|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
No tylko na Emirates dolny poziom składa się z 24-25 rzędów krzesełek, a u nas jest to bodaj 14?. Wiec marne pocieszenie
![]() ![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A co to ma do rzeczy?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Napisałeś ze pociesza Cię fakt ze piętro na naszym stadionie znajduje się bliżej murawy niż na wspomnianym londyńskim stadionie. A wydaje mi się ze z powodu zaprojektowanych rozwiązań na naszym stadionie (liczba rzędów na I poziomie) oraz samej wielkości w/w obiektów jest to wartość raczej nieporównywalna. Automatycznie mniejszy obiekt ma bliżej to piętro murawy niż większy. Przykładowo stadion w Kielcach wspomnianym wskaźnikiem bije na głowę Emirates Stadium.
![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Nasz stadion do tanich nie należy, a już na pewno nie jeśli weźmiemy pod uwagę to jak został spartaczony... A stadion Lecha będzie miał ostatecznie blisko te 45 tys. miejsc i ogólnie będzie się lepiej prezentował niż nasz ;/ Więc jak coś to ubolewajmy lepiej nad za wysoką ceną naszego stadionu, bo za takie pieniądze można było wybudować sprawnie i porządnie obiekt na 30 tys. miejsc, bez stosu błędów i niedociągnięć. I jeszcze z parkingami... Swoją drogą to ciągle nie mogę sobie wyobrazić tego jak można było budować stadion bez podziemnych parkingów w najbliższej okolicy?!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
A cena (505mln) w przeliczeniu na jedno krzesełko naszego stadionu jest póki co niższa od lechosławickiego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Lecha stadion tez jest spartaczony - miejsc będzie 41 tys bo źle wymierzyli wielkość krzesełek, 4 trybuny z tego 3 inne i kilka pomniejszych gaf.
Różnica w pojemności 8 tyś- a droższy będzie ok.200mln.Opłacalnie?Watpie ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
na forum SSC uzytkownik lear podał takie info: dziś rozpoczęto demontaż ścianek oddzielających istniejące trybuny od nowo-budowanych, więc większości marzenie właśnie się spełnia. Natomiast od poniedziałku będziemy widzieli postępy na boisku, zabłysną lampy na trybunie wschodniej no i roboty ruszą w nocą i dniem
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dodał że na wschodniej ma być 12506 krzesełek, dla vipów 110.
Początkowo - 12831 (stadionwisly.info) W porównaniu do krzesełek w Poznaniu czy na Legii wydają się dość spore. Przynajmniej takie wrażenie można odnieść. Chyba że przez te zjebane barierki trzeba będzie zostawiać odstęp między krzesełkami. ![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Rozumiem, że to łącznie z narożnikami? W takim razie ile będzie na zachodniej? coś ok 10k, są jakieś dokładne dane?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
tr. zachodnia 9 181 tr. południowa 5 672 tr. północna 5 642 http://www.stadionwisly.info/dane_techniczne ![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
rozpoczęli demontaż ścianek oddzielających istniejące trybuny od nowo-budowanych
taka info na SCC o co mu chodziło ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Hmm... jak były bilety po 35 PLN to mieliśmy frekfencję 10-15 tys. na każdym meczu, a na najlepsze trudno było dostać bilet (Legia, Pasy, Lech). Dużo osób nie chodziło na mecze, bo mieliśmy fatalny stadion: brudny, niezadaszony, ze słabą widocznością, słabym zapleczem.
Myślę, że bez jakichkolwiek ruchów marketingowych, czy zmniejszania cen biletów, na nowy stadion będzie chodzić minimum 15-20 tys na każdy mecz, i 25-30 tys na hity, tylko dlatego, że stadion będzie elegancki. Tym bardziej, że do Ekstraklasy wróciły takie marki jak Widzew i Górnik (mam nadzieje) a odpadły Piast i Odra. Oczywiście nie mówie, że marketing nie jest potrzebny, bo znim mogło by być dużo lepiej, ale tylko chcę przestrzec przed czarnowidztwem P.S. Oczywiście w założeniu, że Wisła dalej będzie walczyć o mistrza, bo bez sukcesów sportowych, nie ma pełnego stadionu ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Wklejcie zdjęcie z kamerki nr 1 bo mi niedziala.
Z góry dziękuje. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Ało:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Te czerwone na murawie to są może krzesełka?
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Tam nad narożnikiem to już rusztowanie do montażu dachu?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
To tylko budowa "daszku" nad trybuną.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Dzięki za zdjęcie i odpowiedź.
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Wszędzie widzicie te krzesełka. Jak tylko zacznie się ich montaż to stosowna informacja pojawi się na stronie oficjalnej.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
spokojnie z tymi krzesełkami
jeszcze w tym tygodniu (wt, sroda najpozniej) zobaczycie pierwsze ![]() |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
bardzo prosze o odpowiedz na moje pytanie moze juz bylo dlugo by sprawdzac jak ktos wie oczywiscie "kto jest pomyslodawca sektora przyjezdnych w tym miejscu co jest planowany, dlaczego lokalizacja nie znajduje sie obok okraglaka? wiaze sie to z tym ze odpadaja sektory buforowane z jednej strony co zwieksza ilosc dostepnych miejsc dla nas o co to chodzi dzieki
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ja nie wiem, ale stawiam, że projektant
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
wiem ze zabrzmi to idiotycznie ale warto zapytac NIE MOZNA TEGO ZMIENIC ? przeciesz to jest tak oczywiste ze az mnie boli jak o tym mysle
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Właśnie też się nad tym zastanawiałem, poza tym 5% pojemności stadionu to nie 2 tys. miejsc dla przyjezdnych, dodatkowo droga dojścia dla sektora gości nie była by zbyt bezpieczna jeżeli sektor zostanie w narożniku.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
szkoda ze kamerki dwie nie działaja bo nie wiadomo czy zaczeli obnizac murawe
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
to dziwne, u mnie działa kamerka tylko z okrągla a inne są NOT Found
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
Z powodów technicznych-najpierw będzie zamontowany stelaż+oparcie krzesełka, a na końcu siedzisko.Jeżeli chodzi o te nieszczęsne barierki- będą wyłącznie na sektorach górnych. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|