|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2010
Offline |
|
|
A jak otworzy sie te drzwi na D to jest tam ziemia czy jest wylany beton?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
To nazywasz klatką schodową? To są same schody. Przez takie schody mają wchodzić kibice na jedną z trybun na stadionie który kosztował prawie pół miliarda złotych?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Na żadnym zdjęciu nie doszukałem się klatki schodowej.
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
To wygląda bardziej jak jakieś schody techniczne, niż klatka schodowa dla kibiców. Wybudowane jedynie boczne zewnętrzne ściany trybuny. Gdyby faktycznie zaplecze powstało i wymagało jedynie wykończeniówki, to byśmy o tym wiedzieli, a na stronie klubu była fotorelacja. Budowę trybuny północnej obserwowałem (miałem już wtedy stałe łącze) i nie przypominam sobie ani galerii ani informacji odnośnie budowy wnętrza trybuny. Były za to deklaracje o jego wykonaniu zaraz po skończeniu głównej konstrukcji. Gdyby faktycznie brakowało jedynie wykończeniówki, to raczej wątpię że do tej pory nie skończyliby tego wnętrza. Tu rozchodzi się o większy koszt, czyli wybudowanie wnętrza od podstaw, inaczej by tyle czasu nie zwlekano z tym. Gdyby był stan surowy, to zapewne kibice wchodziliby wnętrzem już teraz, nie problem zamontować barierki aby spełnić wymogi bezpieczeństwa.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Te schody na 100% nie są technicznymi tylko docelowymi .
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
niech będą nawet i docelowymi. Nie ma klatek,a jeśli nie wykonano nic poza tym co był w umowie, którą zaprezentował prezydent na spotkaniu lata temu to i stropów nie ma i ścian wewnętrznych.
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A czy ja napisałem gdzieś o stropach czy ściankach , mnie chodziło tylko o schody że są .
A do klatek schodowych brakuje im parę rurek jako barierki , tak jak kiedyś na A i B. |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|||
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Marco, macie tam pisarza od głupich tekstów, więc niech się wysili i pismo gotowe. Nie wiem czy Kempes pamięta, że budowę symbolicznie rozpoczął Kasperczak, a jedno z pierwszych krzesełek "przykręcał" Frankowski. Bojkotujemy stadion?
Oczywiście żartuję, by pokazać bzdurność niektórych zachowań. ![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Banita
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Powiem tak, jak sie potwierdzą informacje dotyczące wzięcia trybuny D przez tą organizacje o której nie wolno tu pisac...( a dzisiaj jeszcze Zbymak z zupełnie innego zródła mi o tym napisał) to będzie ciekawie..
Ciekawy jestem czy sobie z tym poradzą... Chociaż mimo tego co sie tu mówi jest tam kilku łebskich facetów, a przede wszystkim ludzi sukcesów i mogą to zrobić naprawde nieźle... Czyzby sie szykowala rewolucja w klubie na miare "wiary lecha" ? Z zaznaczeniem, ze nasi są sporo normalniejsi... Zobaczymy... ale w zasadzie pomysl z taką trybuną mi się nawet podoba... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Czy musisz pisać tak tajemniczo?
![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Daj spokój, napisałem to tak, ze nawet średnio ogarnięty Wiślak po minucie zorientuje się o co chodzi:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Szok. To byłoby naprawdę "coś".
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Że to SKWK ma sobie zarządzać D (utrzymywać porządek wśród ludzi w taki sposób jaki chce, organizować catering) to pomysł dość stary - miło, że nowy prezes, z tego co piszesz, ma kontynuować ten kierunek.
Ale chyba nie wpadli z miastem przypadkiem na to, żeby to SKWK sobie samo klatki schodowe zbudowało...? :] nie siej psychozy, pisząc takie pierdoły. |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
||
Żuraw z Majchrowskim ![]() Miętta i Czerwiński ![]() Kasperczak obecny jak cała drużyna i ja Nie traktować poważnie bo znów się burza rozpęta
Ostatnio edytowane przez PvD : 05.06.2010 o godz. 22:15.
![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
Myślę ze oni prędzej sobie znajdą partnerow gotowych w to zainwestowac niż miasto, lub klub... a w dodatku zagwarantują im porządek i niezły zbyt... Co do tej psychozy to mialo być tak na pół serio... Zeby sie każdy zorientował o kogo chodzi |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Zlecone mówisz... no to się wreszcie w odpowiedzi na interpelacje czymś pochwalą.
Resztę trybuny = mówisz o zagospodarowaniu zaplecza, np. na pub, si? Powód: przewaliłem
Ostatnio edytowane przez rav : 05.06.2010 o godz. 22:24.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
a skąd my to mamy wiedziec?
![]() kto będzie sprzedawał napoje, kiełbaski itd... wyjdzie w praniu... na pewno będzie tam zaplecze bufetowe... moze "u wiślaków" przeniosą lub zrobią filie? Przeciez to mekka skwk... ale az takich szczegółów to nie znamy |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
![]() Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Powiem tak: najważniejsze, żeby miasto rzeczywiście oddało tą trybunę tak, żeby dało się tam wejść od pierwszego meczu w lipcu. Na dzień dzisiejszy najważniejszy "nius" to to, co napisał Zbymak, że zlecono te niezbędne prace.
A już urządzenie tego i oddanie kibicom - jak wspomniałem nie jest to pomysł nowy. I na pewno pomysł bardzo rozsądny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Mam na myśli zagospodarowanie trybuny czyli kiełbaska piwko fajna muza i dochodzik dla klubu .Kto to bedzie dokładnie dowiemy sie nie długo być moze "U Wislakow" ja jestem za
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ciekawy jestem, jak będzie stadion wyglądał z kopca w nocy przy zapalonych jupiterach.
Będzie miazga ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najlepiej jeśli konkretna osoba/organizacja jest odpowiedzialna za konkretne sprawy. Więc jeśli ten news z SKWK i trybuną D się potwierdzi to będzie fajny ruch ze strony klubu. O ile nie zgadzam się z publikowanymi czasami tekstami na stronie internetowej stowarzyszenia (o czym piszę w innym temacie), to myślę że są tam osoby, które poradzą sobie z tym zadaniem. Szczególnie, że będzie im na pewno bardzo zależeć, żeby wszystko wyszło jak należy.
Czekamy zatem na potwierdzenie tejże informacji i szczegóły współpracy. No i tak jak już ktoś pisał, obyśmy na pierwszy mecz ligowy mogli korzystać z D i mieli choćby klatki schodowe oddane do użytku |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ze swojej strony nic więcej nie powiem oprócz tego, że moim zdaniem zagospodarowanie i inwestycja w sektor D to naprawde bardzo ciężkie zadanie. Począwszy od tego, że nie ma i nie będzie tam szczególnie dużo miejsca na catering i inną komercję a skończywszy na tym, że na dzisiaj trybuna jest praktycznie pusta pod spodem (co może się oczywiście zmienić).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008