The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.06.2010, 07:51
1q2
kwestia, ze piloci przedobrzyli jest dość jasna (pytanie czy lądowanie i podejście do lądowania to to samo)

mnie zastanawia inna rzecz znowu nie poruszana w mediach(albo przeoczyłem bo było o tym wczesniej),

czy te metry były odliczane od poziomu lotniska czy dna parowu?
bo tutaj może być podstawowy błąd pilotów

nikt tego nie wyjaśnia, a, zaraz po odczytaniu wysokości 20 walą w drzewa, to wyraźnie odliczanie jest od poziomu ziemi, a samolot znajdował się już poniżej poziomu lotniska!
nie wiem nie znam się spekuluję, a może piloci specjalnie zeszli na poziom lotniska, żeby zobaczyć czy za ten kilometr będą cokolwiek widzieć i wiedząc, ze parów daje im szanse zejścia niżej?
zwróccie uwagę, ze odchodzimy pada na 80m, a tyle mniej więcej głębokości miała ta dziura, czyli de facto byli na równi z lotniskiem

w tej sytuacji dziwi również postawa kontrolera, który krzyczy horyzont w momencie gdy nasza maszyna, wg tego co powinien widzieć, była kilkadziesiąt metrów poniżej poziomu lotniska...
czy tam naprawdę był aż taki bajzel?
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.06.2010, 09:44
od tego całego Błasika który siedział w kokpicie zależały awanse i pewnie ten Pilot chciał sie pokazac.....
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.06.2010, 10:34
AYALA napisał(a):Wyświetl post
od tego całego Błasika który siedział w kokpicie zależały awanse i pewnie ten Pilot chciał sie pokazac.....
Jakby przyjac taki punkt widzenia,to niemozliwe byloby korzystanie z szoferow przez chmare szefow,bo ciągly stres,gdy tenze szef siedzi obok(za)i patrzy na rece podczas np.manewru wyprzedzania dobijalby ich psychicznie.Laskawie tez wspomne,ze tysiace pilotow lata z szefami wielkich koncernow,czy włascicielami samolotow,ktorzy swobodnie moga wejsc do kabiny pilotow,a piloci jakos z tego powodu nie robia pod siebie.Tak wiec takie argumenty,to o kant dupy mozna sobie rozbic.
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 02.06.2010, 11:14
Byc moze i da sie ten argument rozbic o kant dupy , ale na pewno nie porównując pilotów do kierowców samochodów a stosunków panujących w wojsku do zależności między pilotem wielkiego koncernu a jego szefem
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.06.2010, 12:07
Sędzio,
chciałbym,naprawde chciałbym żeby spełniła się koncepcja Orbana z Polską jako przywódcą strefy interesów państw między Rosją a Niemcam,ale niestety wydaje mi się ona z gatunku fantastyki naukowej.Sądze że to bardziej zagrywka PRowska premiera Węgier i chęć większej współpracy z Polską niż tak dalekosiężne plany jakie zacytowałeś.Nie bądźmy naiwni - żadne państwo,nawet najbardziej przyjaźnie nastawione do nas nie zgodzi się dobrowolnie być wasalem Polski.

---------------------------
Wywiad z Dornem
http://www.gocity.pl/artykuly,id,138...a,start,1.html

---------------------------
Co do katastrofy lotniczej się nie wypowiadam.Przyznaje racje sambo który kiedyś przyznał iż 100% prawdy się i tak nie dowiemy gdyż:
- katastrofa wydarzyła się w Rosji
- samolot był rosyjski
-sledztwo prowadzą rosjanie

Co się stało to się nie odstanie,obojętnie czy błąd popełnił pilot,wieży kontrolna,warunki pogodowe,ktoś inny z załogi czy wszyscy razem...
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
rozarian
Senior Member

Stary 02.06.2010, 12:59
Nie bądź śmieszny.Taki Protasiuk,zarabiający na rękę 6-7 tysięcy miałby ryzykować życie,dla widzimisię dowódcy?Nie był pod względem życiowym zależny od wojska.Utalentowany pilot z dużym już doświadczeniem,po przeszkoleniu na np.Boeningu dostałby 4-5 razy większą pensję w cywilnych liniach.Zresztą miałeś wczoraj przykład,gdy 9 pilotów złożyło rezygnację ze służby w wojsku,że nie są tam uwiązani jak pies do budy.
Mareq
Senior Member

Stary 02.06.2010, 13:16
Cytat:
Protasiuk,zarabiający na rękę 6-7 tysięcy miałby ryzykować życie,dla widzimisię dowódcy?
W wojsku rzecz niebywała ryzykować życie dla dowódców

Cytat:
.Utalentowany pilot z dużym już doświadczeniem,po przeszkoleniu na np.Boeningu dostałby 4-5 razy większą pensję w cywilnych liniach
To jakim cudem my jeszcze mamy w ogóle pilotów wojskowych ? Co ich tam ciągnie , skoro po przeszkoleniu na boeingu mogą dostać 4-5 razy większą pensję ?

Argumenty już lepsze niż szoferzy i szefowie koncernów , ale dalej nie wykluczają tego , że jakaś forma presji czy to pośredniej czy bezpośredniej wywołanej obecnością dowódcy siły powietrznych mogła mieć wpływ na decyzje podejmowane przez pilotów bądź na efektywność realizacji decyzji podejmowanych słusznie.
Nie musimy tutaj wcale mówić o presji wywołującej negatywne odczucia . Obecność dowódcy o wysokim stażu i estymie może wpłynąć na młodego i mniej doświadczonego pilota w sposób pozytywnie wzmacniający wiarę we własne umiejętności.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 02.06.2010 o godz. 13:21.
ponury
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 02.06.2010, 13:23
Tak od siebie dodam, że w tego typu samolotach nie jest tak, że dajemy gaz do dechy i maszyna od razu dostaje kopa.
Tak jak to było mówione, pisane, te zapisy same w sobie nic nikomu ciekawego nie zdradzą
Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy.

Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego.
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.06.2010, 13:43
1q2 napisał(a):Wyświetl post
komentarze są takie bo jest coś co ciężko zinterpretować inaczej niż że Protasiuk był pilotem kamikadze.Mnie mało rzeczy w życiu dziwi ale zaraz po katastrofie podejrzewałem sporo rzeczy, sporo się też sprawdziło, natomiast takiego przebiegu to za cholerę nie był bym w stanie sobie wyobrazić.
To nie jest jedyne wytłumaczenie:

Cytat:
Uspokajające stwierdzenia kontrolera z rosyjskiej wieży mogły wprowadzić w błąd polskich pilotów - mówi były dowódca 36. lotniczego specpułku płk. Tomasz Pietrzak. Hasło "na kursie i na ścieżce" załoga tupolewa w ostatniej minucie lotu słyszała trzy razy - na 4, 3 i 2 kilometry przed progiem pasa.
http://www.dziennik.pl/katastrofa-sm...e_w_blad_.html

Zbychu napisał(a):Wyświetl post
Sędzio,
chciałbym,naprawde chciałbym żeby spełniła się koncepcja Orbana z Polską jako przywódcą strefy interesów państw między Rosją a Niemcam,ale niestety wydaje mi się ona z gatunku fantastyki naukowej.Sądze że to bardziej zagrywka PRowska premiera Węgier i chęć większej współpracy z Polską niż tak dalekosiężne plany jakie zacytowałeś.Nie bądźmy naiwni - żadne państwo,nawet najbardziej przyjaźnie nastawione do nas nie zgodzi się dobrowolnie być wasalem Polski.
Nie widzę powodów, żeby od razu uznawać przyznanie przez naszych sąsiadów, że Polska jest największym państwem regionu, za wasalizację. Nie bardzo też widzę wymiar PRowski tej zagrywki.
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 02.06.2010 o godz. 13:50.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 02.06.2010, 15:52
Romy S. napisał(a):Wyświetl post
O co chodzi ?
Bo chyba nie o pieniądze jak zwykle.

http://www.tvn24.pl/-1,1658816,0,1,p...wiadomosc.html

Jeśli to prawda to dla mnie Miller z Tuskiem i Komorowskim powinni złożyć instrumenty ( propagandy ).

kilka stron dyskusji na tym forum - setki notek na blogach - o czym?

O ruskiej wersji zdarzeń w kokpicie podarowanych na czym? Na płytkach CD

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos....html?skad=rss

- ja myślę że ciekawsze byłoby ujawnienie ostatniej rozmowy bolka z oficerem prowadzącym płk Edwardem Graczykiem - to byłby dopiero klucz do wszelkich katastrof - również tej smoleńskiej
Ostatnio edytowane przez sambo : 02.06.2010 o godz. 16:00.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
arigatou
Member

Od: 09.2007

Stary 02.06.2010, 16:24
Mareq napisał(a):Wyświetl post

To jakim cudem my jeszcze mamy w ogóle pilotów wojskowych ? Co ich tam ciągnie , skoro po przeszkoleniu na boeingu mogą dostać 4-5 razy większą pensję ?
Do wojska idzie się z zamilowania albo z braku laku. Gdyby ich ciągły pieniądze, poszli by studiować np do Rzeszowa i tam uczyli się na pilotów liniowych. Poza tym na pilota wojskowego są większe wymagania niż na pilota cywilnego.
Wytłumacz mi jakie było zagrożenia dla życia dowódcy ze miał niby ryzykować za niego, narażając w dodatku życie Prezydenta RP.
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 02.06.2010, 17:10
fajny tekst z WP
Ja Wam powiem jak było. A było tak. Prezydent Kaczyński siedział w swoim fotelu. Wywierał presję na odległość na pilotów. Kazał im lądować w lesie. Na pewno. Ja to wiem. Wszyscy przecież to wiemy. Kazał im lądować, zagroził, że ich powyrzuca z pracy. No i oni się strasznie przestraszyli. No i on tak siedział na swoim fotelu, a piloci nic nie mówili. I wtedy Małżonka Pana Prezydenta, Maria, tez zaczęła wywierać duchową presję na załodze.
Przecież co im szkodziło-byli ubezpieczeni na 3 mln złoty, to po cholerę mają dbać o swoje życie. A tak poza tym, to ta paskudna Marta K. powinna oddać całą kasę dla rodziny stewardessy. Tak powiedział ten śmieszny Palikot.
A ci księża to są darmozjady. Darmozjady i mordercy do tego. Jeden z nich to powiedział, że szkoda, ze samolot się nie rozbił jak Tusk leciał. Powiedział inaczej? Nie wiem, nie słyszałam, ale wiem, że tak powiedział.
A czy Wy w ogóle wiecie, że mąż Marty K., ten cały Dubiniecki to jest jakoś wkręcony w afery? Aha, on jest prawnikiem, to jego klient nie on? Nie szkodzi, to przecież tak samo, jakby on sam. A to jest prawie zięć Jarosława, dlatego nie będę głosowała na Jarosława. Przecież on jest pedofilem. A do tego nekrofilem. I wiecie co jeszcze? Nie ma żony. To chyba w konstytucji jest napisane, że jak ktoś nie ma żony, to nie może być prezydentem.
I wiecie co jeszcze? Ja to będę głosowała na Bronisława Komorowskiego. Bo ma 5 dzieci i wąsy. A wąsy to takie polskie. Jest z całej Polski, ma dom w Budzie Ruskiej (w górach, ale z gór nie jest). A poza tym jest taki słodki. No i co jak co, na pewno będzie uczciwy. Że ma przyjaciół z podejrzanych kręgów i nie chciał likwidacji WSI? A co to ja jestem politykiem, żeby aż tak się interesować. Mnie nie obchodzi ta WIEŚ, liczy się dla mnie moje podwórko.
Mareq
Senior Member

Stary 02.06.2010, 17:16
Cytat:
Wytłumacz mi jakie było zagrożenia dla życia dowódcy ze miał niby ryzykować za niego, narażając w dodatku życie Prezydenta RP.
Po co mam tłumaczyć coś o czym nie pisałem ?

Cytat:
Do wojska idzie się z zamilowania albo z braku laku. Gdyby ich ciągły pieniądze, poszli by studiować np do Rzeszowa i tam uczyli się na pilotów liniowych. Poza tym na pilota wojskowego są większe wymagania niż na pilota cywilnego.
Czyli mogło go ciągnąć zamiłowanie i jak sam stwierdziłeś na pewno nie były to pieniądze.
Więc rozarian nie miał racji pisząc o tym , że na jednej z szali było 6-7 tys i de facto brak zależności między pilotem a wojskiem jak między psem a budą.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 02.06.2010 o godz. 17:21.
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 02.06.2010, 22:48
Ja prosiłbym o powiedzeniu kilku słów na temat pochodzenia żydowskiego pana Komorowskiego.
Prawda to jest czy tylko jakiś blef?
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
AYALA
Senior Member

Stary 02.06.2010, 22:54
Tusk powiedział kiedyś że PIS wyginie jak dinozaury a teraz wysyła do Smoleńska archeologów.Czarny humor Donka a tak mu dobrze z oczu patrzy
http://www.wprost.pl/ar/197395/Polsc...-do-Smolenska/
Ostatnio edytowane przez AYALA : 02.06.2010 o godz. 23:43.
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.06.2010, 22:57
Poprawka: wysyłaliśmy ich od prawie początku maja, ale nasi 'partnerzy Rosjanie, do których trzeba mieć pełne zaufanie, bo inaczej nie ma współpracy' dopiero teraz się na to zgodzili dając wszelkie zezwolenia.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Mareq
Senior Member

Stary 02.06.2010, 23:31
Cytat:
Ja prosiłbym o powiedzeniu kilku słów na temat pochodzenia żydowskiego pana Komorowskiego.
Słyszałem , że jego babka i dziadek byli Felaszami a dziadek ponadto służył ,,pod'' Haile Selassiem w II wojnie włosko-abisyńskiej.
Więcej szczegółów u harimaty . On wydaje się być dosyć dobrze zorientowany w sprawach żydowskich.

Cytat:
Tusk powiedział kiedyś że PIS wyginie jak dinozaury a teraz wysyła do Smoleńska archeologów.Czarny humor Donka a tak mu dobrze z oczu patrzy
od dinozałrów to paleontolodzy

http://www.youtube.com/watch?v=8yYOZ96EJM8&feature=player_embedded#!

No , to jest proszę państwa intieligent z prawdziwego (anty)salonu pełną gębą
Ostatnio edytowane przez Mareq : 02.06.2010 o godz. 23:53.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.06.2010, 00:00
Arkas napisał(a):Wyświetl post
Absolutna prawda - potwierdzenie na stronie polonica.net
94 - Allah Akbar!!
rozarian
Senior Member

Stary 03.06.2010, 00:21
Kolejna "wpadziocha"myśliwca Komorowskiego.Gość stwierdził w Londynie,że jest sceptyczny w sprawie wydobycia gazu łupkowego w Polsce,gdyż nastąpiłaby dewastacja terenów krajobrazowych,ponieważ wydobywa się go jak węgiel brunatny,metodą odkrywkową(Nobel murowany!).Założę się,że najbardziej o polskie tereny krajobrazowe martwią się nasi wschodni sąsiedzi.
Ostatnio edytowane przez rozarian : 03.06.2010 o godz. 00:25.
arigatou
Member

Stary 03.06.2010, 05:24
Po co mam tłumaczyć coś o czym nie pisałem ?
Nie napisałeś może dosłownie ale człowiek średnio rozgarnięty umie czytać miedzy wierszami.

Czyli mogło go ciągnąć zamiłowanie i jak sam stwierdziłeś na pewno nie były to pieniądze.
Więc rozarian nie miał racji pisząc o tym , że na jednej z szali było 6-7 tys i de facto brak zależności między pilotem a wojskiem jak między psem a budą.
Ale rozarian napisał ze na szali nie były pieniądze.

rozarian napisał(a):Wyświetl post
Taki Protasiuk,zarabiający na rękę 6-7 tysięcy miałby ryzykować życie,dla widzimisię dowódcy?Nie był pod względem życiowym zależny od wojska.Utalentowany pilot z dużym już doświadczeniem,po przeszkoleniu na np.Boeningu dostałby 4-5 razy większą pensję w cywilnych liniach.
Ostatnio edytowane przez arigatou : 03.06.2010 o godz. 05:27.
Mareq
Senior Member

Stary 03.06.2010, 11:57
Ale o co Ci w ogóle chodzi ?
Zmierzasz do jakichś wniosków ?
Bo póki co najpierw kazałeś mi się tłumaczyć z czegoś czego nie napisałem(co ma wspólnego zagrożenie życie dla dowódcy z ryzykowaniem dla dowódców? ) , a później interpretujesz(jesteś jego pełnomocnikiem?) słowa rozariana na dodatek błędnie.
Rozarian broniąc swojej tezy jakoby obecność najwyższego dowódcy wojsk lotniczych w kabinie nie mogła mieć istotnego wpływu na psychikę pilotów , argumentował że na jednej szali jest w zasadzie jedyne marne 6-7 tys zł (łatwo możliwe do pomnożenia latając w lotnictwie cywilnym) , a na drugiej zdrowie i życie.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 03.06.2010 o godz. 12:21.
AYALA
Senior Member

Stary 03.06.2010, 12:12
często do Wojska trafiają ludzie dla których apanaże nie sa najważniejsze ale gwiazdki na pagonach i byc może tak było dla tego nieszczęsnego pilota który mimo potęznej mgły podchodził do lądowania
Ostatnio edytowane przez AYALA : 03.06.2010 o godz. 12:44.
rozarian
Senior Member

Stary 03.06.2010, 13:26
AYALA napisał(a):Wyświetl post
często do Wojska trafiają ludzie dla których apanaże nie sa najważniejsze ale gwiazdki na pagonach i byc może tak było dla tego nieszczęsnego pilota który mimo potęznej mgły podchodził do lądowania
Gwiazdki na pagonach?
Człowieku,o czym Ty w ogóle piszesz?Tu chodziło o życie.Ten pilot miał rodzinę i dla gwiazdek miał wszystko ryzykować?Poza tym,polecam poczytać to co mówi J.Więckowski(ogromne dośw.na tu-154)o gen.Błasiku.On raczej chroniłby pilotów przed ew.naciskami,a nie odwrotnie.
Ostatnio edytowane przez rozarian : 03.06.2010 o godz. 17:24.
Q13SON
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 03.06.2010, 14:34
Ciekawa wypowiedź Szymona Majewskiego o kandydatach na prezydenta:

http://www.onet.tv/refleksje-szymone...4,1,klip.html#
AYALA
Senior Member

Stary 03.06.2010, 14:51
Gwiazdki na pagonach?
Człowieku,o czym Ty w ogóle piszesz?Tu chodziło o życie.Ten pilot miał rodzinę i dla gwiazdek miał wszystko ryzykować?Poza tym,polecam poczytać to co mówi J.Więckiewicz(ogromne dośw.na tu-154)o gen.Błasiku.On raczej chroniłby pilotów przed ew.naciskami,a nie odwrotnie.
to dlaczego zszedł tak nisko wiedząc że jest mgła (był dwa razy ostrzegany) i nie ma widoczności do lądowania ? Oczywiście był tam jeszcze ten jar który mógł go zmylic.Cały czas zakładamy że zapisy z czarnych skrzynek są takie jakie były....
Ostatnio edytowane przez AYALA : 03.06.2010 o godz. 14:53.
Raul TS
Member

Stary 03.06.2010, 15:08
Gwiazdki na pagonach?
Człowieku,o czym Ty w ogóle piszesz?Tu chodziło o życie.Ten pilot miał rodzinę i dla gwiazdek miał wszystko ryzykować?Poza tym,polecam poczytać to co mówi J.Więckiewicz(ogromne dośw.na tu-154)o gen.Błasiku.On raczej chroniłby pilotów przed ew.naciskami,a nie odwrotnie.
Oglądnij sobie jak możesz fragment od 21.25 . http://www.tvp.pl/publicystyka/temat...0-2245/1788205 ,gośćmi są dwaj fachowcy Tomasz Hypki i Arkadiusz Szczęsny jedni z najlepszych w Polsce może w końcu coś zrozumiesz .Polecam.
Pozdrawiam
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 03.06.2010, 15:37
Raul TS napisał(a):Wyświetl post
Oglądnij sobie jak możesz fragment od 21.25 . http://www.tvp.pl/publicystyka/temat...0-2245/1788205 ,gośćmi są dwaj fachowcy Tomasz Hypki i Arkadiusz Szczęsny jedni z najlepszych w Polsce może w końcu coś zrozumiesz .Polecam.
no i co chcesz nam powiedzieć? Bo nie rozumiem - logika jest tak wspaniałym instrumentem, że nie potrzebuję fachowca żeby dojść do konkluzji. Mało logika to jest taka świetna rzecz, że można zweryfikować fachowca.

A już 4 sekundy wypowiedzi jednego fachowca wystarczy mi żeby stwierdzić, że:

pierwsze primo - gość chyba nie rozumie co mówi - bo mówi, że lądowali - podczas w stenogramach jak byk stoi, że ich zamiarem było tylko próba podejścia do lądowania.

drugie primo - jeśli już pan fachowiec się pojawił w TV to raczej on nie jest od dywagacji które ja sam sobie mogę poczynić i moja dywagacja bedzie tak samo ważna jak jego albowiem jedynym kryterium prawdziwości konkluzji dywagacji moich i jego jest LOGIKA a nie że on jest fachowcem a ja nie - ale od tego aby wytłumaczył wszystkim co oznacza -np. zwrot "NA KURSIE I ŚCIEŻCE "- które pojawia się kilkukrotnie a co jak sądze może oznaczać, że byli przekonani o tym, że lecą na pasie do lądowania a nie nad lasem.

Co to w ogóle ma znaczyć, że oni są fachowcami?

Jeśli widzę p***ch fachowców - to oznacza jedno - że na pewno oni nie są tu od wyjaśnienia przyczyn ale od zaciemnienia obrazu i wciśnięcia zwykłym ludziom zwyczjnego kitu.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Raul TS
Member

Stary 03.06.2010, 16:35
sambo napisał(a):Wyświetl post
no i co chcesz nam powiedzieć? Bo nie rozumiem - logika jest tak wspaniałym instrumentem, że nie potrzebuję fachowca żeby dojść do konkluzji. Mało logika to jest taka świetna rzecz, że można zweryfikować fachowca.

A już 4 sekundy wypowiedzi jednego fachowca wystarczy mi żeby stwierdzić, że:

pierwsze primo - gość chyba nie rozumie co mówi - bo mówi, że lądowali - podczas w stenogramach jak byk stoi, że ich zamiarem było tylko próba podejścia do lądowania.

drugie primo - jeśli już pan fachowiec się pojawił w TV to raczej on nie jest od dywagacji które ja sam sobie mogę poczynić i moja dywagacja bedzie tak samo ważna jak jego albowiem jedynym kryterium prawdziwości konkluzji dywagacji moich i jego jest LOGIKA a nie że on jest fachowcem a ja nie - ale od tego aby wytłumaczył wszystkim co oznacza -np. zwrot "NA KURSIE I ŚCIEŻCE "- które pojawia się kilkukrotnie a co jak sądze może oznaczać, że byli przekonani o tym, że lecą na pasie do lądowania a nie nad lasem.

Co to w ogóle ma znaczyć, że oni są fachowcami?

Jeśli widzę p***ch fachowców - to oznacza jedno - że na pewno oni nie są tu od wyjaśnienia przyczyn ale od zaciemnienia obrazu i wciśnięcia zwykłym ludziom zwyczjnego kitu.
Ten samolot potrzebuje ponad 50 metrów zanim przejdzie do wznoszenia, minimalna wysokość decyzji to 100 metrów, przy takich warunkach, kto się trochę orientuje ta wartość jest już pułapem krytycznym.
Tak podchodzili do lądowania 80m.,60m.,40metrów, masz racje to jest proste i logiczne oni chcieli się tylko sprawdzić i spróbować.
Zresztą tak jak Szczęsny mówił i to jest fundamentalna sprawa Tu-154 nie powinien nawet próbować w takich warunkach podejścia takie są przepisy. Koniec kropka .
Zresztą przepraszam że się wtrąciłem już nie będę.
Taki temat jedna partia , jedna myśl , jedna prawda , jedni dziennikarze i jedni fachowcy.
Logiczne.
Pozdrawiam
rozarian
Senior Member

Stary 03.06.2010, 17:06
Raul TS napisał(a):Wyświetl post
...Tomasz Hypki i Arkadiusz Szczęsny jedni z najlepszych w Polsce może w końcu coś zrozumiesz .Polecam.
Są różni fachowcy,i różne rzeczy mówią.Najgorzej jest jak są motywowani politycznie.Z jakiej racji p.Hypki miałby być lepszym ekspertem od p.Więckowskiego?Sam trochę poczytaj(np.o aferze Tafios Bumaru)i publikacje Hypkiego na w/w temat.Wtedy może Ty zrozumiesz co to umotywowanie polityczne dziennikarzy(bo to dziennikarz branżowy,a nie pilot).
Ostatnio edytowane przez rozarian : 03.06.2010 o godz. 17:26.
arigatou
Member

Stary 03.06.2010, 17:17
Ale o co Ci w ogóle chodzi ?
Zmierzasz do jakichś wniosków ?
Bo póki co najpierw kazałeś mi się tłumaczyć z czegoś czego nie napisałem(co ma wspólnego zagrożenie życie dla dowódcy z ryzykowaniem dla dowódców? ) , a później interpretujesz(jesteś jego pełnomocnikiem?) słowa rozariana na dodatek błędnie.
Rozarian broniąc swojej tezy jakoby obecność najwyższego dowódcy wojsk lotniczych w kabinie nie mogła mieć istotnego wpływu na psychikę pilotów , argumentował że na jednej szali jest w zasadzie jedyne marne 6-7 tys zł (łatwo możliwe do pomnożenia latając w lotnictwie cywilnym) , a na drugiej zdrowie i życie.

Chodzi tylko o to że masz problemy ze zrozumieniem tekstu ..... tyle. Koniec

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów