|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Brzmi zachęcająco - "najlepszy bramkarz w 2009 r w Pucharze CONCACAF" - wystarczy że będzie odrobinę lepszy od Pawełka (albo chociaż nie gorszy) i przede wszystkim nie robił takich baboli jak Mario. Sama konkurencja na pozycji bramkarza będzie dobra dla Wisły.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Ja moze nie tyle ze gdybym byl bogaty ale gdybym byl Cupialem badz innym Basalajem to bym wzial w garsc siebie i ten klub i zrobil to o czym marzy kazdy prawdziwy Wislak czyli nie robil wiecej z tego klubu posmiewiska. Skonczylbym te pierd.. cyrki pt Wisła szuka bramkarza, skonczyl bym zatrudnianie scierwa o nazwiskach Kapka itp, postawilbym ten klub na nogi. I nie trzeba do tego wielkiej kasy tylko checi. Zatrudnilbym normalny sztab szkoleniowy, normalnego trenera bramkarzy, normalnych lekarzy ktorzy ny nam nie kaleczyli dziesiatek pilkarzy, takich ktorzy by powiedzieli Brozkowi chociazby "****a facet nie kozakuj, nie grasz z kontuzja w tym tygodniu bo jak zagrasz to za 2 lata dopiero zlapiesz zajebista kontuzje (no ale u nas w klubie to pilkarz sobie sam rzadzi kiedy gra a kiedy nie, a pozniej dopiero wychodzi takie zachowanie. Niewyleczona kontuzja wlecze sie za nim caly sezon, po kilku sezonach te kontuzje sie spoteguja). No ale u nas fizjoterapeuci (czy kto tam za to odpowiada, mniejsza o to) moze nie maja na tyle rozumu i jaj zeby zabronic pilkarzowi glupkowatych decyzji bo co tu duzo mowic wlasnie taka jest decyzja Pawla ktory sobie pol roku gra na srodkach przeciwbolowych... Zatrudnilbym skautow bo to jest nasza jedyna deska ratunku na obecne czasy. Wystarczyloby miec kontakt z kims np z Bialorusi (czemu nie?) kto tak jak my lubi sobie poogladac ta ojczysta ekstraklase. Przeciez kazdy szary kibic potrafi ze swojego kraju wskazac kilkadziesiat ciekawych pilkarzy. My jestesmy na takim pulapie ze np z Bialorusi mozemy sciagac NAJLEPSZYCH pilkarzy z tamtego kraju, wiec wystarczy tylko sie dowiedziec kto sie tam w lidze wyroznia a np w Brazylii stac nas jedynie na szukanie perelek jak Marcelo, badz takich ktorym sie koncza kontrakty i wylapywanie takich gosci. Ale czy w ogole ktos u nas w klubie mysli o tym skad i jak moznaby pozyskac pilkarzy. Stworzylbym pion marketingowy ktory by sie zajal promocja klubu bo narazie to to wyglada... hmm to nie wyglada, jestesmy zerem w tej materii. Zatrudnilbym osobe ktora by sie zajela kontaktem z mediami, teraz zeby rozreklamowac klub to nawet wystarczy aby klub mial dobre kontakty z mediami. Pozniej wzialbym sie za rozwoj mlodziezy, zrobilbym szklolke pilkarska, pobudowal boiska bo skoro nie stac nas na wielomilionowe transfery to trzeba sobie pilkarzy wychowywac- ale ciekawe kiedy w Polsce prezesi klubow to zrozumieja.
Nastepnie wzialbym sie za pilkarzy, i tutaj prosze sie nie smiac :d ale wparowalbym im do szatni po jakims frajersko przegranym meczu i powiedzial ze skoro nie maja ambicji i checi zeby grac na 100% w kazdym meczu to niech wypier... z tego klubu. Skonczylbym z przeplacaniem pilkarzom ktorym sie w dupach poprzewracalo, ktorzy coraz bardziej mi przypominaja politykow. Jak przegrywaja to wielka skrucha na pokaz przed kamerami a na drugi dzien zycie toczy sie dalej, baluja sobie, opieprzaja sie i za dwa tyg jak zapomna ze przegrali ostatnio kompromitujaco to znowu wpadka, i znowu to samo. Wielka skrucha a za 2-3 kolejki znowu porazka bo im sie nie chcialo biegac 90 min tylko 20. No to tak z grubsza opisalem. Serce boli jak sie widzi to co sie dzieje z naszym klubem. Nikt nie panuje nad sytuacja. Moze jesli Cupial juz nie ma przyjemnosci z prowadzenia tego klubu to niech sie go pozbedzie bo mamy zajebisty potencjal a myslimy k.. ze wszystko sie samo zrobi. Ze pilkarze sie sami znajda, po co nam skauci, ze mlodziez sie sama wytrenuje, ze Kasperczak znowu bedzie swiecil najwieksze sukcesy jak w 2002/03 roku, ze stadion sam sie zapelni. No normalnie w glowie sie to nie miesci, lezymy i kwiczymy. Zaczynamy od zera cala budowe klubu, nie mamy skautow, nie mamy marketingu, nie mamy prezesa, nie mamy dobrego sztabu szkoleniowego, mamy trenera na odwal sie- oby malo zarabial, nie mamy bramkarza chociaz szukamy juz od 2 lat. Tfu, jutro dzien dziecka i chociaz juz 20 stuknela to niech mi Cupial zrobi prezent i od jutra zacznie sie zmieniac cale bagno zwiazane z naszym klubem. Moze niesmaczne porownanie ale jestesmy jak ofiary powodzi, woda zeszla a teraz trzeba to wszystko souszyc, zerwac tynki i od nowa wszystko pobudowac. Fundamenty i sciany mamy ale nic poza tym. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Sadlok: Legia odpada
Cytat:
legia.net ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Dzis o 20;15 czasu Polskiego Kostaryka zagra ze Szwajcaria
http://fedefutbol.org/2010/05/31/a-s...xamen-europeo/ Navas i Diaz wystapia od 1 minuty
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 01.06.2010 o godz. 17:59.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jak maja przyjśc kolejni gracze klasy Hristova i Ba to już lepiej poszukac wzmocnien na zapleczu naszej ekstraklasy.
z ŁKS-u ściągnąłbym wysokiego (1,88 cm) napastnika Gikiewicza, strzelca 10 bramek w tym sezonie. a z Kluczborka sprowadziłbym Waldemara Sobote ( skrzydłowy lub napastnik).
Ostatnio edytowane przez AYALA : 02.06.2010 o godz. 09:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
http://www.90minut.pl/news/125/news1...elchatowa.html
Skoro postraszył Websterem to myśle, że wystarczyło by wyłożyc na stół 500 tys zł i by Bełchatów taką ofertę przyjął generalnie nie jestem zwolennikiem ściągania półproduktów z rodzimej Ekstraklasy ale Cetnarski ma zadatki na bycie piłkarzem conajmniej klasy Garguły z najlepszych czasów dodatkowo dosyc już ograny zawodnik a wciąż rozwojowy |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
ALe na podstawie Webstera może odejść tylko do zagranicznej ligi - czyli żadna Polonia Warszawa itp.....
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Zastanawiam się czy wydanie 400 czy 500 tysięcy euro za zawodnika to jest obecnie za wysoki próg dla Wisły ? Bo jeżeli tak to nie mamy czego szukać w tej lidze w przyszłym sezonie. Traore czy Tchimbamba to już teraz zawodnicy z cena oscylującą wokół 1mlnE.
Moje propozycje to (bardzo potrzebny napastnik) Vojo Ubiparip ze Spartaka Subotica, potencjalny następca Sobola Sasa Markovic z OFK Belgrad, Petar Planic z OFK Belgrad - chłopak, który zastąpiłby Alvareza, Goran Jozinovic - lewy obrońca Crveny Zvezdy. Pomarzyć by można o Ivanie Tomecaku z Dinama Zagrzeb na prawą pomoc. No i wreszcie na deser zostawiłem sobie reprezentanta Norwegi z drużyny Viking Stavanger, Rune Jarsteina. On zapewne pozwolił by nam zapomnieć o Mariuszu Pawelku. ![]() "Urzędnicy są jak książki na półkach biblioteki: im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś służą." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Glik z Piasta - łatwo by było go wyciągnąć, a dziś pokazał, że w piłkę grać potrafi.
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2009
Offline |
|
|
MŁODZI I PERSPEKTYWICZNI PIŁKARZE NA MUNDIALU 2010
Tim Matavž, Słowenia, Groningen, napastnik, lat 21, wzrost 1,88 m, wartość 1.250.000 € Elvedin Džinič, Słowenia, NK Maribor, obrońca, lat 24, wzrost 1,85 m, wartość 500.000 € Álvaro Fernández, Urugway, Universidad de Chile, pomocnik, lat 24, wzrost 1,86 m, wartość 625.000 € (BEZ KONTRAKTU ?!) Dele Adeleye, Nigeria, Sparta Rotterdam, obrońca, lat 21, wzrost 1,89 m, wartość 1.000.000 €, kontrakt kończy się 30.06.2010 Elderson Uwa Echiéjilé, Nigeria, FC Stade Rennes, obrońca, lat 22, wzrost 1,84 m, wartość 850.000 € Sani Kaita, Nigeria, Alania Vladikavkaz, pomocnik, lat 24, wzrost 1,79 m, wartość 800.000 € Dele Aiyenugba, Nigeria, Bnei Yehuda Tel Aviv, bramkarz, lat 26, wzrost 1,83 m, wartość 850.000 € Austin Ejide, Nigeria, Hapoel Petah Tikva, bramkarz, lat 26, wzrost 1,90 m, wartość 250.000 €, kontrakt kończy się 30.06.2010 Georgie Welcome, Honduras, Motagua, napastnik, lat 25, wzrost 1,93 m, wartość 650.000 € Ramón Núñez, Honduras, Olimpia Tegucigalpa, pomocnik, lat 24, wzrost 1,69 m, wartość 850.000 € Róger Espinoza, Honduras, Kansas City Wizards, pomocnik, lat 23, wzrost 1,81 m, wartość 600.000 € Osmán Chávez, Honduras, CD Platense, obrońca, lat 25, wzrost 1,88 m, wartość 800.000 € Emilio Izaguirre, Honduras, CD Motagua, obrońca, lat 24, wzrost 1,77 m, wartość 700.000 € Ricardo Canales, Honduras, CD Motagua, bramkarz, lat 28, wzrost 1,81 m, wartość 350.000 € Vincent Aboubakar, Kamerun, Coton Sport de Garoua, napastnik, lat 18, wzrost 1,82 m, wartość 200.000 € Eric Maxim Choupo-Moting, Kamerun, 1.FC Nürnberg, napastnik, lat 21, wzrost 1,88 m, watość 1.000.000 €, kontrakt do 30.06.2010 Abdelkader Laïfaoui, Algieria, ES Sétif, obrońca, lat 28, wzrost 1,78 m, wartość 350.000 € |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Gdy w FM-ie kupuję jakiegoś gracza, to często wchodzę na YT i patrzę, co ten chłopak potrafi. W FM 2010 wielkim talentem jest Marko Milinkovic. Okazuje się, że nie bez przyczyny. Jest kilka filmików pokazujących jego umiejętności, które na pewno są spore. Obecnie gra w Koszycach, jest jednym z lepszych zawodników drużyny. Gdybym był bogaty, z pewnością próbowałbym go sprowadzić do Wisły
![]() http://www.youtube.com/watch?v=y0gyOc5KbFs Po prawej następne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
"Elderson Uwa Echiéjilé, Nigeria, FC Stade Rennes, obrońca, lat 22, wzrost 1,84 m, wartość 850.000 €"
przeszedł do portugalskiej Bragi bodajże. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W FM u mnie Paweł Brożek został królem strzelców LM... W tej grze statystyki niektórych graczy są przesadzone.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Gdybym był Cupiałem to powiedziałbym Adamowi Ochalikowi: "Słuchaj chłopie w najbliższym czasie czeka Cię kilka konferencji prasowych. Oto ich przybliżony terminarz:
-4 czerwca - przedstawiamy nowego prezesa Bogdana Basałaja. -7 czerwca przedstawiamy nowych dyrektorów: Marka Wilczka ds finansowych, Grzegorza Mielcarskiego ds sportowych. -8 czerwca przedstwiamy nowegoi trenera zespołu Młodej Ekstraklasy Adama Nawałke, oraz ogłaszamy zakończenie współpracy z Heniem Kasperczakiem. -9 czerwca przedstawiamy nowy sztab szkoleniowy pierwszego trenera-Piotra Nowaka, asystenta trenera- Marcina Brosza, trenera bramkarzy Andrzeja Dawidziuka. - 10 czerwca podziękowanie za współprace takim zawodnikom jak Marcin Juszczyk, Pablo Alvarez, Mariusz Jop, Kondrad Gołoś, Issa Baa oraz Georgi Hristov (skrócony okres wypożyczenia). -11 czerwca przedstawiamy liste zawodników którzy mogą odejść definitywnie. (Łukasz Jarośiński, Dariusz Trela, Bartosz Rosłoń, Bartosz Rosłoń, Bartłomiej Łapuszek, Paweł Zalewski, Dawid Kubowicz). Oraz zawodników których klub jest skłonny wypożyczyć: Wojciech Cygal, Daniel Brud, Bartosz Kozieł, Sebastian Janik, Tomas Jirsak, Kamil Jeleń, Maciej Batko. -12 czerwca ogłaszamy powrót z wypożyczeń Mateusza Kowalskiego (do pierwszej drużyny) oraz Patryka Jałochy i Mateusza Kubickiego ( do Młodej Ekstraklasy). Ponadto ogłaszamy, że skorzystaliśmy z zapisu w kontrakcie Clebera i zostaje on z nami do grudnia, oraz żeprzedłużyliśmy kontrakt z Burligą do czerwca 2011 roku, z Kowalskim do czerwca 2012, z Mączyńskim do czerwca 2013. - 14 czerwca oglaszamy podpisanie kontraktów z: Keylor'em Navas'em, Pawłem Golańskim, Przemysławem Kaźmierczakiem. - 15 czerwiec ogłaszamy wypożyczenie Cristian'a Stuani'ego oraz Mame Ousmane Cissokho (oczywiście obydwa z klauzulą transferu definitywnego. - 16 czerwiec ogłaszamy nazwę nowego sponsora (następce Bet-and-Home) - 17 czerwiec ogłaszamy podpisanie umów dotyczących transferów Sobiecha i Sadloka (kwota transferowa na poziomie 1.5 mln Euro, termin realizacji- styczeń 2011) To byłyby 2 tygodnie które wstrząsnełyby piłkarskim światem w Polsce... Byłoby pięknie... Pomarzyc zawsze można... Byłoby pięknie... Pomarzyc zawsze można... Powód: Michniewicz
Ostatnio edytowane przez Tasio1906 : 04.06.2010 o godz. 08:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Polecam bramkarza.
Issa N'doye |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Nie mogłem nie zareagować. Z tym Michniewiczem to żart prawda? Nie jestem wielkim zwolennikiem Kasperczaka, ale akurat Heniu bije polskiego Mourinho o głowę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
O Boże ratuj nas przed ludźmi pokroju Michniewicza to by była naprawdę masakra, jakbym osobiście miał tyle kasy co Boss to załatwił bym sztab szkoleniowy plus jakiegoś młodego ambitnego szkoleniowca z Niemiec, Holandii czy Włoch a marzenie o "Miśku" to dla mnie jakaś GROTESKA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Wracam po przedwcześnie (miałbyć do 7.06.2010) banie (- może dlatego ze był tez przedwcześnie dany...) i od razu chciałem powiedziec ze przenoszę swoją aktywność do tego tematu bo mam juz dość banowania i usuwania moich postów... Zwłaszcza tych dłuższych wypowiedzi...
Według mnie większośc moich postów była na temat a na pewno wielu pisze gorsze a jednak zostają nietknięte. Nie będę już wnikał dlaczego, zgodnie z Waszymi zaleceniami będę dyskutował o tym co wiem w tym temacie... a więc zeby formalnosci stało sie za dość... "Gdybym był bogaty..." to odniósł bym sie na początek do postu Tasio1906 - Ty chcesz zmian w naszym klubie czy zrzucasz bombę atomową zeby zniknął z ziemi? - Tak naprawde to Wilczek cały czas taką rolę pełni tylko moze oficjalnie się tego nie podało - Kontrakty sie konczą podanym przez Ciebie zawodnikom ( z wyjątkiem Hristova) 30 czerwca i nie spodziewałbym sie wielkich pożegnan przed czasem - Sobiech - Sadlok - póki co myślą w klubie czy przebic Lecha bo woilą za te pieniądze wziąc z zagranicy.. Ruch sie uparł na sprzedaż w pakiecie ( chodzi o procent dla bylego klubu Sobiecha), ale według mnie nie jestesmy w stanie złożyc lepszej oferty niz Lech ( kupno obu i wypożyczenie Sadloka do Ruchu za darmo na rok, pensje płaci amica)... Wiem ze to Twoje marzenia bo to taki temat, ale chciałem wpleść w to "gdybanie" troche faktów...
Ostatnio edytowane przez maci0s : 03.06.2010 o godz. 16:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
W jednym z wywiadów Sadlok mówił że chciałby przejść do lepszej drużyny niż Ruch... czyli raczej nie spodobałaby mu się opcja wypożyczenia do ruchu. gdybym był bogaty(bardzo bogaty) i jeśli miałoby to być transferowe s-f to zainteresowałbym się... hm... np.Błaszczem... :] |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
maci0s czy to prawda że w poniedziałek ma być przedstawiony Basałaj i możliwy transfer w następnym tygodniu, i nie ktorzy piszą ze Basałaj probóje przywrócić Mielcarskiego i Bednarza
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
![]()
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle! A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie! Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę! Kasperczak trzymaj się!!! |
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
http://wislakrakow.com/www/showartic...hlight=makinwa
Szkoleniowiec Wisły przyznał natomiast, że toczą się rozmowy w sprawie pozyskania lewego obrońcy. - Jest cień szansy na pozyskanie pewnego zawodnika, ale ja coraz mniej wierzę w to, że uda się to w tym oknie transferowym. Wierzę natomiast, że podpiszemy z nim umowę obowiązującą od czerwca, bo właśnie wtedy kończy mu się umowa - przyznał trener. Ciekawe czy ten lewy obrońca jest jeszcze brany pod uwagę. Chyba raczej małe szanse, dlatego, że o tym zawodniku wypowiadał się jeszcze Skorża, który jak wiadomo był na styl angielski trenerem - managerem. Może mu o Golańskiego chodziło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
A mnie w tym miejscu ciekawi informacja, czy skoro już jadą na Słowację, czy nie mogliby się wybrać do Koszyc po Jana Novaka. Wiele razy już o nim wspominano, koleś jest dobrze wyszkolony technicznie oraz dość skuteczny. MFK Koszyce spadło z ligi i chyba byłoby dość łatwo go wyciągnąć za niewielkie pieniądze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Dodam jeszcze tylko w tym temacie, że jeśli odpuścimy Sadloka to powinniśmy się wówczas skoncentrować na Gliku.
![]()
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle! A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie! Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę! Kasperczak trzymaj się!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeżeli było, to przepraszam jak było. Wczoraj podczas, meczu drugi komentator powiedział, że Nowak żąda 300 tys euro albo złotych za sezon
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Ja wlasnie gdybym byl bogaty to bym najal kilku graczy FMa i im kazal grac i wyszukiwac talenty
Moze moj tekst z pozoru wydaje sie smieszny i glupi ale taka jest prawda, w FMie zajmuje sie masa ludzi takimi ocenami pilkarzy, tym zeby im odpowiednio poprzypasowywac umiejetnosci do gry ktore by odzwierciedlaly rzeczywistosc wiec naprawde uwazam ta gre za dosc rzetelne odzwierciedlenie rzeczywistosci. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
@Jaroo1
http://www.eurogamer.net/articles/ev...nager-database Jak widać to nie jest taki głupi pomysł ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|