The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.06.2010, 19:35
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
wszędzie piszą że w Polsce błędem jest od małego nastawianie na wynik a nie na technikę czy taktykę
Weź lepiej naucz się czytać ze zrozumieniem naprawdę polecam ;]
Ja *******e...sam chłopie piszesz, żeby nastawić się na technikę. OK. też tak myślę.
Ale Kulawika filozofia polega na tym, żeby tłamsić indywidualności, kiwki, indywidualne przebłyski i skupić się na "grze zespołowej, kolektywie bo daje to wyniki"

Więc się zastanów. Indywidualna technika czy gra zespołowa? Wg mnie to i to. A z wywiadu z Kulawikiem odniosłem wrażenie, że jak ktoś zacznie się kiwać to nie wystąpi w następnym meczu.
Podkreśle jeszcze raz. Jeśli ktoś ma predyspozycje do kiwania i mu to w miare wychodzi to powinien na tym poziomie rozgrywek jak najczęściej się kiwać a nie skupiać na grze zespowej. Na grze zespołowej powinni się skupiać zawodnicy ze zmysłem do gry defensywnej. Piłkarze mający zmysł do gry ofensywnej powinni się kiwać, co niestety zabrania im Kulawik. Takie wrażenie odniosłem z wywiadu..
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 04.06.2010, 19:39
Kordel_Walker a Ja ci 2 raz napiszę trenowałem u niego i nigdy nie tłamsił indywidualności ale Ty chyba w piłę nie grałeś i nie przechodziłeś szczebli od trampkarza do seniora jest zajebista różnica w grze ale Ty oczywiście tego nie widzisz albo nie chcesz widzieć.
a widziałeś jak grali że takie rzeczy wnioskujesz? czytałeś cały wywiad czepiłeś się bezsensu jednego zdania i wymyślasz teorie ;];]

Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 04.06.2010, 19:59
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
Kordel_Walker a Ja ci 2 raz napiszę trenowałem u niego i nigdy nie tłamsił indywidualności ale Ty chyba w piłę nie grałeś i nie przechodziłeś szczebli od trampkarza do seniora jest zajebista różnica w grze ale Ty oczywiście tego nie widzisz albo nie chcesz widzieć.
a widziałeś jak grali że takie rzeczy wnioskujesz? czytałeś cały wywiad czepiłeś się bezsensu jednego zdania i wymyślasz teorie ;];]
To czy ja grałem w piłkę chyba nie ma tu znaczenia..
Masz racje nie przeczytałem całego wywiadu tylko jedno zdanie..

Nie chcę cie dobijać, ale masz tu jeszcze jeden cytat twojego trenera:

Cytat:
U nich nie było tej kalkulacji, że trzeba mecz zremisować albo jak wygrywamy, to pilnować wyniku
Nie wiem może to i słuszna teoria, ale do mnie bardziej przemawia filozofia np. Smudy. Jak wychodzisz na mecz to nie ma kalkulacji. Zawsze gramy o zwycięstwo...Kalkulowaliśmy my niestety w meczu u siebie z Amiką, skończyło się remisem, każdy zadowolony i jak sie skończyło - wiadomo. U Smudy jak piłkarze wygrają mecz 4:0 to mają o******* w w szatni, dlaczego tylko 4:0 jak mogli 10:0...ale wdarło się kalkulowanie, rozkojarzzenie, coś jak w meczu Wisły z Legią. Skończyło się 3:0, ale powinno być 6:0....pilnowanie wyniku Trzeba dobić przeciwnika, wycisnąć z meczu na maxa a nie kalkulować. Tak myśle.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 04.06.2010, 20:09
Kordel_Walker napisał(a):Wyświetl post
Ja *******e...sam chłopie piszesz, żeby nastawić się na technikę. OK. też tak myślę.
Ale Kulawika filozofia polega na tym, żeby tłamsić indywidualności, kiwki, indywidualne przebłyski i skupić się na "grze zespołowej, kolektywie bo daje to wyniki"

Więc się zastanów. Indywidualna technika czy gra zespołowa? Wg mnie to i to. A z wywiadu z Kulawikiem odniosłem wrażenie, że jak ktoś zacznie się kiwać to nie wystąpi w następnym meczu.
Podkreśle jeszcze raz. Jeśli ktoś ma predyspozycje do kiwania i mu to w miare wychodzi to powinien na tym poziomie rozgrywek jak najczęściej się kiwać a nie skupiać na grze zespowej. Na grze zespołowej powinni się skupiać zawodnicy ze zmysłem do gry defensywnej. Piłkarze mający zmysł do gry ofensywnej powinni się kiwać, co niestety zabrania im Kulawik. Takie wrażenie odniosłem z wywiadu..
I ma racje, że zabrania. Bo w wieku 18 czy 20 lat techniki się już nie nauczy. Za późno. Technikę można wyszkolić do 14-15 roku życia, maks. W tym tkwi problem.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 04.06.2010, 20:13
morgenes napisał(a):Wyświetl post
I ma racje, że zabrania. Bo w wieku 18 czy 20 lat techniki się już nie nauczy. Za późno. Technikę można wyszkolić do 14-15 roku życia, maks. W tym tkwi problem.
Ok, ale może ma tą technikę wyszkoloną w wieku 14-15lat i teraz nie może jej użyć , doszlifować, żeby w pierwszym składzie Wisły z niej korzystać? Bo taka teoria i filozofia Kulawika, żeby grać zespołowo i nie kiwać
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 04.06.2010, 20:19
Kordel_Walker widac ze w pilke nie grales jesli wynik 3:0 to po co ryzykowac nie potrzebnie kontuzje MOzna przeciez uspokoic gre a wtedy moze uda sie jeszcze cos strzelic!!

a wracajac do bramkarza to czuje ze Navas jest juz nasz
Powód: edit
Ostatnio edytowane przez wislakrakow124 : 04.06.2010 o godz. 20:21.
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Od: 12.2006

Stary 04.06.2010, 20:30
wislakrakow124 napisał(a):Wyświetl post
a wracajac do bramkarza to czuje ze Navas jest juz nasz
.. czuj czuj... czuwaj... a tak serio to blisko jest... kwestia tylko ile lat kontrakt... on chce 3 a klub 5...

Edit: Marcinklon z postu ponizej dostał odpowiedz na pw...:]

Wam tylko powiem że niestety mi tarot dzisiaj nie wyszedł...

Prosze admina o wyrozumiałosc:]
Ostatnio edytowane przez maci0s : 04.06.2010 o godz. 20:49.
Odpowiedz cytując
Marcinklon
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 04.06.2010, 20:42
ps.Macios z jakiej firmy masz szklaną kule bo w mojej tego nie widać
Ohghnom wasz jeśli wy przyjdziecie do Izraela byliście mordowane wy uważacie w aeroporcie my fiksujemy
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Stary 04.06.2010, 20:42
maci0s widze znowu jestes Wlasnie nie dawno mi ktos mowil ze jedyne co zostalo do uzgodnienia to dlugosc kontrantu
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 04.06.2010, 20:48
Marcinklon napisał(a):Wyświetl post
Macios jest pewniejszy niż wszystkie gazety razem wzięte. Co jak co, ale mogę potwierdzić, że to co on mówi teraz jest prawdą.

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 04.06.2010, 20:48
maci0s napisał(a):Wyświetl post
.. czuj czuj... czuwaj... a tak serio to blisko jest... kwestia tylko ile lat kontrakt... on chce 3 a klub 5...
Logika by podpowiadała, żeby podpisać na 4 Hej, żebyś tylko znowu nie podpadł!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 04.06.2010, 20:49
Koledzy te wszystkie pytania, zaczepki i odezwy do Maci0sa saniepotrzebne. Czlowiek cos wie, ma wiele ciekawych i prawdziwych informacji ale to nie znaczy ze trzeba z siebie robic nadzwyczajciekawego pytac ciagle Maci0s a wiesz cos o tym, a o tym, no wez cos napisz bo kupe zrobie jak sie nie dowiem dzisiaj. Niech pisze co wie i tyle a wszystkie te odzywki do Niego sa malo powazne i tylko pokazuja ze ktos jest mentalnie na poziomie 12 latka. Nie robmy z forum posmiewiska bo nie wierze ze ktos niby tak kocha Wisle ze mui jak najpredzej wiedziec wszystko co tylko wie Maci0s. Raczej mysle ze sie wielu osobom nudzi i nie majac co zrobic to zadaja niepotrzebne pytania. A jak ktos nie wierzy w to co On pisze to niech nie komentuje
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 04.06.2010, 20:54
Marcinklon napisał(a):Wyświetl post
Sama kula to jeszcze nic trzeba umieć z niej czytać tak jak Maci0s
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Stary 04.06.2010, 20:54
Dzięki Jaroo1, może ktoś zrozumie...
Póki co nie nadązam czyścic skrzynki odbiorczej...

a zeby było w temacie, to: Polityka transferowa naszego klubu w tym okienku będzie dość zauważalna... ;P

a tak serio, na bank transfery wreszcie wzmocnią drużynę, bądźcie cierpliwi
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 04.06.2010, 20:55
Okienko transferowe ,mega optymistyczny wariant:
- zatrudniamy Navasa
- zatrudniamy Soriano (badz innego napastnika)
- wypozyczamy Cissokho ( o ile jest tego wart i to rzeczywiscie prawy obronca)
- sciagamy Sadloka
to bylby wypas , z mojego punktu widzenia powinno sie podpsiac jeszcze kontrakt z Issa Ba ,ale to juz raczej nierealne.
Odpowiedz cytując
WalkerLukeTS
Member

Od: 06.2010

Stary 04.06.2010, 21:03
Nie męczyć Maci0sa, i tak chłopak dużo mówi....

Hm...AS82: cóż, ten Twój optymistyczny wariant do mnie nie przemawia.....heh....
oby nie ten Cissokho. Za to moim zdaniem Wisła powinna wyłożyć kaskę na napastnika i skrzydłowego koniecznie i będzie git. Trzeb podreperować ofensywę a wiadomo że trener Kasperczak to bokami lubi niszczyć rywali. Także do dzieła działacze.... Skrzydłowy musi być, bo Łobo się zamęczy przez cały sezon
Pozdrawiam Wiślacy i owocnych transferów życzę....
Odpowiedz cytując
bikowy
Banita

Od: 11.2009

Stary 04.06.2010, 21:05
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Okienko transferowe ,mega optymistyczny wariant:
- zatrudniamy Navasa
- zatrudniamy Soriano (badz innego napastnika)
- wypozyczamy Cissokho ( o ile jest tego wart i to rzeczywiscie prawy obronca)
- sciagamy Sadloka
to bylby wypas , z mojego punktu widzenia powinno sie podpsiac jeszcze kontrakt z Issa Ba ,ale to juz raczej nierealne.

Powiem tak kolego...Dyskutuję od dłuzszego czasu na p.w z wieloma żądnych sensacji kibiców TSW...no i zepsułeś mi całą robotę.
Bo z nazwiskami wstrzeliłeś się niemal w 100 %...pozdrawiam.
PS.Nazwiskami które Nas wzmocnią...
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Stary 04.06.2010, 21:07
jesli te wzmocnienia naprawde maja byc to ten sezon nie musi byc stracony
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 04.06.2010, 21:14
A ja liczę na to, że największym wzmocnieniem Wisły w nadchodzącym sezonie będzie... Łukasz Garguła. Chłopak powoli dochodzi do siebie po ciężkiej kontuzji i jeszcze nie miał okazji pokazać swoich umiejętności w krakowskiej Wiśle. Liczę bardzo na to, że nie skończy jak Dawidowski czy Niedzielan.
Odpowiedz cytując
WalkerLukeTS
Member

Stary 04.06.2010, 21:15
Jedna prośba do zorientowanych: Powiedzcie że AS82 nie trafił z nazwiskami..... Jak dla mnie Soriano i Cissokho to nie piłkarze do pierwszej jedenastki. A przeciez Maci0s napisał wyraźnie: "a tak serio, na bank transfery wreszcie wzmocnią drużynę".Więc wnioskuję,że to inni piłkarze....
Odpowiedz cytując
michal
Senior Member

Stary 04.06.2010, 21:19
No to ciekawe kto nie jest tym ,który wzmocni wisłę...
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Stary 04.06.2010, 21:20
WalkerLukeTS napisał(a):Wyświetl post
Jedna prośba do zorientowanych: Powiedzcie że AS82 nie trafił z nazwiskami..... Jak dla mnie Soriano i Cissokho to nie piłkarze do pierwszej jedenastki. A przeciez Maci0s napisał wyraźnie: "a tak serio, na bank transfery wreszcie wzmocnią drużynę".Więc wnioskuję,że to inni piłkarze....
Nie będę mówił czy te nazwiska są prawdziwe czy nie... ale na zdrowy rozum gośc który jest najlepszy w rezerwach barcy powinien byc dla nas dosc poważnym wzmocnieniem... przypomnę tylko ze Kalu Uche przychodził z rezerw espaniolu...
kolejny przykład to ten Boskovic z Czarnogóry... Gośc został królem strzelców najwyższej klasy rozgrywkowej, w 28 meczach trafił 23 razy, a ja tu czytam ze za słaby...

Chlopaki... Jak ktoś wygrał w totka to Gerrard ponoć odchodzi po zwolnieniu Beniteza.... Dobry Wystarczający? Błagam Was mierzmy siły na zamiary...
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 04.06.2010, 21:23
maci0s napisał(a):Wyświetl post
Nie będę m ówił czy te nazwiska są prawdziwe czy nie... ale na zdrowy rozum gośc który w jest najlepszy w rezerwach barcy powinien byc dla nas dosc powaznym wzmocnieniem... przypomne tylko ze Kalu Uche przychodził z rezerw espaniolu...
kolejny przykład to ten Boskovic z Czarnogóry... Gośc został królem strzelców najwyższej klasy rozgrywkowej, w 28 meczach trafił 23 razy, a ja tu czytam ze za słaby...

Chlopaki... Jak ktoś wygrał w totka to Gerrard ponoć odchodzi po zwolnieniu Beniteza.... Dobry Wystarczający? Błagam Was mierzmy siły na zamiary...
racja mierzmy siły na zamiary ... ale nie bierzmy zawodników z 3 ligi Hiszpańskiej i półamatorskiej Czarnogóry ... no ludzie ...
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Stary 04.06.2010, 21:25
maci0s dla mnie masz racje!! Dla mnie ci wymienieni pilkarze moga byc realnym wzmocnieniem! Sa to bardzo ciekawi pilkarze
Odpowiedz cytując
Salman17
Member

Od: 03.2009

Stary 04.06.2010, 21:26
szlaQ napisał(a):Wyświetl post
racja mierzmy siły na zamiary ... ale nie bierzmy zawodników z 3 ligi Hiszpańskiej i półamatorskiej Czarnogóry ... no ludzie ...
Ale ta 3 liga Hiszpańska i "półamatorska" liga czarnogórska wcale tak bardzo od naszej nie odstaje....
A.K napisał(a):
I wanna be the very best, like no one ever was...
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Stary 04.06.2010, 21:29
szlaQ napisał(a):Wyświetl post
Wierz na ile jest wyceniany ten czarnogórzec ?

Poszukaj ilu ludzi z tej półamatorskiej ligi gra w europie a ilu z naszej Ekstaklasy...

Zgadzam sie ze u nasz 4-5 klubów jest wyrównanych i przez to liga ciekawsza, ale tam jest naprawde wiele talentow...

Będę bezwzględny i przypomnę ze Błaszczykowski przychodził z Rakowa Częstochowy...

Trafił do nas dzięki Mielcarskiemu a mógł być w Lechu gdyby kuchenki nie poskąpiły 1000 zł ( słownie tysiąca złotych pln)...

Zawsze można znależć kogos w gorszej lidze kto podniesie poziom druzyny... Peszko przychodził z I ligii, Lewandowski tez, a Boguski? Rozwagi kolego...
Odpowiedz cytując
bikowy
Banita

Od: 11.2009

Stary 04.06.2010, 21:30
Salman17 napisał(a):Wyświetl post
Ale ta 3 liga Hiszpańska i "półamatorska" liga czarnogórska wcale tak bardzo od naszej nie odstaje....

Wręcz przeciwnie.
Nie odstaje w ogóle.A już o wyszkoleniu technicznym,rodzimi piłkarze w stosunku do " półamatorów" z Czarnogóry,czy też piłkarzy rezerw Blaugrany mogą tylko pomarzyć.Vide Boguski-nie potrafiący przyjąć piłki,czy też Mały...nie potrafiący z piłki stojącej(!),dosrodkować.
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 04.06.2010, 21:31
Jak dla mnie Soriano to piłkarz, który byłby dla nas wzmocnieniem. Jest jeszcze w miarę młody, karierę ma w ciekawych klubach, a rezerwy Barcelony to mimo wszystko wysoki poziom, wpajanie zupełnie innej myśli piłkarskiej niż w Polsce. Za to faktycznie ten Boskovic... on się obudził chyba trochę za późno, pewnie zagrał jeden sezon jak Matusiak i tyle...

Odpowiedz cytując
WalkerLukeTS
Member

Stary 04.06.2010, 21:32
Maci0s: no ten Soriano to jeszcze ujdzie, ale Boskovic to zawodnik 28- letni, który zaistniał dopiero w tym Grbalj, w lidze czarnogórskiej. Wg mnie trzeba brać takich gości za których kiedyś będzie można zgarnąc jakiś hajs. A poza tym, nie są to zawodnicy lepsi od tych których mamy....
Odpowiedz cytując
WalkerLukeTS
Member

Stary 04.06.2010, 21:34
Poza tym Błaszczykowski przychodził do nas jako młody zawodnik,a nie prawie 30 letni....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów