|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Sosin? No nie jestem zwolennikiem sprowadzenie Łukasza do Krakowa. Jak nie mamy pieniędzy (niestety) to trzeba poszukać innych kopaczy. Przeszli nam koło nosa Peszko i Mierzejewski - obaj za darmo z I ligi - (my za to wywaliliśmy mnóstwo kasy na Łobo i Kirma) to może ściągnąć takiego Gikiewicza z ŁKS? Ja wiem że nie jest to nie wiadomo co, ale po pierwsze (nie mamy kasy) a kolo przynajmniej szybko biega i jest młody. Te 10 bramek strzelił w I lidze. Lepiej już takich piłkarzy sprowadzać niż wypalonych weteranów jak Sosin
![]() Mięciel też wiele nie nawojował w Legii a o Bykowskim to żal pisać. Czasu i biologii nie da się oszukać na dłuższą metę. Lepiej poszukać w niższych ligach. Powód: Przykłady
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 03.06.2010 o godz. 19:22.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
![]() No ale popatrz, że jak Alvarez czy Astiz to jedni z najlepszych obrońców w lidze. A gdyby Issa Ba był silniejszy i lepszy kondycyjnie, to na polskich boiskach by po prostu wymiatał. Niestety niewiele trzeba żeby niepotrzebny zawodnik z najlepszych lig zrobił u nas furorę. Można zawsze jeszcze próbować ściągać jakiś młodych z Bałkanów jak zrobili to w Poznaniu, no ale do tego trzeba mieć forsę i skautów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Jak dla mnie to kluby Cypryjskie i Grecki zrobiły ostatnimi czasy wyniki właśnie przez budowę klubów w oparciu o zawodników po 30 o prawdziwych gwiazdorów dzięki temu robią szum medialny i potem mają łatwiej z młodymi typu o to klub gdzie grał Rivaldo , o to klub gdzie krał Cisse. Prestiż i poziom rośnie też dzięki piłkarzom po 30 więc nie mówmy kategorycznie nie taki zawodnikom. Ja to bym chciał żebyśmy zakontraktowali na sezon jakieś wybitnie medialnego zawodnika to naprawdę może dużo dać... ( podkreślam że nie chodzi mi o polskich zawodników po 30) Np taki Cannavaro, RVN czy też nie wiem Raul wiem że to absolutnie najwyższa półka ale jak byśmy już uporządkowali finanse i zaczęli robić kasę to za rok dwa można by udźwignąć ich pensje. A to jest wg mnie świetna reklama.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Tylko, że trzeba teraz zobaczyc na mape gdzie leży Cypr i Grecja...jaki jest tam klimat, jakie widoki, jaki styl życia, jacy są ludzie. W porównaniu z Polską to raj. I jeśl teraz chcemy skusić grajków typu Rivaldo czy R. Carlos do gry w Polskim piekle musimy przebić ofertę Cypryjczyków przynajmniej dwukrotnie..czyli przepłacili byśmy ze cztery razy na ich kontrakcie w porównaniu np. z klubami z Francji, Portugalii, Niemiec i reszty cywilizowanego zachodu. Jednym słowem nie opłaca się nam to.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Coś czuje,że większy ruch zrobi się po MŚ. Przez i w czasie imprezy na transfery nie liczę.
Edit. Cissokho. Za słaby na Auxerre dla nas pewnie będzie w sam raz.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 03.06.2010 o godz. 22:18.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Ciężko skomentować tego napastnika, bo raczej nikt od nas (ABG w sensie że) go w akcji nie widział. Jak dojdzie do transferu/wypożyczenia to trzeba poczekać do okresu przygotowawczego i pierwszych meczów, niby nic nie gra w ostatnich sezonach, ale jak kiedyś był taki mega talent.. to kto wie. W każdym razie ja ciągle mam nadzieję na duet Sadlok - Sobiech, oby mnie zaskoczą nasi działacze.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
A ten Cissokho to wygląda raczej na takiego Boguskiego, czy Małeckiego, czyli ni to napastnik, ni to skrzydłowy. A nam potrzebny jest gość, który w razie czego w stanie zastąpić Brożka i wziąść na siebie ciężar strzelania goli, a nie kolejny wszechstronny, który może grać na wielu pozycjach, ale na żadnej nie jest wymiataczem. |
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Ja dziękuję za takiego napastnika. My mamy się wzmacniać i walczyć o tytuł czy przechodzimy na skup złomu? Założe się ze gość jest słabiutki.....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W eliminacjach do LE. Zasadnicza różnica. Nie sadzę abyśmy kogoś wcześniej pozyskali, poza gośćmi pokroju Cissokho.
Czyli gdzieś za darmo, wypożyczenie itd. Panie WAlker, Alvarez,Astiz też się na ławkach swoich klubów nie mieścili a u nas wybijali się. Nasza liga to poziom żaden więc goście z słabych zespołów lig zachodnich dla nas sa gigantycznym wzmocnieniem. A to,że grał w rezerwach,z naszej perspektywy o niczym nie świadczy.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 03.06.2010 o godz. 22:32.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Pomysł z tym młodym Senegalczykiem jest dobry. Mam nadzieje że jak zabłyśnie (oby) to jest chociaż ustalona kwota odstępnego. Ale jak pisał Charlie - mam też podobne obawy. My potrzebujemy napastnika (centra) przede wszystkim, do strzelania bramek a nie do hasania na skrzydle. Ale kto wie, może to drugi Frankowski?
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2009
Offline |
|
Wszystko cacy...Tylko powiedz nam ,kim chcesz grac poza tym,bo wyodrębniłeś 11 piłkarzy,a gdzie zmiennicy Przyjdą kontuzje,żółte kartki...i jesteśmy w dupie...tak czarnej jak dupa Tshbamby...Nie mam więcej pytań... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Gdy byśmy sprowadzili Sobiecha z Sadlokiem to na pewno odzyskaliśmy by to o czym mówicie, czyli szacunek, pozycję i świadczyło by to dobrze o naszym zarządzie i klubie. Taki sygnał w Polskę zbroimy się i jesteśmy mocni. Na razie to wszyscy musimy się uzbroić w cierpliwość do poniedziałku, kiedy przyjdzie Basałaj(mam nadzieję że Boss nie zrobi jakieś niemiłej niespodzianki). Wreszcie wydaje się że przyjdzie właściwy człowiek we właściwe miejsce i wtedy są 2 scenariusze: zrobimy parę porządnych transferów gotówkowych, będzie ład w klubie i zapełniony stadion albo stara bida którą widzimy od 2 lat. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Na Navasa bym jednak nie liczył.Czyli cyrk z bramką c.d.
Dlaczego? Ogarnijcie się!Nas na niego nie stac... ![]() Czemu odpuściliśmy wcześniej ponad 20 bramkarzy Odp.Bo nie mielśsmy pieniędzy na zakontraktowanie,najlepszego z nich.Ten jest NAJLEPSZY! A pieniędzy nie ma nadal...więcej nie ma nikogo kto mógłby o takim transferze zadecydować... Dobranoc...jutro znów obudzę się mając nadzieję że to będzie piękny dla nas Wiślaków dzień!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
bikowy: Masz stronę startową na Polityce transferowej?;d na głównej stronie TWSD jest info.
Ostatnio edytowane przez jabadabaryba : 03.06.2010 o godz. 23:32.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A Basałaj? Stać nas na niego,bo nie trzeba płacić odstępnego gigantycznego. Poza tym jak jadą specjalnie w tym celu,to raczej przez kogoś wysłani a nie tak sobie. Także warte uwagi jest to,że Navas jest najlepszym z tych których testowaliśmy. Poprzednicy byli ogórkami,do tego stopnia,że nie grają jakoś w wyjątkowych klubach. Nie ma co siać pesymizmu.
![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Boże broń!!!Nie jestem pesymistą!!!Może to nawet chore,ale optymizmem jestem zarażony od zawsze!Tylko jak mówi powiedzenie,czasem miło się zdziwić,niż niemiło rozczarować...
!Daj nam Panie wszystkim!!! PS.jabadabaryba skąd to info? bo przeoczyłem...pozdro |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
No to jest juz jakies swiatełko w tym tunelu. jada rozmawiac w koncu z jakims bramkarzem o ustalonej renomie a nie sami sprowadzamy 2 lata jakis przecietniakow ktorych wiadomo ze i tak z nich pewnie nic nie bedzie. I jak wiekszosc pisze NAPASTNIK PILNIE POSZUKIWANY i to zdanie Zdziskek ,Bogdan ,czy ktokowliek jeszcze powinni co rano po 50 razy powtarzac przy goleniu. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
||
|
Jest jakiś postęp. Pozostaje czekać na kolejne informacje.
Z tego newsa najbardziej cieszy fragment: Cytat:
Co natomiast martwi: Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Miejmy nadzieje, że sprawa z tym bramkarzem wypali. Szkoda, że Wisła dalej się interesuje tym zawodnikiem z Czarnogóry bo wydaje mi się że ogór
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ten Navas może być o wiele większym wzmocnieniem niż jakikolwiek inny zawodnik z pola.
W Wiśle w tym sezonie, Pawełek i Juszczyk nie zawalili całkowicie żadnego meczu, ale również żadnego nie wygrali. Gdybyśmy mieli kogoś o klasie Janka Muchy (a Navas raczej nie jest ogorkiem) zdobylibyśmy więcej punktów, bo choc ja jestem bardzo zadowolony z wiosny Pawelka, to jednak on bronił to co powinien bronic, nie zaliczył ponadprzeciętnej interwencji |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Tak jak już mówiłem parę dni temu Cissokho jest napastnikiem, który gra czasami jako pomocnik. Od 6 lat gra w rezerwach Auxerre (4 liga francuska), częściej wchodzi z ławki niż wychodzi w pierwszej 11. Statystyki ma delikatnie mówiać nie za ciekawe. 5 bramek jak podaje gazeta w tym sezonie na pewno nie strzelił, strzelił 3.
Zastanawia mnie jaką bajerę musiał puścić menadżer tego piłkarza działaczom Wisły, że są skłonni zakontraktować Cissokho bez żadnych testów? ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
.Tak oglądając ten skrót z występem bramkarza...jak najbardziej OK! Ale tak mi się widzi,że chyba z tym napadejro z Costa Rica musi pogadać Junior,coby przeszedł do Nas,bo tak jak porobił trzech szwajcarów brzy bramce...to masakra ![]()
Ostatnio edytowane przez bikowy : 04.06.2010 o godz. 01:55.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|