The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
noodle
Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.06.2010, 12:15
Zanosi się na powtórkę? Oby nie...
Woda na stacji 'Wisła Bielany' ma na godz. 11:30 stan 491cm, wczoraj o 12 miała 292cm, nie jest ciekawie...
Obecnie przekroczony stan ostrzegawczy, oby się unormowało...
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.06.2010, 12:20
nadzieje w tym, ze narazie przestalo padac i czesc splynie.
szkoda, ze zapowiadaja dalsze opady. najwiecej ma padac w nocy z czwartku na piatek.
droga 79 w Zabierzowie zamknieta przy wiadukcie kolejowym - tam gdzie ostatnio. objazd przez ul. Balicka - Szczyglice.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Above
Voyage! Voyage!

Od: 02.2004

Stary 02.06.2010, 12:24
Podobno znowu podmyło bloki na Złocieniu...
Mógłby ktoś potwierdzić?
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
Odpowiedz cytując
noodle
Member

Stary 02.06.2010, 12:31
W związku z lokalnym zalaniem jezdni, wyłączona z ruchu została ul. Bieżanowska w rejonie Korepty.

Poziom Wisły na wodowskazie Bielany o godzinie 11.00 wynosił 470 centymetry i przekracza stan ostrzegawczy. Trwa domykanie bram w wałach przeciwpowodziowych od strony ulicy Kościuszki. Strażacy odpompowują wodę z lokalnie podtopionych ulic – Korepty, Popiełuszki i Krzewowej. Mieszkańcy tych ulic mogą otrzymać worki na piasek.
Odpowiedz cytując
*KoTeK*
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 02.06.2010, 13:01
Ktoś ma informacje może jak wygląda droga z Krakowa do Sanoka?
Odpowiedz cytując
noodle
Member

Stary 02.06.2010, 15:52
W związku z przekroczeniem przez Wisłę stanu alarmowego (520 cm) Prezydent Jacek Machrowski ogłosił dzisiaj (2 czerwca) od godz. 16.15 alarm przeciwpowodziowodziowy na terenie Krakowa.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 02.06.2010, 22:59
W Zabierzowie wylała Rudawa podobno, droga nieprzejezdna. Jest mi to ktoś w stanie zweryfikować?
Odpowiedz cytując
Tuman
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 02.06.2010, 23:11
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
W Zabierzowie wylała Rudawa podobno, droga nieprzejezdna. Jest mi to ktoś w stanie zweryfikować?
przed chwilą wracałem tamtędy, droga jest zamknięta. Jest objazd (jak sie jedzie w strone Krakowa) w prawo na rząske ewentualnie Kryspinów.
Forza Wisła!
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 02.06.2010, 23:29
W którym miejscy dokłądnie? Poniżej tej nowej Biedronki, przy wiadukcie kolejowym i skęcie na Skałę Kmity?

Dzięki!
Odpowiedz cytując
simone
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 03.06.2010, 00:35
LuKaS TSW napisał(a):Wyświetl post
Dziś w Gazecie Krakowskiej przeczytałem że burmistrz Olkusza chciał odwołać Dni tego miasta i kwotę która miała być przeznaczona na ich organizację ,ok 150 tysięcy zł. chciał przeznaczyć dla powodzian.Na tych dniach koncert miała dać Kora Jackowska,która za swój występ miała skasować 40 tys.Przedstawiciele miasta poprosili menadżera pani Jackowskiej o rozwiązanie umowy z w.w powodów,ów pan się nie zgodził i według starej zasady czy się stoi,czy się leży... powiedział że Kora tak czy tak ma dostać 40 tysięcy.
Jak dla mnie to s****.... zachowanie pani Jackowskiej ,i życzę jej żeby jej kiedykolwiek podtopiło piwnicę i garaż.

Z gwiazd podczas powodzi ucierpiał Zbigniew Wodecki pod którego domem w Winiarach osuwa się ziemia,co grozi zawaleniem.
Pan Wodecki jednak pokazał klasę mówiąc:"Ja nie chciałbym pieniędzy,za odwołany koncert,zwłaszcza w takiej sytuacji."

To to jest akurat prawda, mogę potwierdzić. Sama próba odwołania Dni Olkusza to nie był najlepszy pomysł, mimo tego że atrakcyjność tej imprezy spada z roku na rok. Jeśli zaś chodzi o zachowanie Kory to- no cóż- ręce opadają...

Odpowiedz cytując
eryk_cartman
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 03.06.2010, 06:11
*KoTeK* napisał(a):Wyświetl post
Ktoś ma informacje może jak wygląda droga z Krakowa do Sanoka?
Koleżanka jechała wczoraj i żadnych problemów nie miała. Jedyny problem to stan dróg jak zwykle
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......

Rafał Ziemkiewicz.

http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/
Odpowiedz cytując
karmel1906
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 03.06.2010, 08:27
jak sie przedstawia sytuacja na nowohuckiej? jutro przylatuje do krk i wybieram sie na tandete. wiem, ze byly utrudnienia, najpierw zwiazane z remontem, pozniej z jej zalaniem.
dzieki z gory.

Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić ....
Odpowiedz cytując
noodle
Member

Stary 03.06.2010, 09:48
karmel1906 napisał(a):Wyświetl post
jak sie przedstawia sytuacja na nowohuckiej? jutro przylatuje do krk i wybieram sie na tandete. wiem, ze byly utrudnienia, najpierw zwiazane z remontem, pozniej z jej zalaniem.
dzieki z gory.
Wygląda tak,że od strony m1 do tandety jest korek praktycznie zawsze . Na odcinku tego mostu nowohuckiego czy jak to się tam zwie (jak się jedzie od m1) są zwężenia bo majstrują przy nawierzchni, potem już na odcinku za skrzyżowaniem z saską są początkowo 2 pasy, a potem przechodzą w jeden. Jest jeden pas aż do tandety. Także radzę uzbroić się w cierpliwość.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 03.06.2010, 21:32
w okolicach Gorlic od ponad 3h ulewa straszna. w ciągu 3h sytuacja się zrobiła gorsza, niż ta majowa, niektóre drogi nieprzejezdne, rzeki powylewały, masakra.
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 03.06.2010, 22:12
To jest straszne co się dzieje....Za co to wszystko?Już nie mówię żeby świeciło słońce i było +25 stopni ale żeby przestał padać ten cholerny deszcz!!!
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 03.06.2010, 22:25
Tak obserwuje co się dzieje i zastanawiam się czy państwo poradzi sobie z naprawą tego wszystkiego. Jakby teraz szła fala przez Kraków to nie ma szans,wyleje jak nic. Wały są przesiąknięte,że są jak gąbka. W zasadzie do kulminacyjnej fali,która szła przez miasto,to sytuacja poprawiała się o tyle,że nie pada non stop,ale mocno,lokalnie to już tak. Sandomierz ewakuują. Nie za fajnie to wszystko wygląda.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 03.06.2010, 22:31
zamknieta PODBIPIETY w kierunku CENTRALNEJ pracuja tam strazacy caly czas
Odpowiedz cytując
noodle
Member

Stary 03.06.2010, 22:41
A macie może jakieś informacje na temat wału na Zakolu Wisły?
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 03.06.2010, 22:48
U mnie leje od dwóch godzin nonstop a mieszkam jeszcze kawałek od Wieliczki w stronę Gdowa tak że jak się utrzyma taki opad jeszcze godzinę dwie to myślę że nie ma opcji Kraków jutro będzie pod wodą, naprawdę robi się wyjątkowo nie ciekawie. Ulewa jakiej nie było podczas poprzednich opadów po prostu ściana deszczu...
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 03.06.2010, 23:09
W Hucie luzik... popadało 20 minut raz się błysło od pólnocy i cisza... Mam nadzieje, ze od jutra popoludnia tak jak zapowiadają wkońcu zrobi się lato...
Odpowiedz cytując
noodle
Member

Stary 03.06.2010, 23:16
Okolice Saskiej - padało niecałe 10min, 4 razy błysk i na szczęście cisza. Oby tak już zostało...
Odpowiedz cytując
noodle
Member

Stary 04.06.2010, 00:31
To, co się teraz dzieje za oknem jest zupełnym przeciwieństwem stanu sprzed ponad godziny. Ulewa, oberwanie chmury, ściana wody...Burza jakiej dawno nie widziałam - masakra! Nie chcę myśleć o stanie wałów...
Odpowiedz cytując
Kris54
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 04.06.2010, 01:07
Jak za chwilę nie przestanie padać to ja nie wiem co zrobię. Łeb mi pęka od tego non stop napi******jącego deszczu... Nawet na szluga nie da się wyjść
PSIA KREW

"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma...

ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Stary 04.06.2010, 02:20
palikot napisał(a):Wyświetl post
W Hucie luzik... popadało 20 minut raz się błysło od pólnocy i cisza... Mam nadzieje, ze od jutra popoludnia tak jak zapowiadają wkońcu zrobi się lato...
W Hucie napierd*** od 2h...
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 04.06.2010, 05:47
zamknięty tunel pod rondem Grunwaldzkim, zalany.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 04.06.2010, 06:57
Hallo Prądnik ! - mieszka ktoś przy Majora ? Kumpel mi właśnie pisze że na ulicy pół metra wody ... ?!?! Tyle że tam nie miało co wylać ...
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Stary 04.06.2010, 07:06
Skawina:zalany parka , w okolicznych miejscowościach zalane są drogi i rzeki pow. st. alarmowego...
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
Leh71
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.06.2010, 08:07
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Hallo Prądnik ! - mieszka ktoś przy Majora ? Kumpel mi właśnie pisze że na ulicy pół metra wody ... ?!?! Tyle że tam nie miało co wylać ...

Tam nie wylało, tam napadało tyle deszczu w nocy.
Te bloki na Majora i Łebkowskiego są na dawnych bagnach postawione.
Kilkanaście lat temu po każdej większej ulewie ulice były pozalewane.
Odpowiedz cytując
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 04.06.2010, 09:58
Kłaj pod wodą - mało mi się do auta nie wlało. Na szczęście Raba ustabilizowała sie choć wysoka - odradzam wycieczki w kierunku Bochni
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Odpowiedz cytując
noodle
Member

Stary 04.06.2010, 10:32
Na 10:00 570cm - stan Wisły...
Przez to co się działo w nocy - nic dziwnego. Czy ktoś wie coś na temat stanu na Zakolu Wisły (rejon nowohuckiej,mordu)?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów