|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Trzeba było myśleć pół roku temu o nim, teraz to już za późno.
Co do obecnego okienka - znowu na gwałt potrzeba prawego obrońcy. Golański byłby super, może myśli jeszcze o EURO i wróciłby za nieduże pieniądze do Polski? |
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Ops. Masz racje Sami
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Koleś zagrał przyzwoicie i już go do Wisly checie brać.
Nie róbmy sobie jaj. No to nie warto brac w takim razie Sobiecha, bo wczoraj grał słabo, jak takim kierunkeim chcemy podazac to ja boje sie myslec o nastepnym sezonie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Zagrał słabo ? Zagrał 3 minuty i w tym czasie miał setke. Zmarnował, ale jeszcze trzeba znależć się w takiej sytuacji, zanim się ją zmarnuje. Ale jesli chłopak w tak krótkim czasie "coś" pokazał to co dopiero w całym meczu.
O Mierzejewskim pisałem już dawno, że to gość lepszy niż dobry. Po wczorajszym meczu można o niim zapomnieć |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Gargułę podpisaliśmy przed jego kontuzją.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Możecie się śmiać,możecie szydzić,ale dla mnie najlepszą opcją na ten czas jest pozyskanie Joela Tshibamby.
Zakładam przy tym że Garguła zaczyna grać na swoim(czyt.wysokim)poziomie. Przy prostopadłych piłkach granych przez Gułę do niego ,nie mam wątpliwości że byłby królem strzelców naszej ligi. Ostatnim zawodnikiem w naszej buraczanej który potrafił taka piłkę zagrać,był Miro Szymkowiak...Boże obdarz Wisłę takimi piłkarzami...! Nie wiem na ile jest możliwe przejście Joela do Jagiellonii.Ale jeśli można powalczyć o tego piłkarza to powinniśmy to zrobić.Dla mnie,bez żadnej kozery to kopia Chinyamy.To co s*******ił ,to s*******ił...ale pod bramką znaleźć się potrafił,na co dowodem był tytuł króla snajperów do spóły z Broziem.Pozdro |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Online |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To ja już bym wolał Traore z Zagłębia Lubin. To jest zawodnik który w Wiśle mógłby naprawdę świetnie się rozwinąć. Wszyscy chwalą Micańskiego, ale to właśnie Traore miał sporo asyst, Traore też strzelał bramki i na niego głównie uwagę zwracali obrońcy, bo to szybki, techniczny i myślący na boisku zawodnik. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zresztą nie widzę jakoś wielu świetnych napastników w naszej lidze, co mogliby u nas grać. Takie dwie perełki to Grosicki i Sobiech. Tylko że temu pierwszemu to trzeba by było izolatkę załatwić i pilnować żeby do Burligi nie dzwonił, bo zaraz by wszystkie kasyna wspólnie odwiedzili. A ten drugi zapowiada się na bardzo dobrego napastnika. Tylko chyba trochę szybkości mu brakuje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Niestety popieram przedmówcę tak naprawdę w naszej buraczanej lidze są tylko dwaj-trzej potencjalni napastnicy którzy mogli by nas wzmocnić którym są Micański który osobiści mnie nie przekonuje nie wiem o co chodzi ale czasem jego zagrania są naprawdę niezłe potrafi się odnaleźć ale czasem po prostu robi takie rzeczy że od razu przechodzi mi pomysł ze ściąganiem go do Wisły z drugiej strony Sobiech niby młody niby z perspektywami ale drogi i tak sobie myślę czy nie lepsze wyjście kupić jakiegoś młodego holendra z zaplecza holenderskiej ekstraklasy czy też wyciągnąć jakiegoś gracza z portugalskiej. Jakoś te wielkie młode polskie talenty mnie nie przekonują i tu się właśnie pojawia Grosik który miał predyspozycje i wg mnie najlepsze czasy na rozwój już "przegrał". Tak czy siak niby dobry napastnik ale jak dla mnie nie dla nas nie ten poziom.
Ale tak naprawdę mam nadzieje że we wtorek będzie jakaś konferencja i się dowiemy coś na temat klubowych planów do tego czasu już głosu nie zabieram.
Ostatnio edytowane przez pawelwislak : 30.05.2010 o godz. 13:01.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Traore falszujac swoje dane i odmladzajac sie o 3 lata dopuscil sie przestepstwa. Zdecydowane NIE dla takich oszustow w Wisle.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 01.2010
Offline |
|
|
We wcześniejszym poście napisałem że Tshibamba do Wisły to byłby strzał.Podtrzymuje.Ktos powiedział,że potrzebujemy do grania ludzi z charakterem którym zaszczepimy Białą Gwiazdę w sercu.
Zastanawia mnie fakt że nikt nie interesuję się Robakiem z Widzewa.Następny napadzior ,na którego trzeba zwrócić uwagę.Myślę że z Widzewa spoko do wyjęcia bez jakichś horrendalnych sum transferowych,chociaż w kontekście awansu łódzkich do Primera Burakson,może być z tym różnie. |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie wiadomo czy sie odmlodzil.
Stawialbym na to, ze dodal sobie lat gdy staral sie o angaz w Wisle. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nazwisko Traore jest w Senegalu dość popularne. Imie Mouhamadou zresztą też. Ciężko na 100 procent powiedzieć czy tamten Traore którego Wisła testowała w Tunezji to był właśnie ten z Zagłębia. Do senegalskich źródeł prasowych miałbym mimo wszystko trochę dystansu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
2 tygodnie temu byl artykul w Przegladzie Sportowym na ten temat.A obok niego bylo zdjecie: Traore "z dzis" i Traore z testow w Wisle.Patrzac na nie trudno bylo nie odniesc wrazenia, ze to nie ten sam czlowiek...Dla mnie sprawa jest jasna.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
OK, wiadomo, ze istnieje zasada domniemanej niewinnosci, ale sam fakt pojawiania sie takich domyslow budzi niesmak. Zwlaszcza, ze co innego grac w Zaglebiu, ktorego na dobra sprawe nikt nie bierze na powaznie, a co innego w Wisle. Od razu by sie inni przyczepili, zeby tylko naszemu klubowi dowalic. Gramy dodatkowo w Europie i tez nie wiadomo czy UEFA by jakiegos sledztwa nie zrobila. Nieoplacalne ryzyko, zwazywszy na to, ze Traore nawet w Polsce nie jest gwiazda.
http://www.weszlo.com/news/4953 Tutaj porowanie zdjec Traore. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nie ma nawet dyskusji, kiedyś był artykuł, że jeden i drugi pochodzą z tego samego miasta i grali w tym samym klubie, a Traore udawał głupiego że możliwe że był piłkarz co nazywa się jak on, ale nie miał okazji go poznać. Sprawa jest wręcz oczywista.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ten z Fot. 2 to wygląda jak Nate Robinson z Boston Celtics. Są dość podobni i możliwe że masz racje że to jednak jest z tym Traore wał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Np. kupujemy Traore któy ma 24 lata, gra u nas 4 lata a później sprzedajemy go jako 22 latka
. Wiecznie młody Tak na poważnie to taki Traore bardzo by się nam przydał, wg mnie jest jednym z najlepszych napastników w lidze a napewno jest lepszy od Micanskiego i Lewanowskiego (tak uważam i wiem ze zaraz zaczną się wyzwiska fanów przereklamowanego Robercika). Moje marzenie to Brożek w przyzwoitej formie (który wie co to strzał na bramke) i Sobiech albo Traore. Pozdrawiam![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Oglądał ktoś dzisiaj kronike sportową na TVP Kraków ? W felietonie P. Kozieła pojawił się ciekawy news odnośnie transferów Wisły. Wspomniał o tym, że Wisła straciła Onyszkę ze względu na brak prowizji dla menadżera, za to klub pozyska kolegę Juniora Diaza z rep.Kostaryki Navasa http://transfermarkt.co.uk/en/keylor...ler_79422.html i jakiegoś Sissoko, który jest wielką zagadką bo nie grał w piłkę przez 2 lata od momentu wypadku. Może coś źle zrozumiałem ale mógłby ktoś wyjaśnić coś na temat tego komentarza redaktora o Wiśle ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Keylor Navas , najlepszy bramkarz w 2009 r w Pucharze CONCACAF
![]() http://www.youtube.com/watch?v=2E8j4Apix28 http://www.youtube.com/watch?v=THBKfSOnHdI http://www.youtube.com/watch?v=KlZ52BuutdQ http://www.youtube.com/watch?v=fO1CrDNbNq4 ![]() ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|