The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.06.2010, 16:23
Kondzio7, to wyślij mi swoją taktykę na maila [email protected] ;p
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 02.06.2010, 12:08
Najlepiej znaleźć własną, idealną dla siebie taktykę. Trzeba trochę posiedzieć, ale za to satysfakcja jest ogromna
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując
$iWu$
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 02.06.2010, 12:27
kondzio mógł byś wysłać screena atrybutów Diomande i Nekhaychika? Właśnie też ich ściągnąłem i jestem ciekawy jak będą wyglądać.
Ogólnie to FM10 jest prosty nie wiem czemu, ale 09 miałem większą przyjemność z gry...
Odpowiedz cytując
spartaaa
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 03.06.2010, 19:15. Pomocy...
Mam pytanie, gram reprezentacją Hiszpanii i chce odejść do innej reprezentacji albo ubiegać się o zatrudnienie w klubie lub innej reprezentacji ale nie wiem jak odejść lub ubiegać się o pracę gdzie indziej proszę o pomoc...

a i jeszcze jedno jak zrobić trening... bardzo proszę o waszą radę
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 03.06.2010, 19:42
spartaaa napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie, gram reprezentacją Hiszpanii i chce odejść do innej reprezentacji albo ubiegać się o zatrudnienie w klubie lub innej reprezentacji ale nie wiem jak odejść lub ubiegać się o pracę gdzie indziej proszę o pomoc...

a i jeszcze jedno jak zrobić trening... bardzo proszę o waszą radę
Jak masz menu, to jest pasek rozwijany z Twoim nazwiskiem. Klikasz i rozwija Ci się podmenu, a jednym z przycisków jest 'Posady'. Naciskasz i otwiera Ci się strona i tam przechodzisz do 'Status menedżera'. Sortujesz po statusie i tam, gdzie posada menedżera jest niepewna, b.niepewna lub na włosku, to wchodzisz w ten klub i klikasz w 'Wyraź zainteresowanie'.
Odpowiedz cytując
Bartuk1906
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 04.06.2010, 15:51
No to teraz ja mam pytanie

Czy jest możliwe żeby drużyna z powiedzmy ostatniej ligi Angielskiej po zdobyciu Ligi mistrzów i mistrzostwa Anglii miała taki sam poziom reputacji jak np. Chelsea czy tam Arsenal Czy jest to nie możliwe tak jak i w Wiśle ... ;/

E : Dzięki
Powód: Za rok mistrzostwo, Wisełko za rok mistrzostwo!
Ostatnio edytowane przez Bartuk1906 : 04.06.2010 o godz. 16:04.
Semper Fidelis!
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 04.06.2010, 15:58
Bartuk1906 napisał(a):Wyświetl post
No to teraz ja mam pytanie

Czy jest możliwe żeby drużyna z powiedzmy ostatniej ligi Angielskiej po zdobyciu Ligi mistrzów i mistrzostwa Anglii miała taki sam poziom reputacji jak np. Chelsea czy tam Arsenal Czy jest to nie możliwe tak jak i w Wiśle ... ;/
Jest to mozliwe rekrutacjia klubu podnosi sie
Odpowiedz cytując
krsk
Member

Od: 07.2009

Stary 04.06.2010, 18:47
Pisałem swego czasu, że osiągnąłem wszystko i nudzi mi się gra, ale jednak ją kontynuowałem. Zostałem selekcjonerem Polski i przez drugi sezon nie mogę skompletować sztabu szkoleniowego. Np. każdy, bez wyjątku, odrzuca mi stanowisko selekcjonera kadru do lat 21... Nie ma w filtrze przydatnej opcji jak w przypadku klubu, aby wykluczyć nierealistyczne cele transferowe. Początkowo myślałem, że to wina reputacji reprezentacji, gdyż obejmowałem ją gdy była w okolicach 80 miejsca w rankingu fifa, ale obecnie zajmuje 4 miejsce. Ściągnąłem z ciekawości jakiś edytor, w którym dało się sprawdzić reputację i jest ona podobna do reputacji Brazylii czy Francji. W czym więc problem? Czyżby jakiś bug?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 04.06.2010, 18:58
Mi tez nigdy do repry dobry sztab nie chcial przychodzic (nieraz tam ktos dobry doszedl, jakis asystent czy trener bramkarzy ale to jakos fartem sie zgodzili...) a reszte to bralem jakichs nieznanych trenerow albo patalachow bo Ci najlepsi czy sredni odmawiali :(
A ja zaczalem sie bawic tez znowu w FMa. Zalaczylem gre Wiselka i postanowilem ze podkrece reputacje aby sciagnac najlepszych pilkarzy z naszej ojczyzny. Mam w klubie wszystkich najlepszych polskich pilkarzy zaczynajac od Boruca, po obu Lewandowskich, Glika (bardzo dobry pilkarz z niego wyrosl ), Boenischa (tylko narazie nie biore sie za trenerke kadry i Smuda nie bierze go do kadry), Kube, Obraniaka, Janczyka, czy Jelenia Jak dla mnie bardzo fajnie sie gra, oczywiscie musialem lekko oszukac gre (reputacje podwyzszam tylko wtedy jak chce sciagnac jakiegos dobrego grajka, po transferze przywracam ja do normalnej postaci). Chce pokazac Europie ze mozna druzyna zlozon z samych Polakow niezle namieszac i jak narazie sie udaje. W pierwszym sezonie gry zdobylem puchar LE Jedyny nie Polak w moim skladzie to Marcelo. Zostawilem chlopaka tak z sentymentu ale i tak za rok dostanie obywatelstwo to go wkrece do kadry
polecam taki sposob. Nie ma to jak zabawa samymi Polakami i bicie potentatow z Europy
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 04.06.2010, 19:02
jaki jest aktualnie najnowszy patch ?
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.06.2010, 17:35
Szukam napastnika bramkostrzelnego do Wisełki tak do 15 milionów zł bo mi Brożek odszedł jestem w 3 sezonie,zastanawiam się nad Janczykiem warto?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 05.06.2010, 17:45
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Szukam napastnika bramkostrzelnego do Wisełki tak do 15 milionów zł bo mi Brożek odszedł jestem w 3 sezonie,zastanawiam się nad Janczykiem warto?
Prosenik ( Chelsea)
Kakuta ( Chelsea)
Maazou ( CSKA Moskwa )
Fabbiani ( River Plate )

kluby z sezonu 2009/2010

Wszyscy wymiatają a przede wszystkim dwóch pierwszych
Odpowiedz cytując
rainha
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 08.06.2010, 15:44
Jak ktoś jest chętny na ligę internetową proszę na gg podbić 1395794.
Tylko jeden Klub,
Kocham aż po grób.
Kraków to nasz gród,

Wisełko naprzód!
Odpowiedz cytując
maciekmiszcz
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 08.06.2010, 16:07
brylant17 napisał(a):Wyświetl post

u mnie Janczyk niestety słabo. wystawiłem na listę transferowa..
Odpowiedz cytując
DarekK_11
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 20.06.2010, 16:55
Jakby ktoś szukał ciekawego napastnika polecam - Adewlae Sunday Amusan.
Ściągnąłem go w pierwszym sezonie praktycznie za darmo do Lechii, po 15 kolejkach z 17 trafieniami jest najlepszym strzelcem w lidze
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II

http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 22.06.2010, 12:17
http://img823.imageshack.us/img823/562/mutu.jpg

Roczne zawieszenie?! Miał ktoś coś takiego? Nie miałem żadnego komunikatu, że coś zrobił itp...
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
ponury
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 22.06.2010, 12:28
Jego to chyba w realu fifa zawiesiła, więc o w fm jest tak. To tak jak z kontuzjami czasem, Garguła chyba na początku nie może grać..
Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy.

Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 24.06.2010, 09:23
Ile lig mogłoby pojść na takim komputerze, aby FM 2010 w miarę dobrze i szybko chodził? Wydajność pokazuje mi na pięć. Czy trzy gwiazdki w szybkości to dobrze?
Procesor: Intel i5 750 2,66 GHz
Karta graficzna: ATI HD4850 1GB Power Color
Pamięć RAM: 2 x 2GB DDR3
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.06.2010, 09:38
W zupełności wystarczy. Ja przez pół roku grałem na wydajności i szybkości pół gwiazdki i też się dało ;]
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Stary 25.06.2010, 09:21
Zostałem trenerem Wisły. Pytanie w kwestii szukania wolnych piłkarzy. Gdy szukam piłkarzy, którzy są bez kontraktu to na liście znajduje mnóstwo Brazylijczyków (bez cech), słabych Polaków, zagranicznych zawodników, którzy kiedyś grali w naszej lidze (Ghanem, Kłabukov, Unduka i wielu innych kiepskich) lub mających Polskie korzenie, wiekowych graczy mających najlepsze lata za sobą (głównie z Afryki: Mettomo, Job, Olembe, Kalou, ale też z Europy: Linderoth, Jancker). Pytam się, co trzeba zrobić, aby pozyskać na wolnym transferze dobrych piłkarzy w sile wieku? Gdybym prowadził klub np. w Austrii, to nie miałbym na liście mnóstwa piłkarzy grających kiedyś w Polsce?
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.06.2010, 09:32
Od razu zastrzegam, że mogę sie mylić, ale mam wrażenie, że lista jest zapełniania w oparciu o wiedzę jaką posiada twój manager i klubowi skauci.

Jak pozyskać dobrch piłkarzy? Skautnig, skauting i jeszcze raz skauting. Szczęśliwie w Fm10 Wisła ma bodaj dwóch, także możesz poświęcic okienko transferowe na poszukiwania dobrych graczy.
Ewentualnie skorzystaj z listy zawodników ze strony www.cmrev.com.
Tak na szybko, to mogę Ci od razu polecic pana Hameda Diomande. Doskonały środkowy obrońca, z miejsca wygyrza ze składu Głowackiego.

Natomiast odpowiedź na drugie pytanie brzmi- nie miałbyś tylu Polaków o ile nie zaznaczyłbyś swojemu managerowi, że posiada wiedzę o polskich piłkarzach.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 25.06.2010, 09:44
Przede wszytskim ważna jest liczba lig , które wybrałeś przed rozpoczęciem gry
Jeżeli masz tylko Polską aktywną to będą głównie Polacy
Druga sprawa, jeśli grasz na patchu 10.3 to tam pozostało niestety niewielu dobrych wolnych zawodników
Zaktualizowane zostały składu po okienku zimowym, co lespi z wolnego znaleźli kluby w rzeczywistości
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Stary 25.06.2010, 09:51
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Przede wszytskim ważna jest liczba lig , które wybrałeś przed rozpoczęciem gry
Jeżeli masz tylko Polską aktywną to będą głównie Polacy
Druga sprawa, jeśli grasz na patchu 10.3 to tam pozostało niestety niewielu dobrych wolnych zawodników
Zaktualizowane zostały składu po okienku zimowym, co lespi z wolnego znaleźli kluby w rzeczywistości
Właśnie na tym patchu gram. Mam siedemnaście lig (najlepsze z Europy+ Argentyna, Brazylia i Meksyk).
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 25.06.2010, 09:55
To zatrudnij na szybko jakis scoutów z Hiszpanii, Francji, Niemiec , Holandii
wtedy twój klub będzie miał wiedze o tamtych rynkach
ale tak jak wyżej napisałem w pierwszym sezonie szału nie będzie
Możesz też ściągnąć sobie FM genie scout 2010
To wyświetli ci wszytskich wolnych graczy dostepnych w twojej grze na dany dzień
Z tym, że korzystanie z tego narzędzia znacznie umniejsza satysfakcje z prowadzonej rozgrywki
Odpowiedz cytując
$iWu$
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 25.06.2010, 12:11
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Zostałem trenerem Wisły. Pytanie w kwestii szukania wolnych piłkarzy. Gdy szukam piłkarzy, którzy są bez kontraktu to na liście znajduje mnóstwo Brazylijczyków (bez cech), słabych Polaków, zagranicznych zawodników, którzy kiedyś grali w naszej lidze (Ghanem, Kłabukov, Unduka i wielu innych kiepskich) lub mających Polskie korzenie, wiekowych graczy mających najlepsze lata za sobą (głównie z Afryki: Mettomo, Job, Olembe, Kalou, ale też z Europy: Linderoth, Jancker). Pytam się, co trzeba zrobić, aby pozyskać na wolnym transferze dobrych piłkarzy w sile wieku? Gdybym prowadził klub np. w Austrii, to nie miałbym na liście mnóstwa piłkarzy grających kiedyś w Polsce?
http://www.truefootballmanager.com/2...e-players.html
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Stary 26.06.2010, 23:50
1) Jaki będzie miało wpływ, czy jestem niedzielnym trenerem, czy reprezentantem kraju? Czy piłkarze będą dużo mniej narzekać?
2) Co ułatwia ustawienie lig na sam podgląd? Czy przez to gra będzie lepiej i szybciej chodziła?
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 27.06.2010 o godz. 00:07.
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 27.06.2010, 02:09
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
1) Jaki będzie miało wpływ, czy jestem niedzielnym trenerem, czy reprezentantem kraju? Czy piłkarze będą dużo mniej narzekać?
2) Co ułatwia ustawienie lig na sam podgląd? Czy przez to gra będzie lepiej i szybciej chodziła?
Ad 2. Sam podgląd daje to, że gra będzie szybciej chodziła. Z drugiej strony jeśli ustawisz tylko podgląd, to nie będziesz mógł prowadzić drużyn z tej ligi a także chyba będzie dużo mniej zawodników z tej ligi.

Ad 1. Tego nie jestem pewny, bo zawsze gram na automatyczny wybór, czyli niedzielny tener, ale wydaje mi się, że jak wybierzesz reprezentant kraju, to będziesz miał trochę lepsze statystyki, dzięki czemu tak jak piszesz, możesz mieć większy szacunek u piłkarzy, dziennikarzy... możesz to sprawdzić np. w FM genie scout. Wpisujesz w wyszukiwarce swoje nazwisko i sprawdź statystyki. Na automatyczny wybór masz wszystko na 10.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 28.06.2010, 09:57
1) To jest przede wszytskim reputacja twojego wirtualnego alter ego
Tzn bedzie miała wpływ głównie jakbyś chciał zmienic klub na lepszy
wtedy inne kluby "patrzą" na reputacje właśnie
dodatkowo jakbys poszedł do Realu np. to na początku piłkarze będą niezadowoleni
jeśli będziesz miał przeszłość piłkarza z ligi niedzielnej i brak doświadczenia szkoleniowego, przez co niską reputacje
2) to jest zupełnie do d...
Jeśli ustawisz baze danych na large to i tak bedziesz miał tych samych zawodników
Jedynie, że będziesz miał podgląd w szersze statystyki zawodników, których chcesz sprowadzic do klubu
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 02.07.2010, 15:17
Gram sobie WBA i ciekawy sklad udało mi sie sklepać:

http://yfrog.com/0i93610626j
http://yfrog.com/md45731923j

Dziwne że takich piłkarzy pozbywają się kluby z tej gry na wolny transfer, jeszcze prawie mialem Gabriela Milito ale Inter sprzątnąl mi go z przed nosa.
Odpowiedz cytując
DarekK_11
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 02.07.2010, 15:29
Smolarek dobrze się spisuje?
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II

http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów