The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.06.2010, 16:55
hmmmm schody?

z wiki
Cytat:
Klatka schodowa to wydzielone ścianami z budynku lub dobudowane w postaci dobudówki, wieży pomieszczenie przeznaczone dla schodów.
Ostatnio edytowane przez PvD : 05.06.2010 o godz. 17:09.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
wojti11795
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2010

Stary 05.06.2010, 16:58
A jak otworzy sie te drzwi na D to jest tam ziemia czy jest wylany beton?
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 05.06.2010, 17:06
To nazywasz klatką schodową? To są same schody. Przez takie schody mają wchodzić kibice na jedną z trybun na stadionie który kosztował prawie pół miliarda złotych?
Odpowiedz cytując
filip74
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 05.06.2010, 17:17
Zwitter napisał(a):Wyświetl post
To nazywasz klatką schodową? To są same schody. Przez takie schody mają wchodzić kibice na jedną z trybun na stadionie który kosztował prawie pół miliarda złotych?
http://picasaweb.google.pl/trrogdor....27806744544658
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 05.06.2010, 17:21
Na żadnym zdjęciu nie doszukałem się klatki schodowej.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 05.06.2010, 17:52
To wygląda bardziej jak jakieś schody techniczne, niż klatka schodowa dla kibiców. Wybudowane jedynie boczne zewnętrzne ściany trybuny. Gdyby faktycznie zaplecze powstało i wymagało jedynie wykończeniówki, to byśmy o tym wiedzieli, a na stronie klubu była fotorelacja. Budowę trybuny północnej obserwowałem (miałem już wtedy stałe łącze) i nie przypominam sobie ani galerii ani informacji odnośnie budowy wnętrza trybuny. Były za to deklaracje o jego wykonaniu zaraz po skończeniu głównej konstrukcji. Gdyby faktycznie brakowało jedynie wykończeniówki, to raczej wątpię że do tej pory nie skończyliby tego wnętrza. Tu rozchodzi się o większy koszt, czyli wybudowanie wnętrza od podstaw, inaczej by tyle czasu nie zwlekano z tym. Gdyby był stan surowy, to zapewne kibice wchodziliby wnętrzem już teraz, nie problem zamontować barierki aby spełnić wymogi bezpieczeństwa.
Cytat:
A jak otworzy sie te drzwi na D to jest tam ziemia czy jest wylany beton?
Diabli go wiedzą, nikt tam raczej nie był. Na pewno jest kawałek wylewki w miejscu przy elewacji, inaczej nie obsadziliby szyb i drzwi.
Odpowiedz cytując
filip74
Senior Member

Stary 05.06.2010, 18:01
Te schody na 100% nie są technicznymi tylko docelowymi .
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 05.06.2010, 18:04
filip74 napisał(a):Wyświetl post
Te schody na 100% nie są technicznymi tylko docelowymi .
niech będą nawet i docelowymi. Nie ma klatek,a jeśli nie wykonano nic poza tym co był w umowie, którą zaprezentował prezydent na spotkaniu lata temu to i stropów nie ma i ścian wewnętrznych.
Cytat:
Odpowiedz cytując
filip74
Senior Member

Stary 05.06.2010, 18:40
A czy ja napisałem gdzieś o stropach czy ściankach , mnie chodziło tylko o schody że są .
A do klatek schodowych brakuje im parę rurek jako barierki , tak jak kiedyś na A i B.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 05.06.2010, 18:42
filip74 napisał(a):Wyświetl post
A czy ja napisałem gdzieś o stropach czy ściankach , mnie chodziło tylko o schody że są .
A do klatek schodowych brakuje im parę rurek jako barierki , tak jak kiedyś na A i B
ale klatek schodowych nie ma

Cytat:
A do klatek schodowych brakuje im parę rurek jako barierki , tak jak kiedyś na A i B
na A/B to chyba też nie były klatki schodowe
Cytat:
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 05.06.2010, 21:40
Marco, macie tam pisarza od głupich tekstów, więc niech się wysili i pismo gotowe. Nie wiem czy Kempes pamięta, że budowę symbolicznie rozpoczął Kasperczak, a jedno z pierwszych krzesełek "przykręcał" Frankowski. Bojkotujemy stadion?

Oczywiście żartuję, by pokazać bzdurność niektórych zachowań.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Od: 12.2006

Stary 05.06.2010, 21:48
Powiem tak, jak sie potwierdzą informacje dotyczące wzięcia trybuny D przez tą organizacje o której nie wolno tu pisac...( a dzisiaj jeszcze Zbymak z zupełnie innego zródła mi o tym napisał) to będzie ciekawie..

Ciekawy jestem czy sobie z tym poradzą... Chociaż mimo tego co sie tu mówi jest tam kilku łebskich facetów, a przede wszystkim ludzi sukcesów i mogą to zrobić naprawde nieźle...

Czyzby sie szykowala rewolucja w klubie na miare "wiary lecha" ?

Z zaznaczeniem, ze nasi są sporo normalniejsi...

Zobaczymy... ale w zasadzie pomysl z taką trybuną mi się nawet podoba...
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 05.06.2010, 22:04
Czy musisz pisać tak tajemniczo?
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Stary 05.06.2010, 22:05
Daj spokój, napisałem to tak, ze nawet średnio ogarnięty Wiślak po minucie zorientuje się o co chodzi:
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.06.2010, 22:07
Szok. To byłoby naprawdę "coś".
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 05.06.2010, 22:07
Że to SKWK ma sobie zarządzać D (utrzymywać porządek wśród ludzi w taki sposób jaki chce, organizować catering) to pomysł dość stary - miło, że nowy prezes, z tego co piszesz, ma kontynuować ten kierunek.

Ale chyba nie wpadli z miastem przypadkiem na to, żeby to SKWK sobie samo klatki schodowe zbudowało...? :]

maci0s napisał(a):Wyświetl post
przez tą organizacje o której nie wolno tu pisac...
nie siej psychozy, pisząc takie pierdoły.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 05.06.2010, 22:10
gigant napisał(a):Wyświetl post
Marco, macie tam pisarza od głupich tekstów, więc niech się wysili i pismo gotowe. Nie wiem czy Kempes pamięta, że budowę symbolicznie rozpoczął Kasperczak, a jedno z pierwszych krzesełek "przykręcał" Frankowski. Bojkotujemy stadion?

Oczywiście żartuję, by pokazać bzdurność niektórych zachowań.
czepiając się szczegółów to symbolicznego rozpoczęcia dokonali Ci:

Żuraw z Majchrowskim

Miętta i Czerwiński

Kasperczak obecny jak cała drużyna i ja

Nie traktować poważnie bo znów się burza rozpęta
Ostatnio edytowane przez PvD : 05.06.2010 o godz. 22:15.
Cytat:
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 05.06.2010, 22:12
rav napisał(a):Wyświetl post
Że to SKWK ma sobie zarządzać D (utrzymywać porządek wśród ludzi w taki sposób jaki chce, organizować catering) to pomysł dość stary - miło, że nowy prezes, z tego co piszesz, ma kontynuować ten kierunek.

Ale chyba nie wpadli z miastem przypadkiem na to, żeby to SKWK sobie samo klatki schodowe zbudowało...? :]

Klatki i wc zrobi miasto co zostało juz zlecone .Maci0sowi chodziło o reszte trybuny
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Stary 05.06.2010, 22:14

No własnie wpadli... Ale w sumie zastanow sie... mało tam mają firm które mogą im pomóc? Choćby producenta "Białej Gwiazdy"...
Myślę ze oni prędzej sobie znajdą partnerow gotowych w to zainwestowac niż miasto, lub klub... a w dodatku zagwarantują im porządek i niezły zbyt...

Co do tej psychozy to mialo być tak na pół serio... Zeby sie każdy zorientował o kogo chodzi
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 05.06.2010, 22:18
Zlecone mówisz... no to się wreszcie w odpowiedzi na interpelacje czymś pochwalą.

Resztę trybuny = mówisz o zagospodarowaniu zaplecza, np. na pub, si?
Powód: przewaliłem
Ostatnio edytowane przez rav : 05.06.2010 o godz. 22:24.
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Stary 05.06.2010, 22:23
a skąd my to mamy wiedziec?

kto będzie sprzedawał napoje, kiełbaski itd... wyjdzie w praniu... na pewno będzie tam zaplecze bufetowe... moze "u wiślaków" przeniosą lub zrobią filie? Przeciez to mekka skwk...

ale az takich szczegółów to nie znamy
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 05.06.2010, 22:25
Z Kopca Kościuszki

http://i47.tinypic.com/2ev9k5k.jpg
http://i49.tinypic.com/333db1y.jpg
Cytat:
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 05.06.2010, 22:28
Powiem tak: najważniejsze, żeby miasto rzeczywiście oddało tą trybunę tak, żeby dało się tam wejść od pierwszego meczu w lipcu. Na dzień dzisiejszy najważniejszy "nius" to to, co napisał Zbymak, że zlecono te niezbędne prace.

A już urządzenie tego i oddanie kibicom - jak wspomniałem nie jest to pomysł nowy. I na pewno pomysł bardzo rozsądny.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 05.06.2010, 22:33
Zlecone mówisz... no to się wreszcie w odpowiedzi na interpelacje czymś pochwalą.

Resztę trybuny = mówisz o zagospodarowaniu zaplecza, np. na pub, si?
Mam na myśli zagospodarowanie trybuny czyli kiełbaska piwko fajna muza i dochodzik dla klubu .Kto to bedzie dokładnie dowiemy sie nie długo być moze "U Wislakow" ja jestem za
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 05.06.2010, 22:34
Cytat:
Powiem tak: najważniejsze, żeby miasto rzeczywiście oddało tą trybunę tak, żeby dało się tam wejść od pierwszego meczu w lipcu.
To jest raczej nie realne, chyba że w opcji przygotowania jedynie dojścia przez trybunę do klatek schodowych i z klatek na trybunę, przy czym równocześnie będą się toczyć niezbędne prace żelbetowe, murarskie itd. Do zrobienia jest mnóstwo rzeczy.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 05.06.2010, 22:36
Ciekawy jestem, jak będzie stadion wyglądał z kopca w nocy przy zapalonych jupiterach.
Będzie miazga

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 05.06.2010, 22:37
Najlepiej jeśli konkretna osoba/organizacja jest odpowiedzialna za konkretne sprawy. Więc jeśli ten news z SKWK i trybuną D się potwierdzi to będzie fajny ruch ze strony klubu. O ile nie zgadzam się z publikowanymi czasami tekstami na stronie internetowej stowarzyszenia (o czym piszę w innym temacie), to myślę że są tam osoby, które poradzą sobie z tym zadaniem. Szczególnie, że będzie im na pewno bardzo zależeć, żeby wszystko wyszło jak należy.

Czekamy zatem na potwierdzenie tejże informacji i szczegóły współpracy. No i tak jak już ktoś pisał, obyśmy na pierwszy mecz ligowy mogli korzystać z D i mieli choćby klatki schodowe oddane do użytku
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 05.06.2010, 23:12
Ze swojej strony nic więcej nie powiem oprócz tego, że moim zdaniem zagospodarowanie i inwestycja w sektor D to naprawde bardzo ciężkie zadanie. Począwszy od tego, że nie ma i nie będzie tam szczególnie dużo miejsca na catering i inną komercję a skończywszy na tym, że na dzisiaj trybuna jest praktycznie pusta pod spodem (co może się oczywiście zmienić).
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 05.06.2010, 23:18
maci0s napisał(a):Wyświetl post
Daj spokój, napisałem to tak, ze nawet średnio ogarnięty Wiślak po minucie zorientuje się o co chodzi:
Faktycznie, troche zalany jestem

Kiedy można się spodziewać jakiś konkretów w tej sprawie?
Odpowiedz cytując
WRzŚ
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 06.06.2010, 00:12
Simao1 napisał(a):Wyświetl post
Dla rozluźnienia atmosfery:

http://i46.tinypic.com/25h1url.png

Chyba jakiś szaleniec pracuje na budowie
KKS Karpaty akurat w tym miejscu.
Odpowiedz cytując