę...

Moze tu napiszę teraz że na pw nie odpisuje na wiadomości typu

"masz cos wiecej?" "co z tym bramkarzem?" "masz nowe wiadomości"

Jak będę miał to napisze na forum i tyle!!

nieznajomym odpisze tylko jesli pytania będą sensowne i nie na jedną nutę...
Odpowiedz cytując
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.06.2010, 15:17
arti napisał(a):Wyświetl post
Skądżeś wytrzasnął taką cyfrę? Pierwsze słyszę...
Chodziło mi o sume, za Żurawia wzieliśmy ponad 3 bańki, za wypożyczenie Kosy do Kaiserslautern kasowaliśmy co sezon 500 tysiaków x 4 sezony. Oczywiście to były tylko doniesienia prasowe ale jak wcześniej nie słyszałeś to już wiesz...
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 07.06.2010, 15:18
Thar napisał(a):Wyświetl post
Nie zgodzę się z Tobą w ogóle. Jeżeli zbymak i maci0s mają informację to jestem pewien, że pozostałe kluby ekstraklasy mają je tym bardziej. Podejrzewam, że siatka wywiadowcza jest doskonale rozbudowana. Wystarczy tylko spojrzeć na wszystkie doniesienia transferowe, polskie kluby nawet piłkarzy z zagranicy obserwują niejednokrotnie tych samych
Tak... tylko brakuje, zeby powstala pilkarska siatka wywiadowcza CIA...

Chyba nie o takie doniesienia chodzilo.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 07.06.2010, 15:20
A te 900 tys to rubli transferowych czy hrywien bo chyba Cupiał nie dał Zdzichowi rozwalić takiej kasy?

A co do tego grajka to szału jeśli chodzi o statystyki on nie robi - Taki trochę lepszy Łobo.
Zeszły sezon to 12 meczów opuszczonych.W 14! był zmieniany w 4 wszedł, jedynie 3 mecze w pełnym wymiarze czasowym więc mam nadzieje że tak jak z Navasem to kolejna bajeczka dla grzecznych dzieci.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 07.06.2010, 15:23
szprotson napisał(a):Wyświetl post
to pokaz mi, goscia który gwarantuje 25 bramek w sezonie, wartego razem bańke euro.
pierwsze z brzegu
Rafal Siemaszko, Pawel Kanik, Dmytro Koszakow.. i nie trzeba miliona euro za cala trojke
o jaka lige chodzi nie bylo mowy, a odnosnie sezonow to rozchodzi mi sie o jeden, bedzie wiecej to tym lepiej, a za banke euro to masz od groma zawodnikow strzelajacych tyle bramek, oczywiscie nie jest mowa o najwyzszym szczeblu w Anglii, Hiszpanii, Wloszech itd..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 07.06.2010 o godz. 15:27.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 07.06.2010, 15:25
pierwsze z brzegu
Rafal Siemaszko, Pawel Kanik, Dmytro Koszakow.. i nie trzeba miliona euro za cala trojke
nie bylo mowy o jaka lige chodzi, a mi rozchodzilo sie o jeden sezon, bedzie wiecej to tym lepiej

Czym sie sugerowałes, że Ci w/w zawodnicy gwarantują Wiśle Kraków 25 bramek na sezon?

Nie rozmawiamy tutaj o swojakach...

w tym temacie rozmawiamy na temat "zakupów, wzmocnień" do drużyny Wisły Kraków. Tak było chyba od zawsze.
To kto gwarantuje nawet 300 bramek Lks Dobrzeniowi, mam daleko w du**e.
Wystarczyło przeczytac wszystko od początku do końca,a wiekszosci naszej rozmowy by nie było.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 07.06.2010 o godz. 15:30.

Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 07.06.2010, 15:27
Pytasz kto strzela 25 bramek w sezonie?
to podalem, o lige nie pytales
i tak samo o to czy gwarantuja Wisle Krakow, gdybym wiedzial kto gwarantuje to poslalbym sobie totka
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 07.06.2010, 15:29
maci0s napisał(a):Wyświetl post
Dobra... troche świeżego mięcha...

Nie pisze ju o tej konferencji bo sie wszystkiego dowiecie z tv... bo troche ich było
Co do niespodzianek to chodziło o ten sportfive, ale nie wiem czemu nie powiedzieli... moze dlatego ze jutro nowy prezes jedzie do urzędu miasta rozmawiac...

Druga sprawa ( tylko mnie znowu nie potnijcie jak sie cos stanie) to sprawa Macedończyka podobno załatwiona, chciała go też Legia, ale z nią wygraliśmy.
Kwota transferowa ponoć 900tys euro i tak jak pisałem Zbymakowi ma być w tym tygodniu na badaniach...
Z tego co mówił Turzański i Basałaj to transferów do klubu nie będzie przed 30 czerwca...
albo inaczej... Informacji o nich nie będzie...
To nie ma sensu. Macedończyk ma przyjechać w tym tygodniu na badania a kontrakt podpisze w lipcu i przez to opuści dwa tygodnie treningów . Jeśli rzeczywiście Wisła dogadałaby się z kimś i ten piłkarz przeszedłby pomyślnie badania to co k.... stoi na przeszkodzie w podpisaniu kontraktu ,np. w tym tygodniu? Coś wydaje mi się że będzie tak jak zawsze , kiedyś Wilczek też mówił (jak jeszcze był prezesem) że wzmocnienia będą na bank ale dopiero od pierwszego dnia okienka, jak się kończyło wszyscy wiemy. Legia jakoś nie czeka do lipca i Onyszko też nie czekał , a może My z nim chcieliśmy podpisać kontrakt dopiero w lipcu? Jeśli tak działamy to nie zdziwię się jak ten Macedończyk za jakiś czas podpisze kontrakt z kimś innym kto po prostu przebija naszą ofertę i reszta piłkarzy którymi "rzekomo" się interesujemy również przed początkiem lipca znajdzie innych pracodawców!
Odpowiedz cytując
TSW06
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.06.2010, 15:38
fanfan napisał(a):Wyświetl post
To nie ma sensu. Macedończyk ma przyjechać w tym tygodniu na badania a kontrakt podpisze w lipcu
chyba bardziej chodzi o to że podpisze w tym tygodniu ale kontrakt obowiązywać ma od 1. lipca. jeśli nie to rzeczywiście nie ma to większego sensu
Pozdrowienia z Częstochowy!!
"Żyjesz w kraju w którym wszyscy chcą cię zrobić w chuja..
."
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 07.06.2010, 15:53
maci0s napisał(a):
Dobra... troche świeżego mięcha...

Nie pisze ju o tej konferencji bo sie wszystkiego dowiecie z tv... bo troche ich było
Co do niespodzianek to chodziło o ten sportfive, ale nie wiem czemu nie powiedzieli... moze dlatego ze jutro nowy prezes jedzie do urzędu miasta rozmawiac...

Druga sprawa ( tylko mnie znowu nie potnijcie jak sie cos stanie) to sprawa Macedończyka podobno załatwiona, chciała go też Legia, ale z nią wygraliśmy.
Kwota transferowa ponoć 900tys euro i tak jak pisałem Zbymakowi ma być w tym tygodniu na badaniach...
Z tego co mówił Turzański i Basałaj to transferów do klubu nie będzie przed 30 czerwca...
albo inaczej... Informacji o nich nie będzie...
Powiedzcie mi panowie? Czego nie rozumiecie w tym pogrubionym zdaniu? Z czytania ze zrozumieniem w szkolach nauczecielki stawialy same paly?
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 07.06.2010, 16:05
http://transfermarkt.de/de/nick-pros...ler_31535.html

Proschwitz, ktory strzelil w tym sezonie 23 gole na 29 spotkan przechodzi z wolnego transferu do Thun(ktore jakby nie bylo jest marnym klubikiem, ale w przeciwienstwie do Wisły grało niedawno w LM)

Za niedługo ktoś gwizdnie Tomasa Micole z Banika za darmoche
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 07.06.2010, 16:11
Powiedzcie mi panowie? Czego nie rozumiecie w tym pogrubionym zdaniu? Z czytania ze zrozumieniem w szkolach nauczecielki stawialy same paly?
Ja akurat byłem chory kiedy uczyli w szkole czytania ze zrozumieniem, wiec możne dlatego uważam że pogrubiony tekst jest bez sensu, szczególnie w odniesieniu do wcześniejszego zdania.
Chyba że to nowa metoda marketingowa - podpisywać kontrakty i trzymać to w takemnicy
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 07.06.2010, 16:12
900 tys Ojro :| Obym się mylił ale to może byc kolejny Jirsak :|
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 07.06.2010, 16:14
kiedy temu zawodnikowi z Macedonii konczy sie kontrakt?

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów